Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ: Ηταν πέναλτι στον Σαμαρά!! (vid)

Kάποιοι αμφισβήτησαν την ανατροπή του Σαμαρά, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο, υπάρχει επαφή και ο διεθνής επιθετικός ανατρέπεται! Δικαιολογημένα δόθηκε πέναλτι, όπως φαίνεται στο βίντεο...









Πηγή: gazzetta.gr

Στην Τούμπα και ο Γκαρσία!!

mt_808976_ANAXORHSH_TOY_PAMPLO_GKARSIA_APO_THN_TOYMPA_10-01-2014
Άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Τούμπα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, όπου σε λίγη ώρα αρχίζει η “πρώτη” επίσημη συγκέντρωση της ομάδας.
Στο γήπεδο βρίσκεται και ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Αναστασιάδη και τον Βρύζα, ώστε να είναι ο βοηθός προπονητής της ομάδας, όπου μένει μόνο η τυπική συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη, ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα.
Να σημειώσουμε πως το παρών από τους ποδοσφαιριστές θα δώσουν οι: Στέφανος Αθανασιάδης, Αστέριος Γιακουμής, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Γιώργος Κατσικάς, Στέλιος Κίτσιου, Ευθύμης Κουλούρης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλιος Πόζογλου, Κυριάκος Σαββίδης, Γιάννης Σκόνδρας, Νίκος Σπυρόπουλος, Σανθ Χακόμπο, Μιγκέλ Βίτορ, Μάαρτεν Μάρτενς, Πέρεθ Λούκας, Χέντβιγκες Μαντούρο, Χρήστος Ιντζίδης, Ίνιγο Λόπεθ, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Νίκος Μελίσσας, Δημήτρης Πέλκας, Κώστας Παναγιωτούδης, Στέλιος Ποζατζίδης, Στέφανος Πολύζος, Δημήτρης Πόποβιτς, Θεοφάνης Τζανδάρης.
Πηγή: arenafm.gr

Ανακοίνωση του ΓΣ , για τις προσαγωγές!

new logo gs iraklis
Ανακοίνωση εξέδωσε  η διοικούθσα επιτροπή του  ΓΣ Ηρακλής σχετικά με τις αδικαιολόγητες προαγωγές που υπήρξαν το τελευταίο διήμερο σε φιλάθλους του Ηρακλή
Η όποια προσπάθεια αδικαιολόγητης στοχοποίησης , καταστολής , με «ευτελείς» προφάσεις, σε οποιοδήποτε μέλος ή κομμάτι του λαού του ΗΡΑΚΛΗ είναι απαράδεκτη και μη αποδεκτή.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ενιαίος, είναι οικογένεια και σαν οικογένεια θα αντισταθεί σε κάθε πράξη προσβολής της ανθρώπινης αξίας των μελών του και κατ’ επέκταση των αξιών που πρεσβεύει διαχρονικά το μεγαλείο του ΗΡΑΚΛΗ στο κοινωνικό, πολιτισμικό και αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης.
Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και  η όποια παραβίαση αυτού οδηγεί αργά ή γρήγορα σε λογοδοσία ενώπιον της δικαιοσύνης .
Πηγή: arenafm.gr

Ελεύθερος να… υπογράψει ο Μπούρμπος!

Ο Χρήστος Μπούρμπος κέρδισε την προσφυγή κατά του ΟΦΗ, έμεινε ελεύθερος και απομένει η ανακοίνωση της απόκτησής του από τον Παναθηναϊκό.

Ελεύθερος να… υπογράψει ο Μπούρμπος
Την πρώτη του μεταγραφή ανακοινώνει από ώρα σε ώρα ο Παναθηναϊκός. Ο Χρήστος Μπούρμπος κέρδισε την ελευθερία του από τον ΟΦΗ και απομένει η επισημοποίηση της συμφωνίας που έχει εδώ και καιρό με τους «πράσινους» για διετές συμβόλαιο συνεργασίας (με 90.000 τον πρώτο και 100.000 ευρώ το δεύτερο χρόνο).

Ο 31χρονος άσος, που θα γίνει η πρώτη μεταγραφή του «τριφυλλιού» για το καλοκαίρι, δικαιώθηκε στην προσφυγή του από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών και του επιδικάστηκε ποσό 309.000 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Ξέσπασμα Ζαμπέτα!!

zabetas
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας. Μίλησε για όλα τα θέματα των “Κίτρινων” και αναφέρθηκε στην σημερινή (25/06) Γενική Συνέλευση, ενώ τόνισε πως θα είναι οικτρό λάθος να παίξει η ομάδα στην Γ΄εθνική.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Ζαμπέτας:
Για την σημασία της Γενικής Συνέλευσης:
“Κάθε φορά λέμε πως θα είναι σημαντικότερη αυτή, όμως, θα είναι όντως, γιατί πρέπει για τον Άρη που αγαπάμε. Ας μην είναι πάνω απ’ όλα ο Ζαμπέτας, ή ο Στεφανίδης αλλά ο Άρης και να πάρουμε σωστά αποφάσεις. Εύκολα κάνεις κριτική και γράφεις με ένα πληκτρολόγιο σε facebook ή σε ένα μπλογκ, αλλά δύσκολα αποφασίζεις. Πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις γιατί αυτό είναι η ζωή μας και πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα ψηφίσουμε. Εξαρτάται από αυτά που θα αποφασιστούν στο τι θα γίνουν τα παιδιά μας, στο μέλλον, ΑΕ Χαριλάου ή Άρης”;
Για το τι είναι το σωστό:
” Το 2005 ο Άρης έπεσε στην Β’ εθνική. Δεν άκουσα ποτέ τότε κάποιον να λέει να καθαρίσουμε και να κάνουμε. Το να καθαρίσουμε είναι πολύ σχετικό. Αν θέλουμε να τιμωρήσουμε κάποιους ανθρώπους που έπαιξαν τον ρόλο τους για να φτάσουμε εδώ και ας βάζουν και εμένα σε αυτούς πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που φτάσαμε εδώ πέρα. Θα τιμωρηθούμε όλοι οι Αρειανοί; Όταν υπογράφαμε με τον Κόκε πέντε χρόνια ή τον Νάτσο το κάναμε και με παρότρυνση και με κάποιους που μας έλεγαν μη τυχόν και δεν το κάνεις. Θα αυτοτιμωρηθούμε όλοι οι Αρειανοί και θα αφανίσουμε την ομάδα; Θα πρέπει να σκεφτούμε πως το καλύτερο είναι η ομάδα να βρίσκεται στην Α’ εθνική, να διεκδικεί τίτλους και να παίζει Ευρώπη. Αυτό δεν θέλουμε όλοι; Πως θα το κάνουμε αυτό στην Γ’; Θα είναι τιμή να προσθέσουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής; Ούτε φυσικά το πρωτάθλημα της Β’ δεν θέλουμε. Την τελευταία φορά βγήκαμε τρίτοι και να είναι καλά ο Χρηστάρας Βελώνης που τον έστειλε ο Θεός εκεί και το έβαλε. Αλλιώς μπορεί ακόμα να ήμασταν εκεί. Ας κοιτάξουμε λίγο και παραδίπλα μας και πρέπει να μαθαίνουμε από την ιστορία μας. Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του και όχι το πάνω από όλα ο Άρης. Πρέπει να σκεφτούμε μόνο τον Άρη. Θέλουμε τον Άρη στην Α’ εθνική να διεκδικεί Ευρώπη και τίτλους. Πως θα το κάνουμε αυτό; Πρέπει να σκίσουμε τα βουνά, να παρακάμψουμε τις προσωπικές μας αψιμαχίες και οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι δικό μας μαγαζί. Αν ήταν δικό μου μαγαζί και είχα βάλει 10 εκ. δεν θα με ένοιαζε τίποτα. Όταν όμως λογοδοτείς στον κόσμο επειδή έχουμε ένα μοντέλο λαϊκής δημοκρατίας, πρέπει ο ένας να λογοδοτεί στον άλλο”.
Για το πώς θα χαρακτήριζε τον Αντώνη Ζαμπέτα στην ιστορία του Άρη;
“Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα τον έλεγα ρομαντικό και αφελή για να πιστεύει πως με τα λίγα χρήματα που έβαλε για την ομάδα αλλά πολλά για την οικογένειά του μπορεί να βοηθήσει αυτό τον σύλλογο. Ήταν όμως τόσο μεγάλη αυτή η αγάπη που πίστευα πως με άλλους ανθρώπους που αγαπούσαν τον Άρη θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι δυνατό. Δυστυχώς δεν αγαπούσαν όλοι μόνο τον Άρη. Αυτό το ρημάδι το χρήμα ο πατέρας μου, μου έμαθε να μην το προσκυνάω και να μην είμαι δούλος του αλλά να το χρησιμοποιώ για το καλό της οικογένειας μου”.
Για το αν έχουν φαγωθεί χρήματα από τον Άρη:
“Σίγουρα έχουν φαγωθεί χρήματα αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία. Ο κόσμος θέλει να δει αίμα και τον κόσμο στην φυλακή. Πλανάται οικτρά όποιος πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί ποιος έφαγε χρήματα. Αν θέλω εγώ να κρύψω χρήματα είναι εύκολο. Για παράδειγμα ας πούμε πως εγώ έχω κάνει συμφωνία με κάποιον να φάμε χρήματα. Τα δώσαμε σε” χ” παίκτη, τα πήγε στην χώρα του, από εκεί τα πήγε στα Νησιά Φίτζι στον λογαριασμό της γιαγιάς του, μετά στην  Γουαδελούπη στον λογαριασμό της θείας του και μετά αεροπορικά ήρθαν εδώ. Ποιος θα τα βρει; Αυτά τα ψέματα που λέγονται είναι οικτρά. Εκμεταλλεύονται την αγάπη του αγνού Αρειανού που δεν έχει να φάει η οικογένεια του και ο νταλγκάς του είναι που θα παίξει ο Άρης και του λέμε ψέματα. Δεν θα βρεθεί ποιος έφαγε τα χρήματα ποτέ των ποτών.  Αν πάρουμε τα μέλη του Δ.Σ θα διαπιστώσουμε ότι η επιτροπή ξεπλύματος μαύρου χρήματος έχει ελέγξει τους λογαριασμούς μας πάνω από τέσσερις φορές. Κάθε χρόνο είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε καταστάσεις στην επιτροπή ξεπλύματος χρήματος και στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού. Εγώ δεν ήξερα πως έπρεπε να δώσω και στην επιτροπή ξεπλύματος χρήματος και μου είχε έρθει χαρτί γιατί δεν τα είχα στείλει. Τους είχα πει παιδιά εδώ είναι τα χαρτιά και τα είχα στείλει. Αυτοί που ψάχνουν και θέλουν να τιμωρήσουν πλανούνται οικτρά και το κάνουν για τον προσωπικό τους εγωισμό και όχι για το καλό της ομάδας”.
Για τους παράγοντες που θέλουν να επιστρέψουν:
” Εγώ δεν γνωρίζω κάποιον που να θέλει να επιστρέψει. Δεν γνωρίζω αν κάποιος έφυγε με λεφτά. Αν το γνωρίζει κάποιος και δεν λέει παραμύθια να πάει με στοιχεία και να πει στον δικαστή ότι αυτός έφαγε λεφτά από τον Άρη. Εγώ είχα βρει επιταγή που εισπράχτηκε για λογαριασμό ποδοσφαιριστή και είναι στην ΑΣΠΙΣ Bank. Δεν μπορείς να βρεις ποιος εισέπραξε τα λεφτά”.
Για το εάν έκανε κουμάντο ο Κόντης:
” Κανένας Κόντης δεν έκανε κουμάντο και τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εμείς όταν μπήκαμε το 2009 δεν υπήρχε εικόνα λογιστηρίου. Όταν το Νοέμβριο του 2009 ανέλαβα και δεν γνώριζα ούτε τις φορολογικές υποθέσεις του Άρη, όταν παίρναμε την απόφαση να εξυγιάνουμε την ομάδα και είχε έσοδα ο Άρης και δίναμε στην εφορία και όταν ήρθαμε να κλείσουμε την υπόθεση του 2007-2008 και 2009 με περαίωση του 2011 τότε δεν είχε σημασία το ποιος έκανε κουμάντο. Κουμάντο έκανε η εφορία. Γιατί δυστυχώς δεν είχαμε πρωτοδικείο αλλά αιρετή διοίκηση, είχαμε υποσχεθεί στους ποδοσφαιριστές να πάρουν λεφτά και η ΠΑΕ είχε στείλει έγγραφο στον ΟΠΑΠ και κατείσχε τα χρήματα όλα. Όταν τάζεις στους ποδοσφαιριστές χρήματα και δεν τα παίρνουν τότε βγαίνουν τα παπαγαλάκια. Πως όμως να πληρώσω τους παίκτες όταν έχουν κατασχεθεί τα λεφτά; Εγώ δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Κόντη. Θα μπορούσε ο Άρης να συνέχιζε την πορεία του με τους παίκτες που είχε φέρει ο Κόντης μέσω του Φερέρ. Εμείς δεν είχαμε ποδοσφαιρική γνώση. Απλά κάποιοι μάνατζερ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως είδαμε 10 τρίπλες και πέντε πάσες που δεν βλέπαμε στην Β’ εθνική και δέσανε τον γάιδαρο τους μην πάνε κάποιοι παίκτες στον ΠΑΟΚ. Τον Κατίδη την χρονιά όταν ήμουν διευθύνων σύμβουλος και κάτι άκουσα για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, είπα στον Βρύζα αν θέλει να του τον φέρω και με κόκκινη κορδέλα. Δεν έχω τέτοια προβλήματα”.
Για το αν έχει τύχη ο Γαλανός στην συνέλευση:
” Δεν το γνωρίζω. Δεν τον έχουμε ακούσει επί Γενικής Συνελεύσεως. Πρέπει να τον σεβαστούμε και να τον ακούσουμε. Θέλει να πάει την ομάδα στην Γ’ εθνική; Θα υπογράψω κιόλας αρκεί να δω τραπεζική επιταγή για να ανεβεί στην Β’ εθνική και από εκεί και πέρα λαγούς με πετραχήλια δεν θέλω από κανένα. Είδαμε και χορηγίες από τον Ηλιάδη και άλλα. Εγώ θέλω τραπεζική εγγύηση. Εγώ είμαι υπέρ του Α.Σ Άρη και θα το διαχειριστεί ο κ. Γαλανός; Είναι πολύ δύσκολο να με πείσει κάποιος, αλλά αν με πείσει κάποιος πως είναι σωστό θα υπογράψω. Δεν πιστεύω πως είναι το σωστό γιατί τα χρήματα που θέλει ο Άρης για την Β’ δεν νομίζω πως δεν μπορούν να βρεθούν. Αλλά δεν βρίσκονται όταν πολεμάμε την όποια διοίκηση είναι πάνω. Ο Στεφανίδης πήγε να κάνει συζητήσεις στην Αθήνα για τα τηλεοπτικά κτλ. Εγώ θα πω αυτά που αντιμετώπισα. Όλα καλά λένε αλλά εσείς σκοτώνεστε εκεί. Θα είσαι εσύ διοίκηση ή κάποιος άλλος; Για να έρθει ένας επενδυτής πρέπει να δείχνεις σταθερότητα. Σταματήστε όλοι να πολεμάτε τον ίδιο σας τον σύλλογο και τον Άρη. Ήρθε ο Τροχανάς, ΑΕΚτσής και μας ένωσε όλους. Χωρίς στήριξη δεν μπορείς να πας πουθενά. “Φάγαμε” άκυρο από την “Deloite touche” μια παγκόσμια εταιρεία και δεν μας είπαν την ακριβής αιτία. Όταν τρως άκυρο σημαίνει πως είσαι ασόβαρος και περίγελος. Πως θα σε παίρνουν στα σοβαρά όταν τον πρόεδρο από το πρωί ως το βράδυ τον βρίζουν. Αρειανοί βάλτε την γλώσσα σας στο μυαλό και τα δεδομένα κάτω.
Εγώ θέλω το παιδί μου να είναι Άρης όχι Α.Ε Χαριλάου. Για να παίξει ξανά ο Άρης στο Λεβερκούζεν και την Μαδρίτη πρέπει να καθαρίσει ο σύλλογος από οποιαδήποτε στοιχεία έχουμε αποδείξεις, να βάλουμε σωστή νοοτροπία και να παίξει η ομάδα εκεί που πρέπει. Όταν υπάρξει υγεία θα υπάρξουν και οι επενδυτές. Αλλιώς πού να έρθουν, εκεί στο τρελάδικο. Ψάχνω  επενδυτές ανελέητα και ασταμάτητα. Όλες οι απαντήσεις που παίρνω είναι πως είμαστε ασόβαροι. Υπάρχει Αρειανός δικηγόρος στην Αθήνα που ασχολείται μόνο με το αστικό δίκαιο. Οι πελάτες του είναι όλοι εφοπλιστές. Μου λέει πως και αυτός προσπαθεί να τους πείσει αλλά του λένε που να έρθουμε; Εγώ έχω κόντρα με τον Στεφανίδη αλλά τον στηρίζω με χίλια…. Γιατί θα βοηθήσει τον σύλλογο που αγαπάω. Αμισθί δεν το κάνει; Έχω θέματα μαζί του, ναι. Όχι όμως όταν ακούω ΑΦΜ και ιστορίες τραβεστί για τον Άρη”.
Για το αν είναι ο αντικαταστάτης του Ψηφίδη:
“Δεν υπάρχει καμία προσέγγιση στο όνομα μου και δηλώνω πως είμαι πάντα στο πλευρό του συλλόγου. Έχω καταθέσω ό,τι έχω, όλη μου την περιουσία, ό,τι αστικές ευθύνες θέλουν και δικαστήρια έχω πάλι την άλλη βδομάδα. Δεν έχω κάτι άλλο να καταθέσω. Δεν έχω πρόβλημα να βοηθήσω τον σύλλογό μου αρκεί να γίνει υπό άλλες συνθήκες. Το να πας πάνω στα γραφεία, να τρως βρισίδι και να σου σκίζουν τα ρούχα ενώ θέλεις να φέρεις την Παρί Σεν Ζερμέν και να ανοίξεις πόρτα με τους Άραβες δεν γίνεται. Αυτό γινόταν το καλοκαίρι όταν ήμουν μόνος μου. Μου έλεγαν ποια Παρί Σεν Ζερμέν; Για πείτε μου τώρα; Το καλοκαίρι εκείνο έρχονταν  οι τρεις αρχηγοί της Κ20 της Παρί Σεν Ζερμέν. Ήμουν μόνος εκεί για να μείνει κάποιος”.
Για τα λεφτά που βρήκε για τον Άρη:
“Εγώ έβαλα τα δικά μου χρήματα στον Άρη. Έφερα χορηγία του Νάζου στην Β’ εθνική 350.000 χιλ. ευρώ. Με την Λεβερκούζεν είχα κλείσει συμφωνία και στα μάτριξ έπαιζε τους χορηγούς της στο Χαριλάου και ο Άρης πήρε 65.000 χιλ ευρώ.  Έχω φέρει χορηγία ένα τρακτέρ, το βανάκι της ΠΑΕ. Έχω φέρει χρήματα αρκετά στον σύλλογο και από φίλους και από δανεικά που τα χρωστάω εγώ. Για να παίξει η ομάδα στην Τρίπολη και στην Καλλιθέα πλήρωσα με λεφτά άλλου τα λεωφορεία και τα αεροπλάνα και ας ήξερα ότι θα με διώξουνε. Όταν παίζαμε με την Καλλιθέα ήξερα πως θα με διώξουνε αλλά συνόδεψα την ομάδα. Πήγα στην ΕΠΟ για να παίξουμε με ανοιχτές θύρες με την Ξάνθη στην πρώτη αναμέτρηση διοίκησης Ψηφίδη. Γύρισα την απόφαση μαζί με τον Κολτσίδα και τον κ. Κοντοβαζαινίτη”.
Για την παραίτηση Ψηφίδη
“Ο ίδιος ξέρει καλύτερα. Του είχα πει πολλά πράγματα, δεν άκουγε γιατί θεωρούσε πως τα πράγματα από έξω είναι διαφορετικά όπως θεωρούσαν και άλλοι. Είχαν έρθει ο κ. Κατσιαρός με τον Λαμπριάκο και με ρωτούσαν τι κάνεις; Τους είπα μπορείτε να λύσετε το συμβόλαιο του Κοτσόνη; Μου είπαν ναι και δεν λύθηκε ποτέ. Από έξω πολλά τραγούδια λες αλλά από μέσα αλλάζουν πολλά. Όταν ο κ. Ψηφίδης ανέλαβε ξανά μου λέει πως τώρα μπαίνει σοφότερος. Κατάλαβε τα πράγματα από μέσα. Η πύλη της κόλασης ανοίγει αν ο Άρης κινήσει διαδικασίες ΑΦΜ και πάει Γ’ εθνική. Μπορούμε να βρεθούμε σε τρομερά νομικά κολλήματα και εκκαθαρίσεων. Ο Μελισσανίδης είναι κράτος στην Αθήνα και μια δύναμη. Κατόρθωσε μετά από ένα χρόνο να κάνει εκκαθάριση στην ΑΕΚ και δεν τελείωσε ακόμα. Ο λαός του Άρη δεν το ξέρει ακόμα. Η παραπληροφόρηση γίνεται με λυσσαλέο τρόπο”.
Για τον λόγο που δεν έδωσε τον Γιαννιώτα στον Ολυμπιακό:
“Ο Γιαννιώτας είχε προσυμφωνηθεί να πάει στον Ολυμπιακό και είχε πάρει και προκαταβολή ο Άρης χωρίς να το ξέρω εγώ αυτό. Έλαβα εγώ γνώση αφού είχε γίνει για να εξυπηρετηθεί η αδειοδότηση. Μας έδωσε ο Ολυμπιακός μια προκαταβολή, αλλά όταν διαπιστώσαμε εμείς ότι δεν θέλαμε και μπορούσαμε να επιστρέψουμε τα λεφτά, τα επιστρέψαμε. Εγώ πίστευα ότι ήταν ο Γιαννιώτας περιουσιακό στοιχείο άσχετα με το τι έχει ακούσει για εμένα. Επέστρεψα τα χρήματα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ΠΑΕ Άρης. Εγώ επέστρεψα τα 80.000 χιλ. ευρώ και άρθηκε η συμφωνία. Την συμφωνία την είχε υπογράψει ο κ. Αθανασιάδης, δεν ξέρω ποιος είχε κάνει την συμφωνία. Εγώ είδα μόνο τη υπογραφή. Το έκανε για την αδειοδότηση. Δεν έγινε με δόλο κάτι. Επιστράφηκαν τα χρήματα πίσω και τα πήρε ο κ. Ηλιάδης  και έκανε συμφωνίες που θα μπορούσα να κάνω εγώ. Πάλι τα ίδια λεφτά πήρε η ομάδα”.
Για τον κίνδυνο να πάει στην φυλακή:
“Δεν είναι απαραίτητο να πάω φυλακή. Θα μείνουν τα χρέη σε εμένα, θα χάσω την περιουσία μου, θα βγει σε πλειστηριασμό και τα ποινικά θα έχω να τα αντιμετωπίσω κορόνα-γράμματα. Αν μπορέσω και παρουσιάσω ελαφρυντικά ενδέχεται να μην μπω φυλακή. Αν όχι ή αν αλλάξει η νομοθεσία τότε ναι θα μπω φυλακή. Δεν μπορεί να με πείσει εύκολα κάποιος να μπω φυλακή. Δεν πρόκειται να με πείσει κάποιος εύκολα για την Γ’ εθνική. Τα χρήματα που χρειάζεται ο Άρης για να πάει από την Γ’ στην Β’ και από την Β’ στην Α’ , ας τα βάλει κάποιος τώρα και ας ανέβουμε στην Α’. Εκτός και αν ο κ. Γαλανός πιστεύει στον Δον Κιχώτη και στον Πάντσο. Με 1.000.000 εκ. ευρώ και με λίγο από τα τηλεοπτικά παίρνω και εγώ τον Άρη ή κάποιος άλλος. Αν αποφασίσει ο λαός του Άρη να πάει η ομάδα στην Γ’ γιατί να την πάρει ο κ. Γαλανός; Έχουν ακουστεί άλλες προτάσεις; Αν αποφασίσει ο λαός του Άρη και κάνει το οικτρό λάθος να πάει η ομάδα στην Γ’ ας δοθεί περιθώριο 10 μέρες για να βρεθούν και άλλοι και να παρουσιάσουν το πλάνο τους. Μπορεί να βρω και εγώ κάποιον με 500.000 χιλ. ευρώ να την πάει στην Γ’. Ο Άρης πρέπει να πάει στην Β’ με μανία και να ανεβεί στην Α’. Αν κάνει σωστή ποδοσφαιρική ομάδα που να μπορεί να βγει και Ευρώπη όσο τρελό και να ακούγεται. Ακόμα και χωρίς μεταγραφές. Παίρνεις τρεις καλούς πάνω από 24 και καλοί κάτω από 24 υπάρχουν παρότι είναι άπειροι. Πρέπει να πάρεις και τα έσοδα της Α’. Είσαι επιχειρηματίας και θέλεις να βγάλεις κέρδος, πας στην Γ’; Δεν γίνεται αυτό”.
Πηγή: arenafm.gr

Πέθανε ο οπαδός της Νάπολι!!

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Τσίρο Εσπόζιτο, ο οπαδός της Νάπολι ο οποίος είχε πυροβοληθεί πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας με τη Φιορεντίνα.

Πέθανε ο οπαδός της Νάπολι
Συγκλονισμένη είναι η Ιταλία!

Άφησε την τελευταία του πνοή ο Τσίρο Εσπόζιτο, ο οπαδός της Νάπολι ο οποίος είχε δεχθεί πυροβολισμό πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας με την Φιορεντίνα.

Ο Εσπόζιτο μετά την σφαίρα που είχε δεχθεί, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στο οποίο βρισκόταν σε κώμα του τελευταίους περίπου δύο μήνες.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Εσπόζιτο υπάρχει έντονη ανησυχία στις ιταλικές Αρχές ότι θα ξεσπάσουν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, η οικογένεια του θύματος με τοποθέτησή της μέσω στα ΜΜΕ της χώρας ζητά να μην υπάρξουν αντιδράσεις και περιστατικά βίας, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μνήμη του Εσπόζιτο. Πηγή: sport-fm.gr

Βασιλακόπουλος: «Έτσι έρχονται τα παιδιά κοντά στο μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα για το τουρνουά 3X3 που συνδιοργανώνει η ομοσπονδία με τον ΠΣΑΚ.

Βασιλακόπουλος: «Έτσι έρχονται τα παιδιά κοντά στο μπάσκετ»
Θεσμό που φέρνει τους νέους κοντά στο μπάσκετ χαρακτήρισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος το τουρνουά 3X3 που συνδιοργανώνει η ΕΟΚ με τον ΠΣΑΚ. Όλα είναι έτοιμα στο Ηράκλειο Κρήτης για τη διεξαγωγή του τουρνουά 3Χ3, ενώ την Πέμπτη στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της πόλης.

Το τουρνουά συνδιοργανώνουν, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το www.sport-fm.gr και η SportDay.

«Η προσπάθεια της ΕΟΚ και του ΠΣΑΚ, με τη διεξαγωγή των τουρνουά 3Χ3, δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να έρθουν στο άθλημα, που έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη χώρα μας. Στο άθλημα που υπηρετούμε και αγαπάμε, το μπάσκετ. Κι όσο βλέπουμε σε αυτά τα τουρνουά οι συμμετοχές να φθάνουν σε τετραψήφιο αριθμό, μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε. Είμαι σίγουρος, ότι και στο Ηράκλειο, που πλέον έχει γίνει μπασκετόπολη, ο κόσμος που θα έρθει, θα διασκεδάσει με τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Οι εγγραφές για το τουρνουά 3Χ3 στο Ηράκλειο Κρήτης συνεχίζονται και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο τουρνουά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στο www.3on3streetball.gr.Πηγή: sport-fm.gr

Ρεβάνς και όχι μόνο!!

Ονδούρα και Ελβετία θα παλέψουν (23:00) για την πρόκριση με την ομάδα του Ότμαρ Χίτσεβελντ να θέλει τη νίκη και για να πάρει εκδίκηση για το Μουντιάλ του 2010.

Ρεβάνς και όχι μόνο
Πέραν της Γαλλίας που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, όλες οι ομάδες έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον στον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ.

Η Ονδούρα δεν έχει βαθμό ακόμη, αλλά διατηρεί ελπίδες, έστω και λίγες πρόκρισης, απέχοντας τρεις πόντους από την Ελβετία με την οποία θα αγωνιστεί το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και με το Εκουαδόρ.

Το -4 στη διαφορά τερμάτων κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο της ομάδας του Λουίς Σουάρες, ενώ η αποψινή της αντίπαλος είναι στο -2 και το Εκουαδόρ βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία στα τέρματα που έχει πετύχει και δεχθεί.

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί μια φορά το 2010 και η Ελβετία ακόμη το θυμάται. Το 0-0 στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, την άφησε εκτός συνέχειας και πέρασαν Ισπανία, Χιλή.

Πιθανές συνθέσεις

Ονδούρα (4-4-2, Σουάρες): Βαγιαδάρες, Ισαγκίρε, Φιγκερόα, Μπεράρντες, Μπέκελες, Γαρίδο, Παλάσιος, Εσπινόσα, Ναχάρ, Κοστλι, Μπένγκστον.

Ελβετία (4-2-3-1, Χίτσβελντ): Μπενάλιο, Ροντρίγκες, Σεντέρος, Τζουρού, Λιχτστάινερ, Ινλέρ, Μπεχράμι, Μεχμέντι, Τσάκα, Σακίρι, Σεφέροβιτς.
Πηγή: sport-fm.gr

Και αν σου κάτσει…!!

Βοσνία και Ιράν κοντράρονται (19:00) στην «Αρένα Φόντε Νόβα» με την ομάδα του Κάρλος Κεϊρός να θέλει τη νίκη, που συνδυασμό με ήττα της Νιγηρίας μπορεί να της δώσει την πρόκριση.

Και αν σου κάτσει…
Ξεκίνησε ως το απόλυτο αουτσάιντερ και πλέον το Ιράν έχει πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, αφήνοντας εκτός Νιγηρία και Βοσνία.

Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρός θα αντιμετωπίσει τους αποκλεισμένους «μπλε» και ζητούμενο είναι μόνο η νίκη, ει δυνατόν και με παραπάνω από ένα γκολ, ευελπιστώντας παράλληλα και σε επικράτηση της Αργεντινής στο άλλο ματς.

Μάλιστα, έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, μετρώντας σε πέντε ματς, τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.
Η ισοπαλία στο πρώτο ματς και η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής έχουν φέρει το Ιράν στο -1 στη διαφορά των τερμάτων, ενώ η Νιγηρία είναι στο +1.

Οι πιθανές συνθέσεις

Βοσνία (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Κολάσινατς, Σπάχιτς, Σούνγιτς, Μούιτζα, Λούλιτς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Χαίροβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.

Ιράν (Κεϊρόζ): Χαγκίγκι, Πολάντι, Σαντέγκι, Ζοσεϊνί, Μονταζέρι, Τεϊμουριάν, Νεκουνάμ, Χασαϊφί, Μασούντ, Ντεγιάγκα, Γκουτσανεϊχάντ. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη και… βλέπουμε!!

Γαλλία και Εκουαδόρ κοντράρονται το βράδυ (23:00) στο «Μαρακανά», με τους μεν να έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά και τους δε να αναζητούν βαθμούς και καλό αποτέλεσμα από άλλο ματς για να προκριθούν.

Νίκη και… βλέπουμε
Από τη μια η Γαλλία έχει το +3 σε βαθμούς και το +6 έξι σε γκολ που της έχει δώσει ουσιαστικά από την προηγούμενη αγωνιστική την πρώτη θέση.

Από την άλλη το Εκουαδόρ, το οποίο έχει τρεις βαθμούς και δεν ξέρει αν θα του το «τρίποντο» για την πρόκριση, διότι ισοβαθμεί με την Ελβετία, που παίζει με την Ονδούρα, που έχει επίσης δεν είναι χαμένη.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόλις μια φορά στο παρελθόν και οι «μπλε» επικράτησαν 2-0.

Πιθανές συνθέσεις

Εκουαδόρ (4-4-2, Ρουέδα): Ντομίνγκες, Αγιόβι, Εράσο, Γκουγκουά, Παρέδες, Μίντα, Νομπόα, Α. Βαλέσνια, Μοντέρο, Ε. Βαλέσια, Καϊσέδο.

Γαλλία: (4-3-3, Ντεσάν): Γιορίς, Ντιν, Σακχό, Κοσιελνί, Σανιά, Σναϊντέρλεν, Ματουϊντί, Πογκμπά, Γκρίζμαν, Σισοκό, Μπενζεμά. Πηγή: sport-fm.gr

Σαββίδης: “Δεν είναι πλέον έκπληξη”!

savv
Διαβάστε το τηλεγράφημα που απέστειλε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, προς τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους της Εθνικής Ελλάδας στη Βραζιλία.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Η Εθνική έκανε και πάλι τους απανταχού Έλληνες περήφανους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης πρόκρισης στις 16 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Ήταν μια ιστορική επιτυχία για την Εθνική Ελλάδας και το αξιοσημείωτο είναι πως πλέον αυτό το κατόρθωμα σταμάτησε να συνιστά έκπληξη!  Το πνεύμα και η μαχητικότητα αυτής της ομάδας είμαι σίγουρος ότι θα μας οδηγήσει και σε άλλες ευκαιρίες να πανηγυρίσουμε. Η Εθνική έχει καταφέρει να ανεβάσει τον πήχη και της αξίζει να αποτελέσει οδηγό για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Πηγή: arenafm.gr

«Μακάρι να τελειώσουμε σήμερα»

papathanasakis55
 Οριστική εξέλιξη δεν υπήρξε ακόμα για την ΠΑΕ Ηρακλής αλλά το θέμα συνεχίζει να «τρέχει» προς  την οριστική του διευθέτηση, όπως μεταφέρουν και από τις δυο μεριές ….  του Ατλαντικού
Οι δυο πλευρές επικοινώνησαν και  σήμερα τα ξημερώματα μετά το τέλος της αναμέτρησης της εθνικής μας ομάδας. Μάλιστα ο Παπαθανασάκης φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος  και μετέφερε ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα το θέμα. «Πρέπει να επιταχύνουν οι δικηγόροι μας τις διαδικασίες. Θέλω να γίνουν όλα σωστά  και δεν μπορώ να προχωρήσω αν δεν πάρω το πράσινο φως από τους δικηγόρους μου. Μακάρι να τελειώσουμε  ακόμα και σήμερα».
Θέμα στο οικονομικό δεν φαίνεται να υπάρχει , από την στιγμή που οι δυο πλευρές έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους σε αυτό  το ζήτημα. Οι λεπτομέρειες που απομένουν έχουν να κάνουν με γραφειοκρατικά ζητήματα και σκοπέλους που προσπαθούν να ξεπεράσουν.
Την ίδια στιγμή όμως η ομάδα δέχεται  για ακόμα μια φορά πίεση από τον χρόνο. Οι παίκτες  έχουν φτάσει στα όρια τους και περιμένουν επιτέλους την λύση από Καναδά μεριά. Όσο φεύγουν όμως οι μέρες και δεν έρχεται η λύση  η κατάσταση αρχίζει να επιβαρύνεται.
Ο κόσμος μετά την αρχική του αισιοδοξία , αρχίζει  να επιστρέφει στις περιόδους της αβεβαιότητας.
Το μπαλάκι είναι πλέον σε καναδικά χέρια και απομένει  ένα κλικ για να επικυρωθεί η συμφωνία. Ο Ηρακλής θα μπει σε νέα τροχιά  όμως σε διαφορετική περίπτωση  κινδυνεύει να  εκτροχιαστεί.
Πηγή: arenafm.gr

Συνέλευση - ορόσημο!

Η ημέρα για την τακτική Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη έφτασε.

Σήμερα στις 16:00, στο Nick Galis Hall, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει ίσως η κρισιμότερη συνέλευση των τελευταίων ετών, καθώς σε αυτήν θα χαραχτεί η πορεία για τα επόμενα βήματα του συλλόγου, το μέλλον του οποίου κρέμεται σε μια κλωστή.

Στον χώρο της γενικής Συνέλευσης δικαίωμα εισόδου θα έχουν όλα τα μέλη από την ημέρα ίδρυσης της Λέσχης Φίλων Άρη και μετέπειτα Κοινωνίας Μελών Άρη.

Βάσει των άρθρων 8, παραγράφων 1-2-3, καθώς και του άρθρου 13, δικαίωμα λόγου και ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη αυτής, δηλαδή μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, μέχρι και την διάρκεια της ημέρας της Γενικής Συνέλευσης.

Για την είσοδο των μελών στο χώρο της ΓΣ κρίνεται απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή οποιουδήποτε δημόσιου εγγράφου με φωτογραφία. Το αρνητικό είναι πως τα τακτοποιημένα οικονομικά μέλη είναι μόλις 580 επί συνόλου 11.000 και μόνο αυτοί θα έχουν δικαίωμα ψήφου στη γενική συνέλευση.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πολλά κι σημαντικά. Αναλυτικά:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και ψηφολεκτών

2. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ΔΣ Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ

3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής

4. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ΔΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τη χρήση 2013 - 2014

5. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

6. Κατάθεση και ανάλυση προτάσεων υποψηφίων σχημάτων για ανάληψη της διοίκησης του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. ΆΡΗΣ

7. Αναλυτική ενημέρωση του σώματος από όποιο μέλος επιλέξει το Δ.Σ. της Κ.Μ.Α για τις υπάρχουσες προοπτικές:
α) Παραμονή στη Β' εθνική με τα υπάρχοντα χρέη
β) Παραμονή στη Β' εθνική με δικαστική  προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 106 ια ΠτΚ
γ) Συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα με αγορά μετοχών ομάδας Α' ή Β' εθνικής και ενδεχόμενη συμμετοχή του Α.Σ. ΑΡΗΣ στο μετοχικό κεφάλαιό της
δ) Συμμετοχή στη Γ' εθνική και διαδικασία εκκαθάρισης της Π.Α.Ε.

8. Διάφορα θέματα
Πηγή: metrosport.gr

Η "μαγεία" του Ζαγοράκη και το "παστέλι" του Χαριστέα! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με έναν αλησμόνητο θρίαμβο για την Εθνική ομάδα. 




Ήταν 25 Ιουνίου 2004 όταν η Εθνική πετύχαινε το πρώτο θαύμα στην Πορτογαλία. Έχοντας περάσει από τον όμιλο του Γιούρο αντιμετώπιζε την κάτοχο του τίτλου Γαλλία για τα προημιτελικά.
Η Εθνική με μια απίστευτη εμφάνιση κρατούσε το μηδέν και στο 65΄ κατάφερε να σκοράρει με τον Χαριστέα έπειτα από τρομερή ενέργεια του Ζαγοράκη. Η συνέχεια γνωστή σε όλους.
Για να μην ξεχνιόμαστε, η Γαλλία αγωνιζόταν με παίκτες όπως ο Μπαρτέζ, ο Γκαλάς, ο Μακελελέ, ο Ζιντάν, ο Ανρί και ο Τιράμ.
Η εθνική κατέβηκε με την εξής ενδεκάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Χαριστέας, Νικολαϊδης, Φύσσας, Καψής, Καραγκούνης και Κατσουράνης. 

Πηγή: sportdog.gr

Η μια για πρωτιά, η άλλη για πρόκριση!!

Πρωτιά και πρόκριση κρίνεται στο «Μπέιρα-Ρίο», όπου θα κοντραριστούν Αργεντινή και Νιγηρία για τον έκτο όμιλο του Μουντιάλ.

Η μια για πρωτιά, η άλλη για πρόκριση
Οι δυο τους τα είπαν και στο Μουντιάλ του 2010, καθώς Αργεντινή και Νιγηρία είχαν συναντηθεί πάλι στους στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα να επικρατεί 1-0 για την πρώτη αγωνιστική με γκολ Γκάμπριελ Χάιντσε.

Στον σημερινό αγώνα οι «αλμπισελέστε» ψάχνουν έναν βαθμό που θα τους εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο, ενώ ο αντίπαλος τους κυνηγάει αρχικά την πρόκριση και στη συνέχεια την πρώτη θέση.

Οι δυο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες έξι φορές με τους Αργεντινούς να μετούν τέσσερις νίκες, μια η Νιγηρία, ενώ ένα ματς ήρθε ισόπαλο.

Πιθανές συνθέσεις

Νιγηρία (4-2-3-1, Στέφεν Κέσι): Ενιγιάμα, Άμπροουζ, Οσανιούα, Γιόμπο, Ομερούο, Ονάζι, Μπαμπατούντε, Όμπι Μίκελ, Οντεμίγκι, Μούσα, Εμενίκε.

Αργεντινή (4-3-3, Σαμπέγια): Ρομέρο, Ρόχο, Φερνάντες, Γκαράι, Σαμπαλέτα, Μασκεράνο, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Αγκουέρο, Ιγκουαίν, Μέσι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν στηρίζει τον Σουάρες η Λίβερπουλ!!

Εκτός της εντονότατης κριτικής από τον βρετανικό Τύπο και από τα περισσότερα ΜΜΕ του κόσμου ο Λουίς Σουάρες θα βρει απέναντι του και τη Λίβερπουλ.

Δεν στηρίζει τον Σουάρες η Λίβερπουλ
Εκτός της εντονότατης κριτικής από τον βρετανικό Τύπο και από τα περισσότερα ΜΜΕ του κόσμου ο Λουίς Σουάρες θα βρει απέναντι του και τη Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας οι υπεύθυνοι των «κόκκινων» πρόκειται να σκεφτούν πολύ σοβαρά ποιο θα είναι το μέλλον του στην ομάδα ανεξάρτητα από την απόφαση της FIFA να τον τιμωρήσει ή όχι.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι οι διοικούντες την Λίβερπουλ θα έχουν μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον προπονητή της ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς για να λάβουν την απόφασή τους για τον Ουρουγουανό επιθετικό μετά την νέα ντροπιαστική ενέργειά του.

Μέχρι και το πρωί της Τετάρτης κανείς από την Λίβερπουλ δεν είχε θελήσει να σχολιάσει το περιστατικό. Πηγή: sport-fm.gr

«Χρειάζεται βοήθεια ο Σουάρες»

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνες σχολιάζοντας το δάγκωμα του Λουίς Σουάρες επεσήμανε ότι ο άσος της Ουρουγουάης χρειάζεται κάποιου είδους βοήθεια.

«Χρειάζεται βοήθεια ο Σουάρες»
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνες σχολιάζοντας το δάγκωμα του Λουίς Σουάρες επεσήμανε ότι ο άσος της Ουρουγουάης χρειάζεται κάποιου είδους βοήθεια.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ταλέντο του», τόνισε –αρχικά- ο προπονητής της Έβερτον και συνέχισε:

«Όμως σκεπτόμενος τη συμπεριφορά του, πραγματικά πιστεύω ότι χρειάζεται βοήθεια. Εάν δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου σε τέτοιες στιγμές, τότε χρειάζεσαι βοήθεια γιατί πραγματικά η συμπεριφορά αυτή είναι ανεπίτρεπτή στον αγωνιστικό χώρο», ανέφερε ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Η πιο μεγάλη ώρα!!


Κρισιμότατη είναι για τον Άρη η συνέλευση της ΚΜΑ το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς οι αποφάσεις της θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα στον σύλλογο.

Η πιο μεγάλη ώρα
Πολύ σημαντική είναι η σημερινή γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη που θα ξεκινήσει στις 16:00 στο Παλέ.

Ο Παναγιώτης Στεφανίδης και ο Γιώργος Γαλανός θα παρουσιάσουν τα πλάνα που έχουν σχεδιάσει για την επόμενη ημέρα των «κίτρινων». Παρόντες θα είναι εξειδικευμένοι νομικοί που θα αναλύσουν την προοπτική του άρθρου 106ΙΑ και τι σημαίνει η εκούσια εκκαθάριση.

Πολλά θα καθοριστούν από το αν θα πειστούν τα μέλη από τον πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος επιμένει ότι πρέπει η ομάδα να πάρει μέρος στη Football League και όχι πως πρέπει να υποβιβαστεί στη Football League 2, όπως θεωρεί ο κ. Γαλανός. Αυτό που προκύπτει από το περιβάλλον του κ. Στεφανίδη είναι ότι δεν θέλει να τάξει πράγματα στον κόσμο της ομάδας που δεν μπορούν να γίνουν.

Θα ανακοινώσει ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Ψηφίδη, παίρνοντας πάνω του το βάρος της υπογραφής. Θα ανακοινώσει κάποιες προφορικές συμφωνίες για τα τηλεοπτικά, τον ΟΠΑΠ, αλλά και με τέσσερις εταιρείες. Δεν θα αναφερθεί όμως στον «Ελληνικό Χρυσό», αφού δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Συμφωνίες υπάρχουν και με τους πιστωτές, αλλά όχι και τα χρήματα για τις προκαταβολές.

Θα μιλήσει και για το αγωνιστικό, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν είναι σχεδόν έτοιμος. Πηγή: sport-fm.gr

Σε επαφή για Ζινιάκ!!

Ο Φινμπόγκασον χάνεται, χωρίς ωστόσο να πετάει λευκή πετσέτα ο Ολυμπιακός και η περίπτωση του Ζινιάκ κερδίζει πόντους, ενώ ο Π. Ισά έχει καλές σχέσεις με τη Μαρσέιγ. Λίγες οι πιθανότητες για Τοϊβόνεν.

Σε επαφή για Ζινιάκ
Ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού παραμένει ο Αντρέ Ζινιάκ, τον οποίον παραχωρεί η Μαρσέιγ και λόγω του διαφαινόμενου «ναυάγιου» στην υπόθεση Άλφρεντ Φινμπόγκασον, οι «ερυθρόλευκοι» θα ασχοληθούν ακόμη περισσότερο με τον Γάλλο φορ.

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, διότι υπάρχει ενδιαφέρον από Αγγλία και Τουρκία για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, αλλά το γεγονός ότι θέλει να δώσει η ομάδα του και κυρίως το ότι έχει καλές σχέσεις μαζί της ο Πιέρ Ισά δεν γίνεται να τα αμελήσουμε. Πριν περίπου δύο μήνες είχε βρεθεί στα γραφεία της Μαρσέιγ και είχε σημειώσει το όνομα του Ζινιάκ.

Επιπλέον, είχε μιλήσει και μαζί του, εξηγώντας το πλάνο του Ολυμπιακού. Τη δεδομένη στιγμή οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι σε επαφή με τους Γάλλους και εφόσον χαθεί οριστικά ο Φινμπόγκασον θα εντείνουν τις προσπάθειες τους για τον Ζινιάκ που έκανε 35 συμμετοχές και έβαλε 16 γκολ φέτος στο Championnat.

Από την άλλη, δεν εμφανίζονται τόσο «ζεστοί» για τον Όλα Τοϊβόνεν οι «ερυθρόλευκοι» και φαίνεται πως ο λόγος είναι ότι αν και πρόκειται για καλό παίκτη, δεν έχει τα στοιχεία του επιθετικού που αναζητούν. Πάντως, δεν αποκλείεται να ασχοληθεί περισσότερο στη συνέχεια μαζί του ο Ολυμπιακός.
Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι πανηγύρισαν οι διεθνείς!! (video)

Δείτε πλάνα από τους πανηγυρισμούς των διεθνών μας στο πούλμαν κατά τη διαδρομή για το αεροδρόμιο…

Έτσι πανηγύρισαν οι διεθνείς! (video)
Οι πανηγυρισμοί των διεθνών μας δεν σταμάτησαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Δείτε πλάνα από το πούλμαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής για το αεροδρόμιο…

Όλα τα λεφτά... η μίνι συνέντευξη (2:28) του Γιώργου Σαμαρά στην κάμερα της ΕΠΟ για το πέναλτι.




Πηγή: sport-fm.gr

Στο μυαλό του Γιώργου Σαμαρά!!

Τι σκεφτόταν ο Γιώργος Σαμαράς όταν έστησε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι; Ο διεθνής μας επιθετικός περιγράφει τη στιγμή και μεταφέρει τα όσα πέρασαν από το μυαλό του…

Στο μυαλό του Γιώργου Σαμαρά!
Λίγες ώρες μετά την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στους 16 του Μουντιάλ ο Γιώργος Σαμαράς μεταφέρει τα όσα πέρασαν από το μυαλό του στις κρίσιμες στιγμές του χθεσινού αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τότε που πήρε την μπάλα και στην έβαλε στο σημείο του πέναλτι…

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουντιάλ ο διεθνής επιθετικός αναφέρει…

«Τι ένιωθα εκείνη την στιγμή; Τίποτα, απολύτως. Απλώς πήρα την μπάλα και την τοποθέτησα στο σημείο του πέναλτι. Ήμουν μόνο εγώ απέναντι στον τερματοφύλακα. Το μυαλό μου ήταν καθαρό. Διατήρησα την συγκέντρωσή μου και προσπάθησα να στείλω τη μπάλα στα δίχτυα. Το έχω κάνει πολλές φορές στην προπόνηση και λιγότερες στα παιχνίδια. Εάν το σκεφτείς δεν υπάρχει κάποια διαφορά αν σε παρακολουθεί ένα άτομο ή χιλιάδες μέσα σε ένα γήπεδο», αναφέρει ο διεθνής επιθετικός και συνεχίζει:

«Ήξερα ακριβώς που θέλω να στείλω τη μπάλα πριν καν αρχίσω να τρέχω προς την μπάλα. Ήμουν τόσο ξεκάθαρος στο μυαλό μου για αυτό. Είχα να κάνω ό,τι ακριβώς έκανα και στην προπόνηση», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε και έτσι παλέψαμε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όπως όλοι γνωρίζουμε πολλά παιχνίδια έχουν κριθεί στα τελευταία τους λεπτά. Έχει συμβεί σε πολύ μεγάλα παιχνίδια, στα οποία –μάλιστα- κάποιες φορές έχουν μπει και δύο τέρματα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο ποδόσφαιρο οφείλεις να προσπαθείς να παλεύεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα».

Ο Γιώργος Σαμαράς σχολίασε για τις κριτικές που δέχθηκε η Εθνική μας ομάδα για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα παιχνίδια…

«Δεν νομίζω ότι παίζουμε αμυντικά στο Μουντιάλ αυτό. Χάσαμε 3-0 στο πρώτο μας παιχνίδι αλλά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις, απέναντι στην Ιαπωνία δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αμυνθούμε αφού παίζαμε με έναν παίκτη λιγότερο. Ακόμη και τότε προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με αντεπιθέσεις».

Στη συνέχεια ο διεθνής επιθετικός παραδέχθηκε…

«Ένιωσα πολύ καλύτερα σήμερα που ήμασταν εμείς αυτοί που είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η άμυνά μας έκανε μια εξαιρετική δουλειά, και σκοράραμε τις κατάλληλες στιγμές. Για να είμαστε ειλικρινείς θα έπρεπε να έχουμε παγώσει το παιχνίδι όταν προηγηθήκαμε 1-0 αλλά και τότε είχαμε τρία δοκάρια».

Σχετικά με την Κόστα Ρίκα, την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας ο Γιώργος Σαμαράς τόνισε…

«Γνωρίζουμε κάποιους ποδοσφαιριστές από την Κόστα Ρίκα, αυτούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Επίσης, έχουμε παρακολουθήσει και τα παιχνίδια τους με την Ουρουγουάη και την Ιταλία. Τώρα όμως πρέπει να την μελετήσουμε περισσότερο ως ομάδα, τις αδυναμίες της και τα δυνατά της σημεία».

Τέλος, ο διεθνής μας αναφέρθηκε και στην ομοιότητά που έχει με τον Μπράιαν Ρουίς από την Κόστα Ρίκα…

«Δεν χρειάζεται να αφήσει μούσι τώρα και εγώ δεν πρόκειται να ξυρίσω το δικό μου. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα να μας μπερδέψει κάποιος. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στην Ολλανδία. Θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη και αυτόν και την ομάδα του, αλλά θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε», κατέληξε.

Σηκώνει μανίκια…!!

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Μ. Μιλοβάνοβιτς έπιασε ήδη δουλειά και τρέχει τα μεταγραφικά. Τζεμπούρ και Μρζα οι πρώτες επιλογές για την επίθεση, αλλά πλέον παίζει δυνατά και του Κρισάντους.

Σηκώνει μανίκια…
Ο Ράφικ Τζεμπούρ και ο Ντράγκαν Μρζα παραμένουν οι πρώτες επιλογές της ΑΕΚ για την επίθεση, όμως δεν θα πρέπει να ξεγράψουμε και την περίπτωση του Μακόλεϊ Κρισάντους.

Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή έχει πολύ καλή άποψη ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και θεωρεί ότι μπορεί να προσθέσει ποιότητα στην ομάδα. Το όνομα του έπεσε στο τραπέζι στη χθεσινή συνάντηση των Δημήτρη Μελισσανίδη, Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον νέο τεχνικό διευθυντή της Ένωσης.

Δεν αποκλείεται σύντομα να γίνει κίνηση από τους «κιτρινόμαυρους» για να τον αποκτήσουν. Ο 23χρονος μένει από την Λας Πάλμας, που προσπάθησε να τον κρατήσει, καταθέτοντας πρόταση, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.

Σε ότι αφορά τον Ντράγκαν Μρζα, είναι πολύ πιθανό να έρθουν άμεσα οι εξελίξεις, διότι αναμένεται να μείνει ελεύθερος εντός της ημέρας. Αυτό, επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του 30χρονου στην «Telegraph».

«Αποφάσισα να αποσύρω την προσφυγή που έχω κάνει μετά τη συνάντησή μου με τον αντιπρόεδρο της ομάδας και την πολύ καλή συμπεριφορά που έδειξε απέναντί μου. Λυπάμαι που έφτασα στο σημείο να σκέφτομαι ακόμα και την καταγγελία, αλλά επιτέλους είχα την ευκαιρία να μιλήσω με κάποιον από την ομάδα. Αύριο (σ.σ.: σήμερα) έχουμε μια ακόμη συνάντηση και πιστεύω πως θα φτάσουμε σε συμφωνία, προκειμένου να πάρω την ελευθερία μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο τεχνικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα Νέναντ Λαλάτοβιτς σε συνέντευξή του στην «Blic» τόνισε ότι είναι λυπηρό που φεύγει ο Μρτζα.

Για τον Τζεμπούρ τα πράγματα είναι γνωστά εδώ και καιρό. Αν ο Αλγερινός μείνει ελεύθερος από την Νότιγχαμ θα φορτσάρει η ΑΕΚ για την απόκτηση του. Πάντως, φαίνεται πως γεφυρώνεται το χάσμα στο οικονομικό ανάμεσα στην Ένωση και τον παίκτη.
Πηγή: sport-fm.gr

«Να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα σαν κάτοχο του Euro»

Τρεις Κοσταρικανοί με καριέρα στην Ελλάδα συνιστούν προσοχή στην εθνική τους ομάδα εν όψει του αγώνα για τους «16» την Κυριακή.

«Να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα σαν κάτοχο του Euro»
Προσοχή στην Ελλάδα θα πρέπει να δείξει η Κόστα Ρίκα αν θέλει να συνεχίσει το όνειρό της σε αυτό το Μουντιάλ, όπως δήλωσαν στον Τύπο της χώρας τρεις ποδοσφαιριστές με θητεία στα… μέρη μας. Ο λόγος για τους Βάλτερ Σεντένο και Μαουρίσιο Ράιτ, που έπαιξαν στην ΑΕΚ τη σεζόν 2002/03 και τον Αλόνσο Σολίς που πέρασε από τον ΟΦΗ τη διετία 1999-2001.

Σεντένο: «Η Κόστα Ρίκα πρέπει να αντιμετωπίσει την Ελλάδα σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ίσως στα χαρτιά να είμαστε εμείς φαβορί με βάση όσα κάναμε μέχρι τώρα στο Μουντιάλ και η ελληνική ομάδα να θεωρείται αουτσάιντερ, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυθούμε. Είναι ένας αντίπαλος που παίζει κλειστά και καλά οργανωμένα κι έτσι κατάφερε να φτάσει ψηλά και σε αυτή τη διοργάνωση».

Ράιτ: «Η ελληνική ομάδα είναι πολύ καλή αμυντικά. Μπορεί να μη διαθέτει σπουδαίες μονάδες, αλλά έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο που την κάνει υπολογίσιμη ομάδα».

Σολίς: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ αποτελεσματική ομάδα κι αυτό δείχνουν και οι αριθμοί. Πέτυχε δύο γκολ και πέρασε στα νοκ άουτ». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τα βρήκαν με Κλάους, αλλά…!!

Διαφορά στο οικονομικό προέκυψε στην πρώτη επαφή ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αθανασιάδη για την ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά εκτιμάται πως τελικά θα τα βρουν. Σήμερα η επίσημη πρώτη.

Δεν τα βρήκαν με Κλάους, αλλά…
Μια πρώτη συζήτηση έκανε ο ΠΑΟΚ με την πλευρά του Στέφανου-Κλάους Αθανασιάδη για το θέμα της ανανέωσης του 25χρονου φορ, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Ο Ζήσης Βρύζας συναντήθηκε την Τρίτη με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή και στόχος είναι να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για άλλα τέσσερα χρόνια, όμως στην επαφή που είχαν προέκυψε διαφορά στο οικονομικό.

Είναι δεδομένη η καλή διάθεση που έχουν παίκτης και ομάδα να συνεχίσουν μαζί για αρκετά ακόμη χρόνια, αλλά εφόσον δεν τα βρήκαν στα χρήματα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως, το πιο πιθανό είναι να τα βρουν.

Ο Αθανασιάδης είχε 29 εμφανίσεις στη φετινή Superleague -μαζί με τα play-off- με 10 γκολ, έξι στο Κύπελλο με πέντε γκολ, οκτώ στο Europa League με ένα γκολ και τέσσερις στα προκριματικά του Champions League με έναν γκολ.

Πρώτη επίσημη, αλλά... κλειστή

Την πρώτη της επίσημη συγκέντρωση θα έχει σήμερα η ομάδα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και σε αυτήν δεν θα είναι παρόντες ούτε δημοσιογράφοι, ούτε οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», ύστερα από επιθυμία του Άγγελου Αναστασιάδη. Απόντες θα είναι φυσικά οι διεθνείς, όπως και οι Ρατς, Γκολάσα.

Μονοετές τελικά

Διάρκειας ενός έτους είναι εν τέλει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Άγγελος Αναστασιάδης. Η ΠΑΕ δεν το είχε ξεκαθαρίσει στην ανακοίνωση που επισημοποιούσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον έμπειρο τεχνικό.Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Ράντοβιτς και Παναθηναϊκό!!

Για την απόκτηση του Σέρβου δημιουργικού μέσου, Μίροσλαβ Ράντοβιτς από την Λέγκια Βαρσοβίας κινείται ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολωνία.

Σενάρια για Ράντοβιτς και Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός αναζητά έναν δημιουργικό μέσο και εάν λάβουμε υπόψη μας τα όσα αναφέρουν οι Πολωνοί δημοσιογράφοι τότε τον έχει βρει.

Πρόκειται για τον Σέρβου, Μίροσλαβ Ράντοβιτς ο οποίος αγωνίζεται στην Λέγκια Βαρσοβίας από το 2006!

Οι πράσινοι φέρονται να έχουν κάνει πρόταση στον 30χρονο άσο ο οποίος εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να την αποδεχθεί και να φορέσει τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Ο Ράντοβιτς έχει συμβόλαιο με τη Λέγκια Βαρσοβίας μέχρι το 2017 αλλά δεν θα έχει πρόβλημα να αποχωρήσει καθώς από τη διοίκηση της, του έχουν επισημάνει ότι δεν πρόκειται να του βάλουν εμπόδιο να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του εκτιμώντας την προσφορά του.

Μάλιστα, στη Λέγκια έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του, ο οποίος είναι ο Αρκάντιους Πιεχ.

Ο Ράντοβιτς αγωνίζεται κυρίως ως 8άρι αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό.

Με την Λέγκια Βαρσοβίας έχει αγωνιστεί σε 218 παιχνίδια έχοντας σκοράρει 48 γκολ.Πηγή: sport-fm.gr

Υποδοχή ηρώων και… πάρτι στο Αρακαζού!

Με αψίδα νερού υποδέχτηκαν το αεροπλάνο της ελληνικής αποστολής στο Αρακαζού μετά την επιστροφή από τη Φορταλέσα με την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ. Πάρτι στο ξενοδοχείο.

Υποδοχή ηρώων και… πάρτι στο Αρακαζού
Σαν ήρωες υποδέχτηκαν στο Αρακαζού την ελληνική αποστολή. Το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα έφτασε αργά το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδος) στην πόλη-ορμητήριο της Εθνικής σε αυτό το Μουντιάλ και προς έκπληξη της «γαλανόλευκης» δύο πυροσβεστικά οχήματα δημιούργησαν τη γνωστή αψίδα νερού καλωσορίζοντας τους Έλληνες μετά τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου (φωτο από Globoesporte).

Δεν τελείωσαν, εκεί, ωστόσο, οι εορτασμοί, καθώς θερμή ήταν η υποδοχή στην Εθνική και όταν έφτασε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, καθώς οι ντόπιοι έχουν «αγκαλιάσει» την ελληνική ομάδα σαν δική τους και αποθέωσαν τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Οι διεθνείς έδειχναν να το απολαμβάνουν και μάλιστα-σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ-ο Κώστας Μανωλάς και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έπεσαν με τα ρούχα στην πισίνα πάνω στους πανηγυρισμούς.

Σύντομα, πάντως, το γλέντι σταμάτησε και οι κατάκοποι διεθνείς πήγαν να ξεκουραστούν, αφού ακολουθεί ο νοκ άουτ αγώνας της Κυριακής με την Κόστα Ρίκα (23:00). Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου και χαλαρή προπόνηση. Σε αυτή θα διαπιστωθεί η κατάσταση του Ορέστη Καρνέζη, που έχει πολλές πιθανότητες να παίξει κανονικά την Κυριακή παρά το πρόβλημα που παρουσίασε στη μέση του. Αντίθετα, δεν έχει πολλές ελπίδες ο Παναγιώτης Κονέ, που αντιμετωπίζει μυϊκό τραυματισμό και σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Σε διπλό ταμπλό!


Ο Νίκος Νταμπίζας δίνει μάχη ώστε να κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας τον στόπερ ή τον χαφ. «Δεν έχουμε πρόταση», η απάντηση του Παναθηναϊκού για Κουτρουμπή, Καπίνο.

Σε διπλό ταμπλό
Σε διαπραγματεύσεις με δύο ποδοσφαιριστές και τις ομάδες του βρίσκεται ο Νίκος Νταμπίζας και στοχεύει να κλείσει το ένα… μέτωπο μέχρι το σαββατοκύριακο, ώστε να προλάβει ο ένας παίκτης να είναι παρών τη Δευτέρα, στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» έχει επαφές με έναν στόπερ και έναν μέσο και τους συλλόγους που ανήκουν, ενώ δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα σε ομάδα. Τα παζάρια και για τις δύο περιπτώσεις είναι σκληρά, αλλά πιο εύκολη μοιάζει αυτή του χαφ, διότι οι οικονομικές απαιτήσεις του αμυντικού θεωρούνται υπερβολικές από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, εκτίμηση δεν είναι εύκολο να γίνει για το αν θα έχουμε άμεσα ευτυχή κατάληξη, διότι τα δύο θέματα χειρίζεται παράλληλα ο ίδιος άνθρωπος, ο Νίκος Νταμπίζας.

Σε ότι αφορά τον Γιώργο Κουτρουμπή και τον Στέφανο Καπίνο για τους οποίους ακούστηκε πρόσφατα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού, οι «πράσινοι» τονίζουν ότι δεν έχουν δεχθεί επίσημη «κρούση», αλλά ενοχλήσεις από μάνατζερ. Πηγή: sport-fm.gr

Ρε, κοίτα να δεις, τι ωραίο «αντιποδόσφαιρο» παίζουμε...!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει από τη Φορταλέσα για το www.sport-fm.gr για τον θρίαμβο της Eθνικής μας ομάδας που μοίρασε απαντήσεις σε όσους την κατέκριναν...

Ρε, κοίτα να δεις, τι ωραίο «αντιποδόσφαιρο» παίζουμε...
Γράφω από το media center στο «Εστάντιο Καστελάο» δυο ώρες μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Προσπαθώ να διατηρήσω τη ψυχραιμία μου και διατηρήσω νηφάλια όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο. Όσο κι αν γυρίσω πίσω δεν βρίσκω καλύτερο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας.

Θεωρώ την εμφάνιση αυτή σαν την πλέον παραγωγική. Τη θεωρώ οδηγό για το μέλλον της εθνικής. Στην έξαψη της μετάδοσης και για μια ώρα αργότερα το μυαλό μου στριφογύρισε στον ευρωπαϊκό Τύπο, αλλά κι εδώ στην τηλεόραση της Βραζιλίας που δεν βρήκαν μια κουβέντα καλή να πουν για την πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004.

Όπου δεν υπήρχε αποσιώπηση υπήρχαν ειρωνικά σχόλια. Μην κρυβόμαστε κι εδώ στην Ελλάδα από ορισμένους είχαμε μια από τα ίδια. Πιο ψύχραιμος τώρα, τα παραβλέπω όλα αυτά και μένω στην εικόνα του παιχνιδιού.

Ο ίδιος ο προπονητής των Ιβοριανών, ο Σιμπρίλ Λαμουσί, χωρίς περιστροφές είπε πως η Ελλάδα νίκησε δίκαια γιατί ήταν καλύτερη και σε σχετική ερώτηση που του έγινε, αρνήθηκε ότι η ομάδα μας παίζει αντιποδόσφαιρο. Εξήγησε πως ήταν μια ομάδα επιθετική που έκανε ευκαιρίες, είχε τρία δοκάρια και πέτυχε δυο γκολ. Ο Λαμουσί με νώπη την πίκρα από τον αποκλεισμό τα λέει όλα αυτά. Τι χρεία έχουμε άλλων μαρτύρων;

Με το ποδόσφαιρο που παίξαμε δικαιούμαστε να ελπίζουμε βάσιμα σε πρόκριση επί της Κόστα Ρίκα την Κυριακή. Το ποδόσφαιρο που παρουσιάσαμε, υπερπαραγωγικό με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση με ισορροπημένους παίκτες και ανεξάντλητες δυνάμεις όπως φανερώνουν τα ατέλειωτα χιλιόμετρα που κάλυψε ο συγκινητικός Γιώργος Καραγκούνης.

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη επιβάλει να γίνει ειδική αναφορά στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Ανδρέα Σάμαρη.

Η αναπάντεχη, σε σχέση με τις καθιερωμένες επιλογές του Φερνάντο Σάντος, στο παιχνίδι συμμετοχή του, μας έδωσε ποιότητα και στην επίθεση και στη μεσαία γραμμή.

Υποθέτω ότι ο κόουτς όταν έρθει η ώρα της σύνθεσης για το ματς με την Κόστα Ρίκα δεν θα τους ξεχάσει. Προς το παρόν του αξίζει να το γλεντήσει, να καπνίσει ένα δυο τσιγάρα παραπάνω και να απολαύσει τις δάφνες του. Το ματς κερδήθηκε και από το δικό του θάρρος όταν έβαλε επιπλέον επιθετικό αφήνοντας την ομάδα με δυο μόλις χαφ στην προσπάθεια να πετύχουμε το γκολ της νίκης. Και να το θυμάστε. Η ομάδα που είδαμε στο «Καστελάο» έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Πηγή: sport-fm.gr

Kicker:« Ασυνήθιστα επιθετική η Ελλάδα»

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ, για την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στη φάση των «16», μετά τη νίκη κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού

Kicker:« Ασυνήθιστα επιθετική η Ελλάδα»
Η ηλεκτρονική έκδοση του Kicker, γράφει «Γερά νεύρα ο Σαμαράς, η Ελλάδα συνεχίζει», ενώ μέσα στο ρεπορτάζ του παιχνιδιού, αναφέρει πως η Ελλάδα ήταν ασυνήθιστα επιθετική σε αυτό το ματς.

Η A BOLA γράφει: «Η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και πέρασε στη φάση των «16», ενώ αναφέρεται και στις δηλώσεις του Σάντος που μίλησε για «ιστορική στιγμή».

Η πορτογαλική RECORD τονίζει: «Πέναλτι στις καθυστερήσεις, ο Φερνάντο Σάντος στους «16».

Η Equipe αναφέρει στον τίτλο της: «Οι Ελέφαντες γκρεμίστηκαν από τον Ολυμπο» και προσθέτουν πως άνθρωπος του αγώνα ήταν ο Σαμαράς.

FIFA.COM: «Δραματικό πέναλτι της Ελλάδα στο φινάλε, αρνείται στους Ιβοριανούς».

AS. COM: «Ελληνική εποποιία στο 92’, τραγωδία για την Ακτή Ελεφαντοστού».

BBC.COM: «Ο Σαμαράς βγάζει νοκ-άουτ την Ακτή Ελεφαντοστού στις καθυστερήσεις».

SKYSPORTS.CO.UK: «Η Ελλάδα αρπάζει τη νίκη στο τέλος για να προκριθεί στους 16». Πηγή: sport-fm.gr

Ομάδα μύθος, ομάδα ευλογημένη...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για μια ακόμη βραδιά θριάμβου που μας χάρισε η εθνική Ελλάδας...

Ομάδα μύθος, ομάδα ευλογημένη...
Τύχη; Ναι. Όταν κερδίζεις πέναλτι στο 93’ και σκοράρεις για νίκη πρόκριση, θέλει και τύχη.

Η ίδια όμως είναι που σου γύρισε την πλάτη στα τρία δοκάρια και σε άλλες τόσες ευκαιρίες. Τόσες φάσεις που θα το είχαμε καθαρίσει πιο πριν το παιχνίδι. Το άξιζε η Ελλάδα. Εκανε το καλύτερο της παιχνίδι εδώ και χρόνια. Ισως να ήταν και το καλύτερο τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών. Πρόκριση παιζόταν. Για λίγα δευτερόλεπτα θα μέναμε έξω.

Αδικο θα ήταν με τέτοια προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Λίγο μετά το πέναλτι του Σαμαρά δεν έμεινε φωνή και κουράγιο να γράψουμε. Το μυαλό σταματά. Εγινε κι αυτό. Η Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ. Ευλογημένη ομάδα. Εκεί που όλα είναι χαμένα, η Ελλάδα είναι εκεί. Αρνείται να παραδοθεί. Και να μην περνούσαμε, πάλι υπερήφανοι θα ήμασταν. Η προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά του Σάντος ξεπερνά κάθε προσδοκία και απαίτηση.

Στην αρχή του τουρνουά δεν ήταν έτσι. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Η κριτική σκληρή, ανάλογη όμως των εμφανίσεων. Τέλος καλό, όλα καλά. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Τη μια είσαι ήρωας, την άλλη θύμα και ο χειρότερος όλων. Αυτή τη φορά παίξαμε και μπάλα. Τα έδωσαν όλα. Ηρθε και η νίκη και κανείς πια δεν έχει να πει το παραμικρό.

Ο Ντρογκμπά και ο Τουρέ πάνε πάλι σπίτι τους. Η Ελλάδα έκανε την ανατροπή κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς. Τώρα, το μενού έχει Κόστα Ρίκα. Ας μην βιαζόμαστε. Δεν χρειάζεται να βλέπουμε πιο μακριά από εκεί που είμαστε. Κάνουνε ήδη όνειρα για τους οκτώ. Λάθος μεγάλο. Όταν βιαζόμαστε, σκοντάφτουμε.

Την Ελλάδα την φοβόμαστε στα εύκολα. Όχι στα δύσκολα. Ηρεμία και υπομονή. Για την ώρα ας πανηγυρίσουμε. Αν έρθει κάτι παραπάνω, καλοδεχούμενο. Ότι κι αν γίνει από εδώ και πέρα δεν θα έχουμε να πούμε τίποτα σε αυτή την ομάδα.

Τη δουλειά της την έκανε και με το παραπάνω. Αν έρθει η πρόκριση, φυσικά και είναι καλοδεχούμενη. Ως τότε όμως το ράβουμε και υποκλινόμαστε. Για μια ακόμη φορά… Πηγή: sport-fm.gr

Τοροσίδης: «Θα γεράσουμε και θα λέμε ότι κάτι κάναμε με την Εθνική»

Στην αλματώδη πρόοδο της Εθνικής ομάδας την τελευταία δεκαετία στάθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Τοροσίδης: «Θα γεράσουμε και θα λέμε ότι κάτι κάναμε με την Εθνική»
Την χαρά του για τα επιτεύγματα της Εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια εξέφρασε ο Βασίλης Τοροσίδης μετά τη νίκη (2-1) επί της Ακτής Ελεφαντοστού και την ιστορική πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Βασίλης Τοροσίδης:

«Δείξαμε ότι μετά το 1-1 είχαμε ψυχικά αποθέματα, δυνάμεις. Θέλαμε την πρόκριση για να δώσουμε χαρά στους Έλληνες ελπίζουμε να χάρηκαν και θέλουμε να χαρούμε και την Κυριακή».

Για την αλλαγή εικόνας της Εθνικής: «Δεν έχω να δώσω καμία απάντηση. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε η Ελλάδα. Μια χώρα μικρή. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε κάνει άλματα. Όχι μόνο στην ανδρών, στις ελπίδες, στους νέους, συμμετέχουμε σε τελικούς. Έχουμε μεγάλη βελτίωση. Μακάρι να έρθουν νέα παιδιά και να έχουν μεγαλύτερες επιτυχίες από εμάς. Εμείς θα γεράσουμε και θα λέμε ότι κάτι κάναμε με την Εθνική».

Για την πορεία της Εθνικής: «Ο στόχος ήταν η πρόκριση. Ήρθε η πρόκριση. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Δεν είναι το μεγαθήριο η Κόστα Ρίκα, αλλά είναι μία από τις ομάδες που έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Εδώ που φτάσαμε θέλουμε την πρόκριση».

Για το πέναλτι στο φινάλε: «Ήμουν σίγουρος ότι θα πάει ο Σαμαράς και θα το βάλει».

Για την πρόκριση και τη σύγκρουση με την Κόστα Ρίκα: «Σήμερα γράψαμε ιστορία, με την πρώτη πρόκριση. Την Κυριακή θέλουμε άλλη μια ιστορική πρόκριση».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Μείναμε ενωμένοι. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Θα μπορούσα να είχε συμβεί σε οποιονδήποτε. Να είχα τσακωθεί εγώ με κάποιον».

Η βραδιά που ο Σάντος, νίκησε τους φόβους του!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη μεγάλη ρεβάνς που πήρε ο Σάντος, απέναντι στον ίδιο τον εαυτό του, συνδέοντας το όνομα του με μια τεράστια πρόκριση.

Η βραδιά που ο Σάντος, νίκησε τους φόβους του!!
Αυτή τη φορά ο Σάντος, πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε. Επί της ουσίας η δήλωση του στη ΝΕΡΙΤ, μόλις τελειώνει το ματς, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δίχως αμφιβολία και παραπάνω λόγια: «Ο Σαμαράς έχει παίξει πολλές φορές στην κορυφή της επίθεσης. Θεωρήσαμε ότι ήταν η κατάλληλη στρατηγική, να αγωνιστούμε, με τρεις κινητικούς επιθετικούς και ευτυχώς η στρατηγική πέτυχε».

Ο Πορτογάλος, σε ένα ματς που δεν ήθελε να είναι το τελευταίο του στην Εθνική, ξεπέρασε τους φόβους και τον κακό εαυτό του. Αποφάσισε να ρίξει τον Σαμαρά στην κορυφή, τον Λάζαρο στο πλάι, ενώ εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να ρίξει τον Σάμαρη στο παιχνίδι, εξαιτίας του τραυματισμού του Κονέ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει ένα παιχνίδι η Εθνική στο οποίο έβαλε 2 γκολ, είχε τρία δοκάρια, αμέτρητα σουτ και βέβαια έπαιξε ποδόσφαιρο. Το ματς που έκανε η Εθνική, απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, ξεπερνάει σε παραγωγικότητα και τα καλύτερα παιχνίδια του 2004 (το κορυφαίο τότε από άποψη φάσεων που έκανε η Εθνική, ήταν εκείνο με τη Γαλλία, κατά την γνώμη μου).

Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα ματς που θεωρώ πως θα του εξασφαλίσει άνετα, ένα καλό συμβόλαιο στο Καμπιονάτο. Ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος έκαναν και πάλι ένα υπέροχο παιχνίδι, ο Χολέβας έπαιξε ματς που θύμισαν Τσάμπιονς Λιγκ όταν είχε πίσω του τον Μαρκάνο. Τέλος, με την αναγκαστική αλλαγή του Κονέ, ο Σάμαρης ήρθε να κουμπώσει με το ταίρι του, στον Ολυμπιακό. Και ένας σύγχρονος χαφ σαν τον Σάμαρη, μπορεί και να ξεκινήσει δημιουργία φάσης και να την τελειώσει, αν πάρει τη μπάλα καλά. Αλλά κι ο Μανιάτης, έπαιξε με τελείως διαφορετική ψυχολογία, συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς.

Η Εθνική πρέσαρε, έκλεψε μπάλα στο μισό του αντιπάλου και έκανε φάσεις. Μπόρεσε να τρέξει τη μπάλα και να την μεταφέρει σωστά στο αντίπαλο μισό. Θα πει κανείς, γιατί κερδίσαμε με πέναλτι στο 93’ που ήταν πέναλτι (παρά τις απόψεις περί του αντιθέτου). Όταν η Εθνική μπορεί να πρεσάρει και να τρέξει, μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο ή μάλλον το καλύτερο της ιστορίας της και ο Σάντος, παρά τις αντιξοότητες, να πραγματοποιήσει το καλύτερο κοουτσάρισμα, στην καριέρα του.

Θέλω να κλείσω με τον Πορτογάλο, αφού του έχω αφιερώσει τον τίτλο. Ο Σάντος, όπως τον έχουμε ζήσει 13 χρόνια. Θα είχε φτιάξει πολύ μεγαλύτερο όνομα και ίσως και μια μεγαλύτερη καριέρα, αν δεν ήταν, σε καθοριστικές στιγμές, διστακτικός. Θα πει κανείς, πως έχει απολαύσει δόξες και τιμές από τους συμπατριώτες του. Για όσους τον ζήσαμε, 13 χρόνια στην Ελλάδα, θεωρώ πως είναι η μέρα, που ο Πορτογάλος, ξεπέρασε τους (προπονητικούς) φόβους του και δικαιώθηκε. Αυτή η σελίδα, αυτού του Μουντιάλ, ίσως να είναι η πιο λαμπρή της καριέρας του. Κι είναι η μέρα, που -πιθανότατα- μπαίνει στις συνειδήσεις των Ελλήνων, σαν πραγματικά άξιος συνεχιστής του Ρεχάγκελ.

ΥΓ: Σήμερα που ο Χολέμπας, είχε Λάζαρο στην πλευρά του, κάθε άλλο παρά κακός ήταν. Οι δύο της αριστερής πλευράς ήταν ίσως οι καλύτεροι.
Πηγή: sport-fm.gr

Τηλεφώνημα Μουρίνιο στον Σάντος!!

Κι ο Ζοσέ Μουρίνιο «υποκλίθηκε» στο μεγαλείο της Εθνικής που συνεχάρη Σάντος και διεθνείς για την σπουδαία επιτυχία τους.

Τηλεφώνημα Μουρίνιο στον Σάντος
Δέκτες συγχαρητηρίων από πολλούς γίνονται οι παίκτες της Εθνικής και ο Φερνάντο Σάντος μετά την νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού και την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ. Ένας εξ’ αυτών και ο Ζοσέ Μουρίνιο!

Λίγη ώρα μετά το φινάλε του αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι τηλεφώνησε στο συμπατριώτη του και τον συνεχάρη για την υπερπροσπάθεια και την μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας στη Βραζιλία.
Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτονται ανταλλαγή Γκρίφιν με Λεμπρόν!!

Για την ανταλλαγή του καλοκαιριού πάνε οι Κλίπερς, καθώς σύμφωνα με τους «LA Times» σκέφτονται να… θυσιάσουν τον Μπλέικ Γκρίφιν, προκειμένου να αποκτήσουν τον Λεμπρόν Τζέιμς!

Σκέφτονται ανταλλαγή Γκρίφιν με Λεμπρόν!
Ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει αποφασίσει να κάνει χρήση του opt out που έχει στο συμβόλαιό του με τη Χιτ και να γίνει unrestricted free agent από την 1η Ιουλίου, με αποτέλεσμα να έχει αναγκάσει το μισό… NBA να ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους «LA Times», οι Λος Άντζελες Κλίπερς σκέφτονται πολύ σοβαρά να ανταλλάξουν τους Μπλέικ Γκρίφιν και Τζάρεντ Ντάντλεϊ (ή Ματ Μπαρνς) στο Μαϊάμι, για να αποκτήσουν τον «Βασιλιά»!

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, αναφέρονται και οι καλές σχέσεις που έχει ο Λεμπρόν με τον προπονητή των Κλίπερς, Ντοκ Ρίβερς, αλλά και με τον γκαρντ, Κρις Πολ.
Πηγή: sport-fm.gr

Αντετοκούνμπο: «Μπράβο μάγκες»

Με την ψυχή του χάρηκε την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αντετοκούνμπο: «Μπράβο μάγκες»
Όλοι οι Έλληνες γιορτάζουν. Σε όλο τον κόσμο. Απ’ όπου κι αν βρίσκονται.

Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Μέσω Twitter έδωσε τα συγχαρητήριά του στους «μάγκες» του Φερνάντο Σάντος για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ και ευχήθηκε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, για ακόμα μεγαλύτερες υπερβάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Τι έκανε ο Παπασταθόπουλος την ώρα του πέναλτι; (pic)

Όταν η μπάλα έκαιγε, ο Σαμαράς την πήρε στα χέρια. Μέχρι να τη στείλει στα δίχτυα όμως, καθένας από μας «τα είδε όλα». Ή μπορεί και το… ανάποδο, όπως έκανε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Τι έκανε ο Παπασταθόπουλος την ώρα του πέναλτι; (pic)
Οι καρδιές όλων μας την ώρα του πέναλτι συγχρονίστηκαν μ’ αυτή του Γιώργου Σαμαρά.

Όλοι μας στέλναμε και την τελευταία ικμάδα θετικής ενέργειας για να τα καταφέρει. Καθένας από μας, ωστόσο, έζησε διαφορετικά τη δραματική αυτή στιγμή.

Άλλος έτρωγε τα νύχια του. Άλλος έκοβε βόλτες. Άλλος έπαιρνε κάποιο γούρι στα χέρια του.

Ή… απλώς έκλεινε τα μάτια του, όπως έκανε (σ’ ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της αγωνίας) ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος…

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Μανωλάς: «Η Ελλάδα δεν τα παρατάει ποτέ»

Απόδειξη της ελληνικής ψυχής είναι η μεγάλη πρόκριση της Εθνικής στους 16 του Μουντιάλ, όπως τόνισε ο Κώστας Μανωλάς. «Αφιερωμένο σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε και κράτησε χαμηλά την... μπάλα!

Μανωλάς: «Η Ελλάδα δεν τα παρατάει ποτέ»
Σε όλο τον ελληνικό λαό αφιέρωσε την τεράστια πρόκριση της Εθνικής ο Κώστας Μανωλάς. Ο διεθνής στόπερ τόνισε πως η ομάδα άξιζε πέραν για πέραν τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού και ευχήθηκε το ταξίδι στη Βραζιλία να συνεχιστεί, κρατώντας πάντα χαμηλά την... μπάλα ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μανωλά:

«Ήταν όλοι οι παίκτες πρωταγωνιστές. Είμαστε χαρούμενοι, η Ελλάδα δεν τα παρατάει ποτέ. Το αποδείξαμε και συνεχίζουμε. Θα δούμε τι θα γίνει, έχει ο Θεός. Όλοι μαζί παλέψαμε, κανείς δεν μπορεί να πει ξεχωριστά για τον εαυτό. Όλοι δείξαμε την ψυχή μας. Όσοι έπαιξαν, όσοι ήταν στον πάγκο, οι Έλληνες στις εξέδρες. Αξίζαμε να περάσουμε και πιστεύω ο Θεός μας έδωσε την πρόκριση.

Στην αρχή αισθάνθηκα πως είχαμε ατυχία με τα δοκάρια, αλλά δεν έχασα την πίστη μου. Κοίταζα στο πέναλτι γιατί πίστευα πως θα μπει. Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική μου απόδοση, αλλά να πηγαίνει καλά η ομάδα. Εγώ κοιτάω να είμαι υγιής. Χαμηλά η μπάλα, έχουμε το ματς με την Κόστα Ρίκα και ευελπιστώ πως αν πιάσουμε ανάλογη απόδοση, θα πάρουμε κι άλλη πρόκριση.

Όλα τα τραγούδια του κόσμου αφιερώνω στον κόσμο, γιατί είμαι χαρούμενος που κάναμε τον ελληνικό λαό να νιώσει υπερήφανος. Αφιερώνω την πρόκριση σε όλους».

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την βάση της επόμενης Εθνικής, για μια εμφάνιση - έμπνευση και όραμα για ακόμη καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον. Ακόμη και αν ήθελε, ακόμη και αν έτριβε ένα λυχνάρι για να πραγματοποιήσει μια ευχή του, ο Φέρναντο Σάντος δεν θα μπορούσε να κάνει στους Έλληνες του ποδοσφαίρου ένα καλύτερο, ένα σημαντικότερο αποχαιρετιστήριο δώρο από αυτό που έκανε απόψε το βράδυ στη Φορταλέζα. Ο Πορτογάλος άφησε την ιδεατή παρακαταθήκη, την ιδεατή κληρονομιά: μια Εθνική ομάδα που έπαιξε απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού ποδόσφαιρο της φύσης που όλοι οι Έλληνες θα θέλουμε να βλέπουμε, ποδόσφαιρο με δημιουργία, με επίθεση, και όχι μόνο με άμυνα. Κι αυτό το ποδόσφαιρο έφερε στην Ελλάδα την μεγαλύτερη διάκριση που είχε ποτέ στη ζωή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο: την πρόκρισή της στους 16 του Μουντιάλ.
Τώρα η Ελλάδα ξέρει, διότι διαπίστωσε, σε συνέχεια αρκετών διαπιστώσεων στη διάρκεια της 4ετίας του Πορτογάλου, όπως πρόχειρα θυμάμαι στο Euro 2012 και στα μπαράζ με τη Ρουμανία, ότι μπορεί να έχει τύχη και αποτελέσματα και δημιουργώντας και όχι μόνο καταστρέφοντας. Και ξέρει επίσης ότι μπορεί να εμπιστεύεται και την επόμενή της γενιά, αυτή που απαρτίζουν οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κονέ, Μανιάτης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος, Καρνέζης, Γλυκός και αρκετά ακόμη παιδιά που δεν ήταν στο Μουντιάλ του 2010. Αυτή είναι η κληρονομιά που μας αφήνει ο Σάντος.
Αυτή η εμφάνιση είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες της Εθνικής ομάδας στην ιστορία της. Μια εμφάνιση για να κερδίσει σεβασμό και αναγνώριση και όχι μόνο τα απαξιωτικά σχόλια αυτών που της προσάπτουν ότι ξέρει να βάζει μόνο το λεωφορείο μπροστά από την εστία. Σε αυτό το Μουντιάλ η Ελλάδα έβαλε λεωφορείο μόνο όταν αναγκάστηκε, στο ματς με την Ιαπωνία, όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο στο τερέν. Ποτέ άλλοτε.
Αυτή η εμφάνιση είναι η βάση για την Εθνική ομάδα της επόμενης ημέρας. Κι είμαστε πολύ τυχεροί που ο Σαντος την έδειξε στον Κλαούντιο Ρανιέρι προτού αυτός αναλάβει, ώστε να την έχει σαν οδηγό. Ο Πορτογάλος έδειξε στον Ιταλό ότι οι Έλληνες ξέρουν και να παίζουν, να δημιουργούν, όχι μόνο να καταστρέφουν. Ότι έχουν ταχύτητα και στα πόδια και στην ανάπτυξη, ότι ξέρουν να παίξουν ποδόσφαιρο συνδυαστικό, ότι ξέρουν να σουτάρουν, και δεν ψάχνουν το γκολ μόνο από τη στημένη μπάλα.
Κρατήστε τούτη τη φορά τις σκέψεις και τις διαπιστώσεις σας, μαζί με τα συναισθήματα, σε ένα μπαούλο για να το ανοίγετε και να παίρνετε κουράγιο κάθε φορά που απαξιώνετε την Εθνική και την κάνετε Ελληνίδα στο μυαλό παρότι εκείνη προσπαθεί με νύχια και δόντια να συμπεριφέρεται σαν ξένη, ξένη με το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι άθλημα διαφορετικής φύσης από αυτό που παίζουν οι άλλοι εκεί έξω. Και προς Θεού, το νου σας, αφήστε ελεύθερα τα νέα παιδιά, τα παιδιά σας να χαίρονται την Εθνική, να την θαυμάζουν, να την υποστηρίζουν, να την εμπιστεύονται στα δύσκολα και όχι μόνο στα εύκολα και να της δείχνουν τον σεβασμό που όλοι εμείς, οι μεγαλύτερες γενιές δεν της έχουμε δείξει.
Χάρη στην Εθνική τα νέα παιδιά μαθαίνουν στην διάρκεια της τελευταίας 10ετίας να κάνουν, έστω ποδοσφαιρικά, σκέψεις μεγάλες, να ονειρεύονται, να σκέφτονται ελεύθερα, να βάζουν μεγαλύτερους στόχους, να οραματίζονται υπερβάσεις που εμείς δεν είχαμε διανοηθεί, επειδή η Εθνική των παιδικών μας χρόνων δεν περνούσε ούτε απέξω από τις μεγάλες διοργανώσεις. Η δική τους Εθνική είναι πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, μπήκε στην 8αδα του Euro 2012, στους 16 του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014. Αφήστε τα να την χειροκροτούν. Μη τα μιζεριάσουμε. Ας τα αφήσουμε να μεγαλώσουν με μεγαλύτερη τόλμη από τη δική μας. Ας μη τα κάνουμε σαν τα μούτρα μας.
Πηγή: gazzetta.gr

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την ηρωική Ελλάδα που έμεινε ζωντανή, την... άντεξε το σκοινί και κάνει την πρόταση του για το νέο σποτάκι της ΝΕΡΙΤ με Πρωτοψάλτη!  
Όλες τις μέρες που μεσολάβησαν από το ματς με την Ιαπωνία μέχρι και το... επικό παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού η ΝΕΡΙΤ ως «προαναγγελία» του αγώνα είχε τον στίχο από το τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη «κι είμαστε ακόμα ζωντανοί»! Δεν μείναμε μόνο ζωντανοί, δεν μας άντεξε απλά το σχοινί, αλλά στο τέλος φάνηκε και στο χειροκρότημα. Όχι μόνο όλων των Ελλήνων, αλλά όλης της Ευρώπης. Όλου του κόσμου. Αυτή η εθνική έπαιξε με ψυχή, αλλά όχι μόνο.
Δεν ταμπουρώθηκε. Είχε πλάνο νίκης και αυτό ήταν ξεκάθαρο. Δεν απογοητεύτηκε κανείς ακόμη κι όταν ο Ιβοριανοί ισοφάρισαν και έιχαν την πρόκριση στα χέρια τους. Τότε που θέλαμε κι άλλο γκολ, το ψάξαμε και το βρήκαμε. Σε ένα ματς που από την αρχή η τύχη μας είπε ξεκάθαρα ότι θα είναι απέναντι μας. Δυο αναγκαστικές αλλαγές έως το 20' και τρία δοκάρια. Τι άλλο έπρεπε να γίνει για να σε πάρει από κάτω; Κι όμως αυτή η ομάδα, τα... έδειξε. Δεν έπαιξε για να «φύγει ηρωικά», αλλά για να συνεχίσει στην διοργάνωση και τα κατάφερε. Ήθελε νίκη και την πήρε. Άφησε εκτός την Ακτή του Ντρογκμπά και του Τουρέ και συνεχίζει.
Κάτι μας θυμίζει αυτό... Δέκα χρόνια πριν ήταν πάλι που οι πάντες μας είχαν ξεγραμμένους και αγώνα με αγώνα φτάσαμε στο έπος.
Πιθανότατα αυτή την φορά δεν θα... πιούμε νερό (κούπα). Δεν θα πάμε καν ως την πηγή (τελικός). Όμως και μόνο που ονειρευόμαστε ακόμη είναι το μεγάλο κέρδος. Την ώρα που η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Κροατία, η Βοσνία είναι... ήδη στην βάση τους, την ώρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι άλλοι Πορτογάλοι τσεκάρουν κι αυτοί εισιτήρια για επιστροφή, η Ελλάδα προχωράει!
Στο Μουντιάλ που η Ευρώπη... ράγισε ποδοσφαιρικά, ο Σάντος, ο μεγάλος αρχηγός Κάρα (τα είχαμε πει ότι ξέρει τον τρόπο), ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Σαμαράς, ο Μανιάτης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Σαλπιγγίδης και όλοι οι άλλοι συνεχίζουν, πήγαν στους 16 και ποιος ξέρει που μπορούν να φτάσουν. Επόμενο ραντεβού το βράδυ της Κυριακής με τους Κοσταρικανούς για τον νέο άθλο. Δεν ξέρω αν στην ΝΕΡΙΤ θα συνεχίσουν με Πρωτοψάλτη.
Το «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά» είναι πάντως μια καλή πρόταση... 
Πηγή: gazzetta.gr

Στη Βραζιλία ήρθααα... και θα μείνω!!

O Xρήστος Σταθόπουλος γράφει για την «παγκόσμια» Ελλάδα που ξύπνησε μνήμες.

Το είπαμε μετά το ματς με την Ιαπωνία. Ας παίξουν παλικαρίσια κι ας αποκλειστούν. Θα τους αποθεώσουμε. Πόσω μάλλον τώρα που έγραψαν ιστορία, που πήραν τη μεγάλη πρόκριση στις 16, ναι στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Τα παλικάρια του Σάντος έδωσαν χαρά σε όλη την Ελλάδα. Εβγαλαν τον κόσμο έξω, ξύπνησαν τους γείτονες από τις φωνές και τις κραυγές που «έφευγαν» από τα μπαλκόνια, τα μαγαζιά με τις μεγάλες τηλεοράσεις και τα σαλόνια. Οι αγκαλιές θύμισαν... 2004. Κακά τα ψέματα, η Εθνική μας τρέλανε και ξύπνησε τις μνήμες εκείνου του τρελού καλοκαιριού στην Πορτογαλία.
Τώρα, κάνει τα ίδια στην... αποικία. Στη χώρα του Πελέ, που όλα γίνονται σιγά-σιγά μπλε, για να τραγουδήσουμε και το στιχάκι.
Επί της ουσίας τώρα: η Ελλάδα έπαιξε μπάλα. Κανονική. Με αρχή, μέση και τέλος και δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα της πρεμιέρας κόντρα στην Κολομβία. Είχε σχέση, όμως, με την ομάδα που αντιμετώπισε την Ιαπωνία και μάλιστα στη βελτιωμένη βερσιόν. Παρά τις ατυχίες, το σχήμα ήταν καλύτερο, πιο νεανικό -έστω και από ανάγκη-, πιο ορθολογικό, πιο φρέσκο, πιο δραστήριο, πιο αγωνιστικό, πιο ποδοσφαιρικό και σημερινό.
Και γι' αυτούς τους λόγους πήρε τη μεγάλη νίκη και την ιστορική πρόκριση. Ο Γλύκος ευτυχώς δεν αγχώθηκε καθώς δεν πιέστηκε ιδιαίτερα και ο Ανδρέας Σάμαρης έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Σάντος που τον σήκωσε από τον πάγκο. Για τον Καραγκούνη, τον Χολέβα, τον Μανιάτη, τον γίγαντα Σωκράτη και ΟΛΟΥΣ τους άλλους, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Ακολούθησαν το τέμπο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή που λέγεται Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος επιτέλους έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο και έδειξε τι μπορεί να κάνει και πως μπορεί να παρασύρει την ομάδα. Ήταν όλοι τους υπέροχοι, ήταν όλοι τους ήρωες και οι δηλώσεις τους για τη χαρά που έστειλαν μακριά στην πατρίδα, τους τιμά και τους βάζει στο κάδρο των Θεών.
Τώρα με την Κόστα Ρίκα την Κυριακή το βράδυ, πάλι στις 11. Ποιος μπορεί να πει ότι σε ένα ματς νοκ άουτ δεν θα γίνουν τα πάντα; Ποιος μπορεί να πει ότι η Ελλαδάρα δεν θα πάει στους 8; Αλλά και να μην πάει, τι έγινε; Ακόμη και την Ακτή να μην πετάγαμε έξω, τα τρία δοκάρια, η προσπάθεια και η εμφάνιση θα μας έκαναν όλους να πάμε αεροδρόμιο.
Μπράβο σε όλους, η Ελλάδα στα πόδια τους...
ΥΓ. Respect στον Αλέξη Σπυρόπουλο που είχε τα κότσια να πει αμέσως ότι ΔΕΝ ήταν πέναλτι αυτό που πήραμε.
ΥΓ2. Έτσι όπως το βλέπω το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο, το 'χει το συρτάκι...

Πηγή: gazzetta.gr

Παγκόσμιοι στις καρδιές μας!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης ψάχνει λέξεις για την Εθνική και γράφει για την μεγάλη απάντηση που έδωσαν τα παιδιά και ο Σάντος.  
Δεν υπάρχουν λόγια να πω για αυτή την Εθνική ομάδα. Είναι λίγο μετά την λήξη του αγώνα, πανηγυρίζω ακόμα και ίσως πάνω στην φόρτισή μου να πω μία κουβέντα παραπάνω.
Η πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ είναι ένα κλικ πιο κάτω από την κατάκτηση του Euro to 2004. Διότι μιλάμε για μεγαλύτερο ανταγωνισμό και άλλες κλιματολογικές συνθήκες. Αξίζουν μόνο μπράβο σε αυτά τα παιδιά και στον Φερνάντο Σάντος. Τρία δοκάρια τέσσερις καθαρές ευκαιρίες , για μία Εθνική, που …χλευάστηκε ακόμα και στην διάρκεια του Μουντιάλ. Η ζωή αυτούς που αξίζουν τους επιβραβεύει και αυτούς που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα τους εκθέτει. Σήμερα πανηγυρίζει όλη η Ελλάδα, αλλά ανάμεσά τους είναι και κάποιοι πανηγυρτζίδες , που στα δύσκολα κράζουν , απαξιώνουν, χλευάζουν και βγάζουν εμπάθεια. Η απάντηση για αυτούς ήρθε στο γήπεδο από τα παιδιά και τον Σάντος.
Απόψε η Εθνική προκρίθηκε κόντρα σε όλους και όλα . Με δύο τραυματισμούς στο πρώτο 20λεπτο του Κονέ και του Καρνέζη , με τρία δοκάρια και ευκαιρίες που αν έμπαιναν θα βάζαμε τεσσάρα. Με μία ισοφάριση από το πουθενά στην μισή ευκαιρία έγινε ένα γκολ από την Ακτή. Αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Βγήκαμε μπροστά κερδίσαμε το πέναλτι(που δεν ήταν, αλλά είναι το λιγότερο που με ενδιαφέρει , διότι σε άλλες φάσεις στο παρελθόν έχουμε αδικηθεί) και ο Σαμαράς έβαλε το γκολ της καριέρας του από πλευράς σημασίας. Και πιστέψτε με θέλει άντερα να παίρνεις την μπάλα όταν καίει και να στην στέλνεις στα δίχτυα στο 90φεύγα.Πήρε φόρα από την βούλα πλασέ και Γκοοοοοοοοοοοολ. Πιο πριν είχε φτιάξει το πρώτο γκολ.
Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά, που έπαιξαν απόψε, πολλά μπράβο στον τεράστιο Σάντος, που έκανε ρεσιτάλ στον πάγκο, έβαλε τον Σάμαρη αντί του Κονέ και τον δικαίωσε και όταν έπρεπε έβαλε στο παιχνίδι και τον Γκέκα και τα έπαιξε όλα για όλα. Και επίσης δικαιώθηκε.
Ειμαστε ευγνώμονες απέναντι σε αυτή την Εθνική και στον προπονητή που μας έκαναν για άλλη μία φορά περήφανους. Αυτοί, που …βαριούνται να βλέπουν αυτή την Εθνική ας δουν από εδώ και πέρα την Αγγλία , την Ιταλία, την Ισπανία, που γύρισαν σπίτι. Αυτές οι ομαδάρες πίσω στην πατρίδα και εμείς με τα …..γατάκια, τους ….άμπαλους, τους …άχρηστους, τους….ανίκανους, τους ….παλαίμαχους συνεχίζουμε στην Βραζιλία. Σε κάθε περίπτωση αυτοί που …ντρέπονται για το ποδόσφαιρο που παίζουμε ας κάνουν στην άκρη και ας αφήσουν εμάς που πιστέψαμε και πιστεύουμε σε αυτή την Εθνική να πανηγυρίσουμε, να χαρούμε.
Ααααα. Το είχε προβλέψει και ο Μουρίνιο ότι θα περάσουμε . Και αυτός άμπαλος είναι….
*Πριν το παιχνίδι είχα γράψει ότι ο Λάζαρος μπορεί να ήταν καθοριστικός για το ματς, διότι και τον Οριέ σταμάτησε και στην επίθεση τα έκανε όλα εκτός από το γκολ. Απίστευτος Σαμαρης, τούρμπο Χολέμπας, ασταμάτητος Μανιάτης απροσπέλαστοι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, ψυχάρα ο Τοροσίδης, αλλά και όλοι οι άλλοι, που έβαλαν το καλύτερό τους εαυτό και κατέθεσαν ψυχή.
*Υπόκλιση στον τεράστιο αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη, την τυπάρα , που από τότε που μπήκε στην ομάδα από το ματς με την Ιαπωνία μετέδωσε την φλόγα και το πάθος του στην ομάδα και απόψε όσο άντεξε ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ. Αν έμπαινε το δοκάρι θα είχε βάλει το γκολ της ζωής του. Δεν πειράζει τυπάρα θα το βάλεις με την Κόστα Ρίκα.
*Θα πω κάτι τελευταίο. Όχι όλοι , αλλά κάποιοι σε αυτή τη  χώρα είναι αχάριστοι. Αυτή την Εθνική θα έπρεπε να την έχουν ψηλά , για όλα όσα έχει πετύχει  και αντί να συμβεί αυτό περιμένουν πότε θα χάσει για να βγάλουν την χολή τους. Ας περιμένουν, λοιπόν, μέχρι το επόμενο ματς με την Κόστα Ρίκα, μήπως χάσει αυτή η Εθνική και ….χαρούν λίγο.
Και όσοι από αυτούς βαριούνται που την βλέπουν αυτή την Εθνική ας πάνε να πιουν καμία μπύρα.
Για όλους τους πολλούς που  πιστεύουμε στην Εθνική ομάδα λέμε σε αυτά τα παιδιά και τον προπονητή: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.
Πηγή: gazzetta.gr

Mundial 2014: Τρελό χρήμα στην ΕΠΟ λόγω Εθνικής!!

Συνολικά 17 εκατομμύρια έχει βάλει στα ταμεία της η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, εκτός από αγωνιστική κέρδη, έχει και οικονομικά.
Συγκεκριμένα, για την παρουσία της Ελλάδας στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ΕΠΟ θα πάρει 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «16» θα φέρει άλλα 9.
Σύνολο 17 δηλαδή, ενώ αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περάσει και το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα, τότε θα μπουν άλλα 14 εκατομμύρια...

Πηγή: gazzetta.gr

Ο Ρανιέρι τρελάθηκε με την Ελλάδα!! (Παγκόσμιο Κύπελλο 2014)

Ο νέος τεχνικός της Εθνικής, Κλαούντιο Ρανιέρι, έπαθε πλάκα και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή για την εμφάνιση και την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η Ελλάδα έκανε... πάταγο στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό πλανήτη και όπως ήταν λογικό εντυπωσιασμένος ήταν και ο νέος τεχνικός της πρωταθλήτριας του 2004, Κλαούντιο Ρανιέρι! Ο Ιταλός προπονητής παρακολούθησε την αναμέτρηση και την επική πρόκριση κόντρα στην Ακτή Ελαφαντοστού και μετά το τέλος του παιχνιδιού είχε επικοινωνία με τον Γιώργο Σαρρή. Ο Ρανιέρι έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΕΠΟ, δήλωσε ενθουσιασμένος με όσα είδε από τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος και ξεκαθάρισε πως η πρόσληψη του είναι θέμα τυπικό και θα κλείσει όταν αποδεσμευθεί και επίσημα από την Μονακό στα μέσα Ιουλίου.

Πηγή: gazzetta.gr