Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

"Αυτές είναι οι θέσεις μας"

Συνεπείς στις θέσεις τους και τις δεσμεύσεις τους στην ιστορία του Ημίθεου και στον κόσμο των "κυανόλευκων" αποδείχτηκαν χθες οι διοικούντες του Ηρακλή, μιας και μετά την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν το βράδυ της Κυριακής χθες εστάλη στη Σούπερ Λιγκ-η γενική συνέλευση της οποίας διεξάγεται αύριο- το έγγραφο στο οποίο αποτυπώνονται οι θέσεις της ομάδας. Αυτές καταγράφονται πλήρως, με συντομία, περιεκτικότητα και σαφήνεια και φυσικά τονίζεται για ακόμη μία φορά η αδικία την οποία υπέστη ο σύλλογος με βάση τις κωμικοτραγικές αποφάσεις που πάρθηκαν πέρυσι και τις ανάλογες φετινές με τις οποίες βγαίνουν... λάδι όσες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Άλλωστε είναι κοινά παραδεκτό το γεγονός ότι ο κανονισμός δεν εφαρμόστηκε το ίδιο για όλους και ο Ηρακλής ήταν ο μοναδικός που την... πλήρωσε και απόλυτα δικαιολογημένα απαιτεί την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη.


Τρεις οι άξονες του εγγράφου

Οι "κυανόλευκοι" στο έγγραφο που απέστειλαν στη διοργανώτρια αρχή και εκθέτουν τις απόψεις τους κινούνται σε τρεις άξονες. Πρώτον θεωρούν ότι από τη στιγμή που υποβιβάστηκε ο Ηρακλής το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τις ομάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθούν. Τώρα πως πέρυσι το έπραξαν και φέτος η κατάσταση άλλαξε άρδην είναι άλλη μία μεγάλη ιστορία... Αυτό δεν αποτελεί από πλευράς Ηρακλή κάτι το εκδικητικό, αλλά πολύ απλά συνιστά την απόλυτη εφαρμογή των κανονισμών που ευαγγελίζονται άπαντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά εφαρμόστηκε δυστυχώς για τον Ημίθεο κατά το δοκούν.

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την αποκατάσταση του συλλόγου που επλήγη τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά φυσικά. Αυτό μάλιστα αποτελεί το κεντρικό νόημα του εγγράφου και ήταν το κεντρικό σύνθημα στα χείλη όλων των Ηρακληδέων που δε σταμάτησαν εδώ και 1,5 χρόνο σχεδόν να διαδηλώνουν για την οριστική δικαίωση της ομάδας τους. Τέλος προτείνεται η σύσταση μίας επιτροπής που θα αποτελείται από τη Σούπερ Λιγκ, την ΕΠΟ και ένα μέλος της διοίκησης του Ηρακλή προκειμένου να συζητηθούν οι συνέπειες-σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο- σε περίπτωση που αυξηθούν οι ομάδες σε 20 στο νέο πρωτάθλημα, εφόσον βεβαίως αυτή η πρόταση γίνει δεκτή.

Στους κόλπους της ομάδας επικρατεί αισιοδοξία πάντως για τις αποφάσεις που θα παρθούν και για την αποδοχή που θα έχουν τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων της ομάδας, ενώ όπως τους τονίστηκε από την πλευρά της Σούπερ Λιγκ είναι πανέτοιμοι να παραστούν και οι ίδιοι.
Δεν πρέπει να λησμονείται όμως και το γεγονός ότι επίκειται
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο που επέστρεψε από την Πολωνία και το Euro και οφείλει να έχει μία συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας, αν και δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία του ραντεβού.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: