Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Τέλος ο Σκόρδας από τον Άρη!!

Παρελθόν αποτελεί ο Λάμπρος Σκόρδας από τον Άρη καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΜΑ αποφάσισε την παύση της διοίκησής του. Ακούστηκαν ήδη τα πρώτα ονόματα για την επόμενη μέρα.

Τέλος ο Σκόρδας από τον Άρη!
Τέλος ο Λάμπρος Σκόρδας από τον Άρη!

Η συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων μελών της ΚΜΑ αποφάσισε την παύση της διοίκησής του, με το σχηματισμό της νέας να είναι προ των πυλών.

Τα ονόματα που ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι για να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας είναι οι Παναγιώτης Στεφανίδης, Βασίλης Φουρλίγκας, Γιάννης Κουζούνιας και ο Ηλίας Κουσουνάδης.

Εκτός από τα παραπάνω, όμως, αναμένεται να προτείνει και ένα ο ερασιτέχνης, ενώ αυτό που απομένει είναι να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες, για να μπορέσει να κατατεθεί το έγγραφο στο ειρηνοδικείο, ώστε η νέα διοίκηση να πιάσει δουλειά.Πηγή: sport-fm.gr

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ στον Άρη!!

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ στον ΆρηΧωρίς εντάσεις εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη στο «Βελλίδειο». Σχεδόν με ομόφωνη απόφαση των μελών, που ξεπερνούν τα 1000 άτομα, «πέρασε» η πρόταση για παραχώρηση του 51% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Εταιρίας έναντι 7εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσουν νέες προσπάθειες προκειμένου να γίνουν προσεγγίσεις και σε εταιρίες του εξωτερικού.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η απαλλαγή από το Διοικητικό Συμβούλιο της διοίκησης της σεζόν 2012-13, η οποία αποτελούταν από τη διοικούσα επιτροπή Στεφανίδη, τη διοίκηση Ψηφίδη, τη διοίκηση Σκόρδα και 10 μέρες τη διοίκηση Ηλιάδη. Τέλος, όσον αφορά το θέμα για νέο ΑΦΜ, η θέση των μελών ήταν να γίνουν προσπάθειες για διακανονισμούς με τους πιστωτές. Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: «Καλύπτουν το γυμνό βασιλιά τους»

Μέσω ανακοίνωσης ο ΠΑΟΚ γνωστοποιεί την πρότασή του για εξυγίανση προκειμένου όπως τονίζεται- να «τελειώσουμε με το παραποδόσφαιρο όσων καλύπτουν την εικόνα του… γυμνού βασιλιά τους»!

ΠΑΟΚ: «Καλύπτουν το γυμνό βασιλιά τους»
Με μια ανακοίνωση που εκτός από προτάσεις σχετικά με την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά είναι γεμάτη και από αιχμές προς διάφορες κατευθύνσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παίρνει θέση για όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτήν επαναλαμβάνει τις θέσεις της όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον Ζήση Βρύζα σε συνάντησή του με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, ενώ απευθύνει και σε τρίτους πρόσκληση για συσπείρωση όσων επιθυμούν εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, όμως, κάνει λόγο για αύξηση των κρουσμάτων αδικίας και τονίζει πως «οποιαδήποτε γενναία αλλαγή και μεταρρύθμιση προσκρούει πάνω στα “τσιμεντωμένα” συμφέροντα των ευνοούμενων του κλειστού αυτού συστήματος».

Η ανακοίνωση:

Οι καταγγελίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις τελευταίες μέρες μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Κάτι, δυστυχώς απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο να συμβεί, δεδομένης της αδιέξοδης κατάστασης στην οποία αυτό έχει περιέλθει.

Ασφαλώς υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό το κατάντημα, όπως υπάρχουν και λύσεις για όλους εμάς που οραματιζόμαστε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό, ανταγωνιστικό, αντάξιο της ιστορίας μας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαρχής έχει κατατεθειμένες πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, που στοχεύουν σ΄αυτό που θεωρούμε πυρήνα του προβλήματος κι αυτό που συνομολογούν –επίσημα ή ανεπίσημα – όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε αποφασίσει να μην ακολουθήσουμε το στείρο καταγγελτικό μοντέλο, που στοχεύει στην δημιουργία εντυπώσεων, σεβόμενοι το ρόλο που οφείλουμε να έχουμε ως ρυθμιστές των εξελίξεων. Έχουμε όμως την υποχρέωση στον δημόσιο διάλογο που αίφνης ξεκίνησε, να δώσουμε το στίγμα των προτάσεών μας, με την ελπίδα ότι θα διευκολύνουμε στην εξεύρεση των λύσεων.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης επανέλαβε την παγιωμένη θέση του Δικεφάλου για διαφάνεια και εξυγίανση και υπογράμμισε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και αρκετούς μήνες, αφενός με τις θέσεις και τις τοποθετήσεις των ανθρώπων του στα αρμόδια όργανα, αφετέρου με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων – λύσεων ακόμη και προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επιγραμματικά τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΠΑΟΚ στη συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ κ. Ζήση Βρύζα με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό από το τέλος του προηγούμενου έτους:

1. Για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία: Ριζική αλλαγή στο τρόπο εκλογής του ΔΣ της ΕΠΟ, με στόχο την εκλογή αντιπροσωπευτικών και όχι συντεχνιακών διοικήσεων. Ψήφος για κάθε ένωση ανάλογα με το μέγεθός της και όχι ανεξάρτητα από αυτό, μια ψήφος για κάθε μέλος της Superleague, ενδεχομένως και για κάθε μέλος της Football League, δηλαδή όλων των επαγγελματικών ομάδων που είναι οι άμεσα θιγμένοι μιας κακοδιοικούμενης ΕΠΟ.

2. Για την λίγκα και τις διοργανώσεις: Εφαρμογή των κανόνων του παιχνιδιού από την αρχή ως το τέλος των πρωταθλημάτων. Δεν γίνεται αυτοί να αλλάζουν κατά το δοκούν και κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων μεγαλώνοντας το αίσθημα της αναξιοπιστίας.

3. Για την αθλητική δικαιοσύνη: Επαναφορά εν ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ, ένα μοντέλο που είχε αποτελέσματα στο παρελθόν και που εγκαταλείφθηκε χωρίς προφανείς λόγους.

4. Για το σύστημα αδειοδότησης: Συμμετοχή ανεξάρτητων προσώπων υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης στην ισχυροποίηση του ρόλου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με παράλληλο εκσυγχρονισμό της στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων.

5. Για τη διαιτησία: Επίτευξη συμφωνίας για τον έλεγχο της διαιτησίας με σχηματισμό ΚΕΔ κοινής αποδοχής, όπως στο παρελθόν έχει επιτευχθεί, όταν και σε μια νύκτα άλλαξαν τα 2/3 των πινάκων των διαιτητών.

6. Για τον οικονομικό έλεγχο και το οικονομικό fair play (FFP): Γενναίες και ρεαλιστικές ρυθμίσεις και παράλληλος ενδελεχής έλεγχος ώστε και τα έσοδα του κράτους να διασφαλίζονται, αλλά και η βιωσιμότητα των ομάδων.

Όπως συμβαίνει παντού στην ελληνική κοινωνία, έτσι και στο ποδόσφαιρο ως γνήσιο κομμάτι της, οποιαδήποτε γενναία αλλαγή και μεταρρύθμιση προσκρούει πάνω στα “τσιμεντωμένα” συμφέροντα των ευνοούμενων του κλειστού αυτού συστήματος.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουμε μια και καλή με το “παραποδόσφαιρο” των τυχάρπαστων, των δειλών μπροστά στον γνήσιο ανταγωνισμό, των συμπλεγματικών παραγόντων και όλων όσων συνοδευτικά καλύπτουν την εικόνα του…γυμνού βασιλιά τους!

Φυσικά δεν περιμένουμε απ/ αυτούς που έχουν συντηρήσει αυτή την κατάσταση να προχωρήσουν στις απαραίτητες τομές. Αυτό που θα πρέπει να ξέρουν όμως, είναι ότι αυτές οι αλλαγές θα γίνουν. Το πότε θα γίνουν εξαρτάται από την ορμή και την συσπείρωση όλων όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για ένα υγιές και ανεξάρτητο ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα υπηρετεί αξίες και που θα προσελκύει, αντί να αποθαρρύνει, επιχειρηματίες και επενδύσεις μεγάλου βεληνεκούς.

«Τα κρούσματα αδιαφάνειας, αδικίας ακόμη και ασυδοσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αυξηθεί δραματικά. Ο ΠΑΟΚ εδώ και κάποιους μήνες και έπειτα από ανάλυση σε βάθος των παθογενειών του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει καταθέσει συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων και του τρόπου εφαρμογής τους ακόμη και στον Υφυπουργό αθλητισμού, ωστόσο ούτε και σε αυτό το επίπεδο δεν φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση επίλυσης των προβλημάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδης.

Τελικώς… Σερμαντίνι!

Μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, η χρυσή τομή βρέθηκε και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι επιστρέφει στον Ολυμπιακό.

Τελικώς… Σερμαντίνι
Σε θρίλερ που είχε τελικά αίσια κατάληξη για τον Ολυμπιακό εξελίχθηκε η υπόθεση του Γκιόργκι Σερμαντίνι. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συμφωνήσει εξ αρχής με τη Σαραγόσα για την αποδέσμευσή του έναντι 100.000 ευρώ, αλλά αρχικά υπήρχε διαφορά με τον Γεωργιανό σέντερ.

Τελικά μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές και η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν εκπνεύσει η προθεσμία για μεταγραφές στην Ευρωλίγκα.

Έτσι ο 24χρονος άσος αναμένεται στην Ελλάδα και μένει να φανεί αν ο Μίρζα Μπέγκιτς (που έχει μεγάλο συμβόλαιο αλλά δεν έχει ικανοποιήσει) θα παραμείνει στην ομάδα, θα αποδεσμευτεί ή θα είναι… ανενεργός.

Ο Σερμαντίνι πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στη Σαραγόσα έχοντας 12,9 πόντους και 5,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην ACB και 9,8 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ ανά αγώνα στο Eurocup.

Το καλοκαίρι δεν τα βρήκε στις επαφές που είχαν γίνει για την επέκταση του συμβολαίου του, καθώς οι απαιτήσεις του είχαν κριθεί υπερβολικές. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Ετό είναι 39 ετών»

Όχι… 35 όπως είπε-μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ζοσέ Μουρίνιο-αλλά 39 ετών (!) είναι ο Σαμουέλ Ετό σύμφωνα με πρώην φιλενάδα του.

«Ο Ετό είναι 39 ετών»
Σαραντάρη… έβγαλε τον Σαμουέλ Ετό η Άνα Μπαράνκα. Η 43χρονη γυναίκα είχε σχέση με τον Καμερουνέζο επιθετικό, όταν αγωνιζόταν στη Μαγιόρκα, και μαζί απέκτησαν μία κόρη πριν από έντεκα χρόνια. Έκτοτε η ίδια έχει κατηγορήσει τον ποδοσφαιριστή πως δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην κόρη του «πουλώντας» μάλιστα αρκετές ιστορίες σε σκανδαλοθηρικά έντυπα.

Μετά τη δήλωση του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είπε-μεταξύ σοβαρού και αστείου-πως ο Ετό είναι μεταξύ 32 και 35 ετών, η Ιταλίδα «ξαναχτύπησε».

«Είναι προφανές πως ο Σαμουέλ όταν ήρθε στην Ευρώπη ήταν μεγαλύτερος από ό,τι έλεγε. Πιστεύω πως δεν είναι 35 αλλά περισσότερο 39 ετών. Γεννήθηκε το 1974 και έτσι τώρα είναι 39 ετών», ανέφερε η Άννα Μπαράνκα στη «Sun».

Μάλιστα το δημοσίευμα της Sun συνοδευόταν με το ακόλουθο περιπαικτικό φωτομοντάζ για τον… μπαρμπα-Ετό.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Έντονη φημολογία για απομάκρυνση του Μόγες!

Εδώ και λίγη ώρα ακούγεται έντονα στην Αγγλία ότι επίκειται κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του Ντέιβιντ Μόγες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έντονη φημολογία για απομάκρυνση του Μόγες
Η ήττα (2-0) της Μάντσεστερ Γιουνάτετ από τον Ολυμπιακό, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Champions League, φαίνεται ότι φέρνει τον Ντέιβιντ Μόγες κοντά στην απομάκρυνσή του από την ομάδα μόλις οχτώ μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «κόκκινων διαβόλων».

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από οικονομικά έντυπα, ο βρετανικός σύλλογος που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και υπόκειται στους νόμους του αμερικανικού δικαίου, άρα είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους μετόχους για κάθε διοικητική αλλαγή, θα προβεί άμεσα σε ανακοινώσεις για το μέλλον της συνεργασίας του με τον Σκοτσέζο τεχνικό.

Βέβαια, μέχρι στιγμής όλα βρίσκονται σε επίπεδο φημολογίας και το αν υπάρχει δόση αλήθειας στις πληροφορίες θα ξεκαθαρίσει άμεσα.

Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Μόγες με την Γιουνάιτεντ είναι εξαετούς διάρκειας, αλλά η τραγική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα (7η θέση), η διαφαινόμενη μη έξοδος στο Champions League της επόμενης χρονιάς και η ήττα από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς των «16» ίσως αναγκάσει τη διοίκηση να πάρει δραστικά μέτρα. Πηγή: sport-fm.gr

Obrigado Fernando!

Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, πως αποχωρεί από τον πάγκο της Εθνικής μετά το Μουντιάλ. Καλό κλίμα και αμοιβαίες ευχαριστίες από τους δύο άνδρες.

Obrigado Fernando
Ένα κεφάλαιο έκλεισε για την Εθνική. Ο Φερνάντο Σάντος μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Εθνικής και με δύο προκρίσεις σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων αποτελεί παρελθόν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε το βράδυ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους μέχρι το 2016 και να αποχωρήσει από τη θέση του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο λόγος είναι πως επιθυμεί να έχει καθημερινή ενασχόληση με κάποιον σύλλογο, χωρίς να αποκαλύψει κάτι περί… ΠΑΟΚ, όπου φήμες τον θέλουν να μετακομίζει στο τέλος της σεζόν. Ο Φερνάντο Σάντος ευχαρίστησε τον ισχυρό άνδρα της ομοσπονδίας για τη συνεργασία, ενώ το ίδιο συνέβη με τον τελευταίο για την προσφορά του Πορτογάλου.

Ο 59χρονος τεχνικός κάθισε σε 41 αγώνες στον πάγκο της «γαλανόλευκης» έχοντας-πέρα από τις προκρίσεις στα τελικά του Euro 2012 (με πορεία μέχρι τα προημιτελικά) και του Μουντιάλ του 2014-εξαιρετικές επιδόσεις με 24 νίκες, 13 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες.

Πλέον αρχίζει άμεσα η αναζήτηση του ανθρώπου που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Σάντος μετά το Μουντιάλ. Θα πρόκειται πιθανότατα για ξένο, ενώ εξετάζονται ήδη προπονητές από την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γερμανία, με τις πιθανότητες για Έλληνα να είναι λιγοστές και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όπως και τον Έκτορ Κούπερ να είναι από τα λίγα ονόματα υποψηφίων που έχουν διαρρεύσει. Το διαθέσιμο μπάτζετ για το ετήσιο συμβόλαιο του προπονητή είναι περίπου 600.000 ευρώ και το θέμα αναμένεται να κλείσει αρκετά πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, πιθανότατα μέχρι το Μάιο. Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Πρέπει να ρισκάρουμε»

Έναν ΠΑΟΚ που θα ρισκάρει περισσότερο προανήγγειλε για τη ρεβάνς των «32» του Europa League ο Χουμπ Στέφενς. Ευδιάθετος ο Ολλανδός τεχνικός, που δεν ρωτήθηκε για τις φήμες περί Φερνάντο Σάντος.

Στέφενς: «Πρέπει να ρισκάρουμε»
Ευδιάθετος, παρά το όργιο φημών που τον θέλει να έχει… ημερομηνία λήξης στον πάγκο του ΠΑΟΚ και τον Φερνάντο Σάντος προ των πυλών, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει Μπενφίκα ο Χουμπ Στέφενς.

Ο Ολλανδός τεχνικός προανήγγειλε πως η ομάδα του θα ρισκάρει στο «Ντα Λουζ» για να ανατρέψει το 1-0 της Τούμπας, αλλά δεν αποκάλυψε τα πλάνα του.

Παράλληλα δεν κλήθηκε καν να σχολιάσει τη φημολογία για το μέλλον του.

Αναλυτικά, ο Χουμπ Στέφενς μίλησε για:

-το αν ο ΠΑΟΚ θα ρισκάρει: «Πρέπει να ρισκάρουμε. Η Μπενφίκα ήδη προηγείται με 1-0 στο ζευγάρι κι από τη στιγμή που χάσαμε πρέπει να ρισκάρουμε στο παιχνίδι της Πέμπτης».

-το πώς θα ρισκάρει ο ΠΑΟΚ, παίζοντας με υπομονή ή ανοικτά από την αρχή: «Ας το αφήσουμε να είναι έκπληξη. Το ίδιο είχα πει και στο πρώτο παιχνίδι».

-την ψυχολογική διαχείριση της ομάδας: «Αυτή είναι η δουλειά μου, να δώσω στους παίκτες μου την ψυχολογία που πρέπει. Παρότι χάσαμε είχαμε καλή οργάνωση στο πρώτο παιχνίδι και για το λόγο αυτό πρέπει εμείς να είμαστε αυτοί που θα πάρουμε το ρίσκο στον επαναληπτικό».

-το πώς θα σταματήσει την Μπενφίκα: «Θα βγούμε στο γήπεδο με 14 παίκτες. Νομίζω όμως πως ο διαιτητής δεν θα μας αφήσει (γέλια)».

-την απουσία του Σαλπιγγίδη: «Ο Σαλπιγγίδης είναι άρρωστος και είναι εκτός αποστολής».

Ζέσους: «Καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, παρά τη νίκη της Μπενφίκα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Ζόρζε Ζέσους. Κλειστά χαρτιά 11άδας από τον Πορτογάλο

Ζέσους: «Καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ»
Την απόλυτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της Μπενφίκα θέλει ο Ζόρζε Ζέσους στον αυριανό επαναληπτικό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός των Πορτογάλων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως παρά την εκτός έδρας νίκη στην «Τούμπα» η πρόκριση παραμένει ανοιχτή καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά» διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο.

Παράλληλα, τόνισε πως η Μπενφίκα θα αγωνιστεί για τη νίκη, την οποία θα αφιερώσει τον παλαίμαχο άσο της ομάδας, Μάριο Κολούνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες.

Τέλος, όσον αφορά τα πλάνα του για την αυριανή ενδεκάδα, παρά τον «βομβαρδισμό» ερωτήσεων που δέχτηκε από τους Πορτογάλους δημοσιογράφους, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του.

Αναλυτικά:

Για τον θάνατο του Μάριο Κολούνα και το αυριανό ματς: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ξεχωριστό λόγω αυτού του γεγονότος και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για να περάσουμε στην επόμενη φάση και θα βάλουμε τα δυνατά μας.
Υποχρέωση των παικτών είναι να κερδίσουν το παιχνίδι για να τιμήσουν τη μνήμη του. Οσον αφορά τους φιλάθλους, δεν σημαίνει ότι επειδή πέθανε θα τον ξεχάσει ο λαός της Μπενφίκα.

Είναι πολύ σημαντικό το πρωτάθλημα, θέλουμε να πάμε μπροστά, αλλά επίσης θέλουμε αύριο να μπούμε στο γήπεδο, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν νομίζω, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να παίξουμε όπως ξέρουμε και ας είναι ο αντίπαλος πολύ καλός.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι αυτός που πρέπει να αναλάβει τους κινδύνους. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν εμπειρία, οι περισσότεροι παίζουν στην Εθνική, δεν σημαίνει τίποτα που κερδίσαμε 1-0, είναι επικίνδυνη ομάδα ο ΠΑΟΚ και πρέπει να προσέξουμε».


Για το εάν η νίκη της Μπενφίκα στην Τούμπα τους γεμίζει με επιπλέον ευθύνες για πρόκριση: «Ασφαλώς έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο Europa League»

Για το αν θα παίξουν οι Γκαράι, Γκαϊτάν και Καρντόσο: «Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Γκαράι και ο Γκαϊτάν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών τους, οπότε μπορούν να παίξουν. Ο Καρντόσο δεν είναι ακόμη έτοιμος».

Για το εάν περιμένει να γίνει ανοιχτό παιχνίδι: «Αν υπάρξουν ευκαιρίες για γκολ ελπίζω να ειναι από την πλευρά της Μπενφίκα».

Για το αν θα παίξει ο Σάλβιο: «Το ότι είναι με την ομάδα σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να παίξει. Ελειπε έξι μήνες, αλλά έχει αυτοπεποίθηση. Θα αποφασίσω αύριο».
Για τον Μάρκοβιτς και εάν η Μπενφίκα εξαρτάται απ' αυτόν: «Υπάρχει η ιδέα της ομάδας, όλοι πρέπει να έχουν αυτό στο μυαλό τους. Στην αρχή ο Μάρκοβιτς δεν έπαιζε ομαδικό παιχνίδι, τώρα που παίζει πιο ομαδικά τον χρησιμοποιώ».

Στους καρχαρίες ο ΠΑΟΚ! (pic, video)

Πριν τους «αετούς» της Μπενφίκα, έκανε προθέρμανση με καρχαρίες! Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ ξεναγήθηκε στο διάσημο ενυδρείο της Λισαβόνας στην πρωινή βόλτα της Τετάρτης.

Στους καρχαρίες ο ΠΑΟΚ! (pic, video)
Στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τους «αετούς» της Μπενφίκα, με σκοπό να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από το πρώτο ματς και να πάρει την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο, το ποδοσφαιρικό τμήμα του «Δικεφάλου του Βορρά» βρέθηκε -σε απόσταση, ευτυχώς- απέναντι από… καρχαρίες!

Τις φωτογραφίες από τη βόλτα των παικτών στο διάσημο ενυδρείο της Λισαβόνας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1998 και έκτοτε δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπε με Κατσουράνη ο Γκόμες!

Την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία επισκέφθηκε ο Νούνο Γκόμες και συνομίλησε με τον Κώστα Κατσουράνη.

Τα είπε με Κατσουράνη ο Γκόμες
Στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο ΠΑΟΚ, εν όψει της αυριανής (27/2, 22:05) αναμέτρησης με την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ», βρέθηκε ο Νούνο Γκόμες.

Ο 37χρονος πρώην παίκτης των «αετών» συνομίλησε με τον Κώστα Κατσουράνη με τον οποίο ήταν συμπαίκτες για τρία χρόνια (2006-09) στον πορτογαλικό σύλλογο.Πηγή: sport-fm.gr

Αύριο η εκδίκαση της υπόθεσης υποβιβασμού του ΠΑΟΚ!

Την Πέμπτη (27/2) θα εκδικαστεί η υπόθεση εκδίκασης του αιτήματος του Γιώργου Δώνη για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Αύριο η εκδίκαση της υπόθεσης υποβιβασμού του ΠΑΟΚ
Για αύριο (Πέμπτη, 27/2) ορίστηκε από την ΕΠΟ η εκδίκαση της υπόθεσης του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Γιώργος Δώνης εις βάρος της ομάδας.

Ο πρώην τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά» έχει ζητήσει τον υποβιβασμό της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αν δεν του καταβληθούν τα χρήματα της αποζημίωσης μετά την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε την ημέρα που ο «Δικέφαλος του Βορρά» δίνει την επαναληπτική αναμέτρηση κόντρα στην Μπενφίκα στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των ανθρώπων της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

«Τα απόνερα του Σκόρδα πληρώνει η ομάδα»

«Βολές» προς τον Λάμπρο Σκόρδα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Δημήτρης Ηλιάδης με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρώτος. «Τα απόνερα του πληρώνει η ομάδα», σχολίασε.

«Τα απόνερα του Σκόρδα πληρώνει η ομάδα»
Δεν άφησε αναπάντητα ο Δημήτρης Ηλιάδης τα όσα είπε εις βάρος του ο Λάμπρος Σκόρδας στη συνέντευξη που παραχώρησε ο δεύτερος χθες στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Προσπαθούν με απειλές να κάνουν μία συζήτηση για να έχουμε να λέγαμε, όταν εδώ και 8 μήνες δεν έκαναν τίποτα από τις κινήσεις του Ηλιάδη», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο νυν πρόεδρος του Άρη για τον προκάτοχο του.

Ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι η ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, πληρώνοντας τα όσα έκανε ο Λάμπρος Σκόρδας στην πρώτη του θητεία, ενώ τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της ΚΜΑ.

Αναλυτικά η δήλωση Ηλιάδη

Ο εκλεγείς με αντικαταστατικές διαδικασίες, ευρισκόμενος σε σύγχυση και διακρινόμενος για την επιλεκτική του μνήμη πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Λάμπρος Σκόρδας, επιχειρεί να μετατοπίσει τις ευθύνες της διοικητικής του αποτυχίας.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Μιλά για νομιμότητα τη στιγμή που συνήθως αναρριχάται στην προεδρία με αντικαταστατικές διαδικασίες. Αποκρύπτει εσκεμμένα λοιπόν τη μεθοδολογία με την οποία πήρε το χρίσμα του προέδρου και κάνει κήρυγμα δημοκρατικών διαδικασιών.

Ξεχνάει ότι το οικονομικό τσουνάμι της ΠΑΕ Αρης, τα απόνερα του οποίου πληρώνει η ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια, είχε αφετηρία το 2004 και γράφει και το δικό του όνομα.

Στοχοποιεί πρόσωπα χωρίς αποδείξεις πετώντας «λάσπη» προκειμένου να κατασκευάσει εχθρούς τους οποίους μόνο ο ίδιος βλέπει. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς οι περισσότεροι είναι υποψιασμένοι για τους μηχανισμούς που έστησε επί έξι μήνες για την αποδόμηση μου, χωρίς να σέβεται την ηρεμία της ομάδας.

Επικαλείται «σχέδιο υποβιβασμού του Αρη» με αβάσιμους ισχυρισμούς. Αντιθέτως μπορεί να εκληφθεί ως στοιχείο δολιότητας η απόφαση του να προτρέψει τους ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν από τον αγώνα με τον Πλατανιά.
Τα έσοδα της ΠΑΕ Αρης κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεν διασπαθήθηκαν. Πληρώθηκαν υποχρεώσεις εκατομυρίων που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, όπως αυτή του κ. Σκόρδα, ώστε η ομάδα να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η ομάδα δεν σκόπευα να τοποθετηθώ δημοσίως μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, αλλά η σιωπή μου προφανώς ερμηνεύτηκε από τον κ. Σκόρδα που εξαπολύει εδώ και καιρό «πυρά» εναντίον μου προκειμένου να αποπροσανατολίσει, ως αδυναμία.

Εύχομαι στον Αρη ολόψυχα καλή επιτυχία στην προσπάθεια παραμονής του στην κατηγορία. Είναι ένα μεγάλο χρέος που έχουν οι ποδοσφαιριστές απέναντι στην ιστορία του συλλόγου, στον κόσμο και στους εαυτούς τους.

Για τα έργα και τις ημέρες μου έδωσα τις εξηγήσεις που έπρεπε τον περασμένο Δεκέμβριο στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Μ.Α ευρισκόμενος απέναντι στον «στρατό» του κ.Σκόρδα και θα δώσω τις υπόλοιπες στην προβλεπόμενη από το νόμο απολογιστική συνέλευση για την οικονομική χρήση που με αφορά.

Θα περιμένω από τον κ. Σκόρδα να βρει τη δύναμη να παραστεί στη Γενική Συνέλευση της Κ.Μ.Α, να κοιτάξει στα μάτια τα μέλη του φορέα και να αναλάβει τις ευθύνες του που είναι πολλές. Τώρα που όπως φαίνεται διαπίστωσε ότι «δεν μπορεί να περπατήσει για μία ακόμη φορά στο νερό» όπως ο ίδιος δήλωσε με εμφατικό τρόπο κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση της Κ.Μ.Α, διαλαλώντας ως πραματευτής την περσινή σωτηρία της ομάδας την οποία διαχρονικά επιχειρεί να καπηλευτεί.

Για όλα τα άλλα ραντεβού στο τέλος Απριλίου.

Φεύγουν Σκόρδας-Παπαδόπουλος!

«Κύμα» αλλαγών έρχεται στον Άρη, καθώς σήμερα θα επικυρωθεί -εκτός απροόπτου- ότι μπαίνει μπροστά η ΚΜΑ, ενώ παρελθόν θα αποτελέσει και ο Σούλης Παπαδόπουλος, σύμφωνα με τη «SportDay».

Φεύγουν Σκόρδας-Παπαδόπουλος
Νέα διοίκηση αναμένεται να προκύψει σήμερα στον Άρη. Η ΚΜΑ θα κάνει πρόταση μομφής κατά του Λάμπρου Σκόρδα και ο Παναγιώτης Στεφανίδης θα ζητήσει την αναστολή των δραστηριοτήτων του, ως πρόεδρος της Λέσχης, για τους επόμενους 2,5 μήνες. Αυτό θα γίνει για να αναλάβει την ΠΑΕ, έχοντας μαζί του ως αντιπρόεδρο τον Βασίλη Φουρλίγκα. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν γίνει γνωστά.

Κατά πάσα πιθανότητα οι διοικητικές αλλαγές θα φέρουν αλλαγή και στη τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως αναφέρει ο «τρελός του χωριού» στην εφημερίδα «SportDay». Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν έχει πολλές συμπάθειες στο νέο σχήμα, ενώ το αντίθετο ισχύει για τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς, τον οποίο διαδέχθηκε ο Έλληνας προπονητής.

Ο Σέρβος βρίσκεται στη Βόζντοβατς, αλλά υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του, που του επιτρέπει να φύγει από την ομάδα άμεσα εφόσον το επιθυμεί. Ακούγεται, όμως ότι υπάρχει στη λίστα και άλλο ένα προπονητή, χωρίς να έχει διαρρεύσει για ποιόν πρόκειται, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση δύσκολα θα προχωρήσει.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δένει» και άλλους!

Δεν σταματούν οι ανανεώσεις για τον Ατρόμητο στην παραμονή του Νίκου Λαζαρίδη στην ομάδα, αφού στόχο της διοίκησης είναι να προχωρήσουν οι αντίστοιχες υποθέσεις του Ταυλαρίδη και του Πίτου Γκαρσία.

«Δένει» και άλλους
Σύντομα θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις στον Ατρόμητο για τις ανανεώσεις των συμβολαίων ποδοσφαιριστών που λήγουν το καλοκαίρι, όπως έγινε και στην περίπτωση του Νίκου Λαζαρίδη.

Επόμενοι στη σχετική λίστα για τους Περιστεριώτες είναι ο Στάθης Ταυλαρίδης και ο Πίτου Γκαρσία, οι οποίοι είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην πορεία της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο θέλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν ήρεμοι και να μην αποπροσανατολιστούν από την υπόθεση του Γιώργου Σπανού.

Άλλωστε, το μήνυμα των συνεργατών του προέδρου της ΠΑΕ στους παίκτες είναι όλα κυλούν ομαλά και δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το παραμικρό.
Πηγή: sport-fm.gr

Όχι μόνο Αμπέντ… και Αμαλφιτανό!!

Για τον Ρομέν Αμαλφιτανό «ψάχνεται» ο Παναθηναϊκός, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το… ξεκαθάρισμα που θα γίνει στη Νιουκάστλ, στην οποία ανήκει ο Μεχντί Αμπέντ και αναμένεται να μείνει ελεύθερος.

Όχι μόνο Αμπέντ… και Αμαλφιτανό
Φαίνεται πως ο Μεχντί Αμπέντ δεν θα είναι το μόνο όφελος του Παναθηναϊκού από τη απογαλλοποίηση της Νιουκάστλ. Ο αγγλικός σύλλογος θα κάνει… ριζικές αλλαγές το ερχόμενο καλοκαίρι, αφήνοντας ελεύθερους αρκετούς από τους Γάλλους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του και συγκεκριμένα όσους δεν έχουν «βαρύ» συμβόλαιο. Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια να πωληθούν αυτοί που έχουν μεγάλο συμβόλαιο, όπως οι Μπεν Αρφά και Ρεμί.

Ο Αμπέντ ανήκει στην πρώτη κατηγορία, όπως και ο Ρομέν Αμαλφιτανό, ο οποίος έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στη Ντιζόν (αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος). Ο αδερφός, Μοργκάν, που είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό, αγωνίζεται στη Γουέστ Μπόρμιτς Άλμπιον.

Σύμφωνα με το «Goal» ο Παναθηναϊκός εξετάζει τη περίπτωση του 24χρονου δημιουργικού χαφ και το συγκεκριμένο όνομα αναμένεται να παίξει «δυνατά» το ερχόμενο καλοκαίρι. Άλλωστε, ο πρώην ποδοσφαιριστής των «ανθρακωρύχων» έχει αρκετές διασυνδέσεις στην αγγλική αγορά. Πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινη» αισιοδοξία!!

Την τιμωρία της Λεωφόρου θεωρούν ότι θα γλιτώσουν στον ΠΑΟ και πιστεύουν ότι θα επιβληθεί πρόστιμο για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, με βάση το κατηγορητήριο που συντάχθηκε.

«Πράσινη» αισιοδοξία
Με χρηματικό πρόστιμο και όχι με ποινή κεκλεισμένων των θυρών θεωρούν στον Παναθηναϊκό πως θα τιμωρηθούν για τα γεγονότα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Η κλήση σε απολογία ήρθε χθες, αλλά το κατηγορητήριο δεν είναι «βαρύ».

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας δεν έχει συντάξει κατηγορία εις βάρος της «πράσινης» ΠΑΕ για τα επεισόδια εκτός γηπέδου και η ευθύνη φαίνεται πως πέφτει στην Αστυνομία για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι η εκτόξευση αντικειμένων προς τους παίκτες των Κρητικών κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα και προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, Γιάννη Δελφάκη.

Ο Εργοτέλης έκανε λόγο ότι άγνωστοι χτύπησαν στελέχη της ομάδας τους και ότι προσπάθησαν να μπουν στα αποδυτήρια, αλλά σύμφωνα με τον παρατηρητή δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αναφέρεται ότι 4-5 άτομα εισήλθαν ότι άνοιξε η πόρτα εξωτερικά για να γλιτώσει κόσμος, επειδή έγινε χρήση χημικών.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν τα όσα πιστεύουν στο «τριφύλλι»-που είναι υπότροπο-, τότε θα αγωνιστεί η ομάδα με κόσμο κόντρα στον Απόλλωνα και τον Άρη. Πηγή: sport-fm.gr

Εν αναμονή της απόφασης…!!

Η αποχώρηση ή όχι του Απόλλωνα Σμύρνης από την «στημένη παρωδία», όπως την είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα ο Σταμάτης Βελλής, θα αποφασιστεί στην αυριανή Γ.Σ. του συλλόγου.

Εν αναμονή της απόφασης…
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αυριανή ημέρα για τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο ο Σταμάτης Βελλής, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από την Ιταλία, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάλεσε σε συνάντηση όλα τα μέλη της κοινωνίας του συλλόγου για ν’ αποφασίσουν αν θα συνεχίσει η ομάδα να συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο χαρακτήρισε «στημένη παρωδία».

Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η Γ.Σ. της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», στην οποία θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και θα βγει η απόφαση για την αποχώρηση ή όχι της ομάδας από τη Σούπερ Λίγκα.

Το κλίμα στον Απόλλωνα αυτή τη στιγμή είναι υπέρ της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα, αλλά μέχρι τότε ο Λόρι Σάντσεζ είναι υποχρεωμένος να κρατήσει ανεπηρεάστους από τη συγκεκριμένη υπόθεση τους παίκτες του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Βορειοϊρλανδός προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει τον Κανακούδη, ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού, και πιθανότατα τον Αργυρόπουλο, ο οποίος πονάει ακόμα στον προσαγωγό και δεν θα είναι σε θέση να προπονηθεί πριν από την Παρασκευή.
Πηγή: sport-fm.gr

Το… ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ απειλεί ο Δώνης!!

Πρόβλημα στην αδειοδότηση του ΠΑΟΚ για την Ευρώπη είναι πιθανό να προκαλέσει η υπόθεση με τον Γιώργο Δώνη!

Το… ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ απειλεί ο Δώνης
Τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ έχει ζητήσει ο Γιώργος Δώνης, εφόσον η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δεν του καταβάλει τα χρήματα μετά την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Αυτή η υπόθεση είναι γνωστή, όμως σήμερα το Goal γράφει πως η ΕΠΟ – από την πλευρά της – δεν σκοπεύει να κάνει κάποια κίνηση, αν δεν φτάσει σε εκείνη επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα σχετικά με την προσφυγή του «Δικεφάλου του Βορρά» που στρέφεται εναντίον της νόμιμης σύνθεσης του διαιτητικού διαστηρίου.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως αυτή τη στιγμή η Ομοσπονδία αναγνωρίζει στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Δώνη μόνο το ποσό των 500.000 ευρώ που έχει επιδικάσει το δικαστήριό της υπέρ του τωρινού προπονητή του ΑΠΟΕΛ.

Αυτό, όμως, είναι πιθανό να προκαλέσει πρόβλημα στην αδειοδότηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, αν – μέχρι να εξεταστεί ο φάκελός της - δεν έχει λυθεί η οικονομική διαφορά των δύο πλευρών.

Μάλιστα, οι Επιτροπές Αδειοδότησης της ΕΠΟ και ο εισηγητής, Γιώργος Δημητρίου, δεν μπορούν να δεσμευτούν τι θα γίνει με την προσφυγή του ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια, αφού εκείνες που έχουν ισχύ είναι μόνο εκείνες των δικό της Επιτροπών.

Μάλιστα, το Goal αναφέρει πως δεν έχει γίνει γνωστό αν το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, με τον Ιβάν Σαββίδη.

Επίσης, δεν ξέρουμε αν οι Θεσσαλονικείς θα τραβήξουν και άλλο την υπόθεση, ρισκάροντας τη συμμετοχή τους την επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Πενταρέ!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον παίκτη που σαν σήμερα έβαλε πέντε γκολ σε έναν αγώνα! Με ποια φανέλα αγωνιζόταν; Και σε ποιο ματς βρέθηκε σε φοβερή μέρα; Ήταν 26 Φεβρουαρίου 1967 όταν ο Βασίλης Κυριακού σημείωνε 5 γκολ στον εκτός έδρας αγώνα του Απόλλωνα Αθηνών εναντίον του Αιγάλεω (2-6) για το πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής.
Πενταρέ, όμως, έχουν πετύχει κι άλλοι παίκτες στη μεγάλη κατηγορία. Ας τους δούμε όλους, λοιπόν, έναν προς έναν...
Τσοκαταρίδης: Δόξα Δράμας - Φωστήρας 5-0 (1961-62)
Νεστορίδης: ΑΕΚ-Ηρακλής 5-0 (1962-63)
Κυριακού: Αιγάλεω-Απόλλων Αθηνών 2-6 (1966-67)
Κουβάς: Βύζας-Ολυμπιακός Λευκωσίας 5-1 (1967-68)
Δέδες: Πανιώνιος – Ολυμπιακός Λευκωσίας 8-0 (1969-70)
Δράκος: Ρόδος-Καβάλα 8-1 (1978-79)
Σεϊταρίδης: Εθνικός-Ατρόμητος Αθ. 10-0 (1980-81)
Μαύρος: ΑΕΚ-Αιγάλεω 5-2 (1984-85)
Βαζέχα: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 5-3 (1995-96)
Νικολαΐδης: ΑΕΚ-Καλαμάτα 6-2 (1996-97)
Βλάοβιτς: Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή 8-0 (2001-02)

Να αναφερθεί ότι υπάρχει και παιχνίδι που ένας παίκτης έχει βάλει έξι γκολ.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αγγελάκης στο προπολεμικό ματς Άρης-Απόλλων 6-0 στις 10 Απριλίου 1932. Ο Νίκος Αγγελάκης γεννήθηκε το 1906 και αγωνίστηκε όλη του την καριέρα στον Άρη. 
Πηγή: sportdog.gr

«Έλλειψη ρευστότητας»

xristoforidis-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης και μίλησε για τα νομικά θέματα του Άρη.
Τόνισε πως η σημερινή συνέλευση δεν θεωρείται παράνομη και υπογράμμισε πως μπορεί να γίνει μομφή της διοίκησης ακόμα και με την έλλειψη της, κάτι όμως που δεν συνηθίζεται.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης:
Για το αν είναι παράνομη η σημερινή συνέλευση:“Δεν μπορώ να ελέγξω τα πραγματικά περιστατικά της χθεσινή ανακοίνωσης, αν έγινε συνεδρίαση τηλεφωνική η αν ο Τατάκης είχε η δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Δεν είμαι τόσο κοντά στα πράγματα του Άρη για να συμμετέχω στα διοικητικά συμβούλια της Κοινωνίας Μελών. Πέρα από το καταστατικό είναι γεγονός πως ο Άρης βρίσκεται προ ιστορικών στιγμών και κάθε μέρα είναι σημαντική. Το να γίνει μια γενική συνέλευση είτε είναι καταστατική είτε καταστατική δεν είναι απαραίτητα κακό. Καλώς η κακώς είτε δεν θέλουν επενδυτή κάποιοι είτε δεν βρίσκουν επενδυτή οι περισσότεροι γιατί προκηρύχτηκε ΑΜΚ και δεν κατατέθηκε ούτε ένα ευρώ δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλη παρανομία ώστε να πούμε να ματαιωθεί η συνέλευση”.
Για το αν δεν θέλει να φύγει η διοίκηση:“Ακόμα και αν δεν θέλουν να φύγουν από τις καρέκλες κάτι το οποίο συνάγεται, αρμόδιος να κρίνει είναι ο πολύπαθος ειρηνοδίκης υπηρεσίας στον οποίο αν η πρόταση μομφής κατατεθεί από το σώμα θα προσφύγει για ακόμα μια φορά η ΠΑΕ Άρης. Η προσωρινή διαταγή αυτή θα πρέπει να κοινοποιηθεί στα μέλη της ήδη υπάρχουσας προσωρινής διοίκησης και έχει δικαίωμα μέσω παράστασης δικηγόρου η αυτοπρόσωπος οποιοδήποτε μέλος της τωρινής διοίκησης ή ίδια διοίκηση. Αν δεν μου διαφεύγει κάτι δεν πρέπει να έχει βγει απόφαση δικαστηρίου αλλά προσωρινή διαταγή. Αν υπάρξει βούληση ορισμού νέας διοίκησης πρέπει να υπάρξει αίτηση ανακλήσεως της προσωρινής διαταγής και ο ορισμός νέας διοικήσεως”.
Για το αν πρέπει να υπάρξει συμφωνία όλων των μετόχων:“Εκτιμώ  πως η συμφωνία όλων των μετόχων θα ήταν ότι ασφαλέστερο. Ήδη νομικά έχουν ταλαιπωρήσει τα δικαστήρια με τις προσωρινές.  Η μεγαλύτερη συναίνεση θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη πιθανότητα το εγχείρημα ανακλήσεως διαταγής χωρίς ωστόσο να είναι νομικά απαραίτητη. Υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε μια δίκη κράμερ εναντίον κράμερ. Νομίζω την ίδια νομιμότητα που είχε η εκλογή της προηγούμενης διοίκησης θα έχει και η πιθανή εκλογή νέας διοίκησης. Οποιοσδήποτε μέτοχος και μεγαλομέτοχος έχει ελευθέρως και οποτεδήποτε το δικαίωμα να ζητάει προσωρινή διαταγή διοικήσεως η ανάκληση προσωρινής διαταγής. Είναι στην αποκλειστική κρίση του δικαστή να κάνει δεκτό το αίτημα η όχι. Για αυτό συμβουλεύω τους περισσότερους πελάτες μου να ζητάνε κοινή συναίνεση”.
Για τον αν μπορεί να υπάρξει μομφή της διοίκησης εφόσον απουσιάζει η διοίκηση:“Πρακτικά γίνεται αλλά δεν συνηθίζεται. Όταν συνήθως ασκείς μομφή περιμένεις και απάντηση. Από την άλλη  η διοίκηση επιλέγει να μην έρθει. Δεν μιλάμε για διαδικασία που επιβάλλεται η προσαγωγή του μάρτυρα στο δικαστήριο. Χωρίς να γνωρίζω τις προθέσεις κάποιου βλέπω διάθεση μη παραίτησης της διοίκησης και επιπλέον αντιδικίας στο όποιο δικαστήριο γίνει. Αν συναινούν οι μεγαλομέτοχοι και συνδυασμό με τα πληρεξούσια των μικρομετόχων εξασφαλίζουν ένα ποσοστό πάνω το 70% οποιαδήποτε διαφωνία της διοίκησης δεν πιστεύω πως θα καταφέρει να επηρεάσει το δικαστήριο. Ανεξαρτήτως μελλών εφόσον παραστούν οι μεγαλομέτοχοι .Αυτό είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες. Άλλο η νομιμοποίηση της απόφασης της ΚΜΑ από μια σύννομη Γενική Συνέλευση είτε αφορά την απαρτία της είτε την σύγκλιση της και άλλο η αυτοτελής βούληση των διοικήσεων της ΚΜΑ να ζητήσουν από το δικαστήριο διορισμό νέας διοικήσεως. Είναι δύο αυτοτελείς διαδικασίες”.
Για το γεγονός πως υπήρχαν δύο διαφορετικές συνθέσεις:“Υπάρχει μια ακούσια και εσφαλμένη άποψη που κατατέθηκε χθες στην ανακοίνωση της ΠΑΕ και αφορά εμένα τον Αργυριάδη και τον Τσομίδη ότι η ίδια σύνθεση απέρριψε την αίτησα μας ως προσχηματική. Καταρχάς η απόφαση δεν λέει μόνο την λέξη προσχηματική αλλά υπάρχει μια αιτιολογία 30 σελίδων που θα την έκρινε το εφετείο αν δεν μας αφαιρούταν η εντολή να καταθέσουμε έφεση με προσωρινή διαταγή. Σε κάθε περίπτωση δεν έκρινε η σύνθεση την ανάκληση της προσωρινή διαταγής την Δευτέρα. Το εμπορικό τμήμα έχει δύο συνθέσεις και εμείς είχαμε πάει στην σύνθεση που αποτελείται από εντελώς διαφορετικούς δικαστές από αυτήν που έκρινε την ανάκληση της προσωρινή διαταγής την Δευτέρα. Φαντάζομαι ότι ακούσια έγινε το λάθος και πως η διοίκηση δεν είχε την σωστή ενημέρωση”.
Για το αν αφαιρέθηκε ο “μανδύας” προστασίας του Άρη επειδή οι νομικοί δεν έκανα σωστά την δουλειά τους:“Δηλαδή εμείς διατηρούσαμε τον Άρη στο άρθρο 99 από τις 21 Σεπτέμβρη 2012 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου το 2013 που βγήκε η απόφαση. Ανακαλύφθηκε εκ των υστέρων με μια έφεση η οποία και ο κ. Στεφανίδης είπε πως θα ήταν η έφεση που θα καταθέταμε αν δεν μας  αφαιρούνταν η εντολή μας είχε δώσει ο Ηλιάδης. Το αν κάναμε η δεν κάναμε σωστά την δουλειά μας το κρίνει ο κόσμος του Άρη. Στο Χαριλάου είναι το σπίτι μου και κανένας δεν μου λέει πως δεν έκανα σωστά την δουλειά μου”.
Για το αν χάθηκε αυτός ο μανδύας επειδή δεν πήγε ο Παπαδόπουλος αλλά πήγε ο Γεωργιάδης:“Εμείς της αναβολής που ζητήσαμε δεν την ζητήσαμε με την δική μας βούληση. Την μια φορά έκαναν απεργίες οι δικαστές και την άλλη είχαμε Πανελλαδική απεργία και την άλλη και ο δικηγορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης ήταν κάθετος και δεν χορηγούσε άδεια. Εκουσίως αναβολή δεν ζητήσαμε ποτέ. Εφόσον ο κ. Παπαδόπουλος ήταν άρρωστος θεωρώ πως ίσως μια πιο ορθή τακτική κίνηση θα ήταν σε ενδεχόμενο απόρριψης της προσωρινής να έχει δηλωθεί πως σε τέτοια περίπτωση η ΠΑΕ Άρης θα δικάσει την αίτηση είτε με τον κ. Γεωργιάδη είτε με οποιονδήποτε άλλο δικηγόρο”.
Για τους λόγους που αυτός ο μανδύας έφυγε:“Η έλλειψη ρευστότητας παραμένει το βασικό πρόβλημα στον Άρη. Δεν μπορούμε να τα βάζουμε πάντα με τους νομικούς και τους δικαστές”.
Πηγή: arenafm.gr

Καραμπέρης στο Metropolis: «Ο Άρης έχει πεθάνει»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Σωτήρης Καραμπέρης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για την σημερινή Γενική Συνέλευση, θέτοντας παράλληλα κάποια ερωτήματα, σχετικά με το παιχνίδι της Κυριακής στα Χανιά με αντίπαλο τον Πλατανιά.

Αναλυτικά:


Αρχικά είπε:«Εγώ δεν έχω να πω κάτι για την Γενική Συνέλευση, έχω πει ξανά πως δεν έχουμε δει όλα τα σενάρια, πως ο Άρης μπορεί να τελειώσει. Ο Άρης έχει πεθάνει. Κανένας δεν πιστεύει, γιατί να κάνουμε τους μαχητές του Άρη. Θα ήθελα να πω δύο παραμέτρους από το παιχνίδι της Κυριακής. Μιλάμε παγκοσμίως για το fair play. Εφόσον τηρείται το fair play, γιατί οι παίκτες του Πλατανιά δεν κάθισαν να δεχθούν γκολ, από την στιγμή που το γκολ δεν ήταν κανονικό. Το άλλο ερώτημα είναι γιατί η Αστυνομία χτυπάει; Αν ο Μάνταλος χάνει τον έλεγχο ας αποβάλλει παίκτες, γιατί η Αστυνομία να μπαίνει στο γήπεδο και να χτυπάει τους παίκτες με ασπίδες. Μέχρι τώρα δεν έμπαιναν στα Πανεπιστήμια να πιάσουν ναρκομανής και μπαίνουν στο γήπεδο; Και μια ερώτηση ακόμα. Ο Πλατινί λέει πως όλα τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια παρακολουθούνται. Γιατί δεν κάνει κάτι ανάλογο η ΕΠΟ; Όσο το ποδόσφαιρο διοικείται από αυτούς αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε».

Στην συνέχεια τόνισε:«Όλοι κλαίμε για τον Άρη, αλλά κανείς δεν πάει στην κηδεία! Είναι δυνατόν πρόεδρος να λέει τους παίκτες να πέσουν κάτω; Εμένα άλλα μου έμαθαν, όταν πήγαινα μικρός στο γήπεδο. Ο Άρης θα πρέπει να αναγεννηθεί από τα 100 χρόνια. Μακάρι να κάνουμε οκτώ νίκες, όλοι έχουμε μια κρυφή ελπίδα. Στην σημερινή Γενική Συνέλευση, πρέπει να λυθεί η ομηρία Άρη από τον Σκόρδα. Θέλουμε νέα διοίκηση, από έναν 40άρη και όλοι από πίσω του να βοηθήσουμε. Ακόμα και από την Γ? Εθνική, όλοι από την αρχή. Μόνοι παλιοί οι φίλαθλοι της ομάδας».Πηγή: metrosport.gr

Μπακούρας στο Metropolis: «Ο Άρης χρειάζεται επανεκκίνηση»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Λεωνίδας Μπακούρας και αναφέρθηκε στην σημερινή (27/02) γενική συνέλευση της ΚΜΑ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με άτομα που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Μόνη λύση για τον Άρη είναι να μπει ένας άνθρωπος, ή μια επιχείρηση που θα τον αναλάβει και θα τον οδηγήσει ψηλά. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτή η μεσοβέζικη κατάσταση, αναλαμβάνουμε 3-4 άτομα, μένουμε μερικούς μήνες και μετά μπαίνουν άλλοι δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση. Χρειάζεται μια επανεκκίνηση με ανθρώπους που θα είναι ψύχραιμοι, θα δώσουν όραμα και θα φτάσουν την ομάδα ψηλά εκεί που την ονειρεύεται ο κόσμος».

Για την πρόταση που έγινε στον ίδιο και στο Ντίνο Κούη να μπουν μπροστά στην επόμενη μέρα: «Ούτε εγώ ούτε ο Ντίνος Κούης, επειδή μιλάω μαζί του, υπάρχει περίπτωση θα δεχθούμε. Για να βοηθήσουμε πρέπει να νιώθουμε ότι μπορούμε. Εγώ θεωρώ πως δεν μπορώ. Σε αυτήν την κατάσταης δεν γίνεται. Αυτοί που θα αναλάβουν πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν κάποιο πλάνο στο μυαλό τους για το μέλλον, γιατί ο Άρης έχει μέλλον. Τα καυτό πρόβλημα σήμερα δεν λύνεται με σπασμωδικές κινήσεις, σαν κι αυτές που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έδειξε η ομάδα τα τελευταία δείχνει πως βαδίζει προς την καταστροφή. Δεν ξέρω ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίον θα αποφευχθεί. Αν το ήξερα, θα ήμουν ο πρώτος που θα αναλάμβανα. Εγώ από την πλευρά μου έκανα τις κινήσεις μου όταν έπρεπε. Τώρα δεν έχω να δώσω κάτι». Πηγή: metrosport.gr

Γιώτας στο Metropolis: «Θα πρέπει να εξεταστούμε όλοι από ψυχολόγους»

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Θωμάς Γιώτας φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για την θέση του Ερασιτέχνη όσον αφορά την σημερινή Γενική Συνέλευση της ΚΜΑ.

Αναλυτικά:

Για την θέση του Ερασιτέχνη:«Ο Ερασιτέχνης δεν εμπλέκεται σε θέματα λέσχης. Είμαστε ορισμένοι από το Πρωτοδικείο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναλόγως θα πράξουμε. Εκεί που είναι τα γραφεία της Λέσχης, θέλουμε να το κάνουμε μουσείο. Δεν έχουμε όμως εξελίξεις καθώς δεν έχει οριστεί συνάντηση. Εκτιμώ τον κ.Στεφανίδη και εμείς θα στηρίξουμε κάθε νόμιμη ενέργεια.».

Στην συνέχεια είπε: «Όταν τον Δεκέμβρη είχε γίνει αυτό, δεν υπήρχε διοίκηση. Τώρα υπάρχει διοίκηση. Δεν μπαίνουμε σε αυτό το κομμάτι, απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δεν είπα πως στηρίζω τον Σκόρδα, ή δεν στηρίζω τον Στεφανίδη. Παρακολουθούμε εμείς και θα πράξουμε αναλόγως. Δεν παίρνουμε καμία θέση, τους έχουμε όλους σε μια εκτίμηση, όμως εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση, όταν υπάρχει διοίκηση. Για να πάρουμε απόφαση χρειάζεται Γενική Συνέλευση. Θα πρέπει να εξεταστούμε όλοι από ψυχολόγους. Θα πρέπει να μονιάσουμε και τότε θα φανεί η δύναμη μας».

Τέλος αναφέρθηκε και στην μέχρι τώρα πορεία του Σκόρδα στην διοίκηση της ομάδας: «Μέχρι στιγμής δεν είμαι ευχαριστημένος από τα όσα έκανε η διοίκηση. Αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο δεν γίνεται τίποτα, αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος, ότι κάτι καλό θα γίνει. Πηγή: metrosport.gr

Πεδουλάκης: «Κάθε ματς είναι κρίσιμο»

Συγκέντρωση και έλεγχο του ρυθμού θέλει από τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Αργύρης Πεδουλάκης στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το αυριανό (27/2, 21:45) ματς.

Πεδουλάκης: «Κάθε ματς είναι κρίσιμο»
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μια μεγάλη νίκη στην Ευρωλίγκα, καθώς την περασμένη Πέμπτη (20/2) νίκησε εντός έδρας με 66-62 τον… αιώνιο αντίπαλο, Ολυμπιακό.

Ωστόσο, πλησιάζει ένα δύσκολο ματς με την Αρμάνι, η οποία στο «Top 16» δεν έχει χάσει στην έδρα της και ο Αργύρης Πεδουλάκης λίγο πριν αναχωρήσει η ομάδα για το Μιλάνο σχολίασε πως αυτό το ματς είναι κρίσιμο, όπως και όλα τα υπόλοιπα.

«Και αυτήν την εβδομάδα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Το έχουμε ξαναπεί πως κάθε ματς είναι κρίσιμο. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να το αντιμετωπίζουμε» δήλωσε αρχικά ο 49χρονος τεχνικός για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας και τόνισε ότι η Αρμάνι την οποία είχαν νικήσει οι «πράσινοι» με 73-57 στο ΟΑΚΑ, δεν είναι ίδια με τότε.

«Είναι διαφορετική από τον πρώτο γύρο. Έχει αλλάξει λίγο το ροτέισον. Έχει πολύ έντονα αθλητικά στοιχεία, μεγάλη ποιότητα και ειδικά μέσα στην έδρα της ανεβάζει πολύ την πίεση και ανοίγει το παιχνίδι της», σχολίασε και τόνισε ότι δεν θα πρέπει οι παίκτες του να αφήσουν αυτούς της ιταλικής ομάδας να κάνουν το παιχνίδι τους.

«Εμείς θα πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή και συγκέντρωση. Δεν θα πρέπει σε κανένα σημείο να επιτρέψουμε να μπούμε στο παιχνίδι τους γιατί άμα γίνει κάτι τέτοιο η βραδιά θα είναι κακή για εμάς», είπε ο Πεδουλάκης και κατέληξε, αναφερόμενος στο νέο μεταγραφικό απόκτημα Ζακ, Ράιτ.

«Έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα. Είναι λογικό να μη μπορεί να βοηθήσει άμεσα στο βαθμό που θα θέλαμε. Αλλά τον χρειαζόμαστε. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς πως εκτός από το πρόβλημα του Ρόκο (σ.σ. Ούκιτς) έχουμε και την απουσία του Κάρι. Επιβάλλεται να μας βοηθήσει σε συγκεκριμένα σημεία της αναμέτρησης με την ενέργεια και την ταχύτητά του», επισήμανε ο «Άρτζι».

Αλλάζουν τα δεδομένα!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις για την ονοματοδοσία της «Αγια-Σοφιάς», ύστερα από τη χθεσινή συμφωνία της ΔΕΠΑ με την Gazprom.

Αλλάζουν τα δεδομένα
Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι και εκείνο της ονοματοδοσίας του, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να καρπωθεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό που θα διατεθεί για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς».

Όπως γράφει η SportDay, είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στο παραπάνω θέμα έχει να κάνει η συμφωνία της ΔΕΠΑ με την Gazprom για τη μείωση της ισχύουσας τιμής προμήθειας για τη Ελλάδα.

Το δημοσίευμα φέρνει στο προσκήνιο την επιθυμία του ρωσικού συλλόγου να επενδύσει και σε άλλους τομείς, όπως έχει κάνει στο εξωτερικό σε διάφορες ομάδες.

Μάλιστα, το επόμενο διάσημα ενδέχεται να υπάρξει νέα επαφή εκπροσώπου της Gazprom με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για το θέμα της ονοματοδοσίας του γηπέδου.

Οι δύο πλευρές είχαν συναντηθεί πριν από καιρό, χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο μέχρι στιγμής. Η SportDay, επίσης, τονίζει ότι μία τέτοια συμφωνία μπορεί να αποφέρει στα «κιτρινόμαυρα» ταμεία ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ και θα είναι σε βάθος πενταετίας.

Δεν πρέπει να αποκλειστεί στο «παιχνίδι» να μπει και η εταιρεία από το Αζερμπαϊτζάν Socar, η οποία έχει κινηθεί για την απόκτηση του 66% της ΔΕΣΦΑ έναντι 400 εκατ. ευρώ και έχει ανάλογες βλέψεις με την Gazprom.Πηγή: sport-fm.gr

«Κοιτάει» και Τζιόλη η ΑΕΚ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ φέρεται να βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Τζιόλης, την ώρα που οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν αν πρέπει να κινηθούν για τον Κώστα Κατσουράνη.

«Κοιτάει» και Τζιόλη η ΑΕΚ
Πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό πως ο Κώστας Κατσουράνης έχει στα χέρια του πρόταση από την ΑΕΚ.

Είναι δεδομένο ότι η «Ένωση» κινείται για την απόκτηση ενός μέσου με ηγετικές ικανότητες, όπως είναι ο Ματίας Ιγκλέσιας που δελεάστηκε από τα χρήματα που του προσέφερε η κινεζική Τσάνγκτσουν Γιατάι.

Για την υπόθεση του «Κατσούρ» χρειάζεται να ξεπεραστούν κάποια θέματα που αφορούν την ηλικία του, αν και ο διεθνής χαφ εξέφρασε την Κυριακή την επιθυμία να παίζει σε υψηλό επίπεδο μέχρι το καλοκαίρι του 2016 (που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας).

Στη σχετική λίστα του «Δικέφαλου», όμως, υπάρχει και το όνομα του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος αρέσει στους ιθύνοντες του συλλόγου που δεν υπολογίζεται από τον Στέφενς στον ΠΑΟΚ και πήγε στην τουρκική Καϊσερίσπορ.

Δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να κινηθεί ανάλογα με το τι θα συμβεί στις υποθέσεις των «ασπρόμαυρων» ποδοσφαιριστών για την απόκτηση ενός εκ των δύο χαφ.Πηγή: sport-fm.gr

Χούντελααρ: «Μπορούμε να κάνουμε την Ρεάλ να υποφέρει»

Αν η Σάλκε είναι αυτή που πρέπει, μπορεί να κάνει την Ρεάλ Μαδρίτης να υποφέρει στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με τον Κλας-Γιαν Χούντελααρ.

Χούντελααρ: «Μπορούμε να κάνουμε την Ρεάλ να υποφέρει»
Μπορεί πριν λίγες μέρες να έλεγε ότι είναι δύσκολο να νικήσει κάποιος την Ρεάλ Μαδρίρης, αλλά ο Κλας-Γιαν Χούντελααρ είναι σίγουρος ότι αν οι ποδοσφαιριστές της Σάλκε είναι αυτοί που πρέπει, τουλάχιστον μπορούν να κάνουν την ισπανική ομάδα να υποφέρει.

«Θέλω να είμαι στο καλύτερό μου επίπεδο σε κάθε παιχνίδι και αυτή η συνάντηση, με την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι κάτι διαφορετικό», τόνισε ο 30χρονος επιθετικός και πρόσθεσε:

«Όπως και για την Ρεάλ, έτσι και για μας είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν μέχρι τώρα. Είμαστε ακόμα ζωντανοί στην διοργάνωση και τώρα είμαστε στο στάδιο των νοκ-άουτ».

Ο Ολλανδός άσος συμπλήρωσε: «Είναι ένα τεράστιο παιχνίδι απέναντι σε μια καταπληκτική ομάδα. Είμαστε τυχεροί που παίζουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και μετά από αυτό θα δούμε τι θα γίνει στην Μαδρίτη» και κατάληξε:

«Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε σε καλή μέρα. Αν όλοι είμαστε στο 100% μας, τότε μπορούμε να κάνουμε την Ρεάλ να υποφέρει». Πηγή: sport-fm.gr

Οι Ισπανοί για τον «Ολυμπιακό του Μίτσελ»

Αποθεωτικά είναι τα σχόλια των ισπανικών εφημερίδων για τον Μίτσελ, την επομένη της ιστορικής νίκης του Ολυμπιακού επί της Μαν. Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Οι Ισπανοί για τον «Ολυμπιακό του Μίτσελ»
Ψηλά στα θέματα των ισπανικών εφημερίδων βρίσκεται η χθεσινοβραδινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Μίτσελ (λόγω και της ισπανικής του καταγωγής) να έχει την τιμητική του.

Οι Ισπανοί αναφέρουν πως οι Πειραιώτες κέρδισαν δίκαια τους «κόκκινους διαβόλους» και τονίζουν ότι πλέον το έργο της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγες έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο.

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων στην Ισπανία

Marca: «Την άξιζε! Ο Μίτσελ οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μία λαμπρή νίκη κόντρα στη Γιουνάιτεντ».

inner

AS: «Ο Ολυμπιακός απέδειξε την αξία του κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

inner

Sport: «Ο Ολυμπιακός άφησε στο χείλος του αποκλεισμού τη Γιουνάιτεντ»!

inner

Mundo Deportivo: «Ο Μίτσελ αφήνει εκτός (από τη συνέχεια του Champions League) με το ένα πόδι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Θρύλε της Ευρώπης!!

Χαμόγελα, αλλά και χαμηλοί τόνοι, στον Ολυμπιακό, την επομένη της ιστορικής νίκης επί της Γιουνάιτεντ που τον φέρνει κοντά στους «8» του Champions League. «Νίκη και με Παναθηναϊκό», λένε στο Λιμάνι.

Θρύλε της Ευρώπης!
Με «χρυσά γράμματα» γράφτηκε η χθεσινή βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού!

Οι Πειραιώτες κατάφεραν – με εξαιρετική εμφάνιση – να επικρατήσουν (2-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να πάρουν το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο χάρηκαν – όπως είναι φυσικό – με αυτή τη σπουδαία νίκη, όμως τονίζουν πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα και είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν τις επόμενες υποχρεώσεις τους.

Πριν από τον επαναληπτικό (στις 19 Μαρτίου) με τους «κόκκινους διαβόλους» στην Αγγλία, υπάρχουν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (την προσεχή Κυριακή) και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (το μεθεπόμενο Σάββατο).

Η χθεσινή βραδιά ήταν κάτι παραπάνω από μαγική για τους νταμπλούχους Ελλάδας, οι οποίοι κυριάρχησαν στο Καραϊσκάκη και δεν απειλήθηκαν παρά μόνο στη φάση με τον Φαν Πέρσι κοντά στη λήξη της αναμέτρησης.

Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης «υποκλίθηκαν» στην σπουδαία επιτυχία της ομάδας του Μίτσελ, με τον ίδιο να δηλώνει περήφανος για τους ποδοσφαιριστές τους.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος του Ολυμπιακού, όμως τόνισε ότι η «δουλειά» πρέπει να ολοκληρωθεί σε δεκαπέντε μέρες στην Αγγλία.

«Κάνατε τους οπαδούς μας χαρούμενους και είμαι υπερήφανος για αυτό. Να πάμε το ίδιο καλά και με τον Παναθηναϊκό. Σε ότι αφορά τη ρεβάνς στο Μάντσεστερ, πάμε να παλέψουμε και γιατί όχι να προκριθούμε. Αν τα καταφέρετε εγώ είμαι εδώ…», ήταν το μήνυμα του ισχυρού άνδρα του συλλόγου στην ομιλία του στους παίκτες μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Άλλωστε, η πρόκριση στους «8» του Champions League και μόνο συνεπάγεται ένα έξτρα ποσό ύψους 3,9 εκατ. ευρώ για τους Πειραιώτες από την UEFA, χωρίς να υπολογίζονται εισιτήρια και παράπλευρα έσοδα.

Όσον αφορά τώρα τη στατιστική πλευρά εν όψει του επαναληπτικού στο «Ολντ Τράφορντ», η Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει ήττα με δύο γκολ διαφορά εδώ και 30 χρόνια!

Πηγή: sport-fm.gr

Αγγλικά συγχαρητήρια για τη φιλοξενία!!

Θερμά συγχαρητήρια στους διοικούντες τον Ολυμπιακό έδωσαν οι αντίστοιχοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τη νίκη, αλλά κυρίως για τη φιλοξενία και τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στο Φάληρο.

Αγγλικά συγχαρητήρια για τη φιλοξενία
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και οργανωτικά το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Ολυμπιακό. Η ΠΑΕ, είχε φροντίσει ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα η αποστολή των «κόκκινων διαβόλων», με τους ανθρώπους ασφαλείας της Γιουνάιτεντ να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι για όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και όχι μόνο. Παρότι υπήρξαν αρκετά παρατράγουδα στους δρόμους της Αθήνας από οπαδούς της αγγλικής ομάδας…

Είναι άξιο αναφοράς πως λίγο πριν αναχωρήσει το πούλμαν της Γιουνάιτεντ από το γήπεδο και την στιγμή που ο Αντνάν Γιανουζάι ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί, υπήρξε ξένος δημοσιογράφος (πιθανότατα αλβανικής καταγωγής) που έβρισε χυδαία στα αλβανικά τον νεαρό άσο, δίχως όμως να υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο.

Τέλος συνοδεία του αντιπροέδρου των Πειραιωτών, Σάββα Θεοδωρίδη, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον κατέβηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, όπου γνώρισε και συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του Πρωταθλητή Ελλάδας για την μεγαλειώδη νίκη τους.Πηγή: sport-fm.gr

Καρεμπέ: «Ιστορική νίκη»

Για ιστορική νίκη του Ολυμπιακού έκανε λόγο ο Κριστιάν Καρεμπέ μετά την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Καρεμπέ: «Ιστορική νίκη»
Χαρούμενος για το αποτέλεσμα, αλλά προσγειωμένος ενόψει της ρεβάνς σε είκοσι μέρες στο Μάντσεστερ δήλωσε ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, μιλώντας μετά τον αγώνα με την Γιουνάιτεντ και την τεράστια νίκη της ομάδας: «Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι και να πιστεύουμε στα όνειρά μας. Το ματς στο Ολντ Τράφορντ θα είναι μία άλλη ιστορία. Ό,τι συνέβη εδώ και την... έπαθε η Γιουνάιτεντ μπορεί να γίνει με εμάς εκεί. Η Γιουνάιτεντ θα έχει μεγάλη ώθηση από τον κόσμο της.

Είναι μία ιστορική εμφάνιση και μία ιστορική νίκη για εμάς. Είναι η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας κόντρα στην Γιουνάιτεντ. Από αύριο θέλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Για τον αγώνα στην Αγγλία εμείς θα πρέπει να προστατεύουμε το σκορ που πήραμε σήμερα, το 2-0»,
τόνισε αρχικά ο Γάλλος και συνέχισε:

«Στο ματς με την Παρί προδοθήκαμε από τα λάθη μας όμως μάθαμε από αυτά. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για την συνέχεια. Πριν την ρεβάνς με την Γιουνάιτεντ υπάρχουν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Είναι αγώνες που πρέπει να τους