Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Δεν χάνει ό,τι και να κάνει!!

Την 11η νίκη του –έβδομη συνεχόμενη- πανηγύρισε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής ,Σεμπάστιαν Φέτελ, στο 17ο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

Δεν χάνει ό,τι και να κάνει!
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ασταμάτητος! Ο Γερμανός πιλότος για ακόμη μια φορά έτρεξε σε έναν δικό του αγώνα, αφήνοντας όλους τους άλλους πίσω του.

Το 17ο γκραν πρι της σεζόν δεν είχε εκπλήξεις και … δράματα. Οι πιλότοι ακολούθησαν στρατηγική δύο πιτ στοπ με το χρονικό σημείο αλλαγής των ελαστικών να είναι το κλειδί της στρατηγικής της εκάστοτε ομάδας.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε εκκίνηση αντάξια των τεσσάρων πρωταθλημάτων του.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στην πίστα του Άμπου Ντάμπι πέρασε στην κορυφή την οποία και διατήρησε μέχρι που είδε την καρό σημαία. Αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη νίκη του πιλότου της Red Bull με την οποία ισοφάρισε το ρεκόρ των Σουμάχερ και Ασκάρι και η ενδέκατη τη φετινή σεζόν.

Στον αντίποδα, κακή εκκίνηση έκανε ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός πιλότος, ο οποίος αν και εκκίνησε πρώτος βρέθηκε τρίτος πίσω από τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ωστόσο, ο Αυστραλός μετά το πρώτο πιτ στοπ όπου άλλαξε τη μαλακή γόμα με τη μέση κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του, προσπερνώντας τον Ρόσμπεργκ παρά το πρόβλημα στο σύστημα KERS που αντιμετώπιζε, κάνοντας το ένα-δύο για τη Red Bull.

Για ακόμη μια φορά ο Ρομάν Γκροσάν έδειξε πως… μεγάλωσε. Ο πιλότος της Lotus εκκίνησε πολύ καλά, κερδίζοντας δύο θέσεις, αφού από έκτος ανέβηκε τέταρτος. Ο Γαλλοελβετός οδηγός απέφυγε τα λάθη και είδε την καρό από την τέταρτη θέση.

Στα highlights του αγώνα ανήκουν οι εντυπωσιακές μάχες που έδωσαν οι πιλότοι της Ferrari με τους Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα να κάνουν προσπεράσεις για σεμινάριο. Ο Ισπανός μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πιτ στοπ βγήκε στην πέμπτη θέση με τον έτερο πιλότο της σκουντερία, Φελίπε Μάσα, να ολοκληρώνει τον αγώνα όγδοος.

Από την έβδομη θέση, κολλημένος πίσω από τον Πολ ντι Ρέστα που ακολούθησε στρατηγική ενός πιτ στοπ, είδε την καρό σημαία ο Λιούις Χάμιλτον, σε έναν αγώνα που θα ήθελε καλύτερο αποτέλεσμα βάσει της θέσης εκκίνησης.

Ούτε χιλιόμετρο δεν κατάφερε να κάνει ο περσινός νικητής του Άμπου Ντάμπι, Κίμι Ραϊκόνεν, στο αγώνα. Ο Iceman λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση είχε επαφή με τον Φαν Ντερ Γκάρντε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.



Άτυχος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος εξαιτίας ενός λάθους του μηχανικού του που του έδωσε άδεια να φύγει από τα πιτ την ώρα που έρχονταν ο Σέρχιο Πέρες, τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή διέλευσης από τα πιτ με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τον αγώνα από την 14η θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes
4. Γκροσάν, Lotus
5. Αλόνσο, Ferrari
6. Ντι Ρέστα, Force India
7. Χάμιλτον, Mercedes
8. Μάσα, Ferrari
9. Σούτιλ, Force India
10. Πέρες, McLaren
11. Μαλδονάδο, Williams
12. Μπάτον, McLaren
13. Γκουτιέρες, Sauber
14. Χούλκενμπεργκ, Sauber
15. Ρικιάρντο, Toro Rosso
16. Μπότας, Williams
17. Βερνιέ, Toro Rosso
18. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
19. Πικ, Caterham
20. Μπιανκί, Marussia
21. Τσίλτον, Marussia

Βαθμολογίες οδηγών :

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 347
2. Φερνάντο Αλόνσο 217
3. Κίμι Ραϊκόνεν 183
4. Λιούις Χάμιλτον 175
5. Μαρκ Γουέμπερ 166
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 159
7. Ρομάν Γκροσάν 114
8. Φελίπε Μάσα 106
9. Τζένσον Μπάτον 60
10. Πολ Ντι Ρέστα 48
11. Νίκο Χούλκενμπεργκ 39
12. Σέρχιο Πέρες 35
13. Άντριαν Σούτιλ 29
14. Ντανιέλ Ρικιάρντο 19
15. Ζαν Ερίκ Βερνιέ 13
16. Εστέμπαν Γκουτιέρες 6
17. Παστόρ Μαλδονάδο 1

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Red Bull 513
2. Mercedes 334
3. Ferrari 323
4. Lotus 297
5. McLaren 95
6. Force India 77
7. Sauber 45
8. Toro Rosso 32

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: