Τρίτη 16 Απριλίου 2013

«Να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα την Τρίτη και θέλει να κάνει το 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

«Να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση»
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης προειδοποίησε για τις δυσκολίες της αναμέτρησης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την προπόνηση της Δευτέρας και τόνισε πως θα χρειαστεί συγκέντρωση και να είναι οι «πράσινοι» στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, θεώρησε πως υπάρχει μεγάλο κίνητρο για όλους να πάνε στο φάιναλ φορ, «αποθέωσε» την Μπαρτσελόνα και εστίασε στην άμυνα.

Αναλυτικά: «Θα κάνουμε τη δουλειά, όπως την κάνουμε πάντα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μας ζητάνε οι προπονητές, να συγκεντρωθούμε στο βίντεο, να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που παίζει για να μην προκριθεί στο φάιναλ φορ. Αυτός είναι ο σκοπός. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους.

Όλοι έχουμε αυτό το κίνητρο, αυτή τη θέληση, αυτό το "θέλω", αυτό το "πρέπει" και με αυτή τη λογική πάμε να παίξουμε. Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε μόνο το παιχνίδι της Τρίτης. Η σειρά είναι ακόμα στο 1-1, είναι πολύ μεγάλη και θέλουμε δύο νίκες. Πρώτα, όμως, θέλουμε τη νίκη την Τρίτη και μετά θα συζητήσουμε για το άλλο ματς.

Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, είναι χρόνια μαζί, θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να επιμείνουμε στην άμυνά μας, στις εντολές που θα μας δώσει ο προπονητής μας, πιστεύω ότι δε θα έχουμε πρόβλημα. Η σειρά είναι πολύ επικίνδυνη και σημασία έχει να μην κάνουμε λάθη, τα οποία θα μας κοστίσουν. Για εμάς, δε σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Το μπάσκετ είναι όπως η ζωή, τη μία ημέρα μπορεί να κάθεσαι και να χαίρεσαι και να περιμένεις ό,τι καλύτερο και την επόμενη να είσαι "κολλημένος στα βράχια". Δεν την κάνει επικίνδυνη το γεγονός ότι έχασε ένα παιχνίδι. Είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, με πολύ έμπειρους παίκτες, που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Αυτοί θα κάνουν αυτό που πρέπει κι εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε».

Ο Γιόνας Ματσιούλις συμπλήρωσε πως: «Δεν σκεφτόμαστε τη νίκη, αλλά να "πιάσουμε" εξαιρετική απόδοση και μετά θα δούμε τι θα συμβεί. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και, σίγουρα, δεν έρχεται για να ηττηθεί. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλη την ενέργειά μας και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να προσπαθήσουμε να κάνουμε το 1-2 στη σειρά. Εμείς ξεκουραστήκαμε περισσότερο από την αντίπαλό μας, αφού δεν είχαμε αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σίγουρα, δεν βοηθά την Μπαρτσελόνα πως είχε αγώνα χθες. Εμείς ξεκουραστήκαμε περισσότερο. Και η κούραση μπορεί ν' αποδειχτεί σημαντικός παράγοντας στην έκβαση ενός αγώνα. Επιπλέον, εμείς είμαστε νεότερη ομάδα, οπότε κι αυτό μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο.

Μας βοήθησε πολύ η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μην αγωνιστούμε στην Α1 για δύο σαββατοκύριακα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί κάθε μικρή λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχτεί αποφασιστικής σημασίας σε τόσο κρίσιμους αγώνες, όπως τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε στην Μπαρτσελόνα και να μην έχουμε το μυαλό μας σε άλλες ομάδες. Τους "διαβάσαμε" καλύτερα και, σίγουρα, είναι εξαιρετική απόφαση που μας βοήθησε πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: