Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Απαράδεκτη ενέργεια»!!

eleftheriadissakis-610x320
Ο νομικός της ΠΑΕ Ηρακλής, Σάκης Ελευθεριάδης μίλησε στον Arena FM 89,4. Καταδίκασε την επίθεση από κουκουλοφόρους προς το πρόσωπο του Θόδωρου Παπαδόπουλου και ανέφερε πως οι δράστες του φώναξαν να φύγει από την ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάκης Ελευθεριάδης:
Για την επίθεση στον Θόδωρο Παπαδόπουλο:
“Είναι μια μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο και τον Ηρακλή. Δυο κουκουλοφόροι με κρυμμένα πρόσωπα μπήκαν στα γραφεία της ΠΑΕ και χτύπησαν τον πρόεδρο με τα κράνη και με τα χέρια τους. Είναι πράγματα θλιβερά και πρωτόγονα και δεν έχουν καμιά λογική εξήγηση. Δεν υπήρχε άλλος κόσμος στα γραφεία, αλλά στον κάτω προαύλιo χώρο. Ο πρόεδρος ήταν μόνος του στο γραφείο του. Αυτοί που τον χτύπησαν του είπαν να σηκωθεί να φύγει από τον Ηρακλή και πως δεν τον θέλουν άλλο στην ομάδα. Του είπαν ξεκάθαρα να φύγει από τον Ηρακλή. Το μήνυμα που του πέρασαν αφορούσε αποκλειστικά την ομάδα. Ο πρόεδρος είναι καθαρός. Δεν έχει άλλες υποθέσεις”.
Για την σωματική κατάσταση του Παπαδόπουλου:
“Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και βρίσκεται στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης. Έχει ένα ισχυρό χτύπημα από κράνος στο κεφάλι και στον αυχένα, μώλωπες και κάταγμα στα πλευρά. Ήρθε μετά το συμβάν η αστυνομία αθλητικής βίας, συνόδεψε τον πρόεδρο της ομάδας για την ασφαλή του έξοδο από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης”.
Για την σοβαρότητα της επίθεσης αυτής:
“Η ομάδα έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Αυτά τα τυφλά χτυπήματα δημιουργούν μόνο προβλήματα και τίποτα παραπάνω. Δεν ξέρω τι ήθελαν να πετύχουν αυτοί οι άνθρωποι με τα κρυμμένα πρόσωπα, χωρίς να σεβαστούν τον θεσμικό ρόλο του προέδρου. Είναι λίγο ό,τι και να πω αυτή την στιγμή. Το κλίμα είναι πάρα πολύ κακό και είναι αντιληπτός ο φόβος που αισθάνονται και οι παίκτες. Είναι ανεξήγητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έκλεινε ποτέ την πόρτα σε όποιον είχε διαφορές μαζί του. Ήταν ανοικτή η πόρτα του για όποιον ήθελε να τον συναντήσει”.
Για το αν θα κατατεθεί μήνυση:
“Ο πρόεδρος πήρε εξιτήριο και θα κατατεθεί μήνυση, θα βγει και ανακοίνωση. Θα γίνουν γενικότερα οι δέουσες ενέργειες. Ο ίδιος ο πρόεδρος παραδέχεται πως έχει κάνει λάθη, όμως, αυτό διαφέρει πολύ από το να κινδυνεύει η ζωή του μέσα στα γραφεία της ΠΑΕ από ανθρώπους που κρύβουν τα πρόσωπα τους. Δεν είναι δυνατόν να δέχεται ο πρόεδρος επίθεση από οπαδούς, προφανώς, της ομάδας. Δέχθηκε απειλές και εξύβριση για την παρουσία του στην ομάδα του Ηρακλή. Το γεγονός δεν είναι μόνο λυπηρό αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Το σημαντικότερο είναι πως ο πρόεδρος δεν κινδυνεύει. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε άλλος να βρίσκεται στην θέση του”.
Για τα μέτρα ασφαλείας στη Μίκρα:
“Ο πρόεδρος δεν λαμβάνει μέτρα ασφαλείας, έχει ανοιχτές τις πόρτες για όλους τους ανθρώπους. Ο πρόεδρος έχει ως πάγια αρχή να είναι ανοικτές οι πόρτες για όποιον θέλει να τον συναντήσει. Η Μίκρα ποτέ δεν έχει κλειδωμένες τις πόρτες, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ό,τι θα συμβεί αυτό που έγινε. Απ’ όσο γνωρίζω δεν υπήρχε σεκιούριτι. Η πρόσβαση θέλει ο πρόεδρος να είναι εύκολη. Αυτό που έγινε ήταν πρωτόγνωρο και χαλάει το κλίμα της ομάδας. Ευτυχώς, δεν είχαμε σοβαρότερες επιπλοκές στην υγεία του ανθρώπου”.
Για τις συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους για την ομάδα:
“Γι’ αυτές τις συζητήσεις βρισκόταν ο πρόεδρος εκεί. Κάποιοι από την ομάδα των υποψήφιων παραγόντων να αναλάβουν την ομάδα που συζήτησαν μαζί του, έπαιξαν πυροσβεστικό ρόλο στο πρώτο επεισόδιο”.
Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα:
“Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ο πρόεδρος βρίσκεται σε σοκ και από τα χτυπήματα και από την πρωτόγνωρη κατάσταση. Αυτό το επεισόδιο κάνει κακό στην ομάδα. Από εδώ και πέρα η κατάσταση για την ομάδα, με τα όποια άλλα προβλήματα έχει, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν, είναι επώνυμοι στην οικογένεια του Ηρακλή. Οι εξελίξεις ήταν θετικές, όμως, αυτό είναι κάτι που δεν το περίμενε κανένας. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν μετά απ’ αυτό το συμβάν. Εγώ αν ήμουν ένας από τους ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν, μετά απ’ αυτό το συμβάν θα είχα τουλάχιστον έναν προβληματισμό παραπάνω”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: