Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ομπάμα: «Θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του ο ένοχος»

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό έκανε μετά την πρώτη πρωινή της Τρίτης (18:10 τοπική ώρα) ο Μπαράκ Ομπάμα. «Θα βρούμε ποιος ευθύνεται και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του» δήλωσε.

Ομπάμα: «Θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του ο ένοχος»
Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό έκανε λίγο μετά την πρώτη πρωινή της Τρίτης (18:10 τοπική ώρα) ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για τις βομβιστικές επιθέσεις και έκανε λόγο για την επίσημη καταμέτρηση δύο νεκρών και πάνω από 80 τραυματιών και εξήρε το πνεύμα αυταπάρνησης των αρχών και των κατοίκων της Βοστώνης.

Διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως οι ομοσπονδιακές αρχές (FBI και National Security) έχουν ήδη αναλάβει τις έρευνες και τόνισε πως οι υπεύθυνοι για τις πράξεις αυτές θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν:

«Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις αλλά ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Έχω μιλήσει με τον κυβερνήτη και τον δήμαρχο και τους διαβεβαίωσα ότι η Αμερική είναι στο πλευρό της Βοστόνης. Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί και δε θα έπρεπε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα πριν δούμε τι συνέβη. Όμως θα φτάσουμε εις βάθος στην υπόθεση αυτή. Ο αμερικανικός λαός θα είναι στο πλάι των πολιτών. Θα βρούμε ποιος το έκανε και θα λογοδοτήσει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο σύντομο μήνυμά του, χρησιμοποιώντας πολύ προσεκτικά τις λέξεις του και αποφεύγοντας να κάνει λόγο για συγκεκριμένη ομάδα ή οργάνωση.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: