Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πέρασαν 16 χρόνια χωρίς τον Μητσιμπόνα...!

Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη «μαύρη» μέρα που ο Γιώργος Μητσιμπόνας άφηνε μετά από τροχαίο την τελευταία του πνοή και βύθιζε στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Πέρασαν 16 χρόνια χωρίς τον Μητσιμπόνα...
Γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1962, ο Γιώργος Μητσιμπόνας υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας της ΑΕΛ που τη δεκαετία του ’80 έκανε περήφανο τον «κάμπο» κατακτώντας το πρωτάθλημα του 1988.








Το γεγονός μάλιστα πως ο τίτλος κατακτήθηκε μαθηματικά την Πρωτομαγιά εκείνης της χρονιάς με νίκη κόντρα στον Ηρακλή που προήλθε από δικό του γκολ, σε συνδυασμό με τη γενική παρουσία του, άφησαν την εικόνα του για πάντα χαραγμένη στην καρδιά και το μυαλό των φιλάθλων της Λάρισας.

inner

Με τη βυσσινί φανέλα πανηγύρισε κι ένα Κύπελλο Ελλάδας το 1985 κόντρα στον ΠΑΟΚ, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε από το 1989 έως το 1992 για να μεταπηδήσει το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς στον Ολυμπιακό με τα χρώματα του οποίου κατέκτησε το Σούπερ Καπ εκείνης της χρονιάς.

Επιστρέφοντας στην ομάδα της καρδιάς του το 1994 θα βιώσει την απόλυτη πίκρα του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική δύο χρόνια αργότερα…

Η καρδιά του Γιώργου, που συνέχισε ως γνήσιος εραστής της μπάλας να αγωνίζεται στα 35 του με τον Τύρναβο, σταμάτησε να χτυπά στις 13 Σεπτεμβρίου 1997 όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγάκι στο ύψος του χωριού Γιάννουλη.

inner

Όπως πολύ ταιριαστά επέλεξε η μοίρα, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Λάρισας, της πόλης της οποίας την ομάδα υπηρέτησε και παράλληλα λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι… 





Πηγή: sport-fm.gr

«Βούτηξαν στα βαθιά»


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Αρτούρ Λεκμπέλο, μίλησε στον Arena Fm 89,4 για το δίδυμο Μιλίνκοβιτς-Λόντσαρ που ανέλαβε τις τύχες των «κιτρινόμαυρων».
lekbelloΠαράλληλα, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο κόσμος θα κάνει υπομονή και θα στηρίξει την ομάδα στη δύσκολη συνέχεια.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Με τον Λόντσαρ θυμάμαι τις πρώτες μέρες τον έβλεπες και δεν σου γέμιζε το μάτι. Σε  κάθε προπόνηση και αγώνα βελτιωνόταν. Δεν ήταν τυχαίος παίκτης. Βοήθησε την ομάδα, ήταν ένας σκόρερ. Ο κόσμος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και αγαπήθηκε από αυτόν. Σχεδόν κάθε χρόνο βρισκόμαστε στις διακοπές όταν κατεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και τα λέμε για την ομάδα», είπε αρχικά.
Ενώ πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε φορά που ερχόταν στη Θεσσαλονίκη να μην πάει στο Ν. Ρύσιο. Πάντα ενδιαφερόταν. Με πήρε τηλέφωνο όταν ήμουν υπεύθυνος υποδομής στις ακαδημίες και μου ζήτησε να έρθει στο γήπεδο. Πήγαμε στο sports cafe και έβγαλε μερικές φωτογραφίες για να τις πάει στη Σερβία.
Δεν ήμασταν μόνο μια καλή ομάδα, ήμασταν μια καλή παρέα. Πηγαίναμε πάντα μαζί «πακέτο» 10-15 παίκτες για καφέ. Ήμασταν μια οικογένεια. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Σαν αδέρφια. Κάναμε τα πάντα μαζί».
Για την πορεία του Άρη μέχρι τώρα: «Η κλήρωση φάνηκε βολική ξεκινώντας με τον Απόλλων Σμύρνης που φέτος ανέβηκε. Πιστεύαμε θα βοηθούσε κάτι που δεν συνέβη. Έγιναν πολλά λάθη στην αμυντική συμπεριφορά. Και στα τρία ματς ο Άρης είχε την κακή τύχη να δεχτεί γκολ από την αρχή. Είναι δύσκολο να ανατρέψεις το σκορ μετά. Πάντα ο Άρης μέχρι τώρα ήταν με την πλάτη στον τοίχο».
Για τα λάθη που έφεραν τον Άρη σε αυτό το σημείο: «Είναι εύκολο να κατηγορείς μετά τα γεγονότα (σ.σ. για τον Χατζηνικολάου). Ήταν και ατομικά λάθη. Το πρώτο γκολ ήταν λάθος από στημένη φάση. Το δεύτερο πάλι από λάθος του Κύργια. Το τρίτο γκολ πάλι από λάθος του Πουλίδα. Στο επόμενο πάλι λάθος του Διούδη σε στημένη φάση. Στο τρίτο παιχνίδι και εκεί έγιναν ατομικά λάθη. Με τη σειρά αν τα πάρεις είναι πολλά και δεν είναι δυνατόν να έχεις τύχη με τόσα λάθη».
Για το αν η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει τον Άρη: «Συμβαίνει πάντα αυτό σε μια ομάδα όταν αλλάζει ο προπονητής. Οι παίκτες δείχνουν ζήλο στην προπόνηση. Έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι οι παίκτες. Δεν έχουν παράπονο. Είναι ρίσκο που πήραν οι Μιλίνκοβιτς και Λόντσαρ. Πέφτουν κατευθείαν στα βαθιά. Ο Μπουγιουκλής τους έχει ενημερώσει σίγουρα. Αλλιώς θα ήταν να ξεκινήσουν από την προετοιμασία. Τώρα σε 3 μέρες τους ζητούν ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι νωρίς. Αν κάτι πάει στραβά δεν θα τους φορτωθούν ευθύνες επειδή ήρθαν πρόσφατα. Δεν μιλάμε για ένα προπονητή που έχει περάσει η ηλικία του και ήρθε για να κολλήσει ένσημα. Ήρθε να ξεκινήσει μια νέα καριέρα. Μπράβο και στους δύο που αναλαμβάνουν σε τέτοια δύσκολη στιγμή. Τους εύχομαι να έχουν τύχη και να φέρουν καλό αποτέλεσμα. Στη συνεχεία θα έχουν χρόνο για να κάνουν περισσότερα πράγματα».
Ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ο κόσμος πάντα στα δύσκολα είναι στο πλάι της ομάδας. Υπήρχε μεγάλη συμμέτοχη μέχρι τώρα. Και εκτός έδρας δεν του δόθηκαν εισιτήρια. Οι παίκτες πρέπει να αποβάλουν το άγχος. Ξέρουμε πως ο Άρης έχει πολλά καινούργια πρόσωπα φέτος. Δεν θέλω να το δουν το παιχνίδι αυτό σαν το τελευταίο. Δεν πρέπει να ισχύει από τώρα το «κάθε ματς τελικός». Πρέπει να έχει υπομονή η ομάδα και ο κόσμος. Πιστεύω ο κόσμος θα κάνει υπομονή και θα βοηθήσει την ομάδα».

Πηγή: arenafm.gr

«Δεν θα τα κάνουμε πλακάκια»


giotas1Ο πρόεδρος του ΤΑΠ Άρης, Θωμάς Γιώτας, μίλησε στον Arena FM 89,4 τονίζοντας πως ο Α.Σ. θέλει όλα τα τμήματα του συλλόγου.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την κλήρωση του πρωταθλήματος βόλεϊ: «Η κλήρωση είναι καλή αν έχεις καλή ομάδα. Για εμάς είναι καλή. Ξεκινάμε στην έδρα μας. Αισιοδοξούμε ότι θα ξεκινήσουμε με το δεξί».
Για το φετινό πρωτάθλημα: «Με βάση τα ρόστερ των ομάδων και την ενημέρωση που είχα, θα είναι πιο δυνατό πρωτάθλημα. Πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί και θα έχουμε δυνατό συναγωνισμό. Πιστεύω έχουμε κάνει μια ομάδα που θα είναι πιο δυνατή. Θα το δείτε στο γήπεδο».
Ενώ αποκάλυψε: «Όταν έγινε η Γενική Συνέλευση κατέληξε ομόφωνα σε διοίκηση πρωτοδικείου. Τη Δευτέρα κατατίθεται από τον Γρόλλιο η διοίκηση πρωτοδικείου.
«Η Γ.Σ. κύλησε σε καλό κλίμα. Δεν είχε τις μεγάλες εντάσεις του παρελθόντος. Ο λαός του Άρη και η ομάδα θέλει να αλλάξει σελίδα και να δώσει ευκαιρία σε διοίκηση που θέλει να αλλάξει τα πράγματα. Ο Άρης έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς ο Α.Σ. είμαστε η μάνα του συλλόγου και πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα.
Για τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Δεν έχω κάτι να μοιράσω μαζί του. Μιλάμε. Θα έχουμε και συνάντηση. Θα επιδιώξω συνάντηση με την ΚΜΑ, με συνδέσμους για να γίνει δυνατός ο ΑΣ. Θέλουμε διαφάνεια και όλοι να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Δεν θα τα κάνουμε πλακάκια με κανέναν. Δεν πρόκειται να μην προασπίσουμε τα συμφέροντα του Α.Σ. Άρη. Όλα τα τμήματα του Α.Σ. θέλω να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή είναι η θέση μου και τα πιστεύω μου».
Για τη σημερινή συνάντηση με τον Ηλιάδη: «Πιστεύω ότι με τον πρόεδρο της ΠΑΕ θα μπορέσουμε να κάνουμε μια προκαταρκτική συζήτηση και να προχωρήσουμε σε κουβέντες για το μέλλον του Άρη».


Πηγή: arenafm.gr

«Ο κόσμος θέλει νούμερα»


Το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης και του Aris Golden Club, Θωμάς Νικολός, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στα κοινά της ΚΑΕ και την προσπάθεια της διοίκησης για εξυγίανση.
Αναλυτικά όσα είπε:
nikolos«Ο Γκάλης δεν λειτουργεί σαν αξιοθέατο. Είναι ενεργό μέλος πλέον και δείχνει ότι έρχεται πιο κοντά. Είναι δικαιολογημένος ο ενδοιασμός που έχει γιατί ο κόσμος προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί με όχι και τόσο αγαθούς σκοπούς. Προς όφελος του Άρη είναι ο σκοπός ο μέγιστος.
Θα έρθει γύρω στις 18:00-18:30. Θα πάρει διαρκείας από την ΚΑΕ, θα δώσει το «παρών» στο Legend Store, και στη λέσχη στην Έκθεση. Μακάρι να γίνει… μποτιλιάρισμα».
Για την προσπάθεια ένταξης στο άρθρο 99: «Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο που όταν ξεκίνησε δεν περίμενε κανείς να ολοκληρωθεί. Πρέπει να αποδώσουμε εύσημα στον Λευτέρη Αρβανίτη. Από το πρωί μέχρι το βράδυ να μην μπορείς να διαπραγματευτείς και να παρακαλάς για να βρεις το δίκιο σου. Όλοι οι πιστωτές έχουν νόμιμα συμβόλαια. Οι περισσότεροι από αυτούς, με λίγες εξαιρέσεις, ήταν θετικοί, μιλώντας εκ νέου μαζί τους, είπαν: «κόψτε μας από εδώ, ράφτε μας από εκεί» για να μας εξυπηρετήσουν. Αυτό δημιούργησε μια ομάδα πιστωτών που θα μπορούσαν να σου κάνουν το χειρότερο.
Το ποσοστό που έχουμε πιάσει σαν ΚΑΕ, αγγίζει το 70%. Είναι αρκετά μεγάλο. Είναι από τα πιο μεγάλα που έχω αντιμετωπίσει σε άρθρα 99. Χωρίς ωραιοποιήσεις. Αρχίζει μετά ο νέος «Γολγοθάς» με την είσοδο στο άρθρο 99. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση «show me the money».
Τώρα τα έσοδα που θα πάρουμε από NOVA και ΟΠΑΠ. Οι 200.000 είναι από τη NOVA. Δεν θα μπουν στα ταμεία μας, θα πάνε κατευθείαν για να καλύψουν χρέη. Το ελληνικό δημόσιο έχει διατηρήσει το υπερπρονόμιο να μην κουρεύει τις απαιτήσεις του, απλά διακανονίζει. Είναι καθαρά ορθολογική επιλογή του δημοσίου οι ρυθμίσεις. Προσπαθεί να διασφαλίσει την αποπληρωμή των οφειλομένων. Έρχεται σε αντιδιαστολή με την περίπτωση της ΑΕΚ. Οι διακανονισμοί του Άρη δεν έχουν τίποτα το χαριστικό. Αγελάδα που την αρμέγεις δεν την σκοτώνεις.
Νομίζω ο φάκελος μας είναι πλήρης. Την άλλη εβδομάδα θα εξεταστεί. Θα κάνουμε και μια απολογιστική συνέντευξη για αυτό. Πρέπει να γίνει ο έλεγχος έστω και αν βρεθούν ζητήματα φορολογικής φύσεως. Ο κόσμος δεν πείθεται ακόμα από όλα αυτά αν δεν δει τα νούμερα. Ο κόσμος έχει δει μόνο τα χρέη. Να δοθεί ένας απολογισμός να ξέρουμε τι έφυγε και πότε».
Τέλος, ενημέρωσε πως αύριο η πώληση των διαρκείας θα γίνεται στα μηχανήματα της CYTA στο Αλεξάνδρειο.


Πηγή: arenafm.gr

«Δακρύσαμε όλοι»


Ο ατζέντης του Πάμπλο Γκαρσία, Δημήτρης Καγιόγλου, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την ενέργεια του Πάμπλο να πάει στο νοσοκομείο και να υποστηρίξει την μικρή Θεοδώρα και να της δώσει δύναμη.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
kagioglou«Είναι κάτι πολύ σημαντικό, Ο Πάμπλο δεν ήθελε να πάρει δημοσιότητα το θέμα, το είχε ξεκαθαρίσει αυτό, το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ήταν μια στιγμή πολύ ιδιαίτερη, συγκινητική , δακρύσαμε όλοι ,ήταν χαρακτηριστική στιγμή όταν είδαμε την Θεοδώρα να τον αγκαλιάζει και να τον φιλάει με τόση αγάπη, πραγματικά βουρκώσαμε όλοι.
Έχει και ο Πάμπλο μια κόρη στην ίδια ηλικία και γενικότερα είναι πολύ ευαίσθητος σε τέτοια θέματα, της υποσχέθηκε καλή επιτυχία και να πάνε όλα καλά, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα τα ξαναπούν σίγουρα. Μακάρι να βοηθήσει αυτή η συνάντηση.
Της υποσχέθηκε ακόμα ότι όταν βγει από το νοσοκομείο θα την πάρει μαζί του στην σουίτα του γηπέδου για να δουν παρεούλα ένα παιχνίδι. Ήτανε πάρα πολύ συγκινητική η ατμόσφαιρα».

Πηγή: arenafm.gr

Μυστήριες προσκλήσεις… από Ιβάν!!

Μυστήριες προσκλήσεις λαμβάνουν από το πρωί της Πέμπτης από τον Ιβάν Σαββίδη,  διάφοροι πολιτικοί της Βόρειας Ελλάδας, «δυνατοί» επιχειρηματίες της περιφέρειας και γενικά  «ισχυροί» άνθρωποι της Μακεδονίας.
makedoniasavvidisΜέσω των επιστολών, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, καλεί όλους τους παραπάνω σε εκδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη στο Μακεδονία Παλλάς, ημέρα που ο «Δικέφαλος» ρίχνεται στην μάχη του Europa League κόντρα στην Σαχτίερ.
Ωστόσο, ο σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης δεν αποτυπώνεται στις προσκλήσεις και η επιλογή των προσκεκλημένων αλλά και η μεγάλη μυστικότητα που παρατηρείται γύρω από το θέμα της εκδήλωσης προδίδουν πως ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζει κάτι σημαντικό αλλά και σοβαρό…
Πηγή: arenafm.gr

Στεφανίδης στο Metropolis: «Πιστεύω στην εγκυρότητα του πορίσματος»

Ο πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή ''Στην Σέντρα'' για το περίπτερο του Άρη στην ΔΕΘ, το πόρισμα, αλλά και τις εκλογές του ΑΣ.

Για το περίπτερο: «Το περίπτερο πάει πολύ καλά. Ο κόσμος ζητούσε Γκάλη και διαρκείας στην ΠΑΕ. Ζητούσαν αν δίνουμε διαρκείας. Διαρκείας εμείς στο περίπτερο δεν δίνουμε. Δεν πιστεύαμε πως θα ζητούσανε διαρκείας. Δεν υπάρχει θέμα, όποιος θέλει διαρκείας τα γραφεία είναι ανοικτά. Χρειάζεται ένας μηχανισμός για το διαρκείας. Πρώτη φορά κάναμε περίπτερο δεν είχαμε την ανάλογη εμπειρία. Του χρόνου θα είναι καλύτερα».

Για την συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη στα εγκαίνια: «Αμα ήταν να τα πούμε δημόσια θα τα λέγαμε και σε ένα μικρόφωνο. Του είπαμε να είναι κοντά στην ομάδα όσο μπορεί, ξέρουμε ότι είναι Άρης, γνωρίζουμε την προσπάθεια του τότε στην μεγάλη ομάδα μπάσκετ. Τον ευχαριστήσαμε πολύ που έκοψε την κορδέλα. Του στείλαμε πρόσκληση να έρθει στο γήπεδο και μας εγγυήθηκε ότι θα έρθει. Μην ξεχνάμε πως είναι και η γιορτή των 100 χρόνων και η συμβολή του Δήμου είναι σημαντική».

«Ο Πεταλίδης έλεγε πως κάθε χρόνο έψαχνα λεφτά για συμβόλαια Γκάλη και Γιαννάκη και υπήρχε αυτός ο Άγιος άνθρωπος που έβαζε τα χέρι στην τσέπη. Είναι μεγάλος ο Μπουτάρης. Πάντα καθόταν δίπλα στον κόσμο. Θέλουμε να έρθει στο γήπεδο».

Για τον έλεγχο: «Αυτή την στιγμή τρέχει και ο έλεγχος για να ξέρουμε την εικόνα για τα οικονομικά της ΠΑΕ και σε περίπτωση που έρθει κάποιος ενδιαφερόμενος να έχουμε να του δείξουμε κάτι σοβαρό»

Στην συνέχεια είπε: «Με τον Ηλιάδη έχω καλές σχέσεις, σχέσεις συνεργασίας. Για την άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου περιμένουμε. Κάνουμε ότι χρειάζεται είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο. Απάντηση για το πότε θα γίνει δεν θα δώσω γιατί έχω εκτεθεί. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως δημοσιεύονται κάποια άρθρα από κάποιους που κράζουν και δεν έχουν ιδέα για την επικαιρότητα του Άρη. Λένε για το πόρισμα και έχουμε πει πως το πόρισμα θα είναι έτοιμος 30 Σεπτεμβρίου. Θα είναι έγκυρο το πόρισμα, θα γίνει σοβαρή δουλειά».

Για τα χρέη της ΠΑΕ προς την Κοινωνία Μελών: «Υπάρχουν χρέη από την ΠΑΕ προς την Κοινωνία μέλων, είναι κάτι εσωτερικό, ο αριθμός είναι εξαψήφιος. Υπάρχει χρέος για αυτό βάλαμε προτίμηση και κλείσαμε την αύξηση στα επτά εκ. ευρώ»

Για τις εκλογές του Ερασιτέχνη: «Το θέμα του Ερασιτέχνη είναι σοβαρό. Είναι η μάνα του συλλόγου, ήδη ένα τμήμα έκλεισε πάμε να σώσουμε τα άλλα. Δεν μας παίρνει να μην είμαστε ενωμένοι. Αρκετά περάσαμε από τις εσωτερικές κόντρες. Αυτό που θέλω είναι να γίνει μια διοίκηση που θα μπορεί να συνεννοηθεί. Εγώ έχω θέση παρατηρητή στον ΑΣ».
Πηγή: metrosport.gr

Σιμόπουλος στο Metropolis: «Είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομικών»

Ο Γενικός Γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος μίλησε στο ''Αθλητικό Metropolis'' και την εκπομπή ''Στην σέντρα'' για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ, αλλά και για το πως βλέπει ο ίδιος την παρουσία του Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το θέμα των χρεών: «Είμαι ΠΑΟΚτσής από τα γενοφάσκια μου όπως και Θεσσαλονικιός από κούνια. Καταρχήν είναι ένα θέμα που αφορά το Υπουργείο Οικονομικών. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε περίοδο κρίσης. Θεωρώ ότι εφόσον η Πολιτεία λέει για τις επιχειρήσεις πως αν τα χρέη είναι τέτοια ώστε να μπορούν να αποπληρωθούν τότε πρέπει να είναι ανάλογη η αντιμετώπιση με τον ΠΑΟΚ. Είναι 11 σημαντικά εκατομμύρια. Το κράτος αδυνατεί να εισπράξει προσαυξήσεις».

Για το αν θα παραπέμπει η Τρόικα στο θέμα: «Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση αλλά είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομικών. Η λύση θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο συναλλασσόμενος να μπορεί να αποπληρώσει και όχι να αδυνατεί να καλύψει το χρέος του. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια των νόμων. Αυτό που επιτάσσουν οι δανειστές είναι η ταχύτερη πληρωμή των φόρων. Δεν είναι νομίζω θέμα της Τρόικας, δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Εγώ ξέρω ότι υπάρχει ότι υπάρχει πρόεδρος που βάζει το χέρι στην τσέπη. Παλαιότερα είχαμε παράγοντες που δεν είχαν οικονομική επιφάνεια για να πάνε οι ομάδες μπροστά. Δείτε το Μάντσεστερ, ή το Λίβερπουλ. Υπάρχουν επενδυτές με πλούσιες ομάδες και περιοχές. Τέτοιους επενδυτές θέλουμε».

Για το θέμα του Κάτσε, τέλος είπε: «Η παρουσία του Κάτσε μου άρεσε στο γήπεδο. Η κίνηση του ήταν λάθος και πρέπει να γνωρίζουν πως είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας και πρέπει να τα αποφεύγουν αυτά. Ο ΠΑΟΚ είναι προσφυγικός σύλλογος και πρέπει τέτοιες πράξεις να αποφεύγονται». Πηγή: metrosport.gr

Οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις του Κυπέλλου!

Ο ΟΤΕ TV ανακοίνωσε ποια ματς του Κυπέλλου θα καλύψει. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδρομητικού καναλιού, τα ματς της πρώτης φάσης του Κυπέλλου που θα καλυφθούν τηλεοπτικά είναι τα εξής:

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
Ηρακλής Ψαχνών - Παναιγιάλειος (16:30, OTE Sport 4)
Ολυμπιακός Βόλου - Παναχαϊκή (19:00, OTE Sport 5)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
Γλυφάδα - Καλλιθέα (18:30, OTE Sport 5)

Οριστικά άνευ αγώνα ο Απόλλων στους «32» του κυπέλλου!

Η ΕΠΟ ενημέρωσε την ΠΑΕ Απόλλων ότι οριστικά ανακαλεί τον ορισμό της αυριανής αναμέτρησης με τη Ζάκυνθο για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, λόγω αδυναμίας της ομάδας των Επτανήσων να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της (σύσταση ΠΑΕ, οφειλή προς παίκτη κλπ.). Αυτό σημαίνει ότι ο Απόλλων περνάει άνευ αγώνα στους "32" του κυπέλλου, όπου θα συναντήσει τον Πανιώνιο σε διπλά παιχνίδια.
Πηγή: metrosport.gr

Τα πάνω κάτω έφερε η Ουκρανία!!

Ανατροπή στον Ε’ όμιλο με την Ουκρανία να παίρνει σπουδαία νίκη κόντρα στη Σερβία (82-75) και να μπαίνει και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης στην οκτάδα.

Τα πάνω κάτω έφερε η Ουκρανία!
Μετά την ευρεία ήττα των Ουκρανών από τους Λετονούς όλοι τους είχαν ξεγραμμένους όμως οι παίκτες του Μάικ Φρατέλο ανέτρεψαν τα… προγνωστικά. Επικράτησαν της Σερβίας με 82-75, για την δεύτερη αγωνιστική της Β΄ φάσης στον Ε’ όμιλο και ξαναμπήκαν σε τροχιά… πρόκρισης στην οκτάδα. Από την άλλοι οι «πλάβι» μπαίνουν σε μπελάδες όσον αφορά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης καθώς το επόμενό τους παιχνίδι είναι κόντρα στους Γάλλους.

Για τους νικητές ξεχώρισαν Τζέτερ και Κορνιγένκο. Νέναντ Κρστιτς και Μπιέλιτσα οι κορυφαίοι για τους ηττημένους.

Για την τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης, στον Ε’ όμιλο, η Σερβία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία την Κυριακή στις 22:00 ενώ η Ουκρανία θα κοντραριστεί στις 18:45 με τη Λιθουανία.


Το ματς



Πόντο πόντο πορεύονταν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Μπιέλιτσα να δίνει στο φινάλε με τρίποντο προβάδισμα στη Σερβία, 18-21. Στη συνέχεια πάντως και παρά την υπεροχή των «πλάβι» στα ριμπάουντ και τα όχι και εξαιρετικά ποσοστά των Ουκρανών στα σουτ, οι παίκτες του Φρατέλο κατάφεραν ξεφύγουν ακόμα και με έξι πόντους (41-35) με την ομάδα του Ίβκοβιτς να απαντά και να μειώνει στον πόντο λίγο πριν την ανάπαυλα.

Η Ουκρανία επέστρεψε ορεξάτη στο παρκέ και με την άμυνα της να κρατά τους Σέρβους στους 14 πόντους ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο στο +9 (63-54). Οι «πλάβι» προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς, πλησίασαν σε 65-59 και λίγο αργότερα σε 75-70 όμως Κορνιγένκο και Τζέτερ ανέλαβαν δράση κόβοντάς τους τα φτερά και οδηγώντας την Ουκρανία σε σπουδαία νίκη με 82-75.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 41-40, 63-54, 82-75

Ουκρανία (Μάικ Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ 2, Τζέτερ 20, Μίσουλα 6, Γκλιέμποφ, Γκλαντίρ 7, Λίποβι 9, Νατιάζκο 9 (6 ριμπάουντ), Ζαμπιρτσένκο, Κορνιγένκο 21 (8 ριμπάουντ), Ζάιτσεφ, Πούστοβι, Κραβτσόφ 8

Σερβία (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Νέντοβιτς 3, Νεμ. Κρστιτς, Μίτσιτς 6, Μπογκντάνοβιτς 15, Μπιέλιτσα 22 (10 ριμπάουντ), Μάρκοβιτς, Κάλινιτς 3, Γκάγκιτς 2, Νεν. Κρστιτς 17, Άντουσιτς, Κάτιτς 7, ΣτίματςΠηγή: sport-fm.gr

Πόρνη Ελλάδα, στο πεζοδρόμιο!!

Το φάρμακο, από τον Αποδυτηριάκια, για τις τσίμπλες στα μάτια…
Έχω παικταράδες στο μπάσκετ. Αθλητές με προσόντα και δουλεμένα μυαλά. Και δεν μ’ αφήνουν να τους χαρώ. Να επικοινωνήσω μ’ αυτή τη νεολαία, την αγωνιζόμενη μπασκετική ομάδα, την μπασκετική εθνική μου, για να πάρω ό,τι μου προσφέρει.
Δεν καταλάβατε. Εγώ δεν έχω τίποτα να τους δώσω στους Έλληνες διεθνείς μπασκετμπωλίστες, που εδώ και χρόνια μού φωτίζουν μια άλλη Ελλάδα, όχι της μιζέριας και των σκανδάλων. Εγώ είμαι μόνο για να παίρνω απ’ αυτούς. Όπως το λέω.
Έχω τα παιδιά του μπάσκετ, έχω και τους Μελισσανίδηδες που λένε ότι οι Μαρινάκηδες φοράνε φουρώ και δεν είναι άνδρες. Έχω και τους Μαρινάκηδες που λένε ότι οι Μελισσανίδηδες είναι λαθρέμποροι και απειλούν διαιτητές άγρια μεσάνυχτα στα σπίτια τους.
Ο αποδυτηριάκιας τα είχε πει πριν πέσουν οι κανονιές. Ότι οι έτσι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ πήραν τα μπαζούκας. Ότι θα χυθεί αίμα. Είμαστε στην εθνική του μπάσκετ. Στο μπουρδέλο μπαίνεις για να τελειώσεις. Όχι να κάνεις παιχνίδι. Είναι πληρωτικό, όχι ερωτικό το έργο. Μπαμ και κάτω. Με την γκόμενα, όμως, άμα είσαι ωραίος και ξέρεις να φερθείς, θα πας ταξίδι σεξουαλικό στο κρεββάτι. Όπου σε βγάλει. Σ’ άλλα μέρη.
Δεν πήγες στη Σλοβενία, κύριε μαλάκα, για να προκριθείς. Όπως στο λέω. Δεν βγαίνεις στο γήπεδο κόντρα στην Φιλανδία ή, την Ισπανία, για να κερδίσεις. Όχι, βέβαια. Έχεις τσίμπλες στα μάτια. Γι’ αυτό βλέπεις σαν πόρνη την αγαπημένη σου, την ερωμένη σου, τον δικό σου άνθρωπο. Περιμένεις μονάχα τη νίκη να σου δώσει. Δεν είσαι σε θέση να πάρεις κάτι άλλο.
    
Μιλάμε αθλητικά. Μιλάμε για αθλητισμό. Ο στόχος δεν είναι η νίκη. Ποτέ. Είσαι η κομπλέξα, εσύ και οι δημοσιογράφοι σου, αν έχεις την πίεση της διάκρισης, της πρόκρισης. Όχι. Ποτέ τέτοια πράγματα. Αυτά σε κρατάνε γκαβό. Αλλήθωρο.
Ένας ο στόχος. Να παίξεις μπάλλα. Κανένας άλλος στόχος. Να δείξεις στο γήπεδο το πνεύμα σου, την αξία σου. Η νίκη είναι η συνέπεια. Δεν αγωνίζεσαι ενάντια στον αντίπαλο για να τον  κερδίσεις, για να προχωρήσεις στον επόμενο γύρο. Όχι. Ποτέ αυτό.
Η ομάδα που ενδιαφέρεται για τη νίκη, δεν την κυνηγάει. Ποτέ. Η νίκη, ο θρίαμβος έρχεται μόνος του αν σου αξίζει, αν αγωνιστείς με την επιδίωξη να αγωνισθείς καλά, όχι έχοντας σφηνωμένο στο μυαλό να πάρεις το αποτέλεσμα.

Για τον Ολυμπιακό του Πειραιά, της Τρούμπας αλλά και του τσάμπιονς ληγκ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ολυμπιακός της Ευρώπης. Εδώ είμαστε. Ο πρωταθλητής μας για μια άλλη φορά σε δοκιμασία. Ότι δεν είναι μονάχα ο πρώτος στο χωριό, μάλιστα όταν την ανωτερότητά του την αμφισβητούν δικαίως, αδίκως οι άλλοι πεντακάθαροι και αμόλυντοι αντίπαλοί του.
Δεν έχει λόγο ύπαρξης ο αποδυτηριάκιας αν δεν πει και δυο – τρία πραγματάκια που άλλοι αποφεύγουν να πουν. Επειδή δεν τα ξέρουν. Επειδή δεν τους αφήνει να τα δουν ο γίγας ελληνικός λαός. Ο αδικημένος. Λοιπόν. Αυτά ο αποδυτηριάκιας τα έχει χαρίσει να τα λένε ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, και οι λοιποί λαϊκιστές που έχουν εκπαιδεύσει τον κοσμάκη να κυκλοφορεί σε μια απέραντη κακομοιροσύνη.
Ολυμπιακός του λιμανιού. Της Τρούμπας. Της μαγκιάς. Και της ποδοσφαιρικής πρωτιάς. Από Ευρώπη πόσο μετράμε;
Μιλάμε ποδοσφαιρικά, κι όχι μόνον. Είναι λάθος ο Ολυμπιακός, αρχής γενομένης με Παρί Σαιν Ζερμαίν, να μπει στο Καραϊσκάκη με το άγχος της πρόκρισης.
Δεν ξεκίνησαν το σχολείο οι μαθητές για να περάσουν την τάξη. Όχι, βέβαια. Λάθος γράμματα τους μαθαίνουν στο θρανίο. Πάει σχολείο ο μαθητής για να μάθει να λειτουργεί στο πως θα εισπράττει γνώση, πώς να διαχειρίζεται τη σκέψη του και το χρόνο του. Η καλή βαθμολογία θα έλθει μόνη της. Δεν θα την πάρει από πίσω, στο κυνήγι.
Αξίζει ο Ολυμπιακός να διευρύνει το εκτόπισμα του στην Ευρώπη; Αυτό θα το δούμε στο γήπεδο. Δεν θα μας το πουν τα αποτελέσματα με τους αντιπάλους στον όμιλο.
Πιθανόν ο Ολυμπιακός να προκριθεί και να μην ικανοποιήσει. Όπως να αποκλειστεί και να γεμίσει ελπίδες. Τι μπάλλα θα παίξει περιμένουμε από τον Ολυμπιακό. Τι δουλειά έχει κάνει στην ομάδα του, όχι ποια αποτελέσματα θα φέρει.
Αυτά, βέβαια, για ορισμένους είναι ανώτερα μαθηματικά, πυρηνική φυσική και βάλε, γι’ αυτό οι μαλάκες μια αιωνιότητα παραμένουν στην ίδια τάξη. Χαίρετε.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι τρείς νίκες με Ισπανία και η… προφητεία κούπας!! (pics)

Ο Βασίλης Γαλούπης έψαξε και βρήκε τα δημοσιεύματα από τις τρείς τελευταίες νίκες της εθνικής Ελλάδας επί της Ισπανίας, πριν σπάσει μετά την χθεσινή επικράτηση η πολυετής παράδοση.
Η εθνική μπάσκετ έδειξε για μια ακόμα φορά ότι όποιος βιάζεται να την ξεγράψει, συνήθως την πατάει, οπότε ας σταθούμε λίγο περισσότερο σ’ αυτή την περιβόητη… προϊστορία κόντρα στην Ισπανία. Μια κακή παράδοση που εν τέλει έσπασε σ’ αυτό το ευρωμπάσκετ.
Έψαξα, λοιπόν, λίγο στο αρχείο και βρήκα δημοσιεύματα από τις τρείς τελευταίες νίκες, για τις οποίες έγινε τόση αναφορά τα τελευταία 24ωρα, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα με την Ισπανία.
Στο μουντομπάσκετ του 1998
Ξεκινάμε από τις 7.8.1998. Και βλέπουμε στα Νέα την επομένη (8.8.1998), το δημοσίευμα για τη νίκη της εθνικής επί της Ισπανίας με 69-62 στο μουντομπάσκετ που έγινε στην χώρα μας.
Ο αγώνας ήταν για τα προημιτελικά (η Ελλάδα ήρθε τελικά 4η στη διοργάνωση) και το κείμενο είχε τίτλο «Ένας για όλους και όλοι για έναν».
Με υπογραφή Σωτήρη Βετάκη διαβάζουμε: «Αυτή τη φορά δικαιούμαστε να είμαστε ευχαριστημένοι. Η εθνική έδειξε χαρακτήρα στο πιο κρίσιμο ματς του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ισπανία λύγισε (69-62) και η ελληνική ομάδα ετοιμάζεται στον αποψινό ημιτελικό κόντρα στην Γιουγκοσλαβία να μπει δυνατά στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Τελικά, αυτή η ομάδα εκτός από πάθος διαθέτει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό: Κάθε παίκτης, χωρίς… φόβο και πάθος, μπορεί να αναλάβει την ευθύνη κάθε στιγμή και να δώσει λύσεις στην επίθεση».
Και κάτι επίσης αξιοπρόσεχτο σε άλλο σημείο του κειμένου: «Θέλετε κι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για την χτεσινή επιτυχία της εθνικής; Για πρώτη φορά, τα λάθη της περιορίστηκαν σε μονοψήφιο αριθμό. Κι αυτά τα εννιά λάθη έγιναν με βεβιασμένες επιθετικές ενέργειες σε φάσεις κατά τις οποίες δεν υπήρχε βιασύνη».
Πρώτος σκόρερ στο ματς για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν ο Νίκος Οικονόμου με 21 π., ενώ διαβάζουμε ακόμα ότι «ο Άγγελος Κορωνιός θύμισε… Τζόρτζεβιτς, όχι μόνο για το κούρεμα, αλλά και για το συστατικό στο παιχνίδι του. Ο πλέι μέικερ της Ελλάδας σημείωσε 15 πόντους με πολύ καλά στατιστικά».
Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Ελλάδα επικράτησε της Ισπανίας σε μεγάλη διοργάνωση. Πέρασαν, δηλαδή, 15 χρόνια…
Το 2002 στα προκριματικά ευρωμπάσκετ
Τέσσερα χρόνια μετά το μουντομπάσκετ, και συγκεκριμένα στα προκριματικά για το ευρωμπάσκετ 2003 (η Ελλάδα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά), η εθνική κερδίζει ξανά την Ισπανία. Ο αγώνας έγινε στις 26.1.2002 και η εθνική έκανε το 5 στα 5.
Τίτλος στο δημοσίευμα της επόμενης μέρας; «Ραντεβού τον Ιούνιο». Διαβάζουμε σχετικά:
«Νέα συνάντηση με τους διεθνείς τον ερχόμενο Ιούνιο όρισε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Η αποστολή στον πρώτο γύρο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2003 στέφθηκε με επιτυχία, αφού μετά το 86-73 επί της Ισπανίας η ελληνική ομάδα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Β’ όμιλο. Ο Ιωαννίδης μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση κόντρα στην Ισπανία, αλλά έδειξε να σκέφτεται περισσότερο το μέλλον: «Το ισπανικό μπάσκετ είναι καλύτερο από το δικό μας. Έχει καλύτερο στυλ, πίεση στην άμυνα, τρέξιμο και ποικιλία στην επίθεση. Εμείς θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα», επεσήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός».
Για την εθνική που είχε 24/29 βολές, 28/44 δίποντα και 2/12 τρίποντα, τους περισσότερους πόντους έβαλαν οι Αλβέρτης 19, Ρεντζιάς 16, Χαρίσης 14, Τσαρτσαρής 13 και Παπαλουκάς 11.
Η τελευταία επίσημη νίκη, λοιπόν, για την Ελλάδα επί της Ισπανίας έγινε 11 χρόνια πριν.
Ο «φιλικός» προάγγελος του 2005
Και πάμε στο 2005. Τέτοιες μέρες όπως τώρα, και συγκεκριμένα στις 10.9.2005, η εθνική κέρδιζε την Ισπανία στην Μαδρίτη σε τουρνουά.
Στις 12.9.2005 το δημοσίευμα των Νέων έχει τίτλο «Συρτάκι στην Μαδρίτη, οι Ισπανοί υποκλίθηκαν στην γαλανόλευκη αρμάδα».
Πάμε και στον σχολιασμό του αγώνα: «Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ επέστρεψε από τη Μαδρίτη με άλλες δυο εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν από ισάριθμες νίκες επί Κροατίας (76-62) και Ισπανίας (88-80). Την ώρα, λοιπόν, που η ελληνική ομάδα τρέχει με υψηλές ταχύτητες για το Βελιγράδι, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι διεθνείς συνιστούν… ψυχραιμία, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η ομάδα είναι στον σωστό δρόμο για να πετύχει τον στόχο της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει την προσεχή Παρασκευή. Την ίδια στιγμή ο ισπανικός Τύπος σημειώνει πως «Η Ελλάδα έβαλε την Ισπανία σε διάσταση Ευρωμπάσκετ», ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής ομοσπονδίας η Εθνική χαρακτηρίζεται ως “φαβορί για μετάλλιο”».
Για την εθνική μας τους πόντους πέτυχαν οι: Παπαλουκάς 7, Σπανούλης, Ζήσης 16, Φώτσης 14, Χατζηβρέτας 7, Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6, Παπαδόπουλος 16, Κακιούζης 12.
Και η προφητική λεζάντα…
Η φωτογραφία, μάλιστα, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα του 2005 αποδεικνύεται προφητική, αφού η λεζάντα γράφει πως «ο Μιχάλης Κακιούζης έκανε πρόβα… απονομής εν όψει Ευρωμπάσκετ. Στην Ισπανία η εθνική μας κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις».
Λίγες μέρες μετά, στις 25 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα κατακτούσε την πρωτιά στο ευρωμπάσκετ…

Δείτε σε μεγάλες διαστάσεις τα δημοσιεύματα


Οι τρείς νίκες με Ισπανία και η… προφητεία κούπας! (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)


Οι τρείς νίκες με Ισπανία και η… προφητεία κούπας! (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  2


Οι τρείς νίκες με Ισπανία και η… προφητεία κούπας! (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  3
Πηγή: gazzetta.gr

Ενα ακραίο σενάριο αποκλεισμού για την Εθνική!!

Η Ελλάδα χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να προκριθεί σίγουρα στα προημιτελικά. Τι γίνεται όμως αν χάσει από τη Σλοβενία; - See more at: http://www.sportdog.gr/article/190046/ena-akraio-senario-apokleismoy-gia-tin-ethniki#sthash.NS6M5fhv.dpuf
Η Ελλάδα χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να προκριθεί σίγουρα στα προημιτελικά. Τι γίνεται όμως αν χάσει από τη Σλοβενία;
Το καταστροφικό σενάριο είναι να κερδίσει και η Κροατία την Ιταλία, οπότε η Ελλάδα δεν θα κρατά την τύχη στα χέρια της και ουσιαστικά θα έχει αποκλειστεί.
Ομως δεν θα κρατάει την τύχη 100% στα χέρια της, ακόμα κι αν η Ιταλία νικήσει την Κροατία. Λογικά, θα φτάνει στην Ελλάδα νίκη επί της Κροατίας για να περάσει στην επόμενη φάση, αλλά ακόμα και τότε μαθηματικά δεν θα έχει εξασφαλιστεί.
Θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της Σλοβενίας με την Φινλανδία. Η Σλοβενία θα έχει ήδη προκριθεί και ουσιαστικά δεν θα έχει ενδιαφέρον στο τελευταίο της παιχνίδι, απέναντι στους Φινλανδούς που κι αυτοί θα είναι αδιάφοροι. Αν λοιπόν, χάσουν οι οικοδεσπότες, τότε θα προκύψει ισοβαθμία στις δύο νίκες ανάμεσα σε Ελλάδα, Φινλανδία και Κροατία και εκτός θα μείνουν η Ελλάδα και η Φινλανδία... Εκτός κι αν η νίκη επί της Κροατίας είναι μεγαλύτερη των 18 πόντων...
Πηγή: sportdog.gr

Τα πήρε στο κρανίο ο Μπουρούσης με τον ρουφιάνο!!

Γιατί "τρελάθηκε" ο Γιάννης Μπουρούσης λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία; Ποιος τον νευρίασε; Ο σκύλος ήταν στο γήπεδο και έχει όλο το παρασκήνιο! - See more at: http://www.sportdog.gr/article/190012/ta-pire-sto-kranio-o-mpoyroysis-me-ton-royfiano#sthash.5koBuI8r.dpuf
Γιατί "τρελάθηκε" ο Γιάννης Μπουρούσης λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία; Ποιος τον νευρίασε; Ο σκύλος ήταν στο γήπεδο και έχει όλο το παρασκήνιο! - See more at: http://www.sportdog.gr/article/190012/ta-pire-sto-kranio-o-mpoyroysis-me-ton-royfiano#sthash.5koBuI8r.dpuf
Γιατί "τρελάθηκε" ο Γιάννης Μπουρούσης λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία; Ποιος τον νευρίασε; Ο σκύλος ήταν στο γήπεδο και έχει όλο το παρασκήνιο!
"Τρελάθηκε" ο Γιάννης Μπουρούσης λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία, όταν αναγκάστηκε να βγει εκτός παρκέ από ...ρουφιανιά Ισπανού φυσιοθεραπευτή!
Μετά την "ηρωική" βουτιά (φωτό κάτω), ο 30χρονος σέντερ μάτωσε στον αγκώνα και αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παρ΄ όλα αυτά έμειναν σταγόνες αίματος στο χέρι του, που χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να τις δει κανείς.
Οι διαιτητές δεν είχαν πάρει χαμπάρι, στην πραγματικότητα κανείς δεν το είχε αντιληφθεί. Εκτός από ένα μέλος της ισπανικής αποστολής, που καθόταν ακριβώς πίσω από το καλάθι που αμυνόταν η Εθνική. Όταν, λοιπόν, κέρδισε ζευγάρι βολών ο Γκασόλ, ο φυσιοθεραπευτής άρχισε να φωνάζει στους διαιτητές για τον ματωμένο αγκώνα του Μπουρούση.
Αμέσως οι ρέφερι κοίταξαν το χέρι και ανάγκασαν τον Ελληνα παίκτη να γίνει αλλαγή. Ο Μπουρούσης ήταν έξαλλος με τον Ισπανό ...ρουφιάνο, κάτι γύρισε και του είπε, αλλά αμέσως πήγε στον πάγκο, έδεσε το χέρι και επέστρεψε μετά από ένα λεπτό στη δράση.


 
"Τρελάθηκε" ο Γιάννης Μπουρούσης λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία, όταν αναγκάστηκε να βγει εκτός παρκέ από ...ρουφιανιά Ισπανού φυσιοθεραπευτή!
Μετά την "ηρωική" βουτιά (φωτό κάτω), ο 30χρονος σέντερ μάτωσε στον αγκώνα και αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παρ΄ όλα αυτά έμειναν σταγόνες αίματος στο χέρι του, που χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να τις δει κανείς.
Οι διαιτητές δεν είχαν πάρει χαμπάρι, στην πραγματικότητα κανείς δεν το είχε αντιληφθεί. Εκτός από ένα μέλος της ισπανικής αποστολής, που καθόταν ακριβώς πίσω από το καλάθι που αμυνόταν η Εθνική. Όταν, λοιπόν, κέρδισε ζευγάρι βολών ο Γκασόλ, ο φυσιοθεραπευτής άρχισε να φωνάζει στους διαιτητές για τον ματωμένο αγκώνα του Μπουρούση.
Αμέσως οι ρέφερι κοίταξαν το χέρι και ανάγκασαν τον Ελληνα παίκτη να γίνει αλλαγή. Ο Μπουρούσης ήταν έξαλλος με τον Ισπανό ...ρουφιάνο, κάτι γύρισε και του είπε, αλλά αμέσως πήγε στον πάγκο, έδεσε το χέρι και επέστρεψε μετά από ένα λεπτό στη δράση.


- See more at: http://www.sportdog.gr/article/190012/ta-pire-sto-kranio-o-mpoyroysis-me-ton-royfiano#sthash.FlxHtHOQ.dpuf "Τρελάθηκε" ο Γιάννης Μπουρούσης λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία, όταν αναγκάστηκε να βγει εκτός παρκέ από ...ρουφιανιά Ισπανού φυσιοθεραπευτή!
Μετά την "ηρωική" βουτιά (φωτό κάτω), ο 30χρονος σέντερ μάτωσε στον αγκώνα και αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παρ΄ όλα αυτά έμειναν σταγόνες αίματος στο χέρι του, που χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να τις δει κανείς.
Οι διαιτητές δεν είχαν πάρει χαμπάρι, στην πραγματικότητα κανείς δεν το είχε αντιληφθεί. Εκτός από ένα μέλος της ισπανικής αποστολής, που καθόταν ακριβώς πίσω από το καλάθι που αμυνόταν η Εθνική. Όταν, λοιπόν, κέρδισε ζευγάρι βολών ο Γκασόλ, ο φυσιοθεραπευτής άρχισε να φωνάζει στους διαιτητές για τον ματωμένο αγκώνα του Μπουρούση.
Αμέσως οι ρέφερι κοίταξαν το χέρι και ανάγκασαν τον Ελληνα παίκτη να γίνει αλλαγή. Ο Μπουρούσης ήταν έξαλλος με τον Ισπανό ...ρουφιάνο, κάτι γύρισε και του είπε, αλλά αμέσως πήγε στον πάγκο, έδεσε το χέρι και επέστρεψε μετά από ένα λεπτό στη δράση.


