Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Καραγκιοζόπουλος: «Η χειρότερη μέρα της ζωής του»

Συντετριμμένος από τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ είναι ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος.

Καραγκιοζόπουλος: «Η χειρότερη μέρα της ζωής του»
Αν για τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο το γκολ-πρωτάθλημα που πέτυχε το 1989 ήταν ίσως η κορυφαία στιγμή της ζωής του, η είδηση του (εκτός απροόπτου) υποβιβασμού της ΑΕΚ είναι ακριβώς το αντίθετο.

«Η πρώτη καταστροφή ήρθε το 1922. Η δεύτερη το 2013. Το έζησα στην τηλεόραση. Βίωσα τη χειρότερη στιγμή μέχρι σήμερα στη ζωή μου. Προσωπική και αθλητική», εξομολογείται στην «Ελευθεροτυπία» ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης».

Όσο για τα αίτια της πτώσης, είπε: «Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν από το 2004 και μετά. Μπήκαν, ξόδευαν αλόγιστα, χρέωναν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σίγουρα πρέπει να γίνει απόδοση ευθυνών, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Η επόμενη μέρα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ‘δεν ξέρω’. Η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής».

Μανωλάς: «Ανίκανη η διοίκηση της ΑΕΚ»

Ευθύνες στην τωρινή, αλλά και τις προηγούμενες διοικήσεις της ΑΕΚ επιρρίπτει ο Στέλιος Μανωλάς για το διαφαινόμενο υποβιβασμό της ομάδας.

Μανωλάς: «Ανίκανη η διοίκηση της ΑΕΚ»
Σοκαρισμένος από τον διαγραφόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ, αν και τον… έβλεπε να έρχεται, δηλώνει στην «Ελευθεροτυπία» ο Στέλιος Μανωλάς. Ο θρύλος της «Ένωσης» επιρρίπτει ευθύνες στην τωρινή διοίκηση που αποκαλεί ανίκανη, αλλά και στις προηγούμενες, ενώ δεν θεωρεί υπεύθυνους τους παίκτες.

«Αισθάνομαι όπως όλοι οι ΑΕΚτζήδες. Έπαθα σοκ, αν και είχα προβλέψει την κατάσταση. Όσα οικονομικά προβλήματα κι αν έχει μία ομάδα, δεν πέφτει έτσι στη Β’ Εθνική. Όλο αυτό το χρεώνεται η διοίκηση που είναι ανίκανη. Άλλοι σύλλογοι που χρωστάνε του κόσμου τα λεφτά, με 1.000 και 2.000 οπαδούς όλους κι όλους, κατάφεραν και σώθηκαν. Δεν μπορούσε δηλαδή να τερματίσει τρίτη από το τέλος και να σωθεί;», ανέφερε στην «Ελευθεροτυπία».

«Δυστυχώς με την ΑΕΚ έπαιξαν άσχημο παιχνίδι όλες οι διοικήσεις από την εποχή του Τροχανά, της ENIC και μετά. Έγινε ξέπλυμα χρήματος, αφού έφτασε η ΑΕΚ να χρωστά 170 εκατ. ευρώ με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 6 εκατ. ευρώ και κανείς δεν επενέβη να δει τι γίνεται. Από εκεί και πέρα τα χρέη με το άρθρο 44 μειώθηκαν στα 23 εκατ. ευρώ, έγινε δηλαδή το χρέος διαχειρίσιμο, χωρίς όμως να αποδοθούν ευθύνες για προηγούμενες χρήσεις», πρόσθεσε ο παλαίμαχος αμυντικός.

«Οι ύποπτοι είναι πάρα πολλοί. Δεν δέχομαι ότι φταίνε τα παιδιά, οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε το χειρότερο πρωτάθλημα από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ακόμη και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν έχει την καλύτερη ομάδα των 15 τελευταίων χρόνων, μην πάμε σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ κλπ. Με οποιοδήποτε ρόστερ, αν υπήρχε σοβαρή διοίκηση, η ΑΕΚ θα σωνόταν», συνέχισε και κατέληξε:

«Οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ και λοιδορήθηκαν, εκδιώχτηκαν βάσει σχεδίου. Εδώ ο προπονητής που πρόσφερε τόσα πολλά, ο Μπάγεβιτς, έφαγε ξύλο. Είναι έργο της δικαιοσύνης να βρει ποιος φταίει. Αν πραγματικά θέλουν, ας ψάξουν μέσα από τα εικονικά τιμολόγια να δουν την καταλήστευση που έχει γίνει. Θέλει το κράτος να ρίξει φως; Δεν ξέρω».

«Έτρεξα πιο γρήγορα από τον Μπολτ για να σωθώ»

Τρομερή μαρτυρία του Ζορντάο Ντιόγο του Πανθρακικού για το πώς έζησε το «ντου» στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. «Έτρεξα πιο γρήγορα και από τον Γιουσέιν Μπολτ για να σωθώ», τόνισε στο Mais Futebol.

«Έτρεξα πιο γρήγορα από τον Μπολτ για να σωθώ»
Ο Ζορντάο Ντιόγο έζησε από… μέσα όσα έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο Πορτογάλος μπακ του Πανθρακικού μίλησε σε μέσο της πατρίδας του (την ιστοσελίδα Mais Futebol) για όσα βίωσε μετά το «ντου» των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο.

«Αν μας είχαν προλάβει, θα μας είχαν χτυπήσει άσχημα. Έτσι πιστεύω. Αρκετά λεπτά πριν έβλεπες πως είχαν αρχίσει να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και ετοιμάζονταν. Η κρίση στην Ελλάδα είναι μία από τις αιτίες αυτής της κατάστασης. Όταν οι οπαδοί εξαγριώνονται, τα πράγματα γίνονται σοβαρά», ανέφερε αρχικά.

«Όταν κερδίσαμε κόρνερ, ένας οπαδός εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά. Ο γιατρός της ομάδας με είχε προειδοποιήσει να είμαι έτοιμος για να τρέξω, γιατί στο τέλος του αγώνα οι οπαδοί της ΑΕΚ θα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά δεν χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος για να γίνει αυτό. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν αντιλήφθηκαν ότι η ομάδα τους ακόμη και με ήττα θα μπορούσε να σωθεί την τελευταία αγωνιστική. Όμως με την εισβολή έχασε το παιχνίδι και θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, οπότε θα υποβιβαστεί και μαθηματικά», πρόσθεσε.

«Αυτό που έγινε ήταν τρελό. Δεν μπορούσαμε καν να πανηγυρίσουμε το γκολ, αφού έπρεπε να αρχίσουμε να τρέχουμε. Έτρεξα πιο γρήγορα και από τον Γιουσέιν Μπολτ. Ήμουν ο πρώτος που έφτασα στα αποδυτήρια. Κάποιοι παίκτες τρέχοντας προς τα αποδυτήρια έπεσαν και χτύπησαν. Συζητούσαμε μετά το ενδεχόμενο να παίξουμε το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά με τους παίκτες τραυματίες δεν υπήρχε τρόπος να γίνει αυτό», συνέχισε.

«Τώρα μιλάμε για αυτό, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ σοβαρά. Θα μπορούσε να γίνει καταστροφή. Η αστυνομία ήταν κακά προετοιμασμένη, γιατί συνήθως υπάρχουν 10-15 χιλιάδες θεατές στους αγώνες της ΑΕΚ και αυτή τη φορά ήταν πάνω από 30 χιλιάδες. Δίπλα στους πάγκους υπήρχαν μόνο φροντιστές, ενώ η αστυνομία ήταν στη φισούνα. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό», τόνισε.

Όσο για τους άλλους συμπατριώτες του, είπε: «Είχα μιλήσει με τον Φουρτάδο πριν τον αγώνα, αλλά ήταν τιμωρημένος και δεν πήγε στο γήπεδο. Ο Γιάγκο ήταν τραυματίας, αλλά βρισκόταν στο γήπεδο κι έπρεπε να περιμένει κάποιες ώρες για να επιστρέψει σπίτι του. Εμείς διανυκτερεύσαμε στην Αθήνα και επιστρέψαμε την επόμενη μέρα στην Κομοτηνή. Στο αεροδρόμιο ήταν και κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ, καθώς τους συμβούλευσαν να φύγουν από την πόλη για να ηρεμήσει η κατάσταση».

Τέλος αναφέρθηκε στη σωτηρία της ομάδας του και το μέλλον του. «Με την εξασφάλιση των τριών αυτών βαθμών, μένουμε στην κατηγορία. Είμαστε νεοφώτιστη ομάδα, εγώ ήρθα τον Ιανουάριο κι έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Τα πράγματα έχουν πάει καλά. Ευτυχώς με τους φιλάθλους του Πανθρακικού δεν έχουμε τέτοια προβλήματα».

«Θα παίξουμε στην Ευρώπη»

Καθησυχαστικοί παρουσιάζονται στον ΠΑΣ Γιάννινα όσον αφορά την αδειοδότηση και την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

«Θα παίξουμε στην Ευρώπη»
Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση και θα καταφέρει να αγωνιστεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν παρουσιάζεται η διοίκηση του συλλόγου.

«Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε», λένε στην ΠΑΕ, ενώ ο Γιώργος Χριστοβασίλης την Κυριακή το βράδυ άφησε να εννοηθεί πως όλα θα πάνε καλά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Άλλωστε, το ίδιο είπε και ο Γιάννης Χριστόπουλος με δηλώσεις που έκανε στην κρατική τηλεόραση: «Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο και ξέρω πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η ομάδα να αδειοδοτηθεί και να καταφέρει να παίξει στην Ευρώπη, αλλά και να κάνει μεταγραφές».

Όπως γράφει η SportDay, οι Ηπειρώτες έχουν κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και γι' αυτό εκφράζουν αισιοδοξία. Οι υποχρεώσεις προς την Εφορία έχουν καλυφθεί, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον διακανονισμό με παλιούς ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, τρέχει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που θεωρείται ως το τελευταίο εμπόδιο που απομένει και το οποίο αν ξεπεραστεί, ο ΠΑΣ θα πάρει οριστικά την αδειοδότηση. πηγή: sport-fm.gr

Από αύριο τα εισιτήρια για Κύπελλο και φιέστα!!

Την Τετάρτη αρχίζει η διάθεση των εισιτήριων του αγώνα Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό αλλά και για αυτό με τον Πανιώνιο που θα διεξαχθεί και η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από αύριο τα εισιτήρια για Κύπελλο και φιέστα
Την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους τα εισιτήρια για δύο επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού θα έχουν από αύριο οι οπαδοί της ομάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ την Τετάρτη από τα εκδοτήρια του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για την αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό αλλά και αυτό της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με τον Πανιώνιο.

Θυμίζουμε ότι μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τους κυανέρυθρους τα ακολουθήσει η απονομή του πρωταθλήματος.


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για την 6η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" την Πέμπτη 18/04/2013 και ώρα 20:00 και για την 30η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" την Κυριακή 21/04/2013 και ώρα 19:00, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 25, την Τετάρτη 17/04 με ώρες διάθεσης 10:00 - 18:00 και την ημέρα του αγώνα από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα.

Τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 25, από την Τετάρτη 17/04 έως την Παρασκευή 19/04 με ώρες διάθεσης 10:00 - 18:00, το Σάββατο 20/04 από τις 10:00 – 17:00 και την ημέρα του αγώνα από 10:00 έως την έναρξη του αγώνα.

Οι τιμές των εισιτηρίων με ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ και ΠΑΝΙΩΝΙΟ είναι οι ακόλουθες: 10€, 12€, 15€, 20€, 25€, 85€ (VIP).

Εισιτήρια και για τους δύο αγώνες θα διατίθενται και μέσω της Επίσημης Φωνητικής Πύλης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο τηλέφωνο 14707. Για τον Πανθρακικό την Τετάρτη 17/04. Η παραλαβή των συγκεκριμένων εισιτηρίων θα γίνει ΜΟΝΟ την Πέμπτη 18/04 και ώρες 10:00 έως 19:00 στο εκδοτήριο έξω από την Θύρα 25 στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" με την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας. Για τον Πανιώνιο από την Τετάρτη 17/04 έως την Παρασκευή 19/04. Η παραλαβή των συγκεκριμένων εισιτηρίων θα γίνει ΜΟΝΟ το Σάββατο 20/04 και ώρες 10:00 έως 15:00 στο εκδοτήριο έξω από την Θύρα 25 στο γήπεδο "Γ Καραϊσκάκης" με την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσης, εισιτήρια θα διατεθούν με τηλεφωνική αγορά σε κάθε κάτοχο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CITIBANK MASTERCARD, μέσω CITIBANK, στο τηλ. 801 500 7777.

Για τον Πανθρακικό την Τετάρτη 17/04 μεταξύ των ωρών 10:00 - 20:00. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από το εκδοτήριο που βρίσκεται έξω από τη Θύρα 5 του γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, την Πέμπτη 18/04 από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα.

Για τον Πανιώνιο από την Τετάρτη 17/04 έως την Παρασκευή 19/04 μεταξύ των ωρών 10:00 - 20:00. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από το εκδοτήριο που βρίσκεται έξω από τη Θύρα 5 του γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, την Κυριακή 21/04 από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα.

Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος θέλει να παραλάβει εισιτήρια άλλου φιλάθλου που έχει κάνει αγορά μέσω της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Citibank Mastercard θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσει αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φιλάθλου του οποίου το εισιτήριο επιθυμεί να παραλάβει.

Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος για να τα προμηθευτεί πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.

Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού».

Ένσταση και απολογία την Πέμπτη για την ΑΕΚ!!

Για την προσεχή Πέμπτη στις 13:00 κάλεσε η πειθαρχική επιτροπή την ΑΕΚ, προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Πανθρακικό. Ένσταση για αντικανονική διακοπή έχει καταθέσει η Ένωση!

Ένσταση και απολογία την Πέμπτη για την ΑΕΚ

Η κλήση της Ένωσης είναι βάσει των άρθρων του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπουν αφαίρεση 3 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 40.000 έως 240.000 ευρώ.

Η είδηση που προκύπτει από τις κλήσεις σε απολογία, είναι πως η ΑΕΚ έχει καταθέσει ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα, ενώ έχει κληθεί και ο Πανθρακικός για να την αντικρούσει.

Σε απολογία για την Πέμπτη κλήθηκε και ο Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς και ο ΟΦΗ για το ματς με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λίγκας:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 18-4-13 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 29η Αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 14/4/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και την υπ’ αριθ. 1003/1/64-μβ Έκθεση την Αστυνομίας». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Πανθρακικός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 του ΚΑΠ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Αστ. Τρίπολης.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ. και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΟΦΗ, Ν. Τσαμπουράκης (Υπεύθυνος ποδ/κου τμήματος): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά του κ. Ν. Τσαμπουράκη καθώς επίσης διότι: «Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου η φιλοξενούμενη ομάδα παρέμεινε εντός του αγωνιστικού χώρου πλησίον του πάγκου της, για λόγους ασφάλειας» στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 11, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Με βάση την από 16-4-2013 ένσταση σας κατά της αντικανονικής διακοπής του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ που τελέσθηκε στις 14-4-2013, καλείσθε την Πέμπτη 18-4-2013 και ώρα 13.00 κατά την εκδίκασή της προκειμένου να την υποστηρίξετε».

Ζ) ΠΑΕ Πανθρακικός: «Με βάση την από 16-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την αντικανονική διακοπή του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ που τελέσθηκε στις 14-4-2013, καλείσθε την Πέμπτη 18-4-2013 και ώρα 13.00 κατά την εκδίκασή της, προκειμένου να αντικρούσετε την εν λόγω ένσταση».

Οι έξι οδηγίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Να βεβαιωθεί ότι δεν θα συμβούν ευτράπελα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης θέλει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς τους φίλους της που θα βρεθούν στο γήπεδο.

Οι έξι οδηγίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Αύριο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και λόγω του διαφαινόμενου sold-out η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς τους φίλους της που αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο της Τούμπας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ενόψει του αγώνα εναντίον του Αστέρα Τρίπολης για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, και με δεδομένη τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου αύριο στο γήπεδο της Τούμπας, θέλει να επισημάνει τα εξής:

1. Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η χρήση πυρσών, κροτίδων, καπνογόνων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και μηχανημάτων laser.

2. Όλες οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 17:30. Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν νωρίς στο γήπεδο, να το πράξουν, προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο συνωστισμός στις θύρες εισόδου.

3. Ειδικότερα, όσοι φίλαθλοι δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο και θέλουν να το πράξουν την ημέρα του αγώνα, παρακαλούνται να προσέλθουν όσον το δυνατόν νωρίτερα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα στα εκδοτήρια του γηπέδου της Τούμπας.

4. Να προσέλθουν στο γήπεδο μόνο όσοι έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση, καθώς θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας και θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε οποιονδήποτε δε φέρει εισιτήριο.

5. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να αφήνουν κενά τα διαζώματα στις θύρες.

6. Η είσοδος των ΑΜΕΑ θα γίνει από τη Θύρα 7 και τα συγκεκριμένα άτομα θα φιλοξενηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από την Θύρα 7.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους φιλάθλους μας για την συμπαράσταση και την βοήθειά τους.
Φίλαθλοι, προστατεύστε τον Π.Α.Ο.Κ.

ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.»

Βαριά καμπάνα σε Δημήτρη Γιαννακόπουλο!!

Ποινή 150 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε από την Euroleague στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τις δηλώσεις του μετά το πρώτο παιχνίδι των play offs της Euroleague ανάμεσα σε ΠΑΟ και Μπαρτσελόνα.

Βαριά καμπάνα σε Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Με πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ τιμώρησε το πειθαρχικό όργανο της Euroleague τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τις δηλώσεις του μετά το πρώτο παιχνίδι των play offs της Euroleague ανάμεσα σε ΠΑΟ και Μπαρτσελόνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Euroleague ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τις δηλώσεις του αναφορικά με τη διαιτησία μετά το πέρας της αναμέτρησης της 9ης Απριλίου, προσέβαλε τις αρχές του αθλήματος, ενώ έδειξε έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που εμπλέκονται με τη διοργάνωση. Επιπλέον, κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για την συμπεριφορά των «πράσινων» οπαδών τα όποια –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- συνεχίζονται παρά τα πρόστιμα και τις προειδοποιήσεις. Μάλιστα οι "πράσινοι" απειλούνται με προσωρινό ή και μόνιμο αποκλεισμό από τη διοργάνωση...

Σημειώνεται ότι η τιμωρία αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν το ματς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και την πρόταση που είχε αποδεχθεί η Euroleague για να βρεθεί στο κλειστό ο Μπερτομέου, άσχετα αν τελικά αυτό δεν θα συμβεί.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Euroleague

«Ο ανεξάρτητος αθλητικός δικαστής της Euroleague την Τρίτη τιμώρησε με πρόστιμο 150.000 ευρώ τον Κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον Παναθηναϊκό για δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν μετά το πρώτο παιχνίδι των play offs κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την Τρίτη 9 Απριλίου. Το παράπτωμα αφορά δηλώσεις που έγιναν από τον Κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο μετά το προαναφερθέν παιχνίδι στις οποίες κατηγορούσε την διοργανώτρια αρχή ότι δρα μεροληπτικά, σχόλια που αναπαράχθηκαν σε διεθνή μέσα, βλάπτοντας την εικόνα της διοργάνωσης.

Το πειθαρχικό όργανο θεώρησε πως ο Κύριος Γιαννακόπουλος έδειξε ασέβεια στις αρχές του αθλήματος, στο ευ αγωνίζεσθαι αλλά και προς τους ανθρώπους που σχετίζονται με τη διοργάνωση ενώ δεν προσπάθησε με κανένα τρόπο να αποκαταστήσει τις αβάσιμες κατηγορίες, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στα συμφέροντα που διακυβεύονται.

Με απόφασή του, ο ανεξάρτητος αθλητικός δικαστής επισήμανε τις επαναλαμβανόμενες παραβάσεις από τον Παναθηναϊκό, παρά τα σημαντικά πρόστιμά και τις προειδοποιήσεις από την Euroleague. Ο δικαστής δήλωσε ότι αν παρόμοια περιστατικά επαναληφθούν μελλοντικά είναι πιθανόν να επιβληθούν μεγαλύτερες κυρώσεις στο σύλλογο από ότι τα πρόστιμα, όπως είναι ο προσωρινός ή και μόνιμος αποκλεισμός της ομάδας από τη διοργάνωση.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς των offs ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα θα παιχτεί απόψε στην έδρα του, στο ΟΑΚΑ, όπου έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφάλειας από το σύλλογο διασφαλίζοντας το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας στο παρκέ, όπως ενημερώθηκε από τον Παναθηναϊκό η Euroleague».


Κιοσέλογλου: «Στη NOVA κατά πάσα πιθανότητα η μετάδοση του φιλικού προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, με αυτόν θα έρθει η αναγέννηση της ομάδας»!

Το μέλος της επιτροπής για το φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, Σωτήρης Κιοσέλογλου ξεκαθάρισε στον «Arena FM 89,4» πως κατά πάσα πιθανότητα η NOVA θα μεταδώσει αυτό το παιχνίδι, ενώ επεσήμανε πως ο «Νικ» πρέπει να είναι μέσα στην οικογένεια των «κιτρινόμαυρων» και μέσω αυτού θα έρθει και η αναγέννηση της ομάδας!

Αναλυτικά, είπε:

Αρχικά, τόνισε για την χτεσινή εκπομπή της ΕΡΤ και την προσβολή προς τον Άρη: «Όπως κάθε οπαδό του Άρη, με πείραξε. Ο Άρης δέχτηκε αξιοπρεπώς την ήττα μας, τον υποβιβασμό μας τότε με την αφαίρεση βαθμών, δεν μπορούμε να ακούμε για «Μπαρτσελόνες» ειρωνικά".

Και συνέχισε για τον ανταγωνισμό ανάμεσα στην κρατική τηλεόραση και στη NOVA: «Υπήρχε ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στην ΕΡΤ και στην NOVA. Μας ένοιαζε να έφτανε το φιλικό αυτό προς τιμήν του Γκάλη σε όλα τα σπίτια, σε όλη την Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να υπάρχει μια σωστή τηλεοπτική μετάδοση, δεν μας ενδιέφεραν οι χρηματικές αμοιβές.

Μας προβλημάτισαν και τα γεγονότα πως δεν υπάρχει τελευταία περιγραφή των μεταδόσεων, δεν υπάρχει καλή ποιότητα εικόνας. Η NOVA έκανε την καλύτερη πρόταση, εμείς θιχτήκαμε γιατί έχουμε και μια αξιοπρέπεια από την χτεσινή εκπομπή κατά της ομάδας μας στη ΝΕΤ και, κατά πάσα πιθανότατα, θα το δείξει αυτή.

Ίσως το δείξει μετά από λίγο καιρό και η ΕΡΤ, δεν ξέρω ακόμη. Μέσα στις επόμενες μέρες θα κλείσει οριστικά το ζήτημα. Όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν στις προετοιμασίες».

Για το αν πρέπει να είναι ο Γκάλης μέσα στην ομάδα του Άρη διοικητικά και παλιότερες προσπάθειες: «Υπάρχει πολυτέλεια να έχουμε έναν Γκάλη έξω από την οικογένεια του Άρη; Εγώ πιστεύω πως η αναγέννηση του μπασκετικού Άρη θα έρθει μέσα από τον Νίκο Γκάλη. Παλιότερα είχαμε προσπαθήσει να τον φέρουμε κοντά στην ομάδα και να βοηθήσει από πόστο, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Για τη βοήθεια που τους παρείχαν οι πολιτικοί φορείς: «Μας βοήθησαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, απευθυνθήκαμε και κάναμε συναντήσεις με του Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης και μας έχουν βοηθήσει όλοι".

Για τον ποδοσφαιρικό Άρη και αν έχει σωθεί: «Νομίζω ο Άρης έχει σωθεί, δεν υπάρχει θέμα. Η ΑΕΚ έχει πέσει. Εδώ φαίνεται και η διαφορετικότητα του Αρειανού, αυτοί προσπαθούν να τη σώσουν μετά από αυτά που έγιναν».

Βελλής: «Βάναυση και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, γλίτωσα κι εγώ από “γκλομπ»!

Ο πρόεδρος του Απόλλων Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, μίλησε στον "Arena FM 89,4" για τα χτεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Ριζούπολης μετά το τέλος του παιχνιδιού της ομάδας του με τη Λάρισα, καθώς ΜΑΤ επιτέθηκαν βίαια και εντελώς αναίτια στους φίλους του Απόλλων, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Aρχικά, υπογράμμισε για την αναίτια και βάναυση επίθεση των ΜΑΤ χτες στην Ριζούπολη: «Δεν μπορώ να χαρώ αυτή τη νίκη. Αν δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυς, δε θα πίστευα καμιά εκδοχή ή δικαιολογία. Και σας το λέω αυτό διότι κ εγώ επέστη θύμα. Ήταν απίστευτα βάναυση η αντιμετώπιση που τύχαμε από τα ΜΑΤ".

Και συμπλήρωσε: "Ήρθαν οι φίλοι της Λάρισας παρ’ ότι τους ζητήσαμε να μην έρθουν, αλλά δεν είχαν καμία ανάμιξη. Ήθελα να είμαι πολύ σίγουρος για το γεγονός και πως ξεκίνησε, αν έγινε κάτι πρώτα από όλα από τους δικούς μας φιλάθλους. Αλλά από τις πληροφορίες που είχα από την αστυνομία μέσα, το σκηνικό άρχισε όταν θέλησαν να βγουν από το γήπεδο οι δικοί μας φίλαθλοι και υπήρχε ένας συνωστισμός, ξεκίνησαν αντεγκλήσεις και τότε χωρίς λόγο και αιτία οργανώθηκε ντου από τους άντρες των ΜΑΤ. Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, προφανώς γιατί απαγορεύεται να πας στο σπίτι σου στην Ελλάδα. Τι να σας πω…

Φανταστείτε, είδα με τα μάτια μου μια κοπέλα να μεταφέρεται λιπόθυμη στο μπαρ του γηπέδου από τα δακρυγόνα. Έπειτα, πατούσαν πάνω σε γέρους ασπρομάλληδες ανθρώπους για να φτάσουν μπροστά σε άλλους και να χτυπήσουν».

Για την αντίδραση του: «Ανεβάσαμε ανακοίνωση στο site της ΠΑΕ, ήμουν αρκετά δεικτικός προς τον κ. Δένδια, λέγοντας του πως είναι στο χέρι του να τους συμμορφώσει και να τους μάθει να φέρονται, γιατί αυτά είναι κτήνη. Σου λένε αφού ήρθαμε που ήρθαμε στο γήπεδο, ας δείρουμε κιόλας.

Για το αν δίνει κάποια εξήγηση για αυτή την συμπεριφορά: « Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, λες και δεν δικαιούνται να φύγουν από το γήπεδο. Ποτέ οι φίλαθλοι μας δεν δημιούργησαν πρόβλημα, ακόμα και μετά από διασυρμούς. Οι παίκτες μας διαμαρτύρονται που το γήπεδο μας είναι σαν αίθουσα θεάτρου (!), όπως μου έχει πει χαρακτηριστικά ο Κιάσσος.

Ειλικρινά σας μιλάω, ένιωσα στο πετσί μου την βιαιότητα, πήγε ένας να μου ρίξει μια «γκλομπιά» αλλά ήμουν τυχερός που ήταν μπροστά μου ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ και την έφαγε αυτός!»

Για την πολύ πιθανή άνοδο της ομάδας του στην Σούπερ Λιγκ: «Νομίζω μετά τη χτεσινή επιτυχία, είναι καθαρά στα «πόδια» μας να ανέβουμε στην Σούπερ Λιγκ. Δεν μας πολυενδιαφέρει να σας πω την αλήθεια αν θα βγούμε πρώτοι».

Για το γεγονός πως υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή της ομάδας, κ. Βοσνιάδη: «Νομίζω είμαστε η μόνη ομάδα που ήρθαν 3-4 ατυχή αποτελέσματα και δεν τέθηκε καν ζήτημα αντικατάστασής του. Εγώ άμα δεν έρθει ο προπονητής να μου πει δεν μπορώ να προσφέρω άλλο μόνο τότε τον διώχνω. Ο δικός μας ήρθε από την αρχή, συζητήσαμε, μας είπε πως εγώ αντέχω, αν έχω τη στήριξη σας, θα σας δικαιώσω και το καταφέρνει».

Για το ποιες άλλες ομάδες μπορούν να ανέβουν: «Ο Ηρακλής, ο οποίος ήρθε και έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο σε εμάς, αλλά είναι ασταθής και δεν μπορεί να κερδίσει στο Καυταντζόγλειο. Ο Παναιτωλικός, ας πούμε έχει πολύ καλή ομάδα, ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε σταθερότητα στην απόδοση μας. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, νομίζω δεν υπάρχει πρωτάθλημα στην Ευρώπη που να έχει τέτοιο ανταγωνισμό. Η πρώτη 8άδα έχει πάρα πολύ μικρή διαφορά μεταξύ της».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να πωλήσει το ΑΦΜ της ομάδας στην ΑΕΚ, όπως ακούγεται τελευταία: «Είναι πάρα πολύ λογικό από την ώρα που η ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Αλλά κοιτάξτε να δείτε, βλάκας είμαι; Τόσα χρόνια έχω βάλει πόσα λεφτά στον Απόλλων, έχω κάνει τόση προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια και θα της αλλάξω την ταυτότητα; Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα Απολλωνιστής, έχω ζήσει χαρές και απίθανες στιγμές με αυτή την ομάδα και από τη στιγμή που είχα τη δυνατότητα να τη βοηθήσω, το θεώρησα χρέος μου και υποχρέωση μου. Με όλα αυτά τα λεφτά που έχω βάλει θα μπορούσα να πάρω την ΑΕΚ!"

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικώς: «Πρέπει να δούμε πρώτα-πρώτα συνολικά το ποδόσφαιρο. Δείτε για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ. Αν δεν υπήρχε ο Σαββίδης, θα ήταν κι αυτός σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο Άρης να βρεθεί ένας Αρειανός επενδυτής να πάρει την ομάδα, γιατί έχει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν έπρεπε να πάρουν άδεια ή παίζουν και χωρίς άδεια! Τι λέμε τώρα; Για ποιες ανώνυμες εταιρίες μιλάμε; Εάν μπουν σε όλες τις ΠΑΕ και τις ελέγξουν έτσι όπως πρέπει, οι μισές δεν θα υπάρχουν. Φυσικά και υπάρχει συναίσθημα, διαφορετικά δε θα είχε νόημα να ασχοληθείς.

Και του χρόνου, σας υπόσχομαι, εάν τελικώς ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα, εγώ τα ίδια θα συνεχίσω να λέω και ας γίνομαι γραφικός, ας είμαι μόνος, εγώ θα τα λέω. Πρέπει όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, να ζυγίζουμε τα πράγματα, για να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν έχει νόημα να κοιτάμε μόνο τις ομάδες, πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά τις ομάδες μας».

Μαυρέας: «Έφτασε η ώρα να πάμε σε τελικό»

Στον «ΑRENA 89,4» μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Αντώνης Μαυρέας που αναφέρθηκε στον Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και στο αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. «Ο Ζαγοράκης ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά και σαν παράγοντας προσέφερε πολλά. Για μένα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και πέρασε κι αρκετό διάστημα που έμεινε μακριά. Αυτή η κίνηση είναι ίσως ότι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει ο κ.Σαββίδης αν και μετά από αυτά που έβλεπα πίστευα ότι είναι κοντά. Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, πιστεύω ότι η Τούμπα θα είναι γεμάτη. Είναι το πιο σημαντικό από ότι έφτασε η ώρα μετά από χρόνια να πάμε σε τελικό. Θα βοηθήσει ο κόσμος αλλά και η ποιότητα που έχει η ομάδα ώστε να πάρει ένα καθαρό αποτέλεσμα. Το «όπλο» του ΠΑΟΚ είναι η άμυνα αλλά και η πολύ καλή τακτική του. Σίγουρα ο Γιώργος Δώνης είναι ένας μεθοδικός προπονητής και δίνει μεγάλη βάση στη τακτική κάτι που σιγά σιγά έχει βγει, ενώ υπάρχει και η βάση κάποιων παικτών που δίνει την ανάλογη δύναμη. Τέλος, πιστεύω ότι με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη υπάρχουν προοπτικές για τον ΠΑΟΚ όχι μόνο να κυνηγάει το πρωτάθλημα αλλά για να το παίρνει κιόλας».

Παπαδόπουλος: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα»

Για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού, ο επιθετικός του Πανθρακιού, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

«Η αστυνομία δεν ήταν στο γήπεδο. Απ' τη στιγμή που μπήκαν μέσα για πρώτη φορά δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν. Αυτά έχουν ξαναγίνει και δεν τιμωρήθηκε κανείς. Ο κόσμος όταν βλέπει ότι κανείς δεν τιμωρείται θα ξανακάνει τα ίδια», ανέφερε αρχικά ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Κομοτηνής και συνέχισε: «Ήμασταν όλοι μαζί στη φυσούνα και εκείνη τη στιγμή έβγαινε μία διμοιρία των ΜΑΤ και πέσαμε πάνω της. Από πίσω ήταν οι οπαδοί της ΑΕΚ και ποδοπατηθήκαμε. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Έπρεπε να μας αφήσουν να περάσουμε και μετά να φράξουν την είσοδο. Στα αποδυτήρια υπήρχαν άνθρωποι της ΑΕΚ που μας προστάτευσαν και εκεί δεν είχαμε προβλήματα».

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι οι παίκτες του Πανθρακικού δεν είχαν σκοπό να ρίξουν την ΑΕΚ: «Εμείς σαν Πανθρακικός δεν πήγαμε να ρίξουμε την ΑΕΚ πήγαμε για να παίξουμε τη μπάλα μας. Εμείς παίζουμε για τον εαυτό μας και τη φανέλα που φοράμε. Τα μηνύματα αυτά τα περνάμε όπως και στο παιχνίδι με τον Άρη και πρέπει να τα παίρνουν στα σοβαρά οι υπεύθυνοι», κατέληξε.

Βλαχάκης: «Λόγοι αξιοπιστίας επιβάλουν την αναβολή της αγωνιστής»

Ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Βλαχάκης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και τοποθετήθηκε στο αίτημα που έστειλε η ΠΑΕ ΟΦΗ στη Σουπερ Λίγκα για αναβολή της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση της ΑΕΚ και αν έγινε δεκτό το αίτημα από την διοργανώτρια αρχή.


«Δεν ξέρω αν έγινε ή όχι δεκτό, εμείς θα επιμείνουμε. Θέλουμε η τελευταία αγωνιστική να παιχτεί αφού τελεσιδικήσει η υπόθεση της ΑΕΚ. Να ξέρουμε τι μας γίνεται. Δεν είναι μόνο ο ΟΦΗ, η Βέροια, ο Πλατανιάς και ο Άρης που έχουν έννομο συμφέρον αλλά και οι ομάδες που φιλοξενούν αυτές τις ομάδες. Αν ο ΟΦΗ κερδίσει μέσα στον Αστέρα θα πουν χίλια πράγματα.

Καλύτερα θα ήταν να βγει η απόφαση ώστε οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να έρθει να μην συζητηθεί. Την Πέμπτη πιστεύουμε να βγάλει μια απόφαση η Σούπερ Λιγκ. Εμείς από πλευράς μας θα περιμένουμε να μας έρθει εγγράφως η απάντηση της Σούπερ Λίγκας».πηγή: metrosport.gr

«Έγκλημα αν υποβιβαστεί η ΑΕΚ!»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, μέσω του twitter, τοποθετήθηκε για την Ένωση που αντιμετωπίζει άμεσα το φάσμα της πτώσης στη Σούπερ Λιγκ και ξεκαθάρισε ότι ο πιθανός υποβιβασμός της συνιστά έγκλημα!

«Εάν υποβοβασθεί η κατακρεουργημενη απο την διαιτησία ΑΕΚ θα έχει συντελεστεί ένα τεράστιο έγκλημα και η παράγκα θα ειναι πάλι νικητής!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αλαφούζος. πηγή: metrosport.gr

Εκτός μόνο ο Περόνε!!

Από τον τελευταίο αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Άρη ο Σάκης Τσιώλης μετράει έξι επιστροφες. Ο μόνος που δεν θα αγωνιστεί στον κρίσιμο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα είναι ο Εμάνουελ Περόνε.

Οι επιστροφές είναι πολλές και σημαντικές για τους Αρκάδες. Μπαρτολίνι, Τσαμπούρης, Ράγιος, Ουσέρο, Άλβαρες και Σανκαρέ θα ενισχύσουν την προσπάθεια που θα κάνει ο Αστέρας ώστε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα.

Αναλυτικά η αποστολή:

Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Καστέλς, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρες, Ναβάρο, Κάφα, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Καλαντζής, Λένσε
πηγή: metrosport.gr

Με το σπαθί του και του χρόνου στην Super League!!

Πιθανώς να μην έπρεπε καν να μπλέξει τις τελευταίες αγωνιστικές, καθώς είχε κάνει έναν καλό πρώτο γύρο και έμοιαζε να ξεφεύγει.

Κάποια λάθη όμως αλλά και η ατυχία που είχε σε κάποια ματς, ανάγκασαν τον Πανθρακικό όχι απλά να μπλέξει αλλά κάποια στιγμή να μοιάζει και με φαβορί για τον υποβιβασμό! Αρκετοί τον είχαν τελειωμένο, όμως οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία, απέδειξαν ότι ο Πανθρακικός ήταν πολύ σκληρός για να πέσει. Η ομάδα της Κομοτηνής, έβγαλε ότι μέταλλο είχε σε παιχνίδια που «έκαιγαν». Πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ακόμη και ο βαθμός μπορεί να ήταν μεν επιτυχία, όμως θα μπορούσε να είναι και «τρίποντο» βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε, νίκησε εύκολα τον ενδιαφερόμενο ΟΦΗ στην Κομοτηνή, ενώ πέρασε νικηφόρα ουσιαστικά από το ΟΑΚΑ που έβραζε, στο παιχνίδι του αιώνα για την ΑΕΚ! Αυτός ο Πανθρακικός, δεν ήταν δυνατόν να υποβιβαστεί, καθώς έδειξε χαρακτήρα, απέδειξε ότι διαθέτει μία καλή και ποιοτική ομάδα και δικαιότατα βεβαίως θα είναι στην Super League και την επόμενη χρονιά.

Σε αμηχανία οι ποδοσφαιριστές

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα των παικτών του Πανθρακικού μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, καθώς με όλα όσα είχαν προηγηθεί, είναι γεγονός πως η αποστολή έμοιαζε σοκαρισμένη. Να φανταστεί κανείς, ότι οι παίκτες του Πανθρακικού, βρισκόταν στο λεωφορείο και ακόμη υπήρχε συζήτηση για το αν θα ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι! Λόγω της καθυστέρησης μάλιστα που υπήρξε στην λήψη της απόφασης, η αποστολή του Πανθρακικού έχασε και την πτήση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να παραμείνει στην πρωτεύουσα, απ΄ όπου επέστρεψε χθες.

Όταν βέβαια ξημέρωσε η χθεσινή ημέρα, η γλυκιά γεύση που άφηνε η παραμονή στην κατηγορία, έδινε το δικαίωμα σε παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοικούντες, να ξεχνούν τα όσα δυσάρεστα έζησαν το βράδυ της Κυριακής και όλοι βεβαίως ανυπομονούν πλέον τόσο για τα παιχνίδια κυπέλλου, όσο και για το ματς με την Κέρκυρα, την τελευταία αγωνιστική, όπου αναμένεται να αποθεωθούν από τον κόσμο οι παίκτες του Δερμιτζάκη.

Δερμιτζάκης: «Θέλαμε να τελειώσουμε το ματς»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης απέδειξε για μία ακόμη φορά το ήθος του και εκπροσωπώντας ουσιαστικά και όλο τον Πανθρακικό, τόνιζε και στους ανθρώπους της ΑΕΚ, ότι σκοπός της ομάδας της Κομοτηνής είναι να βγει και να συνεχίσει το παιχνίδι.

«Εμείς θέλαμε να συνεχιστεί το παιχνίδι διότι οι αγώνες πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τραϊανός Δέλλας ζούσε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και είναι αλήθεια ότι προσπαθούσε μόνος να σώσει την κατάσταση. Ο κ. Τριτσώνης όμως είναι ένας έμπειρος διαιτητής και ακολούθησε τον κανονισμό διακόπτοντας το παιχνίδι» είπε ο τεχνικός του Πανθρακικού, που είναι πάντως γεγονός πως είχε προειδοποιήσει ουσιαστικά τον διαιτητή για ότι θα συνέβαινε. «Το είχα πει και στον βοηθό, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι με 300 άτομα να είναι στο ταρτάν. Φυσικά και αυτοί δεν μπορούν να διαλύσουν την ιστορία της ΑΕΚ, όμως του έλεγα και του διαιτητή και του βοηθού, ότι κάτι πρέπει να κάνουν, διότι με το παραμικρό, οι συγκεκριμένοι ήταν έτοιμοι να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργήσουν επεισόδια. Ήμασταν τυχεροί, διότι θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα και να μην μιλάμε απλώς για κάποιους τραυματισμούς σήμερα». πηγή: metrosport.gr

«Παιδιά, είμαστε εγκληματίες»

Το παιχνίδι στο Φάληρο, την περασμένη Κυριακή, ήταν ενδεικτικό για ολόκληρη την σεζόν του Παναθηναϊκού. Ήταν καλύτερος, έχασε απίστευτες ευκαιρίες, προηγήθηκε στο σκορ και μάλιστα λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, όμως ισοφαρίστηκε και δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Κάπως έτσι κύλησε σχεδόν όλη η σεζόν για τον Παναθηναϊκό που έμεινε οριστικά εκτός play-off και φυσικά εκτός Ευρώπης. Μία χρονιά καταστροφική, που ενδεχομένως σωθεί μόνο αν οι «πράσινοι» πάρουν την έκτη θέση και σε περίπτωση ευρωπαϊκού αποκλεισμού του ΠΑΣ, πάρουν την θέση του. Και πάλι όμως θα έχουν χαθεί τα πολύτιμα έσοδα των play-off.

«Παιδιά είμαστε εγκληματίες» είπε ένας από τους βασικούς παίκτες του Παναθηναϊκού μετά τον Κυριακάτικο αγώνα και δεν εννοούσε μόνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, στα οποία ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς. Όπως για παράδειγμα στους πρόσφατους εντός έδρας αγώνες με τον Πλατανιά όπου ηττήθηκε και με τον Πανιώνιο, που έφερε ισοπαλία.

Αυτός που ανέβασε τις μετοχές του από το Κυριακάτικο ματς είναι αναμφίβολα ο Γιάννης Βονόρτας που έκανε ένα καλό κοουτσάρισμα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει όπως λέει η διοίκηση το σχέδιο για τη νέα χρονιά, δίχως πάντως να έχει ξεκαθαρίσει αν ο κ. Βονόρτας θα παραμείνει πρώτος προπονητής.

Στο μεταξύ, όπως λένε στον Παναθηναϊκό, εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την παράταση του δανεισμού του Σισοκό από την Βόλφσμπουργκ, με τις πιθανότητες να μην είναι πάντως υπέρ του «τριφυλλιού».
πηγή: metrosport.gr

«Είμαι κι εγώ αχάριστος»

Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, που ξεσπάει «πόλεμος» ανάμεσα στην διοίκηση και ουσιαστικά βέβαια τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, με μερίδα των οπαδών.

Μεγάλη μερίδα όπως φαίνεται και ας θέλουν αρκετοί να τα παρουσιάσουν διαφορετικά τα πράγματα. Ποίος θα το φανταζόταν, πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, σε μία σεζόν που το πρωτάθλημα ήρθε ευκολότερα από κάθε άλλη φορά και ο μεγάλος αντίπαλος Παναθηναϊκός έχει μείνει περίπου 40 βαθμούς πίσω!

Οι «αχάριστοι» όπως τους χαρακτήρισε η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, οπαδοί του Ολυμπιακού, ζητούσαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη μεταγραφές, τον κατηγορούσαν γιατί: «έκανες τον θρύλο ΑΕΚάκι» και νοσταλγούσαν με συνθήματα τους τον Σωκράτη Κόκκαλη! Χθες, η κόντρα συνεχίστηκε, όχι μόνο με σχόλια οπαδών του Ολυμπιακού εναντίον του κ. Μαρινάκη, αλλά και με άνοιγμα σελίδας στο Facebook με την επιγραφή: «είμαι κι εγώ αχάριστος», η οποία έχει ήδη αποκτήσει αρκετούς φίλους! Ένας εσωτερικός πόλεμος, που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει, με τον κόσμο να ζητάει μεταγραφές, τον Μίτσελ να μοιάζει να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και τους παίκτες να αναζητούν… κίνητρο, που ίσως τους δώσει ο μεθαυριανός πρώτος ημιτελικός με τον Πανθρακικό.πηγή: metrosport.gr

Δύσκολα θα παραμείνει ο Πετράκης!!

Αν και όλα δείχνουν ότι ο ΟΦΗ θα σώσει την κατηγορία καθώς η τιμωρία της ΑΕΚ, θα λειτουργήσει ευεργετικά και για τους Κρητικούς, που θα πάνε χωρίς άγχος στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Τρίπολη, εκτός απρόοπτου θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στην ομάδα.

Με πρώτη και καλύτερη, αυτή του προπονητή, καθώς ο Γιάννης Πετράκης έβαλε μεν το λιθαράκι του στην παραμονή της ομάδας, όμως δεν μοιάζει να έχει πείσει τους διοικούντες ότι μπορεί να συνεχίσει στον πάγκο, έχοντας το βάρος της προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά.

Ήδη ακούγονται αρκετά ονόματα προπονητών, ανάμεσα στα οποία αυτά του Γιάννη Αναστασίου αλλά και του Νίκου Παπαδόπουλου, που αμφότεροι έχουν φορέσει παλαιότερα την φανέλα του ΟΦΗ. πηγή: metrosport.gr

Αλεξανδρίδης: «Στη Βέροια κανείς δεν ακούμπησε κανέναν»

Για τα επεισόδια που συνέβησαν στη Βέροια στο παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τον Άρη μίλησε ο Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, πρώην μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη.

Ο κ. Αλεξανδρίδης που τότε εκτελούσε ρόλο πυροσβέστη και προσπαθούσε να αποτρέψει τους οπαδούς του Άρη από το να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» και αναφέρθηκε στα τότε επεισόδια που είχαν γίνει.

«Είναι δυο ανόμοια πράγματα. Στην ουσία, μπορεί να διακόπηκαν οι δυο αγώνες για κάποιο χρόνο, όμως οι φίλοι του Άρη δεν ακούμπησαν κανένα, δεν έκαναν το παραμικρό και όπως μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έτσι γύρισαν στις κερκίδες. Μετά βγήκε ο διαιτητής και οι παίκτες και ξανάρχισε το παιχνίδι κανονικά χωρίς πρόβλημα. Με τη βοήθεια των οργανωμένων, όλοι ξαναγύρισαν στις κερκίδες δίχως να ακουμπήσει κανείς κανέναν. Ας βγει κάποιος να πει πως τον χτύπησε οπαδός του Άρη. Δε θυμάμαι πόση ώρα κράτησε η διακοπή αλλά σίγουρα ήταν πολύ λίγο». πηγή: metrosport.gr

Μια ανάσα από το sold out!!

Αύριο το βράδυ στην Τούμπα δε θα πέφτει καρφίτσα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι εκεί για να βοηθήσει την ομάδα του να κάνει το πρώτο βήμα για τον τελικό της 11ης Μαϊου. Την ώρα που ο Μάνταλος θα σφυρίζει την έναρξη του αγώνα με τον Αστέρα, η Τούμπα θα είναι κατάμεστη και... καμίνι. Πριν από λίγο η ΠΑΕ ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει εισιτήριο για την 4 και την 6 ενώ από χθες είχαν φύγει και τα εισιτήρια του αγώνα στην 7 και την 5. πηγή: metrosport.gr

«Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία»

Ο Λόρενς ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεκουράστηκαν στον αγώνα της Λειβαδιάς. Ο Ιρλανδός του ΠΑΟΚ είναι από τους ποδοσφαιριστές που «προσφέρει» στην ομάδα ενέργεια, τόσο με το τρέξιμο, την πίεση και τις κερδισμένες μονομαχίες του, όσο και με την ποιότητά του στο κράτημα της μπάλας και την ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια στις επιλογές. Ενόψει του κρίσιμου πρώτου ημιτελικού εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, το PAOKFC.GR ζήτησε την άποψή του.

- Liam σε βοήθησε να ξεκουραστείς η απουσία σου από το βασικό σχήμα της προηγούμενης Κυριακής;

«Ναι και ίσως το χρειαζόμουν! Πριν τον αγώνα πέρασα μια μικρή ίωση και δεν είχα δουλέψει στο 100% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κόουτς φρέσκαρε την ομάδα, ξεκούρασε κάποιους παίκτες που είχαν συνεχόμενα παιχνίδια και παράλληλα έδωσε ευκαιρία σε κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν βασικοί. Και για μένα τα παιδιά που είχαν καιρό να παίξουν βασικοί, όπως ο Robert ή ο Etto με τον Κίτσιου και τον Ιντζίδη, ήταν από τους καλύτερους».

-Η ομάδα άλλαξε τον Γενάρη με την προσθήκη νέων ποδοσφαιριστών. Πιστεύεις ότι μόνο σ αυτό το γεγονός οφείλεται και η καλύτερη αποτελεσματικότητά της;

«Σίγουρα ήρθαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που μας βοήθησαν να βάλουμε κι άλλα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μας. Όμως θεωρώ ότι μαζί μ΄ αυτό φάνηκε και η δουλειά των υπολοίπων που έγινε από το καλοκαίρι. Έτσι κι αλλιώς ήμασταν μια νέα ομάδα που, όπως έχω ξαναπεί, ο χρόνος δούλευε υπέρ μας».

- Ο ΠΑΟΚ από αύριο στην ουσία ξεκινάει το… τελευταίο σπριντ της σεζόν. Ημιτελικοί Κυπέλλου, play offs… Έχει κάτι ξεχωριστό η προετοιμασία σας;

«Σ? αυτούς τους αγώνες έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όντως έχουμε δουλέψει σωστά και έχουμε εξελιχθεί σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Η προετοιμασία δεν αλλάζει ουσιαστικά, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και ανυπόμονοι γι αυτά τα ματς».

- Ο Αστέρας Τρίπολης προέρχεται από βαριά ήττα. Πως τον περιμένεις αύριο;

«Σίγουρα δεν περιμένω να έχει καμιά σχέση η εικόνα του με αυτήν του αγώνα πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, δείγμα ότι και ο αντίπαλός μας περιμένει τον ημιτελικό του Κυπέλλου περισσότερο από τα υπόλοιπα ματς που μεσολαβούσαν. Έχουμε αγωνιστεί δυο φορές εναντίον του και σίγουρα είναι από τις πιο συμπαγείς ομάδες του πρωταθλήματος».

- Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι για τους Βρετανούς ξεχωριστός κι έχεις αγωνιστεί σε αρκετούς τέτοιους. Τι ιδιαίτερο έχουν αυτά τα ματς;

«Δεν έχουν καταρχήν «δεύτερη ευκαιρία» όλες οι νοκ άουτ αναμετρήσεις. Κάθε λάθος, ή κάθε ενέργεια, έχει ξεχωριστή βαρύτητα σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς, γιατί οι ευκαιρίες να επανορθώσεις ή οι ευκαιρίες να σκοράρεις και να είσαι εσύ αυτός που θα προκριθεί είναι πολύ συγκεκριμένες».

Είσαι από τους κορυφαίους σε στατιστικά που αφορούν το τρέξιμο και τις ενέργειες σε κάθε ματς, σύμφωνα με το VIS Track. Θεωρείς ότι είσαι στην καλύτερη φόρμα της σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της χρονιάς βγήκα κάποιες φορές εκτός ρυθμού λόγω τραυματισμού. Τώρα είμαι καλά και το στυλ μου είναι να τρέχω όσο περισσότερο μπορώ, να μπαίνω στις μονομαχίες και να ψάχνω χώρους με κίνηση και χωρίς τη μπάλα. Θεωρώ πως ναι, είμαι σε καλή φυσική κατάσταση, ελπίζω στην καλύτερή μου να παρουσιαστώ στα κρίσιμα ματς, ξεκινώντας από αύριο».

- Ξέρεις ότι πιθανότατα η Τούμπα θα έχει sold out;

«Αυτό είναι φανταστικό! Ο κόσμος είναι αυτός που σε κάνει να τρέχεις παραπάνω και να μην το καταλαβαίνεις! Και το αυριανό ματς, θα κριθεί κατά πολύ στην ενέργεια που θα βγάλουμε στο γήπεδο. Έτσι κι αλλιώς η Τούμπα είναι μια έδρα που σε κάνει να ανυπομονείς να παίξεις, πόσω μάλλον όταν είναι γεμάτη»!

- Έχεις ένα μήνυμα για όσους θα βρεθούν αύριο στο ματς;

«Ελπίζω να τους δώσουμε ευκαιρίες να ζήσουν το ματς έντονα και να το ευχαριστηθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι δυο παιχνίδια και αύριο είναι το πρώτο βήμα. Είναι στην έδρα μας και θέλουμε να πάρουμε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό».

Χριστοβασίλης: «Η απόφαση της πρωτοβάθμιας για την ΑΕΚ θα είναι και η τελική απόφαση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα, Γιώργος Χριστοβασίλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας των Ιωαννίνων, στο μυστικό της επιτυχίας και την έξοδό της στην Ευρώπη, στο αίτημα του ΟΦΗ για αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής αλλά και στο ενδεχόμενο ο ΠΑΣ να μην αδειοδοτηθεί.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για το αίτημα του ΟΦΗ για αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής:

«Έχουμε ενημερωθεί για την αίτηση του ΟΦΗ. Κάποιες ομάδες ζήτησαν η αγωνιστική να γίνει, κάποιες είναι υπέρ της αναβολής. Έπρεπε η απόφαση να έχει βγει νωρίτερα. Και εμείς σαν ΠΑΣ θα πρέπει να απαντήσουμε μέχρι το απόγευμα. Λογικά σήμερα θα βγει η απόφαση, εκτός κι αν περιμένουν ως την Πέμπτη για να βγει η απόφαση για την ΑΕΚ. Πιστεύω πάντως πως η απόφαση της πρωτοβάθμιας θα είναι και η τελική απόφαση».


Για την έξοδο του ΠΑΣ στην Ευρώπη:

«Η υπέρβαση ήταν εφικτή και έγινε. Στόχος μας ήταν η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Από κει και πέρα είμαστε πιο απελευθερωμένοι. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία της ομάδας, η οποία ξεκίνησε με πολύ μειωμένο μπάτζετ. Το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας ήταν γύρω στο 1.500.000 ευρώ. Του χρόνου πιστεύω πως θα έχουμε ακόμη πιο χαμηλό μπάτζετ».


Για το ενδεχόμενο ο ΠΑΣ να μην αδειοδοτηθεί:

«Μέχρι στιγμής έχω ταχτοποιήσει τις υποχρεώσεις μας για την αδειοδότηση. Και πέρσι όμως δεν μας έδωσαν άδεια. Τι να πω, ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα».


Για το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΣ:

«Η αρμονία στα αποδυτήρια, η καλή δουλειά που έκαναν οι προπονητές μας με ηγέτη τον κ. Χριστόπουλο, όπως και οι παλιοί ποδοσφαιριστές με τα νέα παιδιά που ήρθαν, έγιναν όλοι μια οικογένεια».
πηγή: metrosport.gr

Αγριεμένοι!!

Η αποφασιστικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ για το αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι στο "κόκκινο".

Από την χθεσινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία, φάνηκε αυτό, αφού το πάθος και η πώρωση στην διάθεση τους για μια μεγάλη νίκη απέναντι στην ομάδα της Πελοποννήσου ήταν το χαρακτηριστικό όλων των παικτών. Όλοι γνωρίζουν και την σπουδαιότητα της αναμέτρησης αλλά και την δίψα του κόσμου, που σε συνδυασμό με την επιθυμία του μεγαλομετόχου για πρόκριση στον τελικό, καθιστούν επιτακτική όχι απλά τη νίκη στο αυριανό σημαντικό πρώτο ραντεβού, αλλά και τη νίκη πρόκρισης.

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ το παιχνίδι είναι μονόδρομος και μετά από ένα θετικό σερί 12 αγώνων, όπου στα τελευταία 4 η ομάδα δεν δέχτηκε ούτε γκολ.

Από την αγωνιστική εικόνα των τελευταίων αγώνων καταλαβαίνει κανείς πως ο Δικέφαλος, πάει από θέση ισχύος στο παιχνίδι. Πλην όμως αυτό δεν αρκεί και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπάρξει επανάπαυση στον χαρακτηρισμό φαβορί που έχει η ομάδα απέναντι στον τρομαγμένο Αστέρα.

Η δίψα του κόσμου είναι ανάλογη. Αυτό φάνηκε και από την διάθεση των εισιτηρίων που εξαντλούνται με γρήγορους ρυθμούς. Ως τώρα έχουν διανεμηθεί πάνω από 14.000 εισιτήρια (σολντ άουτ σε θύρες 7 και 5) κι αν προστεθούν και τα 8.500 διαρκείας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα εναπομείναντα είναι λιγοστά. Πλέον, σήμερα και αύριο αναμένεται να εξαντληθούν τα «μαγικά χαρτάκια» και η Τούμπα να γεμίσει ασφυκτικά σε αυτό το κρίσιμο ματς.

Σήμερα παραμονή του ημιτελικού τα εκδοτήρια του γηπέδου Τούμπας θα μείνουν ανοιχτά ως τις 9 το βράδυ για την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ όσα –και αν- μείνουν στη διάθεση του κόσμου, θα διατίθενται ως την ώρα έναρξης του αγώνα αύριο. πηγή: metrosport.gr

Αισχρή προπαγάνδα!!

Αν υπήρχε ένα όριο υπεράσπισης και… στενοχώριας για τον διαφαινόμενο (σε μια «φυσιολογική χώρα) υποβιβασμό μιας ιστορικής ομάδας όπως η ΑΕΚ μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, αυτό ξεπεράστηκε (μαζί με τη λογική) από χθες το απόγευμα.

Από τη στιγμή δηλαδή, που ξεκίνησε μια απίστευτη προσπάθεια στοχοποίησης του Άρη από διάφορα ΜΜΕ, προκειμένου να υποβαθμιστούν τα απίστευτα γεγονότα μετά το αυτογκόλ του Μαυρουδή Μπουγαϊδη και επιχειρήθηκε να εξισωθούν με τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Δευτέρας 4 Μαρτίου στη Βέροια.

Τα όσα εξωφρενικά ακούστηκαν ή γράφτηκαν από «δημοσιογράφους» ή από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είχαν ως προφανέστατο στόχο τον Άρη, που παρομοιάστηκε (με ξεκάθαρη διάθεση ειρωνείας) με τη… Μπαρτσελόνα, αλλά και τους παίκτες του Ατρόμητου και του Αστέρα Τρίπολης, που λέχθηκε (σε πανελλήνια εμβέλεια) ότι δεν ενδιαφέρονταν καθόλου να νικήσουν τους «κίτρινους».

Προς ενημέρωση λοιπόν όλων όσων προσπάθησαν να εξισώσουν τα γεγονότα της Βέροιας, με αυτά του ΟΑΚΑ, πρέπει να θυμίσουμε ότι αφενός σε εκείνο το παιχνίδι δεν υπήρξαν ποτέ εκτεταμένα επεισόδια (παρά μόνο είσοδος οπαδών του Άρη, που ανάγκασαν σε διακοπή την αναμέτρηση από τον κύριο Παππά), αφετέρου δεν υπήρξε ποτέ τραυματισμός παίκτη, παράγοντα ή μέλους του τεχνικού τιμ της Βέροιας, όπως δηλαδή απροκάλυπτα συνέβη στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό και καταγγέλθηκε (όχι με ανακοίνωση πάντως) από την ομάδα της Κομοτηνής.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που εκμεταλλευόμενοι ακόμη και το βήμα που τους προσέφερε η κρατική τηλεόραση, που ξαφνικά ξεκίνησαν να ενδιαφέρονται για το… καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και να «κόπτονται» για τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο επιχειρώντας ξεκάθαρα να «μειώσουν» την προσπάθεια των παικτών του Άρη, που έχουν ένα ακόμη παιχνίδι, προκειμένου να κερδίσουν στο γήπεδο την παραμονή τους στην κατηγορία!

Τα… κροκοδείλια αυτά δάκρυα όμως σε τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, δεν τα είδε κανείς στη Θεσσαλονίκη και δη στον Άρη, όταν πέρυσι ο ίδιος διαιτητής (Τριτσώνης) διέκοπτε οριστικά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για ένα μπουκάλι που βρήκε την βοηθό Κουρομπύλια, η οποία όμως διαπιστώθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο ότι δεν είχε το παραμικρό και μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι! Κανείς δεν αντιμετώπισε τον Άρη με αίσθημα συμπόνοιας, όταν έχασε δύο διαδοχικές εξόδους στην Ευρώπη, ελέω του ότι ορισμένες ομάδες στις τελευταίες αγωνιστικές, έκαναν (κόντρα σε θεούς και δαίμονες) το απόλυτο των νικών.

Για όλους αυτούς λοιπόν που ξαφνικά θυμήθηκαν τον Άρη και το… καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου επισυνάπτουμε παραπάνω την ένθετη φωτογραφία με το… δυο μέτρα οφσάιντ-γκολ που πέτυχε ο Αντώνης Πετρόπουλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το οποίο αν δεν μετρούσε, η ΑΕΚ θα είχε από τότε χάσει τη «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία… πηγή: metrosport.gr

Αποστασιοποιείται ο Μαρινάκης!!

Δυσαρεστημένος από τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του φαίνεται πως είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα μετά την ισοπαλία με 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, σκέφτηκε μέχρι και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.


Τελικώς αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί για ένα χρονικό διάστημα, δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες στον Γιάννη Βρέντζο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
πηγή: metrosport.gr

Παράπονα για τη διαιτησία από Λάρισα!!

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα παράπονά της για την διαιτησία, εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και 33 αγωνιστικές δεν ψάξαμε ούτε μία στιγμή δικαιολογίες για τα αποτελέσματα της ομάδας μας σε τρίτους ή εξωγενείς παράγοντες. Πήραμε ό,τι δικαιούμασταν και πολλές φορές δεν πήραμε ούτε αυτό. Επειδή, όμως, 8 αγώνες πριν από το τέλος διακυβεύονται πολλά α) για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και β) για τον σεβασμό στον ιδρώτα 30 ποδοσφαιριστών και των προπονητών τους, στους κόπους μιας διοίκησης και στην αγωνία μιας ολόκληρης πόλης, καλούμε τους υπευθύνους να κάνουν αυτό που πρέπει για να μην συναντήσουμε ξανά – τουλάχιστον από εδώ και στο εξής – φαινόμενα όπως τα σημερινά στη Ριζούπολη. Καταστάσεις με πρωταγωνιστές τους διαιτητές, ιδίως τον κο Σέζο και τον πρώτο βοηθό κο Ναλμπάντη, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους μας στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις τη νίκη και με την εξαιρετικά ευνοϊκή μεταχείριση του Απόλλωνα επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη του αγώνα.

Κι εξηγούμαστε:

-Οι αμφισβητούμενες φάσεις δίνονταν μονίμως υπέρ των γηπεδούχων με τρόπο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και καταδεικνύει διάθεση.

-Καταλογίστηκε με εξαιρετική ευκολία πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα - που κατά κοινή ομολογία δεν υπήρξε - δίνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανατρέψουν το σκορ.

-Το 3ο γκολ με το οποίο προηγήθηκε εκ νέου ο Απόλλωνας, ήταν οφσάιντ.

-Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Χατζηζήσης, γλίτωσε δις την αποβολή, ενώ το σκορ ήταν στο «εύθραυστο» 3-2 και οι ισορροπίες θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αλλάξουν. Τη μία για αντιαθλητικό τάκλιν με τα δύο πόδια στον Παγώνη και τη δεύτερη για χέρι.

Όλα κραυγαλέα περιστατικά που ενισχύουν τη γενικότερη αίσθηση ότι χρησιμοποιούσαν άλλα μέτρα και σταθμά για τον Απόλλωνα και άλλα για την ΑΕΛ.

Παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΛ που σαμποτάρουν το παρόν και το μέλλον της δεν πρόκειται να ανεχτούμε. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους…

ΠΑΕ ΑΕΛ 1964».

«Απάντησε» στην ένσταση η Παναχαϊκή!!

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλησε να απαντήσει στην ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου, δίνοντας την δική της εκδοχή.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή πληροφορήθηκε την κατάθεση ενστάσεως για δήθεν κακή συμμετοχή του ποδοσφαιριστή μας Γιάννη Κοιλιάρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και έχει να δηλώσει τα εξής:

Αντιλαμβανόμαστε τον πόνο σας γιατί όπως έλεγε και «ο φίλαθλος σας» στο ξενοδοχείο Τζάκι στον παλαίμαχο «πράσινο» βετεράνο της Παναχαϊκής και στο καζίνο Ρίο στους κρουπιέρηδες το «παιχνίδι» ήταν δεμένο από όλες τις μεριές.

Δυστυχώς τον προπονητή που υπήρχε τον έφυγαν και ήρθε άλλος και οι πιτσιρικάδες παίκτες μας με τον νέο προπονητή είπαν να κάνουν πλάκα με τα γερόντια (Γκίτκος 41 , Γώγολος 37,Παλαιολόγος 37,Κωστούλας 37,Κατσαρός 38,Ολίσε 50, Σολάκης 40, Μπρέσκα 37,Μπακαγιόκο 50, Ογκουνσότο 60) ,όπως έκαναν και την Κυριακή στο Αγρίνιο με τους άλλους βετεράνους και την προπονητάρα τον Χάβο.

Έτσι χάλασε και η επίσημη πρώτη του Σταθάκη για να εκμεταλλευτεί την βέβαιη ήττα στην Αγυιά και αντί για αποθέωση όπως πιστεύατε, να καταλήξει στα γιαουρτώματα και στις καφεδιές.

Λοιπόν για να σοβαρευτούμε:

Μην περιμένετε θαύματα, δυστυχώς θα χάσετε και τα παράβολα και το χαρτζιλίκι στον Πέτρο που φτιάχνει ωραία σενάρια.

Βλέπουμε Πέτρο να σε κυνηγάνε αυτοί οι φουσκωτοί παράγοντες του Βόλου και να τρέχεις και να μην φτάνεις .

Είναι και δύσκολες ημέρες τώρα μυρίζουν και τα χνώτα από την πείνα και το σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη έχει κλείσει».

Πρόστιμο σε τρεις!!

Με χρηματικά πρόστιμα τιμωρήθηκαν οι Οδυσσέας Κορδελιού, Φωστήρας, Πανηλειακός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις:

«...Επέβαλε στο ΤΑΠ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των τετρακοσίων(400) ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του – ρίψη μπουκαλιών (αγώνας της 10-3-2013 με ΤΑΠ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ).

Επέβαλε στο ΤΑΠ ΦΩΣΤΗΡ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των πεντακοσίων(500) ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του- ρίψεις και β. του χρηματικού προστίμου των πεντακοσίων (500) ευρώ (αγώνας της 24-2-2013 με ΠΑΕ ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ).

Επέβαλε στο ΤΑΠ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των χιλίων διακοσίων πενήντα (1. 250) ευρώ για τη συμπεριφορά του Χ. ΔΑΝΔΙΚΑ(β. προπ/τη). Επέβαλε στον Χ. ΔΑΝΔΙΚΑ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των χιλίων διακοσίων πενήντα (1. 250) ευρώ για την ανάρμοστη συμπεριφορά του (αγώνας της 24-2-2013 με ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ 1926)».

Νικολούδης: «Αν δεν είχε απώλειες στην έδρα του, ο Ηρακλής θα ήταν πρώτος»

Για τη νίκη του Ηρακλή με τον Βύζαντα και την προσπάθεια του Γηραιού να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας Τάκης Νικολούδης στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Ο Ηρακλής φέτος έχει κάνει τα εύκολα δύσκολα και αν είχε κάποιες νίκες στην έδρα του θα ήταν πρώτος. Δεν άλλαξε κάτι, απλώς του βγήκε το παιχνίδι. Ήρθαν τα προηγούμενα διπλά που τον βοήθησαν στη βαθμολογική συγκομιδή. Θέλω να πιστεύω πως η νίκη με τον Βύζαντα θα είναι η απαρχή ώστε να μπορέσει ο Ηρακλής να μην έχει απώλειες στην έδρα του και να παλέψει για την 3η θέση που είναι ανοιχτή ακόμη, γιατί την πρώτη μάλλον την «κλείδωσε» ο Απόλλων. Πιστεύω πως ο Ηρακλής θα καταφέρει την απευθείας άνοδο του.

Τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Όλες οι ομάδες είναι στο παιχνίδι και κυνηγάνε την άνοδο τους, είτε απευθείας, είτε μέσω μπαράζ. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με τον Ηρακλή να έχει μια καλή πορεία, εντούτοις έκανε κάποιες γκέλες στην έδρα του και γι αυτό είναι σε αυτή τη θέση».
πηγή: metrosport.gr

Τζάμσι στο Metropolis: «Καλύτερος όλων ο Γκάλης»

Ο «θρύλος» του ισραηλινού μπάσκετ και ένας από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους στην εκδήλωση της 7ης Μαΐου, Ντορόν Τζάμσι φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Νίκο Γκάλη, κατά πόσο βοήθησε στην άνοδο του Ελληνικού μπάσκετ αλλά και για ποιες είναι οι αναμετρήσεις που θυμάται όταν αγωνιζόταν κόντρα στον Άρη στο «Παλέ Ντε Σπορ.»


Για το τι θυμάται από τις μεγάλες μάχες που έχει δώσει η Μακάμπι κόντρα στον Άρη:

«Ακόμα και σήμερα βρέθηκα με μια παρέα ανθρώπων του μπάσκετ και συζητούσαμε γι αυτές τις μάχες. Τους ενημέρωσα για την εκδήλωση που γίνεται για χάρη του Νίκου Γκάλη και όλοι μαζί σκεφτήκαμε πως στις μέρες είναι σχεδόν απίθανο να βρεις έναν παίκτη που να σκοράρει 40 με 45 πόντους, όπως έκανε ο Γκάλης. Είναι ο καλύτερος όλων. »

Για το πως βλέπει την ιδέα της ΚΑΕ Άρη να τιμήσει τον Γκάλη:


«Είναι κάτι που το περιμέναμε όλοι εδώ και πάρα πολύ καιρό και είμαι σίγουρος ότι και η διοίκηση ήθελε πολύ να το κάνει, γιατί ο Γκάλης το αξίζει. Φάνηκε πόσο μεγάλη επιτυχία θα έχει αυτήν η εκδήλωση, καθώς αν δεν κάνω λάθος μέσα σε 48 ώρες πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια. Πραγματικά ο κόσμος της Θεσσαλονίκης αγαπάει τον Γκάλη και το μπάσκετ. Έχει ζήσει πολύ ευχάριστες στιγμές και με τον Γκάλη αλλά και με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, είναι δύο αθλητές που έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ από το κοινό της Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης ξέρει να αγαπάει τέτοιου είδους παίκτες και το έδειχνε και τότε με την παρουσία του στα παιχνίδια που έδινε η ομάδα του Άρη εκείνη την εποχή. Εγώ όμως δεν μπορώ να αναφερθώ μόνο στο Νίκο Γκάλη, γιατί για μένα ο Άρης εκείνης της εποχής και ο Νίκος Γκάλης δεν μπορούσαν να πηγαίνουν μόνοι τους, ήταν μαζί και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ήταν πραγματικά δύο ξεχωριστοί παίκτες.»

Για το πια είναι τα παιχνίδια που θυμάται από το «Παλέ » κόντρα στον Άρη:

«Το καλύτερο για εμένα θα ήταν να πάρω ένα μικρό κομμάτι από το παρκέ του «Παλέ ». Πραγματικά έχω ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές εκεί και θα μου μείνουν αξέχαστες. Όσον αφορά τα παιχνίδια που θυμάμαι είναι ο τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1987, όπου η Ελλάδα κατέκτησε τον τίτλο και ένα από τα μεγάλα παιχνίδια που είχε δώσει ο Άρης με τη Μακάμπι. Εκείνα τα παιχνίδια που γινόταν τότε δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με αυτά που γίνονται σήμερα, είναι τελείως διαφορετικά. Ο κόσμος τότε ήταν μέρος του παιχνιδιού και συμμετείχε και αυτός, η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. »

Για το πόσο δύσκολο ήταν για τους αντιπάλους να σταματήσουν τον Γκάλη:

«Ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης όταν σκεφτόμουν τότε ότι την επόμενη μέρα θα παίξω με την ομάδα που αγωνίζεται ο Νίκος Γκάλης. Για τον λόγο αυτό χαίρομαι που σε αυτή την εκδήλωση θα παίξω συμπαίκτης και όχι αντίπαλός του.»

Για το αν ο Γκάλης ήταν ο καλύτερος εκείνης της εποχής:

«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω και να εξηγήσω το φαινόμενο του Νίκου Γκάλη. Μπορεί να μην ήταν τόσο ψηλός αλλά οι ικανότητές του ξεπερνούσαν και τις ικανότητες που μπορεί να έχει ένας κανονικός άνθρωπος. Περίμενες κάτι εξωπραγματικό από τον ίδιο σε κάθε παιχνίδι και όταν είχε την μπάλα δεν μπορούσες να τον σταματήσεις πουθενά, ήταν μια καταστροφή. »

Σε πιο βαθμό πιστεύει ότι βοήθησε ο Γκάλης στην άνοδο του Ελληνικού μπάσκετ:

«Ο Νίκος ήταν ο καλύτερος και πραγματικά η συμμετοχή του ήταν πολύ σημαντική για την άνοδο του Ελληνικού μπάσκετ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Αθήνα. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βοήθησε πολύ στην άνοδο του Ελληνικού μπάσκετ. Όσον αφορά σε τι βαθμό βοήθησε ο Νίκος Γκάλης στην άνοδό του, η απάντησή μου είναι 10 στα 10. »

Για το αν αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιος αθλητής του μπάσκετ στην Ευρώπη που να συγκρίνεται με τον Γκάλη:

«Το στυλ του μπάσκετ αυτής της εποχής δεν συγκρίνεται με αυτό που παιζόταν στα χρόνια τα δικά μου και του Γκάλη. Είναι κάποιοι παίκτες καλοί από την Ευρώπη, που αυτή τη στιγμή κάνουν καριέρα στο NBA αλλά κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με το Νίκο Γκάλη και με τον Ντράζεν Πέτροβιτς, οι οποίοι μπορούσαν να σκοράρουν μέχρι και 40 πόντους. »

Για το αν θεωρεί ότι ο Διαμαντίδης μπορεί να είναι ο διάδοχος του Γκάλη:

«Είδα τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο ματς με την Μπαρτσελόνα και το τρίποντο που πέτυχε. Σίγουρα μιλάμε για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να τον συγκρίνω με το Νίκο Γκάλη και εκείνη την εποχή. »
πηγή: metrosport.gr

Συγχαρητήρια ΠΣΑΚ στους Έλληνες του Eurocup!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών με ανακοίνωσή του συνεχάρη τόσο τον Νικ Καλάθη για την κατάκτηση του Eurocup όσο και του Έλληνες αθλητές της Μπιλμπάο που αγωνίστηκαν στον τελικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, συγχαίρει τον διεθνή έλληνα γκαρντ Νικ Καλάθη, για την ανάδειξή του, σε πολυτιμότερο παίκτη του Eurocup για τη σεζόν 2012-13 και παράλληλα για την κατάκτηση της 1ης θέσης με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν στη διοργάνωση.

Επίσης, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν, οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές Νίκος Ζήσης και Κώστας Βασιλειάδης, οι οποίοι, μαζί με τον κορυφαίο προπονητή του Eurocup για τη σεζόν 2012-13 Φώτη Κατσικάρη, έφθασαν με τη Μπιλμπάο μέχρι τον τελικό.

Ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου της Βοστόνης!!

Τη θλίψη της για τα χθεσινά γεγονότα στο μαραθώνιο εξέφρασε η ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού της Βοστόνης με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Σήμερα είναι μια ημέρα θλίψης για την πολιτεία της Βοστόνης, για την αθλητική της κοινότητα και για όλους εκείνους που βρέθηκαν εδώ για να λάβουν μέρος στον 117ο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Επρόκειτο να είναι μια ημέρα χαράς και εορτασμού και τελικά κατέληξε να σε μια ημέρα που το τρέξιμο σε έναν μαραθώνιο έχει λίγη σημασία», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της Βοστόνης.
πηγή: metrosport.gr

Ζητάει προσοχή ο Ντάντε ενόψει «λύκων»

Απόλυτα συγκεντρωμένοι πρέπει να είναι οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου ενόψει του «νοκ άουτ» ημιτελικού απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Ντάντε.

Ζητάει προσοχή ο Ντάντε ενόψει «λύκων»
Μόνο εύκολο δεν αναμένεται να είναι το έργο της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Βόλφσμπουργκ στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του γερμανικού Κυπέλλου, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Ντάντε.

Ο σέντερ μπακ των Βαυαρών γνωρίζει πως οι «λύκοι» έχουν ένα καλοδουλεμένο σύνολο και από την στιγμή που ο αγώνας απέναντί τους είναι «νοκ άουτ» πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

«Είναι ευκαιρία για εμάς να πάμε σε έναν ακόμη τελικό. Δουλεύουμε σκληρά για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και ένας από αυτούς είναι να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και πιστεύω ότι θα γίνει ένας μεγάλο ματς, μια δύσκολη αναμέτρηση. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε συγκεντρωμένοι στην έδρα μας και μπροστά στους οπαδούς μας για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση», είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος.

Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο 29χρονος στόπερ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως οι «λύκοι» στο Κύπελλο τα πάνε αρκετά καλά σε αντίθεση με το πρωτάθλημα:

«Στο Κύπελλο είναι μόνο ένα παιχνίδι, οπότε θα πρέπει να προσέξουμε, γιατί αυτά είναι παιχνίδια τα οποία κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει να μπούμε προσηλωμένοι, όπως κάναμε στις τελευταίες αναμετρήσεις που δώσαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ για να κάνουμε άλλο ένα μεγάλο ματς και να φτάσουμε στον τελικό». πηγή: sport-fm.gr

Τα θέλει ΟΛΑ η Μπάγερν!!

Διήμερο ημιτελικών Κυπέλλου είναι αυτό που διανύουμε στη Γερμανία, με την Μπάγερν να ορέγεται να κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο.

Τα θέλει ΟΛΑ η Μπάγερν
Κατέκτησε το πρωτάθλημα έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του. Δείχνει η πιο «πειστική» υποψήφια για να πάρει και το Champions League. Η Μπάγερν όμως δεν σνομπάρει το Κύπελλο, το οποίο επίσης θέλει να κατακτήσει.

Απόψε οι Βαυαροί υποδέχονται τη Βόλφσμπουργκ στον πρώτο (νοκ άουτ) ημιτελικό του θεσμού με στόχο να τσεκάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της 1ης Ιουνίου στο Βερολίνο, βλέποντας στο βάθος τον 16ο τίτλο τους στο θεσμό και πρώτο από το 2010. Ο Γιουπ Χάινκες πέραν των τραυματιών Κρόος και Μπαντστούμπερ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Ριμπερί. Η Βόλφσμπουργκ, που με 34 βαθμούς βλέπει έξοδο στην Ευρώπη μόνο μέσω Κυπέλλου, δεν θα έχει στις τάξεις της τους Πίλαρ και Χέκινγκ που είναι τραυματίες.

Την Τετάρτη διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στη Στουτγκάρδη, που ψάχνει το πρώτο της Κύπελλο μετά το 1997 (έχει κατακτήσει τρία τρόπαια στο θεσμό) και της Φράιμπουργκ, που δεν έχει πάρει ποτέ τον συγκεκριμένο τίτλο, αλλά φέτος είναι πέμπτη στην Bundesliga και διεκδικεί μέχρι και συμμετοχή στο Champions League.

Το πρόγραμμα:

Τρίτη 16/4

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 21:30

Τετάρτη 17/4

Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ


πηγή: sport-fm.gr

Στο τρυπάκι της σύγκρισης!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο sport-fm.gr μία επώδυνη διαδικασία στην οποία μπαίνουν στον Ολυμπιακό.

Στο τρυπάκι της σύγκρισης
** Πάντα υπήρχε αυτό στον Ολυμπιακό, αλλά εδώ και κάμποσα χρόνια το φαινόμενο έχει ενταθεί. Και μιλάω για τη διαδικασία σύγκρισης στην οποία μπαίνουν όλοι.

** Ένα τρυπάκι, που τελικά αποδεικνύεται επικίνδυνο. Για όλους. Όχι μόνο γι΄ αυτούς στους οποίους αναφερόμαστε, αλλά ακόμη και για μας τους ίδιους, αφού τελικά αυτό που συμβαίνει είναι να… χαλιόμαστε. Να εκνευριζόμαστε, να τσατιζόμαστε.

** Μπαίνουμε λοιπόν στο τρυπάκι της σύγκρισης. Τώρα συγκρίνουμε τον Μαρινάκη με τον Κόκκαλη. Πριν είχαμε τον Ζαρντίμ με το Βαλβέρδε. Τον Κοντρέρας με το Μέλμπεργκ. Παλιότερα τον Μπάγεβιτς με τον τάδε η, τον δείνα προπονητή. Τον Τζόρτζεβιτς με το Ριέρα και το Λέτο. Κλπ, κλπ, κλπ.

** Πρόκειται πραγματικά για μία διαδικασία που δεν οδηγεί πουθενά. Ο καθένας άνθρωπος, πρόεδρος, προπονητής, ποδοσφαιριστής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα δικά του δυνατά και αδύναμα σημεία. Κόπιες δεν υπάρχουν. Ένας ήταν ο Κόκκαλης, ένας ο Βαλβέρδε, ένας ο Τζόλε. Κλπ, κλπ, κλπ.

** Άλλωστε, μιλάμε για διαφορετικές εποχές. Άλλη η Ελλάδα επί Κόκκαλη, άλλη επί Μαρινάκη. Άλλο το ρόστερ του Βαλβέρδε, άλλο του Ζαρντίμ. Άλλο ο Τζόλε που ήταν μια ζωή εδώ, άλλο ο Ριέρα που ήταν περαστικός. Κλπ, κλπ, κλπ.

** Ούτε εμείς κερδίζουμε τίποτα, ούτε ο Ολυμπιακός κερδίζει τίποτα από αυτή την ιστορία. Δεν μπορούμε εσαεί να συγκρίνουμε πρόσωπα που έγραψαν και γράφουν ιστορία. Πολύ απλά, γιατί ο καθένας ακριβώς γράφει τη δική του ιστορία. Και στο τέλος, όταν ο καθένας τελειώσει τη δική του ιστορία, κρίνεται. Από την ίδια του την ιστορία.

** Παρεμπιπτόντως, και τον Κόκκαλη τον «βρίζαμε» κάποια στιγμή και τον Μπάγεβιτς και τον Τζόρτζεβιτς. Κλπ, κλπ, κλπ. Αλλά κατά βάθος όλοι αναγνωρίζουμε την προσφορά τους στο σύλλογο.

** Γενικά, όμως, θέλω να πω κάτι: συνήθως δεν βγάζει πουθενά να τα βάζεις με τον κόσμο. Έτσι είναι ο κόσμος, με τα καλά του και με τα κακά του. Νιώθει την ομάδα δικιά του, παρασύρεται, ενθουσιάζεται εύκολα, απογοητεύεται πιο εύκολα, μερικές φορές ξεπερνάει τα όρια. Αλλά είναι πάντοτε ο κινητήριος μοχλός. Χωρίς κόσμο, δεν υπάρχει και ποδόσφαιρο. πηγή: sport-fm.gr

Μια διαφορετική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο!!

O Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για τα ζητήματα που γέννησε η 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Μια διαφορετική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Με μια αγωνιστική να υπάρχει πια στο φετινό καλεντάρι του ελληνικού πρωταθλήματος, πριν την μάχη των play- off, τα πάντα έχουν κριθεί τόσο σε ότι αφορά την παραμονή όσο και την ευρωπαϊκή έξοδο. Κρίθηκαν, δυστυχώς, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για μια από τις μεγαλύτερες και λαοφιλέστερες ομάδες, την ΑΕΚ. Αλλά και στις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, πλην του ΠΑΟΚ ίσως, τα ζητήματα που γέννησε η 29η αγωνιστική είναι πολλά. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Η κιτρινόμαυρη τραγωδία

Στο ΟΑΚΑ παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος της φετινής τραγικής χρονιάς για την ΑΕΚ. Η ομάδα που μόλις το περασμένο Σάββατο συμπλήρωσε 89 χρόνια ζωής, ένδοξης ιστορίας και προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα δέχθηκε από τους ίδιους τους φιλάθλους της την χαριστική βολή στην υπόθεση παραμονή. Με την εισβολή τους στο τερέν του Ολυμπιακού Σταδίου της στέρησαν την δυνατότητα, με τις όποιες πιθανότητες είχε, να διεκδικήσει την νίκη- παραμονή στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου στο Περιστέρι κόντρα σε έναν αδιάφορο Ατρόμητο περιμένοντας από τους πράσινους την ίδια ώρα να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην Βέροια. Σαφώς και οι εν λόγω εισβολείς δεν αποτελούν την πλειοψηφία των αγνών ΑΕΚτζήδων που από το βράδυ της Κυριακής ζουν το δράμα του υποβιβασμού της αγαπημένης τους ομάδας, που λόγω των δυσβάσταχτων χρεών της μπορεί να την οδηγήσει ακόμα χαμηλότερα, εκτός επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Οι ευθύνες για την κατάντια του ιστορικού συλλόγου πολλές και αφορούν αρκετούς. Πρωτίστως τους μετόχους της που έβλεπαν το καράβι να βουλιάζει και παρέμεναν προκλητικά αμέτοχοι. Οι πρόεδροι της ΑΕΚ από το 2004 και μετά, δηλαδή μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44, που ο καθένας από την μεριά του έβαλε το λιθαράκι του για την καταστροφή. Ο Ντέμης, που παρέκκλινε από το αρχικό του πλάνο φορτώνοντας την ΑΕΚ με μεγάλα συμβόλαια.

Ο Αδαμίδης που αφού " έχασε" επί των ημερών του η ομάδα τη ρύθμιση με το ελληνικό δημόσιο αναρωτιόταν τι είδους ομάδα θέλει ο κόσμος και πανηγύρισε ένα κύπελλο σαν να κατέκτησε η ΑΕΚ και γω δεν ξέρω τι. Ο Δημητρέλος που επί των ημερών του έπεσε η ομάδα, ίσως να μπορούσε να του αποδώσει κανείς τις λιγότερες ευθύνες μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Με παίκτες χωρίς προσωπικότητα και εμπειρίες έπρεπε να επενδύσει στο μέγεθος του Λίνεν και όχι να του τραβάει το χαλί δεχόμενος τα καπρίτσια των νέων παικτών.

Η αντικατάσταση του Λίνεν και η πρόσληψη του Δέλλα αντί του Γερμανού ήταν δεδομένα λάθος, αφού έδωσε ουσιαστικά συγχωροχάρτι στα αμούστακα παιδάκια των αποδυτηρίων και μετέθεσε όλων τις ευθύνες για το αγωνιστικό ναυάγιο στον αποχωρήσαντα κόουτς. Το χειρότερο, όμως, είναι πως η διοίκηση με την κίνηση αυτή, όπως φάνηκε από τα γεγονότα, το μόνο που αναζητούσε ήταν μια κάποια "Ιφιγένεια" στο πρόσωπο των παλαιμάχων της ομάδας σε περίπτωση που κάτι στράβωνε. Η απουσία, άλλωστε, όλων των νυν παραγόντων από το γήπεδο την Κυριακή ήταν τουλάχιστον εκκωφαντική. Αλλά και οι παλαιοί παράγοντες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Περιμένω να δω πως θα ενεργήσουν τώρα με τη διαφαινόμενη διάλυση προ των πυλών, αλλά κυρίως πως θα εξηγήσουν στον απλό φίλαθλο της ΑΕΚ την απουσία πρωτοβουλιών την περίοδο της κρίσης.

Οι πράσινες προοπτικές

Πάμε τώρα στο μεγαλύτερο, βάση ονομάτων και όχι ενδιαφέροντος ματς της αγωνιστικής, όπου είδαμε και ακούσαμε διάφορα. Οι πράσινοι έβγαλαν πάθος και αγωνιστική πειθαρχία στο πλάνο του Γιάννη Βονόρτα δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους, που πριν την έναρξη περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα. Με το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και με άξονα τη συμπαγή μεσαία γραμμή τους έκαναν ευκαιρίες, ειδικά αυτή του Ζέκα μετά το τραγικό λάθος του Μανωλά, άνετα μπαίνει στο βίντεο με αυτές που δεν χάνονται και που φτιάχνεται στο τέλος της κάθε σεζόν. Για ένα ακόμα ντέρμπι, πέρα από αυτό του πρώτου γύρου και τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα που βρίσκονται υψηλότερα από τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία, φάνηκαν τα προτερήματα, αλλά και οι δεδομένες αδυναμίες του τριφυλλιού. Αν οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν εστιάσουν στα εμφανή προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα, αλλά περιοριστούν στα όποια θετικά δείγματα υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε μια από τα ίδια και την επόμενη σεζόν.

Είναι δεδομένο, πως το υπάρχον υλικό δεν είναι για πέταμα αλλά στερείται συγκεκριμένων λύσεων ειδικά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να πετύχει τους όποιους στόχους του την επόμενη χρονιά θα πρέπει να βρει παίκτες με επιθετικές αλλά και οργανωτικές αρετές. Ποδοσφαιριστές που να μπορούν να μεταφέρουν γρήγορα και σωστά την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Αν οι πράσινοι καταφέρουν να κρατήσουν τον Σισοκό, τον Καρνέζη και τον Μαυρία, τους μόνους από το υπάρχον ρόστερ με αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, και μπορέσουν να προσθέσουν σε αυτούς ορισμένους Έλληνες δοκιμασμένους παίκτες συν λίγες αλλά ποιοτικές προσθήκες ξένων, είναι δεδομένο πως θα παρουσιάσουν καλύτερο σύνολο και θέαμα του χρόνου.

Δεν χρειάζεται η ομάδα ξένους τύπου Εσπάρθα, Καζιγιάμα ή Κάιπερ απλά για να λέει πως κάνει μεταγραφές. Ποδοσφαιριστές όπως ο Κόρμπος, ο Φυντανίδης, ο Αλβάρεζ, ο Περόνε, ο Ουσέρο και ο Φωτάκης και εφικτές λύσεις είναι και μπορούν αποδεδειγμένα να προσφέρουν περισσότερα από τους προαναφερθέντες. Στα θετικά της σεζόν που μας αποχαιρετά η παρουσία του Βονόρτα, νομίζω πως με βάση τις λύσεις που ακούγονται χίλιες φορές να του δοθεί μια ευκαιρία, άλλωστε γνωρίζει άριστα τι σημαίνει Παναθηναϊκός, Παιανία, τι υπάρχει στις ακαδημίες, και η αγωνιστική ανάσταση του Φιγκερόα, που δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει μια καλή και σχετικά φθηνή λύση για του χρόνου. Βονόρτας για προπονητής και Ρότσα για τεχνικός διευθυντής και πάμε μπροστά με πλάνο τριετίας.

Ο κόκκινος παραλογισμός

Σε ένα πρωτάθλημα, που το κατακτά με χαρακτηριστική άνεση και με ιλιγγιώδη διαφορά από τον αιώνιο αντίπαλο του, θα περίμενε κανείς οι φίλαθλοι του να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Αντ' αυτού όμως το βράδυ της Κυριακής, ειδικά μέχρι να ισοφαρίσει ο Μήτρογλου, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης μόνο ειδυλλιακή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Για μια ακόμα φορά από μερίδα του κόσμου των ερυθρολεύκων ακούστηκαν αποδοκιμασίες εναντίον του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για την ακολουθούμενη πολιτική του στα μεταγραφικά, αλλά και στη στελέχωση της ομάδας γενικότερα.

Με την λήξη του αγώνα η ΠΑΕ με ανακοίνωση της φρόντισε να τονίσει την δυσαρέσκεια της για τα φαινόμενα αυτά. Θα πει κανείς πως έχει απόλυτο δίκιο, κυρίως λόγω εποχής και καταστάσεων που ζούμε στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αλήθεια όμως είναι κάπου στη μέση. Σαφώς και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επενδύει χρήματα στο σύλλογο, αλλά είναι και ο μόνος από το εγχώριο πρωτάθλημα που ξεκινά με μια αφετηρία τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, λόγω Champions League και ιδιόκτητου γηπέδου, κάτι που οι άμεσοι ανταγωνιστές του δεν έχουν.

Επομένως είναι φυσιολογικό ο κόσμος να απαιτεί περισσότερα. Άλλωστε το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού. Επίσης φέτος είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως έγινε σημαντική μείωση του μπάτζετ της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, από την θέση του προπονητή, τις μεταγραφές, τις αντικαταστάσεις των πωληθέντων ή αποχωρησάντων ποδοσφαιριστών. Μην ξεχνάτε πως οι Μιραλάς, Τοροσίδης, Μακούν, Ουρμπάιθ και Μαρκάνο αντικαταστάθηκαν από τον...........κανένα. Οι φωνές διαμαρτυρίας των φιλάθλων του σχεδόν μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδας δεν εστιάζουν στην εντός συνόρων παρουσία τόσο, όσο στην ευρωπαϊκή προοπτική του συλλόγου που μετά από την περυσινή πορεία φέτος ξεθώριασε αρκετά. Όταν τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια έχεις κατακτήσει δεκαπέντε τίτλους είναι λογικό να αναζητάς νέα κίνητρα ως φίλαθλος. Η ευρωπαϊκή παρουσία είναι ένα από αυτά. Όταν λοιπόν ως διοίκηση επιλέγεις να αποψιλώσεις το ρόστερ πρέπει να περιμένεις και τις αντιδράσεις από τον κόσμο.

Οι..... υπόλοιποι

Στα υπόλοιπα, Άρης, Βέροια, ΟΦΗ και Πανθρακικός ελέω ΑΕΚ κοιμούνται πια ήσυχοι. Ο ΠΑΟΚ πήρε την δεύτερη θέση και με νίκη την τελευταία αγωνιστική θα μπει με παραπάνω βαθμούς στα play- off, ο Αστέρας περιμένει το κύπελλο και ο Ατρόμητος ξεκίνησε την εποχή Παράσχου με θετικό πρόσημο. Τα Ιωάννινα είναι πλέον μια μεθυσμένη πολιτεία, αρκεί το όνειρο να μην χαθεί λόγω αδειοδότησης, η Κέρκυρα παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειας και ο νεοφώτιστος Πλατανιάς ανανέωσε την παρουσία στα μεγάλα σαλόνια για μια ακόμα σεζόν, όπως και οι Λεβαδειακός, Πανιώνιος και Ξάνθη με τους ακρίτες να ακουμπούν την προνομιούχο πρώτη πεντάδα. πηγή: sport-fm.gr

Θεωρίες συνομωσίας ή πραγματικότητα;

Η σημασία της 19ης Απριλίου στην Αμερική ίσως κρύβει την εξήγηση για την αιματηρή επίθεση στη Βοστώνη.

Θεωρίες συνομωσίας ή πραγματικότητα;
Μπορεί η βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης να ξύπνησε μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο το FBI δεν αποκλείει το χτύπημα να προέρχεται εκ των έσω και όχι από κάποια ξένη τρομοκρατική οργάνωση που σχετίζεται με την Αλ-Κάιντα.

Γράφει η Εύη Μάνου

Αν και έχουν περάσει λίγες ώρες από την επίθεση ώστε να βγουν συμπεράσματα για την ταυτότητα των δραστών, η ημέρα που επιλέχθηκε για να πραγματοποιηθεί αυτό το χτύπημα ενδεχομένως να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Η Ημέρα του Πατριώτη (Patriot’s Day) γιορτάζεται στη Μασαχουσέτη με αφορμή την επέτειο από τις δυο πρώτες μάχες της Αμερικανικής Επανάστασης στο Λέξινγκτον και στο Κονκόρντ που έγιναν στις 19 Απριλίου του 1775. Μέχρι το 1969 η επέτειος γιορταζόταν στις 19 Απριλίου, όμως από εκεί και ύστερα τιμάται την τρίτη Δευτέρα του Απριλίου.

Ωστόσο την τελευταία 20ετία, η 19η Απριλίου έχει περάσει στην ιστορία για μια σειρά γεγονότων που στοίχησαν τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Τον Φεβρουάριο του 1993, οι αρχές προσπαθούν να εκτελέσουν ένταλμα έρευνας σε ένα ράντσο στο Γουάκο του Τέξας στο οποίοι διέμεναν μέλη μιας θρησκευτικής αίρεσης. Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις πράκτορες του FBI. Επί πενήντα ημέρες το FBI πολιορκούσε το ράντσο μέχρι που κατά τη διάρκεια της εφόδου στις 19 Απριλίου ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 76 μέλη της αίρεσης. Για την υπόθεση αυτή το FBI κατηγορήθηκε πως έκανε λάθος χειρισμούς από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ένα από τα πρόσωπα που είχαν βρεθεί στο Γουακο για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στα μέλη της αίρεσης ήταν και ο Τίμοθι ΜακΒει ο οποίος ήταν υπέρμαχος της οπλοκατοχής. Δυο χρόνια μετά, ο ΜακΒει προφανώς αναζητώντας εκδίκηση για την πολιορκία στο Γουάκο, ανατινάζει ομοσπονδιακό κτίριο στην Οκλαχόμα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 168 άνθρωποι και πάνω από 600 να τραυματιστούν. Το ημερολόγιο την ημέρα της επίθεσης έγραφε 19 Απριλίου 1995.

Στις 20 Απριλίου του 1999, στο Λύκειο του Κόλουμπαιν στο Κολοράντο εισβάλλουν δυο οπλισμένοι μαθητές, οι οποίοι ανοίγουν πυρ εναντίον των συμμαθητών τους. Δεκατρία άτομα έχασαν την ζωή τους και 21 τραυματίστηκαν από τα πυρά των μαθητών οι οποίοι λίγη ώρα μετά αυτοκτόνησαν. Το περιστατικό αυτό προκάλεσε έντονη δημόσια συζήτηση για την χρήση των όπλων στις ΗΠΑ.

Σε δυο ξεχωριστές επιθέσεις ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου της Βιρτζίνια, την ημέρα του Πατριώτη, στις 16 Απριλίου 2007, αφαιρεί τη ζωή 32 ανθρώπων και τραυματίζει άλλους 23. Το μακελειό αυτό είναι το αιματηρότερο που επέφερε μόνος του ένας άνθρωπος στις ΗΠΑ και όπως ήταν φυσιολογικό επανέφερε στο προσκήνιο την «αιώνια διαμάχη» σχετικά με το δικαίωμα οπλοκατοχής.

Ο φετινός μαραθώνιος στη Βοστώνη ήταν αφιερωμένος στα 26 θύματα (ένα μίλι για κάθε νεκρό) της επίθεσης σε δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέκτικατ τον περασμένο Δεκέμβριο. Ένας 20χρονος άνδρας είχε εισβάλλει στο σχολείο όπου δίδασκε η μητέρα του, πυροβολώντας αδιακρίτως με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 26 άτομα, είκοσι εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Το πρώτο βήμα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ έγινε τις προηγούμενες ημέρες με τους Δημοκρατικούς να βρίσκουν στήριξη και από κομμάτι των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο οι κάτοχοι όπλων ,ωστόσο, αμφισβητούν το νόμο και υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή και δεν το περιορίζει στη φύλαξη ενός όπλου μόνο στο σπίτι.

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων αλλά και επιζώντες της επίθεση αυτής ήταν καλεσμένοι στη Βοστώνη για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών. Κάποιοι από αυτούς πήραν μέρος στο μαραθώνιο, ενώ οι περισσότεροι βρέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων κοντά στον τερματισμό όπου σημειώθηκαν και οι δυο εκρήξεις.

Όσο και να μην θέλει κάποιος να συνδυάσει τα δυο συμβάντα, δυστυχώς όσο και αν επιχειρήσεις να μην το κάνεις, το μυαλό πραγματοποιεί ασυναίσθητα συνειρμούς!
πηγή: sport-fm.gr

Το 1-1 φέρνει πρόκριση Παναθηναϊκού!!

Τρεις φορές στο παρελθόν έχει βρεθεί στο 1-1 σε προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας που κρίνεται στις τρεις νίκες ο Παναθηναϊκός. Και έχει προκριθεί ισάριθμες. Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει.

Το 1-1 φέρνει πρόκριση Παναθηναϊκού
Η προ διετίας πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα με ένα σενάριο που μοιάζει να επαναλαμβάνεται και φέτος δεν είναι ο μοναδικός καλός οιωνός πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Final 4. Στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής του συστήματος των προημιτελικών με πρόκριση στις τρεις νίκες, ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί τρεις φορές στο 1-1. Και σε όλες έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση, ενώ στις δύο από αυτές κατάφερε τελικά να πάρει και το τρόπαιο.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2008/09. Ο Παναθηναϊκός με πλεονέκτημα έδρας αντιμετώπιζε τη Σιένα. Κέρδισε το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ με 90-85, αλλά έχασε το δεύτερο με 84-79. Στο τέλος όμως χαμογέλασαν οι «πράσινοι» επικρατώντας όχι μία, αλλά δύο φορές στην Ιταλία, 72-53 και 91-84. Φτάνοντας, δε, στο Βερολίνο, έραψαν το πέμπτο αστέρι στη φανέλα τους.

Δύο χρόνια μετά (μιας και το 2009/10 ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στο Top 16), την περίοδο 2010/11 έγινε αυτό που θέλει να επαναλάβει φέτος το «τριφύλλι». Όπως συνέβη και φέτος, η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς με 83-82 και είχε ηττηθεί με 75-71 στο δεύτερο στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», αλλά στη συνέχεια η έδρα… μίλησε και ο Παναθηναϊκός πήρε τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και έφτασε στο Final 4 όπου βαπτίστηκε εξάστερος.

Το τελευταίο παράδειγμα ότι το… 1-1 αρέσει στον Παναθηναϊκό ήρθε πέρυσι. Ο Παναθηναϊκός είχε συντρίψει με 93-73 τη Μακάμπι στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, αλλά έχασε με 94-92 στο δεύτερο. Βρέθηκε στα πρόθυρα του αποκλεισμού χάνοντας και το πρώτο ματς στο Τελ Αβίβ με 65-62, αλλά έκαναν την ανατροπή με 78-69 στη «Nokia Arena» και 86-85 στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ.


πηγή: sport-fm.gr