Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Ζούτφεν - ΠΑΟΚ: 0-5


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο τρίτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε επί ολλανδικού εδάφους, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε απόψε της ερασιτεχνικής Ζούτφεν με 5-0. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με τέρματα που πέτυχαν οι Κουτσιανικούλης (30΄), Αναστασάκος (32΄), Μαλεζάς (36΄), Παπάζογλου (41΄), Φιλομένο (82΄).

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς (61΄ Κουτζαβασίλης), Αποστολόπουλος (61΄ Κονσεϊσάο), Αραμπατζής (61΄ Λίνο), Καρασαλίδης (70΄ Παντίδης), Μαλεζάς (51΄ Βερόν), Μπαλάφας, Ίβιτς (46΄ Καραντασιάδης), Αμπουμπακάρι (61΄ Φωτάκης), Κουτσιανικούλης (61΄ Σορλέν), Παπάζογλου, Αναστασάκος (61΄ Φιλομένο).

Αύριο ο ΠΑΟΚ, στο δυνατότερο επί της παρούσης τεστ του, θα αναμετρηθεί με τη Ναϊμέγκεν. Στο μεταξύ, στο αθλητικό κέντρο στο Ντόορβερθ αναμένεται αύριο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

«Έκλεισε» τερματοφύλακα

Η ΠΑΕ Άρης βλέποντας πως το κενό στην θέση του τερματοφύλακα υφίσταται εδώ και μέρες αποφάσισε να κινηθεί δυναμικά προκειμένου να κλείσει θετικά η απόκτηση γκολκίπερ. Αυτός όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι ο Μίχαλ Πέσκοβιτς.

Ο 27χρονος Σλοβάκος πορτιέρο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το πρωί για συζητήσεις με την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης με σκοπό να αποτελέσει τον παρτενέρ του Μιχάλη Σηφάκη στην νέα αγωνιστική περίοδο.

Προτάσοφ: “Ίσως άλλη μία μεταγραφή”

Προτάσοφ: “Ίσως άλλη μία μεταγραφή”

Την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας του Ηρακλή εξέφρασε με δηλώσεις του ο Όλεγκ Προτάσοφ. «Ξεκινήσαμε εδώ και μια εβδομάδα, τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ δεν έχουμε κανένα παράπονο. Σε κάθε προετοιμασία στόχος είναι να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά και να δέσουν οι παλιοί με τους νέους παίκτες. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά, θα συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα στην Αυστρία» δήλωσε ο Ουκρανός τεχνικός πριν την αναχώρηση των “κυανόλευκων” για το Σάλτσμπουργκ και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε άλλη μία μεταγραφή. Δεν έχουμε την πληρότητα σε όλες τις θέσεις, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από το υλικό».

Κατσαμπής: “Έναν τίτλο”

Ο Τάσος Κατσιαμπής από την πλευρά του υπογράμμισε: «Θέλω να πανηγυρίσω έναν τίτλο με τον Ηρακλή, όπως έκανα με τις άλλες ομάδες που αγωνίστηκα. Σαν ομάδα διαθέτουμε καλύτερη ποιότητα».

Λέκι: “Έμαθα για την πρώτη”

Ο Ματίας Λέκι με τη σειρά του είπε: «Μου είπαν τα παιδιά τι έγινε με την προσέλευση του κόσμου στην πρώτη και θα ήθελα να ήμουνα κι εγώ. Αυτό που προέχει είναι η ομάδα να πετύχει τους στόχους της». Πηγη Μετροσπορ

Παρουσιάστηκαν οι Αράνο και Φλάβιο από τον Άρη

Παρουσιάστηκαν οι Αράνο και Φλάβιο από τον Άρη

Η ΠΑΕ Άρης παρουσίασε σήμερα τους Κάρλος Αράνο και Φλάβιο Πίντο ντε Σόουζα με τον πρόεδρο του Α.Σ. Νίκο Παπαδόπουλο να τους καλωσορίζει στην ομάδα των «κιτρίνων».
Πρώτος μίλησε ο Φλάβιο Πίντο ντε Σόουζα ο οποίος είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Άρη. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ για να πετύχει ο Άρης τους στόχους του, που είναι υψηλοί γιατί είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Οι στόχοι μου είναι να αγωνίζομαι όσο γίνεται καλύτερα για να πάρουμε πολλές νίκες, να πάρουμε μία όσο γίνεται υψηλότερη θέση ώστε να διεκδικήσουμε τον τίτλο».
Ο Φλάβιο συνέχισε λέγοντας: «Με τον Νέτο γνωριζόμαστε από την Βραζιλία, έχουμε εξαιρετική φιλική σχέση. Μέσα στο γήπεδο φυσικά θα υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός για μία θέση στην ενδεκάδα» ενώ για τον Μαζίνιο τόνισε: «Σαν προπονητή τον Μαζίνιο δεν τον γνωρίζω, όλοι ξέρουν την μεγάλη ποδοσφαιρική του προσωπικότητα. Ότι έχω μάθει το ξέρω από τους συμπαίκτες μου, είναι καλό πάντως που θα έχω ένα συμπατριώτη μου προπονητή».

Από την πλευρά του ο Κάρλος Αράνο τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα στον Άρη, σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν θα έλεγα ότι θέλω χρόνο προσαρμογής, το ξέρω το ευρωπαικό παιχνίδι και μπορώ να βοηθήσω άμεσα. Είμαι έτοιμος να μπω και να βοηθήσω την ομάδα ο προπονητής θα κρίνει πότε θα γίνει αυτό. Έρχομαι σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, αλλά προέρχομαι επίσης από ένα εξίσου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ήρθα σε μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, δεν ήρθα για να είμαι… περαστικός αλλά για να μείνω και να δικαιώσω τους ανθρώπους του Άρη που με εμπιστεύτηκαν».
Σχετικά με τους στόχους είπε: «Προσωπικοί μου στόχοι είναι να παίξω όσα γίνεται περισσότερα παιχνίδια. Επίσης να δίνω τα πάντα για την ομάδα μου ακόμα και όταν δεν έχω καλή απόδοση. Στόχοι μου είναι να επιστρέψει η ομάδα μου στο Κύπελλο UEFA, να πάμε ψηλά και να κερδίζουμε το κλασικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ» ενώ συνέχισε: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τους συμπαίκτες μου. Αυτό που γνωρίζω για την ομάδα είναι ότι έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές όπως του Γκρασιάν και του Αμπρέου και όλοι μαζί να δουλέψουμε για να φτάσουμε ψηλά, να δικαιώσουμε τους διοικούντες».
Για το στυλ παιχνιδιού του είπε: «Με αρέσει να βοηθώ να βγαίνει μπροστά η ομάδα. Είναι καλός αμυντικός αλλά με αρέσει να προωθούμαι και να κάνω πολλά σουτ έξω από την περιοχή».

Τοποθέτηση για τις μεταγραφές έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης που είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την προσπάθεια που κάνει, όχι μόνο με τις μεταγραφές αλλά και με την οικονομική διευθέτηση. Θα θέλαμε να κάνουμε πιο εντυπωσιακές κινήσεις αλλά συνδυάζουμε το καλό της ομάδας με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα πάρουμε ακόμα έναν τερματοφύλακα. Επίσης θα πάρουμε παίκτες σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας, μπορεί να πάρουμε έναν παίκτη στην θέση του Ρεγκέιρο ή κάποιος που παίζει και στις δύο πλευρές. Μαθαίνουμε καλά πράγματα από την προετοιμασία και από τους ξένους αλλά και από τους Έλληνες που δεν πήραν μέρος από την δημοσιότητα. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο να ήμαστε αυτάρκης, να παίρνουμε παίκτες από το εξωτερικό μόνο εκεί που θέλουμε και θα βγάλουμε παίκτες. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια και φαίνεται στα εισιτήρια των φιλικών αγώνων».
Συνεχίζοντας για τα μεταγραφικά και τους παίκτες που ίσως φύγουν είπε: «Δεν υπάρχει κανένα επίσημο ενδιαφέρον, η ομάδα που θέλει να εξαγοράσει την ρήτρα δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς τίποτα για να αντιδράσουμε» και συνέχισε: «Ο Κάλβο είναι κοντά στην ανανέωση, πιστεύω ότι θα είναι ευτυχής η κατάληξη. Στόχος μας να μιλήσουμε και με τον Νέτο για ανανέωση, έχει μία ρήτρα που είναι προσεγγίσιμη. Αν πάρει και το κοινοτικό διαβατήριο θα προσελκύσει και άλλες ομάδες»
Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι κ.κ. Σεμερτζίδης και Ορφανίδης που θα είναι οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών.

Ο προϊστάμενος των Ακαδημιών, Τάσος Ορφανίδης είπε: «Η καινούργια ΠΑΕ ανοίγει τις αγκαλιές της σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην ομάδα. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον κ. Σεμερτζίδη που ξέρετε όλοι την ιστορία του όχι μόνο στον Άρη αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Θα αλλάξουμε την νοοτροπία στις Ακαδημίες, θέλουμε να βγάζουμε παίκτες φιλάθλους, υγιείς».

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Σεμερτζίδης τόνισε: «Το πρώτο στοίχημα που είχα βάλει ότι σταμάτησα το 1994 ήταν να δουλέψω με τα τμήματα υποδομών. Τα καταφέραμε γιατί ο Άρης πρωταγωνιστούσε, έπαιρνε πρωταθλήματα που δεν ήταν αυτός ο σκοπός, έβγαλε ποδοσφαιριστές που τους πούλησε. Αυτό είναι ένα δεύτερο στοίχημα ως τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών, να αποκτήσει ο Άρης την χαμένη αίγλη που είχε στο παρελθόν. Είναι δύσκολος ο ρόλος μας γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδάκια. Θέλουμε να τα μάθουμε μπάλα, αυτά που έχουν ταλέντο. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω με τους προπονητές που είναι οι καταλληλότεροι. Κάνω ένα κάλεσμα στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους σε αυτή την νέα προσπάθεια. Είμαι άμεσα υπεύθυνος από την ηλικία των 16 χρονών και κάτω. Ο ρόλος μας θα είναι πρώτα παιδαγωγικός, θα κριθούμε αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση για τις ομάδες κάτω των 19 και την δεύτερη ομάδα. Στόχος μας στις μικρές ηλικίες να βγάλουμε σωστούς ανθρώπους. Μετά είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, του ταλέντου, της φιλοσοφίας των Ακαδημιών». Πηγη Μετροσπορ

Κοντά στον Λουίς Φαμπιάνο η Μίλαν


Ο Λουίς Φαμπιάνο Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι η Μίλαν απομακρύνεται από την υπόθεση της απόκτησης του Λουίς Φαμπιάνο, ο προπονητής των «ροσονέρι» Λεονάρντο επέμεινε ότι απομένουν οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του άσου της Σεβίλλης.

«Βρισκόμαστε κοντά στον Λουίς Φαμπιάνο, πρέπει να καθορίσουμε μόνο ορισμένες λεπτομέρειες», δήλωσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός. «Αυτή τη στιγμή είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα που έχουμε, αλλά αν ήταν να έρθει ακόμα ένας παίκτης, θα ήμουν περισσότερο από ευτυχισμένος. Δουλέψαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και αυτή τη στιγμή απολαμβάνουμε τους καρπούς των κόπων μας.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ενισχυμένο ρόλο που λέγεται ότι θα αναλάβει ο Ροναλντίνιο τη νέα σεζόν, ο Λεονάρντο απάντησε ότι «δουλεύει εντατικά για να ανεβάσει την αντοχή του, έτσι ώστε να μπορεί να βγάζει τα 90 λεπτά. Ο Ροναλντίνιο είναι ένα τεράστιο ταλέντο και αν συνεχίσει να προσπαθεί με την ίδια ένταση, θα επιστρέψει σύντομα στον παλιό καλό του εαυτό».

Μπικόφσκι: "Εφαγα ξύλο στα γραφεία του Διαγόρα"!


Ο Μπικόφσκι Καταγγελίες του Ματσέι Μπικόφσκι για ξυλοδαρμό στα γραφεία του Διαγόρα φιλοξενεί η πολωνική εφημερίδα "Przeglad Sportowy"! Ο παίκτης υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα επίθεσης από τρεις άνδρες προκειμένου να αποδεχθεί πρόταση της διοίκησης της νησιώτικης ΠΑΕ για να λύσει το συμβόλαιό του!

"Στην Ελλάδα φοβόμουν για τη ζωή μου. Οι γιατροί επιβεβαιώνουν στη γνωμάτευσή τους πως ασκήθηκε σε βάρος μου σωματική βία. Ξυλοκοπήθηκα στα γραφεία του Διαγόρα όταν μιλάγαμε για τη λύση του συμβολαίου μου. Ηταν τρεις άνδρες με μαύρα γυαλιά. Ο ένας έπιασε τα πόδια μου, ο άλλος έσφιξε το λαιμό μου για να μην πάρω αέρα και τρίτος με είπε πως θα σπάσει όλα τα δάχτυλά μου αν δεν υπογράψω. Μάλιστα, δεν ήξερα τι υπέγραψα αφού δεν μπορώ να διαβάσω ελληνικά", τόνισε ο Μπικόφσκι

"Μπαμ" με Αντεμπαγιόρ η Μ.Σίτι!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το όνομα του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ "έπαιξε" για αρκετά μεγάλο διάστημα ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος των Μίλαν και Μπαρτσελόνα, όμως δεν αποκλείεται να αποτελέσει το μεγάλο απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του αγγλικού πρακτορείου ειδήσεων "Sky Sports", οι "πολίτες" έχουν ήδη ανοίξει κύκλο συζητήσεων με την Άρσεναλ για την μετακίνησή του στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" ενώ είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον επιθετικό από το Τόγκο.

Η ίδια πηγή θεωρεί πως η ομάδα του Μαρκ Χιουζ απέκτησε προβάδισμα στη μάχη για τον υψηλόσωμο φορ των "κανονιέρηδων", συμφωνώντας σε ένα ποσό κοντά στα 20.000.000 λίρες, με τον Τζον Τέρι να αποτελεί επίσης σημαντικό μεταγραφικό στόχο παρά την πρόσφατη δήλωση του Κάρλο Αντσελότι ότι είναι σύμβολο των "μπλε" και δεν τίθεται θέμα παραχώρησής του.

Ροναλντίνιο:"Θα δείξω ξανά τον καλό μου εαυτό"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την επιχείρηση στήριξης από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος τον έχρισε ως τον νέο ηγέτη της ομάδας, ο Ροναλντίνιο υποσχέθηκε ότι θα δείξει τον καλό του εαυτό τη νέα σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος άσος παρουσιάστηκε αποφασισμένος να βοηθήσει τους "ροσονέρι" να φτάσουν σε επιτυχίες λέγοντας:"Θέλω να κάνω μία εξαιρετική σεζόν και να αφιερώσω τις προσπάθειες μου στον πρόεδρο. Θέλω να εγγυηθώ στους οπαδούς μας, ότι έχω την κατάλληλη ψυχολογία για να γίνω ξανά πρωταθλητής".

Παράλληλα όμως ο Ροναλντίνιο μίλησε και για το ενδεχόμενο της απόκτησης του Λουίς Φαμπιάνο από την Σεβίλλη, αναφέροντας:"Θα είμαι μία σπουδαία προσθήκη, είναι εξαιρετικός παίκτης και μπορούμε να αποτελέσουμε ένα υπέροχο τρίο μαζί και με τον Πάτο".

Σνάουτσερ: «Έτοιμος ο ΠΑΟΚ όταν πρέπει»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσερ ήταν ο παίκτης που μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Ολλανδία και αρχικά υπογράμμισε ότι: «Πέρυσι είχαμε δέκα εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδια, φέτος είναι οι μισές αλλά γίνεται καλή δουλειά και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει. Φέτος ήρθαν λιγότεροι παίκτες σε σχέση με πέρσι, κάθε ομάδα αλλάζει λίγο την δομή της. Σε εμάς σίγουρα είναι καλό το γεγονός ότι έχουμε έναν… κορμό παικτών και μπορούμε πιο εύκολα να προσαρμοστούμε σε αυτό που θέλει ο προπονητή μας»
Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, διανύω τον τρίτο χρόνο στον ΠΑΟΚ. Νιώθω σαν νέος δεν υπάρχει καμία διαφορά».
Για το θέμα ανανέωσης του είπε: «Είμαι τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, είχα υπογράψει για δύο χρόνια και με κάλεσαν να ανανεώσω. Ο προπονητής πιστεύω ότι είναι ικανοποιημένος απ’ αυτά που προσφέρω στην ομάδα, όλες οι πλευρές είναι χαρούμενες από αυτό το γεγονός».
Όσον αφορά τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ είπε: «Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, είναι νωρίς να πούμε το παραμικρό. Στο τέλος θα δούμε, δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, γιατί αυτό δεν δείχνει σεβασμό και στις άλλες ομάδες. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά» και συνέχισε: «Η φιλοσοφία είναι ίδια, δουλεύουμε με τον ίδιο προπονητή, μας ζητάει να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι δυνατή, βέβαια τώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι γιατί δεν παίζουμε δυνατά φιλικά. Μετά την προετοιμασία στην Ολλανδία θα μπορέσουμε να πούμε κάτι παραπάνω, όταν παίξουμε δυνατά φιλικά».
Όσον αφορά την περσινή αδυναμία καλού αποτελέσματος στα ντέρμπι είπε: «Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτό το στοιχείο, πέρυσι κερδίσαμε μόνο ένα ντέρμπι. Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, πρέπει να κερδίσουμε. Θα μας βοηθήσει και στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Αν κάνουμε μία χρονιά όπως η περσινή θα είναι καλό βήμα, αυτό θέλουμε να κάνουμε μία πορεία περίπου όπως την προηγούμενη περίοδο».
Αναφερόμενος σε ποια θέση θέλει να παίζει είπε: «Προτιμώ την δεξιά πλευρά, το δεξί μου πόδι είναι το καλό. Όχι το αριστερό δεν είναι καλό, αλλά το δεξί είναι καλύτερο».

Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Τζον Χάρτσον

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του δίνει τις τελευταίες ημέρες ο Τζον Χάρτσον. Ο πρώην άσος της Σέλτικ πάσχει από καρκίνο των όρχεων και διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί και ο εγκέφαλός του.

Ο 34χρονος Ουαλός, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση από τον Ιανουάριο του 2008, αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα πρόβλημα με έντονους πονοκεφάλους. Ετσι, αποφάσισε την Παρασκευή (10/07) να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα αυτών ήταν δυσάρεστα.

"Μου έκανε παράπονα ότι έχει πολύ συχνούς πονοκεφάλους. Εφτασε στο σημείο να αισθάνεται ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει και αποφάσισε την Παρασκευή να πάει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε σειρά εξετάσεων και αποφάσισαν να τον κρατήσουν μέσα για το Σαββατοκύριακο. Διέγνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο των όρχεων ο οποίος έχει εξαπλωθεί και στον εγκέφαλό του", δήλωσε προσωπικός φίλος του Χάρτσον στη "Sun".

Ο Χάρτσον θα ξεκινήσει άμεσα χημειοθεραπείες.

Κάτοικος του Πριγκιπάτου ο Σεμπάστιαν Πουιγκρενιέ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κάτοικος του Πριγκιπάτου θα δηλώνει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ο Σεμπάστιαν Πουιγκρενιέ. Ο 27χρονος αμυντικός πέρασε με επιτυχία από ιατρικές εξετάσεις και από σήμερα ανήκει στο δυναμικό της Μονακό.

Για την απόκτηση του Γάλλου αμυντικού είχε ενδιαφερθεί και ο Παναθηναϊκός ο οποίος όμως στη συνέχεια απέσυρε το ενδιαφέρον του στρέφοντας το βλέμμα του σε ακριβότερες περιπτώσεις.

Έτσι έμεινε ελεύθερο το πεδίο για την απόκτηση του για τους Μονεγάσκους στους οποίους παραχωρήθηκε ως δανεικός για τον επόμενο χρόνο από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Στο συμβόλαιο του 27χρονου κεντρικού αμυντικού υπάρχει οψιόν αγοράς.

Σερ Άλεξ: «ο Όουεν θα βρει τη φόρμα του»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δικαιωμένος για την επιλογή του Μαικλ Όουεν νιώθει ήδη από πρώτη βδομάδα προπονήσεων του με την ομάδα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο διεθνής Άγγλος επιθετικός δείχνει αναγεννημένος και πολύ ορεξάτος, γεγονός που έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τον Σκωτσέζο τεχνικό.

Μιλώντας στο επίσημο σάιτ της αγγλικής ομάδας, ο Φέργκιουσον δήλωσε «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μάικλ μπορεί να βρει τη φόρμα του πάλι με εμάς, αν και δεν πιστεύω ότι την έχασε και ποτέ. Είχε πολλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νιούκαστλ, ωστόσο διατήρησε υψηλό τον δείκτη σκοραρίσματός του ανά αγώνα. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με τον τρόπο που προπονείται. Εργάζεται πολύ σκληρά, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έρχεται και φεύγει χαμογελώντας. Είναι αλήθεια ευτυχισμένος που βρίσκεται εδώ μαζί μας».

Θέλει Ταβλαρίδη η Σάντερλαντ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε διαπραγματεύσεις με την Σάντερλαντ βρίσκεται ο Στάθης Ταβλαρίδης.
Ο 29χρονος στόπερ έπειτα από πενταετή καριέρα στα γαλλικά γήπεδα εξετάζει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Αγγλία.

Οι «μαυρόγατες» επιθυμούν σφόδρα την απόκτηση του Ταβλαρίδη με τον Στιβ Μπρους να έχει κάνει θετική εισήγηση.

Σημειώνεται ότι ο πρώην παίκτης του Ηρακλή πέρασε τόσο από την Άρσεναλ, όσο και από την Πόρτσμουθ το 2003 με την μορφή δανεισμού. Τα τελευταία δύο χρόνια ο διεθνής άσος, ήταν βασικός στη Σεντ Ετιέν.

Θέλει Βούτσινιτς η Τότεναμ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για την απόκτηση του Μαυροβούνιου επιθετικού της Ρόμα, Μίρκο Βούτσινιτς, κινείται η Τότεναμ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, ο διεθνής φορ αποτελεί τον κύριο μεταγραφικό στόχο της ομάδας του Λονδίνου, η οποία πιέζει την ιταλική ομάδα για την ολοκλήρωση της μετακίνησης.

Σε περίπτωση που η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες επιτευχθεί, τότε οι Ρωμαίοι θα εισπράξουν 18 εκατομμύρια ευρώ.

Θύμα ληστείας ο Μακέντα

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Θύμα ληστείας έπεσε ο 17χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φεντερίκο Μακέντα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ξημερώματα Κυριακής, δύο άγνωστοι εισέβαλλαν στο σπίτι του νεαρού Ιταλού, σε προάστιο του Μάντσεστερ, χτύπησαν στο κεφάλι η φίλη του, που βρισκόταν εκεί και στη συνέχεια έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά.

«Δεχτήκαμε κλήση για ληστεία στις 02:40. Δύο άγνωστοι αφαίρεσαν μετρητά και χρυσαφικά και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν τρέχοντας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αρκετά ακόμη που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, με θύματα γνωστούς ποδοσφαιριστές, συνήθως της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Ναυάγιο" Φιορεντίνα με Ντρέντε

Eπιμέλεια: Δ.Μ.


Μπορεί όλα να έδειχναν ότι η Φιορεντίνα θα είναι ο επόμενος προορισμός του Ρόιστον Ντρέντε, ωστόσο προέκυψε διαφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης με αποτέλεσμα πλέον να θεωρείται πιθανό ότι θα παραμείνει στην "Βασίλισσα".

Η ομάδα της Ιταλίας επιθυμούσε να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή με τη μορφή δανεισμού από τους μαδριλένους αλλά η Ρεάλ επιδιώκει να τον πουλήσει με αποτέλεσμα πλέον όλα να οδηγούν σε "ναυάγιο". Ο αθλητικός διευθυντής της "Βασίλισσας", Μιγκέλ Πάρντεβα δήλωσε:

"Δεχτήκαμε καλές προτάσεις και άλλες που δεν ήταν κατάλληλες όπως της Φιορεντίνα για τον δανεισμό μου. Ο παίκτης ζήτησε να μείνει και νομίζω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει τελικά κάτι τέτοιο. Αν είναι να φύγει θα γίνει μόνιμα και όχι προσωρινά".

«Πέταξε» για Σάλτσμπουργκ ο «Γηραιός»

«Πέταξε» για Σάλτσμπουργκ ο «Γηραιός»

Για το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας αναχώρησε σήμερα το πρωί, η αποστολή του Ηρακλή, προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η αποστολή του Ηρακλή, της οποίας ηγείται ο Φώτης Κορκόβελος, ως διοικητικός υπεύθυνος, αποτελείται από συνολικά 28 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Βόιτσε Κοβαλέφσκι
Γιώργος Μπαντής
Ηλίας Μέλκας
Ηλίας Μακρής

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Τάσος Κατσαμπής
Ματίας Λέκι
Γιώργος Κατσικάς
Χρήστος Μπούρμπος
Αχιλλέας Σαρακατσάνος
Κώστας Γιαννούλης
Χάβι Μάρτος

ΜΕΣΟΙ
Σαρμπέλ Τουμά
Νούνο Πιλότο
Σερζ Ντιέ
Κώστας Φούφουλας
Γιώργος Ιωαννίδης
Μανόλης Παπαστεριανός
Παναγιώτης Κονέ
Κύδων Καρλόπουλος
Πασχάλης Βουτσιάς
Ντένις Επστάιν
Νικουλάε Ντίκα

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Μάουρο Μιλάνο
Ιβάν Μπόσνιακ
Βίκτορας Γιάκομπ
Ανέστης Αγρίτης
Δημήτρης Γιάντσης
Απόστολος Βέλλιος Πηγη Μετροσπορ

Μαζίνιο: «Θέλουμε ένταση και πάθος»

Μαζίνιο: «Θέλουμε ένταση και πάθος»

Λίγες ώρες πριν η αποστολή της ομάδας του Άρη πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη, ο Ιομάρ Μαζίνιο με δηλώσεις του εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τις απαιτήσεις που έδειξε ο κάθε ποδοσφαιριστής για τον εαυτό του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ήταν μια εβδομάδα ιδιαίτερα εξουθενωτική, χωρίς να έχει άδικο!
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Τελειώσαμε μια πάρα πολύ σκληρή και απαιτητική εβδομάδα. Ήταν η πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας μας, είχε πολύ ένταση και πάθος, κυρίως για να βελτιώσουμε την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Όπως είπα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την δουλειά που έγινε όλες αυτές τις ημέρες. Δουλέψαμε σκληρά και είμαι ευχαριστημένος από την απαίτηση που έδειξε ο κάθε ποδοσφαιριστής για τον εαυτό του. Σίγουρα ήταν μια ιδιαίτερα κουραστική εβδομάδα για τους παίκτες, αλλά… κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Τώρα θα επιστρέψουμε στην Θεσσαλονίκη, θα ξεκουραστούμε για δύο ημέρες και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ιταλία.».
Συνεχίζοντας ο προπονητής του Άρη μίλησε και για την δουλειά που θα γίνει στην Βόρειο Ιταλία για περίπου 2,5 εβδομάδες, την οποία και χαρακτήρισε εντελώς διαφορετική από αυτήν που έγινε στο Καρπενήσι. «Περισσότερο θα δουλέψουμε πάνω στην φυσική κατάρτιση των ποδοσφαιριστών και πάλι, γιατί αυτό είναι ιδιαίτερα βασικό και χρειάζονται αποθέματα για να βγει η χρονιά. Σίγουρα η προετοιμασία στην Ιταλία θα είναι διαφορετική. Θα έχει περισσότερη ένταση, ενώ θα υπάρχουν και τα φιλικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία θα αρχίσουμε να βάζουμε και στοιχεία τακτικής στις προπονήσεις, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά και την έναρξη του πρωταθλήματος», τόνισε ο Βραζιλιάνος.
Όσο για το εάν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ του νέου Άρη, ο Ιομάρ Μαζίνιο ήταν ξεκάθαρος…. «Το ρόστερ της ομάδας είναι ήδη έτοιμο. Περιμένουμε ακόμα κάποιους ποδοσφαιριστές να ενσωματωθούν, αλλά στην πλειοψηφία του έχει κλείσει. Άλλωστε έτσι έπρεπε να γίνει προκειμένου να δουλέψουμε όλες αυτές τις ημέρες και εδώ στο Καρπενήσι, αλλά και στην Ιταλία για να έχουμε ένα ρόστερ έτοιμο και δουλεμένο τη νέα αγωνιστική σεζόν».
Ολοκληρώνοντας, έδωσε το στίγμα για τη νέα σεζόν και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του νέου Άρη. Με λίγα λόγια τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος από αυτήν την ομάδα. «Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης διαθέτει τα τελευταία χρόνια ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Βέβαια έβαλε στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές αξίας όσον αφορά την ποιότητά τους και αυτό κάνει ακόμα πιο δυνατό το σύνολο. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε ένταση και πάθος στο παιχνίδι μας. Αυτό που θέλουμε από τον Άρη της νέας χρονιάς είναι να παίζει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο.», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ιομάρ Μαζίνιο.Πηγη Μετροσπορ

Τι κάνουν οι μάνατζερ;

mantzios_iv.jpgΈντονη δυσαρέσκεια αλλά και προβληματισμός υπάρχει στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Χενκ τεν Κάτε και τους έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό πως είναι υπό παραχώρηση. Οι προτάσεις είναι ελάχιστες και στο τριφύλλι απορούν τι γίνεται με τους μάνατζερ.

Ο Νασίφ Μόρις από τον Μάιο παλεύει να βρει ομάδα στην Ισπανία και μια βρίσκεται πολύ κοντά στην Μπέτις και την άλλη μια ανάσα από την Βαγιαδολίδ αλλά χωρίς να υπάρχει ουσία μέχρι τώρα.

Αξιοσημείωτη είναι και η περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζιου καθώς στην συνάντηση που είχε ο Κώστας Αντωνίου πριν από μέρες με όλους τους παίκτες που δεν υπολογίζονται ο διεθνής επιθετικός είχε τονίσει ότι δεν γνωρίζει αν είναι στα πλάνα του Χενκ τεν Κάτε ή όχι και είχε πάρει την απάντηση από τον διευθυντή ποδοσφαίρου ότι έχει ενημερωθεί ο ατζέντης του. Κάτι που βέβαια δεν γνώριζε ο Ελληνας στράικερ δείχνοντας τεράστια ασυνεννοησία με τον εκπρόσωπο του.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του Αλέξανδρου Τζιόλη που έχει πρόταση από την Αταλάντα αλλά την απέρριψε. Σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι μόνο η μεταγραφή του Αντρέας Ιβανσιτς.
Πάντως, όλα αυτά έχουν κάνει αίσθηση στο πράσινο στρατόπεδο και αναρωτιούνται τι κάνουν οι μάνατζερ.

Άνοδος για Λένα

danihlidou1.jpgΤέσσερις θέσεις πιο ψηλά βρέθηκε η Λένα Δανιηλίδου στην παγκόσμια κατάταξη τένις αφού από την 264η που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα σκαρφάλωσε στην 260η με 194 βαθμούς. Στην κορυφή παρέμεινε η Ρωσίδα Ντινάρα Σάφινα, με 10.521 βαθμούς.

Αναλυτικά η δεκάδα της παγκόσμια κατάταξη τένις

1. (1) Ντινάρα Σάφινα (Ρωσία) 10.521 βαθμοί
2. (2) Σερένα Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 8.758
3. (3) Βένους Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 6.617
4. (4) Ελενα Ντεμεντίεβα (Ρωσία) 6.591
5. (5) Σβετλάνα Κουζνετσόβα (Ρωσία) 6.071
6. (6) Γελένα Γιάνκοβιτς (Σερβία) 5.980
7. (7) Βέρα Ζβονάρεβα (Ρωσία) 5.400
8. (8) Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία) 5.066
9. (9) Καρολίνε Βοζνιάτσκι (Δανία) 4.840
10. (10) Άννα Πέτροβα (Ρωσία) 3.300

Ατρόμητος ή εξωτερικό για Κλέιτον

kleiotoninter.jpgΦουλάρουν για την απόκτηση του Σίλβα Κλέιτον οι άνθρωποι του Ατρόμητου Αθηνών όπου καταβάλουν προσπάθειες για να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Παράλληλα μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του Κασάπα σύμφωνα με τον πρόεδρο των «κυανόλευκων» Γιώργο Σπανό, ενώ στα υπόψιν υπάρχει ο Μπλένχιο.



Οι «κυανόλευκοι» δείχνουν διάθεση να καλύψουν ολόκληρο το συμβόλαιο του παίκτη και να τον αποκτήσουν με την μορφή δανεισμού. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι ο παίκτης έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο του Περιστερίου σε περίπτωση που δεν πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.

Για τον Κλέιτον ο ισχυρός άντρας του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός ξεκαθάρισε«Για τον Κλέιτον έχει γίνει, αλλά δεν πρόκειται για κάτι τελειωμένο. Έχει δεσμευθεί ο παίκτης ότι θα έρθει στον Ατρόμητο εάν δεν υπάρξει κάτι καλό από ομάδα του εξωτερικού»

Σε ότι αφορά τον 33χρονο Βραζιλιάνο Κλαούντιο Κασάπα της Νιουκάστλ ο Γιώργος Σπανός σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 είπε «Έχω μιλήσει με τον ίδιο(Κασάπα) και δεν είναι αρνητικός στο να έρθει στην Ελλάδα. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε την τελική του απάντηση, αλλά αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες»

Από κει και πέρα εξακολουθεί να υπάρχει επικοινωνία με τον Χουάν Μπλένχιο της Τίγκρε όπου ο Γιώργος Σπανός τόνισε «Υπάρχουν τρεις-τέσσερις περιπτώσεις αμυντικών που εξετάζουμε εκτός του Κασάπα και μέσα σε αυτούς είναι και ο Μπλένχιο. Δεν με φοβίζει το ότι μπορεί να χαλάσει η μεταγραφή, διότι και οι άλλες περιπτώσεις που εξετάζουμε είναι καλές».

Τέλος, για τον Μαρίνο Στέργιο και το ενδιαφέρον που φημολογείται από την πλευρά του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε «Επίσημη κρούση για τον Μαρίνο δεν υπάρχει από τον Παναθηναϊκό».

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ BLOGGERS ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ηπρώτη απεργία 'ιστιολόγων' (bloggers) στην παγκόσμια ιστορία είναι γεγονός. Στις 14 Ιουλίου οι bloggers της Ιταλίας απεργούν και διαδηλώνουν στην πλατεία Navona της Ρώμης με φίμωτρο στο στόμα!! Ο κύριος λόγος, είναι η καταδίκη ενός blogger που διατηρούσε ιστιόλογιο χαρακτηρισμένο από τις αρχές ως «παράνομος Τύπος». Οι Αθλητικοι Ψιθυροι συμπαραστέκονται και απεργούν μαζί με τους bloggers της Ιταλίας.
Το μανιφέστο αναφέρει:
- κινδυνεύει η ελευθερία στην πληροφόρηση…
- συνεχείς δηλώσεις βουλευτών που επιδεικνύουν την
«ανησυχία» τους…
- μια καταδίκη ενός blogger με τον χαρακτηρισμό του blog ως
«παράνομο Τύπο»… «»
- τη διαφαινόμενη πολιτική να φιμώσουν τα blogs…
- τα σχέδια νόμου που ετοιμάζουν έναν νόμο που δολοφονεί το
διαδίκτυο και επικαλούνται τη σωστή γραφειοκρατική
λειτουργία…
- τις απειλές εναντίον αδέσμευτων bloggers και τις
προσπάθειες να κάνουν το βίο αβίωτο στους bloggers…
H ελευθερία στην πληροφόρηση, μέσω διαδικτύου, εφημερίδων,
τηλεοράσεων, ραδιοφώνων, ή οποιωνδήποτε άλλων μέσων,
αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη
και πιθανότατα είναι εκείνο στο οποίο συνδέονται άμεσα η
Ελευθερία και η Δημοκρατία!

Πάμπλο Κοντρέρας: «Εχουμε συστατικά για κορυφή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για τον Πάμπλο Κοντρέρας η φετινή χρονιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Ο MVP του ΠΑΟΚ της περσινής σεζόν προετοιμάζεται ώστε να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος, καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι θέλει να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Νότιο Αφρική. Μιλώντας στο «Goal» ο Χιλιανός διεθνής αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν, τις δυσκολίες αυτής, αλλά και το μεγάλο προσωπικό του κίνητρο.

Πάμπλο, όλοι λένε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Το πιστεύεις και εσύ;

«Ναι, έτσι είναι. Και είναι λογικό, από τη στιγμή που πέρυσι καταφέραμε τόσα πολλά πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Προσπαθήσαμε να γίνουμε σύνολο καθώς ήμασταν αρκετοί οι καινούργιοι και τελικά καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Θέλουμε αυτό να το επαναλάβουμε και αν δούμε ότι μπορούμε, να κοιτάξουμε και ψηλότερα».

Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει επίπεδο με τις μεταγραφές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια;

«Αυτός ήταν ο στόχος του προέδρου και όλων όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις και αυτό το κατάλαβα το περασμένο καλοκαίρι όταν μου ζήτησαν να έρθω. Μου είπαν ότι θέλουν να αλλάξουν επίπεδο και εγώ το βιώνω αυτό, το καταλαβαίνω και θέλουμε να το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί στο γήπεδο όταν γίνονται πολλές προσθήκες. Υπάρχουν τα συστατικά, οι καλοί παίκτες και πρέπει να βρούμε τη χημεία για να κοιτάξουμε προς την κορυφή».

Πώς μπορεί ο ΠΑΟΚ να πετύχει το κάτι παραπάνω;

«Δεν θα πω κάτι πρωτότυπο. Το ξέρεις και εσύ, στη δική σου δουλειά. Οπως εσύ προετοιμάζεσαι, έτσι και εμείς πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς για τη σταθερότητα όπως την είχαμε πέρυσι, να είμαστε έτοιμοι για τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν είναι εύκολο να πετύχεις σταθερότητα, και θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε καλά και στα ντέρμπι για να έρθουν και εκεί νίκες».

Το θέμα με τα ντέρμπι έχει συζητηθεί πάρα πολύ, από όλους, ακόμα και από τους αντιπάλους. Τι έγινε στα ντέρμπι; Τι είναι αυτό που θα πρέπει να κάνετε;

«Οσες φορές να μου κάνουν αυτή την ερώτηση, δεν έχω κάτι να απαντήσω. Σίγουρα οι άλλες ομάδες είχαν πιο πλήρες και πιο δεμένο ρόστερ από εμάς, αλλά είναι αφύσικο να έχουμε μόνο δύο ισοπαλίες και στα υπόλοιπα παιχνίδια ήττες. Θα πρέπει να πεισμώσουμε για να μπορέσουμε να τους κερδίσουμε, αλλά να μην έχουμε το μυαλό μας μόνο σε αυτό τον τομέα, καθώς υπάρχουν και τα υπόλοιπα παιχνίδια».

«Αρχηγός; Γιατί όχι...»

Για την προοπτική να γίνει αρχηγός στον ΠΑΟΚ ο Κοντρέρας ανέφερε: «Οταν λέμε αρχηγός εννοούμε τον παίκτη που θα μπορεί να εμπνέει τους συμπαίκτες του σε θέματα αγωνιστικότητας, αλλά και πειθαρχίας. Αρχηγός είναι αυτός που ηγείται εντός και εκτός γηπέδου. Αν ο προπονητής το κρίνει, θα μου άρεσε να γίνω αρχηγός».

«Παίζω και δεξί μπακ!»

Ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Κοντρέρας (το έδειξε στα πρώτα διπλά) ως δεξί μπακ, με τον Χιλιανό να τονίζει: «Δεν έχω πρόβλημα. Είναι κάτι που το έχω συζητήσει με τον προπονητή μου και ίσως να γίνει. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά εγώ έχω μάθει να κάνω αυτό που θέλει ο προπονητής και αυτό που είναι το καλύτερο για την ομάδα που αγωνίζομαι».

«Θα παλέψω για να είμαι έτοιμος»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν έχει μπει ακόμα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Επειτα από τρεις μέρες, ο Χιλιανός έκανε χθες αποθεραπεία καθώς η πίεση των πρώτων ημερών είναι αρκετή. Το ερώτημα που περιμένει απάντηση -και σίγουρα αυτός που θέλει να το μάθει πρώτος είναι ο Φερνάντο Σάντος- είναι το αν ο Κοντρέρας θα είναι έτοιμος στις 30 Ιουλίου: «Αυτό θέλω και εγώ και σίγουρα αυτό θα το θέλει και ο προπονητής. Εχω χάσει αρκετές προπονήσεις και σίγουρα θα είναι δύσκολο για μένα να μπω στην ενδεκάδα. Εμένα αυτό μου αρέσει, καθώς σε όποια ομάδα και αν ήμουν πάλευα για να πάρω μια θέση στην ενδεκάδα και αυτή η μάχη βοηθά και εμένα και τον προπονητή, αλλά και τους συμπαίκτες μου».

«Είναι απωθημένο μου το Μουντιάλ»

Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν κρύβεται όταν ακούει τη λέξη «Μουντιάλ». «Να παίξω σε ένα και μετά δεν με νοιάζει τίποτα».

Ο Χιλιανός μιλώντας για την προοπτική να αγωνιστεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής με την εθνική ομάδα της χώρας του χαμογελάει αλλά δείχνει προσγειωμένος: «Η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα μεγάλο απωθημένο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο, ήλπιζα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Οσο και αν φαντάζει κοντινό, προσπαθώ να το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως μια πιθανότητα. Τώρα σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ και αυτό διότι θα πρέπει πρώτα να δουλέψω για το καλό του ΠΑΟΚ, μέσα από το οποίο θα έρθει και το δικό μου καλό, προκειμένου να είμαι έτοιμος να δώσω το ''παρών'' σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Για να είμαι όμως μέλος της εθνικής ομάδας της Χιλής και να είμαι σε φόρμα θα πρέπει να κάνω μια καλή χρονιά με τον ΠΑΟΚ».

Κουτσιανικούλης: «Μεγάλο μέγεθος ο ΠΑΟΚ»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μπορεί να βρίσκεται μόλις μερικούς μήνες στον ΠΑΟΚ αλλά έχει καταλάβει σε ποια ομάδα έχει πάει. Η ακριβότερη μεταγραφή του συλλόγου της Θεσσαλονίκης τα τελευταία οχτώ χρόνια χαρακτήρισε μεγάλο μέγεθος τον δικέφαλο. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δεν κρύβει ότι έχει ως στόχο και την εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους εκπροσώπου τους Τύπου:
Βασίλη, αισθάνεσαι δυνατός να σηκώσεις το βάρος των προσδοκιών που δημιουργήθηκε από τον ντόρο που είχε γίνει γύρω από το όνομά σου και την ακριβή σου μεταγραφή;
«Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με πίστεψαν και εγώ ήρθα για να προσφέρω σ’ αυτή την μεγάλη ομάδα καθώς ήθελα να κάνω ένα μεγάλο βήμα στη καριέρα μου. Ο ΠΑΟΚ αποτελεί το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου».

Νιώθεις άγχος και πίεση για να δικαιώσεις τους ανθρώπους που σε επέλεξαν;
«Όταν κάνεις μία νέα αρχή όπου και να πας υπάρχει πίεση μέχρι να προσαρμοστείς. Με βοήθησαν όλοι στον ΠΑΟΚ για να προσαρμοστώ γρήγορα και δε νιώθω κανένα βάρος, άγχος ή πίεση για να αποδείξω κάτι. Δουλεύω σκληρά για να βελτιωθώ κι άλλο και να μπορέσω έτσι να προσφέρω ότι καλύτερο έχω στον ΠΑΟΚ».

Βρίσκεις δύσκολα τα πράγματα στον ΠΑΟΚ;
«Δε νομίζω ότι έχουν δυσκολέψει τόσο πολύ ακόμη, καθώς είμαστε ουσιαστικά ακόμη στην αρχή της προετοιμασίας. Οι προπονήσεις είναι δύσκολες και σκληρές αλλά τώρα έχουμε αρχίσει και τα φιλικά. Με τη δουλειά θα προχωρήσουμε μπροστά και θα φτάσουμε στο επίπεδο που περιμένει ο προπονητής μας. Έχουμε εμπιστοσύνη και κάνουμε αυτά που ζητάει. Και αγωνιστικά και σε θέματα τακτικής. Όλα όμως θα κριθούν στο τέλος καθώς πάντα μετρά το αποτέλεσμα».

Ο Σάντος φημίζεται για το βάρος που ρίχνει στην τακτική. Πως σου φαίνεται;
«Κάθε φορά ο κάθε προπονητής ρίχνει βάρος στην τακτική ανάλογα με τη φιλοσοφία του. Ο κ. Σάντος έχει τη δική μου και προσπαθεί να την περάσει τώρα και σε μας που ήρθαμε φέτος στον ΠΑΟΚ…».

Αν δεν είσαι στην αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ βασικός θα σε πειράξει;
«Όχι, δε θα πειράξει. Άλλωστε είναι κάτι για το οποίο δεν αποφασίζω εγώ. Αυτό που κάνω και θα συνεχίσω να κάνω είναι να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις για να το αλλάξω αυτό. Το σίγουρο είναι πως ότι πει ο προπονητής θα γίνει και ελπίζω να μπορέσω να παίζω και εγώ».

Έχεις συνειδητοποιήσει που είσαι; Σε ποια ομάδα έχεις έρθει;
«(χαμογελά…) Ο κόσμος με κάνει καθημερινά να το καταλαβαίνω όλο και περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλο μέγεθος».

Πως σου φαίνεται φέτος να αγωνίζεσαι σε μία κατάμεστη από 30.000 κόσμο Τούμπα, ενώ πέρυσι έπαιζες σε ένα μεγάλο γήπεδο αλλά άδειο…
«Ήρθα στον ΠΑΟΚ από μια ομάδα με σχεδόν καθόλου κόσμο. Είναι ένα ακόμα συν για να προσφέρεις κάτι καλύτερο όταν παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα γήπεδο όπως η Τούμπα, στην οποία η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη».

Έχεις καθόλου στο μυαλό σου την Εθνική ομάδα των Ανδρών και την προοπτική να αγωνιστείς σε ένα Μουντιάλ;
«Δεν κρύβω ότι είναι στο μυαλό μου. Είχα δυο κλήσεις στην εθνική ανδρών, την περσινή σεζόν. Μακάρι να γίνω μέλος της ομάδα κερδίζοντας μία θέση μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον ΠΑΟΚ και γιατί όχι και του χρόνου να βρεθώ και στο Μουντιάλ με την Εθνική μας».

Τι θα θεωρείς στο τέλος της χρονιάς επιτυχία για σένα και για τον ΠΑΟΚ;
«Ο ΠΑΟΚ έκανε πέρυσι μία τρομερή πορεία. Στο τέλος του πρωταθλήματος ήταν 2ος και φέτος πρώτος στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η ομάδα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα έχει γίνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα».

Τι σε εντυπωσίασε ως τώρα στην ομάδα;
«Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς ανθρώπους στη διοίκηση οι οποίοι είναι πολύ κοντά στην ομάδα και μας βοηθάνε σε κάθε πιθανό πρόβλημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Έχεις βγάλει κάποιο συμπέρασμα για τους στόχους του προπονητή στην προετοιμασία;
«Αυτό που ζητάει ο κ. Σάντος είναι να είμαστε σοβαροί και να παίζουμε σωστά. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που θα αρχίσουν στις 30 Ιουλίου. Η δουλειά που γίνεται πιστεύω ότι θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Τελική πρόταση για Λεονάρντο

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλει να έχει στη διάθεσή του, τουλάχιστον στα επόμενα στάδια της προετοιμασίας, τον Λεονάρντο του Λεβαδειακού κι έτσι η ΑΕΚ θα καταθέσει την τελική της πρόταση, με την οποία ελπίζει να «κάμψει» την αντίσταση του Γιάννη Κομπότη.

Η Ένωση θα κάνει πρόταση ίση με αυτή που έκανε στον Πανιώνιο για τον Γρηγόρη Μάκο, δηλαδή 800.000 ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του παίκτη, αλλά δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει έμψυχα ανταλλάγματα ή και υψηλό ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης του Βραζιλιάνου.

Όσο για την απάντηση των Βοιωτών; Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι κοστολογεί τον Λεονάρντο με το ποσό που κόστισε ο Κουτσιανικούλης στον ΠΑΟΚ, δηλαδή 2,3 εκ. ευρώ! Φυσικά, αυτό το ποσό είναι ποολύ υψηλό για να το φτάσει η Ένωση και αν επιμείνει, τότε η μεταγραφή θα «χαλάσει» οριστικά.

Σάντος: «Θα είμαστε έτοιμοι στις 30 Ιουλίου»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Από την ώρα που ο ΠΑΟΚ πάτησε το πόδι του στην Ολλανδία ο χρόνος για τον Φερνάντο Σάντος κυλά αντίστροφα. Η 30ή μέρα του Ιουλίου είναι η καταλυτική ημερομηνία για τον Πορτογάλο τεχνικό, καθώς ο «δικέφαλος» θα δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2009-2010, παίζοντας μάλιστα τους κόπους της περσινής χρονιάς, διεκδικώντας μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Σάντος μίλησε στο «Goal» εξηγώντας τα πλάνα του για την προετοιμασία και για τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να βρει το βασικό σχήμα που θα δώσει τις ευρωπαϊκές «μάχες».

Αλλο πέρυσι, άλλο φέτος...
«Ο φετινός μας προγραμματισμός όσον αφορά τις προπονήσεις και τα παιχνίδια είναι διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι. Ουσιαστικά χρειάστηκε να κάνουμε ένα νέο σχεδιασμό. Το 2008 ήρθαμε στο ίδιο μέρος και σχεδόν τις ίδιες ημερομηνίες. Τότε είχαμε να χτίσουμε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, όμως ξέραμε πως υπήρχε περισσότερος χρόνος, αφού το πρωτάθλημα ξεκινούσε στο τέλος του Αυγούστου.

Φέτος δεν είναι μόνο ότι το πρώτο παιχνίδι είναι ένα μήνα νωρίτερα, αλλά και το γεγονός ότι μέσα σ' αυτόν τον ένα μήνα ίσως δώσουμε μέχρι και έξι παιχνίδια. Αυτό με ανάγκασε να αλλάξω όλο το σχεδιασμό, ενώ ένα ακόμα γεγονός είναι ότι οι παίκτες που έμειναν από πέρυσι είχαν μόλις ένα μήνα ξεκούρασης. Ολα αυτά έπρεπε να τα υπολογίσω. Χρειαζόμαστε παραπάνω χρόνο από όσο θα ήθελα, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό».

Η φυσική κατάσταση...
«Λόγω αυτών των συνθηκών, στη φετινή προετοιμασία θα πρέπει να ρίξω το βάρος περισσότερο στη φυσική κατάσταση διότι θα πρέπει οι παίκτες να έρθουν στο επιθυμητό σημείο νωρίτερα από ό,τι πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία. Πέρυσι ο σχεδιασμός δεν είχε ποτέ δύο φιλικά σε μία μέρα όπως φέτος, ενώ σε κάθε παιχνίδι χώριζα ουσιαστικά την ομάδα στα δύο και λίγοι παίκτες έπαιζαν παραπάνω από 45 λεπτά.

Φέτος έβαλα δύο παιχνίδια την ίδια μέρα και άφησα τους παίκτες να παίξουν 90 λεπτά. Πρέπει να τους πιέσω όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, διότι θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα νωρίτερα από ό,τι πέρυσι. Θα δουλέψουμε φυσικά και στην τακτική».

Το σχόλιο του Πορτογάλου για τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια...
Για το παιχνίδι με την Πούτεν:
«Παίξαμε επί ενός αδύναμου αντιπάλου, που όμως έδειξε πως ήξερε να αμύνεται, ενώ εμείς προσπαθούσαμε να δουλέψουμε πάνω στις τακτικές και παράλληλα να βρούμε αντοχές. Εμεινα ικανοποιημένος και από τον τρόπο που παίξαμε, αλλά και από τον τρόπο που δώσαμε τις δυνάμεις μας στο γήπεδο».

Για το παιχνίδι με την Ντε Γκράαφτσαπ Β: «Στο παιχνίδι αυτό αγωνιστήκαμε με μια ομάδα νεαρή και αυτό σήμαινε πως τα παιδιά αυτά θα έδειχναν πάθος για το παιχνίδι και ίσως γι' αυτό υπήρχαν στιγμές εκνευρισμού. Είδα κάποια θετικά στοιχεία, αλλά σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε».

Πώς θα βγει ο κορμός...
Ο Σάντος προγραμματίζει την ομάδα ώστε από τα τελευταία φιλικά παιχνίδια να βγει και ο βασικός κορμός και λέει χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να βρω τρόπο για να καταλήξω στο βασικό κορμό της ομάδας που θα δώσει τις μάχες στο Γιουρόπα Λιγκ. Κάποιες παράμετροι δεν μας βοήθησαν να δουλέψουμε, αφού 2-3 παίκτες ενσωματώθηκαν αργότερα και δεν έχουν ακόμα ρυθμό. Αυτό είναι κάτι που δεν ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω και ίσως χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο από όσο υπολόγιζα, κυρίως για την τακτική. Ο Κοντρέρας ήρθε δικαιολογημένα αργότερα, ενώ ο Σαβίνι θα ξεκινήσει τώρα τις πρώτες του προπονήσεις.

Το Σάββατο αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τον Σνάουτσνερ και στα δύο φιλικά παιχνίδια, αν και δεν ήθελα να το κάνω. Ηδη υπάρχει ένας κορμός παικτών και μαζί με αυτούς που θα προστεθούν θα δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα παίξει στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Στα τρία τελευταία φιλικά παιχνίδια θα δώσουμε βάση στο θέμα της ομοιογένειας και από αυτά τα παιχνίδια θα προκύψει και η ομάδα. Είναι λογικό και απαραίτητο όσο πλησιάζουμε στο τέλος του Ιουλίου, που αρχίζουν και οι υποχρεώσεις μας, να αρχίσουμε να βρίσκουμε τον βασικό κορμό της ομάδας και αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα».

Έφυγε για Αγγλία ο Παπαζαχαρίας

Έφυγε για Αγγλία ο Παπαζαχαρίας

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αγγλία. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός έφυγε λίγο μετά από τις 8 μ.μ. από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, με στόχο να ολοκληρώσει τη συμφωνία με την Μπρίστολ Σίτι, όπου και αρχικά θα περάσει από το “μικροσκόπιο” των ανθρώπων της αγγλικής ομάδας. Τόσο μέσα από τις προπονήσεις, όσο και από φιλικό παιχνίδι, που είναι να γίνει τις επόμενες μέρες.
Ο Παπαζαχαρίας θα μείνει εκεί ως και την Πέμπτη ή το αργότερο ως και την Παρασκευή. Θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, εφόσον υπογράψει για να πάρει τα πράγματα του και θα φύγει εκ νέου για την Αγγλία. Ο ίδιος δεν θέλησε να δηλώσει το παραμικρό κατά την αποχώρηση του. “Όταν τελειώσει το θέμα…”, ήταν οι μόνες κουβέντες, που βγήκαν από το στόμα του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Παπαζαχαρίας μίλησε τις τελευταίες ημέρες και με τον Όλεγκ Προτάσοφ πριν από την αναχώρηση του. Ο Ουκρανός τεχνικός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον ποδοσφαιριστή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, από τη στιγμή που είχε παρθεί η απόφαση για να δοκιμαστεί και κατ’ επέκταση να παραχωρηθεί.

Το αγγλικό δημοσίευμα

Πάντως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας υπήρχε αγγλική ιστοσελίδα, που αναφέρεται στο θέμα της παρουσίας του Παπαζαχαρία στην Αγγλία. Υπήρχε όντως εκτενής αναφορά σε ιστοσελίδα του Μπρίστολ. Στο δημοσίευμα γίνεται καταγραφή για την πορεία του Παπαζαχαρία. Επισημαίνεται, ότι ήταν διεθνής με την ελπίδων, αλλά και το ότι η φυσική του θέση είναι στο κέντρο της άμυνας, όπως επίσης για το γεγονός πώς έχει αγωνιστεί και στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Στο ίδιο δημοσίευμα επίσης λέγεται ότι ίσως ο Παπαζαχαρίας αγωνιστεί τελικά στο αυριανό φιλικό της Σίτι κόντρα στη Χέρεφορντ, ομάδα Δ’ εθνικής στην Αγγλία. Πηγη Μετροσπορ

Με νάρθηκα ο Γκρασιάν

Με νάρθηκα ο Γκρασιάν








Στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μιχάλης Σηφάκης που ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα από την προπόνηση του Σαββάτου, Λεάντρο Γκρατσιάν που χτύπησε στον καρπό του δεξιού του χεριού στο οποίο τοποθετήθηκε νάρθηκας και την Τρίτη θα επανεξεταστεί και Αλεχάντρο Λέμπο λόγω ενοχλήσεών του στους προσαγωγούς.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Άρη έπαιξαν στο οικογενειακό διπλό όπου οι «μπλε» επικράτησαν των "κίτρινων" με 2-0 με τέρματα που σημείωσαν ο Σέρχιο Κόκε με απευθείας χτύπημα φάουλ και ο Χαβιέ Κάμπορα με κεφαλιά. Οι μπλε είχαν και τρία δοκάρια με τους Κάμπορα, Κάλβο, Μπατιόν.

Πλέον την Δευτέρα αλλά και την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές του Ιομάρ Μαζίνιο έχουν ρεπό, ενώ το πρωί της Τετάρτης η αποστολή του Άρη που θα καταρτιστεί από τον Βραζιλιάνο τεχνικό θα αναχωρήσει μέσω Μονάχου για την Ιταλία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για την νέα χρονιά.

Τέλος για αύριο Δευτέρα και ώρα 13:30 είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστούν οι Κάρλος Αράνο και Φλάβιο Πίντο Ντα Σόουζα από την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης.

Ειπε..........................

"Είναι σαφές ότι η Γιουβέντους είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. Ασφαλώς δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως βήμα προς τα πάνω τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό, αλλά αισθάνομαι πως έκανα την καλύτερη επιλογή"

Ο Ολοφ Μέλμπεργκ σχολιάζει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Ψιθυροι..........................

  • Τι το ήθελε ο Κώστας Μπότος να πει "έχω πάθει πλάκα με τον Σοϊλέδη"; Τον... μάτιασε τον πιτσιρικά, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στην κυριακάτικη προπόνηση του Ολυμπιακού και θα χάσει το φιλικό με την Τσβόλε την Δευτέρα (13/7).
  • Τον... σκέπασε το πάπλωμα τον Μιχάλη Παυλή με αποτέλεσμα να χάσει την πρωινή (12/7) προπόνηση της ΑΕΚ!
  • Υπό τους ήχους της Πέγκυς Ζήνα προπονήθηκαν την Κυριακή (12/7) στο Ζέεφελντ οι γκολκίπερ της ΑΕΚ. Ο γυμναστής τερματοφυλάκων της ομάδας, Σλόμπονταν Σούιτσα, βρήκε ένα τρόπο για να χαλαρώσει τους τέσσερις πορτιέρο της ομάδας και να κάνει πιο ευχάριστη την προπόνηση. Ετσι, πήρε από το ξενοδοχείο ένα κασετοφωνάκι και τους έβαλε να ακούσουν τα άσματα της δημοφιλούς αοιδούς!

Βιερίνια: «Ήρθε η ώρα της δικαίωσης»

vieirinia_goal_panthr.jpgΟριστικό τέλος την Δευτέρα στην υπόθεση Αντελίνο Βιερίνια. Ο Πορτογάλος θα βρεθεί στα γραφεία της Πόρτο για να υπογράψει την λύση της συνεργασίας του. Προβάρει τα «ασπρόμαυρά» και ο Βίκτορ Βιτόλο που απελευθερώνεται από την Ρασίνγκ. Την Δευτέρα επίσης το τρίτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με αντίπαλο ερασιτεχνική ομάδα. Στην Ολλανδία από αύριο και ο Ζήσης Βρύζας.

Σαράντα τρεις ημέρες κράτησε το σήριαλ Βιερίνια, με τους σεναριογράφους (Πόρτο και ΠΑΟΚ) να βάζουν το happy end που θέλουν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου του Βορρά. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός την Δευτέρα το πρωί, θα βρεθεί στα γραφεία της Πόρτο προκειμένου να λύσει το συμβόλαιό του με τους «Δράκους». Οι πορτογάλοι για να συναινέσουν σ’ αυτή την παραχώρηση θα πάρουν ένα ποσό 300-350 χιλιάδες ευρώ και το 35% σε περίπτωση μεταπώλησης του Βιερίνια.

Ψήφισε ΠΑΟΚ

Ο τελευταίος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη και όπως έλεγε στο φιλικό του περιβάλλον, «Ήρθε η ώρα της δικαίωσης. Περιμένω πως και πως την ώρα που θα φορέσω την φόρμα του ΠΑΟΚ για να ξεκινήσω προετοιμασία με τα υπόλοιπα παιδιά. Έχω δεθεί πολύ μ’ αυτή την ομάδα και τον κόσμο της και δεν ήθελα να πάω σε άλλη ομάδα».
Ο Βιερίνια θα προσπαθήσει σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να βρει αεροπορικά εισιτήρια προκειμένου να βρεθεί κοντά στην ομάδα την Δευτέρα το βράδυ. Αν δεν τα καταφέρει τότε θα είναι στην Ολλανδία την Τρίτη.

«Βόμβα» με Τέρι η Σίτι!

terry.jpgΥποστολή σημαίας στην Τσέλσι; Σύμφωνα, με αγγλικά δημοσιεύματα, ο Τζον Τέρι είχε συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα των «Μπλε», όπου του ζήτησε την άδεια να αρχίσει συζητήσεις με την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Πολίτες» είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν 50 εκ. λίρες, ενώ ο Άγγλος διεθνής θα εισπράττει περίπου 250.000 λίρες την εβδομάδα!


Έτοιμη να ταράξει τα νερά στο Νησί είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επιθυμεί την απόκτηση του αρχηγού της Τσέλσι, Τζον Τέρι. Πληροφορίες κάνουν λόφο, πως το Σάββατο το βράδυ, ο διεθνής ποδοσφαιριστής είχε συνάντηση με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, όπου του ζήτησε την άδεια να αρχίσει επαφές με την Σίτι. Μάλιστα, οι «Πολίτες» είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην Τσέλσι το ποσό των 50 εκ. λιρών, αλλά και στον ποδοσφαιριστή περίπου 250.000 ευρώ την εβδομάδα! Ο Τέρι είναι θετικός στη μετακίνηση αυτή, και ήδη οι φήμες κάνουν λόγο πως οι «Μπλε» ετοιμάζουν πρόταση για την απόκτηση του Στίβεν Τέιλορ της Νιούκασλ

Γουέστ Χαμ για Γκούντιονσεν

gudjohnsen_1.jpgΒρέθηκε στο στόχαστρο των δυο «αιωνίων», ωστόσο η περίπτωση του Έιντουρ Γκούντιονσεν δεν προχώρησε, κάτι τέτοιο πάντως δεν φαίνεται να ισχύει και με την Γουέστ Χαμ. Οι Λονδρέζοι ενδιαφέρονται αρκετά για τον Ισλανδό φορ και είναι πιθανό να καταθέσουν πρόταση στη Μπαρτσελόνα για την απόκτησή του.


«Ο Έιντουρ είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός παίκτης. Είμαι σίγουρος πως η Γουέστ Χαμ δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για έναν τόσο καλό ποδοσφαιριστή όπως είναι αυτός» τόνισε ο τεχνικός των «σφυριών», Τζιαφράνκο Τζόλα, ο οποίος και έχει τον Ισλανδό στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας.

Μπενίτεθ: Είπαμε όχι για Τόρες

torres-chelsea2.jpgΣτην αποκάλυψη ότι η Λίβερπουλ αρνήθηκε προτάσεις για τον Φερνάντο Τόρες προέβη ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι αρκετές ομάδες προσπάθησαν να αποκτήσουν τον "Ελ Νίνιο", αλλά οι "κόκκινοι" αρνήθηκαν τις όποιες προτάσεις. Τσέλσι, Μάντσετσερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και Ρεάλ Μαδρίτης όλες είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη.

"Είχαμε πολλές και σημαντικές προσφορές για ποδοσφαιριστές μας και ειδικά για τον Φερνάντο Τόρες. Οι σύλλογοι αυτοί ήθελαν τον Φερνάντο και είχαν έρθει σε πεαφή μαζί ατζέντηδες που εκπροσωπούσαν τις ομάδες αυτές. Αλλά πάντοτε γνωρίζαμε ότι η απάντησή μας θα ήταν όχι", ανέφερε ο Μπενίτεθ για να προσθέσει:

"Ο κύριος λόγος ήταν ότι ο Φερνάντο ήθελε να μείνει εδώ. Εμείς θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους. η Λίβερπουλ είναι μεγάλη ομάδα και δεν πουλάει κανέναν".

Τα πήρε με Ντόνοβαν ο Μπέκαμ

donovan-beckham.jpgΜε τον συμπαίκτη του στους Γκάλαξι Λάντον Ντόνοβαν τα έβαλε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, με αφορμή την αυτοβιογραφία του Αμερικάνου, στην οποία αναφέρει πως ο Άγγλος πήγε στην ομάδα τους Λος Άντζελες μόνο και μόνο για τα λεφτά.

Αναλυτικά ο Μπέκαμ ανέφερε σχετικά: «Αυτό είναι αντιεπαγγελματικό. Στα μάτια κάθε ποδοσφαιριστή στον κόσμο θα φαίνεται αντιεπαγγελματικό να μιλάς έτσι για έναν συμπαίκτη σου, ειδικά αν το κάνεις στον Τύπο και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Στα 17 χρόνια καριέρας έχω παίξει στις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου μαζί με τους κορυφαίους παίκτες και καμία φορά δεν κατακρίθηκα για τον επαγγελματισμό μου. Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και για αυτό θα μιλήσω με τον Λάντον τις επόμενες ημέρες».

Παπουτσάκης: «Στόχος 5η με 7η θέση»

papoutsakis.jpgΙδιαίτερα υψηλούς στόχους έχει θέσει για τη νέα χρονιά ο Απόστολος Παπουτσάκης. Ο πρόεδρος του Εργοτέλη μιλώντας στο gazzetta.gr από την Αγία Γαλήνη όπου βρέθηκε προκειμένου να παρακολουθήσει το τουρνουά μπιτς βόλεϊ, ανέφερε πως η ομάδα του θα παλέψει για μια θέση από την 5η έως την 7η. Τόνισε πως μέχρι την Τετάρτη θα έχει έρθει το νέο απόκτημα από το εξωτερικό, ενώ μιλώντας για τον ΟΦΗ, επισήμανε πως θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να ανέβει και πάλι κατηγορία.

Την φετινή μεταγραφική περίοδο, στο σύνολό τους οι ελληνικές ομάδες έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές κινήσεις. Μία από αυτές είναι και ο Εργοτέλης, ειδικά μετά την απόκτηση του Μάριο Βερμπακόφσκις. Οι Κρητικοί έχοντας καθιερωθεί στην μεγάλη κατηγορία, δείχνουν να θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Αυτό το καλύτερο ο πρόεδρος της ομάδας Απόστολος Παπουτσάκης το συγκεκριμενοποιεί, καθώς μιλώντας στο gazzetta.gr από την Αγία Γαλήνη, όπου είχε βρεθεί για το τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, ανέφερε πως οι «κιτρινόμαυροι» θα παλέψουν για την 5η έως 7η θέση.

Κύριε Παπουτσάκη, ο Εργοτέλης έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές μεταγραφές. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει για φέτος;

«Κοιτάξτε στόχος μας είναι να τερματίσουμε από την 5η έως την 7η θέση».

Την κλήρωση του πρωταθλήματος πως την είδατε;

«Ήταν μια καλή κλήρωση και το κυριότερο είναι πως ξεκινάει το πρωτάθλημα με μεγάλα ματς, ένα πρωτάθλημα που πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυνατό. Και για εμάς είναι καλή η κλήρωση, αν και για να πετύχουμε θα πρέπει να παίξουμε καλά».

Ποιες ομάδες είναι κατά τη γνώμη σας τα φαβορί και αν πιστεύετε πως θα υπάρξουν εκπλήξεις;

«Αρχικά δεν νομίζω ότι θα γίνουν εκπλήξεις. Όσον αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ίδιες ελπίδες για να τα καταφέρουν έχουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».

Η μεταγραφή του Βερμπακόφσκις έκανε μεγάλο θόρυβο, αισθάνεστε δικαιωμένος;

«Ο παίκτης ήταν μια επιλογή που είχαμε εδώ και 6 μήνες. Ειδικά όταν είδαμε ότι ο Πάτρικ δεν θα έμενε στην ομάδα κάναμε ότι μπορούσαμε για να τον αποκτήσουμε και στο τέλος τα καταφέραμε. Δικαιωμένος θα είμαι μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα, τώρα είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά».

Μιλήσατε για τον Ογκουνσότο. Τι γίνεται με την συγκεκριμένη υπόθεση;

«Αυτή τη στιγμή ο παίκτης βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Είτε όμως έρθει, είτε μείνει, το σίγουρο είναι πως βρίσκεται εκτός Εργοτέλη».

Νιώθετε προδομένος με δεδομένη την στήριξη που του είχατε παρέχει;

«Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο πράγμα αυτή η αντιμετώπιση, ειδικά μετά τα όσα είχε πάρει από εμάς».

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της ομάδας από την στιγμή που οριστικά ο Ογκουνσότο δεν θα βρίσκεται σε αυτή;

«Θα πάρουμε έναν επιθετικό, που είναι διεθνής και θα έρθει με τον αεροπλάνο Τρίτη με Τετάρτη».

Φέτος βλέπουμε τον Εργοτέλη να αποκτά πολλούς ξένους, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει καθώς πρόσεχε περισσότερο το ελληνικό στοιχείο.

«Όχι εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε το ελληνικό μας στοιχείο. Έχουμε πολύ καλές ακαδημίες και φέτος ανέβηκαν στην ομάδα δύο παίκτες. Άλλωστε όταν έφυγε ο Κουτσιανικούλης ήρθε ο Σιάκκας. Επαναλαμβάνω η βάση μας είναι οι ακαδημίες, όπου τα τρία τελευταία χρόνια έχουν ανέβει εφτά παιδιά. Στόχος μας είναι τα επόμενα δύο χρόνια το 50% της ομάδας να είναι από τις ακαδημίες».

Η Κρήτη μετά από χρόνια δεν θα έχει στην μεγάλη κατηγορία τον ΟΦΗ, πως σχολιάζετε το γεγονός;

«Για τον ΟΦΗ έχω να πω πως είναι μία πολύ κακή στιγμή, όπως άλλωστε και για ολόκληρο το Κρητικό ποδόσφαιρο. Η Κρήτη αξίζει να έχει δύο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία. Πλέον όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να καταφέρει ο ΟΦΗ να ανέβει και πάλι στην Σούπερ Λίγκα».

Επιμένουν οι Βέλγοι για Ουλάι και Πανιώνιο


Ο Φερέρα με τη φόρμα του Πανιωνίου Τι κι αν η διοίκηση του Πανιωνίου, με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την ολοκλήρωση των μεταγραφικών της κινήσεων. Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας καινούργια σενάρια που θέλουν τους "κυανέρυθρους" να ενδιαφέρονται για παίκτες.

Το τελευταίο έρχεται από το Βέλγιο και θέλει τον Ουλάι, ο οποίος αρέσει στον Φερέρα να έρχεται τελικά στην Ελλάδα. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει ο νεαρός Ιβοριανός να αποκτήσει και κοινοτικό διαβατήριο, καθώς δεν υπάρχει θέση για ξένο στην ομάδα.

Μπολόνια και... τέλος για Ντι Βάιο


Ο Μάρκο Ντι Βαϊο... Το όνομα του Μάρκο Ντι Βάιο γραφτηκε αρκετές φορές στις εφημερίδες τον Ιούνιο. Δημοσιεύματα τον ήθελαν να αναζητά αλλού την τύχη του, αλλά ο άνθρωπος που έσωσε πέρσι την Μπολόνια από τον υποβιβασμό, όχι μόνο τα διέψευσε, αλλά τόνισε ότι θέλει να αποσυρθεί φορώντας την νυν ομάδας του.

"Μπορώ να πω ότι πέρσι έκαναν την καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Θα ήταν παράλογο να περιμένει κάποιος να κάνω τα ίδια. Πρέπει φέτος να λειτουργήσουμε ως ομάδα και να μην περιμένουμε να πάρουμε αποτελέσματα από τις επιδόσεις ενός παίκτη. Είναι ψέματα αυτά που γράφτηκαν ότι έψαξα να φύγω. Θέλω να τελειώσω εδώ την καριέρα μου", είπε ο 33χρονός άσος.

Ανακοίνωσε Μαρέσκα ο Ολυμπιακός


Υπογράφει ο Μαρέσκα και φέυγει για Ολλανδία... Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα είναι ο Εντσο Μαρέσκα. Ο Ιταλός συναντήθηκε την Κυριακή με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο στη Ρώμη και υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους", ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να αναχωρήσει για το Ερμελο για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή

Η ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός βγήκε μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα: " Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της, για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τον διεθνή Ιταλό ποδοσφαιριστή Έντσο Μαρέσκα".

Ο 29χρονος θα έχει ετήσιες απολαβές περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" για να πάρουν το "ΟΚ" από τη Σεββίλη" χρειάστηκε να δώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ. Αλλα 500.000 θα δοθούν αν η ομάδα περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μαρέσκα είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως ο Ιταλός ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό, από ότι ο Φερνάντο Μπελούτσι.

Πλέον οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να κινηθούν ευκολότερα στην αγορά για τον αριστερό χαφ, καθώς τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τον 29χρονο άσο ήταν λίγα. Αν σκεφτεί κανείς πριν την παραχώρηση του Μπελούτσι, ο Ολυμπιακός έδινε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ στην Λιόν για τον Σέλστρεμ, δηλαδή τέσσερα λιγότερα από ότι δόθηκαν τώρα στη Σεββίλη για τον Ιταλό, ενώ στα ταμεία μπήκαν άλλα πέντε εκατομμύρια από τη μεταγραφή του Αργεντινού στους "δράκους".

Οι καλή εμφάνιση του Σοϊλέδη στο φιλικό με τη Χέρενφέιν και την παρουσία του Ζαϊρί, δίνει στη διοίκηση του Ολυμπιακού την ευκαιρία να περιμένει λίγο καιρό για να κλείσει και το θέμα του αριστερού χαφ. Οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν λίγο υπομονή μήπως παρουσιαστεί κάτι το εξαιρετικό, ενώ παράλληλα περιμένουν την Μπέτις να ρίξει τις απαιτήσεις της για τον Μαρκ Γκονζάλες.

Ο Τσεχ προβλέπει 2-3 μεταγραφές για Τσέλσι


Ο Πίτερ Τσεχ Ο Πετρ Τσεχ που αποτελεί πλέον σταθερή αξία στην Τσέλσι, μίλησε για το πως περιμένει να είναι η ομάδα του τη νέα σεζόν και έκανε λόγο για 2-3 ακόμη μεταγραφές παικτών που θα βοηθήσουν άμεσα τους Λονδρέζους. Απλά, συμπλήρωσε, ότι ο Κάρλο Αντσελότι χρειάζεται χρόνο...

"Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δούμε τι προσθήκες χρειαζόμαστε. Πιστεύω ότι ο νέος προπονητής μας μελετάει ακόμη την ομάδα και σύντομα θα μπορέσει να δώσει οδηγίες για τις μεταγραφές. Λογικά θα έρθουν 2-3 μεγάλοι παίκτες, ενώ είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα φύγουν", είπε ο Τσέχος πορτιέρο.

Να σημειωθεί ότι η Τσέλσι έχει προσθέσει στο ρόστερ της τον Γιούρι Ζιρκόφ, αλλά και τους Ντάνιελ Στάριτζ, Ρος Τέρνμπουλ, ενώ έχει αφήσει να αιωρείται πιθανή πρότασή της για κάποιος παίκτη της Μίλαν.

"Κόλαση" η ζωή του Καναβάρο στη Γιουβέντους

"Κόλαση" η ζωή του Καναβάρο στη Γιουβέντους

Ο Φάμπιο Καναβάρο με τη φανέλα της Γιουβέντους Την Πέμπτη, ο Φάμπιο Καναβάρο αναμένεται να ζήσει μια από τις χειρότερες στιγμές της καριέρας του. Ο πρώην πλέον παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν της Γιουβέντους, έχει μπει στο στόχαστρο των φανατικών οπαδών των "μπιανκονέρι", οι οποίοι προδότη τον ανεβάζουν, άπληστο τον κατεβάζουν.

Οι θερμόαιμοι της Γιουβέντους δεν ξέχασαν τη συμπεριφορά του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Ιταλίας όταν αυτή σήκωσε το παγκόσμιο κύπελλο το 2006. Εκείνη τη σεζόν που η ομάδα υποβιβάστηκε λόγω του σκανδάλου, εκείνος έφυγε γρήγορα γρήγορα για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπλουζάκια και πανό που γράφουν: "Καναβάρο μισθοφόρε. καμία συγχώρεση στους προδότες", "Η Ρεάλ Μαδρίτης σε έδιωξε, η Νάπολι σε αποκήρυξε, μόνο η απληστία σε έκανε να επιστρέψεις" κάνουν συνέχεια την εμφάνισή τους στο Πίντσολο όπου γυμνάζονται οι παίκτες της "γηραιάς κυρίας". Ο Καναβάρο, θα μεταβεί εκεί την Πέμπτη, με τον πρόεδρο των φανατικών ομαδών της Γιουβέντους να υπόσχεται καψόνια και αποδοκιμασίες όλη τη σεζόν!