 
"Τρελάθηκε" ο Γιάννης Μπουρούσης λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία, όταν αναγκάστηκε να βγει εκτός παρκέ από ...ρουφιανιά Ισπανού φυσιοθεραπευτή!
Μετά την "ηρωική" βουτιά (φωτό κάτω), ο 30χρονος σέντερ μάτωσε στον αγκώνα και αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παρ΄ όλα αυτά έμειναν σταγόνες αίματος στο χέρι του, που χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να τις δει κανείς.
Οι διαιτητές δεν είχαν πάρει χαμπάρι, στην πραγματικότητα κανείς δεν το είχε αντιληφθεί. Εκτός από ένα μέλος της ισπανικής αποστολής, που καθόταν ακριβώς πίσω από το καλάθι που αμυνόταν η Εθνική. Όταν, λοιπόν, κέρδισε ζευγάρι βολών ο Γκασόλ, ο φυσιοθεραπευτής άρχισε να φωνάζει στους διαιτητές για τον ματωμένο αγκώνα του Μπουρούση.
Αμέσως οι ρέφερι κοίταξαν το χέρι και ανάγκασαν τον Ελληνα παίκτη να γίνει αλλαγή. Ο Μπουρούσης ήταν έξαλλος με τον Ισπανό ...ρουφιάνο, κάτι γύρισε και του είπε, αλλά αμέσως πήγε στον πάγκο, έδεσε το χέρι και επέστρεψε μετά από ένα λεπτό στη δράση.


- See more at: http://www.sportdog.gr/article/190012/ta-pire-sto-kranio-o-mpoyroysis-me-ton-royfiano#sthash.8PknHTVv.dpuf
Πηγή: sportdog.gr

Νιόπλιας is back! Έτοιμος για πάγκο Σούπερ Λίγκας!!

Ποια ομάδα της Σούπερ Λίγκας βλέπει τον Νίκο Νιόπλια ως πρώτη επιλογή για τον πάγκο της, αν συνεχίσει τις γκέλες στο πρωτάθλημα; Ο sportdog έχει ξανά το αποκλειστικό θέμα! - See more at: http://www.sportdog.gr/article/189999/nioplias-back-etoimos-gia-pagko-soyper-ligkas#sthash.NXJ2okSi.dpuf
Δεν πρόλαβε καλά – καλά ο Νίκος Νιόπλιας να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Κύπρου και ήδη το όνομά του "παίζει" για τον πάγκο ομάδας της Σούπερ Λίγκας.

Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", o Έλληνας τεχνικός είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ομάδα του ΟΦΗ, αν η κρητική ομάδα δεν "αναστηθεί" αγωνιστικά.
Ο ΟΦΗ έχει 0 νίκες και 0 γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεντί Κουλέ" είναι κομβικής σημασίας για τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Αν η κρητική ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει τότε είναι πολύ πιθανό ο Μάνθος Πουλινάκης να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, με τον Νίκο Νιόπλα, όπως προαναφέραμε, να είναι η πρώτη του επιλογή.
- See more at: http://www.sportdog.gr/article/189999/nioplias-back-etoimos-gia-pagko-soyper-ligkas#sthash.NXJ2okSi.dpuf
Δεν πρόλαβε καλά – καλά ο Νίκος Νιόπλιας να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Κύπρου και ήδη το όνομά του "παίζει" για τον πάγκο ομάδας της Σούπερ Λίγκας.

Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", o Έλληνας τεχνικός είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ομάδα του ΟΦΗ, αν η κρητική ομάδα δεν "αναστηθεί" αγωνιστικά.
Ο ΟΦΗ έχει 0 νίκες και 0 γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεντί Κουλέ" είναι κομβικής σημασίας για τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Αν η κρητική ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει τότε είναι πολύ πιθανό ο Μάνθος Πουλινάκης να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, με τον Νίκο Νιόπλα, όπως προαναφέραμε, να είναι η πρώτη του επιλογή.
- See more at: http://www.sportdog.gr/article/189999/nioplias-back-etoimos-gia-pagko-soyper-ligkas#sthash.NXJ2okSi.dpuf
Ποια ομάδα της Σούπερ Λίγκας βλέπει τον Νίκο Νιόπλια ως πρώτη επιλογή για τον πάγκο της, αν συνεχίσει τις γκέλες στο πρωτάθλημα; Ο sportdog έχει ξανά το αποκλειστικό θέμα!
Δεν πρόλαβε καλά – καλά ο Νίκος Νιόπλιας να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Κύπρου και ήδη το όνομά του "παίζει" για τον πάγκο ομάδας της Σούπερ Λίγκας.

Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", o Έλληνας τεχνικός είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ομάδα του ΟΦΗ, αν η κρητική ομάδα δεν "αναστηθεί" αγωνιστικά.
Ο ΟΦΗ έχει 0 νίκες και 0 γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεντί Κουλέ" είναι κομβικής σημασίας για τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Αν η κρητική ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει τότε είναι πολύ πιθανό ο Μάνθος Πουλινάκης να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, με τον Νίκο Νιόπλα, όπως προαναφέραμε, να είναι η πρώτη του επιλογή.
Δεν πρόλαβε καλά – καλά ο Νίκος Νιόπλιας να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Κύπρου και ήδη το όνομά του "παίζει" για τον πάγκο ομάδας της Σούπερ Λίγκας.

Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", o Έλληνας τεχνικός είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ομάδα του ΟΦΗ, αν η κρητική ομάδα δεν "αναστηθεί" αγωνιστικά.
Ο ΟΦΗ έχει 0 νίκες και 0 γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεντί Κουλέ" είναι κομβικής σημασίας για τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Αν η κρητική ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει τότε είναι πολύ πιθανό ο Μάνθος Πουλινάκης να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, με τον Νίκο Νιόπλα, όπως προαναφέραμε, να είναι η πρώτη του επιλογή.
- See more at: http://www.sportdog.gr/article/189999/nioplias-back-etoimos-gia-pagko-soyper-ligkas#sthash.EPspbLK5.dpuf
Δεν πρόλαβε καλά – καλά ο Νίκος Νιόπλιας να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Κύπρου και ήδη το όνομά του "παίζει" για τον πάγκο ομάδας της Σούπερ Λίγκας.

Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", o Έλληνας τεχνικός είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ομάδα του ΟΦΗ, αν η κρητική ομάδα δεν "αναστηθεί" αγωνιστικά.
Ο ΟΦΗ έχει 0 νίκες και 0 γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεντί Κουλέ" είναι κομβικής σημασίας για τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Αν η κρητική ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει τότε είναι πολύ πιθανό ο Μάνθος Πουλινάκης να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, με τον Νίκο Νιόπλα, όπως προαναφέραμε, να είναι η πρώτη του επιλογή.
- See more at: http://www.sportdog.gr/article/189999/nioplias-back-etoimos-gia-pagko-soyper-ligkas#sthash.EPspbLK5.dpuf
Δεν πρόλαβε καλά – καλά ο Νίκος Νιόπλιας να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Κύπρου και ήδη το όνομά του "παίζει" για τον πάγκο ομάδας της Σούπερ Λίγκας.

Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", o Έλληνας τεχνικός είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ομάδα του ΟΦΗ, αν η κρητική ομάδα δεν "αναστηθεί" αγωνιστικά.
Ο ΟΦΗ έχει 0 νίκες και 0 γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεντί Κουλέ" είναι κομβικής σημασίας για τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Αν η κρητική ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει τότε είναι πολύ πιθανό ο Μάνθος Πουλινάκης να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, με τον Νίκο Νιόπλα, όπως προαναφέραμε, να είναι η πρώτη του επιλογή.
- See more at: http://www.sportdog.gr/article/189999/nioplias-back-etoimos-gia-pagko-soyper-ligkas#sthash.EPspbLK5.dpuf
Πηγή: sportdog.gr

Brasileiro: Χατ τρικ για Ζο!! (videos)

Τρία γκολ σε διάστημα δεκατεσσάρων λεπτών πέτυχε ο 26χρονος Ζο και διασφάλισε το 3-0 της Ατλέτικο Μινέιρο σε βάρος της Κοριτίμπα.
Συγκεκριμένα βρήκε δίχτυα στο 22ο, στο 25ο και στο 39ο λεπτό, ενώ στο δεύτερο γκολ βοηθήθηκε καταλυτικά από τον κεφάτο, για μία ακόμα φορά, Ροναλντίνιο. Από την πλευρά της, η Ιντερνασιονάλ του Νάτσο Σκόκο παραχώρησε 2-2 στη Βιτόρια, αφού ο 25χρονος Λουίς Κάσερες πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ και απάντησε σε ισάριθμα τέρματα του Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 στο 26ο λεπτό με φάουλ και διαμόρφωσε το 2-1 στο 28ο.
Η Σάντος, που όπως η Ιντερνασιονάλ έδωσε δεύτερο ματς εντός 72 ωρών, ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Φλαμένγκο, αφού το πέναλτι του 29χρονο Σισέρο στο 56ο λεπτό απλά μείωσε σε 2-1 μετά τα γκολ των Λεονάρντο Μούρα και Ερνάνε. Τέλος, η Σάο Πάολο παρατάχθηκε με τρεις επιθετικούς για πρώτη φορά στο φετινό Brasileiro και κέρδισε την Πόντε Πρέτα με 1-0 χάρη σε τέρμα του Λουίς Φαμπιάνο στο 47ο λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο πρώην μέσος της Άρσεναλ, Ντενίλσον.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ιντερνασιονάλ-Βιτόρια 2-2
Ατλέτικο Μινέιρο-Κοριτίμπα 3-0
Φλαμένγκο-Σάντος 2-1
Σάο Πάολο-Πόντε Πρέτα 1-0
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
20
43
Μποταφόγκο
20
39
Γκρέμιο
20
37
Ατλέτικο Παραναένσε
20
35
Ιντερνασιονάλ
20
31
Κορίνθιανς
20
30
Σάντος
19
28
Κοριτίμπα
20
28
Γκοΐας
20
26
Ατλέτικο Μινέιρο
19
25
Φλαμένγκο
20
25
Κρισιούμα
20
24
Βιτόρια
20
24
Βάσκο Ντα Γκάμα
20
24
Μπαΐα
20
24
Φλουμινένσε
20
23
Πορτουγκέζα
20
22
Σάο Πάολο
20
21
Πόντε Πρέτα
19
15
Ναούτικο
19
9
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.








 

Πηγή: onsports.gr

Στοχ: «Νιώθω σαν να παίζω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Χαρούμενος που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ και έτοιμος να δώσει το 500% των δυνατοτήτων του για να βοηθήσει την ομάδα του παρουσιάστηκε ο Μίροσλαβ Στοχ.

Στοχ: «Νιώθω σαν να παίζω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
Έτοιμος να δώσει το 500% των δυνατοτήτων του για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Μίροσλαβ Στοχ σε τουρκική ιστοσελίδα.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός τόνισε μάλιστα πως είναι τόσο χαρούμενος που αγωνίζεται στον «Δικέφαλο του βορρά» σαν να παίζει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν με την Φενέρμπαχτσε, χαρακτηρίζοντας τη δύσκολη, δεδομένου ότι δεν υπολογίζονταν από τον προπονητή του με αποτέλεσμα να αισθάνεται δυστυχισμένος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Όσον αφορά το μέλλον του τόνισε πως για να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να βρεθεί μία λύση, αφού το συμβόλαιο του με το τουρκικό σύλλογο λήγει το 2016.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα «yenimesaj.com.tr»:

«Η πρόταση του ΠΑΟΚ περιελάμβανε πως θα έπαιζα συνεχώς και αυτό γίνεται τώρα. Η περσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για μένα. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε δεν με χρησιμοποιούσε και είχα πολλά προβλήματα απ΄ αυτό. Ήμουν απογοητευμένος, αισθανόμουν δυστυχισμένος και δεν είχα ηρεμία στο μυαλό μου.

Τώρα, είμαι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ. Στην πραγματικότητα, θα ήθελα τα συναισθήματα που έχω τώρα, να τα είχα και στην Φενέρμπαχτσε. Νιώθω σαν να παίζω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι στο 100% όταν δεν παίζω αλλά δίνω το 500% όταν είμαι στο γήπεδο Είμαι έτοιμος να δώσω το 500% των δυνάμεών μου για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ».

Το συμβόλαιό μου με τη Φενέρμπαχτσε έχει ισχύ μέχρι το 2016. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Για να μείνω και τα επόμενα δύο στον ΠΑΟΚ, πρέπει να βρεθεί μία λύση. Αυτή τη στιγμή όμως, είμαι συγκεντρωμένος μόνο στα παιχνίδια. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ τώρα.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πάντως, είναι παθιασμένοι και τρελοί για την ομάδα τους. Η ατμόσφαιρα σε κάθε ματς στο γήπεδό μας, είναι στα αλήθεια φανταστική. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι στα μεγάλα παιχνίδια. Και στην Τουρκία βέβαια, οι οπαδοί είναι από τους πιο τρελούς στον κόσμο. Ζουν και αναπνέουν για να βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει και έχω καταλάβει ήδη πως το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ».

«Στόχος του ΠΑΟΚ ο πρωταθλητισμός»

Την πρώτη του συμμετοχή ως παίκτης του ΠΑΟΚ αναμένεται να πραγματοποιήσει κόντρα στη Βέροια ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι ο πρωταθλητισμός.

«Στόχος του ΠΑΟΚ ο πρωταθλητισμός»
Μιλώντας στην κάμερα της Nova ο διεθνής αριστερός μπακ ξεκαθάρισε ωστόσο πως χρειάζεται ο «Δικέφαλος του Βορρά» να παίρνει κάθε ένα ματς ξεχωριστά κι έτσι θα καταφέρει να φτάσει ψηλά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας στη Nova:

«Εμείς κάναμε σίγουρα αυτό που έπρεπε να κάνουμε, πήραμε τους έξι βαθμούς σ' αυτά τα δυο παιχνίδια και το ίδιο θα κάνουμε και τον Οκτώβρη. Από εκεί και πέρα εφόσον δεν είναι στο χέρι μας, δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή κάτι άλλο. Είμαστε στεναχωρημένοι που η Βοσνία δεν έκανε 'γκέλα' μέσα στη Σλοβακία και πέρασε αλλά τί να κάνουμε; Η ζωή συνεχίζεται. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς που θα πάμε στο Μουντιάλ. Αν όχι θα πάμε το Νοέμβρη στα μπαράζ και θα το κάνουμε εκεί».

Η χρονική στιγμή δείχνει να είναι πολύ ιδιαίτερη για σένα, με δεδομένο ότι επέστρεψες κι ως βασικός - στον πλέον πρόσφατο αγώνα - στην Εθνική, γύρισες στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ με μεγάλη προσπάθεια κι αμοιβαίο ενδιαφέρον συνεργασίας από τις δυο πλευρές. Πώς το εισπράττεις όλο αυτό σε προσωπικό επίπεδο;

«Είναι μια μεταγραφή την οποία την ήθελα, το έχω ξαναπεί. Από εκεί και πέρα ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ για να καταφέρει να φτάσει στους στόχους της».

Πρώτη - ουσιαστική - προπόνηση πριν από λίγο (σ.σ. η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης της Πέμπτης), πώς σε υποδέχτηκαν οι νέοι σου συμπαίκτες;

«Εντάξει, σίγουρα είναι εδώ όλα τα παιδιά από την Εθνική ομάδα, είναι πάρα πολλά παιδιά, γνωρίστηκα και με τους νέους, όλα καλά».

Αν σου ζητηθεί το Σάββατο να πάρεις χρόνο συμμετοχής, ακόμη και να ξεκινήσεις στον αγώνα με τη Βέροια είσαι έτοιμος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

«Ναι, είμαι μια χαρά, ελπίζω όσο περισσότερο μπορώ να βοηθήσω».

Όπως έχει δει ή βλέπεις την ομάδα, ποια είναι τα σχέδιά σας για τη φετινή σεζόν;

«Ο ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν έχει πιστεύω έναν και μόνο στόχο, τον πρωταθλητισμό. Πρέπει όμως να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, εβδομάδα μ' εβδομάδα και μόνον έτσι θα καταφέρουμε να φτάσουμε ψηλά».

Αγωνίζεσαι σε μια θέση που ο συναγωνισμός έχει να κάνει με τον Λίνο. Η άποψή σου για τον Βραζιλιάνο, πλέον συμπαίκτη σου;

«Ο Λίνο - νομίζω - για μένα είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ που έχει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα. Μου αρέσει ο συναγωνισμός, έχω μάθει να ζω μ' αυτόν στο εξωτερικό τόσα χρόνια κι ελπίζω να καταφέρω όσο μπορώ να παίξω κι εγώ και να πάμε καλά».

Μιλάει για όλους και για όλα ο Ηλιάδης!!

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την προσεχή Τρίτη (17/09) η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, που θα κάνει τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας της.

Μιλάει για όλους και για όλα ο Ηλιάδης
Τα χαρτιά του θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, στη συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει η διοίκηση της ομάδας την ερχόμενη Τρίτη (17/09) στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή, αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα θέματα, που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν την ομάδα και αφορούν τόσο το αγωνιστικό, όσο και το οικονομικό κομμάτι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Τρίτη (17/09) στις 16:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα εισόδου στην αίθουσα έχουν μόνοι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, καθώς και τα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. και του Π.Σ.Α.Τ.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα διαπίστευσης ή την ταυτότητα γιατί θα τους ζητηθεί κατά την είσοδό τους».

Ζήστε την εμπειρία της Τούμπας!! (3D Ξενάγηση)

Την ευκαιρία σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν αγώνες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα δίνει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ μέσω του επίσημου σάιτ.

Ζήστε την εμπειρία της Τούμπας (3D Ξενάγηση)
Η ανακοίνωση του «Δικεφάλου του Βορρά»

Η Τούμπα ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται τους φίλους του ΠΑΟΚ απ’ όλο τον κόσμο. Η νέα πρωτοποριακή interactive υπηρεσία της ΠΑΕ σας παρέχει τη δυνατότητα μιας prive περιήγησης στην ιστορική έδρα του Δικεφάλου. Μπείτε μέσα στ’ αποδυτήρια. Δείτε που ετοιμάζονται οι ποδοσφαιριστές πριν από τα παιχνίδια. Περπατήστε στο τούνελ που οδηγεί στο γήπεδο. «Ακουμπήστε» το «ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΜΠΑ». Βγείτε στον αγωνιστικό χώρο. Μάθετε την Τούμπα από την οπτική γωνία των παικτών.

«Εισβάλετε» στην αίθουσα Τύπου όπου ο Χουμπ Στέφενς υποδέχεται τους εκπροσώπους του Τύπου. Καθίστε στις θέσεις των ΜΜΕ, μπείτε στη θύρα 4, βρείτε τη δική σας θέση σε όλες τις κερκίδες, έτσι ώστε την επόμενη φορά να ξέρετε που να αγοράσετε εισιτήριο.

Ζήστε τη δική σας VIP εμπειρία μέσα στην αίθουσα συσκέψεων του συλλόγου και στις σουίτες. Κάντε τα ψώνια σας στο επίσημο κατάστημα του ΠΑΟΚ. Κι όλα αυτά με τρισδιάστατη τεχνολογία από την άνεση του υπολογιστή σας.

Επιλέξτε εσείς ποιο σημείο του γηπέδου θέλετε να δείτε κι χρησιμοποιώντας τα εργαλεία περιήγησης που σας παρέχει το Toumba 3D Virtual Tour δείτε σε υψηλή ανάλυση την παραμικρή λεπτομέρεια του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Δείτε το Toumba 3D Virtual Tour πατώντας ΕΔΩ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία συναντά τη μικρή Θεοδώρα!! (pics)

Η ιστορία της 11χρονης Θεοδώρας, έχει συγκλονίσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ακόμη και ο σκληρός Πάμπλο Γκαρσία, που την επισκέφθηκε στο Ιπποκράτειο, «λύγισε».

Ο Πάμπλο Γκαρσία συναντά τη μικρή Θεοδώρα (pics)
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου φωτογραφίες από την επίσκεψη του Ουρουγουανού άσου στη μικρή θαυμάστρια του, αλλά και λεπτομέρειες για την ιστορία της 11χρονης Θεοδώρας.

Το κείμενο στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει τα εξής:

Η συγκινητική ιστορία του 11χρονου κοριτσιού που είχε ως όνειρο να γνωρίσει το είδωλό της, τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ανυπολόγιστη η αξία της στιγμής που βλέπεις – ανήμπορος να το πιστέψεις – το όνειρο μιας ζωής να αποκτά μορφή, να υλοποιείται. Η μικρή Θεοδώρα κοιμόταν και ξυπνούσε με μια επιθυμία. Απλή. Να γνωρίσει το είδωλό της, τον Πάμπλο Γκαρσία και να βγει μια φωτογραφία μαζί του.

Κάτι τόσο μικρό και για κάποιους ασήμαντο, ήταν για εκείνη στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Κι αυτό δεν άλλαξε, όταν η ζωή του 11χρονου κοριτσιού ταρακουνήθηκε από το σοκ που προκαλεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Με την ψυχολογία στο μηδέν και την εικόνα της Τούμπας, την οποία δεν κατάφερε να επισκεφτεί, να δεσπόζει από το μπαλκόνι και να κυριαρχεί στις θολές σκέψεις της, η μικρή Θεοδώρα ένα πράγμα εξακολουθούσε να θέλει σαν τρελή. Να γνωρίσει τον Πάμπλο Γκαρσία και να βγει μια φωτογραφία μαζί του.

Η οικογένειά της απευθύνθηκε στον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάει ο Πάμπλο Γκαρσία να δει τη μικρή, αφού το αντίθετο δεν κατέστη δυνατό. Μια τέτοια κίνηση – σύμφωνα με τους γιατρούς – θα ήταν κομβικής σημασίας για την εύθραυστη ψυχολογία της μικρής, αλλά και της μητέρας της, της Ρίας.

Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής ανταποκρίθηκε με χαρά στο αίτημα και μετά την προπόνηση της Πέμπτης (12/09) βρέθηκε στο Ιπποκράτειο και συνάντησε τη Θεοδώρα. Τη σκηνή την περιγράφει καλύτερα η μητέρα της: «Το χαμόγελο που είδα στο παιδί μου, αυτό που φτάνει μέχρι τ’ αυτιά κι αναρωτιέσαι «το ζω;», «είναι αλήθεια;», αυτό δεν πληρώνεται με τίποτα. Έλαμπαν τα μάτια της. Το μόνο που θέλω είναι να βλέπω τον παιδί μου χαρούμενο, όταν είναι σε ένα περιβάλλον που απαγορεύεται να βγει ακόμα και στο διάδρομο του νοσοκομείου και πρέπει να είναι μέσα στο δωμάτιο».

Η ίδια η Θεοδώρα ήταν ακόμα ζαλισμένη από την εμπειρία της συνάντησης με το είδωλό της και δυσκολευόταν να εκφράσει τα συναισθήματά της. «Δεν ήξερα τίποτα», μας είπε και συνέχισε: «Ήταν κάτι διαφορετικό για μένα. Δεν το περίμενα. Χάρηκα πολύ γιατί από την περασμένη σεζόν ήθελα να πάω να τον δω, αλλά ήταν δύσκολο γιατί δε μένουμε στη Θεσσαλονίκη κι επειδή λόγω των δακρυγόνων μπορεί να πάθαινα κάτι. Ευχαριστώ πολύ τον Πάμπλο Γκαρσία που ήρθε εδώ και μόλις βγω από το νοσοκομείο και μπορέσω θέλω να πάω να τον δω και στο γήπεδο».

Στην ερώτηση γιατί τον Πάμπλο Γκαρσία, η Θεοδώρα απάντησε με τη χαρακτηριστική παιδική απλότητα «Μου αρέσει ο χαρακτήρας του και το πώς παίζει», ενώ… αποκάλυψε και την υπόσχεση του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή: «Μου είπε ότι θα πάμε μαζί στη σουίτα του ΠΑΟΚ να δούμε ένα παιχνίδι».

inner

Το ιστορικό της λατρείας

Η μητέρα της Θεοδώρας, συγκινημένη από την ανταπόκριση του Γκαρσία στο αίτημα της οικογένειας, μας μίλησε για την περιπέτεια της μικρής και το ιστορικό της τρέλας της με τον Πάμπλο Γκαρσία.

«Το χαμόγελο που είδα στο παιδί μου, δεν πληρώνεται με τίποτα. Έλαμπαν τα μάτια της»

«Είμαστε στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες», εξήγησε και συνέχισε: «Ψάχναμε τρόπο να ανεβάσουμε την ψυχολογία της. Αυτό που βοηθούσε τη Θεοδώρα είναι πως από το μπαλκόνι φαίνεται το γήπεδο της Τούμπας. Μια Κυριακή που ήμασταν εδώ ήθελε πολύ να πάει να στον αγώνα για να δει τον Γκαρσία που είναι η αδυναμία της η μεγάλη, ωστόσο κάτι τέτοιο απαγορευόταν. Η ψυχολογία της έπεσε επειδή δεν κατάφερε να επισκεφτεί την Τούμπα, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε το… θαύμα της και μας έφερε εδώ τον Πάμπλο Γκαρσία».

Η Ρία μοιράστηκε μαζί μας και ορισμένες οικογενειακές ιστορίες, ενδεικτικές της αδυναμίας της Θεοδώρας στον Πάμπλο Γκαρσία: «Όταν διάβασε στο διαδίκτυο ότι έφυγε ο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ, είχαμε ένα μεγάλο… ματς στο σπίτι. Πέταξε το ποντίκι από τα νεύρα της. «Τι έγινε;» τη ρώτησα. «Έφυγε ο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ κι εσύ μου είχες υποσχεθεί πως θα πάμε στο γήπεδο και θα βγω φωτογραφία μαζί του. Τώρα να μου τον φέρεις από την Ουρουγουάη να βγω φωτογραφία μαζί του. Όταν σου έλεγα να με πας στο γήπεδο, δεν με πήγαινες. Τώρα εγώ πως θα βγω φωτογραφία; Ένα πράγμα σου ζήτησα και δεν μου το έκανες». Δεν μου μιλούσε για μια εβδομάδα.

Όταν έμαθε ότι θα ξαναέρθει με έπιασε πάλι και μου είπε «τώρα θα με πας και δεν θα μου πεις ότι είναι οι αγώνες δύσκολοι. Στον πρώτο αγώνα θα με πας». Έγινε ό,τι έγινε και βρεθήκαμε στο νοσοκομείο όπου μάλωσε και με τον παιδοχειρουργό. Της είπε ότι είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται ορό κι εκείνη του λέει «ωραία, έλα να σου δείξω στο μπαλκόνι. Βλέπεις εκείνες τις σημαίες του ΠΑΟΚ και τους προβολείς; Εκεί θέλω να πάω την Κυριακή».

«Δεν μπορείς να πας Θεοδώρα εκεί».

«Γιατί δεν μπορώ να πάω; Αφού εσύ την κατάστασή μου την έχεις γράψει περιπατητική. Εκεί έβαλες το Χ στο χαρτί. Ούτε στο κλινήρης, ούτε στο κωματώδης. Αρα μπορώ να κάνω περιπάτους. Έλα, ρε γιατρέ, δέκα βήματα είναι το γήπεδο άσε με να πάω να δω τον αγώνα».
«Όχι».

«Είσαι πολύ κακός. Έπρεπε να σου πω ότι θα πάω στα Jumbo, να μου πεις πήγαινε κι εγώ να πάω στην Τούμπα».

Ο γιατρός γέλαγε και της είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κατέβει στο κυλικείο να δει τον αγώνα στην τηλεόραση και τελικά πήγαμε εκεί. Όταν η Θεοδώρα είδε ότι δεν παίζει ο Γκαρσία σηκώθηκε κι έφυγε. «Πάω στο δωμάτιο, αν τον βάλει να παίξει, πάρτε με τηλέφωνο να κατέβω», μας είπε.

Είχαμε τσακωθεί και παλιότερα όταν γίνονταν τα εγκαίνια του ΠΑΟΚ Σκύδρας Pablo Garcia. Μου είχε ζητήσει να την πάρω μαζί, αλλά επειδή ήταν αργά δεν μπόρεσα. Εγώ έβγαλα μια φωτογραφία τον Γκαρσία. Όταν γύρισα σπίτι με ρώτησε «δεν πιστεύω να έβγαλες εσύ φωτογραφία με τον Πάμπλο και να μην έβγαλα εγώ; Γιατί αν έβγαλες θα την σβήσω».

Κάποια άλλη φορά με παρακαλούσε «έλα ρε μαμά, πάρε μαζί σου στο γήπεδο. Δεν είναι ανάγκη ν’ αργήσουμε. Πήγαινέ με τέσσερις ώρες πριν, να περιμένω το πούλμαν να έρθει, να βγάλω φωτογραφία μαζί του και μετά φεύγω».

Τώρα που η Θεοδώρα γνώρισε τον Πάμπλο Γκαρσία κι έβγαλε και φωτογραφία μαζί του, το επόμενο, το σημαντικό στάδιο είναι να γίνει καλά στην υγεία της και να έρχεται στην Τούμπα όποτε θέλει. Ο ΠΑΟΚ εύχεται ό,τι καλύτερο στην άδικη αυτή περιπέτεια ενός μικρού κοριτσιού και την περιμένει να τη φιλοξενήσει στο γήπεδο της Τούμπας.

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Κατάρ καλεί Σιαλμά!!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Δημήτρης Σιαλμάς να συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ.

Κατάρ καλεί Σιαλμά
Χωρίς ομάδα παραμένει ο Δημήτρης Σιαλμάς, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Χαζάρ Λάνκαραν.

Όπως γράφει το «Goal», ο πρώην επιθετικός της Ένωσης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του σε σύλλογο του Κατάρ.

Την περσινή σεζόν ο 27χρονος παίκτης έπαιξε στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, μετρώντας 21 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ.

Ωστόσο, στάθηκε άτυχος, αφού στον τελικό του Κυπέλλου αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι.Πηγή: sport-fm.gr