Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ 78-59 τον Ηρακλή

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 πήρε την Κυριακή ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε στην έδρα του, του Ηρακλή με 78-59, για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης. Σταθερά διατηρούσαν το προβάδισμα οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο φορτσάρισαν και εκτόξευσαν τη διαφορά ακόμα και στο +20 (76-56). Πέντε παίκτες των γηπεδούχων με διψήφιο αριθμό πόντων (Μάρσαλ, Δέδας, Γκρέι, Παπαδόπουλος, Γιαννακίδης). Ο Πέτροβιτς (14π., 4/6 τρ.) ξεχώρισε για τον «Γηραιό».

Μεγάλο διπλό για την Άντερλεχτ, ισόπαλη η Μπριζ

Πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε η Άντερλεχτ, επικρατώντας εκτός έδρας της Γκενκ με 2-1 και πλησιάζοντας την αντίπαλό της στους 2 βαθμούς.
Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League προηγήθηκε μόλις στο 9’ με το γκολ του Κλιέσταν, οι γηπεδούχοι ωστόσο κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μπουφέλ στο 23’.

Τελικά, η Άντερλεχτ πήρε το τρίποντο, με τον Λουκάκου να βρίσκει για μία ακόμη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 53’ και να χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη.

Στους 29 βαθμούς η πρωτοπόρος Γκενκ, στους 27 οι πρωταθλητές της περασμένης χρονιάς στο Βέλγιο.

Η σύνθεση της Αντερλεχτ: Προτό, Ζιλέ, Γιουχάσζ, Λέκιακς, Μαζούχ, Κανού (79` Σουάρεζ), Κλιέσταν, Κουγιατέ, Μπουσουφά, Λεγκέρ (89` Ρνιτς), Λουκάκου (87` Καμπανάνγκα).

Ισοπαλία για τη Μπριζ
Στο μεταξύ, η Μπριζ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης και παρέμεινε στην θέση με 20 βαθμούς, όσους έχει και η Κορτράικ.

Το αυτογκόλ του Σιμάες στο 28’ έδωσε προβάδισμα στη Σταντάρ, ο Βάργκας όμως με γκολ στο 39’ και στο 54’ έβαλε σε θέση οδηγού την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Εντέλει, οι φιλοξενούμενοι πήραν την ισοπαλία χάρη στο τέρμα του Σίριακ στο 70’.

Η σύνθεση της Κλαμπ Μπριζ: Ντε Βλίεγκερ, Ντίας, Ντονκ, Χέφκενς, Μάρκος, Σιμάες, Γκέρετς, Μπλοντέλ, Βάργκας (63' Πέρισιτς), Νταλμά, Κουεμάχα (88' Λεστιέν).

«Κόλλησε» η Ατλέτικο

Σε ρηχά νερά εξακολουθεί να κινείται η Ατλέτικο Μαδρίτης που δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Αλμερία, στο ματς του «Βιθέντε Καλντερόν».
Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους «ροχιμπλάνκος» να μένουν πλέον εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ο Σέρχιο Αγκουέρο άνοιξε το σκορ στο 33’ για τους Μαδριλένους αλλά ένας συμπατριώτης του, ο Πάμπλο Πιάτι ισοφάρισε στο 45’ για την Αλμερία που τελικά πήρε την ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:

Σάββατο 30/10

Βαλένθια-Σαραγόσα 1-1
42’ αυτ. Λανθάρο/ 2’ Λανθάρο

Χέρκουλες-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
3’ Τρεζεγκέ/ 52’ Ντι Μαρία, 82’, 86’ Ρονάλντο

Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη 5-0
4’, 64’ Μέσι, 24’, 90’ Βίγια, 53’ Αλβες

Κυριακή 31/10

Σπόρτινγκ Χιχόν-Βιγιαρεάλ 1-1
69’ πεν. Κάστρο/ 90’ πεν. Ρόσι

Ράσινγκ Σανταντέρ-Οσασούνα 4-1
28’ Μπακιρτσίογλου, 35’, 62’ Ρόζενμπεργκ, 85’ Μόγια

Μάλαγα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2
77’ Χουάνμι/ 43’ Γκριζμάν, 55’ Γιορέντε

Λα Κορούνια-Εσπανιόλ 3-0
28’ Αντριάν, 77’ Λόπο, 87’ Κολότο

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 1-1
33’ Αγκουέρο/ 45’ Πιάτι

22:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο-Χετάφε

Δευτέρα 01/11

22:00 Μαγιόρκα-Λεβάντε

Ανάσταση στην Πλατεία!


Με το γκολ του Σίτο Ριέρα στο 50’ ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ και πήρε μία σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς έφτασε τους επτά πόντους και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισάωρο, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Μπάλαμπαν στο 33’. Επιπλέον από το 36’ έπαιζαν με παίκτη παραπάνω εξαιτίας της ανόητης αποβολής του Νταντόμο. Ο Μανόλο Χιμένεθ πάντως είχε να λύσει και άλλα προβλήματα, αφού στο πρώτο ημίχρονο υποχρεώθηκε λόγω τραυματισμών να αντικαταστήσει τους Δέλλα και Ντιόπ. Η Ένωση πάντως έχασε μία μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή, αφού έμεινε στους 13 πόντους, πέντε πίσω από τον Ολυμπιακό.

Ίδιο σύστημα…

Ο Πανιώνιος με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μάχο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα και Σιόβας, ενώ τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Σάμαρης και Τσότσαλιτς. Πιο μπροστά τους ήταν ο Κουμορτζί, στα πλάγια οι Ριέρα, Γουνδουλάκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπάλαμπαν. Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του διατήρησε τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα ξεκίνησε τους Νταντόμο, Δέλλα, Νασούτι και Αργυρίου. Στην μεσαία γραμμή οι δύο «κόφτες» ήταν οι Ντιόπ και Μάκος, ενώ λίγο πιο μπροστά τους έπαιζε ο Καφές. Στις πτέρυγες αριστερά έπαιζε ο Λαγός, δεξιά ο Λεονάρντο και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Ανώτερος ο Πανιώνιος, ασύνδετη η ΑΕΚ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη κυκλοφορία μπάλας που είχε η ΑΕΚ, μπόρεσαν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Μάλιστα, στο 11’ έχασαν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν ο Μπάλαμπαν εκτέλεσε απευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή, όμως ο Μάχο πετάχτηκε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Πανιώνιος συνέχιζε να πιέζει και πέντε λεπτά αργότερα έφτασε και πάλι μία ανάσα από το 1-0, όταν από σέντρα του Ριέρα, ο Μπάλαμπαν έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Ένωσης έδιωξε ξανά εντυπωσιακά.

Τα λάθη των «κιτρινόμαυρων» συνεχίζονταν, η μεσαία γραμμή παρέπαιε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «κυανόλευκοι» να γυρίζουν τη μπάλα συνεχώς έξω από την περιοχή της Ένωσης. Στο 20’ έχασαν μάλιστα ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία, όταν από βαθιά μπαλιά του Σάμαρη, ο Ριέρα πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, «άδειασε» τον Νασούτι, έστρωσε στον επερχόμενο Γουνδουλάκη, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε λίγο άουτ.

Δύο αλλαγές, πέναλτι και κόκκινη!

Μετά το πέρας του πρώτου εικοσαλέπτου η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, ωστόσο στο 26’ ο Χιμένεθ υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Ντιόπ τραυματίστηκε και στην θέση του πέρασε ο Γκέντσογλου. Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή της… ατυχίας για την Ένωση, αφού στο 32’ ο Αργυρίου μάρκαρε λάθος τον Μπάλαμπαν, γλίστρησε, τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε αμέσως το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ριέρα, όμως ο Σάχα έπεσε σωστά και απέκρουσε.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξέσπασαν σε πανηγύρια, ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 36’ ο Νταντόμο αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα και αποχώρησε από το ματς. Ο Ουρουγουανός ήταν στο έδαφος και ο Σάμαρης πήγε να του πάρει τη μπάλα αντικανονικά. Ο Νταντόμο αντιδράει, σηκώνει το πόδι του και τον ρίχνει στο χορτάρι. Ο διαιτητής Τσιανιάρης τιμώρησε τον αριστερό μπακ της ΑΕΚ με απευθείας κόκκινη για το χτύπημα εκτός φάσης. Ανόητη ενέργεια από τον παίκτη της Ένωσης.

Στα επόμενα δέκα λεπτά ο Πανιώνιος, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα, ήταν καλύτερος, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία. Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους προχώρησε και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Δέλλας υπέστη κάποιον μυϊκό τραυματισμό και αποχώρησε από το ματς. Την θέση του πήρε ο Μανωλάς.

Ιδανικό ξεκίνημα

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και μόλις στο πρώτο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία, όταν ο Αργυρίου έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό και ήταν πιο… ουσιαστική. Ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ριέρα με κεφαλιά ανάμεσα από τους Μανωλά και Αργυρίου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Ισπανός πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που σημείωσε, ενώ οι αμυντικοί της Ένωσης για κάποια λεπτά διαφωνούσαν μεταξύ τους για το ποιος έφταιγε…

Από το γκολ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, καθώς η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πιέσει, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ικανοποιημένοι με το υπάρχον σκορ. Οι δύο προπονητές από την πλευρά τους προχώρησαν σε αλλαγές, ώστε να αλλάξουν κάπως τα πράγματα. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Μπλάνκο στο 64’ αντί του Λεονάρντο, ενώ ο Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τους Βαζ Τε και Χίκα αντί των Κουμορτζί και Ριέρα που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού.

Ένα… ανούσιο 20λεπτο

Από το 70’ και μετά ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ κακός. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ ο Πανιώνιος, που είχε δώσει περισσότερη προσοχή στην άμυνα, έβγαινε εύκολα στην αντεπίθεση, αλλά δύσκολα πάταγε περιοχή. Οι «κυανέρυθροι» πάντως θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους στην κεφαλιά του Σιόβα στο 79’ ή με το τετ α τετ του Σάμαρη στο 91’. Από την πλευρά της Ένωση έχασε μία καλή ευκαιρία με το σουτ του Μάκου στο 94', όπου η μπάλα όμως έφυγε πάνω από την εστία.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (62' Βαζ Τε), Γουνδουλάκης, Ριέρα (72' Χίκα), Μπάλαμπαν (78' Βαρό)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Αργυρίου, Νταντόμο, Νασούτι, Δέλλας (45' Μανωλάς), Ντιόπ (26' Γκέντσογλου), Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (64' Μπλάνκο), Λαγός, Τζεμπούρ

Σώθηκε στο τέλος η Λίβερπουλ

Ο Μάξι Ροντρίγκες έδωσε τη δυνατότητα στη Λίβερπουλ να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Με γκολ του Αργεντινού, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, οι "κόκκινοι" νίκησαν 1-0 την Μπόλτον στο "Ρίμποκ", στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της 10ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ.

Καταιγιστική η Νιούκαστλ την 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, νίκησε στην έδρα της 5-1 τη Σάντερλαντ, με χατ-τρικ του Κέβιν Νόλαν. Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Αστον Βίλα και την Μπέρμιγχαμ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 10ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος



  • Αρσεναλ-Γουέστ Χαμ 1-0
    (88΄ Σονγκ)


  • Μπλάκμπερν-Τσέλσι 1-2
    (22΄ Μπενζανί - 39΄ Ανελκά, 84΄ Ιβάνοβιτς)


  • Εβερτον-Στόουκ Σίτι 1-0
    (67΄ Γιακούμπου)


  • Φούλαμ-Γουϊγκαν 2-0
    (30΄, 44΄ Ντέμπσεϊ)


  • Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι 2-1
    (30΄ Μιλίγιας, 57΄ Εντουαρντς - 23΄ πεν. Αντεμπαγιόρ)


  • Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ 2-0
    (31΄ Βίντιτς, 85΄ Νάνι)


  • Αστον Βίλα-Μπέρμιγχαμ 0-0


  • Νιούκαστλ-Σάντερλαντ 5-1
    (26΄, 34΄, 75΄ Νόλαν, 45΄ πεν., 70΄ Αμεόμπι - 91΄ Μπεντ)


  • Μπόλτον-Λίβερπουλ 0-1
    (86΄ Μάξι Ροντρίγκες)


  • Μπλάκπουλ-Γουέστ Μπρομ 01/11

  • Δεν βούλιαξε το «υποβρύχιο»

    Στις καθυστερήσεις έσωσε την παρτίδα η Βιγιαρεάλ κόντρα στη Σπόρτινγκ Χιχόν.

    Το «κίτρινο υποβρύχιο» κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 1-0 με πέναλτι του Ρόσι στο 93’, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον ίδιο τρόπο στο 69’ με τον Κάστρο.

    Ακόμη και με αυτό το αποτέλεσμα πάντως, η ομάδα του Γαρίδο έχασε έδαφος και την ευκαιρία να πιάσει την Μπαρτσελόνα στη 2η θέση μετά από εννιά αγωνιστικές.

    Η ενδεκάδα της Βιγιαρεάλ: Ντιέγκο Λόπες, Ροντρίγκες, Μαρτσένα, Ανχελ, Νιλμάρ (77΄ Μουσάτσιο), Καθόρλα, Κάνι (71΄ Αλτιντορ), Καπντεβίλα, Βαλέρο, Μπρούνο, Ρόσι.


    Τα αποτελέσματα της ένατης αγωνιστικής:


    Σάββατο 30/10

    Βαλένθια-Σαραγόσα 1-1
    (3' Λανζάρο-43' αυτ. Λανζάρο)

    Ερκουλες-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
    (3΄Τρεζεγκέ – 52’ Ντι Μαρία, 82’,86’ Ρονάλντο

    Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη 5-0
    (4', 64' Μέσι, 24', 90' Βίγια, 53' Αλβες)

    Κυριακή 31/10

    Σανταντέρ-Οσασούνα 4-1
    (28’ Κένεντι, 35’, 62’Ρόζενμπεργκ, 85’ Τορεχόν – 58’ πεν. Νεκουνάμ)

    Μάλαγα-Σοσιεδάδ 1-2
    (77’ Χουάμι – 43’ Γκρίζμαν, 55’ Λιορέντε)

    Λα Κορούνια-Εσπανιόλ 3-0
    (28’ Άντριαν, 76’ Λόπο, 87’ Κολότο)

    Σπόρτινγκ Χιχόν-Βιγιαρεάλ 1-1
    (69’ πεν. Κάστρο – 93’ πεν. Ρόσι)

    Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία (20:00)

    Μπιλμπάο-Χετάφε (22:00)

    Δευτέρα 1/11

    Μαγιόρκα-Λεβάντε (22:00)


    Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

    Σάββατο 6/11

    Σοσιεδάδ-Σανταντέρ (21:00)
    Εσπανιόλ-Μάλαγα (23:00)

    Κυριακή 7/11

    Αλμερία-Σπόρτινγκ Χιχόν (18:00)
    Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο
    Λεβάντε-Λα Κορούνια
    Οσασούνα-Ερκουλες
    Σαραγόσα-Μαγιόρκα
    Χετάφε-Μπαρτσελόνα (20:00)
    Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

    Δευτέρα 8/11

    Σεβίλλη-Βαλένθια (23:00)

    Ουζουνίδης: «Δε μας λένε τίποτα οι ισοπαλίες, θέλω νίκες»

    Προβληματισμένος ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά την ισοπαλία (0-0) του Hρακλή στο Καυτανζόγλειο, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου.
    Μεταξύ άλλων τόνισε:
    «Φυσικά και δεν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για μας η ισοπαλία, παίξαμε καλά στο α΄ μέρος, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ. Στο δεύτερο όχι μόνο δεν μπήκαμε καλά, κάναμε και περισσότερα λάθη. Με τις αλαγές πήγαμε δυο ταχύτητες πιο πίσω και με προβληματίζει το γεγονός ότι οι κινήσεις που κάνουμε δεν βοηθάνε την ομάδα. Οι ισοπαλίες δεν λένε τίποτα, θέλουμε νίκες. Δε φτάνει μόνο η καλή λειτουργία της άμυνας, θέλουμε και γκολ από την επίθεσή μας. Στο βʼ ημίχρονο η ομάδα έγινε χειρότερη. Κοιτάμε μπροστά αλλά χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από κάποιους ποδοσφαιριστές».
    Δήλωσε μάλιστα ότι δεν του άρεσε ο τρόπος που έπαιξαν μαζί Γιάκομπ-Βέλλιος και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το 4-4-2 άλλη φορά.

    Χάβος: «Δεν πιστεύω στην τύχη, πιέζαμε μέχρι το τέλος»

    Έκανε το Σταυρό του μόλις ο Κοντρέρας έβαλε το γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ μέσα στο Παγκρήτιο και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο Μάκης Χάβος δήλωσε: «Είναι φυσιολογικό με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια να μην είμαστε καλοί επί 90 λεπτά. Οι παίκτες μου πίεζαν μέχρι το τέλος του αγώνα και πίστευαν στο αποτέλεσμα και αυτό είναι το πιο βασικό για μένα. Ο Φιλομένο μπήκε και έδωσε φρεσκάδα και ζωντάνια, δεν πιστεύω στην τύχη και δεν ήθελα να βιαστώ για τις αλλαγές».

    Κοντρέρας: «Σκοράρω, άμα λάχει…»

    Ο Πάμπλο Κοντρέρας που χάρισε στον ΠΑΟΚ το «χρυσό» τρίποντο μέσα στο Ηράκλειο, ήταν απόλυτος: «Ένας παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος και να σκοράρει, άσχετα εάν είναι αμυντικός. έτσι κι εγώ, βρέθηκα στην περιοχή και σούταρα δυνατά. Αφιερώνω το γκολ στους ηρωικούς φιλάθλους μας και υποσχόμαστε κι άλλες επιτυχίες στη συνέχεια».

    Έκανε σεφτέ ο «Ντούσκο»

    Την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Ομόνοιας πέτυχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού οι «πράσινοι» επικράτησαν 4-1 του Ερμή με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, το ένα με πέναλτι. Ο Χριστοφί και ο Ρενγκίφο τα άλλα τέρματα. Για τον Ερμή ισοφάρισε προσωρινά ο Ζοεάνο.

    Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

    Σάββατο 30/10

    Δόξα Κατωκοπιάς-Ανόρθωση 2-2
    (27' Ελευθερίου, 42' Γκαμπρέρα-6' Λαμπάν, 88' Καφού)

    Εθνικός Άχνας-ΑΠΟΕΛ 0-1
    (26' Τρικόφσκι)

    Απόλλων Λεμεσού-ΑΕΛ 3-0
    (24’ 45’, 86’ Μπανγκουρά)

    Κυριακή 31/10

    Α.Ε. Κιτίου-Ολυμπιακός Λεμεσού 1-1
    (15’ Καιάδο – 24’ Λίνσεν)

    Α.Ε. Πάφου-Ένωση Παραλιμνίου 0-1
    (41’ Σίλβα πεν.)

    Ομόνοια-Ερμής 4-1
    (15’, 95’ Κωνσταντίνου, 46’ Χριστοφί, Ρενγκίφο – 24’ Ζοεάνο)

    Δευτέρα 1/11

    Αλκή-ΑΠΟΠ Κινύρας (22:00)

    Όλα κρίθηκαν σε δύο λεπτά!

    Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι η Βαλενσιέν και η Λιλ ήρθαν ισόπαλες 1-1 και όλα κρίθηκαν μέσα σε δύο λεπτά. Αρχικά οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με αυτογκολ του Πενετό στο 86’, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πουγιόλ ισοφάρισε στο 87’. Η Λιλ έχασε την ευκαιρία να ανέβει πιο ψηλά στη βαθμολογία. Δύο ήταν τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας σε αυτή την αγωνιστική.

    Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

    Σάββατο 30/10 (20:00)

    Καέν-Νανσί 2-3
    (13’ Ελ Αραμπί, 52’ Κ. Τραορέ - 36’ πεν. Χάτζι, 39' Ταφορό, 70’ Μπ. Τραορέ)

    Λοριάν-Αρλ 2-0
    (55’ Γκαμέιρο, 77' Κιταμπάλα)

    Λιόν-Σοσό 2-1
    (31' Μπάστος, 69' Λακαζέ - 66' Ιντεγιε)

    Μπρεστ-Σεντ Ετιέν 2-0
    (77’ Λίσκα, 84’ Πογέ)

    Οσέρ-Νις 2-0
    (42’ Μπίρσα, 77’ Πεντρετί)

    Τουλούζ-Λανς 1-1
    (6’ πεν. Μασάντο - 28’ Γιαχιά)

    Μαρσέιγ-Ρεν (αναβλήθηκε)

    Kυριακή 31/10 (18:00)

    Βαλενσιέν-Λιλ 1-1
    (86’ Πενετό αυτ. – 87’ Πουγιόλ)

    Μονακό-Μπορντό (αναβλήθηκε)

    Παραπάνω από μία νίκη

    Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά περισσότερα από μία νίκη στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Οι "πράσινοι" κατάφεραν και "γύρισαν" το παιχνίδι, πλησίασαν στον πόντο τον αιώνιο" αντίπαλο τους και παράλληλα ολοκλήρωσαν το δύσκολο πρόγραμμα που είχαν εντός συνόρων.

    Ο Νίκος Νιόπλιας με τις κινήσεις του στο δεύτερο ημίχρονο που έφεραν και τη νίκη ενισχύθηκε στον πάγκο των πρωταθλητών και πλέον συνεχίζει με περισσότερη ηρεμία και λιγότερη πίεση. Οι "πράσινοι" κινδύνευαν να μείνουν από νωρίς εκτός στόχου του πρωταθλήματος, αλλά έδειξαν χαρακτήρα στα δύσκολα.

    Τώρα ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του το παιχνίδι με τη Ρουμπίν Καζάν, εκεί όπου χρειάζεται τη νίκη για να μπορέσει να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης, αλλιώς θα αφήσει στην παγωμένη Ρωσία τις όποιες ελπίδες που του έχουν απομείνει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

    Για ό,τι αφορά τον Σισέ απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδα. Ο Γάλλος έβαλε τέλος στην αφλογιστία στα ντέρμπι οδηγώντας τους "πράσινους" στη νίκη επί του Ολυμπιακού. Κάτι ήξερε που προέτρεψε τον Μπλαν και τους συνεργάτες του να παρακολουθήσουν τον αγώνα για να διαπιστώσουν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

    Ντελ Πιέρο ο άνθρωπος των ρεκόρ



    Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Γιουβέντους. Ο 35χρονος Ιταλός σούπερ σταρ με το γκολ που πέτυχε στο χθεσινό ντέρμπι στο Μιλάνο κόντρα στη Μίλαν, έφθασε τα 179 τέρματα με τη φανέλα της "Γιούβε" και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της "βέκια σινιόρα", ξεπερνώντας τον Τζιαμπέρο Μπονιμπέρτι.

    Ο Ντελ Πιέρο αγωνίζεται ήδη 17 χρόνια στη Γιουβέντους, από την ημέρα που μεταγράφηκε από την Πάντοβα και στο τέλος της σεζόν αναμένεται να... συνταξιοδοτηθεί

    Μια λαμπάδα στον Κοντρέρας

    ΠΡΩΤΟ «ΔΙΠΛΟ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 2-1 ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ. «ΧΡΥΣΟΣ» ΣΚΟΡΕΡ Ο ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ ΣΤΟ 94’.-
    Με τον Πάμπλο Κοντρέρας να σκοράρει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το 1-0 του Εργοτέλη από το 16’ και πήρε την πρώτη του φετινή, εκτός έδρας νίκη. Ο Μπούντιμιρ το γκολ των Κρητικών, ο Σαλπιγγίδης είχε ισοφαρίσει στο 35’.

    Ξεπερνώντας το... Κύπελλο

    Λίγες μέρες μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν στους αγώνες τους για το Κύπελλο, Εργοτέλης και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν στο Παγκρήτιο με στόχο τους τρεις βαθμούς που θα έδιναν στον νικητή άλλον αέρα ενόψει της συνέχειας.

    Αιφνιδίασε ο Εργοτέλης

    Το ξεκίνημα τις αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες να… ψάχνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για περίπου δέκα λεπτά να μην δείχνουν ικανές να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 13’ όταν και ο Χίμπλινγκερ προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι σε στημένη φάση.

    Τρία λεπτά μετά κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να ανεβάζουν αισθητά την απόδοσή τους, κατάφεραν να ανοίξουν και το σκορ, όταν ο Μπούντιμρ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

    'Σάλπι' και... 1-1

    Μετά την επίτευξη του γκολ, οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τους Θεσσαλονικείς να καταφέρνουν να αντιδράσουν στο 35’ με τον Βιεϊρίνια να βρίσκει με ωραία κάθετη πάσα τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη και τον τελευταίο με πλασέ να νικάει τον Δασκαλάκη για το 1-1, με το οποίο και ολοκληρώθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

    Άλλαξε την εικόνα ο Βερπακόφσκις

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης βγήκε στο παιχνίδι δείχνοντας την διάθεση να κρατήσει την ισοπαλία, προσπαθώντας να απειλήσει τον ΠΑΟΚ με αντεπιθέσεις, την ώρα που ο Δικέφαλος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Στο μεταξύ και συγκεκριμένα στο 60’ ο Νίκος Καραγεωργίου βλέποντας την οπισθοχώρηση των ποδοσφαιριστών του, πέρασε στον αγώνα τον Μάρις Βερπακόφσκις, με τον Λετονό να αλλάζει ριζικά την εικόνα του ματς δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

    Κρητική 'πολιορκία'

    Πρώτη φάση που δημιούργησε ο Δικέφαλος ήταν στο 69΄ με τον Ίβιτς να απειλεί τον Δασκαλάκη με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Φραγκουλάκης νικήθηκε τον από τον Ντάριο Κρέσιτς. Στο 72’ ο Βερπακόφσκις πήρε την κεφαλιά από καλό σημείο στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο 73’ τερματοφύλακας των Θεσσαλονικιών απέκρουσε το σουτ του Μπούντιμιρ, δίνοντας ένα τέλος στην 3λεπτη «πολιορκία» την περιοχής του.

    Ο Κοντρέρας έσπασε τη 'γκίνια'

    Ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά έπεσε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δείχνουν πως έχουν περισσότερες δυνάμεις, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 82’ ο Εργοτέλης έμεινε και με δέκα παίκτες όταν και αποβλήθηκε ο Σίλβα Τζούνιορ επειδή επέστρεψε στο γήπεδο χωρίς την άδεια του διαιτητή. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, με τον Πάμπλο Κοντρέρας να σκοράρει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και να δίνει στην ομάδα του πρώτο της «διπλό».

    Οι συνθέσεις:

    Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης (60' Βερπακόφσκις), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (90' Ορφανός), Μπουντιμίρ, Ρομάνο (85' Μπέτο).

    ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (95' Ζουέλα), Κοντρέρας, Φωτάκης (86' Φιλομένο), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια.

    Ξανά στην κορυφή η Ντόρτμουντ

    Με νικήτρια την Ντόρτμουντ ολοκληρώθηκε το κυριακάτικο ντέρμπι πρωτοπόρων της Μπουντεσλίγκα.
    Οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 2-0 της Μάιντς μέσα στο «Μπρούχβεγκ», την προσπέρασαν στην βαθμολογία και πλέον βρίσκονται εκείνοι στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος.

    Γκέτζε στο 27’ και Μπάριος στο 67’ πέτυχαν τα γκολ της νίκης για την Μπορούσια ενώ οι γηπεδούχοι είχαν χαμένο πέναλτι με τον Πολάνσκι στο 48’.

    Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα:

    Παρασκευή 29/10

    Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ 4-2
    40’ Ντεμικέλις, 61’ Γκόμεζ, 73’ Τίμοστσουκ, 80’ Κρόος/ 64’ Ράιζινγκερ, 87’ αυτ. Μπρααφχάιντ

    Σάββατο 30/10

    Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη 2-3
    5’ Αλμέιδα, 92’ Πιζάρο/ 45’, 73’ Γκιουντόγκαν, 48’ Εκίτσι,

    Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 2-0
    6’ Κιάερ, 76’ Ντζέκο

    Κολωνία-Αμβούργο 3-2
    10’, 29’, 84’ Νοβάκοβιτς/ 15’ Πέτριτς, 24’ Χιουνγκ-Μιν Σον

    Καϊζερσλάουτερν-Γκλάντμπαχ 3-0
    72’ Τίφερτ, 83’ Νέμετς, 88’ Λάκιτς

    Ζανκτ Πάουλι-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-3
    5’ Ζαμπράνο/ 42’ πεν. 71’ Γκέκας, 90’ Κάιο
    * Στο 48’ αποβλήθηκε ο Ασαμόα της Ζανκτ Πάουλι

    Σάλκε-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
    71’ Σαμ

    Δεν σταματάει πουθενά…

    Το ξέφρενο σερί του συνεχίζει ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Θρασύβουλου στη Φυλή και συνεχίζει να κυνηγάει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είναι μπροστά με τρεις βαθμούς. Ο Γιακούμπου με σουτ στο 23’ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους του Νίκου Αναστόπουλου, ο οποίος έχει το απόλυτα πέντε στα πέντε για την ομάδα του.

    Πλέον οι Κρητικοί συνεχίζουν να βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς τρείς πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ είναι και τρεις μπροστά από τον Παναιτωλικό, ο οποίος αγωνίζεται την Δευτέρα κόντρα στην Βέροια.

    Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Σιδεράκης, Κολοτούρος, Ζώνας, Παπαθανασίου, Μουστόγιαννης, Κατσίκης, Κακαράς (46' Λανγκλέ), Παληγεώργος, Παπαζούδης (59' Πεκέ), Ντελγκάδο (61' Μπενίσκος), Ζαχαρόπουλος.

    ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Μονιάκης (73' λ.τ Κιάσσος), Ψωμάς, Μπερτίν, Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ (30' λ.τ Λιαπάκης), Ζορμπάς (46' Κατσικογιάννης), Γιακούμπου, Γκουεί, Αγρίτης.

    Ευρωπαίοι Ναπολιτάνοι

    Στις θέσεις που οδηγούν στα κύπελλα Ευρώπης της ερχόμενης περιόδου παρέμεινε η Νάπολι, η οποία επικράτησε 1-0 της Μπρέσια, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Σημαντικό διπλό για την Ουντινέζε 2-0 εκτός έδρας την Μπάρι, «ανάσα» για την Κάλιαρι με το τρίποντο (2-0) επί της Μπολόνια.

    Μπάρι-Ουντινέζε 0-2

    Την ανοδική της πορεία συνέχισε για άλλη μία αγωνιστική η Ουντινέζε, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Μπάρι. Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν έφτασε με αυτόν τον τρόπο τους 13 βαθμούς, αφήνοντας την αντίπαλό της στους οκτώ. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Σάντσες στο 16’, με τον Ίσλα να διαμορφώνει στο 60’ το τελικό αποτέλεσμα.

    ΜΠΑΡΙ (Τζιαμπιέρο Βεντούρα): Ζιλέ, Παρίζι, Ρόσι, Μασιέλο, Μπελμόντε, Πουλζέτι (66’ Ρίβας), Αλμιρόν, Γκάτσι, Μασιέλο (14’ Καπούτο), Μπαρέτο, Γκετσάλ (58’ Αλβάρεζ)

    ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντομίτσι, Σαπάτα, Μπενάτια, Ίνλερ, Ασαμόα, Πασκουάλε (84’ Άντζελα), Πίντσι, Ίσλα, Ντι Νατάλε (72’ Φλόρο Φλόρες), Σάντσες

    Μπρέσια-Νάπολι 0-1

    Το εκτός έδρας αήττητό της διεύρυνε με μία νίκη ακόμα η Νάπολι, περνώντας με σκορ 1-0 από την έδρα της Μπρέσια. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λαβέτσι στο 77’, διατηρώντας την ομάδα του σε τροχιά Ευρώπης.

    ΜΠΡΕΣΙΑ (Τζιουζέπε Ιακίνι): Αρκάρι, Ντάλα Μάνο, Μαρτίνες, Ζεμπινά, Μπεράρντι, Κόρδοβα (Βας), Χετεμάι, Μπαγιόκο (55’ Μπουντέλ), Κονέ (81’ Ποσαντσίνι), Έντερ, Καράτσιολο

    ΝΑΠΟΛΙ (Βάλτερ Ματσάρι): Ντε Σάνκτις, Αρόνικα, Καναβάρο, Γκράβα, Γεμπντά, Γκαργκάνο, Ζούνιγκα, Ντοσένα, Σόσα (56’ Καβάνι), Χάμσικ, Λαβέτσι (88’ Μπλάζι)

    Κάλιαρι-Μπολόνια 2-0

    Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Κάλιαρι, επικρατώντας 2-0 της Μπολόνια εντός έδρας. Η ομάδα της Σαρδηνίας ξεκόλλησε με το τρίποντο αυτό από τον πάτο της βαθμολογίας, προσπερνώντας μάλιστα τους «ροσομπλού» κατά δύο πόντους (10 έναντι 8). Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Νενέ και Ναϊνγκόλαν στο 51’ και το 78’ αντίστοιχα.

    ΚΑΛΙΑΡΙ (Πιερ Πάολο Μπιζόλι): Αγκάτσι, Αγκοστίνι, Αστόρι, Κανίνι, Πέρικο, Ναϊνγκόλαν, Λανέρ (61’ Κόντι), Μπιοντίνι, Κόσου (76’ Σιβάκοφ), Νενέ, Μάτρι (82’ Ακουαφρέσκα)

    ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Βιβιάνο, Γκάρικς, Πορτανόβα, Μπρίτος, Κερούμπιν, Μπουσκέ, Ραντοβάντοβιτς (46’ Έκνταλ), Πέρες, Μουντιγκάι (68’ Μεγκιορίνι), Ντι Βάιο, Παπόνι (46’ Χιμένες)

    Τσεζένα-Σαμπντόρια 0-1

    Ένα γκολ του Πατσίνι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στη Σαμπντόρια μέσα στην έδρα της Τσεζένα. Η ομάδα του Ντομένικο Ντι Κάρλο έφτασε τους 14 βαθμούς, αφήνοντας τους γηπεδούχους στις τελευταίες θέσεις της Serie A.

    ΤΣΕΖΕΝΑ (Μάσιμο Φικαντέντι): Αντονιόλι, Ναγκατόμο, Μπεναλουάνε, Πελεγκρίνο, Κετσαρέλι, Κολούτσι, Άπια, Παρόλο, Χιμένες (84’ Σελότο), Μπογκντάνι, Γκιακερίνι

    ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (Ντομένικο Ντι Κάρλο): Κούρτσι, Ακάρντι (73’ Ζίγκλερ), Λουκίνι, Γκαστάλντελο, Τζάουρι, Κόμαν, Παλόμπο, Τισόνε, Γκουμπέρτι (65’ Μανίνι), Πότσι (74’ Μαριλούνγκο), Πατσίνι

    Πάρμα-Κιέβο 0-0

    Στο μηδέν έμειναν και ο δύο ομάδες στο «Ένιο Ταρντίνι» έχοντας όμως και ισοπαλία 1-1 στις κόκκινες κάρτες. Πρώτα ο Τζεμαϊλί πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 50’, δεχόμενος τη δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή της αναμέτρησης, με τον Φερνάντες να τον ακολουθεί στο 84’ με τον με τον ίδιο τρόπο.

    ΠΑΡΜΑ (Πασκουάλε Μαρίνο): Μιράντε, Αντονέλι, Λουκαρέλι, Παλέτα, Ζακάρντο, Τζεμαϊλί, Βαλιάνι, Μορόνε (26’ Γκόμπι), Μαρκές, Τζιοβίνκο (56’ Καντρέβα), Μποζίνοφ (70’ Κρέσπο)

    ΚΙΕΒΟ (Στέφανο Πιόλι): Σορεντίνο, Φρέι, Αντρεόλι, Σέζαρ, Μαντοβάνι, Γκουάνα (79’ Μπεντιβόλιο), Φερνάντες, Κονστάντ (69’ Μοσκαρντέλι), Μαρκολίνι (59’ Μπολιατσίνο), Θερεό, Πελισιέ

    Αναλυτικά η 9η αγωνιστική

    Παρασκευή, 29/10

    Τζένοα-Ίντερ 0-1
    (45’+3’ Μουντάρι)

    Σάββατο, 30/10

    Ρόμα-Λέτσε 2-0
    (62’ Μπουρντίσο, 76’ Βούτσινιτς)

    Μίλαν-Γιουβέντους 1-2
    (82' Ιμπραΐμοβιτς - 24’ Κουαλιαρέλα, 65' Ντελ Πιέρο)

    Κυριακή, 31/10

    Παλέρμο-Λάτσιο 0-1
    (27’ Ντίας)

    Μπάρι-Ουντινέζε 0-2
    (16’ Σάντσες, 60’ Ίσλα)

    Μπρέσια-Νάπολι 0-1
    (77’ Λαβέτσι)

    Κάλιαρι-Μπολόνια 2-0
    (51’ Νενέ, 78’ Ναϊνγκόλαν)

    Τσεζένα-Σαμπντόρια 0-1
    (90+2’ Πατσίνι)

    Πάρμα-Κιέβο 0-0

    Κατάνια-Φιορεντίνα (21:45)

    Η επόμενη αγωνιστική (10η)

    Σάββατο, 6/11

    Μπολόνια-Λέτσε (19:00)
    Ίντερ-Μπρέσια (21:45)

    Κυριακή, 7/11 (16:00)

    Φιορεντίνα-Κιέβο (13:30)
    Μπάρι-Μίλαν
    Γιουβέντους-Τσεζένα
    Λάτσιο-Ρόμα
    Νάπολι-Πάρμα
    Σαμπντόρια-Κατάνια
    Ουντινέζε-Κάλιαρι
    Παλέρμο-Τζένοα (21:45)

    Οι παίκτες μου είναι οι πρωταγωνιστές»

    Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη και κυρίως από το ψυχικό σθένος που έδειξαν οι παίκτες του και πήραν τη νίκη επί της Κέρκυρας εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Βλάχος αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο αρχιτέκτονας της ευχάριστης έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος χαρακτήρισε τους παίκτες «πρωταγωνιστές». Από την άλλη πλευρά ο Μπάμπης Τεννές τόνισε πως η ομάδα του έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο ο τερματοφύλακας της ομάδας του δεν ακούμπησε την μπάλα.

    «Μια ακόμα επιτυχία της ομάδας μας εκτός έδρας με καλή εμφάνιση σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει σαφώς ικανοποίηση από όλους, συγχαρητήρια στους παίκτες, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό γιατί θα ήταν άδικο για τους παίκτες να μη γεύονται με χαρές την προσπάθεια που κάνουν. Εύχομαι καλή πορεία στην Κέρκυρα», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

    «Είχαμε τον έλεγχο στο κέντρο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια, υστερήσαμε σε άλλες γραμμές που περιμέναμε ότι θα πάμε καλά, όμως στο νευραλγικό χώρο του κέντρου ήμασταν καλοί. Ο στόχος του Αστέρα είναι να μείνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κατηγορία και να παίζουμε καλά για να ευχαριστιέται ο κόσμος κι εμείς οι ίδιοι. Στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε περισσότερο και είναι μια καλή ευκαιρία να συγχαρώ τους συνεργάτες μου γι'αυτό, τον Γιώργο Πήδουλα, το Στάικο Βεργέτη, τον Τζέρι Ούγκεν και το Λευτέρη Ρούμπη», τόνισε.

    Από την πλευρά του ο Μπάμπης Τεννές, τόνισε: «Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε φάσεις και που το 0-0 θα ήταν το πιο δίκαιο, μπήκαν 3 γκολ δυστυχώς τα 2 εις βάρος της ομάδας μας και χάσαμε ένα ματς στο οποίο ο τερματοφύλακας μας δεν έπιασε καθόλου τη μπάλα.

    Υπάρχει στενοχώρια αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια και την πορεία μέχρι τώρα. Ότι κι αν πεις μετά από ήττα μπορεί να ακουστεί σα δικαιολογία, αλλά σε 10 μέρες μόνο μια μέρα μείναμε στο νησί. Τις υπόλοιπες 9 ταξιδεύαμε και ήταν επόμενο να υπάρχει κούραση.

    Το αντιμετωπίζουμε όπως όταν κερδίζαμε και λέγαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Το ίδιο και τώρα. Έγινε μια ήττα που δεν την αξίζαμε αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε κερδίσει και ματς ενώ δεν το αξίζαμε. Μας το φύλαγε στην Πάτρα στο τελευταίο ματς να χάσουμε, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Πάτρας. Και είναι το μόνο ευχάριστο από ότι έγινε σήμερα
    ».

    Εύκολη νίκη της Ζενίτ

    Ακάθεκτη συνεχίζει η Ζενίτ στο ρωσικό πρωτάθλημα, καθώς σε αγώνα για 26η αγωνιστική νίκησε εύκολα 3-0 την Αλάνια Βλαντικαφκάζ στην Αγία Πετρούπολη και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, δύο γκολ πέτυχε ο Κερζάκοφ (42', 51') και ένα ο Λάζοβιτς (16').

    Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι με τη νίκη της αυτή έφτασε τους 60 βαθμούς και έχει έξι περισσότερους από τη δεύτερη Ρούμπιν Καζάν, αλλά και ένα ματς λιγότερο.

    Ρέντναπ: "Κωμικός τρόπος για να τελειώσει το παιχνίδι"

    Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα πως μέτρησε το γκολ του Νάνι στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τοτεναμ, ωστόσο ο Χάρι Ρέντναπ όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή,παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού.

    Ο τεχνικός της Τότεναμ χαρακτήρισε κωμικό τον τρόπο που τελείωσε το παιχνίδι, αναφερόμενος στο γκολ του Πορτογάλου και εξήγησε για ποιον λόγο ο διαιτητής δεν έχει δικαιολογία για το λάθος του.

    Τι κωμικός τρόπος για να τελειώσει ένα παιχνίδι. Την βρήκε με το χέρι ο Νάνι και θα έπρεπε να έχει δεχτεί κίτρινη κάρτα. Ήταν σκάνδαλο η απόφαση και ο διαιτητής τα μπέρδεψε εντελώς. Στο τέλος θα σκαρφιστεί καμιά δικαιολογία ότι δεν το είδε ή ότι άφησε πλεονέκτημα. Αν συνέβαινε στα αλήθεια όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να φωνάξει στον Γκόμες να συνεχίσει. Δεν μίλησα στο διαιτητή. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του".

    Ανακοίνωση της ΕΠΟ για την επίθεση στον Βασσάρα

    Η ΕΠΟ, με ανακοίνωση της την Κυραική, καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, ο Κύρος Βασάρας έξω από το σπίτι της πεθεράς του. Ο διευθυντής ανάπτυξης της ΕΠΟ ήταν και ο παρατηρητής του Τάσου Κάκου στο ντέρμπι των "αιωνίων".

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας:

    "Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους το Σάββατο ο Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ Κύρος Βασάρας. Τέτοιες ενέργειες, που επιδιώκουν την υπονόμευση των διαρκών προσπαθειών μας για ένα καλύτερο και υγιές ποδοσφαιρικό περιβάλλον, δεν πρόκειται να αναχαιτίσουν κανέναν.

    Δεν έχουν θέση στην ποδοσφαιρική οικογένεια όσοι αυταπατώνται ότι σπέρνοντας φόβο θα τον θερίσουν. Η ΕΠΟ αναμένει από τις διωκτικές αρχές την ανεύρεση των υπευθύνων αυτής της βάναυσης επίθεσης εναντίον του Κύρου Βασάρα, οι οποίοι πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους".

    Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Αποτελέσματα και σκόρερ στους 2 ομίλους

    Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΝΟΤΟΣ)
    ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΡΟΔΟΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (Γηπ. Συνοικισμού)
    (62′ Παυλίδης κεφ)
    ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Στ. Ασπροπύργου)
    (67′ Λύγκος σουτ, 90+3′ Παπανικόλαου σουτ)
    Στο 60′ έχασε πέναλτι ο Άγγος, απέκρουσε ο Ούλμαν
    ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Στ. Ψαχνών)
    ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡ. 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Γηπ. Μάλεμε)
    (25′ Μαρτσάκης – 24′ Λυκούδης)
    ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΠΑΟ ΡΟΥΦ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Στ. Σαλαμίνας)
    (53′ Καραχάλιος)
    ΟΛ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ – ΑΟ ΧΑΝΙΑ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Γηπ. Χερσονήσου)
    (5′ Βλάχος σουτ, 29′ Χαλκιαδάκης κεφ – 17′ Τριχιάς σουτ)
    ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-0
    (90+1′ Κοζανίδης σουτ)
    ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-1
    (70′ Βέρμπης σουτ – 39′ Μπρης σουτ)
    Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΒΟΡΡΑΣ)
    ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΦΩΚΙΚΟΣ 2-2 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Στ. Καλλονής)
    (20′ Πετρουζέλης σουτ, 78′ Μακρίδης σουτ – 14′, 56′ Κανελλόπουλος σουτ)
    ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤ. – ΕΘΝ. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (Εθν. Στ. «Παπαχαραλάμπειο»)
    ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – Μ. ΑΛ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Στ. Σκύδρας)
    (18′ Γεωργίου σουτ – 44′ Κυστάλλης κεφ)
    Στο 21′ έχασε πέναλτι ο Κουλουκίδης (Αετός Σκύδρας)
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (Γηπ. Μακεδονικού)
    (65′ Αναστασίου σουτ, 81′ Ξαγοράρης)
    OΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓ. – ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-0
    «Σφαγή» των Γιαννιτσών από τον Τρικαλινό διαιτητή Γρατσάνη, που σταμάτησε στο 90΄ τους επιθετικούς της Αναγέννησης πριν το γκολ και ζήτησε «συγγνώμη» (!) για το λάθος του,
    ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ – ΤΥΡΝΑΒΟΣ 1-1
    *** Η ομάδα της Κοζάνης έχει ρεπό.

    ΠΑΣ ολοταχώς για τα «σαλόνια»

    Το «τρένο» του ΠΑΣ Γιάννινα δεν εκτροχιάστηκε ούτε στην 8η αγωνιστική της Football League. Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας ξεπέρασε και το εμπόδιο της Αναγέννησης Καρδίτσας, της οποίας επικράτησε με σκορ 1-0 στους «Ζωσιμάδες» και έφτασε στις τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Ανδράλας στο 27ο λεπτό.

    Πλέον, απέκτησε διαφορά έξι βαθμών από τους διώκτες του, ενώ ο Παναιτωλικός παίζει την Δευτέρα (01/11) στη Βέροια με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα.

    Στην δεύτερη θέση έπιασε ΟΦΗ και Παναιτωλικό, αλλά με παιχνίδι περισσότερο, ο Διαγόρας, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ηλιούπολης, καθώς νίκησε 2-1 την ομώνυμη ομάδα. Σημαντική νίκη πήραν και τα Τρίκαλα, που επιβλήθηκαν 1-0 του Εθνικού, ενώ η Καλλιθέα, στο ντεμπούτο του Γιώργου Βλαστού στον πάγκο, πήρε έναν ανέλπιστο βαθμό στην Κατερίνη. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Πιερικό, με δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο, κατάφερε και πήρε την ισοπαλία 2-2.

    Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

    Σάββατο 30/10

    Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός 2-1
    (49’ Ναλμπάντης, 62’ αυτ. Δελήμπασης - 65’ Πασάς)

    Κυριακή 31/10

    ΠΑΣ Γιάννινα-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
    (27’ Ανδράλας)

    Δόξα Δράμας-Εθνικός Αστέρας 0-0

    Πιερικός-Καλλιθέα 2-2
    (10’ Γκουγκουλιάς, 35’ Πουλάκος - 83’ Χάλαρης, 92’ Καραδήμος)

    Τρίκαλα-Εθνικός 1-0
    (70’ Κοντογουλίδης)

    Ηλιούπολη-Διαγόρας 1-2
    (71’ Κάμπας - 66’ Γεωργίου, 68’ Ρέγιες)

    Θρασύβουλος-ΟΦΗ (17:00)

    Δευτέρα 01/11

    Βέροια-Παναιτωλικός (18:00)
    Λεβαδειακός-Πανθρακικός (19:00, Conn-X)


    Επόμενη (9η) αγωνιστική (14/11)

    Παναιτωλικός-Εθνικός Αστέρας
    Αναγέννηση Καρδίτσας-Βέροια
    ΟΦΗ-Δόξα Δράμας
    Καλλιθέα-ΠΑΣ Γιάννινα
    Πανθρακικός-Θρασύβουλος
    Ιωνικός-Πιερικός
    Εθνικός-Λεβαδειακός
    Διαγόρας-Αγροτικός Αστέρας
    Ηλιούπολη-Τρίκαλα

    "Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Γκέκας"

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάνης Γκέκας τραβάει πάνω τα βλέμματα στη Μπουντεσλίγκα. Ο Ελληνας επιθετικός με τα δύο τέρματα που πέτυχε απέναντι στη Σεντ Πάουλι έφτασε τα εννιά γκολ σε δέκα συμμετοχές στη Γερμανία και έχει κάνει τους αντιπάλους του να μιλούν για εκείνον με κολακευτικά λόγια.

    Ο Μάρκους Τραντ βρέθηκε το Σάββατο αντιμέτωπος με τον Γκέκα και είδε από πρώτο χέρι την ποιότητα του διεθνούς επιθετικού. "Λίγοι μπορούν να κάνουν αυτό που έκανε ο Γκεκας στο δεύτερο τέρμα που πέτυχε. Ενέργησε ως παίκτης παγκόσμιας κλάσης", τόνισε χαρακτηριστικά ο αμυντικός της Σεντ Πάουλι.

    Νίκη-ανάσα για Σέρρες εντός έδρας, 1-0 την Καβάλα

    Μία σπουδαία νίκη, που του επιτρέπει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, πήρε εντός έδρας ο Πανσερραϊκός με 1-0 επί τής Καβάλας.
    Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής, με την ομάδα τού Ντράγκαν Κοκότοβιτς να είναι αυτή που έφυγε νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο. Ένα τρίποντο, το δεύτερο στο πρωτάθλημα, που δίνει στους Σερραίους τη δυνατότητα να δουν πιο αισιόδοξα το μέλλον.

    Μπήκαν δυνατά οι γηπεδούχοι

    Πολύ δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι, δημιουργώντας από τα πρώτα λεπτά τις προϋποθέσεις για να πετύχουν ένα γκολ. Κι αν η τύχη τούς γύρισε την πλάτη στο 6΄, με την ωραία προσπάθεια και το δυνατό σουτ τού Μπέλιτς να καταλήγει στο δοκάρι (στη συνέχεια της φάσης η μπάλα χτύπησε στην πλάτη τού Γκαλίνοβιτς, με τον Τόμασιτς να διώχνει πάνω στη γραμμή), δεν έγινε το ίδιο τρία λεπτά αργότερα.

    Ο Λεοζίνιο με ωραίο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή τής Καβάλας και με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού τής εστίας των ‘αργοναυτών’, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (1-0, 9΄). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ‘ψαχνόταν’ σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, ο ρυθμός τού αγώνα έπεσε. Ο ενθουσιασμός των πρώτων λεπτών έδωσε τη θέση του στην υποτονικότητα, με τους παίκτες τού Ντράγκαν Κοκότοβιτς, πάντως, να έχουν μία καλή αντεπίθεση και κεφαλιά τού Σουμπίνιο, σε μία από τις τελευταίες φάσεις τού πρώτου μέρους.

    Χωρίς καλό ρυθμό

    Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν ήταν πολύ διαφορετική από ότι στο τέλος τού πρώτου μέρους. Η Καβάλα ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και προσπάθησε να κερδίσει χώρο μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να γίνει απειλητική.

    Προς το τέλος τής αναμέτρησης, πάντως, το ματς ‘άνοιξε’, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι. Τελικά, ο Πανσερραϊκός ήταν η ομάδα που πήρε τους τρεις βαθμούς τής νίκης και άφησε πίσω του στον πίνακα τη Σκόντα Ξάνθης και τον Πανιώνιο (στις 19.30 αντιμετωπίζει εντός έδρας την ΑΕΚ).

    Οι συνθέσεις:

    Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου (69' Γαλανόπουλος) , Παντελιάδης, Τάντιτς (77' Γεωργιάδης), Άμο, Κάστρο, Σουμπίνιο (60' Ανάκογλου), Μπέλιτς, Ντάλε, Μαβένε, Λεοζίνιο

    Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Σιόντης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο (62'Βουξίσεβιτς) , Ντιέ, Αμπντούν, Ονουάτσι, Ντραρσεβίλ, Ογκμπέτσε (82' Ντικρόκ)

    Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
    Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Γεωργαράκος (Αθηνών).

    Ο Οτάι Αλί Σαμαρί Φάις για τον ΠΑΟΚ!

    Tο όνομα του Άραβα επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ είναι Οτάι Αλί σαμαρί Φάις, της πιο πλούσια οικογένειας του Κατάρ (Σαμαρί).
    Το αποκάλυψε το σάϊτ voria και αναφέρει:
    Πάταγο έχει προκαλέσει στα αθλητικά στέκια της Θεσσαλονίκης η αποκάλυψη της Voria.gr ότι Άραβας επιχειρηματίας, γόνος βαθύπλουτης οικογένειας από το Κατάρ, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Θ.Ζαγοράκη. Από τη στιγμή της αποκάλυψης όλα τα αθλητικά portals αναπαράγουν την είδηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας πρώτη η Voria.gr.
    Το όνομα του Άραβα επενδυτή, μόνιμου κατοίκου Θεσσαλονίκης και μέλους μίας εκ των πιο εύρωστων οικογενειών από το Κατάρ, με επιχειρηματική έδρα το Λονδίνο, είναι Οτάι Αλί Σαμαρί Φάις.
    Ένα επιπλέον στοιχείο που προέκυψε από το ρεπορτάζ της voria.gr είναι ότι η έκταση που έχει αγοράσει ο 37χρονος Άραβας για την κατασκευή του πολυτελούς resort που σχεδιάζει βρίσκεται στην περιοχή του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, κοντά στον οικισμό Κελλί.

    Τα μοίρασαν όλα

    Έχοντας από ένα καλό ημίχρονο έκαστος, Ηρακλής και Ολυμπιακός Βόλου ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στο «Καυτανζόγλειο», στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με τον βαθμό αυτό ο «γηραιός» έφτασε τους έντεκα, έναν περισσότερο από τους φιλοξενούμενους, παραμένοντας στην όγδοη και ένατη θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα.

    Πως έπαιξαν

    Σε διάταξη 4-2-3-1 και μοναδικό προωθημένο τον Ιάκομπ παρατάχθηκε ο Ηρακλής στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αραμπατζής, αν και μπακ έπαιξε ως δεξί εξτρέμ λόγω των απουσιών του «γηραιού» στη συγκεκριμένη θέση. Η αλλαγή του Βέλλιου άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2.

    Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Τσιώλης αντέταξε ένα αμυντικογενές 4-1-4-1, με σκοπό να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γιακούποβιτς, με τον Αλβάρεζ σε ρόλο «σκούπας» μπροστά από την αμυντική τετράδα.



    Ωραίο ποδόσφαιρο με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις παίχθηκε στο πρώτο ημίχρονο από τις δύο ομάδες, με τον Ηρακλή να έχει τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες. Κινητήριος μοχλός για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ο Μπόγκνταν Μάρα, ο οποίο προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Σάκη Τσιώλη.

    Μάρα στο 19’ και Γιακούποβιτς στο 36’ σπατάλησαν από ένα τετ α τετ με τον Γιακούποβιτς στις καλύτερες ευκαιρίες του «γηραιού» στο πρώτο μέρος, με τον Καμπάνταη στο 25’ να χάνει σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά να βάλει μπροστά τους φιλοξενούμενους.

    Εντελώς αντίθετη ήταν η εικόνα του δεύτερου 45λέπτου, αφού ο Ολυμπιακός Βόλος με την είσοδο του Μπρέσκα πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε την εστία του Ελευθερόπουλου, απειλώντας αρκετές φορές με γκολ. Στο δίλεπτο 67’68’ ο πορτιέρο των Θεσσαλονικέων σταμάτησε δις τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 90’ πήγαν να κλέψουν το διπλό, αλλά ο Χοσέμι πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπρέσκα πριν πλασάρει.




    ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Χοσέμι, Κυριαζής, Κανακούδης, Ντάνι, Πίτου Γκαρσία (82' Ρομάν), Αραμπατζής (74' Βουτσιάς), Στσοτ (59' Βέλλιος), Μάρα, Ιάκομπ
    Στον πάγκο έμειναν: Μπαντής, Λίμα, Κάτσικας, Σαρακατσάνος

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Μάρτιν, Αλβάρεζ, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Καμπάνταης (46' Μπρέσκα), Καπετάνος (81' Τομάς), Ζέλεσι, Ρίκκα (79' Κάστρο), Ρόκας
    Στον πάγκο έμειναν: Μαρούλης, Σολάκης, Ψυχογιός, Μητρόπουλος

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

    ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορίνθου)-Τουμπακάρης (Αθηνών)

    Τρελαίνει κόσμο!

    Με μια επική ανατροπή μέσα σε δέκα λεπτά ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας και ανέβηκε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Ο Τσίγκας άνοιξε το σκορ στο 36’ για τους γηπεδούχους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Πουλίδο αρχικά στο 78’ με κεφαλιά και ο Ουντότζι 88’ ολοκλήρωσαν την ολική ανατροπή, αναγκάζοντας την Κέρκυρα στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Φορτούνης και Ουντότζι άλλαξαν την ροή του αγώνα και οδήγησαν την ομάδα του Βλάχου στη νίκη.



    Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα αλλά και πολλές λάθος μεταβιβάσεις. Οι Αρκάδες έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ όμως ο Ρομπέρτο δεν πρόλαβε να σουτάρει μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ροτζέριο. Από την άλλη πλευρά οι Φαίακες έφτασαν κοντά στο γκολ με ωραίο σουτ του Μακρή, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ντεγκρά.

    Στο 37’ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μαϊστόροβιτς εκτέλεσε το φάουλ ο Επστάιν έστρωσε ωραία με το στήθος την μπάλα στον Τσίγκα και εκείνος βρέθηκε απέναντι από τον Ντεγκρά πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να έχει πάρει το προβάδισμα.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να θέλει να πιέσει την ομάδα της Κέρκυρας και να φτάσει κοντά σε κάποιο γκολ. Γι’ αυτό τον λόγο ο Βλάχος απέσυρε τον αρνητικό, Ρομπέρτο και πέρασε τον Ουντότζι προκειμένου να δώσει στην ομάδα του περισσότερη ταχύτητα. Όσο περνούσαν τα λεπτά του αγώνα ο Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να φτάσει στα καρέ του Κωνσταντόπουλου. Ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Αράς στο 60’ και έδωσε άλλη πνοή στους Αρκάδες.

    Η πίεση των φιλοξενούμενων γινόταν όλο και πιο έντονη και καρποφόρησε στο 79’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά ο Πουλίδο πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Αμέσως μετά το τέρμα οι Αρκάδες θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα όταν ο Ουριμπάρι έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά όμως το σουτ του Καρέρα έφυγε άουτ.

    Ότι δεν έκανε ο Καρέρα το έκανε ο Ουντότζι στο 88’. Ο Φορτούνης εκτέλεσε νέο φάουλ από αριστερά επικράτησε σύγχυση μέσα στην περιοχή και ο Ουντότζι σούταρε κάνοντας την ολική ανατροπή. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν την δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη τους μετά από εκείνη κόντρα στην Κέρκυρα.



    Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Μακρής, Καλαντζής, Φλαβίνιο, Στολτίδης, Επστάιν, Τσίγκας

    Στον πάγκο: Αποστολίδης, Ιωάννου Δημήτρης, Δεινόπαπας, Γιάντσης, Μάρκοβιτς, Μακρυδημήτρης, Ιωάννου Ηλίας.

    Αστέρας Τρίπολης: (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπαρί, Ορόθκο, Πουλίδο, Φυτανίδης, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς, Ροτζέριο, Καρέρα, Ρομπέρτο.

    Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Κρις, Φορτούνης, Ουντότζι, Φράνκου, Πιπίνης, Τσαμπούρης,

    Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
    Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

    Και τώρα η Μίλαν

    Το εκτός έδρας παιχνίδι με την Έρκουλες πέρασε στο παρελθόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία σκέφτονται ήδη το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο».

    Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχουν χρόνο να χαρούν τη νίκη (3-1) στο Αλικάντε και το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα στο Μιλάνο. Όσοι παίκτες αγωνίστηκαν χθες ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

    Μοναδική εξαίρεση ο Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος πήγε στο γυμναστήριο. Από την πλευρά του, ο Λασανά Ντιαρά συνεχίζει να τρέχει μόνος του και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

    Ο Μουρίνιο έχει εξηγήσει στους παίκτες του την ανάγκη να φύγουν με τη νίκη από την Ιταλία, αφού θα εξασφαλίσουν την πρωτιά στον έβδομο όμιλο του Champions League.

    Ακόμη μια νίκη για τον πρωταθλητή!

    Στην όγδοη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε ο Χόρχε Λορένθο, στην πίστα του Εστορίλ. Ο Ισπανός αναβάτης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πολ ποζίσιον, ανεβαίνοντας για ακόμη μια φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσι, κάνοντας το 1-2 για τη Yamaha, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Μάρκο Σιμοντσέλι. Μεγάλος άτυχος ο Μπεν Σπις.

    Μπορεί να έχει πανηγυρίσει τον Παγκόσμιο τίτλο του και με μαθηματικό τρόπο στο φετινό πρωτάθλημα ο Χόρχε Λορένθο, ωστόσο ο Ισπανός αναβάτης έχει «εθιστεί» στο βάθρο. Ο αναβάτης της Yamaha κατά τη διάρκεια του αγώνα έπρεπε να αντιμετωπίσει τον ομοσταβλό του, τον οποίο τελικά κατάφερε να προσπεράσει και να τον αφήσει στη δεύτερη θέση.

    Αρκετά ανταγωνιστικός δείχνει ο «γιατρός» στους τελευταίους αγώνες, καθώς έχει ανέβει πέντε φορές στο βάθρο στα τελευταία έξι γκραν πρι. Μάλιστα, ο αναβάτης της Yamaha το πρωί έκανε τον ταχύτερο χρόνο στo warm up.

    Εκπληκτική ήταν η απόδοση του Μάρκο Σιμοντσέλι, ο οποίος εκκίνησε από την δέκατη θέση στην πορτογαλική πίστα, ενώ είδε την καρό σημαία τρίτος.

    Μεγάλος άτυχος ο Μπεν Σπις, ο οποίος πριν τον αγώνα είχε πτώση με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε πως έχει σπάσει τον αριστερό του αστράγαλο.

    Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!

    Tην ποδοσφαιρική δικαίωση του… Οβελίξ συνεχίζει η Λάτσιο!

    Οι Ρωμαίοι εξακολουθούν να τρελαίνουν φίλους και αντιπάλους και περνώντας και από το Παλέρμο (1-0), παραμένουν πρώτοι -και με διαφορά- στο Campionato!

    Ένα βολέ του Ντίας από το 27’ ήταν αρκετό για τους «λατσιάλι», οι οποίοι δεν «μάσησαν» ούτε από την αποβολή του Μπιάβα στο 77’ και κράτησαν μέχρι τέλους την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα!

    Μια νίκη που τους κράτησε μακριά από τη δεύτερη Ίντερ (τέσσερις πόντοι) και με την οποία εκμεταλλεύτηκαν άψογα την ήττα της Μίλαν από τη Γιουβέντους (αφήνοντας την πέντε πόντους πίσω).

    Νέα φημολογία για Άραβα επενδυτή στον ΠΑΟΚ

    Νέα φημολογία έχει δημιουργηθεί από χθες στη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με το ενδιαφέρον Άραβα επενδυτή να συμμετάσχει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
    Συγκεκριμένα, το σενάριο αναφέρει ότι ήδη υπάρχουν επαφές μεταξύ του συγκεκριμένου επιχειρηματία, γόνου μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες του Κατάρ και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

    Η συμφωνία που υπάρχει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, μάλιστα, είναι ότι αν προκύψει τελικά συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ο παλαίμαχος άσος θα παραμείνει στη θέση τού προέδρου. Από τον 'δικέφαλο του Βορρά', πάντως, δεν επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη πληροφορία, δηλώνοντας άγνοια για το όλο θέμα.

    Να θυμίσουμε ότι και παλαιότερα υπήρχαν παρόμοια σενάρια περί υποψήφιων επενδυτών από το Κατάρ κ.λπ. παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με τον κόσμο του να είναι ένας από τους βασικούς χρηματοδότες τής προσπάθειας που κάνει.

    Συνάντηση με δόκιμα μέλη τής Λέσχης Φ. Α. είχε ο Ε. Κούπερ

    Συνάντηση με δόκιμα μέλη τής Λέσχης Φίλων Άρη, δηλαδή ηλικίας κάτω των 18 ετών που δεν μπορούν να γίνουν ακόμα κανονικά μέλη, είχε χθες ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
    Ο Αργεντινός τεχνικός υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία των νεαρών φιλάθλων του συλλόγου στα αποδυτήρια, πριν από τον αγώνα εναντίον τού Ατρόμητου και μίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα.

    Ο πεπειραμένος προπονητής, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος από αυτή την επίσκεψη και δεν τον έκρυβε σε συζητήσεις που είχε αργότερα με συνεργάτες του.

    Διαστημικός Τζένινγκς!

    Η νίκη των Μπακς κόντρα στους Μπομκατς (88-98) μπορεί να έχει τη δική της σημασία από τη στιγμή που ο διαστημικός Τζένινγκς αποφάσισε να κάνει πράγματα και θάματα στο παρκέ.
    Τι έκανε άνθρωπος; Απλά τριπλ νταμπλ. Πώς; Με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ παρακαλώ. Καθόλου άσχημα για τον Τζένινγκς που δείχνει σε τρελή φόρμα. Από τη μεριά των ηττημένων, ο Αγκουστίν τράβηξε αρκετό κουπί με 26 πόντους.

    Από εκεί και πέρα, το Ντένβερ επικράτησε του Χιούστον με το αστέρι του Χάρινγκτον να λάμπει και πάλι (28 πόντοι, 10 ριμπ.). Από κοντά και ο Καρμέλο Άντονι με 24 πόντους. Από το Χιούστον, ο Σκόλα έκανε το δικό του σόου (28 πόντοι 10 ριμπ.).

    Η Νέα Ορλεάνη νίκησε τους Σπερς, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Πολ (25π.) και Γουέστ (18π.), ενώ για τους ηττημένους ένας Μανού Τζινόμπιλι δεν έφερε την άνοιξη παρά τους 23 π. και τις 6 ασίστ.

    Παράλληλα, οι Μέμφις δεν είχαν πρόβλημα κόντρα στους Μινεσότα έχοντας μπροστάρηδες τους Μέιγιο και Γκέι (29 π. και 25 π.), ενώ οι Μπουλς με τον δαιμόνιο Ρόουζ (39 π.) κατάφεραν να αλώσουν το Ντιτρόιτ.

    Τέλος, το Πόρτλαντ με οδηγό τον Ρόι (29 π.) πήρε τους Νικς (100-95), το Σακραμέντο νίκησε στο τρίποντο το Κλίβελαντ (107-104), ενώ η Ατλάντα πέρασε από την Ουάσινγκτον με τους συνήθεις υπόπτους (Τζόνσον και Χόρφορντ) να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

    Ντένβερ - Χιούστον 107-94
    Μπομκατς – Μιλγουόκι Μπακς 88-98
    Νέα Ορλεάνη – Σαν Αντόνιο 99-90
    Μινεσότα - Μέμφις 89-109
    Ντιτρόιτ – Σικάγο 91-101
    Φιλαδέλφεια – Ιντιάνα 86-99
    Πορτλαντ – ΝΥ Νικς 100-95
    Σακραμέντο – Κλίβελαντ 107-104
    Ουάσινγκτον Γουίζαρντς – Ατλάντα 95-99

    «Αν δεν είμαι χαρούμενος, θα φύγω»

    Ο Μπουμσόνγκ μίλησε για το ντέρμπι και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει! Επίσης ανέφερε ότι δεν του αρέσει που οι «πράσινοι» έχουν τόσες προσδοκίες απ' αυτόν.

    Ο Μπουμσόνγκ μίλησε στη γαλλική εφημερίδα «Equipe».

    Εδώ υπάρχει λιγότερη αυστηρότητα

    Ο «Μπουμ» μίλησε στους συμπατριώτες του για το ντέρμπι επί του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του στον Παναθηναϊκό: «Πέρασε λίγος καιρός μέχρι να προσαρμοστώ. Εδώ υπάρχει λιγότερη αυστηρότητα. Στην καθημερινότητα ενδεχομένως να είναι απογοητευτικό, εννοώντας ότι ο κόσμος δεν ασχολείται πολύ με κάποια πράγματα», τόνισε αρχικά στην «Equipe» λίγη ώρα μετά το τέλος του ντέρμπι και συνέχισε:
    «Είναι επίσης παθιασμένοι, κάτι θετικό, αλλά μερικές φορές πρέπει η λογική να υπερισχύει του πάθους. Αλλάζουν εύκολα γνώμη. Τη μία μέρα είσαι ήρωας και την επόμενη μηδενικό. Αυτό το καλοκαίρι δέχτηκα έντονη κριτική. Εδώ και λίγες εβδομάδες τα πράγματα πάνε καλύτερα. Αισθάνομαι καλά».

    Περιμένουν πολλά από αυτόν στον Παναθηναϊκό
    Ο Μπουμσόγκ έκανε λόγο για το Ηummer που θέλει ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθεν και παραδέχεται ότι θα ήθελε να γίνει, αλλά… : «Θα ήθελα να γίνω Ηummer αλλά υπάρχουν τόσες πολλές προσδοκίες από εμένα. Περίμεναν να δουν ένα αντίγραφο του Μπεκενμπάουερ».
    Εν συνεχεία «υπερασπίστηκε» τον Γκοβού και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που είχε δημιουργήσει πρόσφατα: «Από εδώ και στο εξής θα παρακολουθείται στενά. Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Αν είναι εντάξει αγωνιστικά θα μας βοηθήσει».


    Να μην κάνουμε γαλλική κλίκα
    Αναφερόμενος στη «γαλλική αποικία» του ΠΑΟ τόνισε: «Είμαστε καλά μαζί, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να μην κάνουμε κλίκα. Να μοιραζόμαστε πράγματα και με τους άλλους».
    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους «πράσινους»
    Τέλος, παραδέχτηκε ότι δεν ήθελε να φύγει από τη Λιόν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει από τον Παναθηναϊκό αν δεν περνάει καλά: «Πήγα στον Παναθηναϊκό γιατί νόμιζα ότι θα είμαι χαρούμενος. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου χωρίς πίκρα. Αν σε λίγο καιρό νιώσω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, θα ζητήσω να φύγω».

    Υπόκλιση Μίλαν στη Γιούβε

    Στα μεγάλα ματς δείχνει ότι έχει φανέλα. Η Γιουβέντους παρά την κακή της φόρμα άλωσε το «Σαν Σίρο» επικρατώντας της Μίλαν με 2-1. Κουαλιαρέλα και Ντελ Πιέρο σκόραραν πρώτοι, για να μειώσει στο τέλος ο Ζλάταν. Μεγάλη νίκη μέσα στο «Σαν Σίρο» επί της Μίλαν πέτυχε η Γιουβέντους με 2-1, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα που εκτός από βαθμολογικά, θα τη βοηθήσει πολύ ψυχολογικά. Η Γηραιά Κυρία μείωσε στο -2 τη διαφορά από τους Ροσονέρι και στο -3 από την Ίντερ, που κέρδισε την Παρασκευή (29/10) την Τζένοα εκτός έδρας. Ο εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Φάμπιο Κουαλιαρέλα άνοιξε το σκορ στο 24', για να κάνει το 0-2 ο ζωντανός θρύλος των Μπιανκονέρι, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο 65' από πάσα του Σισοκό. Στο 82' ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα ακόμα γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει κάτι περισσότερο από το να διαμορφώσει το τελικό 1-2 για τη Μίλαν.

    Νίκη για Ρόμα, αποβολή για Τότι


    Τρίτη σερί εντός έδρας νίκη κατέγραψε η Ρόμα, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Λέτσε με 2-0 με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Μπουρντίσο (61') και Βούτσινιτς (76'). Οι Τζαλορόσι βρέθηκαν (με ματς περισσότερο) στην 7η θέση της Serie A, όμως έχασαν τον Τότι, ο οποίος είδε κόκκινη σε κοκορομαχία με τον Ρούμπεν Ολιβέιρα στο 77' ακριβώς μετά το δεύτερο γκολ, ενώ όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, χρειάστηκε να τον σταματήσουν από το να επιτεθεί στον παίκτη της Λέτσε στη φυσούνα, αφού αποβλήθηκαν και οι δύο στην ίδια φάση.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα


    Παρασκευή (29/10)

    Τζένοα-Ιντερ 0-1
    (45+3' Μουντάρι)

    Σάββατο (30/10)

    Ρόμα-Λέτσε 2-0
    (61' Μπουρδίσο, 76' Βούτσινιτς)

    Μίλαν-Γιουβέντους 1-2
    (82' Ιμπραΐμοβιτς - 24' Κουαλιαρέλα, 65' Ντελ Πιέρο)

    Κυριακή (31/10)

    Παλέρμο-Λάτσιο (13:30)
    Μπάρι-Ουντινέζε (16.00)
    Μπρέσια-Νάπολι (16.00)
    Κάλιαρι-Μπολόνια (16.00)
    Τσεζένα-Σαμπντόρια (16.00)
    Πάρμα-Κιέβο (16.00)
    Κατάνια-Φιορεντίνα (21:45)

    Η βαθμολογία
    (8 αγώνες)

    1. Λάτσιο 19
    2. Ιντερ 18*
    3. Μίλαν 17*
    4. Γιουβέντους 15*
    5. Κιέβο 13
    6. Νάπολι 12
    7. Ρόμα 12*
    8. Παλέρμο 11
    9. Τζένοα 11*
    10. Λέτσε 11*
    11. Σαμπντόρια 11
    12. Ουντινέζε 10
    13. Κατάνια 9
    14. Μπρέσια 9
    15. Φιορεντίνα 8
    16. Μπολόνια 8
    17. Τσεζένα 8
    18. Μπάρι 8
    19. Κάλιαρι 7
    20. Πάρμα 7

    Οι ομάδες με * έχουν ένα ματς περισσότερο.

    Το πάρτι της «Μπάρτσα»

    Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής για το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Σεβίλης με 5-0!
    Οι Καταλανοί είχαν σε μεγάλη ημέρα τους Νταβίντ Βίγια και Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στο 45’ οι Σεβιγιάνοι έμειναν με δέκα παίκτες, εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Κονκό.

    Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι πρωταθλητές Ισπανίας μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο τέταρτο λεπτό με τον Μέσι. Την σκυτάλη πήρε ο Βίγια, που έκανε το 2-0 στο 24’ με εκπληκτικό σουτ, ενώ το τρίτο τέρμα προήλθε από τον Ντάνι Άλβες στο 53’, ο οποίος όμως δεν το πανηγύρισε, αφού ήταν κόντρα στην παλιά του ομάδα. Η «Μπάρτσα» στα επόμενα λεπτά, παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνσιτικό χώρο και στο 64’ ο Μέσι με ατομική προσπάθεια και πλασέ έκανε το 4-0. Ο Βίγια με πανομοιότυπο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 5-0 και «σφράγισε» τον θρίαμβο των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις του ματς.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

    Σάββατο (30/10)

    Βαλένθια - Σαραγόσα: 1-1
    (42` αυτ. Λανθάρο - 2` Λανθάρο)

    Χέρκουλες - Ρεάλ Μαδρίτης: 1-3
    (3` Τρεζεγκέ - 52` Ντι Μαρία, 82`, 86` Ρονάλντο)

    Μπαρτσελόνα - Σεβίλη: 5-0
    (4`, 64` Μέσι, 24`, 90` Βίγια, 53` Αλβες)

    Κυριακή (31/10)

    18:00GR Σπόρτινγκ Χιχόν - Βιγιαρεάλ
    18:00GR Ράσινγκ Σανταντέρ - Οσασούνα
    18:00GR Μάλαγα - Ρεάλ Σοσιεδάδ
    18:00GR Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Εσπανιόλ
    20:00GR Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλμερία
    22:00GR Αθλέτικ Μπιλμπάο - Χετάφε

    Δευτέρα (01/11)

    22:00GR Μαγιόρκα – Λεβάντε