Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Ολυμπιακός είναι το παράδειγμα»«

Τους λόγους που δεν δέχεται την χορηγία του ΟΠΑΠ αναλύει ο Ολυμπιακός στην επιστολή που έστειλε στον οργανισμό.

«Ο Ολυμπιακός είναι το παράδειγμα»
Αναλυτικά η επιστολή των ερυθρόλευκων στον ΟΠΑΠ.
Πειραιάς, 12 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 3086
Προς
ΟΠΑΠ ΑΕ
Υπόψη : κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου
Πρόεδρου

Κύριε Πρόεδρε,


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπέγραψε με την εταιρεία σας τη σύμβαση χορηγίας έχοντας τη πεποίθηση ότι βασίζεται στην αρχή της ανταποδοτικότητας και ότι η εταιρεία σας προβαίνει στη σύναψη αυτής της συμβάσεως γνωρίζοντας και έχοντας σταθμίσει την αξία, τη δυναμική, την αξιοπιστία, τη διεθνή εικόνα και θέση της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στα πλαίσια και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν. Σας υπενθυμίζω, αν και απόλυτα περιττό, αλλά αισθάνομαι υποχρεωμένος να το κάνω επειδή μου ζητήσατε να σας απευθυνθώ εγγράφως, ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η πρώτη στη βαθμολογία της UEFA ελληνική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, αποτελεί παράδειγμα οικονομικής ευρωστίας και απολαμβάνει της σταθερής και ακλόνητης εμπιστοσύνης δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων σε κάθε αγωνιστική της εκδήλωση. Καταβάλει συνεχώς προσπάθειες ώστε να διασφαλίζει τη ποιότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καταπολεμώντας τα φαινόμενα βίας και συμβάλλοντας στη προβολή του αθλητισμού της χώρας μας διεθνώς ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια.

Όταν δεχθήκαμε τη μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος της χορηγίας στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας σας για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δεσμευτήκατε προφορικά ότι οι συμβάσεις που υπογράφονται με τις ΠΑΕ της Super League αλλά και γενικότερα η άσκηση της χορηγικής σας πολιτικής θα διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας και ιδιαίτερα της ίσης μεταχείρισης χωρίς αυτό να αλλοιώνεται από οιονδήποτε μεταβολή της μετοχικής σας σύνθεση. Μας δηλώσατε δε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της εταιρείας σας στα πλαίσια της αξιοπιστίας των ενεργειών σας στην άσκηση της χορηγικής σας πολιτικής.

Στη τηλεφωνική μας επικοινωνία σας επισήμανα ότι ενέργειες και πρακτικές της Διοίκησης της εταιρείας σας, κατά το τελευταίο διάστημα, κλονίζουν τις αρχές στις οποίες είχαμε τη πεποίθηση ότι βασίστηκε η σύναψη της μεταξύ μας συνεργασίας. Περαιτέρω δοκιμάζονται ασφαλώς και οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας σας λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα ότι η εταιρεία σας εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά την αγορά των παιχνιδιών στοιχήματος σχετικά με την έκβαση και των αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όντας απεριόριστα υπεύθυνος τόσο απέναντι στους φιλάθλους του όσο και στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη δεν επιθυμεί να σχετίζεται με οποιοδήποτε χορηγικό πρόγραμμα της εταιρείας σας το οποίο δε θεμελιώνεται πάνω στις αρχές της ανάπτυξης της αθλητικής οικονομίας, της αναβάθμισης της κοινωνικής προσφοράς και της διαφάνειας. Προς αποφυγή οποιασδήποτε δημόσιας διένεξης σας πρότεινα την αμοιβαία λύση της χορηγικής σύμβασης, γεγονός που αρχικά αποδεχθήκατε ως «εύλογο» και «απολύτως σεβαστό».

Ευελπιστώντας, ότι η παράκληση σας να σας αποστείλω τη παρούσα είναι προς διευκόλυνση σας και δεν αποσκοπεί σε διαμόρφωση αντιπαραθέσεων αλλά αποτελεί την ειλικρινή επιθυμία σας για λύση χωρίς εκατέρωθεν επιφυλάξεις, σας καλώ σε άμεση συνεννόηση για την υλοποίηση της.

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η αντίθεση μας σε πρακτικές που θίγουν τη μεγαλύτερη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα και νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ιωάννης Βρέντζος
Διευθύνων Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: