Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Καράογλου: «Ελπίζω να κατάλαβαν το λάθος τους όσοι εγκλημάτησαν κατά του Ηρακλή»

Ο νέος Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για τα καθήκοντά του, αλλά και για το θέμα του Ηρακλή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι εγκλημάτισαν σε βάρος του Ηρακλή, θα πρέπει να αποκαταστήσουν το λάθος τους.

Ο κ. Καράογλου ξεκινώντας μίλησε για τις αρμοδιότητες του Υ.ΜΑ.-.Θ.:

«Μέχρι πριν από δυόμισι χρόνια υπήρχε το Υ.ΜΑ.-Θ., που είχε πολλές συναρμοδιότητες, δηλαδή ένας πολίτης ξεκινούσε ένα θέμα από εδώ και κατέληγε στην Αθήνα. Πριν από 2,5 χρόνια καταργήθηκε και αυτό ήταν λάθος, διότι εκτός από το μήνυμα ότι είναι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, ήταν σημαντικό και το ότι μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες και της επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας. Ξεκινάμε από το μηδέν, γιατί ακόμη και η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης που λειτουργούσε παρά τις αξιόλογες προσπάθειες του κ. Χατζηκωνσταντίνου δεν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες. Πρέπει γρήγορα να κατοχυρώσουμε τις αρμοδιότητες που θα είναι ουσιαστικές. Είμαι της άποψης ότι κάλλιο πέντε και στο χέρι πάρά δέκα και καρτέρει.

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ είμαι εδώ με συνεργάτες, προγραμματίζουμε και κουβεντιάζουμε, από την ίδρυση του υπουργείου μέχρι ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς. Καταγράφουμε τα πάντα, τις αρμοδιότητες και τι εξτρά μπορούμε να καταφέρουμε με βάση τους υπαλλήλους, που είναι 110 που το 60% είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Θα υπάρχει πλαίσιο σε λίγο καιρό και θα κάνει ό,τι μπορεί το ΥΜΑΘ που θα είναι αναπτυξιακό εργαλείο για να συμβάλλει στην επίτευξη της ισόρροπης ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου παλιά ήταν 20 εκατομμύρια, τώρα είναι 6,5 εκατομμύρια, σιγά-σιγά θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Σέβομαι και εκτιμώ ότι υπάρχει δύσκολη οικονομική συγκυρία, με λιτότητα θα τη βγάλουμε φέτος. Μέσα στη χρονιά και ασκώντας τις αρμοδιότητες ο προϋπολογισμός για το 2013 δεν μπορεί να μας καλύψει. Ξέρω ότι το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά για την Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλο».

Για τις σχέσεις του και το πλαίσιο συνεργασίας με το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, είπε:

«Είναι γνωστό ότι είμαι φίλαθλος του Ηρακλή, έχω όμως καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και όλους τους συλλόγους. Θα βοηθήσω όσο γίνεται τον Γιάννη τον Ιωαννίδη, προκειμένου μαζί να βοηθήσουμε τους συλλόγους στην Βόρεια Ελλάδα».

Τέλος, για το θέμα του Ηρακλή και την προσπάθεια επιστρπφής του στη Σούπερ Λιγκ:

«Είμαι ρεαλιστής. Όταν περνούσε ο Ηρακλής την περιπέτειά του πέρυσι, δόθηκαν πολλές υποσχέσεις, όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνει προσπάθεια για να πάει εκεί που πρέπει ο Ηρακλής. Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει ένα δ.σ. που έχει σοβαρούς ανθρώπους και που ασχολείται σοβαρά με τον Ηρακλή. Παράλληλα φαίνεται ότι υπάρχει και από την πλευρά αυτών που εγκλημάτησαν σε βάρος του Ηρακλή μια δόση μεταμέλειας. Θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβαν το εγκληματικό λάθος που έκαναν και θα δουν με θετικό τρόπο το θέμα του Ηρακλή, για να επιστρέψει στη θέση που πρέπει. Ενώ είμαι φύσει αισιόδοξος, όμως για αυτό το θέμα δεν είμαι πολύ αισιόδοξος».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: