Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στο HALL OF FAME Μπούμπκα, Κόε!!

Στο HALL OF FAME Μπούμπκα, Κόε
Οι Σεργκέι Μπούμπκα και Σεμπάστιαν Κόε ανήκουν από τη Δευτέρα στο HALL OF FAME του παγκόσμιου στίβου, όπως αποφάσισε και ανακοίνωσε η IAAF.

Ο 48χρονος Ουκρανός, παγκόσμιος ρέκορντμαν και έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού στο επί κοντώ, είναι πλέον πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του, ενώ κατέχει και τη θέση του αντιπροέδρου στην παγκόσμια ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού. Έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 και τέσσερα χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου και ένα χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Συνολικά στην καριέρα του, σημείωσε 35 παγκόσμια ρεκόρ, 17 στον ανοιχτό και 18 στον κλειστό στίβο.

Από την άλλη, ο 55χρονος Βρετανός πρωταθλητής των 800 και 1.500 μέτρων έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στα 1.500 μέτρα το 1980 στη Μόσχα και το 1984 στο Λος Άντζελες, ενώ κατέκτησε ισάριθμα ασημένια μετάλλια στα 800 μέτρα σε αμφότερες τις διοργανώσεις. Το 1986 στη Στουτγκάρδη, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 800 μέτρα, ενώ κατέκτησε το ασημένιο στα 1.500 μέτρα. Επίσης, έχει ένα χάλκινο κι ένα ασημένιο στα 800 μέτρα από τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της Πράγας το 1978 και της Αθήνας το 1982 αντίστοιχα. Εκτός από αντιπρόεδρος της IAAF, είναι επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ήδη, στο HALL OF FAME βρίσκονται οι: Αλμπέρτο Χουαντορένα (Κούβα), Μάικλ Τζονσον (ΗΠΑ), Ιρένα Σεβίνσκα (Πολωνία), Φάνι Μπλάνκερς-Κόεν (Ολλανδία), Τζάκι-Τζόινερ Κέρσι (ΗΠΑ), Καρλ Λιούις (ΗΠΑ), Πάαβο Νούρμι (Φινλανδία), Τζέσε Όουενς (ΗΠΑ), Εμίλ Ζάτοπεκ (Τσεχία) και Αμπέμπε Μπεκίλα (Αιθιοπία).


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: