Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Παπουτσάκης: «Στόχος 5η με 7η θέση»

papoutsakis.jpgΙδιαίτερα υψηλούς στόχους έχει θέσει για τη νέα χρονιά ο Απόστολος Παπουτσάκης. Ο πρόεδρος του Εργοτέλη μιλώντας στο gazzetta.gr από την Αγία Γαλήνη όπου βρέθηκε προκειμένου να παρακολουθήσει το τουρνουά μπιτς βόλεϊ, ανέφερε πως η ομάδα του θα παλέψει για μια θέση από την 5η έως την 7η. Τόνισε πως μέχρι την Τετάρτη θα έχει έρθει το νέο απόκτημα από το εξωτερικό, ενώ μιλώντας για τον ΟΦΗ, επισήμανε πως θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να ανέβει και πάλι κατηγορία.

Την φετινή μεταγραφική περίοδο, στο σύνολό τους οι ελληνικές ομάδες έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές κινήσεις. Μία από αυτές είναι και ο Εργοτέλης, ειδικά μετά την απόκτηση του Μάριο Βερμπακόφσκις. Οι Κρητικοί έχοντας καθιερωθεί στην μεγάλη κατηγορία, δείχνουν να θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Αυτό το καλύτερο ο πρόεδρος της ομάδας Απόστολος Παπουτσάκης το συγκεκριμενοποιεί, καθώς μιλώντας στο gazzetta.gr από την Αγία Γαλήνη, όπου είχε βρεθεί για το τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, ανέφερε πως οι «κιτρινόμαυροι» θα παλέψουν για την 5η έως 7η θέση.

Κύριε Παπουτσάκη, ο Εργοτέλης έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές μεταγραφές. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει για φέτος;

«Κοιτάξτε στόχος μας είναι να τερματίσουμε από την 5η έως την 7η θέση».

Την κλήρωση του πρωταθλήματος πως την είδατε;

«Ήταν μια καλή κλήρωση και το κυριότερο είναι πως ξεκινάει το πρωτάθλημα με μεγάλα ματς, ένα πρωτάθλημα που πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυνατό. Και για εμάς είναι καλή η κλήρωση, αν και για να πετύχουμε θα πρέπει να παίξουμε καλά».

Ποιες ομάδες είναι κατά τη γνώμη σας τα φαβορί και αν πιστεύετε πως θα υπάρξουν εκπλήξεις;

«Αρχικά δεν νομίζω ότι θα γίνουν εκπλήξεις. Όσον αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ίδιες ελπίδες για να τα καταφέρουν έχουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».

Η μεταγραφή του Βερμπακόφσκις έκανε μεγάλο θόρυβο, αισθάνεστε δικαιωμένος;

«Ο παίκτης ήταν μια επιλογή που είχαμε εδώ και 6 μήνες. Ειδικά όταν είδαμε ότι ο Πάτρικ δεν θα έμενε στην ομάδα κάναμε ότι μπορούσαμε για να τον αποκτήσουμε και στο τέλος τα καταφέραμε. Δικαιωμένος θα είμαι μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα, τώρα είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά».

Μιλήσατε για τον Ογκουνσότο. Τι γίνεται με την συγκεκριμένη υπόθεση;

«Αυτή τη στιγμή ο παίκτης βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Είτε όμως έρθει, είτε μείνει, το σίγουρο είναι πως βρίσκεται εκτός Εργοτέλη».

Νιώθετε προδομένος με δεδομένη την στήριξη που του είχατε παρέχει;

«Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο πράγμα αυτή η αντιμετώπιση, ειδικά μετά τα όσα είχε πάρει από εμάς».

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της ομάδας από την στιγμή που οριστικά ο Ογκουνσότο δεν θα βρίσκεται σε αυτή;

«Θα πάρουμε έναν επιθετικό, που είναι διεθνής και θα έρθει με τον αεροπλάνο Τρίτη με Τετάρτη».

Φέτος βλέπουμε τον Εργοτέλη να αποκτά πολλούς ξένους, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει καθώς πρόσεχε περισσότερο το ελληνικό στοιχείο.

«Όχι εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε το ελληνικό μας στοιχείο. Έχουμε πολύ καλές ακαδημίες και φέτος ανέβηκαν στην ομάδα δύο παίκτες. Άλλωστε όταν έφυγε ο Κουτσιανικούλης ήρθε ο Σιάκκας. Επαναλαμβάνω η βάση μας είναι οι ακαδημίες, όπου τα τρία τελευταία χρόνια έχουν ανέβει εφτά παιδιά. Στόχος μας είναι τα επόμενα δύο χρόνια το 50% της ομάδας να είναι από τις ακαδημίες».

Η Κρήτη μετά από χρόνια δεν θα έχει στην μεγάλη κατηγορία τον ΟΦΗ, πως σχολιάζετε το γεγονός;

«Για τον ΟΦΗ έχω να πω πως είναι μία πολύ κακή στιγμή, όπως άλλωστε και για ολόκληρο το Κρητικό ποδόσφαιρο. Η Κρήτη αξίζει να έχει δύο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία. Πλέον όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να καταφέρει ο ΟΦΗ να ανέβει και πάλι στην Σούπερ Λίγκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: