Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μόνο την πάρτη σου, ρε Κριστιάνο!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για την χρυσή μπάλα του Κριστιάνο, το μουσείο του, τις διαφημίσεις του, τα πάντα «του», αλλά με την Ρεάλ να μένει ταπί και ψύχραιμη. Πήγε να μου πέσει το πληκτρολόγιο από τα χέρια όταν είδα την είδηση πριν λίγο στον σκύλο, ότι «Στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, εκεί δηλαδή που γεννήθηκε, θα βρεθεί στις 15 Δεκεμβρίου ο Κριστιάνο Ρονάλντο, προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του μουσείου που... φέρει το όνομά του! Σε αυτό θα εκτίθενται τα τρόπαια του CR7, αλλά και μπάλες, φωτογραφίες και εμφανίσεις του Πορτογάλου σταρ».
Αυτό το «εγώ», λοιπόν, δεν ταϊζεται με τίποτα. Ποτέ δεν χορταίνει. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι ομαδικό σπορ, όχι ατομικό. Ακόμα και οι κορυφαίοι που έχουν περάσει από το σπορ, ένας Πελέ κι ένας Μαραντόνα, τέτοια εγωπάθεια δεν δείξανε ποτέ.
Παικταράς ο Κριστιάνο; Ναι. Σούπερ παικταράς. Δεν παίζεται. Δουλευταράς; Περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην Γη. Κορμάρα καλοδουλεμένη. Αξίζει την Χρυσή Μπάλα; Βεβαίως. Και μια και δυο άμα λάχει.
Δεν αμφισβητώ σε κάτι την ποδοσφαιρική του αξία. Είναι ένας τρομερός ποδοσφαιριστής. Ισάξιος, λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τον Μέσι, ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας.
Ένας ποδοσφαιριστής, όμως, ειδικά όταν παίζει σε ένα από τα δυο, τρία κορυφαία κλαμπ της Γης, δεν μετριέται μόνο με τα γκολ που βάζει, τις ντρίμπλες που κάνει, τις χρυσές μπάλες που παίρνει, τα συμβόλαια – ρεκόρ, τα μουσεία που φτιάχνει, τα έσοδα από τα διαφημιστικά και τις ωραιότερες φωτογραφίσεις επειδή είναι ομορφόπαιδο. Αλλά κι από τους τίτλους!
Από το 2009 είναι στην Ρεάλ ο Κριστιάνο. Πού την έχει οδηγήσει, λοιπόν, την βασίλισσα ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη; Το 2009-2010, το 2010-2011, το 2011-2012 και το 2012-2013, πόσες κούπες πανηγύρισε η Ρεάλ με τον Κριστιάνο στην ενδεκάδα της;
Ένα πρωτάθλημα κι ένα κυπελάκι Ισπανίας. Αυτά έχει πάρει η Ρεάλ σε τέσσερις σεζόν. Τσάμπιονς λιγκ; Ούτε τελικό. Μήπως η Πορτογαλία κατέκτησε μουντιάλ το 2010 ή γιούρο το 2012; Ούτε.
Ακόμα και φέτος, 3η είναι στην βαθμολογία η Ρεάλ, πίσω από την Ατλέτικο κι από την Μπαρτσελόνα, που αν δεν έκανε γκέλα και δεν κλάταρε ο Μέσι θα ήταν ακόμα πιο μπροστά στην βαθμολογία. Κατά τα άλλα ο Κριστιάνο και ο Μπέιλ το καλοκαίρι μαλώνανε ποιος θα έχει το ακριβότερο συμβόλαιο.
Από προσωπικές διακρίσεις, όμως, να φάνε και οι κότες. Κάθε χρόνο έχει σουξέ κι επιτυχίες ο Πορτογάλος. Και τώρα φτιάχνει και μουσείο, λέει. Υπάρχει άλλος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στον κόσμο που να έχει δικό του προσωπικό μουσείο; Υπήρξε ποτέ άλλος; Μα είναι ποτέ δυνατόν; Ούτε ο Μικ Τζάγκερ έχει δικό του μουσείο.
Παικταράς ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλά, βρε αδερφέ, γιατί δεν έκανες καλύτερα ατομικό άθλημα για να φαίνεσαι μόνο εσύ και διάλεξες ομαδικό;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: