Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ξάνθη Άρης 1-1

Φοβερές συγκινήσεις έκρυβε ο προημιτελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Ξάνθη και Άρη στα Πηγάδια! Οι Ακρίτες προηγήθηκαν στο 70’ με τον Στίνγκα και κρατούσαν την πρόκριση στα ημιτελικά μέχρι το 94’. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Νέτο πήρε το «ριμπάουντ» από την κεφαλιά του Κάμπορα στο δοκάρι, ισοφάρισε και έστειλε στα ουράνια παίκτες και οπαδούς των «κίτρινων» που θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά στον επαναληπτικό του «Κλεάνθης Βικελίδης», την επόμενη Τετάρτη.

Λασπομαχία

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο και η μορφή του καθορίστηκε από την δυνατή βροχή που έπεφτε και επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό τον αγωνιστικό χώρο, σε κάποια σημεία του οποίου ήταν αδύνατο να τσουλήσει η μπάλα. Δεν ήταν τυχαίο πως οι σημαντικότεροι κίνδυνοι που δημιουργήθηκαν έγιναν με την μπάλα στον «αέρα», με την Ξάνθη να χάνει τις πιο μεγάλες ευκαιρίες του ημιχρόνου, με πρωταγωνιστή τον Βάλλα.

Τεράστια ευκαιρία του Βάλλα

Ο Έλληνας αμυντικός αστόχησε για λίγο με κεφαλιά στο τρίτο λεπτό, ενώ στο 23’ έχασε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία όταν σούταρε πάνω στον Σηφάκη μέσα από την μικρή περιοχή, μετά την γυριστή κεφαλιά-πάσα του Φλίσκα. Συνολικά, οι Ακρίτες ήταν ένα «κλικ» καλύτεροι στα πρώτα 25 λεπτά, θέλοντας να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση.

Ο Άρης ανέβηκε κάπως μετά από εκείνο το σημείο, δίχως πάντως να μπορέσει να κάνει το συνηθισμένο παιχνίδι του, αφού το τερέν δεν τον ευνοούσε. Στο 33’ οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μια… υπερβολική πτώση του Χαβίτο που άνοιξε το κοντρόλ μπροστά από τον Λυμπερόπουλο όμως λίγο αργότερα οι διαμαρτυρίες τους ήταν απόλυτα δικαιολογημένες, όταν ο ίδιος παίκτης ανακόπηκε λανθασμένα από τον επόπτη και ενώ έβγαινε απέναντι στην εστία των γηπεδούχων.

Ανέβηκε ο Άρης

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης και δημιούργησε τους πρώτους κινδύνους, πρώτα με αριστερό σουτ του Κόκε και ύστερα με μια αποτυχημένη προσπάθεια του Κάμπορα να βρει την μπάλα και να σουτάρει, σε μακρινή μπαλιά του Νάτσο Γκαρσία. Η Ξάνθη «απάντησε» όμως στο 56’, όταν μετά από άστοχη έξοδο του Σηφάκη, ο Έλινγκτον λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ.

Προβάδισμα σε κρίσιμο σημείο για Ξάνθη

Αυτό έγινε στο 70’ και αφού πρώτα ο Μαντζουράκης είχε προλάβει να «φρεσκαρει» με δύο αλλαγές την ομάδα του, δίνοντας περισσότερο ύψος με την είσοδο του Στρμπα αντί του Μαρσελίνιο. Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ για την Ξάνθη, με τον Πόι να κάνει ωραία ενέργεια και να βγάζει την σέντρα από αριστερά, τον Σηφάκη να αποκρούει την κεφαλιά του Στρμπα αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το μοιραίο στο κοντινό σουτ του Στίνγκα που ακολούθησε…

Θρίλερ ως το φινάλε

Από εκείνο το σημείο, το ματς απέκτησε δραματικό χαρακτήρα με ομηρικές μάχες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, πάνω σε ένα λασπωμένο και επικίνδυνο τερέν. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Δαλούκα που σφύριξε φάουλ πάνω στον Πρίττα και δεν άφησε το πλεονέκτημα στον Τζόνσον που έφευγε με καλές προϋποθέσεις στο 77’ και στο 85’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Ο Μεριέμ (αντικατέστησε τον Αντού στο 67΄) σέντραρε για το κεφάλι του Ρονάλντο, ο Λυμπερόπουλος απομάκρυνε προσωρινά την εξ’ επαφής κεφαλιά του Βραζιλιάνου και στην εξέλιξη της φάσης ο Τζάγκι έδιωξε την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή εστίας…

Στην τελευταία φάση του ματς όμως, ήρθε η «λύτρωση» για τους παίκτες του Κούπερ που κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και είδαν τους κόπους τους να καρποφορούν στο 94’… Από νέο «γέμισμα» του Μεριέμ, ο Κάμπορα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο παμπόνηρος Νέτο που ακολούθησε την φάση, ισοφάρισε από πολύ κοντά και έστειλε την υπόθεση «πρόκριση» σε επαναληπτικό!

Σκόντα Ξάνθη: Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Τζάγκι, Κωστούλας, Βάλλας, Στίνγκα, Φλίσκας, Κιντάνα (61’ Μπούγκα), Μαρσελίνιο (60’Στρμπα), Πόι (89’ Σουάνης), Ελινγκτον

Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Γκιάρο, Νασούτι, Γκαρσία, Πρίττας, Χαβίτο (74’ Τζόνσον), Αντού (67’ Μεριέμ), Κόκε, Κάμπορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: