Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Παρουσιάστηκαν οι Αράνο και Φλάβιο από τον Άρη

Παρουσιάστηκαν οι Αράνο και Φλάβιο από τον Άρη

Η ΠΑΕ Άρης παρουσίασε σήμερα τους Κάρλος Αράνο και Φλάβιο Πίντο ντε Σόουζα με τον πρόεδρο του Α.Σ. Νίκο Παπαδόπουλο να τους καλωσορίζει στην ομάδα των «κιτρίνων».
Πρώτος μίλησε ο Φλάβιο Πίντο ντε Σόουζα ο οποίος είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Άρη. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ για να πετύχει ο Άρης τους στόχους του, που είναι υψηλοί γιατί είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Οι στόχοι μου είναι να αγωνίζομαι όσο γίνεται καλύτερα για να πάρουμε πολλές νίκες, να πάρουμε μία όσο γίνεται υψηλότερη θέση ώστε να διεκδικήσουμε τον τίτλο».
Ο Φλάβιο συνέχισε λέγοντας: «Με τον Νέτο γνωριζόμαστε από την Βραζιλία, έχουμε εξαιρετική φιλική σχέση. Μέσα στο γήπεδο φυσικά θα υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός για μία θέση στην ενδεκάδα» ενώ για τον Μαζίνιο τόνισε: «Σαν προπονητή τον Μαζίνιο δεν τον γνωρίζω, όλοι ξέρουν την μεγάλη ποδοσφαιρική του προσωπικότητα. Ότι έχω μάθει το ξέρω από τους συμπαίκτες μου, είναι καλό πάντως που θα έχω ένα συμπατριώτη μου προπονητή».

Από την πλευρά του ο Κάρλος Αράνο τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα στον Άρη, σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν θα έλεγα ότι θέλω χρόνο προσαρμογής, το ξέρω το ευρωπαικό παιχνίδι και μπορώ να βοηθήσω άμεσα. Είμαι έτοιμος να μπω και να βοηθήσω την ομάδα ο προπονητής θα κρίνει πότε θα γίνει αυτό. Έρχομαι σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, αλλά προέρχομαι επίσης από ένα εξίσου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ήρθα σε μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, δεν ήρθα για να είμαι… περαστικός αλλά για να μείνω και να δικαιώσω τους ανθρώπους του Άρη που με εμπιστεύτηκαν».
Σχετικά με τους στόχους είπε: «Προσωπικοί μου στόχοι είναι να παίξω όσα γίνεται περισσότερα παιχνίδια. Επίσης να δίνω τα πάντα για την ομάδα μου ακόμα και όταν δεν έχω καλή απόδοση. Στόχοι μου είναι να επιστρέψει η ομάδα μου στο Κύπελλο UEFA, να πάμε ψηλά και να κερδίζουμε το κλασικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ» ενώ συνέχισε: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τους συμπαίκτες μου. Αυτό που γνωρίζω για την ομάδα είναι ότι έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές όπως του Γκρασιάν και του Αμπρέου και όλοι μαζί να δουλέψουμε για να φτάσουμε ψηλά, να δικαιώσουμε τους διοικούντες».
Για το στυλ παιχνιδιού του είπε: «Με αρέσει να βοηθώ να βγαίνει μπροστά η ομάδα. Είναι καλός αμυντικός αλλά με αρέσει να προωθούμαι και να κάνω πολλά σουτ έξω από την περιοχή».

Τοποθέτηση για τις μεταγραφές έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης που είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την προσπάθεια που κάνει, όχι μόνο με τις μεταγραφές αλλά και με την οικονομική διευθέτηση. Θα θέλαμε να κάνουμε πιο εντυπωσιακές κινήσεις αλλά συνδυάζουμε το καλό της ομάδας με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα πάρουμε ακόμα έναν τερματοφύλακα. Επίσης θα πάρουμε παίκτες σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας, μπορεί να πάρουμε έναν παίκτη στην θέση του Ρεγκέιρο ή κάποιος που παίζει και στις δύο πλευρές. Μαθαίνουμε καλά πράγματα από την προετοιμασία και από τους ξένους αλλά και από τους Έλληνες που δεν πήραν μέρος από την δημοσιότητα. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο να ήμαστε αυτάρκης, να παίρνουμε παίκτες από το εξωτερικό μόνο εκεί που θέλουμε και θα βγάλουμε παίκτες. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια και φαίνεται στα εισιτήρια των φιλικών αγώνων».
Συνεχίζοντας για τα μεταγραφικά και τους παίκτες που ίσως φύγουν είπε: «Δεν υπάρχει κανένα επίσημο ενδιαφέρον, η ομάδα που θέλει να εξαγοράσει την ρήτρα δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς τίποτα για να αντιδράσουμε» και συνέχισε: «Ο Κάλβο είναι κοντά στην ανανέωση, πιστεύω ότι θα είναι ευτυχής η κατάληξη. Στόχος μας να μιλήσουμε και με τον Νέτο για ανανέωση, έχει μία ρήτρα που είναι προσεγγίσιμη. Αν πάρει και το κοινοτικό διαβατήριο θα προσελκύσει και άλλες ομάδες»
Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι κ.κ. Σεμερτζίδης και Ορφανίδης που θα είναι οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών.

Ο προϊστάμενος των Ακαδημιών, Τάσος Ορφανίδης είπε: «Η καινούργια ΠΑΕ ανοίγει τις αγκαλιές της σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην ομάδα. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον κ. Σεμερτζίδη που ξέρετε όλοι την ιστορία του όχι μόνο στον Άρη αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Θα αλλάξουμε την νοοτροπία στις Ακαδημίες, θέλουμε να βγάζουμε παίκτες φιλάθλους, υγιείς».

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Σεμερτζίδης τόνισε: «Το πρώτο στοίχημα που είχα βάλει ότι σταμάτησα το 1994 ήταν να δουλέψω με τα τμήματα υποδομών. Τα καταφέραμε γιατί ο Άρης πρωταγωνιστούσε, έπαιρνε πρωταθλήματα που δεν ήταν αυτός ο σκοπός, έβγαλε ποδοσφαιριστές που τους πούλησε. Αυτό είναι ένα δεύτερο στοίχημα ως τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών, να αποκτήσει ο Άρης την χαμένη αίγλη που είχε στο παρελθόν. Είναι δύσκολος ο ρόλος μας γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδάκια. Θέλουμε να τα μάθουμε μπάλα, αυτά που έχουν ταλέντο. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω με τους προπονητές που είναι οι καταλληλότεροι. Κάνω ένα κάλεσμα στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους σε αυτή την νέα προσπάθεια. Είμαι άμεσα υπεύθυνος από την ηλικία των 16 χρονών και κάτω. Ο ρόλος μας θα είναι πρώτα παιδαγωγικός, θα κριθούμε αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση για τις ομάδες κάτω των 19 και την δεύτερη ομάδα. Στόχος μας στις μικρές ηλικίες να βγάλουμε σωστούς ανθρώπους. Μετά είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, του ταλέντου, της φιλοσοφίας των Ακαδημιών». Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: