Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σπανούλης επιστρέφει… Ο Ομπράντοβιτς;

Το ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε στο τελευταίο σουτ από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, με την «απουσία» του Βασίλη Σπανούλη να είναι εμφανής.
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Ο Σπανούλης επιστρέφει… Ο Ομπράντοβιτς;
Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται τον Ολυμπιακό με «άγριες» διαθέσεις και σε περίπτωση νέας εντός έδρας απώλειας κινδυνεύει να τεθεί πρόωρα νοκ-άουτ στη μάχη της πρόκρισης. Στο ματς του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταπληκτικοί και άκρως επιβλητικοί. Είχαν τόση ενέργεια, τόσο πάθος κι έναν Βασίλη Σπανούλη από… άλλον πλανήτη, που φρόντισε να εκτελέσει δίχως τον παραμικρό οίκτο την άμυνα του πρώην προπονητή του.
Κι εκεί πάλι το είναι μεγάλο… match-up. «Ομπράντοβιτς εναντίον Σπανούλη… Σπανούλης εναντίον Ομπράντοβιτς»! Οι δυο τους έχουν μια «σιωπηλή» κόντρα που κρατάει από τότε που ο «Kill-Bill» επέλεξε να βγάλει την πράσινη φανέλα και να φορέσει την ερυθρόλευκη. Ο Σέρβος δεν ξέχασε και δεν θα ξεχάσει εύκολα, όμως στο προηγούμενο παιχνίδι ο αρχηγός του Ολυμπιακού απλά δεν πιανόταν. Έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι: 28 πόντοι με 6/7 βολές, 5/7 δίποντα και 4/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ συνέθεσαν το παζλ της απόλυτης εμφάνισης.
Στην Τουρκία θα είναι ο απόλυτος καταλύτης. Ο Ομπράντοβιτς θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να τον αντιμετωπίσει και γιατί όχι να τον «σβήσει». Ξέρει καλά πως αν τα καταφέρει θα έχει νικήσει κατά 90% το παιχνίδι, προκειμένου να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης. Η ατμόσφαιρα αναμένεται «κολασμένη». Ο Παναθηναϊκός έκανε φοβερό δεύτερο ημίχρονο, όμως «λύγισε», με τη βοήθεια του διαιτητικού «χειρουργείου». Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει για την υπέρβαση, που θα είναι μείζονος σημασίας εν όψει της συνέχειας.
Ο Σπανούλης; Μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως το ΟΑΚΑ είναι η μοναδική έδρα που τον κάνει να «λυγίζει» για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο Ομπράντοβιτς δεν τον τρομάζει. Αντίθετα, τον κάνει πιο σκληρό και πιο «άγριο». Η παρουσία του Σέρβου τον οπλίζει με πείσμα να αποδείξει πως αυτός είναι ο καλύτερος. Θέλει να είναι ο σταρ της βραδιάς και να αποτελέσει για δεύτερη φορά τον «δαίμονα» του Ζοτς.
Από την άλλη ο Ομπράντοβιτς δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ξέρει καλά τον «V-Span», θα ετοιμάσει άμυνες ειδικών αποστολών για την αντιμετώπισή του, όμως από την άλλη γνωρίζει πως αν «σεληνιαστεί», τότε τίποτα και κανένας δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει. Εκτός κι αν τον βγάλει από την αρχή εκτός ρυθμού. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι όλα είναι ανοιχτά και η έκβαση του ροζ φύλλου θα κριθεί εν πολλοίς από τις καλές ή όχι επιδόσεις των δύο σταρ…

Πηγή:www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: