Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βελλής: «Βάναυση και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, γλίτωσα κι εγώ από “γκλομπ»!

Ο πρόεδρος του Απόλλων Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, μίλησε στον "Arena FM 89,4" για τα χτεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Ριζούπολης μετά το τέλος του παιχνιδιού της ομάδας του με τη Λάρισα, καθώς ΜΑΤ επιτέθηκαν βίαια και εντελώς αναίτια στους φίλους του Απόλλων, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Aρχικά, υπογράμμισε για την αναίτια και βάναυση επίθεση των ΜΑΤ χτες στην Ριζούπολη: «Δεν μπορώ να χαρώ αυτή τη νίκη. Αν δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυς, δε θα πίστευα καμιά εκδοχή ή δικαιολογία. Και σας το λέω αυτό διότι κ εγώ επέστη θύμα. Ήταν απίστευτα βάναυση η αντιμετώπιση που τύχαμε από τα ΜΑΤ".

Και συμπλήρωσε: "Ήρθαν οι φίλοι της Λάρισας παρ’ ότι τους ζητήσαμε να μην έρθουν, αλλά δεν είχαν καμία ανάμιξη. Ήθελα να είμαι πολύ σίγουρος για το γεγονός και πως ξεκίνησε, αν έγινε κάτι πρώτα από όλα από τους δικούς μας φιλάθλους. Αλλά από τις πληροφορίες που είχα από την αστυνομία μέσα, το σκηνικό άρχισε όταν θέλησαν να βγουν από το γήπεδο οι δικοί μας φίλαθλοι και υπήρχε ένας συνωστισμός, ξεκίνησαν αντεγκλήσεις και τότε χωρίς λόγο και αιτία οργανώθηκε ντου από τους άντρες των ΜΑΤ. Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, προφανώς γιατί απαγορεύεται να πας στο σπίτι σου στην Ελλάδα. Τι να σας πω…

Φανταστείτε, είδα με τα μάτια μου μια κοπέλα να μεταφέρεται λιπόθυμη στο μπαρ του γηπέδου από τα δακρυγόνα. Έπειτα, πατούσαν πάνω σε γέρους ασπρομάλληδες ανθρώπους για να φτάσουν μπροστά σε άλλους και να χτυπήσουν».

Για την αντίδραση του: «Ανεβάσαμε ανακοίνωση στο site της ΠΑΕ, ήμουν αρκετά δεικτικός προς τον κ. Δένδια, λέγοντας του πως είναι στο χέρι του να τους συμμορφώσει και να τους μάθει να φέρονται, γιατί αυτά είναι κτήνη. Σου λένε αφού ήρθαμε που ήρθαμε στο γήπεδο, ας δείρουμε κιόλας.

Για το αν δίνει κάποια εξήγηση για αυτή την συμπεριφορά: « Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, λες και δεν δικαιούνται να φύγουν από το γήπεδο. Ποτέ οι φίλαθλοι μας δεν δημιούργησαν πρόβλημα, ακόμα και μετά από διασυρμούς. Οι παίκτες μας διαμαρτύρονται που το γήπεδο μας είναι σαν αίθουσα θεάτρου (!), όπως μου έχει πει χαρακτηριστικά ο Κιάσσος.

Ειλικρινά σας μιλάω, ένιωσα στο πετσί μου την βιαιότητα, πήγε ένας να μου ρίξει μια «γκλομπιά» αλλά ήμουν τυχερός που ήταν μπροστά μου ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ και την έφαγε αυτός!»

Για την πολύ πιθανή άνοδο της ομάδας του στην Σούπερ Λιγκ: «Νομίζω μετά τη χτεσινή επιτυχία, είναι καθαρά στα «πόδια» μας να ανέβουμε στην Σούπερ Λιγκ. Δεν μας πολυενδιαφέρει να σας πω την αλήθεια αν θα βγούμε πρώτοι».

Για το γεγονός πως υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή της ομάδας, κ. Βοσνιάδη: «Νομίζω είμαστε η μόνη ομάδα που ήρθαν 3-4 ατυχή αποτελέσματα και δεν τέθηκε καν ζήτημα αντικατάστασής του. Εγώ άμα δεν έρθει ο προπονητής να μου πει δεν μπορώ να προσφέρω άλλο μόνο τότε τον διώχνω. Ο δικός μας ήρθε από την αρχή, συζητήσαμε, μας είπε πως εγώ αντέχω, αν έχω τη στήριξη σας, θα σας δικαιώσω και το καταφέρνει».

Για το ποιες άλλες ομάδες μπορούν να ανέβουν: «Ο Ηρακλής, ο οποίος ήρθε και έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο σε εμάς, αλλά είναι ασταθής και δεν μπορεί να κερδίσει στο Καυταντζόγλειο. Ο Παναιτωλικός, ας πούμε έχει πολύ καλή ομάδα, ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε σταθερότητα στην απόδοση μας. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, νομίζω δεν υπάρχει πρωτάθλημα στην Ευρώπη που να έχει τέτοιο ανταγωνισμό. Η πρώτη 8άδα έχει πάρα πολύ μικρή διαφορά μεταξύ της».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να πωλήσει το ΑΦΜ της ομάδας στην ΑΕΚ, όπως ακούγεται τελευταία: «Είναι πάρα πολύ λογικό από την ώρα που η ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Αλλά κοιτάξτε να δείτε, βλάκας είμαι; Τόσα χρόνια έχω βάλει πόσα λεφτά στον Απόλλων, έχω κάνει τόση προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια και θα της αλλάξω την ταυτότητα; Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα Απολλωνιστής, έχω ζήσει χαρές και απίθανες στιγμές με αυτή την ομάδα και από τη στιγμή που είχα τη δυνατότητα να τη βοηθήσω, το θεώρησα χρέος μου και υποχρέωση μου. Με όλα αυτά τα λεφτά που έχω βάλει θα μπορούσα να πάρω την ΑΕΚ!"

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικώς: «Πρέπει να δούμε πρώτα-πρώτα συνολικά το ποδόσφαιρο. Δείτε για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ. Αν δεν υπήρχε ο Σαββίδης, θα ήταν κι αυτός σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο Άρης να βρεθεί ένας Αρειανός επενδυτής να πάρει την ομάδα, γιατί έχει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν έπρεπε να πάρουν άδεια ή παίζουν και χωρίς άδεια! Τι λέμε τώρα; Για ποιες ανώνυμες εταιρίες μιλάμε; Εάν μπουν σε όλες τις ΠΑΕ και τις ελέγξουν έτσι όπως πρέπει, οι μισές δεν θα υπάρχουν. Φυσικά και υπάρχει συναίσθημα, διαφορετικά δε θα είχε νόημα να ασχοληθείς.

Και του χρόνου, σας υπόσχομαι, εάν τελικώς ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα, εγώ τα ίδια θα συνεχίσω να λέω και ας γίνομαι γραφικός, ας είμαι μόνος, εγώ θα τα λέω. Πρέπει όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, να ζυγίζουμε τα πράγματα, για να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν έχει νόημα να κοιτάμε μόνο τις ομάδες, πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά τις ομάδες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: