Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ελπίζει ακόμα για το Top 16!

Με τρίποντο του Βιτζιάνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η Σιένα νίκησε τη Ζιέλονα Γκόρα με 60-59 και κατάφερε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της έχουν απομείνει για να προκριθεί στο Top 16.

Ελπίζει ακόμα για το Top 16
Την τελευταία στιγμή κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα η Σιένα από τη Ζιέλονα Γκόρα με 60-59 στην Φλωρεντία με τρίποντο του Βιτζιάνο ένα δευτερόλεπτο πριν η κόρνα της γραμματείας σημάνει τη λήξη του αγώνα.

Στο ντέρμπι των ουραγών του ομίλου του Ολυμπιακού, στο οποίο η Σιένα υποδέχτηκε στη Φλωρεντία και το «Nelson Mandela Forum» την πολωνική Ζιέλονα Γκόρα, οι γηπεδούχοι με κορυφαίους τους Χάκετ και Κάρτερ με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής των Βιτζιάνο (που είχε πετύχει κάτι ανάλογο και στον αγώνα με την Ουνικάχα στη Μάλαγα), κατάφεραν να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες για την πρόκριση στο Top 16. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Ντραγκίσεβιτς και Εγένγκα με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Oι πρωταθλητές Ιταλίας έφτασαν τις τρεις νίκες έναντι δύο των Πολωνών, που όμως υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία.

Το ματς



Με τους Χαντερ, Κάρτερ, Ρες, Χάκετ και Γκριν παρατάχθηκε για το πρώτο τζάμπολ η Σιένα. Ο Ούβαλιν από την πλευρά της Ζιέλονα Γκόρα διάλεξε τους Σελ, Εγένγκα, Ντραγκίσεβιτς, Ζαμοΐσκι και Κόζαρεκ. Σεφτέ στο ματς έκανε ο Κάρτερ με τρίποντο για τους γηπεδούχους. Το ματς μέχρι το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ήταν ισορροπημένο και από τις δύο πλευρές. Στο 6ο λεπτό πήραν πρώτη φορά προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι με 15-14, δια χειρός Ζαμοΐσκι. Χέρι – χέρι πήγαιναν οι ομάδες μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 18-17 για τους γηπεδούχους.

Με ρεσιτάλ αστοχίας εκατέρωθεν ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος στη Φλωρεντία αφού μετά από τρία λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει τρεις πόντους και οι φιλοξενούμενοι δύο. Με δύο τρίποντα των Μπράκινς και Χάνας, η Ζιέλονα πήρε ένα μικρό προβάδισμα (27-24) τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ένα πολύ δύσκολο λέι απ του Χάνας ανέβασε τη διαφορά στους πέντε πόντους για τους Πολωνούς. Σε εκείνο το σημείο η Σιένα έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 6-1 με εκφραστή τον Χάκετ για να κλείσει το ημίχρονο στα ίσια, 30–30. Διακρίθέντες ο Χάκετ και ο Γκριν με 8 πόντους για τους γηπεδούχους και Εγένγκα για τους φιλοξενούμενος με 7.

Κάνοντας ένα σερί 4-0 ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Ζιέλονα Γκόρα, αλλά ο Τόμας Ρες με ένα τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) ισοφάρισε πολύ γρήγορα για την Σιένα. Το ματς στη συνέχεια πήρε ένα τρελό «run and gun» ρυθμό, με πολλά άστοχα σουτ και από τις δύο πλευρές. Άξιο αναφοράς το κακό ποσοστό στις βολές για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κλώτσησαν πολλές ευκαιρίες από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Και το τρίτο δεκάλεπτο πήγαινε με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ για να ολοκληρωθεί με 49-47 για την Ζιέλονα Γκόρα.

Την προσπάθεια να πάρει τη νίκη ξεκίνησε η Σιένα αρχίζοντας την τελευταία περίοδο με ένα 5-0 και αποκτώντας ένα προβάδισμα τριών πόντων 52-49. Το τελευταίο πεντάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες στο 55-55 με τη μπάλα να φαίνεται βαριά στα χέρια των παικτών, οι οποίοι αναλώνονταν σε λάθη και άστοχα σουτ. Ο ένας από τους κορυφαίος από πλευράς φιλοξενούμενων Κριστιάν Εγένγκα με τέσσερις πόντους του έδωσε προβάδισμα με 59-55 στη Ζιέλονα δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Στα 35 δευτερόλεπτα η Σιένα μείωσε σε 59-57 με λέι απ του Ρότσεστι κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Ζιέλονα Γκόρα θα φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από τη Φλωρεντία ένα τρίποντο του Βιτζιάνο στο ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος έδωσε τη νίκη στη Σιένα διαμορφώνοντας το τελικό 60-59.

Μοντεπάσκι Σιένα (Κρέσπι): Βιτζιάνο 8, Χάντερ 6, Κούρνο, Ρότσεστι 5, Κάρτερ 10, Ρες 4, Όρτνερ 2, Νέλσον, Ούντομ, Χάκετ 12, Γκριν 13.

Ζιέλονα Γκόρα (Ούβαλιν): Σελ 5, Γουόκερ, Μπάρλοου Χάνας 5, Χρίτσανιουκ 2, Εγένγκα 16, Ντραγκίσεβιτς 20, Μπράκινς 5, Σπόκα, Ζαμοΐσκι 4, Κόζαρεκ 2.

Διαιτητές: Γκαρθία, Αράνια, Εστερόν Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: