Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ξύπνα (τον), Βασίλη!!

Μικρός στο μάτι, μεγάλος… σε σημασία! Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μπήκε αλλαγή, πέτυχε γκολάρα και με το 2-0 επί του Άρη (που φωνάζει για τη διαιτησία) ξύπνησε τον ΟΦΗ απ’ τον βαθμολογικό εφιάλτη!

Ξύπνα (τον), Βασίλη!
Το «αστείο» του να βρίσκεται -με αυτή την ομάδα- στην τελευταία θέση της βαθμολογίας τελείωσε ο ΟΦΗ!

Με πρωταγωνιστή τον Κουτσιανικούλη και πλεονέκτημα από το 2' την αποβολή του Έλσνερ -για την οποία διαμαρτύρεται ο Άρης- οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

Ένα πανέμορφο σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού (53’) γκρέμισε τη φιλότιμη προσπάθεια των «κίτρινων» και το αυτογκόλ του Ίμπε (71’) υπέγραψε τη νίκη των Κρητικών, που τους επέτρεψε να βάλουν… μονομιάς από κάτω τέσσερις ομάδες!


Το ματς

Αν υπάρξει ποτέ ποδοσφαιρικό λεξικό, θα υπάρξει και η έκφραση «στράβωσε το ματς». Κι ένα απ’ τα παραδείγματα που θα γράφονται ακριβώς από κάτω θα μπορούσε να είναι αυτό που συνέβη στον Άρη. Διότι ο φουριόζος ΟΦΗ μπήκε ορμητικά στο γήπεδο. Το ίδιο ορμητικά όμως πήγε και ο Έλσνερ πάνω στον Παπάζογλου. Ή τουλάχιστον τόσο, ώστε ο Σπάθας να τον αποβάλλει πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα (στο 2’).

Έτσι, οι Κρητικοί βρέθηκαν με τεράστιο πλεονέκτημα. Αλλά και -μεγαλύτερο- άγχος για το… πώς θα το εκμεταλλευτούν. Μετά από ένα δεκάλεπτο λοιπόν όπου πίεσαν τον Άρη, η κίνηση τακτικής του Μιλίνκοβιτς (να βάλει τον Κύργια στη θέση του Σταυρόπουλου) επέτρεψε στους «κίτρινους» ν’ αναπνεύσουν. Να οχυρωθούν στην περιοχή τους. Και είτε λόγω Διούδη (στις καλές κεφαλιές του Μακρή), είτε λόγω άγχους των γηπεδούχων, να τη βγάζουν σχετικά… καθαρή.

Προσωρινά όμως… Διότι ο ΟΦΗ που επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια ήταν αγριεμένος. Κι αποφασισμένος με κάθε τρόπο να πάρει το ματς. Έτσι, κατασκήνωσε γύρω απ’ τα καρέ του Άρη. Τα πολιόρκησε. Και τελικά έριξε το… τείχος! Με τη «ρουκέτα» του Κουτσιανικούλη να καρφώνεται στη γωνία του Διούδη και τον Σα Πίντο να χαμογελά δικαιωμένος -που φρόντισε απ’ το πρώτο κιόλας ημίχρονο να τον περάσει στο ματς.

Από ‘κει και πέρα όλα έγιναν εύκολα για τον ΟΦΗ. Και βουνό για τον Άρη. Όταν η κακοτυχία του, δε, υπογράφηκε απ’ τον Ίμπε (με… καλοζυγισμένη κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του) η σεμνή τελετή τέλειωσε οριστικά. Μαζί με τον εφιάλτη που έβλεπαν απ’ το ξεκίνημα της χρονιάς οι Κρητικοί και τελείωσε με το… ξύπνημά τους -για πρώτη φορά φέτος- έξω απ' την επικίνδυνη ζώνη.





Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μακρής, Φραγκουλάκης, Κάλαϊτζιτς (36’ Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (67’ Λαμπρόπουλος), Παπάζογλου (79’ Μακουκούλα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Φερνάντες, Ζβασίγια, Στάθης, Νιμανί

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Έλσνερ, Ψυχογιός, Νταμαρλής (80’ Παπαδόπουλος), Τάτος, Ίμπε, Σταυρόπουλος (15’ Κύργιας), Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο (75’ Μανιάς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπουζάνης, Σουνάς, Αγγελούδης, Τσουμάνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Πηγή: sport-fm.gr

Την «έκλεψε» στο τέλος!! (video)

Η Ναντ κρατούσε τους τρεις βαθμούς στο... τσεπάκι της, αλλά η Μονπελιέ την ισοφάρισε στο 90’ για το τελικό 1-1.

Την «έκλεψε» στο τέλος (video)
«Έμφραγμα» στο 90’ για την Ναντ που αν και ήταν κοντά σε ένα μεγάλο διπλό, τελικά ισοφαρίστηκε από την Μονπελιέ για το τελικό 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22’ με τον Τζόρτζεβιτς και παρά το γεγονός πως έδειχνε να κρατά τη νίκη στα χέρια της, εν τέλει ήρθε ο Μπακάρ στην εκπνοή να γράψει το τελικό σκορ.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας, η Ναντ παραμένει ψηλά και πιο συγκεκριμένα στη τέταρτη θέση, ενώ από την άλλη οι πριν δύο χρόνια πρωταθλητές παραμένουν ελάχιστα πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.



Montpellier 1-1 Nantes All Goals από all-goals


Αναλυτικά τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 1/11

Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν 4-0
(3’ Μόουρα, 39’ Μενέζ, 43’, 81’ Καβάνι)

Σάββατο, 2/11(21:00)

Ρεν-Μαρσέιγ 1-1
(9' Oλιβέιρα - 16' Αγιού)

Αζαξιό-Βαλενσιέν 1-2
(32' Ματέ αυτ. - 26', 90+2' Πουγιόλ, 67' Ντοσεβί)

Εβιάν-Τουλούζ 2-1
(61' Βας, 90+2' Μονγκοκού πεν. - 52' Αουριέ)

Λιόν-Γκινγκάμπ 2-0
(12' Λακαζέτ, 13' Γκομίς)

Ρεμς-Μπαστιά 4-2
(24' Ντε Πριβίλ, 44' Κρισχόβιακ πεν., 50' Ονιάνγκε, 81' Ατάρ - 47΄ Ρόμαρικ, 90+2' Κζαχρί)

Σοσό-Σεντ Ετιέν 0-0

Κυριακή, 3/11

Νις-Μπορντό 1-2
(59’ Ομπρανιάκ – 31’ Σέρτιτς, 77’ πεν. Σβίτανιτς)

Μονπελιέ-Ναντ 1-1
(90’ Μπακάρ – 22’ Τζόρτζεβιτς)

Λιλ-Μονακό (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Παρασκευή, 8/11

Μονακό-Εβιάν (21:30)

Σάββατο, 9/11 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις (18:00)
Μπαστιά-Ρεν
Γκινγκάμπ-Λιλ
Λοριάν-Ρεμς
Τουλούζ-Αζαξιό
Βαλενσιέν-Μονπελιέ

Κυριακή, 10/11

Μπορντό-Ναντ (15:00)
Μαρσέιγ-Σοσό (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε ο Βαλβέρδε της αντιστάθηκε!! (video)

Στο κατάμεστο και «φλεγόμενο» Βιθέντε Καλντερόν η Ατλέτικο Μαδρίτης υπέταξε ΚΑΙ την Μπιλμπάο με σκορ 2-0 και παραμένει κολλημένη σαν... βδέλα στην Μπαρτσελόνα!

Ούτε ο Βαλβέρδε της αντιστάθηκε! (video)
Δεν καταλαβαίνει τίποτα το «τρένο» της Ατλέτικο Μαδρίτης! Μπροστά στον κόσμο τους, οι «ροχιμπλάνκος» έδωσαν νέα παράσταση απέναντι στην Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε και επικράτησαν 2-0!

Το «φονικό» δίδυμο των Μαδριλένων ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Την αρχή έκανε ο Βίγια στο 33’ με ωραίο εν κινήσει σουτ μέσα από την περιοχή των Βάσκων, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Ντιέγκο Κόστα πήρε τη... σκυτάλη και με ωραία κίνηση και ακόμα πιο όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Αποτέλεσμα που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα κι αφού οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο για δέκα λεπτά, λόγω αποβολής του Μοράν. Πλέον, οι νικητές συνεχίζουν το ασφυκτικό πρέσινγκ στην Μπαρτσελόνα, όντας ξανά στο -1 από την κορυφή, ενώ η ομάδα του Βαλβέρδε παραμένει στην πέμπτη θέση.



Atletico Madrid 2-0 Athletic Bilbao All Goals από all-goals

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Primera Division:

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου
Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-0
(67’ Αλέξις Σάντσες)

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου
Σοσιεδάδ – Οσασούνα 5-0
(34’ Ανσοτέγκι, 47’ Μαρτίνεθ, 55’ Γκριζμάν, 81’ Κάστρο, 88’ Σεφέροβιτς)

Αλμερία – Βαγιαδολίδ 1-0
(38’ Πόντρι)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
(53’ πεν., 55’ πεν. Βιέρα – 3’, 48’ Ρονάλντο, 31’ Μπενζεμά)

Σεβίλλη – Θέλτα 0-1
(47' Λόπεθ)

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου

Χετάφε – Βαλένθια 0-1
(41’ Παμπόν)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0
(33' Βίγια, 41' Ντιέγκο Κόστα)

Λεβάντε – Γρανάδα (20:00)

Μάλαγα – Μπέτις (22:00)

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου
Έλτσε – Βιγιαρεάλ (23:00)


Η επόμενη αγωνιστική (13η):
Οσασούνα – Αλμερία
Γρανάδα – Μάλαγα
Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ
Χετάφε – Έλτσε
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε
Θέλτα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Εσπανιόλ – Σεβίλλη
Βαλένθια – Βαγιαδολίδ
Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπέτις – Μπαρτσελόνα

Πηγή: sport-fm.gr

Τιμωρός!!

Ο Μάντζιος δεν συγχώρησε την αμυντική αδράνεια της Ξάνθης, ο Ροτζέριο «τιμώρησε» στο... καπάκι το χαμένο πέναλτι των ακριτών και ο Λεβαδειακός πήρε πολύ σημαντική νίκη με σκορ 2-0.

Τιμωρός!
Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» για τον Λεβαδειακό που τιμώρησε τα λάθη και κυρίως την αστοχία της Ξάνθης, επικρατώντας 2-0!

Το πρώτο γκολ προήλθε από τον Μάντζιο στο 35’ που δεν συγχώρησε την αδράνεια της άμυνας των ακριτών, ενώ ο Ροτζέριο έγραψε το τελικό σκορ στο 58’ κι αφού πέντε λεπτά νωρίτερα ο Σολάρι αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Δύο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Σολτάνι και στις δύο περιπτώσεις (58’, 83’). Στους 11 πόντους ανέβηκαν οι «πράσινοι» που ξέφυγαν από τα χαμηλά στρώματα, παρέμεινε στους 13 ο ξανθιώτικος σύλλογος.

Το ματς


Για τον Λεβαδειακό ήταν η πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα, αλλά ο σουτ του Κάντζι πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης, μόλις στο 8’. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς την μεγάλη φάση στην αναμέτρηση και στο 35’ άλλαξαν οι ισορροπίες! Ο Μουλόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα των ακριτών... ξέχασε τον Μάντζιο και ο τελευταίος με ωραία κεφαλιά άφησε... άγαλμα τον Κυριακίδη και έκανε το 1-0 για τους Βοιωτούς, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος και είχαν την μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, μετά από πέναλτι που κέρδισαν. Ωστόσο, ο Σολάρι που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα άουτ στο 53’ και πήγε... περίπατο η ευκαιρία. Και σα να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα ο Ροτζέριο με κοντινή προβολή «τιμώρησε» ξανά την Ξάνθη, διπλασιάζοντας τα τέρματα των «πράσινων» και βάζοντας γερά θεμέλια νίκης.

Το... κακό φεγγάρι της ομάδας του Μάουερ συνεχίστηκε. Όχι, δεν δέχθηκαν άλλο τέρμα, αλλά είδαν την τύχη να τους γυρνάει την πλάτη δις και να μην μπορούν να ξαναμπούν τουλάχιστον στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Πώς; Αρχικά με το δοκάρι σε κεφαλιά του Σολτάνι στο 70’, ενώ ο ίδιος παίκτης επτά λεπτά πριν το τέλος σημάδεψε ξανά στο δοκάρι του Πριζόφσκι –αυτή την φορά με σουτ- και έτσι το 2-0 έμεινε ως το τέλος που έδωσε πολύτιμη βαθμολογική... ανάσα στον Λεβαδειακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πριζόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Γεωργίου, Μάγκας (83’ Σανγκινέτι), Μανόλο, Κονέ, Ροτζέριο, Μάντζιος (90’ Σκέμπης), Κάντζι, Γιάντσης (60’ Βασιλείου)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ορτέγκα, Μπούστο, Ιωαννίδης

Ξάνθη (Μάουερ): Κυριακίδης, Παϊτο, Γούτας, Μαρίν, Φλίσκας, Μπέρτος, Βάλλας (46’ Χοσέμι), Σολτάνι, Ντιέ (64’ Ράνος), Σολάρι, Κάλβο (79’ Σουάρες)

Στον πάγκο: Τσέμα, Βασιλακάκης, Μπαξεβανίδης, Νάκας







Πηγή: sport-fm.gr

Μίλησε ο αρχηγός…!!

Ο Φερνάντο Ουσέρο, με ένα εκπληκτικό γκολ έσωσε την παρτίδα για τον Αστέρα, χαρίζοντάς του την ισοπαλία, 1-1, κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοητήνη.

Μίλησε ο αρχηγός…
Την «ανάσταση» του Φερνάντο Ουσέρο την περιμένουν καιρό στον Αστέρα Τρίπολης. Στην Κομοτηνή, με ένα υπέροχο γκολ, χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας 1-1 κόντρα στον Πανθρακικό, σε ένα πολύ κακό παιχνίδι.

Ο Τζάνης άνοιξε το σκορ στο 7’, εκμεταλλευόμενος «παιδικό» λάθος του Πιπίνη, ενώ ο αρχηγός των Αρκάδων, με έναν κεραυνό στο 60’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, αφού αρχικά αποβλήθηκε ο Σαρακατσάνος στο 63’ και ο Γκοϊάν στο 78’. Συνεχίζουν… χέρι-χέρι οι δύο ομάδες στην βαθμολογία, έχοντας πλέον από 14 πόντους.

Το ματς:


Όταν η γηπεδούχος ομάδα προηγείται μόλις στο 7ο λεπτό, τα πράγματα για εκείνη γίνονται πολύ απλά. Ειδικά όταν η αντίπαλος μακριά από την έδρα της… «ψάχνεται». Ο Τζάνης εκμεταλλεύτηκε το… ερασιτεχνικό λάθος του Πιπίνη και άνοιξε το σκορ για τον Πανθρακικό βάζοντάς τον από πάρα πολύ νωρίς στη θέση του οδηγού. Μάλιστα, οι «πράσινοι», στην προσπάθειά τους να δώσουν χώρο στον Αστέρα να ανεβάσει την αμυντική του γραμμή έβρισκαν πολλούς κενούς χώρους στην κόντρα και έβγαζαν φάσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν και πάλι αγνώριστος. Κομμένος στη μέση, με τους Εντό και Ουσέρο να δείχνουν πως δεν μπορούν να αφομοιώσουν τα όσα θέλει από αυτούς ο Βεργέτης, με τον Μπαράλες να δείχνει πως δεν μπορεί να καλύψει τις επιθετικές απαιτήσεις του Αστέρα, με τον Ναβάρο να επιστρέφει σε μια θέση που τον μάθαμε αλλά να μην μπορεί να αποδώσει και τον Ντε Μπλάσις να παλεύει για όλους. Το πρώτο μέρος θα μπορούσε να φέρει γκολ μόνο στον Πανθρακικό, ίσως και παραπάνω από ένα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, όμως σύντομα ο Βεργέτης προσπάθησε να διορθώσει τα… πολλά κακώς κείμενα της ομάδας του. Απέσυρε τον Πιπίνη, γύρισε τον Ναβάρο δεξί μπακ και έδωσε την ευκαιρία και στον Ουρτάδο να κινείται δεξιά κάνοντας λίγο πιο επιθετικό τον Αστέρα. Λίγο αργότερα δικαιώθηκε, όταν ο Ουσέρο με μια «φωτοβολίδα» έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στο παιχνίδι, λίγο αργότερα επήλθε αριθμητική ανισορροπία όταν ο Σαρακατσάνος σε σύντομο διάστημα είδε δύο κίτρινες κάρτες και έφυγε για τα αποδυτήρια. Αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί ο Αστέρας, ο οποίος όμως είδε και τον Γκοϊάν να φεύγει νωρίτερα για τα αποδυτήρια, επίσης με δεύτερη κίτρινη, σε ένα παιχνίδι με πολλές κάρτες από τον Θάνο. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή από τα Γρεβενά βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Μπαϊκαρά, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Εμπόου, Λαδάκης, Τζάνης, Ρομέου, Κάσες (75’ Ζεκίνια), Ίγκορ (67’ Ντιόγκο).

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Κατσικοκέρης, Σκλιοπίδης, Τριανταφύλλου, Χασομέρης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Κοντοές, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Πιπίνης (57’ Ουρτάδο), Εντό (64’ Μπακασέτας), Ουσέρο, Μουνάφο (85’ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Μπαράλες.

Στον πάγκο: Μπαντής, Γκρατσίνι, Τσαμπούρης, Χουάνμα.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Χαρίσης (Γρεβενών), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής
Πηγή: sport-fm.gr

Μάθε παιδί μου… πέναλτι!!

Μεγάλη ευκαιρία να φύγει με τη νίκη από τη Ριζούπολη έχασε η Βέροια. Ο Καλτσάς δεν σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και το ματς με τον Απόλλωνα «κλειδώνει» στο 0-0.

Μάθε παιδί μου… πέναλτι!
Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το παιχνίδι στη Ριζούπολη ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Βέροια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη καθώς ο Καλτσάς δεν μπόρεσε να νίκησει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα από το σημείο του πέναλτι.

Στη συνέχεια καμία ομάδα δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική για την αντίπαλη εστία και έτσι το τελικό 0-0 ήταν λογικό να έρθει.

Πώς έπαιξαν…
Ο Απόλλωνας παρατάχθηκε με τον Γκόμες κάτω από την εστία, τους Αργυρόπουλο, Διαμαντή, Άλβαρες και Παπαζαχαρία στην άμυνα. Ρόλο αμυντικού χαφ είχαν οι Καμαρά και Κόρμπος. Με τους Γκουέλα, Τσιλιγκίρη και Μίνγκα μπροστά τους. Ο Φαρινόλα στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά η Βέροια είχε κάτω από την εστία τον Λόπες. Στην άμυνα τους Γεωργιάδη, Ορέστςες, Σισοκό και Αμαραντίδη. Οι Μπάρμπας Σιόντης ήταν μπροστά τους σε ρόλο αμυντικών χαφ. Τέλος οι Μπαργκάν, Όστοϊτς και Καλτσάς πίσω από τον Μπεν.

Το παιχνίδι
Δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και πολλές χαμένες πάσες ήταν τα κύρια στοιχεία των πρώτων λεπτών. Ο Απόλλωνας ήθελε να κερδίσει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η πίεση των παικτών της Βέροιας δεν του επέτρεπε να οργανώσει το παιχνίδι του και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη πλευρά η Βέροια, βασιζόμενη στο πρέσινγκ αυτό προσπαθούσε να βγει γρήγορα στην επίθεση. Η πρώτη φορά που το κατάφερε ήταν το 9ο λεπτό όταν ο Μπεν βρέθηκε σε καλή θέση, έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε μια-δύο φορές στην εστία της Βέροιας αλλά οι επιθέσεις αυτές πέρασαν… αναίμακτα για τους φιλοξενούμενους.

Αντίθετα, οι παίκτες της Βέροιας με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Στο 23ο λεπτό η Βέροια κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή στον Μπεν.

Ο Καλτσάς το εκτέλεσε αλλά ο Γκόμες απέκρουσε, στερώντας την ευκαιρία από την Βέροια να ανοίξει το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες δεν έφταναν με αξιώσεις στις αντίπαλες εστίες.

Ο Απόλλωνας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έδειχνε ότι θέλει να σκοράρει αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο για να δημιουργήσει τη μεγάλη απειλή προς την εστία της Βέροιας.

Η καλύτερη στιγμή του Απόλλωνα ήρθε στην αρχή του δευτέρου μέρους όταν ο Φαρινόλα έστρωσε στον Καμαρά. Αυτός έκανε το σουτ του οποίου χτύπησε στο δοκάρι.

Αντίθετα την καλύτερη ευκαιρία την έχασε η Βέροια, με τον Μπεν στο 68ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος, η μπάλα έφτασε στον άσο της φιλοξενούμενης ομάδας, αυτός έπιασε το σουτ αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν στη γραμμή.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Φελίπε Γκόμες, Αργυρόπουλος (74' Βέρτζος), Παπαζαχαρίας (58' Έγκον), Άλβαρες, Διαμάντης, Κόρμπος, Καμαρά, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (46' Δεληζήσης), Μίνγκας, Φαρινόλα

Βέροια (Γαϊτάνος): Λόπεζ, Μπεν (89' Παυλίδης), Γεωργιάδης, Σιόντης (87' Αποστολόπουλος), Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Σισοκό, Καλτσάς (70' Μρντάκοβιτς), Ορέστες, Μπαργκάν, Όστοιτς Πηγή: sport-fm.gr

Μέσα στο αίμα του το γκολ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σκυλίσια Μέρα» για τον τεράστιο γκολτζή που έβαλε 14 γκολ σε δυο μουντιάλ και που γεννήθηκε σαν σήμερα!
Όσοι είχαν την τύχη να δούνε σε ζωντανή μετάδοση τον Γκερντ Μίλερ να αγωνίζεται έχουν να λένε για έναν από τους κορυφαίους γκολτζήδες όλων των εποχών.
Η έφεσή του στο γκολ ήταν απίστευτη. Μπορούσε να σκοράρει απ’ όλες τις θέσεις και με όλους τους τρόπους.
Ο Γκερντ Μίλερ γεννήθηκε σαν σήμερα το 1945 κι έκανε μεγάλη καριέρα με την Μπάγερν Μονάχου, στην οποία αγωνίστηκε από το 1964 μέχρι το 1979. Στα 453 παιχνίδια που έπαιξε σκόραρε 398 φορές!
Με την εθνική Γερμανίας συμμετείχε σε δυο μουντιάλ. Αυτό του 1970, αλλά και του 1974 πετυχαίνοντας συνολικά 14 γκολ. Φυσικά, ο Γερμανός σήκωσε και την κούπα του παγκοσμίου κυπέλλου στον μεγάλο τελικό με την Ολλανδία, ενώ το 1972 είχε στεφθεί και πρωταθλητής στο Euro.
Στην μπουντεσλίγκα βγήκε πρώτος σκόρερ εφτά φορές, ενώ δυο φορές κατέκτησε και το χρυσό παπούτσι.
Με την Μπάγερν γεύθηκε τέσσερα πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, τρία κύπελλα πρωταθλητριών κι ένα κυπελλούχων. Μια απίστευτη καριέρα για έναν τεράστιο παίκτη…
Ας δούμε και τα 14 γκολ που έβαλε σε παγκόσμια κύπελλα…




Πηγή: sportdog.gr

Πριν να κλείσει… δίμηνο!!

Η Άουγκσμπουργκ νίκησε μετά από περίπου 50 μέρες, με 2-1 τη Μάιντς για την ενδέκατη αγωνιστική της Bundesliga, κι ανάσανε βαθμολογικά.

Πριν να κλείσει… δίμηνο
Είχαν ξεχάσει στις τάξεις της Άουγκσμπουργκ τη γεύση της νίκης. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 50 μέρες, από το 2-1 επί της Φράιμπουργκ στις 14 Σεπτεμβρίου, για να κερδίσουν ξανά, με το ίδιο σκορ για την ενδέκατη αγωνιστική τη Μάιντς.

Ο Αντρέ Χαν στο 26’ και το 49’ πέτυχε τα δύο γκολ των γηπεδούχων, που ανέβηκαν στους 13 βαθμούς, όσους και η Μάιντς που μείωσε με πέναλτι του Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ στο 59’ αλλά… ως εκεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Παρασκευή 1/11

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 6-1
(19’ Παπασταθόπουλος, 22’ Ρόις, 54’,56’, 72’ Λεβαντόφσκι, 81’ Ομπαμεγιάνγκ – 13’ Χαγκουί)

Σάββατο 2/11

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(34’ Ζίλε-39’ Μάντζουκιτς, 75’ Μίλερ)

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Λεβερκούζεν 1-0
(85’ Κούμπελα)

Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 0-3
(57’ Κλάους, 79’ Ντάριντα, 88’ Μεχμέντι)

Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 0-2
(23’, 63’ Κρούζε)

Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 0-2
(27’ Ζάλαϊ, 94’ Ντράξλερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 1-2
(35’ Μάιερ-2’ αυτ. Άντερσον, 82’ Άρνολντ)

Κυριακή 3/11

Άουγκσμπουργκ-Μάιντς 2-1
(26’, 49’ Χαν-59’ πεν. Τσούπο-Μότινγκ)

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Παρασκευή 8/11

Ανόβερο-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 21:30

Σάββατο 9/11

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 16:30
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Λεβερκούζεν-Αμβούργο 16:30
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 16:30
Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 19:30

Κυριακή 10/11

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 18:30 Πηγή: sport-fm.gr

«Χαστούκι» στην πρωτοπόρο!!

Εμφατική νίκη με 3-0 επί της πρωτοπόρου του Νότιου ομίλου της Football League Επισκοπής πέτυχε ο Αστέρας Μαγούλας στην Κρήτη για την έκτη αγωνιστική.

«Χαστούκι» στην πρωτοπόρο
Μόνο τυχαία δεν ήταν μεσοβδόμαδα η πρόκριση του Αστέρα Μαγούλας επί του Λεβαδειακού για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η ομάδα του Αντώνη Πριόνα νίκησε εκτός έδρας με 3-0 της πρωτοπόρου Επισκοπής με τους δεύτερους να κινδυνεύουν να πέσουν από την κορυφή, καθώς ο Παναιγιάλειος με τον οποίον ισοβαθμούν αγωνίζεται αύριο. Τα γκολ πέτυχαν οι Μαρίνου(23’), Δημητριάδης(29’) και Κορνελάτος(70’).

Ο Αστέρας αποσπάστηκε τρεις πόντους από την προτελευταία Γλυφάδα, που έχει έναν, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από τον Αχαρναϊκό.

Ο Πάτρικ Ογκουνσότο καθόρισε το αποτέλεσμα του ματς με γκολ στο 79’. Το σκορ άνοιξε ο Μιρτσέτα στο 49' και ισοφάρισε ο Γκέζος στο 57’. Οι φιλοξενούμενοι, κινδυνεύουν πλέον να πέσουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς ο Βύζας Μεγάρων δεν έχει αγωνιστεί ακόμα.

Στον Βόρειο όμιλο, η Ζάκυνθος νίκησε με 2-0 του Βατανιακού, που παραμένει στην τελευταία θέση, με τον Οτά να ανοίγει το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό και τον Νομικό να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 88’. Ισόπαλοι χωρίς τέρματα Δόξα Δράμας και Αιγινιακός.

Η 6η αγωνιστική

Νότιος όμιλος

Επισκοπή-Αστέρας Μαγούλας 0-3 (23’ Μαρίνου, 29' Δημητριάδης 29’ 70' Κορνελάτος)
Αχαρναϊκός-Γλυφάδα 2-1(49' Μιρτσέτα, 79' Ογκουνσότο - 57' Γκέζος)
Φωκικός-Πανηλειακός
Φωστήρας-Καλλιθέα
Χανιά-Παναιγιάλειος
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Βόλου
Βύζας Μεγάρων-Ηρακλής Ψαχνών

Βόρειος όμιλος

Ζάκυνθος-Βατανιακός 2-0(1' Οτά, 88' Νομικός)
Δόξα Δράμας-Αιγινιακός 0-0
Νίκη Βόλου-Ηρακλής
Καβάλα-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Τύρναβος-Απόλλων Καλαμαριάς
Εθνικός Γαζώρου-Πιερικός
Κέρκυρα-Αναγέννηση ΚαρδίτσαςΠηγή: sport-fm.gr

Ζορίστηκε, αλλά επέστρεψε!

«Στοπ» στις γκέλες έβαλε η Σταντάρ Λιέγης επικρατώντας με 1-0 της Γάνδης, μετά από 4 αγωνιστικές μακριά απ’ τα θετικά αποτελέσματα

Ζορίστηκε, αλλά επέστρεψε
Την επιστροφή στις νίκες και την παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας της Jupiler League πανηγύρισε η Σταντάρ Λιέγης επικρατώντας της Γάνδης με 1-0 στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι πρωτοπόροι δεν έφυγαν εύκολα νικητές απ’ το γήπεδο της Γάνδης, μετρώντας ένα χαμένο πέναλτι στο 27’ με τον Μ’ποκού, ενώ το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Μπατσουάι στο 54’.

Με τη σημερινή νίκη η Σταντάρ επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας, την οποία είχε αποχωριστεί προσωρινά μετά τη χθεσινή νίκη της Γκενκ, ενώ η Γάνδη συνέχισε το αρνητικό σερί που διατηρεί με πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική:
Σάββατο 2/11
Άντερλεχτ – Λέουβεν 3-1
(43’ Κλίσταν, 44’, 81’ Μίτριβιτς – 69’ πεν. Μεσούντι)

Κορτράικ – Οστάνδη 2-0
(13’ Ραμάν, 45+2’ Κουλιμπαλί)

Λιρς – Σαρλερουά 2-1
(52’ Μένγκα, 72’ Φαράγκ – 46 Ροσίνι)

Μάλιν – Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-2
(57’ βαν Νταμ, 87’ πεν. Ντε Βίτε – 59’, 82’ Μαλάντα)

Μονς – Γκενκ 2-3
(73’ Τζαρτζού, 75’ Αρμπέιτμαν – 4’ Γκόριους, 51’ Φόσεν, 55’ Κάμους)

Κυριακή 3/11
Γάνδη – Σταντάρ Λιέγης 0-1
(52’ Μπατσουάι)
Κλαμπ Μπριζ – Λόκερεν (19.00)
Μπέβερεν – Σερκλ Μπριζ (21.30)

Η επόμενη αγωνσιτική (15η)
Παρασκευή 8/11
Λόκερεν – Μαλίν (21.30)

Σάββατο 9/11
Σερκλ Μπριζ – Κόρτραϊκ (21.00)
Σαρλερουά – Γάνδη (21.00)
Λέουβεν – Λιρς (21.00)
Οστάνδη – Μονς (21.00)

Κυριακή 10/11
Σταντάρ Λιέγης – Κλαμπ Μπριζ (15.30)
Γκενκ – Άντερλεχτ (19.00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μπέβερεν (21.30)Πηγή: sport-fm.gr

«Έμφραγμα» στο τέλος, αλλά έπιασε τετράδα!!

Ένα γκολ του Φλεντέρους στο 90+2' διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στο Γκρόνιγκεν-Ρόντα. "Σκαρφάλωσαν" στην τέταρτη θέση πλέον οι γηπεδούχοι.

«Έμφραγμα» στο τέλος, αλλά έπιασε τετράδα
Ισόπαλες ήρθαν Γκρόνιγκεν και Ρόντα με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις του αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φλέντερους, οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Στην τέταρτη θέση πλέον οι γηπεδούχοι, που εκμεταλλεύτηκαν τα χθεσινά «στραβοπατήματα» των Άγιαξ και Αϊντόφεν.

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Κόστιτς στο 8’ για να ισοφαρίσει έντεκα λεπτά αργότερα ο Λουίτζχ. Η Γκρόνιγκεν πήρε προβάδισμα και πάλι στο 53’ με τον Κιρμ. Ο Φλέντερους έκανε στο 62’ το 2-2, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όπως και στο φινάλε του αγώνα, ενώ στο 72’ ο Μπέτεχιν είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Αναλυτικά η 12η αγωνιστική:

Παρασκευή, 1/11
Βάαλβαϊκ-Μπρέντα 3-0
(7’ Φαν Χόφελεν, 15’ πεν. Ντουίτς, 25’ αυτ. Ντε Ρόβερ)

Σάββατο, 2/11
Άγιαξ-Φίτεσε 0-1
(90’ Καζασβίλι)

Τβέντε-Ναϊμέγκεν 2-2
(23’ Κουέσι, 34’ Πρόμς – 53’ Ρικς, 60’ Γιάντσερ)

Άλκμααρ-Ντε Χάαγκ 2-0
(42’ Γκουντέλι, 65’ Γκουντμουντσον)

Αϊντχόφεν-Τσβόλε 1-1
(3’ Μπρούμα – 14’ Μπένσον)

Κυριακή, 3/11
Γκρόνιγκεν-Ρόντα 3-3
(8' Κότιτς, 53' Κιρμ, 75' Μπότεχνιν - 19' Λουίτζχ, 62', 90+3' Φλέντερους )
Καμπούρ-Φέγενορντ (15:30)
Γκόου Αχεντ Ιγκλς-Χέρακλες (15:30)
Ουτρέχτη-Χέρενφεν (17:30)

Η επόμενη αγωνιστική (13η)
Παρασκευή 8/11
Χέρενφεν – Βάαλβαϊκ 21.00

Σάββατο 9/11
Ρόντα – Γκόου Αχέντ Ίγκλς (19.45)
Χέρακλες – Γκρόνιγκεν (20.45)
Φίτεσε – Ουτρέχτη (20.45)
Ντεν Χάαγκ – Καμπούρ (21.45)

Κυριακή 10/11
Τσβόλε – Τβέντε (13.30)
Μπρέντα – Αϊντχόφεν (15.30)
Ναϊμέγκεν – Άγιαξ (15.30)
Φέγενορντ – Άλκμααρ (17.30)Πηγή: sport-fm.gr

Φωτιά στο «Μαρακανά» (video)

Επεισοδιακό ήταν το ντέρμπι μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν στο Βελιγράδι με φωτιές στις κερκίδες και διακοπή στο ματς.

Φωτιά στο «Μαρακανά» (video)
Το ντέρμπι των «αιωνίων» στην Ελλάδα έμοιαζε… ειρηνικό σε σχέση με όσα έγιναν στο αντίστοιχο ματς της Σερβίας μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν.

inner

Στις αρχές του δευτέρου μέρους οπαδοί των φιλοξενούμενων πέταξαν φωτοβολίδες και άναψαν φωτιές στις κερκίδες, προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς για περίπου δέκα λεπτά.

inner

Επιστρατεύτηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα για να σβηστεί η πυρκαγιά και οι 5.000 αστυνομικοί που ήταν επί ποδός για να διασφαλιστεί η τάξη μεταξύ των 40.000 θεατών. Δεν έλειψαν μικροσυγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και των πιο θερμοκέφαλων της κερκίδας.

inner

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και το ματς (επειδή… έγινε και τέτοιο) τελείωσε με νικητές τους γηπεδούχους με 1-0 και τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Παρτιζάν να μειώνεται στον ένα βαθμό.



inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» η Ίντερ, «κηδεία» η Τζένοα!!

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε η Ίντερ από το «Φρίουλι» επικρατώντας της Ουντινέζε με σκορ 3-0. Ήττα-σοκ για τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο», με τη Τζένοα να παίρνει τη νίκη 2-0.

«Καθάρισε» η Ίντερ, «κηδεία» η Τζένοα
Στις νίκες επέστρεψε η Ίντερ την 11η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «νερατζούρι» έφυγαν με το «διπλό» από την έδρα της Ουντινέζε, επικρατώντας με σκορ 3-0. Το σκορ για τους Μιλανέζους άνοιξε ο Παλάσιο στο 25ο λεπτό ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρανόκια (29’) «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ρικάρντο Αλβάρεζ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Κηδεία» στο «Ολίμπικο» έκανε η Τζένοα που δραπέτευσε με τη νίκη, 2-0, απέναντι στη Λάτσιο και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Το προβάδισμα στους «τζιαλομπλού» έδωσε ο Γιουράικ Κούτσκα στο 60ο λεπτό ενώ ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο –με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι- στο 72΄έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των Ρωμαίων για ανατροπή.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Βερόνα συνέχισε να εντυπωσιάζει με τη σταθερότητά της καθώς «λύγισε», 2-1, την Κάλιαρι εντός έδρας. Μεγάλη νίκη με σκορ 4-3 πήρε η Σασουόλο στην έδρα της Σαμπντόρια.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος

Σάββατο, 01 Νοεμβρίου
Πάρμα – Γιουβέντους 0-1
(77’ Πογκμπά)

Μίλαν – Φιορεντίνα 0-2
(27’ Βάργκας, 73’ Βαλέρο)

Νάπολι – Κατάνια 2-1
(15’ Καγιεχόν, 20’ Χάμσικ - 25’ Κάστρο)

Κυριακή, 02 Νοεμβρίου

Λιβόρνο – Αταλάντα 1-0
(11’ Παουλίνιο)

Βερόνα – Κάλιαρι 2-1
(8' Τόνι, 57' Γιάνκοβιτς - 90' Κόντι)

Λάτσιο – Τζένοα 0-2
(60' Κούτσκα, 72' Τζιλαρντίνο πεν.)

Σαμπντόρια – Σασουόλο 3-4
(19' Πότζι, 65' Έντερ, 81' Σιλβέστρι - 49', 52', 89' Μπερνάρντι, 63' Φλόρο Φλόρες)

Ουντινέζε – Ίντερ 0-3
(25' Παλάσιο, 29' Ρανόκια, 90+2' Αλβάρεζ)

Τορίνο – Ρόμα (21:45)

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου
Μπολόνια – Κιέβο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική
Κατάνια – Ουντινέζε
Ίντερ – Λιβόρνο
Τζένοα – Βερόνα
Αταλάντα – Μπολόνια
Κάλιαρι – Τορίνο
Κιέβο – Μίλαν
Πάρμα – Λάτσιο
Ρόμα – Σασουόλο
Φιορεντίνα – Σαμπντόρια
Γιουβέντους – Νάπολι

Πηγή: sport-fm.gr

«Έσπασαν» τα σερί τους!!

Το 0-0 στο «Γκούντισον Παρκ» δεν επέτρεψε στην Έβερτον και την Τότεναμ να φτάσουν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και τους στέρησε τη δυνατότητα να «πατήσουν» στην πρώτη τετράδα της Premier League.

«Έσπασαν» τα σερί τους
Στο 0-0 κόλλησαν στο «Γκούντισον Παρκ» Έβερτον και Τότεναμ, για την 10η αγωνιστική της Premier League.

Τα «σπιρούνια» αν και είχαν τον απόλυτο έλεγχο –κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του εξαιρετικού Τιμ Χάουαρντ, που τους έκλεισε αρκετές φορές τον δρόμο. Από την άλλη πλευρά τα «ζαχαρωτά», που πήγαν σε πιο συντηρητικό παιχνίδι, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την άμυνα της ομάδας του Βίλας Μπόας και «μοιραία» το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

Έβερτον και Τότεναμ έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και να σκαρφαλώσουν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο, 2/11 (17:00)

Νιούκαστλ-Τσέλσι 2-0
(68’ Γκουφράν, 89’ Ρεμί)

Φούλαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3
(65’ Κατσάνικλιτς - 9’ Βαλέντσια, 20’ Φαν Πέρσι, 22’ Ρούνεϊ)

Χαλ-Σάντερλαντ 1-0
(25’ αυτ. Κουεγιάρ)

Μάντσεστερ Σίτι-Νόριτς 7-0
(16’ αυτ. Τζόνσον, 20’ Σίλβα, 25’ Νάστασιτς, 36’ Νεγκρέδο, 60’ Τουρέ, 71’ Αγουέρο, 86’ Τζέκο)

Στόουκ-Σαουθάμπτον 1-1
(1’ Μπέγκοβιτς - 42’ Ροντρίγκες)

Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(45’ Μπεραΐνο, 83’ Μακόλεϊ)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 0-0

Άρσεναλ-Λίβερπουλ 2-0
(19’ Καθόρλα, 59’ Ράμσεϊ)

Κυριακή, 3/11

Έβερτον-Τότεναμ 0-0

Κάρντιφ-Σουόνσι (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο, 9/11 (17:00)

Άστον Βίλα-Κάρντιφ
Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ
Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον
Λίβερπουλ-Φούλαμ
Σαουθάμπτον-Χαλ
Νόριτς-Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή, 4/11

Τότεναμ-Νιούκαστλ (14:00)
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι (16:05)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:10)
Σουόνσι-Στόουκ (18:10) Πηγή: sport-fm.gr

Πιο... Καλλονή, δεν γίνεται!!

Με ψυχή... αγγλικής ομάδας η Καλλονή επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με τρομερή ανατροπή (σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και με γκολάρες των Λεοζίνιο και Γκαρσία) του Πανιώνιου,3-2, στο «Βικελίδης».

Πιο... Καλλονή, δεν γίνεται!
Εντυπωσιακή ήταν η Καλλονή στο «Κλ. Βικελίδης», όπου επικράτησε με σκορ 3-2 του Πανιώνιου, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό στα θετικά αποτελέσματα.

Η ομάδα της Μυτιλήνης χρειάστηκε να κάνει τρομερή ανατροπή σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και χάρη στα πανέμορφα τέρματα των Λεοζίνιο (75’) και Γκαρσία (79’) να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Εξαιρετικό παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τον Γιάννου να δίνει το προβάδισμα –κόντρα στη ροή του αγώνα- στον Πανιώνιο και στο 24’ ο Μαρσέλο να ισοφαρίζει με κεφαλιά για την ομάδα του Μαντζουράκη. Το τραγικό λάθος του Σιδεράκη στο 57’ δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο ο Αραβίδης, που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «κυανέρυθρους». Από το 75’ και μετά άρχισε η αντεπίθεση της Καλλονής, που έκανε το 2-2 με εξαιρετικό σουτ του Λεοζίνιο και τέσσερα λεπτά αργότερα (79’) ο Γκαρσία αφού άδειασε τον αντίπαλο αμυντικό έκανε το 3-2 με όμορφο σουτ για την ομάδα του.

Το ματς:


Εξαιρετικό ξεκίνημα για την Καλλονή στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη μπήκαν με πολύ όρεξη στο γήπεδο και προσπάθησαν με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας να «ανοίξουν» την αντίπαλη άμυνα. Τελικά, οι προσπάθειες των γηπεδούχων έπεσαν... στο κενό αφού ο Πανιώνιος στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια στο ματς (13’) πήρε το προβάδισμα με τον Γιάννου να μετατρέπει σε ασίστ την πολύ όμορφη προσπάθεια του Ντούνη.

Η ομάδα της Μυτιλήνης χρειάστηκε περίπου ένα δεκάλεπτο για να ξεπεράσει το «σοκ» και αντέδρασε άμεσα με τον Μαρσέλο να κάνει το 1-1 με καρφωτή κεφαλιά στο 24ο λεπτό. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μαντζουράκη ξαναβρήκαν την αυτοπεποίθησή τους και «αναστάτωναν» με κάθε ευκαιρία την άμυνα των «κυανέρυθρων», που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Τελικά είτε ο Γιαννακόπουλος είτε η ατυχία του Περόνε στέρησαν από την Καλλονή το γκολ και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Εξαιρετικό ρυθμό είχε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ευκαιρίες έλειπαν για τις δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος όμως σε μία ανύποπτη φάση και έπειτα από τραγικό λάθος του Σιδεράκη πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Αραβίδη στο 57’. Από εκεί και πέρα η Καλλονή αποσυντονίστηκε και «μπλόκαρε» η επιθετική της λειτουργία.

Το παιχνίδι για την ομάδα του Μαντζουράκη άλλαξε χάρη σε δύο ατομικές ενέργειες των Λεοζίνιο και Γκαρσία που πήραν πάνω τους την Καλλονή και την οδήγησαν μέσα σε τέσσερα λεπτά στην ανατροπή. Οι «κυανέρυθροι» αιφνιδιάστηκαν και στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσαν να βρουν τους χώρους για να φτάσουν στην ισοφάριση και το 3-2 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις:


Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Μανούσος, Περόνε (88’ Γαλάς), Χωριανόπουλος, Μαρσέλο (84’ Σιλιγαρδάκης), Λεάντρο, Ποντάνι, Κριπιντίρης, Λεοζίνιο, Φαρία, Γκαρσία (81’ Γκάσιτς)

Στον πάγκο: Χογκ, Λίμα, Βλαστέλλλης, Λόπεζ

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντυ, Αυλωνίτης, Κούρος, Μενδρινός (81’ Καπάνταης), Αραβίδης, Μητρόπουλος (39’ Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Ντούνης, Γιάννου (73’ Λάζνικ), Παντίδος

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Μαρουκάκης, Λαμπρόπουλος, Πάνος

Διαιτητής: Μ. Λαμπρόπουλος
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη… by Χαρτ!!

Ο Τζάστιν Χαρτ ξαναπήρε το όπλο του και το Ρέθυμνο επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 84-77 του Άρη στην Κρήτη. Στους 23 πόντους σταμάτησε ο Αμερικανός.

Νίκη… by Χαρτ
Με ηγέτη τον Τζάστιν Χαρτ, που είχε 23 πόντους, αλλά και τον Νίκο Αγγελόπουλο να «μιλά» σε κρίσιμα σημεία, το Ρέθυμνο επέστρεψε στις επιτυχίες και επικρατώντας του Άρη με 84-77 έκανε τρεις τις νίκες του στην Α1 για την τέταρτη αγωνιστική. Πολλά λάθη και νεκρά διαστήματα για τους «κίτρινους».

Το ματς

Οι δύο ομάδες έβλεπαν το καλάθι σαν κοφίνι από το ξεκίνημα, με το Ρέθυμνο να ξεκινά με 6-0 και τον Άρη να απαντά με 11-0 (6-11). Ο Χαρτ μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ θύμισε τον παίκτη των δύο πρώτων αγωνιστικών με 10 πόντους στην πρώτη περίοδο (16-15). Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερο πλουραλισμό, αλλά έκαναν εύκολα το λάθος (11 στο ημίχρονο) με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα (31-30). Ο Αγγελόπουλος πήρε τη σκυτάλη στο σκορ για τους γηπεδούχους, που κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με κάρφωμα του Γκάμπριελ και προβάδισμα 46-43.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στους Κρητικούς. Εκμεταλλευόμενοι τις καλές επιθετικές επιλογές τους, αλλά και την αστοχία των παικτών του Άρη από μακριά έφτασαν σε διψήφια διαφορά (55-45, 60-50) και μέχρι το +12, 69-57. Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει και ο Πελεκάνος με τρίποντο φρόντισε να το υπενθυμίσει σε όλους μειώνοντας στους τέσσερις (69-65) στην τέταρτη περίοδο. Ένα τρίποντο του Καλλινικίδη κι ένα γκολ-φάουλ του Αγγελόπουλου επανέφεραν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, 79-68, σφραγίζοντας τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Δεκάλεπτα: 23-22, 46-43, 69-60, 84-77.

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 23, Καλλινικίδης 5, Κουμπούρας 5, Αγγελόπουλος 14, Προύιτ 11, Καλαμπόκης 5, Λάτοβιτς 2, Αλεξάντερ 8, Άρμπετ, Γκάμπριελ 11.

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 5, Χαντ, Πελεκάνος 12, Γκίκας 7, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 12, Χαρίσης 9, Λαρεντζάκης 2, Βεζένκοφ 4, Μούρτος 9, Αθηναίου 17.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Τανατζής, Ταβουλαρέας. Πηγή: sport-fm.gr

Μέσα… δεν χάνει ο ΠΑΟΚ!!

Το 4/4 στην Α1 έκανε ο ΠΑΟΚ νικώντας πολύ δύσκολα με 78-74 τον Απόλλωνα Πάτρας στην Πυλαία. Τσαϊρέλης (19π.), Πέιν (17π.) και Χαραλαμπίδης (15π.) οι κορυφαίοι, στους 27π. σταμάτησε ο Μπολντς.

Μέσα… δεν χάνει ο ΠΑΟΚ
Στο Eurocup μπορεί να έχασε το αήττητό του ο ΠΑΟΚ, όχι όμως και στην Α1. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 78-74 του μαχητικού Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό της Πυλαίας κι έκαναν το 4/4 στο πρωτάθλημα. Με τον Πέιν επηρεασμένο από την ασθένειά του, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκε τις λύσεις και παρότι επέδειξε τάσεις αυτοχειρίας στο φινάλε, πήρε το ροζ φύλλο.

Το ματς

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν από το ξεκίνημα της πρώτης περιόδου, καθοδηγούμενες από τον Χαραλαμπίδη και τον Μπολντς εκατέρωθεν (12-12). Οι γηπεδούχοι με ένα 7-0 πήραν μία διαφορά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (19-12), αλλά μόνο προσωρινά. Ο Τσαϊρέλης ανέλαβε να ηγηθεί του «Δικεφάλου του Βορρά» στην επίθεση (31-24), αλλά οι Αμερικανοί των Αχαιών, μιας και ο Μπολντς βρήκε συμπαραστάτες τους Τέιλορ και Χιλ, φρόντισαν ώστε να παραμείνει η ομάδα τους κοντά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου (35-30).

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά το δεύτερο μέρος με τον Μπολντς σε μεγάλα κέφια και πήραν προβάδισμα (37-39). Ο ΠΑΟΚ συνήλθε γρήγορα και καθοδηγούμενος από τον Χαραλαμπίδη ανέκτησε τα ηνία του αγώνα και με τους Πέιν και Μπόγρη έφτασε μέχρι και το +8 (55-47). Ούτε όμως αυτή η απόπειρα των παικτών του Μαρκόπουλου να ξεφύγουν είχε αποτέλεσμα, καθώς εκείνοι του Βετούλα πέτυχαν εννιά αναπάντητους πόντους και πέρασαν μπροστά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (55-56), ενώ έφτασαν και στο +3 με τρίποντο του Πέτροβιτς (63-66). Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα. Τέσσερις πόντοι του Πέιν, δύο του Μαργαρίτη κι ένα τρίποντο του Δέδα έφεραν ένα σερί 9-0 και τον ΠΑΟΚ στο 72-66. Οι εφτάψυχοι φιλοξενούμενοι απάντησαν και ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό με τρίποντα από Αργυρόπουλο και Τέιλορ (72-72). Δύο βολές του Τσαϊρέλη κι ένα κλέψιμο του Τσόχλα που οδήγησε σε λέι απ έγραψαν τον επίλογο στο θρίλερ της Πυλαίας.

Δεκάλεπτα: 14-12, 35-30, 55-52, 78-74.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 17, Κούπερ 2, Χαραλαμπίδης 15, Τσόχλας 2, Τσαϊρέλης 19, Δέδας 11, Μαργαρίτης 4, Μπόγρης 8 (10 ριμπ.), Κασελάκης, Λιάπης.

Απόλλων Π. (Βετούλας): Χιλ 9, Αργυρόπουλος 11, Τέιλορ 10, Ντάνιελ 4, Λιανός 7, Πέτροβιτς 6, Νιφόρας, Τρεπάλοβατς, Μπολντς 27.

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Τσώνος Β. Πηγή: sport-fm.gr

«Τρίποντος» και… απόλυτος Ολυμπιακός!!

Την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 μπάσκετ πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 94-61 του Κολοσσού στην Ρόδο με αξιοσημείωτη ευστοχία στα τρίποντα. Κορυφαίοι Λοτζέσκι και Σπανούλης.

«Τρίποντος» και… απόλυτος Ολυμπιακός
Οι πρωταθλητές Ευρώπης, συνάντησαν δυσκολίες από τον Κολοσσό που παρέμεινε ουραγός και χωρίς νίκη μόνο για τα επτά πρώτα λεπτά, καθώς ήταν αδιάφοροι στην άμυνα. Μόλις μπήκαν στον ρυθμό του αγώνα και σοβαρεύτηκαν δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν… φύλλο και φτερό την άμυνα των γηπεδούχων. Αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ και με εκπληκτική ευστοχία στα σουτ τριών πόντων, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε άλλη μία θεαματική νίκη στο ενεργητικό του.

Εκτός του Βελγοαμερικανού φόργουορντ και του Λαρισαίου γκαρντ που είχαν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, πολύ καλή απόδοση είχε για μία ακόμα φορά και ο Περπέρογλου (12π.), ενώ σημάδια ανάκαμψης έδειξε ο Έισι Λο (9π.). Για τους γηπεδούχους καλύτεροι ήταν οι Όσμπι και Σίμπσον.

Ο αγώνας:
Ο Κολοσσός μπήκε… φορτσάτος στο ματς και προηγήθηκε 8-2 στο 2ο λεπτό με καλάθια των Τσάμη και Σίμπσον. Με τον Λοτζέσκι να είναι «ζεστός» από μακρινή απόσταση, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 12-11 στο 4΄, αλλά φαινόταν να έχει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, αφού στα πρώτα πέντε λεπτά είχε δεχθεί 16 πόντους. Οι γηπεδούχοι έτρεχαν στον αιφνιδιασμό, προσέφεραν όμορφο θέαμα και προηγούνταν 20-15 στο 7΄, με τον Όσμπι να κάνει ο,τι θέλει την άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης. Ακολούθησε ένα επί μέρους 8-2 των τελευταίων, με αιχμές του δόρατος τους Λοτζέσκι (15π. με 6/6 σουτ στο 1ο δεκάλεπτο) και Σπανούλη (12π. με 5/5), που τους έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα 23-22, 1΄44΄΄πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Πλέον ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό, είχε εκπληκτικά ποσοστά σε δίποντα (90%) και τρίποντα (67%) και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με διαφορά εννέα πόντων.

Εκτός από τον επιθετικό οίστρο ο οποίος συνεχίστηκε και στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου (39-22 στο 12΄) με το σερί πλέον να φτάνει στο 21-0, ο Ολυμπιακός είχε «σφίξει» την άμυνά του και η ρακέτα του δεν ήταν πλέον… αφύλακτη διάβαση, κυρίως λόγω της παρουσίας του Μπέγκιτς. Οι γηπεδούχοι έμειναν έξι λεπτά χωρίς πόντο και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στήσει πάρτι στο «Βενετόκλειο». Έβγαζαν σουτ υπό καλές προϋποθέσεις (20/24 εντός πεδιάς) με δράση τον πολύ καλό Περπέρογλου και πρόσφεραν θέαμα με τον Πέτγουεϊ. Η διαφορά πλέον είχε φτάσει τους 23 πόντους (48-25 στο 15΄) με το επί μέρους σκορ από το 7ο λεπτό και έπειτα να είναι 30-3! Από εκεί και έπειτα ο Μπαρτζώκας έκανε αρκετές αλλαγές… συντήρησης, ο ρυθμός έπεσε και το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με είκοσι (57-37).

Στην τρίτη περίοδο η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά. Όσο και αν ο Κολοσσός προσπαθούσε, ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις και αύξησε τη διαφορά στο +26 (69-43 στο 25΄). Στα αξιοσημείωτα, η πολύ καλή εμφάνιση του Έισι Λο, που αρκετό καιρό μετά τον τραυματισμό του έδειχνε να βρίσκει ρυθμό οργανωτικά και εκτελεστικά. Η άνοδος του Πρίντεζη που έδινε σκορ στους «ερυθρόλευκους», διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (+24), 77-53, δέκα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Πλέον και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να προσφέρουν όμορφές φάσεις, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι σοβαρός στην άμυνα και να μαζεύει επιθετικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να φτάσει τη διαφορά στο +31 (89-57, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος). Το ματς είχε γίνει πλέον τυπική διαδικασία κα το τελικό 94-61, έγραψε απλώς την ιστορία του.

Τα δεκάλεπτα: 22-31, 37-57, 53-77, 61-94.

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Παπαντωνίου, Ραμ, Ματσαμάς, Γεωργαλής, Σμιθ, Στεφανίδης, Σίμπσον, Τσάμης, Προύιτ, Όσμπι, Δανάς.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ Λο, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης, Ντάνστον, Κατσίβελης, Μάντζαρης.

Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Μαγλογιάννης, Θεωνάς.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν χάνει ό,τι και να κάνει!!

Την 11η νίκη του –έβδομη συνεχόμενη- πανηγύρισε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής ,Σεμπάστιαν Φέτελ, στο 17ο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

Δεν χάνει ό,τι και να κάνει!
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ασταμάτητος! Ο Γερμανός πιλότος για ακόμη μια φορά έτρεξε σε έναν δικό του αγώνα, αφήνοντας όλους τους άλλους πίσω του.

Το 17ο γκραν πρι της σεζόν δεν είχε εκπλήξεις και … δράματα. Οι πιλότοι ακολούθησαν στρατηγική δύο πιτ στοπ με το χρονικό σημείο αλλαγής των ελαστικών να είναι το κλειδί της στρατηγικής της εκάστοτε ομάδας.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε εκκίνηση αντάξια των τεσσάρων πρωταθλημάτων του.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στην πίστα του Άμπου Ντάμπι πέρασε στην κορυφή την οποία και διατήρησε μέχρι που είδε την καρό σημαία. Αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη νίκη του πιλότου της Red Bull με την οποία ισοφάρισε το ρεκόρ των Σουμάχερ και Ασκάρι και η ενδέκατη τη φετινή σεζόν.

Στον αντίποδα, κακή εκκίνηση έκανε ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός πιλότος, ο οποίος αν και εκκίνησε πρώτος βρέθηκε τρίτος πίσω από τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ωστόσο, ο Αυστραλός μετά το πρώτο πιτ στοπ όπου άλλαξε τη μαλακή γόμα με τη μέση κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του, προσπερνώντας τον Ρόσμπεργκ παρά το πρόβλημα στο σύστημα KERS που αντιμετώπιζε, κάνοντας το ένα-δύο για τη Red Bull.

Για ακόμη μια φορά ο Ρομάν Γκροσάν έδειξε πως… μεγάλωσε. Ο πιλότος της Lotus εκκίνησε πολύ καλά, κερδίζοντας δύο θέσεις, αφού από έκτος ανέβηκε τέταρτος. Ο Γαλλοελβετός οδηγός απέφυγε τα λάθη και είδε την καρό από την τέταρτη θέση.

Στα highlights του αγώνα ανήκουν οι εντυπωσιακές μάχες που έδωσαν οι πιλότοι της Ferrari με τους Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα να κάνουν προσπεράσεις για σεμινάριο. Ο Ισπανός μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πιτ στοπ βγήκε στην πέμπτη θέση με τον έτερο πιλότο της σκουντερία, Φελίπε Μάσα, να ολοκληρώνει τον αγώνα όγδοος.

Από την έβδομη θέση, κολλημένος πίσω από τον Πολ ντι Ρέστα που ακολούθησε στρατηγική ενός πιτ στοπ, είδε την καρό σημαία ο Λιούις Χάμιλτον, σε έναν αγώνα που θα ήθελε καλύτερο αποτέλεσμα βάσει της θέσης εκκίνησης.

Ούτε χιλιόμετρο δεν κατάφερε να κάνει ο περσινός νικητής του Άμπου Ντάμπι, Κίμι Ραϊκόνεν, στο αγώνα. Ο Iceman λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση είχε επαφή με τον Φαν Ντερ Γκάρντε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.



Άτυχος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος εξαιτίας ενός λάθους του μηχανικού του που του έδωσε άδεια να φύγει από τα πιτ την ώρα που έρχονταν ο Σέρχιο Πέρες, τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή διέλευσης από τα πιτ με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τον αγώνα από την 14η θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes
4. Γκροσάν, Lotus
5. Αλόνσο, Ferrari
6. Ντι Ρέστα, Force India
7. Χάμιλτον, Mercedes
8. Μάσα, Ferrari
9. Σούτιλ, Force India
10. Πέρες, McLaren
11. Μαλδονάδο, Williams
12. Μπάτον, McLaren
13. Γκουτιέρες, Sauber
14. Χούλκενμπεργκ, Sauber
15. Ρικιάρντο, Toro Rosso
16. Μπότας, Williams
17. Βερνιέ, Toro Rosso
18. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
19. Πικ, Caterham
20. Μπιανκί, Marussia
21. Τσίλτον, Marussia

Βαθμολογίες οδηγών :

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 347
2. Φερνάντο Αλόνσο 217
3. Κίμι Ραϊκόνεν 183
4. Λιούις Χάμιλτον 175
5. Μαρκ Γουέμπερ 166
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 159
7. Ρομάν Γκροσάν 114
8. Φελίπε Μάσα 106
9. Τζένσον Μπάτον 60
10. Πολ Ντι Ρέστα 48
11. Νίκο Χούλκενμπεργκ 39
12. Σέρχιο Πέρες 35
13. Άντριαν Σούτιλ 29
14. Ντανιέλ Ρικιάρντο 19
15. Ζαν Ερίκ Βερνιέ 13
16. Εστέμπαν Γκουτιέρες 6
17. Παστόρ Μαλδονάδο 1

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Red Bull 513
2. Mercedes 334
3. Ferrari 323
4. Lotus 297
5. McLaren 95
6. Force India 77
7. Sauber 45
8. Toro Rosso 32

Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Πήραν τις… γιάρδες οι Τίμπερς!! (videos)

Οι Πόρτλαντ Τίμπερς απέσπασαν 2-1 στην έδρα των Σιάτλ Σάουντερς και βρέθηκαν ένα βήμα από τον τελικούς της δυτικής περιφέρειας του MLS.
Θα μπορούσαν, μάλιστα, να διαφύγουν από το «CenturyLink Field» με δίκαιο 2-0, αλλά ο Οσβάλντο Αλόνσο μίκρυνε την έκταση της ήττας των γηπεδούχων σκοράροντας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Προηγήθηκαν γκολ του Ράιαν Τζόνσον στο 15ο λεπτό και του Ντάρλινγκτον Νάγκμπε στο 67ο, το οποίο έφερε τους Τίμπερς σε θέση «οδηγού», παρά το μέτριο πρώτο ημίχρονο.
Με 2-1 κέρδισαν και οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον σε γήπεδο με γραμμές… φούτμπολ, αλλά σε εντός έδρας ματς με τη Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, η οποία κατέγραψε το εκτός έδρας γκολ στο 69ο λεπτό με τον πρώην αμυντικό του Πανσερραϊκού, Ορελιέν Κολέν. Μοιραία επισκιάστηκαν τα τέρματα του Άντι Ντόρμαν στο 55ο λεπτό και του Κέλιν Ρόου στο 67ο.
Παρακάτω ο «χάρτης» των playoffs του MLS:
Wild Card Ανατολής (μονή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Μόντρεαλ Ίμπακτ 3-0
Wild Card Δύσης (μονή σειρά)
Σιάτλ Σάουντερς-Κολοράντο Ράπιντς 2-0
Ημιτελικά Ανατολής (διπλή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 03/11 & 07/11
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 2-1 & 06/11
Ημιτελικά Δύσης (διπλή σειρά)
Σιάτλ Σάουντερς-Πόρτλαντ Τίμπερς 1-2 & 07/11
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Ρέαλ Σολτ Λέικ 03/11 & 07/11
Τελικός Ανατολής (διπλή σειρά)
Νικητές Ημιτελικών (09-24/11)
Τελικός Δύσης (διπλή σειρά)
Νικητές Ημιτελικών (09-24/11)
MLS Cup (μονή σειρά)
Νικητές Ανατολής και Δύσης (07/12)













Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Επιμονή της Ροζάριο Σεντράλ! (videos)

Έμεινε πίσω με 2-0 και έχασε δύο πέναλτι, αλλά η Ροζάριο Σεντράλ κέρδισε την Ατλέτικο Ραφαέλα με 3-2 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της αργεντίνικης Inicial.
Στο 15ο λεπτό ο Λούκας Αλμπερτένγκο διαμόρφωσε το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων και στο 49ο ο Ντιέγκο το 2-0 με πέναλτι, αλλά στο 54ο μείωσε ο Ερνάν Ετσίνα, που ολοκλήρωσε την ανατροπή στο  86ο, αφού ο Αντόνιο Μεντίνα ισοφάρισε στο 67ο. Στο μεσοδιάστημα, μάλιστα, ο Φεντερίκο Καρίζο και ο άλλοτε παίκτης του Άρη, Σεμπαστιάν Αμπρέου, δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον Εστεμπάν Κόντε με εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Χουάν Ελούτσανς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη στο 50ό λεπτό και αποβλήθηκε!
Σε άλλο ματς, η Ρασίνγκ Κλουμπ του Σεμπαστιάν Σάχα, άλλοτε γκολκίπερ της ΑΕΚ, πέρασε με 3-1 από την έδρα της Χιμνάσια Λα Πλάτα, καθώς ο Λουτσιάνο Βιέτο βρήκε δίχτυα σε δύο περιπτώσεις (27ο και 63ο) και ο Γκαστόν Κάμπι στο 36ο, ενώ οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο προσωρινό 2-1 με τον Φακούντο Περέιρα στο 38ο λεπτό. Οι παραπάνω ομάδες δεν είναι κοντά στις «καυτές» θέσεις της τριετής κατάταξης , όπως η Γοδόι Κρουζ του Μαρτίν Παλέρμο, η οποία αρκέστηκε σε εντός έδρας 1-1 με την Μπελγκράνο, αφού στο 77ο λεπτό ο Λεονάρντο Σιγκάλι ισοφάρισε το γκολ του Φερνάντο Μάρκεζ από το 24ο.
Τέλος, η Αρχεντίνος Τζούνιορς πήρε μεγάλη «ανάσα» με το 4-0 επί της Ολίμπο, η οποία παρέμεινε στην τελευταία θέση της τριετής κατάταξης και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με οκτώ παίκτες! Ο Ερνάν Μπογέρο άνοιξε το σκορ το 6ο λεπτό, ενώ ο Ντανιέλ Βιγιάλβα διαμόρφωσε το 2-0, στο 13ο. Στα πρώτα 20λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου οι Τζόναθαν Μπλάνκο, Νταμιάν Μούστο και Φερνάντο Μέζα των φιλοξενούμενων αποβλήθηκαν, κάτι που ευνόησε την επέκταση του σκορ από τον Χουάν Ραμίρεζ στο 64ο λεπτό και από τον Ενρίκε Τριβέριο στο 73ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Ολίμπο 4-0
Ροζάριο Σεντράλ-Ατλέτικο Ραφαέλα 3-2
Γοδόι Κρουζ-Μπελγκράνο 1-1
Χιμνάσια Λα Πλάτα-Ρασίνγκ Κλουμπ 1-3
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιούελς Ολντ Μπόις
14
28
Άρσεναλ Σαραντί
14
25
Μπόκα Τζούνιορς
13
24
Σαν Λορένζο
13
23
Γοδόι Κρουζ
14
21
Ατλέτικο Ραφαέλα
14
21
Ροζάριο Σεντράλ
14
21
Αρχεντίνος Τζούνιορς
14
20
Χιμνάσια Λα Πλάτα
14
20
Λανούς
13
19
Βελέζ Σάρσφιλντ
13
19
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
13
19
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
14
17
Ρίβερ Πλέιτ
13
16
Τίγκρε
13
16
Κίλμες
13
14
Ολ Μπόις
14
13
Ολίμπο
14
11
Ρασίνγκ Κλουμπ
14
8
Κολόν Σάντα Φε
14
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.70
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.67
Άρσεναλ Σαραντί
1.63
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.62
Λανούς
1.58
Ρίβερ Πλέιτ
1.57
Ροζάριο Σεντράλ
1.50
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.46
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.43
Σαν Λορένζο
1.40
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.33
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.31
Τίγκρε
1.27
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.27
Κίλμες
1.25
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Ολ Μπόις
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Ολίμπο
0.79
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.










Πηγή: onsports.gr