Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Αύριο ραντεβού με τον Πιλάβιο, δεν μπορεί να είναι αμέτοχος»

Ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής, Αργύρης Ασφαλτίδης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για την προσπάθεια της ομάδας να αποκατασταθεί η αδικία και να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ.

Ο κ. Ασφαλτίδης τόνισε αναλυτικά:

«Ένα δίκαιο είναι σωστό όταν διαρκεί στο χρόνο. Όποιος επεμβαίνει στο πλαίσιο και το αλλοιώνει μονομερώς κατά το δοκούν δεν μπορεί να είναι δίκαιο. Εφόσον μεσούσης της περιόδου τροποποιήθηκε ο κανονισμός, αυτό δεν είναι δίκαιο. Ή θα πρέπει να υποβιβαστούν και οι ομάδες που έχουν τα ίδια προβλήματα που είχε και πέρυσι ο Ηρακλής ή να αποκατασταθεί η τάξη με την άνοδο του Ηρακλή. Πρέπει λοιπόν να αποκατασταθεί ο Ηρακλής και να γίνει ακόμη πιο εμπορικό το πρωτάθλημα, αν το βλέπουμε από εμπορικό πρίσμα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις και από άλλες ομάδες και να ζητούν την άνοδο είπε:

«Σε όποιον φορέα έχουμε εκθέσει τις απόψεις μας, όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων μας. Από τη ΓΓΑ ως την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι αυτό το δίκαιο να μετουσιωθεί σε έργο. Πρακτικά, πώς θα πρέπει ο Ηρακλής να αποκατασταθεί στη Σούπερ Λιγκ. Αυτό που προτείνουμε είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία να έχει μέσα και έναν εκπρόσωπό μας και εκπρόσωπο της ομοσπονδίας και της διοργανώτριας, για να δούμε και την οικονομική παράμετρο που δεν την υποτιμούμε.

Ας εξεταστούν αυτές οι παράμετροι και θα βρεθεί η άκρη. Ο αριθμός είκοσι για το νέο πρωτάθλημα προκύπτει μέσα από το αίτημα των ομάδων, του Εργοτέλη, του Παναιτωλικού και της Δόξας Δράμας. Σας θυμίζω ότι υπάρχουν και δημόσιες τοποθετήσεις. Όταν βγαίνει ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και σε δημόσιες τοποθετήσεις του είναι υπέρ των αιτημάτων του Ηρακλή, κάτι σημαίνει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με το θέμα των αδειοδοτήσεων:

«Το τελευταίο πρόσχημα για να υποβιβαστεί ο Ηρακλής ήταν η διακωμώδηση του αθλήματος σύμφωνα με το άρθρο 26. Αυτό που συμβαίνει τόσο καιρό τι είναι αν δεν είναι διακωμώδηση του αθλήματος με το θέμα των αδειοδοτήσεων; Ο μόνος τρόπος για να αποκαταστήσουν το σωματείο είναι η επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ».

Τέλος, για το αν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις του Ηρακλή με την ΕΠΟ και το Σοφοκλή Πιλάβιο είπε:

«Η σχέση με την ομοσπονδία ήταν σε πολύ κακό επίπεδο, έχει αποκατασταθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας, αυτό όμως δεν αρκεί. Έχουμε αύριο το μεσημέρι μια συνάντηση με τον κ. Πιλάβιο. Είναι ο απόλυτος άρχοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν μπορεί να είναι αμέτοχος στη διαδικασία.

Αυτός είναι ο ανώτατος ρυθμιστής, θα τον καταστήσουμε κοινωνό των θέσεών μας και θα τον θέσουμε προ των ευθυνών του. Οι κινήσεις είναι συνδυασμένες και προς την ομοσπονδία και προς την διοργανώτρια αρχή. Θυμόμαστε τις μεθοδεύσεις κάποιων σωματείων για να πέσει ο Ηρακλής, δεν υπάρχει λήθη. Δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Έχει την ευθύνη, αλλά και τη βούληση να αποκαταστήσει την τάξη».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: