Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

"Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ"

Τα συγχαρητήριά του στον ΠΑΟΚ έδωσε μετά την ήττα της Ζέγκεντ στο «Παλατάκι» ο Ντράγκαν Τζούκιτς. «Η ελληνική ομάδα έπαιξε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη νίκη της. Εμείς αποδείχθηκε ότι ήμασταν υπερόπτες και πρέπει να αναλύσουμε πολύ το παιχνίδι μας αυτό όταν γυρίσουμε πίσω στην Ουγγαρία» δήλωσε ο τεχνικός της ουγγρικής ομάδας και συνέχισε: «Χάσαμε από τον ΠΑΟΚ που δεν είχε κανέναν βαθμό και με αυτό δεν θέλω φυσικά να υποτιμήσω τον αντίπαλο, αλλά πως θα κερδίσουμε τις άλλες ομάδες με τέτοιες εμφανίσεις;». Το αστέρι της Ζέγκεντ, ο διεθνής Σέρβος Ντανιέλ Αντζέλκοβιτς, δήλωσε: «Παίξαμε πολύ άσχημα και χάσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Εμείς δεν ακολουθήσαμε αυτά που είχαμε στα πλάνα μας και άλλοτε ήμασταν καλοί αμυντικά, αλλά κακοί επιθετικά και το αντίστροφο. Ελπίζω να βελτιωθούμε στα επόμενα».

Διεκόπη λόγω βροχής το Καβάλα-Πανιώνιος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αύριο θα συνεχιστεί η αναμέτρηση της Καβάλας με τον Πανιώνιο, που διακόπηκε στο 69ο λεπτό λόγω του ακατάλληλου αγωνιστικού χώρου κι ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 0-0, αν βεβαίως οι καιρικές συνθήκες επστρέψουν την τέλεσή της.

Στο διάστημα που προηγήθηκε, ο αγώνας "ζωντάνεψε" μετά το πρώτο ημίωρο, όταν οι ποδοσφαιριστές συνήθισαν κάπως τον βαρύτατο -λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης- αγωνιστικό χώρο. Έτσι, στο 35΄ ο Ντιέ πάσαρε στον Ονουάτσι, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά ο Ανδριόλας απέκρουσε το σουτ του Νιγηριανού. Στο 42΄ οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν το πλασέ του Μεντί έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, ενώ οι "κυανέρυθροι" απείλησαν στο 45΄ με τον Γιόνσον, το δυνατό σουτ του οποίου εξουδετέρωσε θεαματικά ο Ιτάνζ.

Στην επανάληψη και για όσο παίχθηκε ο αγώνας, ο Πανιώνιος είχε δοκάρι στο 50΄ με τον Σκούφαλη. Ο Ντάκος διέκοψε το παιχνίδι προσωρινά στο 65΄, για να διατάξει οριστική διακοπή τέσσερα λεπτά αργότερα.

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)

Κίτρινες: -

ΚΑΒΑΛΑ (Ααντ ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Σιόντης (52΄ Παβίσεβιτς), Ντουγκλάο, Μουρ, Ντιέ, Ντικρόκ, Ονουάτσι, Μεντί, Ορούμα (46΄ Σόσιν), Σουλτανίδης (25΄ Ρινκόν).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης (63΄ Νικολάου), Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Σκούφαλης, Ριέρα, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46΄ Μπουβάλ), Σιόβας, Κοντοές.

Σοκ για την Εσπανιόλ

Νέο σοκ για τον Ιβάν Ντε Λα Πένια, καθώς το πρόβλημα που είχε στο πόδι αποδείχθηκε πολύ σοβαρό με αποτέλεσμα να χρειάζεται και άλλη επέμβαση που θα του στερήσει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Εσπανιόλ μέχει το τέλος της σεζόν. Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας, Μιγκέλ Θερβέρα, τόνισε πως: «Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν απίθανο, να μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο ο Ιβάν πριν το ερχόμενο καλοκαίρι».

Στα ημιτελικά ο Ηρακλής

Στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας Βόλει, πέρασε ο Ηρακλής που νίκησε στο κλειστό των Βασιλικών τον Αρη, με 3-0 σέτ. Ο Ηρακλής ηταν καλύτερος σε ολα τα σημεία των σέτ, ενω ειχε υψηλά ποσοστά τοσο στην υποδοχή οσο και στις επιθέσεις.Τα σετ: 24-26, 23-25, 21-25. Στον αλλο σημερινο προημιτελικό η ΕΑ Πατρών προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε στην Ερμούπολη τον Φοίνικα Σύρου με 3-0. Τα σετ (πρώτος αναφέρεται ο γηπεδούχος Φοίνικας): 23-25, 17-25, 18-25. Στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στην έδρα της Ομοσπονδίας, στην κληρωτίδα θα μπουν, Hρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΕΑ Πατρών.

Ολυμπιακός-Τσιμπόνα: 78-75


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά την ήττα από το Μαρούσι δεν ήταν η κατάλληλη, παρά την αγχωτική νίκη του με 78-75 επί της Τσιμπόνα και το 3-0 για την 3η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκα.

Το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού ήταν φανερό πως είχε μείνει στον Άγιο Θωμά. Η δυναμικότητα του αντιπάλου προσφερόταν για μια άνετη επικράτηση ούτως ώστε να λησμονηθεί η ήττα από το Μαρούσι. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι των Πειραιωτών ήταν γεμάτο λάθη χωρίς να υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι τους μέχρι το 26’.

Στα πρώτα λεπτά ο Τεόντοσιτς με δυο τρίποντα και ο Σχορτσιανίτης με έξι πόντους είχαν την αποκλειστικότητα στο σκοράρισμα, αλλά η Τσιμπόνα ακολουθούσε συνεχώς στο σκορ. Από το πρώτο τζάμπολ μέχρι το 13’ το προβάδισμα άλλαξε 11 φορές χέρια σε ένα άνευρο ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά αδύναμος αμυντικά, καθώς δεχόταν συνεχώς και μάλιστα με διαφορετικό τρόπο καλάθια από τους περιφερειακούς της Τσιμπόνα (Γκόρντον και Τόμας) και στην επίθεση τα περίμενε όλα από τους ψηλούς του.

Ο Κλέιζα ήταν εκτός κλίματος, αλλά ευτυχώς για τους «ερυθρολεύκους» ο Μαυροκεφαλίδης ήταν εξαιρετικός συνεργαζόμενος άψογα με τον Σχορτσιανίτη. Μάλιστα, ο «Σόφο» δεν έμεινε αρκετή ώρα στον πάγκο για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες. Μετά από 6’24’’ ξεκούρασης επέστρεψε στο παρκέ και ανάγκασε να σηκώσει το ΣΕΦ στο… πόδι για να χειροκροτήσει το πάθος και την αυταπάρνηση του να σώσει κάθε μπαλιά, όσο χαμένη και αν φαινόταν.

Η συνεργασία «Σόφο» και Μαυροκεφαλίδη έφερε το 30-23 του 17’, αλλά η Τσιμπόνα απάντησε αμέσως και πέρασε μπροστά με 32-35 στο 20’ χάρη σε πόντους των Τόμας, Μπογκνάνοβιτς και Γκόρντον.

Το τρίτο δεκάλεπτο μέχρι το 26’ ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό. Οι Άντριτς και Μπογκντάνοβιτς έκαναν ο, τι ήθελαν και η διαφορά έφθασε μέχρι το +9 (40-49) για την Τσιμπόνα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποσυντονισμένοι πλήρως.

Για να επανέλθουν στη τάξη χρειάστηκαν οι φωνές των φίλων της ομάδας, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν από τις διαμαρτυρίες παικτών και τεχνικής ηγεσίας για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο οι Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς, Κλέιζα και Τσίλντρες αποφάσισαν να μπουν στο πνεύμα του παιχνιδιού και να παίξουν γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 56-56 στο 29’ και έπειτα το παιχνίδι έγινε δικό του.

Απέκτησε την κατάλληλη ψυχολογία και έτσι κράτησε σταθερά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου με τον Τεόντοσιτς να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού.

Το 78-75 καταδεικνύει ότι η νίκη κατακτήθηκε δύσκολα και αγχωτικά, αλλά σε αυτή τη φάση της σεζόν αυτά που μετράνε είναι τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στο TOP 16 της Ευρωλίγκα και πλέον αποκτά τεράστιο προβάδισμα για την πρωτιά.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-35, 58-61, 78-75
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Πεν, Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 16, Χαλπερίν 2, Κλέιζα 10 (1), Μαυροκεφαλίδης 10, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 17 (5), Σχορτσιανίτης 10
Τσιμπόνα (Περάσοβιτς): Γκόρντον 20 (2), Μπογκντάνοβιτς 15 (2), Ραντόσεβιτς, Άντριτς 12, Μπάγκαριτς 2, Ζούμπτσιτς 3, Ούντριχ, Τόμας 23 (4)

«Βλέπει» Παπασταθόπουλο η Ιντερ!



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ιντερ φέρεται να βρίσκεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο Ελληνας αμυντικός της Τζένοα έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον των «νερατζούρι» οι οποίοι ενδέχεται να καταθέσουν πρόταση για τον 21χρονο στόπερ.

Ο Ιταλός εκπρόσωπος του Παπασταθόπουλου, Φραντσίσκο Μουσάρα, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά μιλώντας στην ιστοσελίδα «Fcinternews.it»: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τίποτα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Ο Σωκράτης τα πάει καλά στο ιταλικό πρωτάθλημα και είναι φυσιολογικό να προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων, αλλά από τις φήμες μέχρι κάτι επίσημο υπάρχει διαφορά», τόνισε ο Ιταλός μάνατζερ και πρόσθεσε:

«Η Τζένοα δεν θα τον παραχωρήσει με λιγότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ. Εχει συμβόλαιο με την ομάδα για άλλα δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2012. Βελτιώνεται μέρα με την μέρα και πλέον έχει προσαρμοστεί πλήρως στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Διαθέτει εξαιρετικά σωματικά προσόντα και είναι πρότυπο επαγγελματία».

Ο Μουσάρα εξάλλου μίλησε και για το ενδιαφέρον ιταλικών συλλόγων για τον Νίνη, τον οποίο και εκπροσωπεί στην μεσογειακή χώρα: «Εκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού την σεζόν 2006-07, πετυχαίνοντας τρία γκολ. Στην συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών και για δύο χρόνια αυτά τον εμπόδισαν να δουλέψει όπως θα ήθελε με τον Παναθηναϊκό στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Όμως αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν, τα έχει ξεπεράσει πλήρως και οι εμφανίσεις του ανταποκρίνονται στο μεγάλο του ταλέντο. Πιστεύω πολλοί σκάουτερς ομάδων θα έχουν τα βλέμματα στραμμένα πάνω του στις αναμετρήσεις με την Ρόμα του Ρανιέρι για το Europa League».


Επιτέλους ήρθε η νίκη


Την πρώτη νίκη του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε την Τετάρτη (10/2) ο ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε της ουγγρικής Ζέγκεντ στην Πυλαία με 27-26, για την 7η αγωνιστική του Α' ομίλουΈπειτα από έξι ήττες σε ισάριθμα ματς, οι Πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να σπάσουν το ρόδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του χάντμπολ και να συγκεντρώσουν τους πρώτους τους βαθμούς, λίγο πριν πουν το αντίο.

Σε μια συναρπαστική σε εξέλιξη αναμέτρηση, ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 27-26 (ημίχρονο 17-17), με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μισυρλή, ο οποίος σκόραρε τρία δεύτερα πριν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητές: Ιβάν Κόστοφ-Μίλεν Κόστοφ (Βουλγαρία)

ΠΑΟΚ: Κόμινεκ, Μισυρλής 1, Χατζηγιαννίδης, Παλάσκας, Σεϊρεκίδης, Σαουλίδης 4, Κοκκώνης 5, Γ.Πετρίδης, Θ. Πετρίδης, Ναουμίδης 2, Τσακίρης 3, Ευαγγελίδης 7, Μάρκοβιτς 1, Σεβαστίδης 2, Ριγανάς 2
Ζέγκεντ (Τζούκιτς) Χέρμπερτ 1, Βάντσιτς 2, Βαντκέρτι, Όσμαϊτς, Λέλε, Αντζέλκοβιτς 3, Λιζκάι, Κριβοκάπιτς 1, Μαριάνατς, Ζουμπάι 3, Κάτζιρζ 2, Κος, Νέναντιτς, Ζβιζέι 14.

Προς αναβολή και η συνέχεια του αγώνα Καβάλας Πανιωνίου

Πολύ δύσκολο φαντάζει τη δεδομένη στιγμή να συνεχιστεί την Πέμπτη η αναμέτρηση ανάμεσα στην Καβάλα και τον Πανιώνιο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο καιρός στην πόλη της Καβάλας είναι πολύ άσχημος, ενώ η δυνατή βροχή δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου. Μάλιστα, οι προβλέψεις αναφέρουν πως και αύριο ο καιρός θα είναι εξίσου κακός. Αυτό σημαίνει πως ο αγωνιστικός χώρος θα θυμίζει και πάλι… βούρκο. Για αυτό λοιπόν και είναι πολύ πιθανόν τα 21 λεπτά που απομένουν για την ολοκλήρωση του ματς, να μην παιχτούν ούτε αύριο. Τότε η συνέχεια θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ.
Επέμενε ο Τσακίρης…

Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο οποίος βρέθηκε στην Καβάλα και παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι, ήταν από τους λίγους που επέμενε για την ολοκλήρωση του ματς. Θεωρούσε πως από τη στιγμή που το ματς ξεκίνησε, θα έπρεπε και να ολοκληρωθεί. Πάντως πρέπει να αναφέρουμε πως μαζί με τον Μάκη Ψωμιάδη, είχαν εκφράσει από νωρίς τις αντιρρήσεις τους για το αν θα έπρεπε να γίνει το παιχνίδι.

Έδωσε λύση ο Ψωμιάδης!
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν αυτός που γλύτωσε την αποστολή του Πανιωνίου από περαιτέρω ταλαιπωρία, καθώς ο ίδιος έπεισε τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου να μείνουν οι «κυανέρυθροι» και σήμερα σε αυτό, καθώς ήταν δύσκολο να ψάχνουν για κατάλυμα, εξαιτίας των εκδηλώσεων για το καρναβάλι που γίνονται σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας.

ΠΑΕ Άρης: Παίξαμε πόλο αντί για ποδόσφαιρο!

Ανακοίνωση για την διαιτησία του Δαλούκα στον προημιτελικό Κυπέλλου με την Ξάνθη, εξέδωσε πριν λίγη ώρα η ΠΑΕ Άρης.

Η διοίκηση των «κίτρινων» έκανε λόγο για διακωμώδηση του αθλήματος και καταστρατήγηση των κανονισμών, με αφορμή την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου στα Πηγάδια και την απόφαση του διαιτητή να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι.

Παράλληλα, υπογραμμίζει και κάποιες αποφάσεις του Δαλούκα που θεωρεί πως αδίκησε τον Άρη και καταλήγει ζητώντας ειρωνικά συγνώμη για το γκολ του Νέτο που οδήγησε τις δύο ομάδες σε επαναληπτικό.
Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα καταγράψει την ροή του σημερινού αγώνα στην Ξάνθη που ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 1-1 με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη στις 17:00 στο Κλ. Βικελίδης.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ωστόσο θα ήθελε να επισημάνει ότι για μία ακόμα φορά καταστρατηγήθηκε ο ΚΑΠ και δεν εφαρμόστηκε η παράγραφος Α του άρθρου 10 περί ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου που αποτέλεσε πηγή κινδύνου για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. και επέφερε την... διακωμώδηση του αθλήματος καθώς οι ποδοσφαιριστές έμοιαζε να παίζουν πόλο, αντί για ποδόσφαιρο.

Παράλληλα θα θέλαμε να σημειώσουμε και τις παρακάτω φάσεις. Στο 26΄ο Χαβίτο φεύγει 3 μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό της Ξάνθης και από κεφαλιά αντιπάλου (ξεπέρασε και το οφσάιτ στον Κάλβο στον αγώνα πρωταθλήματος) και ο βοηθός κ. Ελευθεριάδης σηκώνει την σημαία. Στην φάση του γκολ της Ξάνθης, ο Ρονάλντο δέχεται αγκωνιά, πριν ο Πόι πάρει την μπάλα, ο κ. Δαλούκας βάζει την σφυρίχτρα στο στόμα, αλλά δεν σφυρίζει και σημειώνεται το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κόκε σπρώχνεται μέσα στην περιοχή, αλλά ο κ. Δαλούκας δείχνει παίζεται. Στο 77΄ο Τζόνσον μετά από πάσα του Πρίττα βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Λυμπερόπουλο, αλλά ο κ. Δαλούκας διακόπτει την φάση και το πλεονέκτημα και σημειώνει φάουλ υπέρ του ΑΡΗ!

Σε όποια... γλώσσα κι αν γράψουμε τις παραπάνω φάσεις η αδικία είναι πολύ μεγάλη, αλλά ευτυχώς αυτή την φορά ο Θεός δεν την συγχώρησε. Ζητάμε συγνώμη για το γκολ που πέτυχε ο Νέτο στις καθυστερήσεις και που... χάλασε τα σχέδια όλων αυτών που δεν επιθυμούν την διάκριση του συλλόγου μας».

Ξάνθη Άρης 1-1

Φοβερές συγκινήσεις έκρυβε ο προημιτελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Ξάνθη και Άρη στα Πηγάδια! Οι Ακρίτες προηγήθηκαν στο 70’ με τον Στίνγκα και κρατούσαν την πρόκριση στα ημιτελικά μέχρι το 94’. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Νέτο πήρε το «ριμπάουντ» από την κεφαλιά του Κάμπορα στο δοκάρι, ισοφάρισε και έστειλε στα ουράνια παίκτες και οπαδούς των «κίτρινων» που θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά στον επαναληπτικό του «Κλεάνθης Βικελίδης», την επόμενη Τετάρτη.

Λασπομαχία

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο και η μορφή του καθορίστηκε από την δυνατή βροχή που έπεφτε και επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό τον αγωνιστικό χώρο, σε κάποια σημεία του οποίου ήταν αδύνατο να τσουλήσει η μπάλα. Δεν ήταν τυχαίο πως οι σημαντικότεροι κίνδυνοι που δημιουργήθηκαν έγιναν με την μπάλα στον «αέρα», με την Ξάνθη να χάνει τις πιο μεγάλες ευκαιρίες του ημιχρόνου, με πρωταγωνιστή τον Βάλλα.

Τεράστια ευκαιρία του Βάλλα

Ο Έλληνας αμυντικός αστόχησε για λίγο με κεφαλιά στο τρίτο λεπτό, ενώ στο 23’ έχασε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία όταν σούταρε πάνω στον Σηφάκη μέσα από την μικρή περιοχή, μετά την γυριστή κεφαλιά-πάσα του Φλίσκα. Συνολικά, οι Ακρίτες ήταν ένα «κλικ» καλύτεροι στα πρώτα 25 λεπτά, θέλοντας να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση.

Ο Άρης ανέβηκε κάπως μετά από εκείνο το σημείο, δίχως πάντως να μπορέσει να κάνει το συνηθισμένο παιχνίδι του, αφού το τερέν δεν τον ευνοούσε. Στο 33’ οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μια… υπερβολική πτώση του Χαβίτο που άνοιξε το κοντρόλ μπροστά από τον Λυμπερόπουλο όμως λίγο αργότερα οι διαμαρτυρίες τους ήταν απόλυτα δικαιολογημένες, όταν ο ίδιος παίκτης ανακόπηκε λανθασμένα από τον επόπτη και ενώ έβγαινε απέναντι στην εστία των γηπεδούχων.

Ανέβηκε ο Άρης

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης και δημιούργησε τους πρώτους κινδύνους, πρώτα με αριστερό σουτ του Κόκε και ύστερα με μια αποτυχημένη προσπάθεια του Κάμπορα να βρει την μπάλα και να σουτάρει, σε μακρινή μπαλιά του Νάτσο Γκαρσία. Η Ξάνθη «απάντησε» όμως στο 56’, όταν μετά από άστοχη έξοδο του Σηφάκη, ο Έλινγκτον λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ.

Προβάδισμα σε κρίσιμο σημείο για Ξάνθη

Αυτό έγινε στο 70’ και αφού πρώτα ο Μαντζουράκης είχε προλάβει να «φρεσκαρει» με δύο αλλαγές την ομάδα του, δίνοντας περισσότερο ύψος με την είσοδο του Στρμπα αντί του Μαρσελίνιο. Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ για την Ξάνθη, με τον Πόι να κάνει ωραία ενέργεια και να βγάζει την σέντρα από αριστερά, τον Σηφάκη να αποκρούει την κεφαλιά του Στρμπα αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το μοιραίο στο κοντινό σουτ του Στίνγκα που ακολούθησε…

Θρίλερ ως το φινάλε

Από εκείνο το σημείο, το ματς απέκτησε δραματικό χαρακτήρα με ομηρικές μάχες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, πάνω σε ένα λασπωμένο και επικίνδυνο τερέν. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Δαλούκα που σφύριξε φάουλ πάνω στον Πρίττα και δεν άφησε το πλεονέκτημα στον Τζόνσον που έφευγε με καλές προϋποθέσεις στο 77’ και στο 85’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Ο Μεριέμ (αντικατέστησε τον Αντού στο 67΄) σέντραρε για το κεφάλι του Ρονάλντο, ο Λυμπερόπουλος απομάκρυνε προσωρινά την εξ’ επαφής κεφαλιά του Βραζιλιάνου και στην εξέλιξη της φάσης ο Τζάγκι έδιωξε την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή εστίας…

Στην τελευταία φάση του ματς όμως, ήρθε η «λύτρωση» για τους παίκτες του Κούπερ που κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και είδαν τους κόπους τους να καρποφορούν στο 94’… Από νέο «γέμισμα» του Μεριέμ, ο Κάμπορα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο παμπόνηρος Νέτο που ακολούθησε την φάση, ισοφάρισε από πολύ κοντά και έστειλε την υπόθεση «πρόκριση» σε επαναληπτικό!

Σκόντα Ξάνθη: Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Τζάγκι, Κωστούλας, Βάλλας, Στίνγκα, Φλίσκας, Κιντάνα (61’ Μπούγκα), Μαρσελίνιο (60’Στρμπα), Πόι (89’ Σουάνης), Ελινγκτον

Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Γκιάρο, Νασούτι, Γκαρσία, Πρίττας, Χαβίτο (74’ Τζόνσον), Αντού (67’ Μεριέμ), Κόκε, Κάμπορα.

ΟΣΦΠ: Νοκ-άουτ ο Μέλμπεργκ


Χωρίς τον Όλοφ Μέλμπεργκ θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Σουηδός στόπερ εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στο δεξί του γόνατο, έτσι δεν θα βοηθήσει τους Πειραιώτες στην εκτός έδρας «αποστολή» με αντίπαλο τους Αρκάδες, καθώς κρίνεται προτιμότερο να μην πιεστεί για να μην χειροτερέψει η κατάστασή του.

Στοίχημα Goal και χρήμα!

GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ



Kαλησπέρα σας!Ας αρχίσουμε την ανάλυση των σημερινών μας παιχνιδιών.Ξεκινάμε με τα δύο παιχνίδια του ελληνικού κυπέλλου.Καβάλα-Πανιώνιος το πρώτο παιχνίδι που θα ασχοληθούμε.Η Καβάλα προέρχεται απο νίκη στο πρωτάθλημα με 1-0 απέναντι στον Πας Γιάννενα.Αντίθετα ο Πανιώνιος προέρχεται απο ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο.Ο Ψωμιάδης δίνει πριμ πρόκρισης 100.000 ευρώ.Θα πάμε με το κίνητρο της Καβάλας,άσος λοιπον.Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Ξάνθη-Άρης.Ο Άρης βρίσκεται σε μικρή αγωνιστική πτώση.Στο σημαντικό παιχνίδι του κυπέλλου θα απουσιάζουν οι Ναφτί,Κάλβο,Φερνάντεζ.Ο Άρης δεν θέλει να χάσει και να βγεί απο τον σημαντικότερο στόχο του.Θα προτιμήσει την ισσοπαλία και να πάει σε δεύτερο ματς.Θα ρισκάρουμε στο Χ σε αυτό το παιχνίδι.
Μεταφερόμαστε στην Αγγλία και στο Άρσεναλ-Λίβερπούλ.Εδώ θα πάμε με την καλύτερη ομάδα που είναι η Άρσεναλ.Συνεχίζουμε με Αγγλία και το Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γ.Η Άστον Βίλα είναι σφιχτή ομάδα και συνήθως στην έδρα της βγάζει under.H Μαντσεστερ θα δυσκολευτεί να φύγει με το διπλό.Καλύτερη επιλογή που θα την προτιμήσουμε είναι το under.Aυτές είναι επιλογές μας για σήμερα.Ελπίζω να δικαιωθούμε.

Καλή μας επιτυχία

Επιμέλεια:Χρήστος Ακριτόπουλος

Ξέμεινε από αμυντικούς η Μπαρτσελόνα


Με σημαντικές απουσίες στην άμυνα θα παραταχθεί η Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ατλέτικο, στη Μαδρίτη. Η πειθαρχική επιτροπή της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τιμώρησε τελικά με μία αγωνιστική τους Ζεράρ Πικέ και Ράφαελ Μάρκες που αποβλήθηκαν στον αγώνα με αντίπαλο την Χετάφε. Έτσι, σε συνδυασμό έτσι με τη δεδομένη απουσία των Ντάνιελ Άλβες και Ερίκ Αμπιντάλ που είναι τραυματίες, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα έχει δύσκολο έργο σε ό,τι αφορά την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την αμυντική γραμμή των «Μπλαουγκράνα».

Κύπελλο Ισπανίας: Ένα βήμα πριν από τον τελικό


Την Τετάρτη και την Πέμπτη διεξάγονται οι δεύτεροι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ισπανίας, απ’ τους οποίους θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού του θεσμού. Η Σεβίλλη έχει «προίκα» την επικράτηση με σκορ 2-0 στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Χετάφε και κατ’ επέκταση τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό. Εκεί που βρίσκεται με το ενάμιση πόδι η Ατλέτικο, μετά τη νίκη της με σκορ 4-0 κόντρα στην Σανταντέρ, στη Μαδρίτη.

Αυστηροί κανόνες για Τέρι από τη γυναίκα του!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τζον Τέρι πήρε τη μεγάλη απόφαση να παρατήσει για ένα ματς την Τσέλσι (το νοκ-άουτ με την Κάρντιφ για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας το ερχόμενο Σάββατο) προκειμένου να βρεθεί κοντά στη γυναίκα του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και να επιχειρήσει να σώσει το γάμο του, και το γεγονός αυτό δεν έχει αφήσει ασυγκίνητη την Τόνι Πουλ.

Η 28άχρονη φέρεται διατεθειμένη να δώσει μία τελευταία ευκαιρία στον αρχηγό της Τσέλσι για να παραμείνουν μαζί, με τα ΜΜΕ στο "Νησί" να αποκαλύπτουν πάντως σήμερα ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Άγγλος διεθνής μπακ να αποδεχτεί μία σειρά από νέους κανόνες που θα του επιβάλλει η σύζυγός του!

Όπως μάλιστα διέρρευσε τρεις από αυτούς είναι: να γυρίζει αμέσως σπίτι μετά από κάθε προπόνηση της Τσέλσι, να περιορίσει τις νυχτερινές εξόδους του στην πόλη που κρύβουν κινδύνους λόγω των διάφορων θηλυκών... πειρασμών που κυκλοφορούν αλλά και να δεχτεί να πάει σε σύμβουλο γάμου.

"Θα γίνει με τον δικό μου τρόπο ή διαφορετικά τέλος. Δεν θα υπάρχουν άλλες ευκαιρίες. Θέλω πραγματικά να πετύχει αυτό και ξέρω ότι το θες και εσύ", φέρεται να είπε η Τόνι Πουλ στον Τζον Τέρι σε μία από τις τελευταίες τηλεφωνικές συνομιλίες τους (την Πέμπτη ο παίκτης ταξιδεύει για το Ντουμπάι), για να πει στη συνέχεια στο στενό περιβάλλον της:

"Πραγματικά ανυπομονώ να συναντήσω τον Τζον. Είμαι τόσο χαρούμενη που βρήκε χρόνο ώστε να έρθει εδώ. Θα απολαύσουμε το διάστημα που θα είμαστε μαζί".

Πίσω όμως από την χαρά της να ξαναδεί τον "JT" υπάρχει πάντα ο φόβος μίας νέας απιστίας, όπως εκμυστηρεύτηκε στην αγγλική "Mirror" φίλος της 28άχρονης.

"Η Τόνι είναι ρεαλίστρια και καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να γνωρίζει που είναι ο Τζον 24 ώρες την ημέρα όμως θα πρέπει να και εκείνος να φανερώνει τις κινήσεις του.

Τον θέλει να γυρίζει αμέσως σπίτι μετά την προπόνηση ή να έχει μία πολύ καλή και πειστική δικαιολογία σε περίπτωση που δεν μπορεί. Η Τόνι ξέρει ότι ακούγεται πιεστικό αλλά τι άλλο μπορεί να κάνει;

Αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρή έλλειψη εμπιστοσύνης και ο Τζον χρειάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.
Η Τόνι δεν είναι ηλίθια. Ξέρει τι γίνεται όταν βγαίνουν έξω οι άνδρες τη νύχτα με τα κορίτσια που τους πλησιάζουν.

Τα έχει δει με τα μάτια της. Προς το παρόν δεν θέλει ο Τέρι να βγαίνει έξω. Τουλάχιστον όχι μέχρι ο γάμος τους να πάρει την πάνω βόλτα. Αυτά όμως δεν αρκούν.

Θα πρέπει να κάθονται συχνά μαζί και να συζητούν τα οποιαδήποτε προβλήματα έχουν. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει μέσω ενός συμβούλου γάμου. Ο Τζον έχει πει ότι είναι έτοιμος για αυτό".

EUROCUP: Εμειναν «ζωντανοί»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την πρώτη του νίκη στη φάση των «16» του Eurocup πανηγύρισε ο Άρης, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 65-61 της Αλμπα Βερολίνου. Οι «κίτρινοι» συνεχίζουν να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, υποχρεώντας παράλληλα την γερμανική ομάδα στην πρώτη της ήττα στον 9ο όμιλο. Ο Πανελλήνιος νίκησε 88-79 την Μπενετόν Τρεβίζο στο κλειστό του Περιστερίου και πήρε την δεύτερη νίκη του στον 11ο όμιλο, μένοντας και αυτός «ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης.

Συνοπτικά τ' αποτελέσματα:
9ος Όμιλος
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Άρης 61-65
Λε Μαν (Γαλλία)-Μπανταλόνα (Ισπανία) 62-70

Βαθμολογία(σε 3 αγ.)
Αλμπα 5
Μπανταλόνα 5
Λε Μαν 4
Αρης 4

10ος Όμιλος
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 78-71
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Βαλένθια (Ισπανία) 78-82

Βαθμολογία(σε 3 αγ.)
Χάποελ 5
Βελένθια 5
Ούνιξ Καζάν 5
Γαλατασαράι 3

11ος Όμιλος
Πανελλήνιος-Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία) 88-79
Μπρόσε Μπάσκετς (Γερμανία)-Μπιλμπάο (Ισπανία) 55-76

Βαθμολογία( σε 3 αγ.)
Μπιλμπάο 6
Πανελλήνιος 5
Μπροσέ 4
Μπενετόν 3

12ος Όμιλος
Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 67-89
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Νίμπουργκ (Τσεχία) 69-54

Βαθμολογία (σε 3αγ.)
Ερυθρός Αστέρας 6
Γκραν Κανάρια 5
Νίμπουργκ 4
Τουρκ Τέλεκομ 3

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πήρε...Μίλαν!

Επιμέλεια: Δ.M.

Η συμφωνία της Λίβερπουλ για την απόκτηση από το καλοκαίρι του Μίλαν Γιοβάνοβιτς είναι οριστική. Ο Σέρβος άσος θα παίξει για τα επόμενα τρία χρόνια στην αγγλική ομάδα, με την οποάι έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του παίκτη.

Ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να εισπράττει από την Λίβερπουλ ένα ποσό που θα ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου.

Απέλυσε παίκτες και προπονητές το Μπενίν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η αποτυχία του Μπενίν να κάνει κάτι καλό στο τελευταίο Κόπα Άφρικα δεν θα περάσει έτσι από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Οι διοικούντες αποφάσισαν την απόλυση όλων των προπονητών, καθώς και τον αποκλεισμό και των 23 παικτών που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση.

ο Μπενίν αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων, αφού δεν κατάφερε να αφήσει εκτός μία εκ των Νιγηρία και Αίγυπτο (πρωταθλήτρια) συγκεντρώνοντας μόλις ένα βαθμό απέναντι στη Μοζαμβίκη.

Έτσι, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να απομακρύνει όλους τους προπονητές με πρώτο τον ομσπονδιακό τεχνικό, τον Γάλλο Μισέλ Ντουσιέ, αλλά και τον αποκλεισμό από μελλοντικές κλήσεις και των 23 ποδοσφαιριστών που έλαβαν μέρος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Τα στελέχη της ομοσπονδίας κατηγόρησαν προπονητές και παίκτες για έλλειψη πατριωτισμού και για απειθαρχία κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Θέλει το Λιμάνι του ο «Ελέ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η είδηση πως ο Αντώνης Νικοπολίδης μπορεί το καλοκαίρι να «κρεμάσει» τα γάντια του, ήχησε πολύ καλά στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας επιθυμεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και η «απόσυρση» του Νικοπολίδη, ίσως να του ανοίξει τον δρόμο.

Ο «Ελέ» δεν επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα και ήδη έχει αρχίσει να ψάχνεται για το πώς θα φορέσει και πάλι την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

ΠΑΟΚ: Υπογράφει και ο Ίβιτς

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Και πάλι στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ το θέμα των ανανεώσεων. Κώστας Χαλκιάς και Πάμπλο Γκαρσία προχώρησαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους με τον «Δικέφαλο» του βορρά και το ίδιο αναμένεται να γίνει προσεχώς και με τον Βλάνταν Ίβιτς. Παράταση παίρνει η περίπτωση του Λίνο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σέρβος μέσος τα έχει βρει σε όλα με τη διοίκηση των «ασπρόμαυρων» για διετή επέκταση της συνεργασίας του και απομένουν πλέον οι υπογραφές για να υπάρξουν και ανακοινώσεις. Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέχρι την Παρασκευή.

Στην περίπτωση του Λίνο, η διοίκηση επιθυμεί την ανανέωση του συμβολαίου του, με τον Βραζιλιάνο ωστόσο να έχει στα χέρια του μια πολύ συμφέρουσα οικονομική πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Στον ΠΑΟΚ πάντως αισιοδοξούν πως και ο Βραζιλιάνος θα βάλει την υπογραφή του σε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Έτοιμος να αναλάβει τη Λάτσιο ο Ρέγια


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ακόμα δεν έχουν μπει οι τελικές υπογραφές, όμως όλα δείχνουν πως ο Έντι Ρέγια θα είναι ο διάδοχος του Νταβίντε Μπαλαρντίνι στον πάγκο της Λάτσιο.

Ο 64άχρονος Ιταλός τεχνικός (με σλοβένικες ρίζες) έλυσε τελικά το απόγευμα της Τρίτης το συμβόλαιό του με τη Χάιντουκ Σπλιτ και αναμένεται σήμερα (10/2) στη Ρώμη, με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν στο γεγονός ότι θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των "μπιανκοτσελέστι" μέχρι το καλοκαίρι του 2011.

"Έχω πάρει την απόφασή μου. Πηγαίνω στη Λάτσιο", τόνισε στην κροατική εφημερίδα "Vecernji List", και συνέχισε: "Δεν ήταν εύκολη απόφαση και αφού σκέφτηκα πολύ για αυτό, επέλεξα να γυρίσω σπίτι.

Έχω ένα κομμάτι της καρδιάς μου στη Χάιντουκ όμως ήθελα να να επιστρέψω στην Ιταλία. Έχω δώσει το λόγο μου στον πρόεδρο της Λάτσιο Κλαούντιο Λοτίτο".

Αυτό που δημιουργεί πάντως ερωτηματικά είναι πως θα καταφέρει ο Ρέγια να πορευτεί στη Λάτσιο έχοντας κόντρα τους οπαδούς της ομάδας, αν σκεφτεί κανείς ότι μετά την είδηση της επικείμενης συμφωνίας μερίδα των οργανωμένων πήγαν την Τρίτη στο αθλητικό κέντρο του Φορμέλο και αποδοκίμασαν τους διοικούντες.

Η διαμαρτυρία τους μάλιστα δεν ήταν καθόλου ειρηνική, με τα πνεύματα να ξεφεύγουν και ο τελικός απολογισμός των επεισοδίων να είναι 2 τραυματισμοί οπαδών και 11 συλλήψεις από την αστυνομία.

Ο Μιγκέλ κοροϊδεύει τον προπονητή του!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Βαλένθια πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν, κάτι που πιστοποιεί το γεγονός ότι είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας και πηγαίνει φουλ για να βγει Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η πειθαρχεία δεν φαίνεται να είναι μία λέξη που ταιριάζει στις "νυχτερίδες".

Υπεύθυνος ώστε η συγκεκριμένη λέξη να χάνει τη σημασία της όταν αναφερόμαστε στην ομάδα του Λεβάντε είναι ο Μιγκέλ, ο οποίος -παρότι δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό το περασμένο Σάββατο- κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία να κερδίσει τον τίτλο του αρνητικού πρωταγωνιστή για την ομάδα του την 21η αγωνιστική.

Κατά τη διάρκεια του νικηφόρου αγώνα (2-0) με τη Βαγιαδολίδ στο "Μεστάγια", ο 30άχρονος Πορτογάλος άσος θέλησε κάποια στιγμή να αστειευτεί με τους συμπαίκτες του, Ζίγκιτς και "Τσόρι" Ντομίνγκες, και για να τους φτιάξει το κέφι άρχισε να μιμείται τον Ουνάι Έμερι, με γκριμάτσες του προσώπου και κινήσεις των χεριών που είχε χρησιμοποιήσει ο προπονητής τους λίγο πριν.

Το άσχημο για τον Μιγκέλ είναι πως τη συγκεκριμένη αντιεπαγγελματική ενέργεια την "συνέλαβε" και ο τηλεοπτικός φακός, με τον παίκτη να κινδυνεύει πλέον με "καμπάνα" από τη διοίκηση και τον ίδιο χάνει μάλλον κάθε πιθανότητα για να ξανακερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Μπρούνο...