Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Ο Σαλπιγγίδης θα φύγει αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό»

Ο Κώστας Ορφανός μίλησε στα «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη δύσκολη επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ δηλώνοντας πως είναι απαισιόδοξος για το μέλλον, ενώ πρόσθεσε πως ο Σαλπιγγίδης θα αποχωρήσει από τον σύλλογο σε περίπτωση που έρθει πρόταση από το εξωτερικό.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Είναι δύσκολη περίοδος. Τα μηνύματα που παίρνουμε δεν είναι τα καλυτέρα για τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλη την κοινωνία. Δεν υπάρχει ο ενθουσιασμός που υπήρχε πάντα και αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την ομάδα μας, καθώς ο κόσμος του ΠΑΟΚ βλέπει την Τούμπα κάτι πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του. Δεν έχει απολυτή σχέση η ομάδα με τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια κακή οικονομική συγκυρία υπαρχόντων των υποχρεώσεων δεν μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντα βοηθούσε ειδικά τα τελευταία χρόνια. Πολλές φορές γίνονταν sold out. Αλλά τα οικονομικά δεδομένα ανατράπηκαν και σε όλη την κοινωνία».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα τη νέα περίοδο: «Εξαρτάται τι εννοούμε ανταγωνιστική ομάδα. Αν το συγκρίνουμε με τα οικονομικά δεδομένα των άλλων ομάδων ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα, γιατί ακόμη και αν δεν πωληθούν πολλά διαρκείας σε ματς που θα κρίνει ο κόσμος θα γεμίσει η Τούμπα. Αν μιλάμε για ανταγωνιστικό επίπεδο πολλών βαθμών κάτω από την κορυφή τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί. Και ο Παναθηναϊκός αναμένεται να φανεί ισχυρός φέτος γιατί το μπάτζετ του και πάλι θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον ΠΑΟΚ. Οι φιλοδοξίες, όπως φαίνεται θα φτάνουν ως την έξοδο στην Ευρώπη. Βέβαια μόνο τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ να αγωνιστούν ο ΠΑΟΚ εύκολα βγαίνει στην Ευρώπη, καθώς εδώ βγήκε και ο Αστέρας Τρίπολης έστω και από σπόντα, ενώ σώθηκε στα χαρτιά πέρυσι. Δεν λέω ότι έτσι θα είμαστε μια χαρά. Εγώ ρωτάω. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν μειώθηκε το μπάτζετ αφού οι στόχοι στην ίδια κατεύθυνση κινούνταν;».

Για την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξει η ομάδα σε παίκτες από την ακαδημία: « Η αίσθησή μου είναι ότι αυτό με τα νέα παιδιά θα έπρεπε να ξεκινήσει από την πρώτη μέρα του Ζαγοράκη στα ηνία της ομάδας, γιατί είχε καθολική αποδοχή τότε από τον κόσμο. Ήταν κάτι το εφικτό. Τώρα κάνουμε κριτική εκ των υστέρων, αλλά είναι μια αλήθεια, γιατί τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με μεγαλύτερο σκεπτικισμό και όχι μόνο με τον ενθουσιασμό».

Για τις πιθανότητες παραμονής του Σαλπιγγίδη στην Τούμπα: «Αγωνιστικά ο Σαλπιγγίδης θα πρέπει να μείνει. Αλλά από κει και πέρα με αυτά που ακούγονται στα οικονομικά δεδομένα, θεωρώ πως αν υπάρξει καλή πρόταση από το εξωτερικό θα φύγει από την Τούμπα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο στα οικονομικά για να μη φύγει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εγώ δεν λέω ότι είχε ιδιαίτερα καλή απόδοση, γιατί είχε περισσότερες δυνατότητες. Προφανώς δεν ήταν κακός, αλλά δεν έκανε τη διαφορά με βάση το συμβόλαιο και τις δυνατότητες που έχει. Είναι αξιέπαινο που μπόρεσε να σταθεί και να προκαλέσει το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων. Τον Δημήτρη τον έφερα εγώ στον ΠΑΟΚ και ήθελε πάντα να είναι στην ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ, γιατί αλλιώς αν σκεφτόταν μόνο επαγγελματικά θα έμενε στον Παναθηναϊκό. Αν υπάρξει όμως πρόταση από το εξωτερικό δεν θα μείνει».

Για το ποσό των 80.000 που έδωσε ο Κωνσταντινίδης στον Μουσλίμοβιτς για να εξασφαλίσει ο Δικέφαλος την αδειοδότηση: «Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έχει χάσει χρήματα. Όταν ζήτησαν όμως αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω τους κατηγορούμε κιόλας γιατί τα ζητάνε. Αυτό είναι προς τιμήν του και δεν ξέρω γιατί το έκανε, αλλά επαναλαμβάνω ότι το έχουν κάνει πολλοί στον ΠΑΟΚ».

Για το αν πρέπει να παραμείνει ο Τσιρίλο και τη νέα σεζόν: «Δεν είναι μόνο το θέμα Τσιρίλο. Όταν ο ΠΑΟΚ βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ με 7-8 παίκτες να είναι 33-34 χρονών τότε θα έπρεπε να γίνεται η ανανέωση του έμψυχου υλικού. Μετά από τρία χρόνια ερχόμαστε και λέμε πάλι για τον Τσιρίλο. Αν του κάνει πρόταση ο ΠΑΟΚ με 50.000 ευρώ να μείνει τότε θα μείνει; Αν οικονομικά ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να τον κρατήσει τότε δεν θα μείνει στην ομάδα και δεν πρέπει να μείνει. Δεν θα πρέπει να αμείβεται δυσανάλογα με άλλα παιδιά που μπορούν να δώσουν τα ίδια πράγματα στην ομάδα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: