Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Βήμα πρόκρισης!!

Πιο κοντά στην πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας βρίσκεται η Μακάμπι, που νίκησε με 75-73 τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Οι πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 75-73 των πρωταθλητών Ευρώπης του 1992 στο «Νόκια Αρίνα», στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Ευρωλίγκας και με ρεκόρ 6-2 στο γκρουπ, έκαναν ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης απέναντι σε μια ομάδα που με το ίδιο ρεκόρ έχει προκριθεί από την περασμένη εβδομάδα, όμως οι νικητές με δυο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Οι παίκτες του Ντείβιντ Μπλατ έφτασαν στο +12 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως πήγαν να «αυτοκτονήσουν» στα τελευταία λεπτά, αλλά η ψυχραιμία τους στα τελευταία δευτερόλεπτα τους έδωσε το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης με 15 και Μπλου με 13 πόντους, ενώ από τους Ρώσους ξεχώρισε ο Σιμόν με 15 πόντους. Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίζει ακόμα για το Top 16!

Με τρίποντο του Βιτζιάνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η Σιένα νίκησε τη Ζιέλονα Γκόρα με 60-59 και κατάφερε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της έχουν απομείνει για να προκριθεί στο Top 16.

Ελπίζει ακόμα για το Top 16
Την τελευταία στιγμή κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα η Σιένα από τη Ζιέλονα Γκόρα με 60-59 στην Φλωρεντία με τρίποντο του Βιτζιάνο ένα δευτερόλεπτο πριν η κόρνα της γραμματείας σημάνει τη λήξη του αγώνα.

Στο ντέρμπι των ουραγών του ομίλου του Ολυμπιακού, στο οποίο η Σιένα υποδέχτηκε στη Φλωρεντία και το «Nelson Mandela Forum» την πολωνική Ζιέλονα Γκόρα, οι γηπεδούχοι με κορυφαίους τους Χάκετ και Κάρτερ με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής των Βιτζιάνο (που είχε πετύχει κάτι ανάλογο και στον αγώνα με την Ουνικάχα στη Μάλαγα), κατάφεραν να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες για την πρόκριση στο Top 16. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Ντραγκίσεβιτς και Εγένγκα με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Oι πρωταθλητές Ιταλίας έφτασαν τις τρεις νίκες έναντι δύο των Πολωνών, που όμως υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία.

Το ματς



Με τους Χαντερ, Κάρτερ, Ρες, Χάκετ και Γκριν παρατάχθηκε για το πρώτο τζάμπολ η Σιένα. Ο Ούβαλιν από την πλευρά της Ζιέλονα Γκόρα διάλεξε τους Σελ, Εγένγκα, Ντραγκίσεβιτς, Ζαμοΐσκι και Κόζαρεκ. Σεφτέ στο ματς έκανε ο Κάρτερ με τρίποντο για τους γηπεδούχους. Το ματς μέχρι το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ήταν ισορροπημένο και από τις δύο πλευρές. Στο 6ο λεπτό πήραν πρώτη φορά προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι με 15-14, δια χειρός Ζαμοΐσκι. Χέρι – χέρι πήγαιναν οι ομάδες μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 18-17 για τους γηπεδούχους.

Με ρεσιτάλ αστοχίας εκατέρωθεν ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος στη Φλωρεντία αφού μετά από τρία λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει τρεις πόντους και οι φιλοξενούμενοι δύο. Με δύο τρίποντα των Μπράκινς και Χάνας, η Ζιέλονα πήρε ένα μικρό προβάδισμα (27-24) τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ένα πολύ δύσκολο λέι απ του Χάνας ανέβασε τη διαφορά στους πέντε πόντους για τους Πολωνούς. Σε εκείνο το σημείο η Σιένα έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 6-1 με εκφραστή τον Χάκετ για να κλείσει το ημίχρονο στα ίσια, 30–30. Διακρίθέντες ο Χάκετ και ο Γκριν με 8 πόντους για τους γηπεδούχους και Εγένγκα για τους φιλοξενούμενος με 7.

Κάνοντας ένα σερί 4-0 ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Ζιέλονα Γκόρα, αλλά ο Τόμας Ρες με ένα τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) ισοφάρισε πολύ γρήγορα για την Σιένα. Το ματς στη συνέχεια πήρε ένα τρελό «run and gun» ρυθμό, με πολλά άστοχα σουτ και από τις δύο πλευρές. Άξιο αναφοράς το κακό ποσοστό στις βολές για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κλώτσησαν πολλές ευκαιρίες από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Και το τρίτο δεκάλεπτο πήγαινε με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ για να ολοκληρωθεί με 49-47 για την Ζιέλονα Γκόρα.

Την προσπάθεια να πάρει τη νίκη ξεκίνησε η Σιένα αρχίζοντας την τελευταία περίοδο με ένα 5-0 και αποκτώντας ένα προβάδισμα τριών πόντων 52-49. Το τελευταίο πεντάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες στο 55-55 με τη μπάλα να φαίνεται βαριά στα χέρια των παικτών, οι οποίοι αναλώνονταν σε λάθη και άστοχα σουτ. Ο ένας από τους κορυφαίος από πλευράς φιλοξενούμενων Κριστιάν Εγένγκα με τέσσερις πόντους του έδωσε προβάδισμα με 59-55 στη Ζιέλονα δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Στα 35 δευτερόλεπτα η Σιένα μείωσε σε 59-57 με λέι απ του Ρότσεστι κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Ζιέλονα Γκόρα θα φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από τη Φλωρεντία ένα τρίποντο του Βιτζιάνο στο ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος έδωσε τη νίκη στη Σιένα διαμορφώνοντας το τελικό 60-59.

Μοντεπάσκι Σιένα (Κρέσπι): Βιτζιάνο 8, Χάντερ 6, Κούρνο, Ρότσεστι 5, Κάρτερ 10, Ρες 4, Όρτνερ 2, Νέλσον, Ούντομ, Χάκετ 12, Γκριν 13.

Ζιέλονα Γκόρα (Ούβαλιν): Σελ 5, Γουόκερ, Μπάρλοου Χάνας 5, Χρίτσανιουκ 2, Εγένγκα 16, Ντραγκίσεβιτς 20, Μπράκινς 5, Σπόκα, Ζαμοΐσκι 4, Κόζαρεκ 2.

Διαιτητές: Γκαρθία, Αράνια, Εστερόν Πηγή: sport-fm.gr

Μην το… ξεψαχνίζουμε!!

Σε μάταιη μετέτρεψε κάθε… πιθανή σκέψη για το ποιος θα προκριθεί στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός! Με πρωταγωνιστές τους Κλωναρίδη-Καρέλη, οι «πράσινοι» καθάρισαν άνετα 3-0 τον Ηρακλή Ψαχνών. Δείτε τα γκολ.

Μην το… ξεψαχνίζουμε
Με το στιλ -και την άνεση- που επιτάσσει τ’ όνομά του καθάρισε την πρόκριση στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός.

Χωρίς ν’ αγχωθούν κι έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους Κλωναρίδη και Καρέλη (που πέτυχαν από ένα γκολ και είχαν από μια ασίστ) οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών.

Απίστευτη η έμπνευση του Κρητικού στο τέρμα που πέτυχε, λίγη ώρα αφότου ο Δώνης σημείωνε το παρθενικό του με την πράσινη φανέλα σ' επίσημο ματς.

Στις 15 Ιανουαρίου η (διαδικαστικού χαρακτήρα) ρεβάνς, που αναμένεται να σφραγίσει πως ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος μ' έναν εκ των Ολυμπιακού Βόλου και Αστέρα Μαγούλας.


Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του -λόγω του rotation του Γιάννη Αναστασίου- παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός. Πέραν των Νάνο, Πράνιτς και Μπεργκ (που ήταν εκτός αποστολής), ο Έλληνας τεχνικός άφησε έξω και τον Τριανταφυλλόπουλο. Ξεκίνησε, δε, στην ενδεκάδα τον Δώνη κι επανέφερε σ’ αυτή τους Ντίνα και Κλωναρίδη. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής και Σπυρόπουλος. Καθαρό αμυντικό χαφ ήταν ο Λαγός, ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά του ξεκίνησαν οι Ζέκα-Δώνης και τριάδα στην επίθεση ήταν οι Κλωναρίδης (αριστερά), Ντίνας (δεξιά) και Καρέλης (κορυφή).

Το ματς

Παρόλο που είχε απέναντί του Ηρακλή, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε με… ρόπαλο στο γήπεδο. Μπήκε με υπομονή. Επίγνωση ότι θα βρει απέναντί του μια σφιχτή άμυνα. Σχέδιο να τη διασπάσει απ’ τα άκρα. Κι έναν εξαιρετικό Κλωναρίδη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν μέσα σε ό,τι καλό δημιούργησαν οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος. Και τελικά απ’ τα δικά του πόδια πήραν αυτό που ήθελαν.

Διότι την πρώτη φορά που βρέθηκε σε θέση βολής -σε γύρισμα του Σπυρόπουλου- έριξε με άσφαιρα. Τη δεύτερη (έπειτα από όμορφο συνδυασμό με τους Δώνη και Καρέλη) αποδείχθηκε υπερβολικά αλτρουιστής. Την τρίτη όμως κατάφερε τελικά να το… κεράσει το γκολ. Φέρνοντάς το «στο πιάτο» του Δώνη, που δεν δυσκολεύτηκε να κολατσίσει το πρώτο του τέρμα με την πράσινη φανέλα.

Θα ήταν κρίμα όμως αν ο αποψινός Κλωναρίδης δεν έβαζε κι εκείνος τ’ όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Κι ο Καρέλης δεν επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό έκλεψε εν ψυχρώ την μπάλα -με την έναρξη του β’ μέρους- πριν του δώσει την ευκαιρία απλά να την… αγριοκοιτάξει για να μπει μέσα. Πού να ‘βλεπε όμως -η μπάλα- πώς θα της φερόταν ο ίδιος ο νεαρός Κρητικός…

Όταν -στο αμέσως επόμενο λεπτό- τη βρήκε στρωμένη. Και αστράφτοντάς της ένα ξερό αριστερό από πλάγια θέση, τη διέταξε να καρφωθεί στ’ αντίπαλα δίχτυα. Ήταν το χάιλαιτ μιας βραδιάς όπου ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση γι’ αστεία. Έστω κι αν οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν ένα τέτοιο. Με τον Κοτσόλη όμως να σταματά στο τέλος τον Ντελέκο και να διατηρεί… διαδικαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς.




Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Δώνης (72’ Αναστασόπουλος), Κλωναρίδης, Ντίνας (64’ Ατζαγκούν), Καρέλης (75’ Μπαλμπόα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ταμπάκης, Μέντες, Αμπεΐντ, Τριανταφυλλόπουλος

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Μπακομήτρος, Νικολόπουλος, Τζανής, Κρητικός (52’ Ντελέκος), Κοιλιάρας, Ντάνιελ, Τσιμόντζι, Γκεμίσης, Τσούτσης (79’ Επιτροπάκης), Παλαιολόγος (62’ Φοντακάρο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανδρούτσος, Λάμπρου, Στουρνάρας, Ντούμας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)

ΓΗΠΕΔΟ: «Απόστολος Νικολαΐδης»
Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο… Πελέ!!

bitor-ougko-gkomes-pasos-pele
“Στοπ” στις διαδικασίες μεταγραφής του μέσου του Εργοτέλη, Πελέ στον ΠΑΟΚ, καθώς ο Δικέφαλος εμμένει στην τελική πρόταση του!
Ο ΠΑΟΚ ήταν διατεθειμένος να δώσει  έως και 300.000 ευρώ στον Εργοτέλη για την απόκτηση του, όμως οι Κρητικοί δεν έπεφταν κάτω από τις  500 χιλιάδες.Ο Δικέφαλος απέσυρε τη προσφορά του, αφού ο Εργοτέλης  ακόλουθησε μία τακτική, που εκνεύρισε τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και προσωπικά τον Ιβάν Σαββίδη.
Πηγή: arenafm.gr

«Η Σούπερ Λιγκ αυτοπαγιδεύθηκε»

mitropoulos_2006_7_8_16_46_17_b
Ο πρώην διοικητικός παράγοντας και νυν εκδότης, Βίκτωρας Μητρόπουλος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για πολλά θέματα της επικαιρότητας όπως η συμμαχία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών αλλά και για το ποιοι είναι οι νομικά αρμόδιοι να αποφασίσουν πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά είπε:
Για την συμμαχία μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ:
“Για εμένα στο θέμα της διάταξης που δεν επιτρέπει στα μέσα που έχουν σχέσεις με συλλόγους να εκφράζουν άποψη, έχει δίκιο και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Είναι μια απαράδεκτη διάταξη που δε μπορεί να σταθεί όπως δε μπορούν να σταθούν και οι απειλές περί αποβολών από το πρωτάθλημα. Είναι αντισυνταγματικό και δε μπορεί να σου στερεί το δικαίωμα της γνώμης.
Άμα ξεπερνιούνται τα όρια υπάρχουν τα ποινικά και τα αθλητικά δικαστήρια. Η Σούπερ Λιγκ αυτοπαγιδεύθηκε καθώς με αυτά που έχει πει τώρα πρέπει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό κάτι ανέφικτο. Δε μπορεί να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο η Σούπερ Λιγκ και θα ακυρωθεί νομικά. Για τα άλλα θέματα που αφορούν την ευρύτερη συμμαχία ας πρόσεχαν εφόσον ψήφιζαν ως πρόεδρους της ΕΠΟ αυτούς έβγαζαν όλα αυτά τα χρόνια.
Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός τώρα κοιτάνε να μαζέψουν ψήφους από ομάδες και ενώσεις. Είναι μια διαδικασία που δε θέλω ούτε να ασχολούμαι ούτε να  εμπλέκομαι. Δεν υπάρχει πιθανότητα να εξασφαλιστεί ισονομία χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης. Η πολιτεία έχει την δυνατότητα να παρέμβει σε όσα πράγματα θεωρεί πως δεν είναι σωστά. Έδειξε τα δόντια της με την έφοδο στην ΕΠΟ”.
Για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη πως ο ΠΑΟΚ δε επηρεάζεται από κάποιο κόμμα:
“Ο Σαββίδης δε θέλει να βάλει τη σφραγίδα του κάθε κόμματος στην ομάδα. Αυτό που είπε είναι πολύ σωστό γιατί ο κάθε φίλαθλος πάει στο γήπεδο ως ΠΑΟΚ και όχι ως κάποιο κόμμα.”.
Για τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στο ΠΑΣ Γιάννενα ΠΑΟΚ:
“Τις προηγούμενες μέρες στο παιχνίδι με τα και του ΠΑΟΚ Γιάννενα ένας διαιτητής έδωσε ένα πέναλτι  και έγινε πανικός. Με αυτά εγώ ως άνθρωπος και ως εκδότης αλλά και ως πρώην παράγοντας γελάω. Η φάση ήταν πέναλτι και καλά έκανε και το έδωσε ο Σπάθας. Δε φτιάχνεται το ποδόσφαιρο έτσι με τίποτα”.
Για το άμα υπάρχει ανησυχία στις τάξεις του Ολυμπιακού:
“Σαφώς και υπάρχει ανησυχία από  τον Ολυμπιακό καθώς θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και να εξασφαλίσει κάποια χρήματα. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που μπορεί να το διεκδικήσει και δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό”.
Για την υπόθεση των στημένων:
“Από την ακροαματική διαδικασία είδα πως όλοι οι μάρτυρες  είπαν πως δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα. Μπορεί να υπάρξουν καταδίκες με το έτσι θέλω αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα σταθούν στο εφετείο. Το τριμελές εφετείο δεν είναι υποχρεωμένο να δικαιολογήσει την απόφαση του ενώ το πενταμελές είναι. Επιπλέον, θεωρώ κομβική την υπόθεση που βγήκε στην “ΟΥΕΦΑ” με το ύποπτο παιχνίδι μεταξύ του Παναθηναικού και του ΠΑΣ. Τι θα κάνουν τώρα, θαα καταστήσουν κατηγορούμενο τον Αλαφούζο; Δεν υποστηρίζω πως το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αγγελικά πλασμένο αλλά είναι σημαντικό να πιαστούν η επιτήδειοι”.
Για το ποιοι είναι υπεύθυνοι να αποφασίσουν πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν:
“Δε μπορεί η ΕΠΟ να αποφασίσει πόσες ομάδες θα πέσουν. Δεν είναι στη δικαιοδοσία της. Είναι υποχρεωμένη να εγκρίνει. Μονάχα το διαιτητικό δικαστήριο έχει την ικανότητα να πάρει αποφάσεις για αυτό το θέμα. Αν η ΕΠΟ δε θέλει να παρανομήσει, κάτι που δεν είμαι σίγουρος  πρέπει να στείλει το θέμα στο διαιτητικό δικαστήριο”.
Για τα σενάρια που λένε ότι θα απορροφηθεί η Φουτμπολ Λιγκ από τη Σουπερ Λιγκ:
“Πριν μερικά χρόνια όταν δημιουργήθηκε η Σουπερ Λιγκ είχα πει πως με αυτή τη λογική θα διαλυθούν οι μικρές κατηγορίες. Πέρυσι διαλύθηκε η Γ’ Εθνική και ελάχιστες της ομάδες Β’ μπορούν να κάνουν κάτι. Όλοι οι πρωτεργάτες της Σουπερ Λιγκ εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και σήμερα κρύβονται.  Ότι έσοδα υπήρχαν πήγαν στην Σούπερ Λιγκ. Ως ενιαίο το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να πάρει περισσότερα. Το να γίνει μια ενιαία διοίκηση με μια κατηγορία δε το κρίνω ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Έχουν κάνε τόσα πολλά λάθη που μπορούν να κάνουν άλλο ένα”.
Πηγή: arenafm.gr

“Ο ΠΑΟΚ ψάχνει παίκτες ηγέτες”

12504_main
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Aντώνης Μαυρέας και τόνισε πως υπάρχει μια άτυπη συνεργασία με τον “Δικέφαλο” για να ανιχνεύονται νεαρά ταλέντα για την ομάδα. Παράλληλα, ο πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε για τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι νεαροί παίκτες που θα έρθουν στον σύλλογο τονίζοντας πως το σημαντικότερο είναι η προσωπικότητα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Αντώνης Μαυρέας:
Για την άτυπη συνεργασία που έχει με τον ΠΑΟΚ: “Έχω πολλά χρόνια συνεργασία με τον Σαράφη και τον Λαγωνίδη. Προ δέκα ημερών είχαμε μιλήσει για τις μικτές Μεσσηνίας που είναι πάρα πολύ καλές ομάδες σε παίδες και προ παίδες και πάνε κάθε χρονιά τελικούς και ημιτελικούς. Είναι χαρά μου να βοηθάω αφιλοκερδώς. Τα τελευταία 5-6 χρόνια υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία. Αυτό που γνωρίζω πολύ καλά είναι πως ο ΠΑΟΚ ψάχνει να βρει ιδιαίτερα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες. Είναι τιμή μου να βοηθάω τον σύλλογο άτυπα”.
Για την σύσκεψη που έγινε στον ΠΑΟΚ με τους ανθρώπους και τους σκάουτερς της ομάδας: “Όσο αναφορά την σύσκεψη που έγινε είναι πολύ σημαντική. Πιστεύω πως οι άνθρωποι στον ΠΑΟΚ είναι πολύ σοβαροί και θεωρώ πως άμα γίνει η δουλειά πιο σωστά και επαγγελματικά μπορεί να βρεθούν πολύ σημαντικά ταλέντα”.
Για το γεγονός πως είναι διαθέσιμος για τον ΠΑΟΚ όποτε τον χρειαστεί: “Αγαπάω την ομάδα, είναι η μισή μου ζωή. Θα κάνω πολύ περισσότερα πράγματα για τον σύλλογο άμα μου ζητηθεί. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, μου έχει προσφέρει πολλά και ακόμα και να μου έδινε λεφτά θα έλεγα όχι. Δεν τίθεται θέμα οικονομικό για κανέναν λόγο”.
Για τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο ΠΑΟΚ στα νεαρά παιδιά: “Σίγουρα η ομάδα πρέπει να επανδρωθεί καθώς τα χρήματα κάποια στιγμή τελειώνουν. Για τον ΠΑΟΚ ψάχνουμε να βρούμε ιδιαίτερα παιδιά με πολύ ισχυρή προσωπικότητα και κάποια άλλα συγκεκριμένα στοιχεία. Ψάχνουμε να βρούμε τους ηγέτες, παιδιά με πολύ μεγάλος θάρρος και θράσος. Στις συνθήκες που προπονούνται πλέον οι παίκτες μπορούν να βελτιωθούν τα πάντα εκτός από τη ψυχοσύνθεση”.
Για το γεγονός πως οι παίκτες πρέπει να “δίνουν τα πάντα” για τον ΠΑΟΚ: “Εμείς μπορεί να ήρθαμε από επαρχία αλλά τα δίναμε όλα. Η ψυχή μας το έλεγε και ας μην είχαμε το ταλέντο που είχαν άλλοι. Ο ΠΑΟΚ κάποιες ομάδες ακόμα είναι σύλλογοι που άμα δεν καταδώσεις την ψυχή σου δε κερδίζεις με τίποτα. Σίγουρα το 4-0  από τον Ολυμπιακό μας στεναχώρησε πολύ. Παλαιότερα ήμασταν από επαρχία και την πονούσαμε  την ομάδα. Ποτέ δεν χάναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχω μια “πίκρα” καθώς πίστευα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και είχα πολλές διαφωνίες με Ολυμπιακούς φίλους μου”.
Για το ποιό παίκτη του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει: “Με την διαχείριση που κάνει ο Στέφενς δε ξεχωρίζει κάποιος παίκτης. Παρόλα αυτά θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ ήθελε το κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα στη θέση του στόπερ. Η άμυνα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι το παν. Θεωρώ πως έχουμε πολύ έξυπνο προπονητή και είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο”.
Για την σημασία της καλής πορείας στην Ευρώπη: Οι επιτυχίες στην Ευρώπη καταρχάς φέρνουν έσοδα στον επενδυτή. Είναι σημαντικό καθώς χάθηκαν πολλά λεφτά στα παιχνίδια που έγιναν στο Τσάμπιονς Λιγκ με άδειο γήπεδο. Εκτός από τα εισιτήρια η Ευρώπη αποτελεί στόχο και ώθηση για τους μεγάλους παίκτες.  Πιστεύω πως φέτος η ομάδα θα πάει πάρα πολύ ψηλά στην Ευρώπη”.
Πηγή: arenafm.gr

Διονύσης Ψωμιάδης εναντίον όλων!!

psomiadis-2-thumb-large
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα κατέλθει στις εκλογές ως υποψήφιος για την Ένωση, με μοναδικό σκοπό να προσφέρει. Παράλληλα,τόνισε πως υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που λειτουργούν ως φερέφωνα με μοναδικό σκοπό να τον δυσφημίσουν και να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Διονύσης Ψωμιάδης:
Για την δικαστική διαμάχη του με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο: “Στα σάιτ υπάρχουν τα νέα της αθώωσης μου, αλλά στις εφημερίδες τίποτα. Αν είχαμε καταδικαστεί θα ήταν πρωτοσέλιδο παντού. Έπρεπε να κάνουμε χίλιες καταγγελίες στον κύριο Τρεμόπουλο, πριν μας κάνει αυτός, αλλά βρίσκομαι κοντά στο τέλος της ζωής και δε θα κάνω ποτέ μήνυση. Μισώ τα δικαστήρια”.
Για το αν θα είναι υποψήφιος για την Ένωση: “Θα είμαι υποψήφιος για την Ένωση, μαζί με τον Παναγιώτη Γραμμένο. Σε περίπτωση που δεν κατέβει θα είμαι μόνος μου. Δεν ήθελα να κατέβω, αλλά υπάρχουν κάποια φερέφωνα που το μόνο που κάνουν είναι να δυσφημίζουν και δε μπορώ να το αφήσω έτσι. Για παράδειγμα είμαστε 1000% ευχαριστημένοι με την διαιτησία και κάποιοι έγραψαν πως έχουμε παράπονα. Κάποιοι θέλουν να ελέγχουν την διαιτησία, ενώ η διαιτησία πρέπει να ελέγχει τον εαυτό της”.
Για το πόλεμο που γίνεται από κάποιους δημοσιογράφους: “Υπάρχουν ένα-δύο παρατράγουδα μέσα στα 105 παιχνίδια και λένε πως η διαιτησία είναι δυσφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι διαφήμιση, καθώς μιλάμε για το 2%. Έχουμε τους καλύτερους διαιτητές και τα λάθη που γίνονται, γίνονται παντού.Οι δημοσιογράφοι παίζουν τρομερά μεγάλο ρόλο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μου κάνουν πόλεμο σχεδόν όλοι. Εγώ είμαι ερασιτέχνης παράγοντας και τρέχω τόσα χρόνια για το ποδόσφαιρο.
Με έχουν κατηγορήσει για πάρα πολλά πράγματα εντελώς παράλογα. Τα φερέφωνα αυτά έβγαιναν και έλεγαν να προφυλακιστούμε ισόβια. Ποιός θα με αποζημίωνε εμένα μετά; Για τους καλούς δημοσιογράφους δεν έχω βγει να μιλήσω ποτέ. Υπάρχει ένα ιστορικό με τον Μήτρακα και τον Σαμαρά, που δεν είναι γνωστό. Εμένα ποτέ δεν με “αβάνταραν ” πολύ. Όταν κάνεις χίλια πράγματα όπως έκανα εγώ , σίγουρα θα υπάρξουν και μερικές ατασθαλίες.
Δε θα καθόμουν στο ίδιο στούντιο με τους ανθρώπους αυτούς γιατί με το που ανοίξουν το στόμα τους θα αναγκαστώ να πω κάποια πράγματα που γνωρίζω τα οποία δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω γιατί αλλιώς θα μου κάνουν μήνυση. Κάποτε ήταν να βγω στο ραδιόφωνο και μου είπαν πως τελείωσε η ώρα! Μου το έκλεισαν χωρίς να μιλήσω. Είχαν πάρει συνέντευξη με τον αντίπαλο μας και δεν μου έδωσαν το δικαίωμα να απαντήσω. Αυτούς τους κύριους δεν τους θεωρώ φίλους μου, ούτε και δημοσιογράφους…”.
Για το γεγονός πως η μεριά του κερδίζει κάθε φορά: “Βγαίνω γιατί όλοι γνωρίζουν πως έχουν έναν δικό τους ποδόσφαιρο στην Ένωση. Είμαστε άνθρωποι οι οποίοι έχουμε τρέλα με τον ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε ιδιοτέλεια σ’ αυτά που κάναμε. ‘ε έναν μήνα θα φανεί πόσο ανιδιοτέλεια υπάρχει στις εκπομπές που δείχνουν τα ερασιτεχνικά παιχνίδια. Ξέρω πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουν αυτοί. Δεν κατακρίνω τον κύριο Σχιζοδήμο, που θέλει να γίνει πρόεδρος. Χρησιμοποιεί τα μέσα που έχει. Εμένα τα όπλα μου είναι πως έχω ασχοληθεί 60 χρόνια με τον ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και η αγάπη μου για αυτό. Δεν θέλω να μιλήσω για πρόσωπα γιατί θα μου κάνουν μήνυση. Δεν μιλάω μόνο για τον κύριο Σχιζοδήμο, αλλά για το απολωλός πρόβατο, που έχει δίπλα του”.



Για το τι θα συμβεί αν ο Σχιζοδήμος κερδίσει τις εκλογές: “Αν κερδίσει ο Σχιζοδήμος, πολύ καλά θα κάνει. Θα ήθελα να τον δω να διοικεί για να δω τι θα πετύχει. Δεν είναι εύκολο πράγμα να διοικείς. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η προεδρία, αλλά η αλλαγή. Είναι κάποια πράγματα, τα οποία πρέπει να αλλάξουν. Εγώ θα κατέβω για να βοηθήσω και να προσφέρω”.
Πηγή: arenafm.gr

ΠΑΕ ΑΡΗΣ: «Αύριο λύνει τη σιωπή του ο Κωνσταντινίδης»

Ανακοίνωση με την οποία ρίχνει λίγο παραπάνω φως στην υπόθεση εμπλοκής του Γιάννη Κωνσταντινίδη στην ΠΑΕ Άρης και την πρόθεση του να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, εξέδωσε η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ επεσήμανε σε προηγούμενες ανακοινώσεις της τα εξής:

«Α. Αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης το θέμα της συμμετοχής επενδυτή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και προσπαθεί να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε η ιστορική μας ομάδα να μπει και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης και των επιτυχιών.

Β. Προκειμένου να προστατευθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει δημοσιοποίηση του περιεχομένου των συζητήσεων. Όταν θα ολοκληρωθούν αυτές θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το site της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Γ. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Ηλιάδης επείσθη εξ εγγράφων από τον συνομιλητή του για τις προθέσεις, τους λόγους και το ύψος της επένδυσης που προτίθεται να κάνει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Δ. Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του επενδυτή μόλις γίνει κύριος του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, απόφαση η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ε. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ακόμη κι αν προκύψει εμπλοκή στο θέμα, σεβόμενη τον κόσμο του ΑΡΗ, θα τοποθετηθεί δημοσίως αναφερόμενη σ? όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Η. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θεωρεί καταληκτική ημερομηνία την 5η Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία λήγει τυπικά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε στις 24/10/2013 με την υπ? αριθμόν Κ2-6553 απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας».

Μετά το πέρας της ημερομηνίας, κατά την οποία τυπικά μπορούσε να συμμετάσχει ο υποψήφιος επενδυτής στην προκηρυχθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει:

Ο υποψήφιος να αποκτήσει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, επενδυτής κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, παραμένει αμετακίνητος στην αρχική του θέση. Αυτό διεμήνυσε σήμερα στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κ. Δημήτρη Ηλιάδη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε μαζί του.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, που προσφάτως έχει αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Β. Ελλάδα, θα τοποθετηθεί εγγράφως κατά την αυριανή ημέρα λεπτομερώς σχετικά με την συμμετοχή του στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Ακόμη προετοιμάζει συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτύξει όλα τα σχέδια του για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Για την ημερομηνία της συνέντευξης Τύπου θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ επαναλαμβάνει ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του προέδρου κ. Ηλιάδη με τον κ. Κωνσταντινίδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ επείσθη εξ εγγράφων από τον συνομιλητή του για τις προθέσεις, τους λόγους και το ύψος της επένδυσης που προτίθεται να κάνει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Επιλέγει όμως να προβεί σε ανακοινώνεις γύρω από το θέμα, ύστερα από δική του επιθυμία, πρώτα ο ίδιος ο υποψήφιος επενδυτής.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επισημαίνει ότι ο κ. Κωνσταντινίδης με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με ημερομηνία 30/11/2013 επιβεβαίωσε ότι ισχύουν όλα τα συμφωνηθέντα και επεσήμανε ότι προτεραιότητά του είναι να καλύψει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Στην ίδια επιστολή αναφέρει την απόφασή του να χρηματοδοτήσει την οικονομική και αγωνιστική ανάταση του ΑΡΗ με επαρκή κεφάλαια.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι σε περίπτωση εμπλοκής του θέματος θα δημοσιοποιήσει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Τούτη τη στιγμή προέχει η σοβαρότητα και η εχεμύθεια στον χειρισμό ενός τόσο σημαντικού θέματος".

Φουρλίγκας στο Metropolis: «Σήμερα ή αύριο στα χέρια μας το πόρισμα»

Ο αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη Βασίλης Φουρλίγκας φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για τις εξελίξεις στο μέτωπο του επενδυτή, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως το πόρισμα της NEXIA θα είναι στην Θεσσαλονίκη σήμερα ή αύριο το βράδυ

Αναλυτικά:

Για το θέμα του επενδυτή: «Πέρσι είχαμε έρθει σε κάποιες επαφές με ανθρώπους στο εξωτερικό, αλλά δεν το δημοσιοποιήσαμε καθώς δεν είναι εύκολο να έρθει επενδυτής στον Άρη. Προτιμήσαμε να το κρατήσουμε για εμάς. Φέτος γίνεται μια προσπάθεια από την ΠΑΕ Άρης, αλλά για μένα το λάθος είναι ότι η προσπάθεια δημοσιοποιήθηκε. Έχουν συμβεί πολλά στον Άρη είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση και για μένα είναι λάθος η επενδυτολογία. Μέσω ανακοινώσεων θα μπορούσαμε να δώσουμε κάποια στοιχεία, τώρα παίζοντας με τον χρόνο και πότε θα γίνει και αν θα γίνει, όλα αυτά για μένα είναι λάθη».


Συνεχίζοντας είπε: «Δεν έχω καμία ενημέρωση από την ΠΑΕ για το τι θα γίνει. Αν κρίνω από τις εξελίξεις λέω ότι θα γίνει. Αν δεν δω χρήμα ζεστό στα ταμεία όμως δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ο νέος επενδυτής θα μπορούσε να στείλει μια επιστολή ενδιαφέροντος, υπάρχει δυνατότητα μέσω εγγυητικής επιστολής ή μέσω επιταγής στην ΠΑΕ να εκδηλώσει ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να πει πως δεν προλαβαίνει την Α.Μ.Κ και να τρέξει τις επόμενες κινήσεις. Αλλά εδώ δεν βλέπουμε τίποτα και θα πρέπει όλοι να τρέξουμε. Υπάρχουν πολλά θέματα, ο Άρης δεν είναι καλά αγωνιστικά και ο χρόνος πιέζει. Ο κόσμος είναι απελπισμένος ακούει διάφορα και δεν βλέπει τίποτα. Κάποιοι που έβαλαν στο τρυπάκι στον κόσμο περί επενδυτή, θα πρέπει και να το τελειώσει»


Επιπλέον πρόσθεσε: «Έχω δει πολλά σε αυτόν τον σύλλογο και μέχρι να δω χρήμα στην ΠΑΕ είμαι επιφυλακτικός. Για μένα δεν είναι σωστά πράματα αυτά. Έγιναν λάθος χειρισμοί. Θα σας πω και το άλλο. Το μέγεθος του Άρη δεν επιτρέπει να μπει ο οποιοσδήποτε να μπει μέσα. Χρειάζεται να κοιτάξει πολλά. Χρειάζεται να κοιτάξει το λογιστήριο, να πάρει άδεια από την Γ.Γ.Α. Σε αντίστοιχη ομάδα της πόλης, ο επενδυτής έκανε να έρθει έξι χρόνια».


Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της παράδοσης του πορίσματος: «Το πόρισμα της NEXIA έχει πληρωθεί. Περιμένουμε να μας ενημερώσουν το πότε θα μας παραδώσουν το πόρισμα. Πρέπει να μας πούνε συγκεκριμένη μέρα και ώρα για την παράδοση. Σύμφωνα με τα όσα μας έχουν πει ή σήμερα το βράδυ ή αύριο το βράδυ θα είναι στα χέρια μας».Πηγή: metrosport.gr

Χρόνια πολλά της ΚΑΕ στον Σπύρο Μούρτο!!

Ο Σπύρος Μούρτος κλείνει σήμερα τα 23 χρόνια του και η ΚΑΕ του ευχήθηκε χρόνια πολλά και διαδικτυακά.

Στην σελίδα της ΚΑΕ στο facebook αναφέρεται: “Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο γκαρντ του ΑΡΗ, Σπύρος Μούρτος, που έχει γεννηθεί στις 05/12/1990! Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. του εύχεται χρόνια πολλά, με υγεία και πολλές επιτυχίες”.

Μαλεζάς: «Δεν έχω πρόταση από ΠΑΟΚ»

Ο Στέλιος Μαλεζάς σε δηλώσεις του διευκρίνισε πως δεν του έχει γίνει καμία κρούση για να γυρίσει στον ΠΑΟΚ ωστόσο δεν θα έβλεπε αρνητικά το ενδεχόμενο επιστροφής του.
Ο Μαλεζάς, ήταν ενημερωμένος πως γράφεται ήδη το όνομά του για τον ΠΑΟΚ και σε ερώτηση που του έγινε από το PAOK24 τόνισε: «Ως ένδειξη σεβασμού προς την ομάδα που με ανέδειξε και φόρεσα το περιβραχιόνιό της, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως την δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία μου με ανθρώπους της ομάδας ούτε για το ενδεχόμενο επιστροφής μου σε αυτή και ούτε για οτιδήποτε άλλο.
Έχω συμβόλαιο με τη Φορτούνα μέχρι το καλοκαίρι. Δεν ξέρω τι θα συμβεί από τον Γενάρη και μετά που έχω δικαίωμα διαπραγμάτευσης, όμως σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει καμία απολύτως ενόχληση από τον ΠΑΟΚ». Κατά τα άλλα ο Μαλεζάς δεν θα έβλεπε αρνητικά το ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΠΑΟΚ μόλις κλείσει ο κύκλος της παρουσίας του στο εξωτερικού, όμως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να επιβεβαιώνει πως θέλει να αποχωρήσει από την Γερμανία.

Ο υπερτελικός, το Λονδίνο (τους) και τελευταίος των Μοϊκανών...!!

O (αποψιλωμενος και λειτουργών με... προσωπικό ασφαλείας στη ρακέτα του) Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε την Μπάγερν Μονάχου και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τον σπάνιο ευρωπαϊκό υπερτελικό και για έναν προπονητή, που αποκαλείται "Doctor"...
Εχει το... χάζι του ο αποψινός (όγδοος, κατά σειρά) αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου, διότι, όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο, αυτή η αναμέτρηση δεν είναι και πολύ συνηθισμένη. Στην πραγματικότητα και σε ό,τι μας αφορά ως ελληνικό μπασκετικό έθνος είναι μόλις η δεύτερη φορά που βρίσκονται ενώπιος ενωπίω οι reigning champions (που λένε και οι γραμματιζούμενοι αγγλιστί) δυο διαφορετικών σπορ!
Η προηγούμενη συνάντηση δυο εν δυνάμει πρωταθλητών Ευρώπης στα δυο δημοφιλέστερα σπορ συντελέστηκε τη σεζόν 2009-10, όταν στο Top 16 της Ευρωλίγκας αναμετρήθηκαν ο πρωταθλητής της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο, με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) Παναθηναϊκός με τη νικήτρια του UEFA Champions League (στον τελικό της Ρώμης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Οι "μπλάου γκράνα" επικράτησαν και στα δυο ματς (με 81-73 στη Βαρκελώνη και με 70-67 στο ΟΑΚΑ) και όχι μονάχα προκρίθηκαν, αλλά διήνυσαν όλο το δρόμο έως την κορυφή, νικώντας στον τελικό του Φάιναλ Φορ, στο Παρίσι, τον Ολυμπιακό!
Παρεμπιπτόντως ένα τέτοιο συναπάντημα (στο πλαίσιο των ελληνικών δράσεων) θα μπορούσε να συμβεί και τις σεζόν 2000-01, 2002-2003 και 2011-12, αλλά καμιά από αυτές τις περιόδους δεν έτυχε να αναμετρηθούν ο Παναθηναϊκός με τη Ρεάλ Μαδρίτης και με την Μπαρτσελόνα.
Ήλθε λοιπόν ξανά το πλήρωμα του χρόνου -στην εφετινή σεζόν- για να τεθούν αντιμέτωποι δυο ομόλογοι ως πρωταθλητές Ευρώπης, οι μεν στο ποδόσφαιρο, οι δε στο μπάσκετ, μάλιστα αμφότεροι αναρριχήθηκαν στους (διαφορετικούς) θρόνους τους στην ίδια πόλη, με διαφορά 13 ημερών! Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός την Κυριακή 12 Μαΐου στην O2 Arena του Λονδίνου, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και ακολούθησε η Μπάγερν Μονάχου το Σάββατο, 25 Μαΐου, με αντίπαλο την Μπορούσια Ντόρτμουντ, στο Γουέμπλεϊ!
Τούτου δοθέντος, όπως θα έλεγε και ο Χάμπφρεϊ Μπόγκαρτ (από την κλασική ατάκα στην "Καζαμπλάνκα"),we 'll always have... London"!
Εκτός από το Λονδίνο οι δυο ομάδες θα μπορούσαν επίσης να... μοιραστούν στους καθ' όλα αντίθετους μπασκετικούς βίους τους, τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, αλλά παραδόξως (για την αποδεδειγμένη κλάση, τη ροπή του προς την επιτυχία, την εθνικότητα και τα κατά καιρούς φημολογούμενα φλερτ του με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό) ο Σέρβος προπονητής δεν ήρθε ποτέ στα μέρη μας για δουλειά. Την αγαπά πάντως την Ελλάδα και την έχει στο κάδρο του, αφενός λόγω του γιου του, Μάρκο, ο οποίος έπαιξε στον Ηρακλή τη σεζόν 1999-2000 και αφετέρου επειδή συχνά (ο μπαμπάς Πέσιτς) κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Κυλλήνη!
Ως προπονητής της (Σταχτοπούτας στην Ευρωλίγκα και υπαγόμενης ευθέως στο FC Bayern Munich),γερμανικής ομάδας ο Πέσιτς ξέρει ότι δεν μπορεί να επαναλάβει το κατόρθωμα της Μπαρτσελόνα, αλλά τουλάχιστον είναι αξιοπρεπώς παρών του στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση και μπορεί κιόλας να καλλιεργεί την οποία ματαιοδοξία του ως ο τελευταίος των Μοϊκανών της προηγούμενης γενιάς προπονητών σε αυτήν!
Έχει τη σημασία του αυτό, διότι ο Ιβκοβιτς (μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο της Εθνικής Σερβίας) ασχολείται πια με τα περιστέρια του, ο Μάλκοβιτς επίσης δεν έχει δουλειά αυτή την εποχή, ο Ρενέσες βρίσκεται στον πάγκο της Καχασόλ Σεβίλλης, που δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη και ο Ιωαννίδης (τον οποίο ο Πέσιτς αντιμετώπισε ως προπονητής της Αλμπα Βερολίνου τη σεζόν 1997-98, στο δρόμο της ΑΕΚ προς το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης) είναι βουλευτής!
Βεβαίως υπάρχουν ο Βουγιόσεβιτς, ο Σκαριόλο και κυρίως ο Ομπράντοβιτς οι οποίοι είναι μόνιμοι θαμώνες της Ευρωλίγκας, αλλά ενώ ο Ντούσκο γεννήθηκε το 1959, ο Ζέλικο το 1960 και ο Σέρτζιο το 1961, ο Πέσιτς περπατάει στα 65 του!
Εκτός από σιτεμένος, αλλά ακμαίος και θαλερός, ο επονομαζόμενος "Doctor" είναι επίσης και ένας "Μίδας" του μπάσκετ, υπό την έννοια πως ό,τι πιάνει συνήθως γίνεται χρυσάφι. Ακόμη και στις πολλές περιπτώσεις που ήταν αουτσάιντερ και κανείς δεν τον λογάριαζε, ο (γεννημένος στις 28 Αυγούστου του 1949 στο Νόβισαντ) προπονητής διέψευσε τις προβλέψεις και ως εκ τούτου ξεπέρασε τις προσδοκίες!
Συνολικά στη μακρά (αρχής γενομένης από το 1982) καριέρα του ως προπονητής σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, ο αναπληρωματικός ως παίκτης στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1979, Μπόσνα Σαράγεβο, έχει κατακτήσει 18 τίτλους:, που όλοι τους είναι ένας κι ένας, κάποιοι δε από δαύτους συνιστούν αποκλειστικότητα και ένα ανεκτίμητο παράσημο στο πέτο του: αυτό το πέτο, στο οποίο παρεμπιπτόντως φόρεσε μια διαφημιστική κορδέλα με το σήμα μπίρας «Veltins» στο Ευρωμπάσκετ του 1993!
Το εννοώ αυτό που έγραψα για αποκλειστικότητες και ανεκτίμητα παράσημα, διότι ο Πέσιτς είναι ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο ο οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο σε Ευρωμπάσκετ παίδων, εφήβων και ανδρών και σε Μουντομπάσκετ εφήβων και ανδρών και μάλιστα με τρεις διαφορετικές εθνικές ομάδες: της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας (με μεγαλύτερο παράσημο την περιβόητη «Κουκοτσιάδα» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων του 1987 στο Μπόρμιο), της Γερμανίας (χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 1993) και του. υπολοίπου της Γιουγκοσλαβίας (Σερβοι και Μαυροβούνιοι) στο Μουντομπάσκετ του 2002, που μάλιστα παραμένει στοιχειωμένος
Πέραν αυτού ο Σέρβος γητευτής των τίτλων έχει να επιδείξει και άλλα σπουδαία επιτεύγματα: τον μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο γερμανικής ομάδας (Κύπελλο Κόρατς με την Αλμπα Βερολίνου), τον εξορκισμό της κατάρας που έδερνε την Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (2003), την κατάκτηση του τίτλου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τόσο ως παίκτης (με τη θρυλική Μπόσνα το 1979) όσο και ως προπονητής (με την Μπαρτσελόνα το 2003), την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος με δύο διαφορετικές ομάδες (Αλμπα και Κολωνία), το triple crown με τους «μπλάου γκράνα», το χρυσό repeat με τη Γιουγκοσλαβία (Ευρωμπάσκετ 2001, Μουντομπάσκετ 2002).
Συν τοις άλλοις πιστώνεται με μερικές ακόμη ξεχωριστές στιγμές ή επιτυχίες, ανεξαρτήτως των τίτλων: κοουτσάρησε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τελευταίας εικοσαετίας (Πέτροβιτς, Κούκοτς, Ντίβατς, Τζόρτζεβιτς, Ράτζα, Μποντιρόγκα, Γιασικεβίτσιους, Φούτσκα, Ναβάρο, Σρεμπφ, Βελπ, Μπλαμπ, Γκναντ, Κοχ κοκ), συνταίριαξε στην Μπαρτσελόνα τον Μποντιρόγκα, τον Γιασικεβίτσιους και τον Ναβάρο, όρισε αρχηγό της Μπαρτσελόνα έναν Μαδριλένο (Ντε λα Φουέντε), τόλμησε να παίξει με (δίδυμους πύργους) Ντουένιας-Φέμερλινγκ στον τελικό του Φάιναλ Φορ του 2003 με την Μπενετόν (του Μεσίνα), κοουτσάρησε σε δυο ομάδες τον γιο του, έγινε μόλις ο δεύτερος (με διαφορά μόλις 24 ωρών από τον Αργεντινό Ρούμπεν Μανιάνο, που τους πήρε την παρθενιά) προπονητής ο οποίος δάμασε το ΝΒΑ, έσπασε και μάλιστα στο ΟΑΚΑ το σερί 20-0 που έτρεχε ο Παναθηναϊκός το 1999!
Είναι ακόμη ένας προπονητής ο οποίος:
. Σε όλη την καριέρα του επιμένει ότι «εγώ κοουτσάρω παίκτες, όχι συστήματα" (άποψη την οποία αργότερα ενστερνίστηκε και ο Μαρτσέλο Λίπι)
. Αντί για συγχαρητήρια μετά από μια πρόκριση σε τελικό Ευρωλίγκας μπήκε στα αποδυτήρια και πέταξε μια κινηματογραφική ατάκα («Manana dia Nuevo», αύριο είναι μια άλλη μέρα, από το «όσα παίρνει ο άνεμος»)
Ενώ αποβλήθηκε από διαιτητή και μάλιστα Έλληνα (τον Νίκο Καρούση στις 21 Αυγούστου του 2001, Γιουγκοσλαβία-Λιθουανία στο Τουρνουά Ακρόπολις) έμεινε όρθιος μπροστά από τον πάγκο του επί δύο λεπτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας
. έδιωξε παίκτη στο ημίχρονο ενός αγώνα και δη ημιτελικού του Μουντομπάσκετ του 2002, στην Ιντιανάπλις )με τη Νέα Ζηλανδία κι ενώ οι Γιουγκοσλάβοι βρίσκονταν στο -14) επειδή έτρωγε μπανάνα στα αποδυτήρια (Ραντμάνοβιτς)
. έκανε τον Ιωαννίδη να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι και να κραδαίνει με υπερηφάνεια τα σχετικά αποκόμματα των εφημερίδων όταν (μετά το sweep που υπέστη ως προπονητής της Αλμπα στα πλέιοφς της Ευρωλίγκας, τη σεζόν 12997-98), είπε ότι «η ΑΕΚ παίζει αυτή τη στιγμή το πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό μπάσκετ στην Ευρώπη»
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν προλαβαίνει ο Ντε Μπλάσις!

Στο ελάχιστο περιορίστηκαν οι πιθανότητες συμμετοχής του Ντε Μπλάσις στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό.

Δεν προλαβαίνει ο Ντε Μπλάσις
Χωρίς ένα πολύ σημαντικό όπλο του ενδέχεται να παραταχθεί ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Ολυμπιακό το Σάββατο.

Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις ακολούθησε και την Πέμπτη ατομικό πρόγραμμα και όλα δείχνουν πως δεν προλαβαίνει τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» και η απουσία του έρχεται να προστεθεί σε εκείνες των Μπαρτολίνι, Κουρμπέλη, Μπαντή και ο Φορμίκα που επίσης δεν μπόρεσαν να προπονηθούν με τους συμπαίκτες τους.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Στάικου Βεργέτη δούλεψαν σε παιχνίδια τακτικής και ανάπτυξης, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό». Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει τις εξελίξεις ο Κωνσταντινίδης!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποψήφιο επενδυτή είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, ενώ δεν αποκλείεται οι δύο άνδρες να τα πουν από κοντά εντός της ημέρας.

Περιμένει τις εξελίξεις ο Κωνσταντινίδης
Προσπάθεια ώστε να πείσει τον Γιάννη Κωνσταντινίδη να εμπλακεί άμεσα με τα διοικητικά του Άρη καταβάλει ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε τηλεφωνικά με τον υποψήφιο επενδυτή, ο οποίος ενημέρωσε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις στο σύλλογο, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεση να μπει στην ομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών ώστε συζητήσουν από κοντά τα θέματα που απασχολούν την ΠΑΕ και την οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε αυτήν.Πηγή: sport-fm.gr

Αναζητούνται ευθύνες και σε ποδοσφαιριστές!!

Ευθύνες θα αναζητηθούν και σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στις αναμετρήσεις οι οποίοι κρίθηκαν «στημένοι».

Αναζητούνται ευθύνες και σε ποδοσφαιριστές!
Στους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στους αγώνες οι οποίοι κρίθηκαν στημένοι πλέον είναι πολύ πιθανό να στραφεί η δικαιοσύνη.

Πρόκειται για την απόρροια της πρότασης της εισαγγελέως στην ομιλία της για τις ποινές που πρότεινε στα άτομα που κρίθηκαν ένοχα για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ζήτησε να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας στο εισαγγελέα πρωτοδικών ώστε να διερευνηθεί η ύπαρξη ποινικών ευθυνών των ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στις αναμετρήσεις για τις οποίες καταδικάστηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι.Πηγή: sport-fm.gr

Εννέα χρόνια πρότεινε η εισαγγέλεας!!

Εννέα χρόνια πρότεινε η εισαγγέλεαςΣυνολική κάθειρξη εννέα ετών και 40.000 ευρώ ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως για την ποινή στον Μάκη Ψωμιάδη.

Αναλυτικά οι προτάσεις της εισαγγελέως:

Για τον Μάκη Ψωμιάδη
Κάθειρξη 5 ετών για εκβίαση, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 1 έτους, 10.000 ευρω για δωροληψία

Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου:
Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροληψία, φυλάκιση 2 ετών για παράνομο στοιχηματισμό

Για τον Θωμά Μητρόπουλο:
Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία

Για τον Διονύση Κωτούλα:
Φυλάκιση ενός έτους για δωροδοκία

Για τον Περικλή Αμανατίδη:
Φυλάκιση ενός έτους για δωροδοκία

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε στην περίπτωση του Μάκη Ψωμιάδη είναι ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το χρονικό διάστημα που έχει εκτίσει στις φυλακές της Ελλάδας αλλά και των Σκοπίων. Πηγή: sport-fm.gr

Πλήγμα με Νίνη, πρόβλημα και ο Λόπεθ!!

Περίπου δύο μήνες θα χρειαστεί να απουσιάσει από τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση β’ βαθμού στον δικέφαλο, με αιμάτωμα στην περιοχή.

Πλήγμα με Νίνη, πρόβλημα και ο Λόπεθ
(Photo: paokfc.gr)
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων των οποίων είχε υποβληθεί ο Σωτήρης Νίνης έδειξαν πως ο διεθνής μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ υπέστη θλάση β’ βαθμού στον δικέφαλο, με αιμάτωμα στην περιοχή και θα απουσιάσει περίπου 4-6 εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, στη σημερινή προπόνηση του «Δικεφάλου του Βορρά» ο Ίνιγο Λόπεθ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Ο Ισπανός αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και θα επανεξεταστεί.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς επιδόθηκαν σε ασκήσεις για την μεταβίβαση και την κυκλοφορία της μπάλας, μετά από εκτεταμένη προθέρμανση, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ασκήσεις αποκατάστασης. Πηγή: sport-fm.gr

Απειλεί με FIFA για Ατζαγκούν!!

Απειλεί με FIFA για ΑτζαγκούνΜε προσφυγή στη FIFA λόγω της οφειλής των 200.000 ευρώ από την μεταγραφή του Ατζαγκούν απειλεί τον Παναθηναϊκό η Ντόλφινς

Οι νιγηριανοί υποστηρίζουν ότι οι πράσινοι δεν έχουν καταβάλει το ποσό αυτό με αποτέλεσμα να έχουν δικαίωμα προσφυγής για να ζητήσουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όντως ο Παναθηναϊκός έχει καθυστερήσει να πληρώσει τη Ντόλφινς για την απόκτηση του Ατζαγκούν.

Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς υπάρχουν τα χρήματα, πόσω μάλλον μετά την πώληση του Λουτσιάνο Φιγκερόα. Πηγή: sport-fm.gr

Λονδρέζικα μάτια για Κατσικά!!

Λονδρέζικα μάτια για ΚατσικάΜε νέο μάνατζερ συνεργάζεται πλέον ο Γιώργος Κατσικάς, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» της εφημερίδας αναφέρει ότι ο 23χρονος στόπερ του ΠΑΟΚ διέκοψε τη συνεργασία του με τον Πασχάλη Παπαδόπουλο και πλέον τα δικαιώματά του ανήκουν στον Πασχάλη Τουντούρη.

Ο τελευταίος, όμως, φαίνεται πως ενήργησε γρήγορα και έχει ενημερωθεί πως ο διεθνής με την Ελπίδων άσος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αγγλικής ομάδας.

Σύμφωνα με τη δημοσίευμα, πρόκειται για σύλλογο του Λονδίνου που έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές τον υψηλόσωμο αμυντικό και με τον κ. Τουντούρη αυξάνονται οι πιθανότητες να μετακομίσει στην αγγλική πρωτεύουσα, λόγω των γνωριμιών του στη συγκεκριμένη αγορά. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Κώτσιο!!

Θέλει ΚώτσιοΟ Ηλίας Κώτσιος ενδέχεται να είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί από τον Λεβαδειακό για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός, εδώ και λίγες ημέρες έχει αρχίσει τις προπονήσεις με την ομάδα της Λειβαδιάς. Αυτό το γεγονός τον καθιστά άμεσα ανάμεσα στους υποψηφίους.

Ωστόσο υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός.

Από το καλοκαίρι που δεν συνέχισε στην ομάδα της Μυτιλήνης παραμένει ανενεργός. Ετσι το τελευταίο του ματς ήταν στις 26 Μαΐου, όταν μάλιστα είχε βρει δίχτυα στο 2-2 της Καλλονής κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, αποτέλεσμα που είχε χαρίσει την άνοδο στην πρώην ομάδα του.

Εκτοτε κάνει προπονήσεις με διάφορους συλλόγους, αλλά δεν είναι το ίδιο. Είναι απολύτως λογικό να είναι πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Κι εκεί είναι το «κλειδί». Αν φανεί ότι μπορεί άμεσα να βοηθήσει κι από την 1η Γενάρη να μπορεί να αγωνιστεί, τότε θα αποκτηθεί και θα αποτελέσει την πρώτη -κατά τα φαινόμενα- χειμερινή προσθήκη των «πράσινων» οι οποίοι αμυντικά έχουν πολλά προβλήματα.

Αλλωστε ο Μανόλο δεν φαίνεται πως θα συνεχίσει και μετά τον Γενάρη, όπως και ο Μανού Μπούστο, που επίσης δεν είναι στα πλάνα του Νίκου Καραγεωργίου.

Αυτόματα η περίπτωση του Κώτσιου περνά σε πρώτο πλάνο και το θέμα του θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Εκτός της περίπτωσης του Κώτσιου θα αποκτηθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ ππιθανό να πάρουν και αμυντικό μέσο. Οπότε κι από εκεί αναμένονται εξελίξεις που ίσως... τρέξουν πολύ γρήγορα. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτός είναι ο επενδυτής του Άρη!

Το προφίλ του υποψήφιου επενδυτή του Άρη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, σκιαγραφεί η SportDay. Ποια τα επιχειρηματικά σχέδια του επίδοξου ιδιοκτήτη της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Αυτός είναι ο επενδυτής του Άρη
Εδώ και αρκετό καιρό έχει συζητήσεις ο Δημήτρης Ηλιάδης με τον υποψήφιο επενδυτή του Άρη.

Χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποκάλυψε πως αυτός είναι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης και σήμερα η SportDay παρουσιάζει το προφίλ του επίδοξου ιδιοκτήτη του συλλόγου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, όμως εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως πρόκειται για έναν επιχειρηματία που (εμφανίζεται να) έχει έδρα το Λονδίνο και δραστηριοποιείται (πέραν της Ελλάδας) σε Ελβετία, Κύπρο κι Αφρική.

Αντικείμενό του στην Ελλάδα είναι το Real Estate, αφού ασχολείται με πωλήσεις και ενοικιάσεις κατοικιών στα νότια προάστια της Αττικής. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτή η δραστηριότητά του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Κωνσταντινίδης εμφανίζεται να είναι διαχειριστής ενός found με 500 εκατ. ευρώ. Σκοπός του είναι να επενδύσει σε εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων υδρογόνου, του οποίου η παραγωγική έδρα θα βρίσκεται πιθανότατα στη Δράμα, ενώ παράλληλα θέλει να ασχοληθεί και ενεργά με το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά για ποιον λόγο επέλεξε τον Άρη, αυτό οφείλεται στην γνωριμία που προϋπήρχε με τον Δημήτρη Ηλιάδη και η προσέγγιση από τον πρόεδρο του συλλόγου. Όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο και θα φανεί αν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στον Άρη στο σημερινό (05/12) φύλλο της SportDay…Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις υποβιβάζονται, τρεις ανεβαίνουν!!

Την Δευτέρα αναμένεται να αποφασίσει η ΕΠΟ το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στη Football League και πόσες θα ανέβουν την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

Τρεις υποβιβάζονται, τρεις ανεβαίνουν
Τέλος στο «σίριαλ» που κράτησε αρκετούς μήνες ετοιμάζεται να δώσει η ΕΠΟ, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα και θα αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι εν όψει της Σούπερ Λίγκας της επόμενης σεζόν.

Όπως αποκαλύπτει η SportDay, η Ομοσπονδία αναμένεται να αποφασίσει ότι θα πέσουν τρεις ομάδες από την πρώτη κατηγορία και θα ανέβουν άλλες τόσες από τη Football League.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με βάση όσα προκύπτουν αυτή τη στιγμή από τις προθέσεις των περισσότερων μελών του συμβουλίου, δηλαδή της πλειοψηφίας.

Μάλιστα, η SportDay αναφέρει πως την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν το πλήρες σχέδιο που έχουν καταρτίσει για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό προβλέπει ότι από τη σεζόν 2015-2016 η Σούπερ Λίγκα θα απαρτίζεται από 16 ομάδες (δηλαδή του χρόνου θα πέσουν τέσσερις) και η Football League από 18 ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα στο σημερινό (05/12) φύλλο της SportDay…Πηγή: sport-fm.gr

«Ξεχάστε την Άντερλεχτ…»

Την προσοχή των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης εν όψει του «τελικού» με την Άντερλεχτ προσπαθεί να επιστήσει ο Μίτσελ. Ποιες οι δοκιμές και τα διλήμματα του Ισπανού.

«Ξεχάστε την Άντερλεχτ…»
Η πιο δύσκολη αποστολή για έναν προπονητή είναι να κρατήσει συγκεντρωμένη την ομάδα του εν όψει ιδιαίτερα σημαντικού αγώνα.

Έτσι συμβαίνει και στον Ολυμπιακό με τον Μίτσελ, ο οποίος έχει ζητήσει από τους παίκτες του να προσέξουν τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα και να ξεχάσουν εκείνον με την Άντερλεχτ, ο οποίος κρίνει την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός έχει πει στους παίκτες του ότι οι Αρκάδες είναι μία ποιοτική ομάδα και μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα, αν δεν τους δείξουν την απαραίτητη προσοχή.

Την ίδια ώρα, ο 50χρονος προπονητής ετοιμάζει τα πλάνα του για τους προσεχείς αγώνες. Εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο Μίτσελ δεν σκοπεύει να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Σαββάτου με εκείνο της Τρίτης.

Για προληπτικούς λόγους θα μείνει εκτός ο Σαλίνο, αφού ο Παπάζογλου δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της UEFA, και δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι κάτι ανάλογο να συμβεί με έναν εκ των Μανωλά ή Σιόβα και να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχή ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά τώρα τη μεσαία γραμμή, είναι πιθανό να δοκιμάσει τον παρτενέρ (Μασάντο ή Εντινγκά) του Σάμαρη, από τη στιγμή που είναι τιμωρημένος και τραυματίας ο Μανιάτης, και να πειραματιστεί στην επίθεση εν όψει του ευρωπαϊκού παιχνιδιού.

Για τη γραμμή κρούσης ο Μίτσελ έχει τα περισσότερα διλήμματα. Ο Ντομίνγκες και ο Σαβιόλα διεκδικούν μία θέση πίσω από τον φορ, όπου φαβορί προβάλει ο Κάμπελ. Στα πλάγια αναμένεται παίξει ο Φουστέρ και ο Ολαϊτάν, ενώ ο Βάις έχει λιγότερες πιθανότητες. Πηγή: sport-fm.gr

Φόρος ακινήτων: Τι προβλέπει, ποιοι απαλλάσσονται!!

Προβλέπεται απαλλαγή 50% - 100% για όσους αποδείξουν ότι αντιμετωπίζουν αδυναμία πληρωμής του φόρου - Ποια θα είναι τα κριτήρια - Φόρος από 3 ευρώ έως 9.000 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα

Φόρος ακινήτων: Τι προβλέπει, ποιοι απαλλάσσονται
Για την ερχόμενη Δευτέρα αναβάλλεται η κατάθεση στη Βουλή του νόμου για το νέο φόρο ακινήτων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τελευταία στιγμή γίνονταν διορθώσεις στις διατάξεις. Ωστόσο αν και το κείμενο θα ήταν έτοιμο μέχρι την Παρασκευή, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, διαπιστώθηκε εμπλοκή λόγω του κανονισμού της Βουλής που υποχρεώνει την κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή από Δευτέρα.

Ωστόσο οι νέες ρυθμίσεις έχουν σχεδόν «κλειδώσει» και στο οικονομικό επιτελείο αφήνουν και μικρά περιθώρια για περαιτέρω αλλαγές και βελτιώσεις κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως θα γλιτώσουν το φόρο όσοι αποδείξουν ότι αντιμετωπίζουν αδυναμία πληρωμής του φόρου. Η απαλλαγή θα κυμαίνεται από 50% έως 80% ή και 100% ανάλογα με την περίπτωση και πόσα από τα κριτήρια που θέτει ο νόμος καλύπτει ο υπόχρεος.

Τα κριτήρια θα είναι:

- η ακίνητη περιουσία του ιδιοκτήτη να μην ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τα 150.000 ευρώ. Κάποιος δηλαδή που έχει πχ διαμέρισμα 100 τμ στο Παλαιό Φάληρο, υπερβαίνει το κριτήριο . Ακόμα και αν είναι άνεργος, η έκπτωση θα φτάνει το 50% το πολύ. Αν καλύπτονται και άλλα κριτήρια (πχ ανεργία) θα φτάνει στο 100%.

- άτομα με αναπηρία 80% και άνω θα έχουν μείωση 80%-100%

- το δηλωθέν εισόδημα να κινείται στα όρια της φτώχειας (περίπου 10.000-12.000 ευρώ ετησίως για τον άγαμο). Το όριο εισοδήματος μπορεί να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

- Ακίνητα που είναι δεσμευμένα από το δημόσιο (πχ από την αρχαιολογία) απαλλάσσονται από το φόρο.

- Ημιτελή κτίσματα θα φορολογούνται με συντελεστή 0,4 (έκπτωση 60%)

- Για κτίσματα που έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ εξετάζεται να υπάρχει μείωση 30%

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΦΙΑ) θα προβλέπει:

- φόρο 2-13 ευρώ ανά τ.μ. και με 12 κλιμάκια ανάλογα με την περιοχή για τα σπίτια. Για βοηθητικούς χώρους θα ισχύει έκπτωση 90% από τον ΕΦΙΑ που επιβάλλεται στους κύριους χώρους.

- βασικό φόρο από 3 ευρώ έως 9.000 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα, με 25 κλιμάκια ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκονται.

- συμπληρωματικό φόρο από 0,1% για συνολική ακίνητη περιουσία 300.000-400.000 (αντί για 2% που ίσχυε με τον ΦΑΠ), ο οποίος αυξάνεται σε 0,2% για 400.000-500.000 και φτάνει στο 1% της αξίας της για περιουσία 5.000.000 και άνω. Δεν συνυπολογίζονται τα αγροτικά ακίνητα, αλλά μόνο τα αστικά.

- φόρο 1 ευρώ ανά στρέμμα στα αγροτεμάχια, που πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 1-3 ανάλογα με την περιοχή. Ο φόρος αυξάνεται 10% αν το αγροτεμάχιο αρδεύεται και διπλασιάζεται (+100%) αν έχει καλλιέργειες. Αντιθέτως μειώνεται τελεί υπό απαλλοτρίωση (-25%), αν είναι βοσκότοπος (-50%) ή αν είναι δασικό (-90%).

- οι επιχειρήσεις θα φορολογούνται για τα ακίνητα που έχουν όπως σήμερα, αλλά με έκπτωση 50% στο φόρο.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή ενδέχεται να γίνουν βελτιώσεις όπως να εξαιρεθούν ή να ελαφρυνθούν τα διατηρητέα από τη φορολόγηση.

Άπιαστοι οι Μπλέιζερς, καλός ο Γιάννης!

Οι Μπλέιζερς επικράτησαν και της Θάντερ παίρνοντας κεφάλι στη Δύση. Καλή εμφάνιση Αντετοκούνμπο. Νίκες για Πέισερς και Μάβερικς. Θύματα εκπλήξεων Κλίπερς και Ρόκετς.

Άπιαστοι οι Μπλέιζερς, καλός ο Γιάννης
Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι Μπλέιζερς. Η ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος επικράτησε 111-104 της Θάντερ με τον Λαμάρκους Όλντριτζ να οργιάζει με 38 πόντους (17/28 δίποντα) και 13 ριμπάουντ. Έτσι έφτασε τις 14 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια, έχει πλέον το καλύτερο ρεκόρ στη Δύση (16-3) και σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Οκλαχόμα στα επτά ματς.

Οι Μπακς έχασαν και πάλι, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ήττα με 105-98 από τους Πίστονς στο Μιλγουόκι είχε καλή παρουσία. Σε 27:39 είχε 6 πόντους (3/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/1 βολή), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 τάπες και 1 κλέψιμο χωρίς να υποπέσει σε λάθος.

Οι Πέισερς πέρασαν με 95-86 από την έδρα των Τζαζ κερδίζοντας εκεί για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια (τελευταία νίκη στις 29/11/2005). Έτσι με 17-2 διατηρούν το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή και όλο το ΝΒΑ.

Οι Κλίπερς έχασαν με 107-97 από τους Χοκς στην Ατλάντα. Ο Κάιλ Κόρβερ είχε 23 πόντους και μάλιστα ευστοχώντας σε τουλάχιστον ένα τρίποντο για 89ο σερί ματς ισοφάρισε το ρεκόρ 18 ετών του Ντέινα Μπάρος.

Οι Σανς έκαναν την έκπληξη νικώντας με 97-88 τους Ρόκετς στο Χιούστον εκμεταλλευόμενοι την τραγική βραδιά του Τζέιμς Χάρντεν που είχε 3/17 σουτ.

Με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να αναλαμβάνει δράση στο τέλος πετυχαίνοντας 11 από τους 21 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, οι Μάβερικς πέρασαν με 100-97 από τη Νέα Ορλεάνη.

Οι Νάγκετς είδαν το αήττητο επτά αγώνων που είχαν να τερματίζεται άδοξα στο Κλίβελαντ, όπου έχασαν με 98-88 από τους Καβαλίερς. Ο Άντερσον Βαρεζάο είχε 18 πόντους και 13 ριμπάουντ για τους «ιππότες».

Ο προγραμματισμένος αγώνας μεταξύ Σπερς και Τίμπεργουλβς στο Μεξικό αναβλήθηκε και θα γίνει στη Μινεσότα σε άλλη ημερομηνία. Αιτία, ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αίθουσα του γηπέδου και από την οποία γέμισε καπνούς ολόκληρο το κλειστό.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ντένβερ Νάγκετς 98-88 Ίρβινγκ 23, Βαρεζάο 18 (13 ριμπ.), Τόμπσον 17 (21 ριμπ.), Μπάινουμ 14-Φόι 16, Χίκσον 15 (11 ριμπ.), Ρόμπινσον 14, Τσάντλερ 13.

Ατλάντα Χοκς-Λος Άντζελες Κλίπερς 107-97 Μίλσαπ 25, Κόρβερ 23, Χόρφορντ 21, Μακ 12, Κάρολ 12-Γκρίφιν 24, Πολ 19 (11 ασίστ), Κρόφορντ 13, Κόλισον 13, Τζόρνταν 6 (13 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Φίνιξ Σανς 88-97 Μπρουκς 17, Χάουαρντ 15 (18 ριμπ.), Χάρντεν 14, Κάσπι 14, Μπέβερλι 12-Μπλέντσο 20, Ντράγκιτς 19, Τάκερ 18, Φράι 14.

Μιλγουόκι Μπακς-Ντιτρόιτ Πίστονς 98-105 Ιλιάσοβα 22 (10 ριμπ.), Μίντλετον 14, Χένσον 12, Νάιτ 12, Ρίντναουρ 10-Ντράμοντ 24 (19 ριμπ.), Μονρό 18 (17 ριμπ.), Τζένινγκς 17 (11 ασίστ), Σμιθ 17, Σίνγκλερ 15.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Ντάλας Μάβερικς 97-100 Χόλιντεϊ 26, Άντερσον 18 (14 ριμπ.), Αμίνου 16 (20 ριμπ.), Γκόρντον 15, Σμιθ 12-Νοβίτσκι 21, Κάρτερ 15, Έλις 14 (10 ασίστ), Μπλερ 12, Καλντερόν 12, Μάριον 10.

Γιούτα Τζαζ-Ιντιάνα Πέισερς 86-95 Φέιβορς 22 (13 ριμπ.), Καντέρ 20 (10 ριμπ.), Μπερκ 13, Χέιγουορντ 12, Μπερκς 11-Τζορτζ 19, Στίβενσον 15, Σκόλα 14, Χίμπερτ 13, Γουέστ 10, Χιλ 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 111-104 Όλντριτζ 38 (13 ριμπ.), Μπατούμ 14, Λίλαρντ 14, Μάθιους 13, Λόπεζ 12 (10 ριμπ.)-Ντουράντ 23, Γουέστμπρουκ 21, Ιμπάκα 13 (10 ριμπ.), Τζάκσον 12, Λαμπ 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Πεδουλάκης: «Να νικήσουμε και τους τραυματισμούς»

Ματς που ο Παναθηναϊκός «πρέπει» να κερδίσει, κόντρα στα αγωνιστικά προβλήματα που και πάλι τον ταλαιπωρούν, χαρακτήρισε αυτό της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης: «Να νικήσουμε και τους τραυματισμούς»
Αναγκαία, προκειμένου να απαλλαγεί ο Παναθηναϊκός οριστικά από το άγχος της πρόκρισης στο Top 16, είναι η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, όπως δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να αφήσει πίσω της και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

«Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που βρίσκει ρυθμό μέσα από την άμυνά της. Πιέζει στην μπάλα, προσπαθεί να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και σουτάρει συχνά από μακριά σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Ο Ερυθρός Αστέρας παλεύει κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πρέπει να πάρουμε αυτό το παιχνίδι και για μία ακόμη φορά να νικήσουμε και τους τραυματισμούς μας», δήλωσε ο κόουτς του «τριφυλλιού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. «Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι. Πιστεύω πως έχουμε περισσότερη ποιότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν δεν το αποδείξουμε εκεί που πρέπει, στο παρκέ. Ο κόσμος μας θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια για μας και τον περιμένουμε στο ΟΑΚΑ. Είχαμε κάποια προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας μας, έχουμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να φτάσουμε στο στόχο μας», τόνισε με τη σειρά του ο Κροάτης γκαρντ.

Χάνει Παππά μέχρι νεωτέρας!

Σε τουλάχιστον δύο εβδομάδες υπολογίζεται η απουσία του Νίκου Παππά από τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Οι σκέψεις του Πεδουλάκη.

Χάνει Παππά μέχρι νεωτέρας
Η κακοδαιμονία φέτος με τους τραυματισμούς στον Παναθηναϊκό δεν έχει προηγούμενο. Πάνω που ο Στεφάν Λάσμε επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς, οι «πράσινοι» χάνουν το Νίκο Παππά. Οι εξετάσεις στον τραυματισμένο του δεξιό αγκώνα έδειξαν κακώσεις στους συνδέσμους και τίθεται νοκ άουτ μέχρι νεωτέρας.

Ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το διάστημα που θα απουσιάσει, αλλά εκτιμάται πως αυτό θα είναι τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει πως χάνει σίγουρα τα κρίσιμα ματς με Ερυθρό Αστέρα και Λοκομοτίβ Κουμπάν για την Ευρωλίγκα, ενώ είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει εγκαίρως για να παίξει στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης απέναντι στη Μακάμπι, αλλά και στον νοκ άουτ ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 23 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

Σαφέστερη άποψη για τη σοβαρότητα της κατάστασης θα διαμορφώσει το ιατρικό τιμ την επόμενη εβδομάδα. Ο 23χρονος γκαρντ ακολουθεί ήδη εντατικές θεραπείες με την ελπίδα να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Αν το πρόβλημα του Παππά αποδειχτεί ακόμη πιο σοβαρό και δεν επανέλθει άμεσα, δεν αποκλείεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο προσθήκης ενός γκαρντ με τέτοια χαρακτηριστικά, αν και το τεχνικό τιμ έχει αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει ουσιαστικά ή περισσότερο θα… μπερδέψει την ομάδα.

Στο διάστημα της απουσίας του, τώρα, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα αυξήσει το χρόνο συμμετοχής στους Μάικ Μπράμο και Ραμέλ Κάρι. Γνωρίζει πως πρόκειται για παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν έχουν το χάρισμα του Παππά στις διεισδύσεις, αλλά ξέρει πως μπορεί να πάρει από αυτούς άλλα πράγματα, όπως ενέργεια, καλή άμυνα και μακρινά σουτ από τον Μπράμο, όπως και σκοράρισμα από την περιφέρεια και δημιουργία από τον Κάρι, την αγωνιστική «ανάσταση» του οποίου περιμένουν στις τάξεις των πρωταθλητών.Πηγή: sport-fm.gr

Η μεγαλύτερη δοκιμασία του αήττητου!!

Ο Ολυμπιακός με πολλές ελλείψεις και χωρίς ουσιαστικό κίνητρο πέρα από τη διατήρηση του αήττητου δοκιμάζεται στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν (21:45). Το… παράδοξο στη σύγκριση των δύο ομάδων.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία του αήττητου
Από τη μία ένας αντίπαλος πλήρης, με τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο και τη δύναμη της έδρας. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, χωρίς κανένα από τα παραπάνω στοιχεία. Αυτό και μόνο αρκεί για να αποτελεί το αποψινό ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο (21:45, Δημόσια Τηλεόραση) τη μεγαλύτερη δοκιμασία για το αήττητο των πρωταθλητών Ευρώπης, που έχει φτάσει τα 18 ματς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετρά απουσίες. Στην Αθήνα έμειναν πέρα από τους τραυματίες Σίμονς και Μαυροειδή οι Μίρζα Μπέγκιτς και Γιώργος Πρίντεζης μετά την τιμωρία που τους επιβλήθηκε από την Ευρωλίγκα. Έτσι στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά ο Βασίλης Καββαδάς, προκειμένου να καλυφθούν τα πολλά κενά στη γραμμή των ψηλών.

Οι Βαυαροί θα αγωνιστούν πάνοπλοι, μιας και σε σχέση με το πρώτο ματς είναι διαθέσιμος ο Ντιόν Τόμπσον, ενώ το «Audi Dome» είναι κατάμεστο με το sold out να έχει γίνει από το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Πάντως ανάμεσα στους θεατές υπολογίζεται πως θα είναι και 1.500 Έλληνες.

Στη στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων υπάρχει-παραδόξως-ισορροπία. Ο μεν Ολυμπιακός υπερτερεί σε άμυνα (68,2 πόντους ανά αγώνα παθητικό, έναντι 77,2 της Μπάγερν), ευστοχία σε δίποντα (54,2% έναντι 47,9%) και τρίποντα (36,6% έναντι 35,3%), ασίστ (18,6 έναντι 14,7), τάπες (4,9 έναντι 1,9), λάθη (12,9 έναντι 13,6) και ranking (86,3 έναντι 84,1), η δε Μπάγερν σε επίθεση (79,3 έναντι 76,9), ευστοχία στις βολές (78,9% έναντι 73,1%), ριμπάουντ συνολικά (40,1 έναντι 33,1), αμυντικά 25,9 έναντι 24,4) κι επιθετικά (14,3 έναντι 8,7) και κλεψίματα (5,6 έναντι 5,3).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πάολο Ταουρίνο (Ιταλία) και Σεργκέι Ζάστσουκ (Ουκρανία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής:

Α’ Όμιλος

Παρτιζάν-Μπουντιβέλνικ 21:45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 18:00 (6/12)
Ναντέρ-Μπαρτσελόνα 21:45 (6/12)

Βαθμολογία: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 6-1, Μπαρτσελόνα 5-2, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-2, Ναντέρ 3-4, Παρτιζάν 1-6, Μπουντιβέλνικ 1-6.

Β’ Όμιλος

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45
Στρασμπούρ-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:45
Αναντολού Εφές-Μπάμπεργκ 20:45 (6/12)

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 7-0, Αναντολού Εφές 4-3, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 4-3, Ζαλγκίρις Κάουνας 3-4, Μπάμπεργκ 2-5, Στρασμπούρ 1-6.

Γ’ Όμιλος

Σιένα-Ζιέλονα Γκόρα 20:00
Γαλατάσαραϊ-Ουνικάχα Μάλαγα 20:30
Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 21:45

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 7-0, Γαλατάσαραϊ 4-3, Ουνικάχα Μάλαγα 3-4, Μπάγερν Μονάχου 3-4, Σιένα 2-5, Ζιέλονα Γκόρα 2-5.

Δ’ Όμιλος

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λοκομοτίβ Κουμπάν 21:05
Λαμποράλ Κούτσα-Λιέτουβος Ρίτας 21:30 (6/12)
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 21:30 (6/12)

Βαθμολογία: Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-1, Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-2, Λαμποράλ Κούτσα 4-3, Παναθηναϊκός 3-4, Ερυθρός Αστέρας 2-5, Λιέτουβος Ρίτας 1-6. Πηγή: sport-fm.gr

Και η Οσασούνα για Κάλα!

Αυξάνονται οι μνηστήρες για τον Χουάν Καλά, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ισπανία, και η ΑΕΚ δεν δείχνει έτοιμη να αλλάξει την στρατηγική της.

Και η Οσασούνα για Κάλα
Μεγάλη διαφορά παρατηρείται στις επαφές που έχουν ο Χουάν Κάλα με την ΑΕΚ, αν και η διοίκηση παρουσιάζεται διατεθειμένη να προσφέρει ένα καλό ποσό στον Ισπανό αμυντικό για να παίξει στη Football League.

Ο 24χρονος παίκτης πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα της Σεβίλλη στην Primera Division και εκτός από το ενδιαφέρον της Νυρεμβέρη, στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι η Οσασούνα εξετάζει «ζεστά» την περίπτωσή του.

Από την πλευρά τους, στον «Δικέφαλο» δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τη στρατηγική τους στις διαπραγματεύσεις με τον Κάλα, αφού θεωρούν πως ήδη προσφέρουν αρκετά καλά χρήματα.

Εφόσον δεν προχωρήσει η υπόθεση του Ισπανού στόπερ, τότε η ενίσχυση θα γίνει από την ελληνική αγορά.

Στη συγκεκριμένη θέση μπορεί να αγωνιστεί ο Γούτας της Ξάνθης με τον οποίο έχει ήδη γίνει μία πρώτη επαφή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πιθανό να αποκτηθεί ο Κατσουράνης που έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας. Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς «φρένο» για το γήπεδο!!

Συναντήσεις με την Πολιτεία είχαν οι συνεργάτες του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος και άλλοι, με σκοπό να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το χτίσιμο της «Αγια-Σοφιάς».

Χωρίς «φρένο» για το γήπεδο
Καθημερινά ασχολούνται ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτης του με το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρας.

Οι κινήσεις από πλευράς των «κιτρινόμαυρων» βρίσκονται σε περισσότερο από ικανοποιητικό επίπεδο και απομένουν οι τελευταίες εγκρίσεις από πλευράς Πολιτείας για να ξεκινήσουν τα έργα τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι φάκελοι με τις μελέτες που αφορούν την «Αγια-Σοφιά» έχουν κατατεθεί και μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ενώ οι αρμόδιοι έχουν πάρει το «πράσινο φως» από την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ» υπήρξε συνάντηση μέσα στην εβδομάδα, με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, τους συνεργάτες του και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας να ενημερώνονται λεπτομερώς για όλες τις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Επίσης, μέσα στην εβδομάδα υπήρξε συνάντηση και με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία κατατέθηκαν οι προμελέτες για να εξασφαλίσει την απαραίτητη έγκριση.

Πλέον ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του «φουλάρουν» για την σύνταξη επίσημων μελετών, οι οποίες θα κατατεθούν στον ΔΟΚΚ (Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών) για να εξασφαλιστεί η άδεια για να επιτραπεί στην «Ένωση» να ξεκινήσει τα έργα.Πηγή: sport-fm.gr

Ένοχος ο Ψωμιάδης!!

Την ενοχή του Μάκη Ψωμιάδη, όπως και των κ.κ. Ριαβόγλου, Μητρόπουλο, Κωτούλα και Αμανατίδη, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Ένοχος ο Ψωμιάδης!
Ένοχοι κρίθηκαν για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Θωμάς Μητρόπουλος, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ανάλογη ποινή ισχύει και για τους Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη, ενώ αθώοι -λόγω αμφιβολιών- είναι οι υπόλοιποι από τους 11 κατηγορούμενους.

Πρόκειται για τους για τους Γιώργο Χριστοβασίλη, Σταύρο Ψωμιάδη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργο Χαβενετίδη και Γιάννη Παπακώστα.

Από εδώ και πέρα, θα συνεχιστεί η νομική διαδικασία για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι και να αποφασιστούν οι ποινές τους.

Λίγο μετά την ανάγνωση της απόφασης για τους κατηγορούμενους, η Εισαγγελέας της Εδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, πρότεινε οι πέντε καταδικασθέντες, με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων να προβάλουν τα αιτήματά τους για την έκταση των ποινών και για αναγνώριση ελαφρυντικών

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Σακελλαροπούλου πρότεινε τους πέντε καταδικασθέντες για τα εξής αδικήματα:

Μάκης Ψωμιάδης: α) απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος κατά επάγγελμα και κατά συνήθεια, β) δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για τους Αγώνες Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας.

Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: α) δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση β) παράνομο στοιχηματισμό

Θωμάς Μητρόπουλος: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Διονύσης Κωτούλας: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Περικλής Αμανατίδης: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Από εκεί και πέρα, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν να υπολογιστεί στην όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο για την ποινή τους τον πρότερο έντιμο βίο και τις κινήσεις τους μετά την γνωστοποίηση των κατηγοριών τους. Η Εισαγγελέας ζήτησε να μην υπολογιστεί κάτι τέτοιο για τους καταδικασθέντες, εκτός από τους κ.κ. Κωτούλα και Αμανατίδης Πηγή: sport-fm.gr

Άλλος τη… Νίκη, άλλος τη χάρη!!

Χάρη στην… ευστοχία του ο Απόλλωνας Σμύρνης επικράτησε 3-1 της Νίκης Βόλου στο πρώτο ματς Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, με τους Θεσσαλούς πάντως να στέκονται πιο καλά από ό,τι δείχνει το σκορ.

Άλλος τη… Νίκη, άλλος τη χάρη
Με πολλές απουσίες παρατάχθηκε ο Απόλλωνας Σμύρνης κόντρα στη Νίκη Βόλου, στο πρώτο από τα δύο μεταξύ τους ματς που θα κρίνουν την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα μετά το 3-1, όμως η εμφάνιση των φιλοξενούμενων αφήνει ελπίδες ανατροπής στη ρεβάνς.

Το σκορ άνοιξε στο 29’ όταν μετά από κόρνερ σούταρε και με προβολή ο Μπλάζεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να απαντήσει οκτώ λεπτά αργότερα ο Σεϊμάν με ωραία προσωπική ενέργεια.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Μπάρκογλου έδωσε ξανά προβάδισμα στην «ελαφρά ταξιαρχία» και στο 64’ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιανουαρίου (20.00) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Γουμάγιας, Παπαζαχαρίας, Χατζγζήσης, Παντελιάδης, Έγκον, Τσοκάνης (46' Τσεμπερίδης), Βέρτζος, Μίνγκας (72' Διαμάντης), Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου, Μπλάζεκ (56' Φαρινόλα).

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας)
: Ταϊρης, Ζουλιώτης, Αργύρης, Γκότοβος, Μπιτσάκος, Μπακάλης (88' Χαρτσιάς), Σειμάν (82' Τσίτσας), Γέσιτς, Μανουσάκης (76' Αναστασόπουλος), Ανιέτε, Τζιώρας. Πηγή: sport-fm.gr

«Πληρώσαμε τη χαλαρότητα της αρχής»

Τη χαλαρότητα στην αρχή της αναμέτρησης πλήρωσε ο Παναιτωλικός και έχασε από τον Ατρόμητο για το Κύπελλο, σύμφωνα με τον Μάκη Χάβο.

«Πληρώσαμε τη χαλαρότητα της αρχής»
Ο τεχνικός των Αγρινιωτών τόνισε πως οι παίκτες του προσπάθησαν και δεν πρέπει να τους κατηγορήσει κανένας, ενώ χρειάζονται στήριξη στη συνέχεια από τον κόσμο.

Αναλυτικά: «Μπήκαμε χαλαρά στον αγώνα και δεχτήκαμε δύο γρήγορα γκολ. Δεν πρέπει να κατηγορούμε τους παίκτες, γιατί προσπάθησαν αρκετά. Χρειάζεται στήριξη η ομάδα πρώτα από μένα και μετά από τους υπόλοιπους. Κάνω έκκληση στον κόσμο να είναι τη Δευτέρα δίπλα μας στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ώστε να κάνουμε μια καινούργια αρχή.

Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη από τη θέση που ήμουν τη φάση της αποβολής του Μπικέι. Θα δω το βίντεο του αγώνα και θα κρίνω».

«Με λίγη προσοχή, περνάμε»

Την προσοχή των παικτών του Ατρομήτου στη ρεβάνς ζήτησε ο Γιώργος Παράσχος για να έρθει η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό.

«Με λίγη προσοχή, περνάμε»
Ο τεχνικός των Περιστεριωτών τόνισε πως αφού οι παίκτες του δε δέχτηκαν γκολ, δείχνει πως ανταποκρίθηκαν σωστά στην αναμέτρηση. Έμεινε ικανοποιημένος που δεν υπήρξαν τραυματισμοί και έδωσε σύνθημα για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά: «Από την στιγμή που δεν δεχτήκαμε γκολ και σκοράραμε στο ματς, με λίγη προσοχή θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Ευχαριστώ τους παίκτες μου που ανταποκρίθηκαν στον αγώνα. Ολοκληρώσαμε το παιχνίδι χωρίς τραυματισμούς και τιμωρίες και βλέπουμε τον επόμενο αγώνα με τον ΟΦΗ.

Ο Παναιτωλικός έχει πολύ καλή ομάδα και αυτό φαίνεται από την πορεία του στο πρωτάθλημα».

«Στόχος το Κύπελλο»

Την κατάκτηση του Κυπέλλου θέτει ως στόχο του Παναθηναϊκού ο Διαμαντής Χουχούμης.

«Στόχος το Κύπελλο»
Τον Ηρακλή Ψαχνών υποδέχεται για το θεσμό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός και ο Διαμαντής Χουχούμης μίλησε στο match program του αγώνα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε τόσο στους φετινούς στόχους του «τριφυλλιού» όσο και στην κατάσταση –γενικότερα- στην ομάδα.

Αρχικά τόνισε για την ιδιαιτερότητα που τον θέλει να βρίσκει απέναντί του ένα σύλλογο από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Εύβοια:

«Ναι, είναι διαφορετικό: χαίρομαι που παίζουμε με μια ομάδα από το νησί μου αν και μένω μακριά από τα Ψαχνά. Από ό, τι έχω δει μάλιστα ο Ηρακλής έχει καλή ομάδα και πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα της Football League. Η ιδιαιτερότητα όμως αυτή τελειώνει μόλις μπεις στο γήπεδο. Εκεί, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος, στόχος είναι πάντα η νίκη».

Όσο κι αν η λογική λέει να κοιτάζετε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στην ώρα του, γίνεται να μην σκέπτεστε την προοπτική του τελικού του Κυπέλλου με δεδομένη την κλήρωση;

«Είναι αλήθεια πως θεωρητικά η κλήρωση ήταν από τις πιο εύκολες που θα μπορούσε να μας τύχει για να μην πούμε η πιο εύκολη. Πολλές φορές όμως ομάδες από χαμηλότερες κατηγορίες έχουν πολύ αυξημένο κίνητρο κι αυτό κάνει πιο δύσκολες τέτοιες αναμετρήσεις. Πριν φτάσουμε να σκεφτόμαστε τον τελικό πρέπει να αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά κάθε ματς όπως είπε ο προπονητής μας και να δείχνουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός, όπως και άλλες ομάδες, έπεσε θύμα έκπληξης επειδή πίστεψε ενδεχομένως ότι μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα μόνο με τη φανέλα. Δεν είναι έτσι, κάθε αγώνας θέλει ιδρώτα για να κερδηθεί».

Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η μετάβαση από την ομάδα Νέων στην πρώτη ομάδα και ποιοι είναι οι καθοριστικότεροι παράγοντες για ένα παιδί σ’ αυτή την μετάβαση;

«Προφανώς το σημαντικότερο από όλα είναι να υπάρχει το ποδοσφαιρικό ταλέντο, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει κάποιος. Θεωρώντας όμως δεδομένο πως στο επίπεδο των υποδομών του Παναθηναϊκού το ταλέντο είναι προαπαιτούμενο για όλους θα έλεγα ότι οι καθοριστικότεροι παράγοντες είναι τρεις: Πρώτον η θέληση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, δεύτερον έχει σημασία το πόσο προχωρημένο είναι ένα παιδί στην δύναμη και στην τακτική και όχι τόσο στην τεχνική γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο σήμερα, τρίτος καθοριστικός παράγοντας είναι η ψυχολογία και η απόκτηση μιας αυτοπεποίθησης τέτοιας που τίποτα να μην σε πτοεί και να συνεχίζεις την πορεία και τη δουλειά σου».

Διανύεις τη δεύτερη χρονιά σου σαν οργανικό μέλος της πρώτης ομάδας. Ποιες διαφορές μπορείς να επισημάνεις;

«Σε προσωπικό επίπεδο η διαφορά είναι ότι φέτος αισθάνομαι πολύ πιο άνετος και πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου. Ελπίζω δουλεύοντας να κερδίσω ευκαιρίες και να γίνω καλύτερος μέσα από τα παιχνίδια. Συνολικά για τους νέους πιστεύω πως φέτος η χρονιά είναι καλύτερη γιατί το στυλ που δουλεύει η πρώτη ομάδα τόσο στην τεχνική όσο και στην τακτική είναι ίδιο με εκείνο που μάθαμε στις ομάδες Νέων, οπότε η προσαρμογή είναι πιο εύκολη».

Πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;

«Σταδιακά η ομάδα βρίσκει τον χαρακτήρα της και το στυλ της και – παρά τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε – βελτιωνόμαστε σταθερά. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε μια καλή πορεία. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει ήδη βρει το δρόμο της».

Το Κύπελλο είναι στόχος;

«Εννοείται πως είναι. Και αυτό είναι κάτι που ίσχυε πριν και ανεξάρτητα από την κλήρωση. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Από την παρουσία σου στην πρώτη ομάδα ποιους από τους πιο έμπειρους παίκτες θα ξεχώριζες σαν πρότυπα και γιατί;

«Από πλευράς νοοτροπίας στη δουλειά έχω πει και στο παρελθόν ότι θεωρώ πρότυπο τον Λουκά Βύντρα. Επίσης, ο Στέφανος Κοτσόλης μας βοηθάει πάρα πολύ και σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής».

Φιγκερόα: «Να αφήσω κληρονομιά…» (photos+video)

Με κάθε επισημότητα από τον πρόεδρο της Τζοχόρ, πρίγκιπα Τουνκού Ισμαΐλ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (5/12) η επίσημη παρουσίαση του Λουτσιάνο Φιγκερόα.
Ο Αργεντίνος επιθετικός ταξίδεψε στην Μαλαισία και την Πέμπτη παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ έξω από την αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση, οπαδοί της Τζοχόρ καλωσόρισαν τον πρώην άσο των «πράσινων».
«Σας παρουσιάζω τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, παρουσία και του προπονητή της ομάδας, Θέσαρ Χιμένεθ», ήταν τα λόγια του προέδρου της Τζοχόρ, πρίγκιπα Τουνκού Ισμαΐλ κατά την επίσημη παρουσίαση του Αργεντίνου.
Από την πλευρά του, ο πρώην, πλέον, επιθετικός του Παναθηναϊκού, στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε χαρούμενος που θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Μαλαισίας, τονίζοντας πως στόχος του είναι να αφήσει μία κληρονομία στις νέες γενιές της χώρας.
«Είμαι χαρούμενος και αγαπώ να παίξω με την Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ. Μου έχει ανατεθεί και φέρω την ευθύνη εδώ στην Τζοχόρ να φέρω στον κόσμο και ειδικά στις νεότερες γενιές μια κληρονομιά», ήταν τα πρώτα του λόγια.
Και πρόσθεσε: «Είναι ένα μπόνους να κερδίσεις ένα κύπελλο, αλλά για μένα η νίκη έρχεται με την έννοια να ενώσεις τον κόσμο, να μπορείς να δημιουργήσεις μια πλατφόρμα για τις νεότερες γενιές μακριά απ' τις αρνητικές επιρροές και τρίτον να ενισχύσεις τον επαγγελματισμό του ποδοσφαίρου σε ένα διαφορετικό επίπεδο και να διατηρηθεί η σταθερότητα στην πολιτεία μέσω του ποδοσφαίρου».
Τέλος, ο τεχνικός ηγέτης της Τζοχόρ, Ισπανός, Θέσαρ Χιμένεθ, σχολίασε: «Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες και είμαστε διαφορετική ομάδα από τους υπόλοιπους στην κατηγορία και σίγουρα έχω τα καλύτερα σχέδια».
Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσημη παρουσίαση αλλά και το βίντεο:

















Πηγή: onsports.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Διαγωνισμός φάουλ στη Βραζιλία!! (video)

Για ένα ακόμα ματς έμεινε στον πάγκο ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, Ισμαέλ Μπλάνκο, αλλά η Λανούς απέσπασε 1-1 από την Πόντε Πρέτα στη Βραζιλία.
Το ματς αποτέλεσε τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 11 Δεκεμβρίου (ξημερώματα 12/12), στην Αργεντινή, οπότε η Λανούς του Μπλάνκο απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου. Το πρώτο παιχνίδι, πάντως, σημαδεύτηκε από δύο πανέμορφες εκτελέσεις φάουλ.
Ειδικότερα, στο 52ο λεπτό άνοιξε το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων ο 28χρονος αμυντικός, Πάολο Γκολτζ, ο οποίος «έστειλε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Ρομπέρτο, χάρη σε αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ. Ακολούθησε απάντηση των Βραζιλιάνων με το ίδιο «νόμισμα», καθώς ο 23χρονος Φελίπε Μπάστος «ζωγράφισε» με άλλη εκτέλεση φάουλ στο 78ο λεπτό.



Πηγή: onsports.gr

Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος καταγράφει τη στιγμή, δηλαδή το ισχνό προβάδισμα του Μήτρογλου έναντι του Παπασταθόπουλου και τους υπόλοιπους που συμπληρώνουν το top 5 από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα.
Στα περισσότερα επαγγέλματα ο επαγγελματίας εξαργυρώνει την φήμη της τελευταίας του 3ετίας. Κάπως έτσι, μέσα από τη διαδικασία της εξέτασης της πορείας του στη διάρκεια των προηγούμενων τριών ετών ορίζει η αγορά την “σημερινή” επαγγελματική χρηματιστηριακή του αξία. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ειδικής φύσεως επαγγελματική κατηγορία. Μια ποδοσφαιρική μετοχή επηρεάζεται πολύ πιο άμεσα και πιο συχνά από την πορεία του επαγγελματία στο σήμερα και το χθες, όχι μόνο στο προχθές. Ενας προπονητής είναι όσο καλός δείχνουν τα αποτελέσματα του τελευταίου μήνα. Ενας ποδοσφαιριστής είναι όσο καλός και “ακριβός” δείχνουν ότι είναι τα αποτελέσματά του στο τελευταίο τρίμηνο.
Οταν του ζήτησαν να φτιάξει την λίστα με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή κάθε μιας εκ των εθνικών ομάδων που θα βρεθούν στο Μουντιάλ, ο Τσέζαρε Πραντέλι έβαλε, στην “Gazzetta” το ονοματεπώνυμο Κώστας Μήτρογλου πλάι στο όνομα της Εθνικής Ελλάδας. Το αυτονόητο έκανε, καταγράφοντας τη στιγμή. Διότι αυτός, ναι, ο Κώστας Μήτρογλου έχει καταφέρει, με όσα κάνει από την αρχή της σεζόν, να ανεβάσει τον εαυτό του στην κορυφή αυτής της λίστας, να φέρει την μετοχή του, μετά από διαδοχικά “limit up” στο υψηλότερο σημείο που έχει βρεθεί ποτέ, στο υψηλότερο που μπορεί να βρίσκεται σήμερα μια ελληνική ποδοσφαιρική μετοχή.
Ποιοι τον ακολουθούν; Ποιοι Ελληνες βρίσκονται κοντά του; Ποιους θα βάζαμε αν φτιάχναμε το top5, καταγράφοντας την στιγμή;
Τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που πετάει από παιχνίδι σε παιχνίδι, και δεν αρκείται απλώς σε καλές εμφανίσεις, αλλά τις κάνει τόσο πειστικές, που δεν αφήνει περιθώριο να αμφιβάλλει κανείς ότι ήταν έτοιμος να καθιερωθεί στην 11αδα της Ντόρτμουντ ακόμη και αν δεν είχαν τραυματιστεί ο Χούμελς και ο Σούμποντιτς. Ο Sokratis ανεβάζει κι άλλο την χρηματιστηριακή του αξία, αφού ξαναβάζει τον εαυτό του στη λίστα των καλύτερων της Ευρώπης της γενιάς του. Αν ήταν από την αρχή της σεζόν βασικός, τότε δίχως αμφιβολία θα προσπερνούσε στη σχετική λίστα τον Μήτρογλου σήμερα.
Τον Παναγιώτη Κονέ, που καταφέρνει αυτή την εποχή, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι εδώ να ανεβάζει ακόμη ψηλότερα την χρηματιστηριακή του αξία, η οποία τον Αύγουστο είχε βρεθεί στο πιο ψηλό σημείο σ' ολόκληρη την καριέρα του. “Κρατάει” την Μπολόνια με τα γκολ και την απόδοσή του και γίνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και πιο hot στην ιταλική αγορά. Αν έπαιζε στην Εθνική, η μετοχή του θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη ψηλότερα.
Τον Γιώργο Σαμαρά, που συνεχίζει να είναι ο ηγέτης της Σέλτικ, να σκοράρει στο σκοτσέζικο πρωτάθλημα και να κρατά τη μετοχή του σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο. Αν έκανε καλύτερο Champions League ή καλύτερα παιχνίδια κόντρα στην Ρουμανία θα μπορούσε να είναι εκείνος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Θα μπορούσε να γίνει μεγάλη συζήτηση για τον 5ο, τον παίκτη που θα συμπλήρωνε το top 5 της στιγμής. Αυτή τη θέση, την αφήνω σε εσάς. Περιμένω να διαβάσω στα σχόλιά σας τεκμηριωμένες απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Ποιον άλλο θεωρείτε ως τον καλύτερο Ελληνα ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή;
Πηγή: gazzetta.gr