Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Θρύλε της Ευρώπης!!

Χαμόγελα, αλλά και χαμηλοί τόνοι, στον Ολυμπιακό, την επομένη της ιστορικής νίκης επί της Γιουνάιτεντ που τον φέρνει κοντά στους «8» του Champions League. «Νίκη και με Παναθηναϊκό», λένε στο Λιμάνι.

Θρύλε της Ευρώπης!
Με «χρυσά γράμματα» γράφτηκε η χθεσινή βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού!

Οι Πειραιώτες κατάφεραν – με εξαιρετική εμφάνιση – να επικρατήσουν (2-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να πάρουν το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο χάρηκαν – όπως είναι φυσικό – με αυτή τη σπουδαία νίκη, όμως τονίζουν πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα και είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν τις επόμενες υποχρεώσεις τους.

Πριν από τον επαναληπτικό (στις 19 Μαρτίου) με τους «κόκκινους διαβόλους» στην Αγγλία, υπάρχουν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (την προσεχή Κυριακή) και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (το μεθεπόμενο Σάββατο).

Η χθεσινή βραδιά ήταν κάτι παραπάνω από μαγική για τους νταμπλούχους Ελλάδας, οι οποίοι κυριάρχησαν στο Καραϊσκάκη και δεν απειλήθηκαν παρά μόνο στη φάση με τον Φαν Πέρσι κοντά στη λήξη της αναμέτρησης.

Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης «υποκλίθηκαν» στην σπουδαία επιτυχία της ομάδας του Μίτσελ, με τον ίδιο να δηλώνει περήφανος για τους ποδοσφαιριστές τους.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος του Ολυμπιακού, όμως τόνισε ότι η «δουλειά» πρέπει να ολοκληρωθεί σε δεκαπέντε μέρες στην Αγγλία.

«Κάνατε τους οπαδούς μας χαρούμενους και είμαι υπερήφανος για αυτό. Να πάμε το ίδιο καλά και με τον Παναθηναϊκό. Σε ότι αφορά τη ρεβάνς στο Μάντσεστερ, πάμε να παλέψουμε και γιατί όχι να προκριθούμε. Αν τα καταφέρετε εγώ είμαι εδώ…», ήταν το μήνυμα του ισχυρού άνδρα του συλλόγου στην ομιλία του στους παίκτες μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Άλλωστε, η πρόκριση στους «8» του Champions League και μόνο συνεπάγεται ένα έξτρα ποσό ύψους 3,9 εκατ. ευρώ για τους Πειραιώτες από την UEFA, χωρίς να υπολογίζονται εισιτήρια και παράπλευρα έσοδα.

Όσον αφορά τώρα τη στατιστική πλευρά εν όψει του επαναληπτικού στο «Ολντ Τράφορντ», η Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει ήττα με δύο γκολ διαφορά εδώ και 30 χρόνια!

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: