Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σούκερ: «Ενδιαφέρουσα επιλογή ο Μόντριτς για τη Ρεάλ»

Σούκερ: «Ενδιαφέρουσα επιλογή ο Μόντριτς για τη Ρεάλ»
Την άποψη ότι ο Λούκα Μόντριτς μπορεί να προσθέσει περισσότερη ποιότητα στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο Νταβόρ Σούπερ στην ισπανική ιστοσελίδα «as.com». Ο θρύλος του κροατικού ποδοσφαίρου τόνισε ότι ο διεθνής χαφ της Τότεναμ είναι μία καλή επιλογή για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Νταβόρ Σούκερ στην ισπανική ιστοσελίδα «AS»

Πώς βλέπετε το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Λούκα Μόντριτς;

«Με πολύ καλό μάτι. Ελπίζω ότι πραγματικά μπορεί να γίνει παίκτης της Ρεάλ. Θα ήταν ιδανικό για το ποδόσφαιρο της Κροατίας, όπου θα αναλάβει την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τα επόμενα χρόνια. Στόχος μου είναι να αναδειχθούν νέοι παίκτες, ταλαντούχοι και πρόθυμοι να εκπροσωπήσουν επάξια την πατρίδα τους. Αυτό είναι απαραίτητο»

Τι γνωρίζετε για την υπόθεση και πως κινούνται αυτή τη στιγμή οι εμπλεκόμενες πλευρές;

«Ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Μόντριτς και ελπίζω ότι οι άνθρωποι που χειρίζονται την υπόθεση να την ολοκληρώσουν με επιτυχία. Θα ήμουν χαρούμε για αυτό. Πρόκειται για μία μεταγραφή που μπορεί να φανεί πολύ ενδιαφέρουσα».

Τι μπορεί να προσθέσει ο Μόντριτς στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο;

«Πρόκειται για έναν σπουδαίο μέσο που μπορεί να δώσει περισσότερη ποιότητα στη μεσαία γραμμή στην ομάδα. Τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας θα μπορούσαν να φέρουν μία νέα επιτυχία αυτή τη σεζόν. Είναι σημαντικό να έχουμε παίκτες που μπορούν να είναι στη διάθεση του προπονητή σε κάθε περίπτωση ή μέρος. Ο Μόντριτς είναι ένας από αυτούς».



πηγή: sport-fm.gr

Στεφανίδης: «Τυπική η παρουσία του Αθανασιάδη στη συνεδρίαση»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Στεφανίδης. Το στέλεχος της διοίκησης του Άρη αναφέρθηκε στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Λίγκας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του κόσμου στα διαρκείας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Τα εισιτήρια διαρκείας έχουν δύο ημέρες που κυκλοφορούν και έχουν δώσει μεγάλη ανάσα στις καθημερινές υποχρεώσεις της ομάδας. Βέβαια οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες και υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Ο κόσμος ευτυχώς ανταποκρίνεται . Ήδη τα χρήματα που μαζεύτηκαν έχουν δοθεί σε άμεσες ανάγκες της ομάδας. Ο κόσμος θα έρθει κοντά στην ομάδα. Όλοι γνωρίζουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο Άρης. Βγαίνουν καθημερινά νέα έξοδα.

Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στο μπάτζετ γιατί δεν έχουμε ακόμα εικόνα της πραγματικής κατάστασης της εταιρίας. Δώσαμε μια καλή εικόνα πληρώνοντας κάποιους ποδοσφαιριστές που έκαναν τεράστια υπομονή. Μη φανταστείτε ότι πήραν κανά τεράστιο ποσό.

Θέλουμε όμως για να δούμε το αγωνιστικό μπάτζετ να ξέρουμε τα έσοδα και τα έξοδα. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την αυριανή κρίσιμη συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι εάν δεν ξέρουμε το 70% των εσόδων τα οποία προέρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις χορηγίες κτλ.

Θέλουμε γεμάτο γήπεδο γιατί πρέπει να τρέξουμε και το εμπορικό κομμάτι. Γιατί και στην εταιρία Άρης Εμπορική υπάρχουν πολλά προβλήματα. Το καφέ υπολειτουργούσε, η μπυραρία είναι κλειστή εδώ και πολύ καιρό και η μπουτίκ λειτουργεί όπως λειτουργεί. Είμαστε από την Παρασκευή καθημερινά στα γραφεία και τρέχουμε όλα αυτά τα ζητήματα».

Τέλος ο κ.Στεφανίδης έδωσε και διευκρινήσεις για την παρουσία του κ.Αθανασιάδη στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας:

«Το θέμα είναι καθαρά τυπικό για να έχει ο Άρης δικαίωμα ψήφου. Δικαίωμα ψήφου έχεις μόνο είτε με τον πρόεδρο είτε με τον αντιπρόεδρο. Ο Άρης δεν έχει αντιπρόεδρο άρα μένει ο πρόεδρος. Για αυτό ακριβώς το λόγο θα έρθει στη συνεδρίαση ο κ.Αθανασιάδης για να μπορεί να ψηφίσει ο Άρης και μετά θα παρατηθεί. Η διαδικασία του πρωτοδικείου δεν προχωράει τόσο γρήγορα. Όσο για την αυριανή συνεδρίαση υπάρχει ένα πλάνο στο μυαλό μας αλλά είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα αύριο».


πηγή: metrosport.gr

Καράογλου: «Ελπίζω να κατάλαβαν το λάθος τους όσοι εγκλημάτησαν κατά του Ηρακλή»

Ο νέος Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για τα καθήκοντά του, αλλά και για το θέμα του Ηρακλή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι εγκλημάτισαν σε βάρος του Ηρακλή, θα πρέπει να αποκαταστήσουν το λάθος τους.

Ο κ. Καράογλου ξεκινώντας μίλησε για τις αρμοδιότητες του Υ.ΜΑ.-.Θ.:

«Μέχρι πριν από δυόμισι χρόνια υπήρχε το Υ.ΜΑ.-Θ., που είχε πολλές συναρμοδιότητες, δηλαδή ένας πολίτης ξεκινούσε ένα θέμα από εδώ και κατέληγε στην Αθήνα. Πριν από 2,5 χρόνια καταργήθηκε και αυτό ήταν λάθος, διότι εκτός από το μήνυμα ότι είναι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, ήταν σημαντικό και το ότι μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες και της επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας. Ξεκινάμε από το μηδέν, γιατί ακόμη και η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης που λειτουργούσε παρά τις αξιόλογες προσπάθειες του κ. Χατζηκωνσταντίνου δεν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες. Πρέπει γρήγορα να κατοχυρώσουμε τις αρμοδιότητες που θα είναι ουσιαστικές. Είμαι της άποψης ότι κάλλιο πέντε και στο χέρι πάρά δέκα και καρτέρει.

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ είμαι εδώ με συνεργάτες, προγραμματίζουμε και κουβεντιάζουμε, από την ίδρυση του υπουργείου μέχρι ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς. Καταγράφουμε τα πάντα, τις αρμοδιότητες και τι εξτρά μπορούμε να καταφέρουμε με βάση τους υπαλλήλους, που είναι 110 που το 60% είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Θα υπάρχει πλαίσιο σε λίγο καιρό και θα κάνει ό,τι μπορεί το ΥΜΑΘ που θα είναι αναπτυξιακό εργαλείο για να συμβάλλει στην επίτευξη της ισόρροπης ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου παλιά ήταν 20 εκατομμύρια, τώρα είναι 6,5 εκατομμύρια, σιγά-σιγά θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Σέβομαι και εκτιμώ ότι υπάρχει δύσκολη οικονομική συγκυρία, με λιτότητα θα τη βγάλουμε φέτος. Μέσα στη χρονιά και ασκώντας τις αρμοδιότητες ο προϋπολογισμός για το 2013 δεν μπορεί να μας καλύψει. Ξέρω ότι το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά για την Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλο».

Για τις σχέσεις του και το πλαίσιο συνεργασίας με το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, είπε:

«Είναι γνωστό ότι είμαι φίλαθλος του Ηρακλή, έχω όμως καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και όλους τους συλλόγους. Θα βοηθήσω όσο γίνεται τον Γιάννη τον Ιωαννίδη, προκειμένου μαζί να βοηθήσουμε τους συλλόγους στην Βόρεια Ελλάδα».

Τέλος, για το θέμα του Ηρακλή και την προσπάθεια επιστρπφής του στη Σούπερ Λιγκ:

«Είμαι ρεαλιστής. Όταν περνούσε ο Ηρακλής την περιπέτειά του πέρυσι, δόθηκαν πολλές υποσχέσεις, όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνει προσπάθεια για να πάει εκεί που πρέπει ο Ηρακλής. Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει ένα δ.σ. που έχει σοβαρούς ανθρώπους και που ασχολείται σοβαρά με τον Ηρακλή. Παράλληλα φαίνεται ότι υπάρχει και από την πλευρά αυτών που εγκλημάτησαν σε βάρος του Ηρακλή μια δόση μεταμέλειας. Θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβαν το εγκληματικό λάθος που έκαναν και θα δουν με θετικό τρόπο το θέμα του Ηρακλή, για να επιστρέψει στη θέση που πρέπει. Ενώ είμαι φύσει αισιόδοξος, όμως για αυτό το θέμα δεν είμαι πολύ αισιόδοξος».


πηγή: metrosport.gr

Οι αποφάσεις ενόψει εκλογών!!

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινωνία Μελών Άρη ενόψει των εκλογών της 2ας Ιουλίου.
Στην ανακοίνωση του Φορέα γίνεται λόγος για τις αποφάσεις που πάρθηκαν από την σημερινή κοινή συνεδρίαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΚΜΑ και της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών.

Αναλυτικά:
«Στις 26/6/2012 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ και της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών της 2ας Ιουλίου 2012 για τα όργανα της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ για τη διετία 2012-2014 και συζητήθηκαν-αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:

1) Ορίσθηκε Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ο κ. Παναγιώτης Μαστροθύμιος, λόγω αδυναμίας του κ. Νικου Βαλεργάκη που ορίσθηκε αρχικά από την ΓΣ του Σωματείου ως Προέδρος της Εφορευτικής Επιτροπής.

2) Δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα και με το Καταστατικό, έχουν όσα μέλη είναι οικονομικά τακτοποιημένα έως και 60 ώρες πριν την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας, δηλαδή την Παρασκευή 29/6 ώρα 21:00. Ο έλεγχος των εκλογικών καταλόγων θα γίνει από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και την Εφορευτική Επιτροπή.

3) Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ (Αλ. Παπαναστασίου 154, Γήπεδο Κλ. Βικελίδης, κάτω από τη Θύρα 1) και θα διαρκέσει από τις 09:00 έως τις 19:00.

4) Οι σταυροί προτίμησης για το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι από ένας (1) έως πέντε (5) και για την Εξελεγκτική Επιτροπή από ένας (1) έως τρεις (3). Οι σταυροί μπορούν να μπαίνουν μόνο δεξιά ή μόνο αριστερά του ονόματος.

5) Για την ψηφοφορία είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου δημοσίου εγγράφου με φωτογραφία, ενώ συνίσταται και η προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής ή ο αριθμός της συναλλαγής, εάν αυτή έχει πραγματοποιηθεί μέσω τράπεζας ή ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής κάρτας».


πηγή: metrosport.gr