Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Παπαθεοδώρου: «Δεχθήκαμε χαστούκι»

Η Νέα Κηφισιά δεν άντεξε στην πίεση του Πανιωνίου με αποτέλεσμα την ήττα-χαστούκι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Παπαθεοδώρου: «Δεχθήκαμε χαστούκι»
Η κακή εικόνα της Κηφισιάς στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά της ήττα. Ο προπονητής της ΑΕΝΚ στάθηκε στα λάθη των παικτών του και στο κακό επιθετικό πρόσωπο που παρουσίασαν στο παρκέ της Νέας Σμύρνης.

«Το δεύτερο ημίχρονο δεν αντέχει σε κριτική. Είχαμε τονίσει στους παίκτες μας στην προετοιμασία για τον σημερινό αγώνα ότι ο Πανιώνιος θα αντιδράσει, ότι μπορεί να προέρχεται από δύο σερί ήττες, αλλά έχει πολλές σταθερές στο παιχνίδι του με κύριο χαρακτηριστικό την καλή άμυνα. Έπρεπε να μπούμε στον αγώνα ενεργοποιημένοι, να μην βγούμε από τα κομμάτια, που είχαμε στοχεύσει στο επιθετικό παιχνίδι μας και να περιορίσουμε τα ατού του Πανιωνίου. Στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε τους στόχους μας στην άμυνα με εξαίρεση τα εννέα επιθετικά ριμπάουντ, που πήραν οι αντίπαλοι μας. Στην επίθεση είχαμε πολλές δυσκολίες, κακή κυκλοφορία της μπάλας και αστοχήσαμε σε ελεύθερα σουτ.

Κλείσαμε το πρώτο μέρος στους οκτώ πόντους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το ξεκίνημα μας ήταν κακό. Όλα άρχισαν από την κακή επίθεση μας. Η άμυνα του Πανιωνίου μας οδήγησε σε κακές επιλογές, ο αντίπαλος μας άνοιξε τον ρυθμό του αγώνα και το σκορ. Ο Πανιώνιος έπαιξε και στα 40’ του ματς στον ίδιο ρυθμό, όπως πρέπει να κάνουν οι καλές και μεγάλες ομάδες

Μετά το 25’ δεν υπήρχε παιχνίδι. Κάναμε αρκετά καλή προετοιμασία όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε με ενέργεια και συγκέντρωση. Σήμερα, όμως, δεχθήκαμε χαστούκι. Η διαφορά είναι μεγάλη. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα στην επίθεση μας»
, είπε αναφορικά με το παιχνίδι ο τεχνικός των νεοφώτιστων και πρόσθεσε για τον νεοαποκτηθέντα Αντεγκμπόγιε:

«Έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ενθουσιασμό, ενέργεια, μπορεί να πιέσει στην άμυνα. Ενδεικτικό της κατάστασης μας στην επίθεση ήταν πως ήταν ο πρώτος σκόρερ μας με δύο ημέρες προπόνησης. Είναι ένα καλό μάθημα για μας για να δούμε πως αντιδρούν οι ομάδες μετά από ήττα».

Από την πλευρά των παικτών της ΑΕΝΚ ο Χρήστος Πετροδημόπουλος, ανέφερε: «Δεν υπήρχαμε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μια πολύ καλή ομάδα, που προερχόταν από δύο ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε περίπου όπως θέλαμε. Στο δεύτερο, όμως, μας πίεσε ο Πανιώνιος, χάσαμε το μυαλό μας και ξέφυγε το παιχνίδι. Στην συνέχεια τρέχαμε να μαζέψουμε το σκορ. Ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλύτερος και άξιζε την νίκη. Δεν υπήρχαμε στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: