Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αλεξανδρής: «Τα παιδιά έβαλαν την Εθνική πάνω από όλα»

Αλεξανδρής: «Τα παιδιά έβαλαν την Εθνική πάνω από όλα» Την συμπεριφορά των διεθνών της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για την αντίδρασή τους μετά από τις δύο ήττες εξήρε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μιχάλη Τσόχο και Σωτήρη Κωσταβάρα για:


-την παρουσία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ:
«Οι νίκες απέναντι στη Ρωσία και την Τουρκία μας αποπροσανατόλισαν στη συνέχεια ο τραυματισμός του Σπανούλη. Οι ήττες μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Έτσι φτάσαμε να παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Ισπανία τον κακό μας δαίμονα. Ήμουν περίεργος να δω πως θα παίζαμε, αλλά έμεινα ευχαριστημένος.

-τι άλλαξε στην Εθνική:
«Η άμυνα, βελτιωθήκαμε πολύ. Η άμυνα σου δίνει σιγουριά. Είχαμε συγκέντρωση… Κάναμε μόνο έξι λάθη. Και πλέον στην επίθεση γυρίσαμε τη μπάλα και ο Σπανούλης ανέλαβε το ρόλο που έχει στην ομάδα. Και να υπόλοιπα παιδιά έβαλαν σπουδαία καλάθια. Πήραμε μια νίκη την οποία και χάρηκα γιατί η Ισπανία μας θεωρούσε εύκολους αντιπάλους»

-εάν η νίκη αυτή κλείνει τις πληγές που φάνηκαν να υπάρχουν στα προηγούμενα παιχνίδια:
«Και χθες είδα ότι δεν έπαιξαν κάποια παιδιά. Δεν ξέρω αν έκλεισαν οι πληγές Θα πρέπει να περιμένω τα άλλα παιχνίδια. Υπάρχει έναυσμα για τα άλλα παιχνίδια αλλά και αυτά δεν είναι καθόλου εύκολα. Η Σλοβενία είναι πολύ καλή ομάδα. Και οι Κροάτες έχουν πολύ καλή ομάδα. Αν η ομάδα πάει ενωμένη και αγαπημένη τότε έχουν ελπίδες»

-για την κριτική που ασκήθηκε μετά τις ήττες:
«Οι παίκτες μας έχουν υψηλό νοητικό επίπεδο. Χρειάζεται δουλειά… Ξέρω πως λειτούργησαν. Θα μίλησαν όλοι μαζί και έβαλαν επάνω από όλα το συμφέρον της Εθνικής. Αλλά κριτική πρέπει να κάνεις. Δεν αμφιβάλλαμε για τον προπονητή.. Λέγαμε τη γνώμη μας ότι πρέπει να είναι Έλληνας γιατί θεωρούμε ότι ξέρει καλύτερα το πρωτάθλημα και το σημαντικότερο την νοοτροπία των παικτών μας.

Ήρθε ο Τρινκέρι. Δεν είχε μεγάλη επιτυχία για να τον αποδεχθούμε χωρίς να του κάνουμε κριτική. Γιατί να μην πάρουμε τον Μπαρτζώκα που έχει και την Ευρωλίγκα. Το ότι δεν ξέρει κάποια πράγματα από την ομάδα φαίνεται… Χθες έβαλε τον Καββαδά. Καλώς τον έβαλε… αλλά δεν έπαιξε ο Περπέρογλου. Θέλω να πάει καλά και ο προπονητής και η ομάδα. Από το άθλημα ζούμε… αλλά δεν μπορείς να μην σχολιάσεις κάποια πράγματα. Φαίνεται να μην έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού κάποιες στιγμές. Και με την Φιλανδία είπαμε ότι παίζουμε μονοδιάστατα με πικ-εν-ρολ και δεν έχουμε άλλη λύση.

Είδαμε χθες την τελευταία φάση που δεν εκτελέσαμε το εναλλακτικό πλάνο. Από τέτοια πράγματα βλέπεις την ετοιμότητα μιας ομάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: