Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Προπονητήρια Ολυμπιακού»!!

kougias145223-610x385
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. Μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Παναχαϊκή καθώς δεν θέλει να συμμετέχει μέσα στο σάπιο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόνισε πως η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα που δεν είχε κανένα πρόβλημα, λειτουργεί καθαρά και πως αποχωρεί από αντίδραση. Υπογράμμισε πως σε λίγο καιρό πολλές μεγάλες ομάδες θα καταντήσουν να παίζουν  στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ενώ ομάδες 150 εισιτηρίων θα βρίσκονται στην Σούπερ Λίγκα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας:
Για το τι πληρώνει η Παναχαϊκή:“Η Παναχαϊκή πληρώνει την γνώμη μου και την άποψή μου, η οποία δεν αλλάζει πάρα πολλά χρόνια και είναι πως το ποδόσφαιρο δεν ανήκει στους υπαλλήλους της ΕΠΟ, ούτε στους διαιτητές που επιλέγουν, ούτε στους κακοποιούς ιδιοκτήτες ομάδων αλλά ανήκει στον κόσμο και είναι λαϊκό αγαθό. Οι ομάδες πρέπει να παίρνουν αυτό που αξίζουν και τα αποτελέσματα να μην είναι αποτέλεσμα κακοποιών πράξεων. Αυτά πληρώνω και για αυτό επέλεξα να αποχωρήσω”.
Για το αν η απόφασή του είναι οριστική:“Η απόφαση είναι οριστική. Έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το προσωπικό μου και το επαγγελματικό κύρος από την ενασχόληση με αυτόν τον υπόκοσμο. Οι συμπεριφορές εναντίον μου έχουν καταντήσει επικίνδυνες και με έχουν πληροφορήσει ότι υπεγράφη συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου. Είπαν ότι είχαν σκοπό να με πυροβολήσουν στα πόδια για να με τρομάξουν και να με αναγκάσουν να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο, γιατί έμπαινα στη μούρη τους”.
Για την διαιτησία εις βάρος της Παναχαϊκής:“Χθες πήγαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο σε μια γείτονα πόλη (Αίγιο), που το παιχνίδι άργησε να αρχίσει γιατί μας έκαναν βόλτες στους δρόμους της πόλης και μας πετούσαν δακριγόνα. Οι παίκτες λιποθυμούσαν μέσα στο πούλμαν και μετά μπήκαν να παίξουν μπάλα.  Όλοι είδαν το γκολ που ακυρώθηκε και  τέτοια σφυρίγματα έγιναν πάρα πολλά.  Σε μια άλλη φάση το πέναλτι υπέρ μας, το έκανε επιθετικό φάουλ του Πλέγα και το παιδί πήγε στο νοσοκομείο με απώλεια συνειδήσεως. Πήγα στο νοσοκομείο με το παιδί που χτύπησε. Αλλιώς θα είχα πάρει την ομάδα στο ημίχρονο και θα είχαμε φύγει. Δεν ήμουν εκεί και δεν είδα τίποτα μετά. Έφυγα και πήγα με τον πιτσιρικά, γιατί ήταν μόνος του και έπρεπε να τον βοηθήσω. Ευτυχώς που πήγαν όλα καλά γιατί με τον τρόπο που χτύπησε το παιδί μπορεί και να έχανε την ζωή του. Αυτά που έχω τραβήξει από τον Ιούλιο το 2004 που δέχτηκα την πρόσκληση ενός συναδέλφου σας, του Βαγγέλη Γυφτόπουλου,  να αναλάβω τον ΠΑΣ Γιάννενα, επί 10 χρόνια αντιμετωπίζω τέτοιες συμπεριφορές με τις ομάδες του Αστέρα Τρίπολης, του Πανθρακικού, του Θρασύβουλου και γενικότερα ομάδες που ανέβηκαν και δεν ανεβήκαμε εμείς. Ομάδες που σε μερικά χρόνια πήγαν από τα ερασιτεχνικά στην Σούπερ Λιγκ. Μετά ήρθαν Λεβαδειακοί, Καλλονές και γενικότερα γίνονται απίστευτα πράγματα”.
Για την εγκληματική οργάνωση που αναφέρει στην ανακοίνωσή του:“Αυτή είναι η εγκληματική οργάνωση που επιλέγει τους πελάτες της και με ποιόν θα συνεργαστεί. Συμμετέχουν και πρόεδροι Ενώσεων. Εγώ εργάζομαι, δεν κάθομαι στα γραφεία μου να στήνω παιχνίδια. Εγώ τιμάω τα χρήματαπου βάζω και για αυτό έχω δικαίωμα να λέω αυτά που λέω και να εκφράζω την γνώμη μου.
Ο Άρης, η Λάρισα, η Παναχαϊκή ο Πανσερραικός, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής θα πέσουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και θα παίζει στην Σούπερ Λιγκ ο Λεβαδειακός των 150 εισιτηρίων, η Βέροια των 250, η Καλλονή χωρίς κανένα εισιτήριο, ο Πλατανιάς με 150 εισιτήρια από την γειτονιά του Πλατανιά, ο Πανιώνιος και ο Εργοτέλης που δεν ξέρει κανείς που ανήκουν και δεν θα παίζουν οι ιστορικές και ανεξάρτητες ομάδες. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι διαιτητές είναι ανεπάγγελτοι. Εφόσον παίρνουν τόσα χρήματα πώς να μην δεχτούν να μπούν στο κόλπο; Να βλέπεις τον Μπουγαίδη να κλαίει; Ξέρω τι είναι ο κ. Γουργιώτης. Είναι ένας ανεπάγγελτος τύπος που γελάνε μαζί του στη Φθιώτιδα. Ο Μάνταλος ήταν Αθηνών τώρα έγινε Καβάλας. Ο Δημητρόπουλος Αθηνών ενώ είναι Φθιώτιδας. Ο Γιάχος της Χίου, ενώ είναι Αθηναίος. Αυτό είναι το κόλπο, τους ορίζουν όπου θέλουν. Κάπου ανήκουν, αλλά μένουν αλλού. Εγώ δεν ήξερα και έμαθα ότι τα γραπτά θέματα στις εξετάσεις τα έβαζαν δύο άτομα και τα διόρθωναν οι δυο τους”.
Για την υπόθεση του Μητρόπουλου:
“Δεν είναι ο μοναδικός. Γίνεται χαμός. Γιατί να παίξει κάποιος στον Πανιώνιο όταν δε παίρνει χρήματα και δεν έχει να επιστρέψει δανεικά; Καταλαβαίνεται τι γίνεται. Πας στον Πανιώνιο που δεν έχει λεφτά, γιατί να πας εκεί; Μιλάμε για ποδοσφαιριστή της Σούπερ Λίγκα. Από ότι φάνηκε στην υπόθεση τους είχε πει να το παίξουν, το έπαιξαν και χάσανε τα λεφτά τους. .Όταν φεύγεις από το ποδόσφαιρο και μένει στο ποδόσφαιρο ο Αρβανιτίδης, ο Κομπότης, ο Βουρεξάκης ή ο  πρόεδρος του Εργοτέλη που δεν τον ξέρει κανείς. Δεν είναι προπονητήρια του Ολυμπιακού όλοι αυτοί; Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Αυτές οι ομάδες είναι λοιπόν προπονητήρια του Ολυμπιακού”.
Για την παραίτησή του από την Παναχαϊκή:
“Έχω πληρώσει όλους τους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής και γενικότερα τα καθάρισα όλα. Δεν είναι ομάδα που υποφέρει από χρέη. Θα είναι η πρώτη φορά που μια καθαρή ομάδα από αντίδραση σε ένα σάπιο ποδόσφαιρο θα κάνει κάτι τέτοιο. Δεν περίμεναν πως θα αναδειχτεί το θέμα αυτό που έγινε με εμάς. Οι παίκτες μας είχαν φάει κλοτσιές και έπαιρναν κίτρινες. Τα παιδιά τα έβριζε ο αντίπαλος προπονητής. Τα παιδιά τρομάξανε και αν δεν είχα πάει στο νοσοκομείο θα είχα πάρει τους παίκτες και θα φεύγαμε”.
Για αυτούς που λένε πως ήταν προσχεδιασμένο:
“Χθες το μεσημέρι υπέγραψα νέα σύμβαση για την παραχώρηση του Ολυμπιακού Σταδίου της Πάτρας στην Παναχαϊκή. Ένας που υπογράφει συμβάσεις δεν προετοιμάζεται να αποχωρήσει. Προχθές αγόρασα 25 προβολείς, φτιάχνουμε το αθλητικό κέντρο και δεν έχουμε μια προσφυγή. Δεν θέλω να είμαι στην Σούπερ Λίγκα και να βλέπω τι γίνεται εκεί. Είμαι ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους και ότι δω εκεί μέσα θα το πω. Ποιος κάνει κουμάντο στην Σούπερ Λιγκ; Ο υπάλληλος του Κόκκαλη για τους συνδέσμους, ο Μώραλης! Αναπληρωτής είναι ο Μποροβήλος. Είναι κατάντια όλο αυτό. Ποιος είναι πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ; Ο Καλογιάννης! Χωρίς να είναι σε κάποια ομάδα.Έφερε στη Λίγκα 21 ομάδες επειδή το είπε ο Ιωαννίδης και μετά 28 για τις εκλογές. Τώρα θα σταματήσει για έξι μήνες το ποδόσφαιρο για την μισή Ελλάδα. Απο το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο δεν θα παίζουν ποδοόσφαιρο. Ομάδες πόλεων και νομών. Η Φούτμπολ Λιγκ έχει πάρει σύνταξη εδώ και δύο χρόνια”.
 Για την δύναμη του κόσμου των μεγάλων ομάδων:
“Αν δεν έχει πίσω σου τον λαό του Άρη, του ΠΑΟΚ ή ακόμα και τον σωστό κόσμο του Ηρακλή που είδαμε σε τι σημείο φτάσανε και πως εξαφανίστηκαν από τον χάρτη. Αν έχεις από πίσω ένα εκατομμύριο σωστό λαό του Άρη δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Με τόσους οπαδούς θα έφτανε σε σημείο να βλέπουν το όργιο της διαιτησίας, να μην σφυρίζει ο διαιτητής τίποτα, ο επόπτης να σφυρίζει τα πάντα ανάποδα και να υπάρχουν 50 οπαδοί οι οπαδοί του Πλατανιά “εκεί εκεί στην Γ΄ εθνική”; Είναι δυνατόν να το κάνει αυτό ο Πλατανιάς; Τα ίδια που φωνάζανε στην Λάρισα και στην ΑΕΚ; Θα έρθουν όμως οι διώκτες της ΕΠΟ. Θα βγούνε όμως όλα αυτά. Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Οι εφορίες και ΙΚΑ δεν θέλουν να συνεργαστούν γιατί ήθελαν να κάνουν τις λαμογίες μαζί με τους ιδιοκτήτες. Το 2007 ποιες ομάδες υποβιβάστηκαν; Ας το ψάξει κάποιος. Πως έκανε μεταγραφές η ΑΕΚ εκείνη την εποχή χωρίς φορολογική; Πως πήρε την αδειοδότηση; Είναι δυνατόν ο νομικός σύμβουλος του 2002 να είναι ο μάνατζερ του Ντέμη Νικολαίδη και το 2007 να είναι ο πρόεδρος της επιτροπής και να είναι ο νομικός σύμβουλους που ξέρει το καθεστώς και να δίνουν δελτία; Γινόντουσαν όργια παντού .Έκανε ο Μαρινάκης δηλώσεις για σχιζοφρένια και μανιοκατάθλιψη του Αλαφούζου και δεν γίνεται τίποτα. Μίλησε για σκουπίδια και τίποτα. Κανένας δεν ασχολήθηκε. Την περσινή χρονιά εγώ πλήρωσα 170.000 χιλ. ευρώ για πρόστιμα. Μόνος δεν μπορείς, αλλά αν είσαι Άρης η ΠΑΟΚ μπορείς”.
Για το αν σκέφτεται εμπλοκή στον Άρη:“Δεν σκέφτομαι καμιά εμπλοκή στον Άρη. Ποτέ μου δεν πήγα πουθενά. Κόκκινο χαλί μου στρώσανε οι βουλευτές, οι υπουργοί , ο Νομάρχης και ο περιφερειάρχης και ανάθεμα την ώρα που ασχολήθηκα Τα λεφτά που έχω δεν είναι κλεμμένα, κάνω ένα επάγγελμα από τα πιο δύσκολα”.
Για την υπόθεση του Γιώργου Σπανού:“Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα γίνει στην υπόθεση του Ατρομήτου. Είναι ένα πολύ λεπτό θέμα”.



Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: