Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η μεγάλη μαγκιά του Τρινκιέρι!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» με μια αποκάλυψη για το μεγάλο κόλπο του Τρινκιέρι, που από πρώτα λεπτά έδωσε πλεονέκτημα στην εθνική μας στο ματς με την Ισπανία. Αυτή τη φορά η εθνική ήταν σούπερ. Συγκεντρωμένη, με πλουραλισμό, με πάθος στην άμυνα. Κι όλα πήγαν ρολόι. Η εθνική, δηλαδή, μετά τη νίκη της επί της Ισπανίας, είναι κανονικά ξανά μέσα στο παιχνίδι του ευρωμπάσκετ.
Κι έγινε, βέβαια, αυτό που γράφαμε από χθες στην στήλη. Ότι ποιες παραδόσεις τώρα; Για να σπάνε είναι.
Τι τον ήθελε
Από εκεί και πέρα, όμως, εγώ είδα και κάτι άλλο απόψε που έχει να κάνει με τον Τρινκιέρι. Όλοι, λοιπόν, ρωτάγανε τόσο καιρό τι τον θέλει στην ομάδα τον Καββαδά. Όχι μόνο τον πήρε μαζί του στην αποστολή για το ευρωμπάσκετ, αλλά στα πρώτα ματς δεν τον έβαζε κιόλας να παίξει.
Να τον βγάλει από τα νερά του
Φάνηκε, όμως, γιατί τον ήθελε μαζί του τον συγκεκριμένο παίκτη ο Τρινκιέρι. Για ειδική αποστολή! Με τους Ισπανούς, λοιπόν, τον έριξε από την αρχή μέσα. Με έναν και βασικό στόχο. Να εκνευρίσει τον Γκασόλ. Να τον βγάλει, δηλαδή, έξω από τα νερά του, έτσι όπως τον έβρισκε συνέχεια μπροστά του. Έβλεπε μακριά, δηλαδή, ο Τρινκιέρι όταν επέλεγε τον Καββαδά για την αποστολή. Σα να περίμενε ότι θα βρεθεί μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση.
Κομάντο
Αυτό έγινε, λοιπόν. Με το καλημέρα του αγώνα ο Γκασόλ φορτώθηκε με φάουλ. Έκανε και την γκέλα ο Ισπανός προπονητής να μην τον τραβήξει στον πάγκο στο δεύτερο, έκατσε και το τρίτο φάουλ, οπότε το παιχνίδι εκείνη την ώρα έπαιρνε άλλη τροπή, με την έννοια ότι αποκτούσε πλεονέκτημα η εθνική μας για την συνέχεια. Κομάντο ο Καββαδάς είχε φέρει σε πέρας την αποστολή του, προκαλώντας φθορά στους Ισπανούς.
Να ηρεμήσει το παιχνίδι της
Αν, δηλαδή, η Ισπανία συνέχιζε να γκαζώνει και η διαφορά μεγάλωνε σε εκείνο το σημείο, τότε τα πράγματα θα δυσκόλευαν πολύ. Με τον Γκασόλ, λοιπόν, εκνευρισμένο και με τρία φάουλ, η εθνική μπόρεσε να ηρεμήσει το παιχνίδι της και σιγά – σιγά να πάρει μπροστά η μηχανή. Ακόμα κι όταν τα έβρισκε δύσκολα, είχε τις απαντήσεις.
Τα έδωσαν όλα
Η εθνική, λοιπόν, ήταν μια χαρά απόψε. Σπανούλης, Μπράμος, Μπουρούσης και Πρίντεζης τα πήγαν πολύ καλά. Όπως, βέβαια, και όσοι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν. Τα έδωσαν όλα και ειδικά στην άμυνα.
Τον τσαμπουκά και την ποιότητα
Αυτή η εθνική που είδαμε απόψε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχει και την ποιότητα και το τσαγανό και τον τσαμπουκά για να πάει μακριά στην διοργάνωση. Έχει αλλάξει, άλλωστε, το κλίμα μετά τη νίκη επί της Ισπανίας.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: