Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μαρκόπουλος: «Πίστεψαν στον εαυτό τους…»

Ο προπονητής της ομάδας Μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και μίλησε για την επιτυχία της κατάκτησης της 3ης θέσης:
Για τα προβλήματα και τις αντίξοες συνθήκες είπε:
«Σίγουρα η επιτυχία μας αποκτάει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε τα προβλήματα με τα οποία ξεκινήσαμε. Πρώτα με την απουσία του Μαγκράθ και έπειτα με τη φυγή του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Μάλιστα δεν μπόρεσε να γίνει κάποια αντικατάσταση για να καλυφτεί το κενό. Στη συνέχεια τα προβλήματα αυξήθηκαν με την καθυστέρηση των πληρωμών. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε εμείς και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό ήταν να ανασυνταχτούμε, αλλάξαμε τον τρόπο που παίζαμε (δεν βγαίνει πάντα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση βγήκε), οι παίκτες πίστεψαν στον εαυτό τους, έδωσαν το 100% και πετύχαμε ένα στόχο. Δεν θέλω να πω ότι πρωταρχικός στόχος ήταν η 3η θέση, αλλά έτσι όπως κύλησαν τα πράγματα είναι σίγουρα σημαντικό επίτευγμα.
Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τη μεγάλη διαφορά στις ήττες τόνισε:
«Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά που ξεκινάει πρώτα από το μπάτζετ. Άλλο να έχεις ένα ρόστερ με 12 ισοδύναμους παίκτες και άλλο με 7 παίκτες και οι υπόλοιποι 3-4 να παίζουν για λίγα λεπτά. Αν κοιτάξει κανείς το χρόνο συμμετοχής των παικτών του Παναθηναϊκού (έφερε ως παράδειγμα τον Διαμαντίδη), δύσκολα έχει παίξει κανείς πάνω από 30 λεπτά. Τώρα όσον αφορά τη μεγάλη διαφορά στο σκορ, προήλθε γιατί οι παίκτες από ένα σημείο και μετά, έβλεπαν ότι δεν τους έβγαινε το παιχνίδι και αναγκαστικά κρατούσαν δυνάμεις για τα επόμενα παιχνίδια».
Για τον Μάρσαλ είπε:
«Είναι ένας καλός παίκτης με τα καλά του και τα αρνητικά του. Αλλιώς κρίνει ένας προπονητής ένα παίκτη και αλλιώς ο κόσμος. Ήταν παλικάρι, τράβηξε την ομάδα μπροστά, ωστόσο μερικές φορές θα μπορούσε να κάνει πιο απλά πράγματα. Προσπάθησε να πάρει ηγετικό ρόλο μετά τη φυγή του Λάζαρου και άλλες φορές το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό και σε άλλες σε μικρότερο.
Για τον Γκετσέφσκι:
«Δεν είναι τυχαίος παίκτης. Αναδείχτηκε δυο φορές mvp στην Αδριατική Λίγκα. Παίζει πολύ με το μυαλό και εκτιμώ ότι σε αυτό τον τομέα είναι μπροστά από κάθε άλλο παίκτη στην Ελλάδα. Σπάνια κάνει περιττές ενέργειες, ξέρει τις αδυναμίες του και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Για τον Ντόζιερ:
«Νομίζω ότι ήταν η αποκάλυψη. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Απλά πρέπει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού και έχει τις δυνατότητες να το κάνει. Πάντως γενικά πιστεύω όλοι οι παίκτες ξεπέρασαν εαυτό και είμαι πολύ ευχαριστημένος».
Για τα παιχνίδια με τον Άρη:
«Πάντα παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία και η κούραση σε αυτά τα παιχνίδια. Ωστόσο από ένα σημείο και μετά διαβάζεις καλύτερα τον αντίπαλο. Εμείς αλλάξαμε κάθετα το παιχνίδι μας για να βελτιωθούμε και να ανταπεξέλθουμε και εν τέλει δικαιωθήκαμε.
Για το γεγονός ότι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Άρης όταν έπαιρναν μια διαφορά δεν μπόρεσαν να την προστατεύσουν:
«Το στυλ των δυο ομάδων είναι τέτοιο που ο χαμένος τα παίζει όλα για όλα και αν του βγουν τα σουτ επανέρχεται στο παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι κάποια ομάδα χαλάρωσε, απλά αγχώθηκε».
Για την διοίκηση:
«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά δεν μ’ αρέσει όταν λέμε ότι στηρίχτηκε ένας προπονητής. Η άποψη μου είναι ότι ο προπονητής πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του και αν το κάνει αυτό, είναι αυτονόητο ότι θα μείνει ευχαριστημένη η διοίκηση».
Τέλος, σε ερώτηση αν το ελληνικό πρωτάθλημα έκανε ένα βήμα μπροστά:
«Εκτιμώ ότι ήταν καλύτερο σε σχέση με άλλες χρονιές. Αν αφήσουμε έξω τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι υπόλοιπες ομάδες έδειξαν ισοδύναμες και πολλά παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η ποιότητα του δεν ήταν βέβαια σαν της Ισπανίας, αλλά σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: