Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Σε… πόλεμο!!

Δύο αγώνες που θα έρθουν αντιμέτωπες ομάδες της Μαδρίτης με εκείνες της Βαρκελώνης ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Primera Division. Εκτός έδρας «δοκιμασία» για Βαλένθια.

Σε… πόλεμο!
Το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Εσπανιόλ και της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Primera Division.

Φυσικά, ο δεύτερος αγώνες είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής, με τους Καταλανούς να προέρχονται από την ήττα από την Σοσιεδάδ και οι «ροχινμπλάνκος» από τη σπουδαία νίκη επί της συμπολίτισσας, Ρεάλ.

Οι «μπλαουγκράνα» θα αγωνιστούν χωρίς τον τραυματία Βερμάλεν, αλλά το κλίμα στις τάξεις του συλλόγου δεν είναι καθόλου καλό. Από την πλευρά της, η Ατλέτικο δεν υπολογίζει τον Κορέα (τραυματίας) και ο Μιράντα είναι αμφίβολος.

Η Ρεάλ προέρχεται από δύο ήττες και θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς τον τραυματία Μόντριτς και τον τιμωρημένο Καρβαχάλ. Από την πλευρά της, η Εσπανιόλ δεν υπολογίζει τον Μπαϊγί και τον Βασκέζ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η εκτός έδρας αναμέτρηση της Βαλένθια στη Θέλτα. Οι «νυχτερίδες» δείχνουν σε πολύ κατάσταση και απέχουν τέσσερις πέντε βαθμούς από την κορυφή, αν και η Ρεάλ έχει ένα ματς λιγότερο (εξαιτίας της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων). Η ομάδα του Νούνο θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Γκαγιά, τον τραυματία Πιάτι και ο Άλβες είναι αμφίβολος. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι μετρούν οχτώ ήττες στα τελευταία εννιά ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετά την ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Κύπελλο.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή 09/01

Λεβάντε-Λα Κορούνια (21:45)

Σάββατο 10/01

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ (17:00)
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ (19:00)
Θέλτα-Βαλένθια (21:00)
Εϊμπάρ-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 11/01

Αλμερία-Σεβίλλη (13:00)
Μπιλμπάο-Έλτσε (18:00)
Γρανάδα-Σοσιεδάδ (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 12/01

Ράγιο Βαγεκάνο-Κορδόβα (21:45)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Παρασκευή 16/01

Κόρδοβα-Εϊμπάρ (21:45)

Σάββατο 17/01

Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγεκάνο (17:00)
Βαλένθια-Αλμερία (19:00)
Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 18/01

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης (13:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα (18:00)
Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα (20:00)
Έλτσε-Λεβάντε (22:00)
Σεβίλλη-Μάλαγα (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση στα χαρτιά ο Ολυμπιακός!

Στον Ολυμπιακό κατακυρώθηκε ο προημιτελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση του αθλ. δικαστή.Δικαίωμα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ έχουν οι «πράσινοι».Καλείται να ορίσει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός η ΕΟΚ.

Πρόκριση στα χαρτιά ο Ολυμπιακός
Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κέρδισε στα χαρτιά από τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει στις 9 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ με 77-76, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προχωρήσει σε καταγγελία για την παρουσία του (τότε) προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο γήπεδο.

Αρχικά ο αθλητικός δικαστής είχε δηλώσει αναρμόδιος να εκδικάσει την υπόθεση, ωστόσο ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ που τον υποχρέωσε να την εκδικάσει, καθώς ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αναλαμβάνει και τις υποθέσεις του Κυπέλλου εφόσον αφορούν ομάδες της Α1.

Ακολούθησε η αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός μέχρι να... διαλευκανθεί η κατάσταση και τελικά ο αθλητικός δικαστής το μεσημέρι της Παρασκευής έκανε δεκτή την καταγγελία του Ολυμπιακού, στερεί από τον Παναθηναϊκό την πρόκριση και την απονέμει στους Πειραιώτες. Πλέον η ΕΟΚ, ως διοργανώτρια του Κυπέλλου, καλείται να ορίσει τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία. Λόγω των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στην Ευρώπη, το πρώτο κενό υπάρχει την εβδομάδα μεταξύ 16 και 22 Φεβρουαρίου (καθώς ήταν προγραμματισμένο αρχικά να γίνει στις 21/2 ο τελικός). Πάντως η πλευρά του Παναθηναϊκού διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ. Υπενθυμίζεται πως ήδη στον τελικό έχει προκριθεί ο Απόλλων Πατρών νικώντας στα ημιτελικά τη Νέα Κηφισιά.

Η απόφαση η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρει: ΔΕΧΕΤΑΙ την από 13-10-2014 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την απώλεια αγώνα Κυπέλλου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΕ στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α την 9-10-2014 μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στον ΠΑΟΚ ο Νομπόα!!

Μια σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ, που ανακοίνωσε τον Κριστιάν Νομπόα! Δείτε το πλήρες βιογραφικό του 29χρονου άσου που έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» για τον τίτλο.

Στον ΠΑΟΚ ο Νομπόα!
Η επίσημη ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Κριστιάν Νομπόα, ο οποίος υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιό του που έχει ισχύ ως τις 30/6/2017!

O Κριστιάν Νομπόα γεννήθηκε στις 09.04.1985 στο Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο στην ηλικία των οκτώ ετών στις ακαδημίες της Φιλαμπλάνκο κι έπειτα σ’ εκείνες της Ελ Νασιονάλ πριν τον αποκτήσει η Εμελεκ σε ηλικία 16 ετών.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία ήρθε στις 22.02.004 στη νίκη της Εμελεκ επί της Ελ Νασιονάλ. Παρά το μικρό της ηλικίας του ο Νομπόα καθιερώθηκε άμεσα στην 11άδα από τον Νέστορ Κραβιότο χάρη στο μυαλωμένο και γεμάτο ουσία παιχνίδι του που πολύ γρήγορα τον κατάστησε έναν από τους ηγέτες της ομάδας. Στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν ο Νομπόα έφτασε τις 25 συμμετοχές, ενώ σημείωσε και τρία γκολ, ενώ στην καριέρα του εκεί συμπλήρωσε 89 συμμετοχές και 8 γκολ.

Με την κλήση του στην Εθνική Εκουαδόρ, το 2007 ήρθε και η μεταγραφή του στην Ευρώπη. Ο Κουρμπάν Μπερντίγιεφ της Ρούμπιν Καζάν ταξίδεψε μέχρι την Ισπανία για να τον συναντήσει και να τον πείσει να μεταγραφή στην άσημη τότε ρώσικη ομάδα και τα κατάφερε. Ο Νομπόα απέρριψε προτάσεις από Κολομβία, Βέλγιο και Πορτογαλία και ετοίμασε βαλίτσες για το παγωμένο Καζάν.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες προσαρμογής, ο 29χρονος μέσος καθιερώθηκε άμεσα στην 11άδα και έγινε ο κινητήριος μοχλός της Ρούμπιν που κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα (2008, 2009). Χαρακτηριστικό της αποδοχής του είναι πως έγινε ο πρώτος ξένος στην ιστορία του συλλόγου που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στη Ρωσία ο Νομπόα κατόπιν προτροπής του Μπερντίγιεφ προσάρμοσε το παιχνίδι του στο ευρωπαϊκό στυλ δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα και στο ανασταλτικό κομμάτι κι έγινε ένας ολοκληρωμένος box to box μέσος με την ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι, να ορίζει το ρυθμό ελέγχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, να πατάει περιοχή και όταν έχει την ευκαιρία να τελειώνει τις φάσεις με όπλο το πολύ καλό σουτ του. Το σημαντικότερο γκολ του, πάντως, ήρθε από το σημείο του πέναλτι και χάρισε στη Ρούμπιν τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα του αγαπημένου του Τσάβι. Συνολικά μέτρησε σε όλες τις διοργανώσεις 140 συμμετοχές, με 27 γκολ και 14 ασίστ με τη φανέλα της Ρούμπιν, δυο εκ των οποίων τις σημείωσε εναντίον του ΠΑΟΚ για το Europa League (2-2 στο Καζάν, 1-1 Τούμπα).

Το 2012 κι αφού η Ρούμπιν είχε απορρίψει προτάσεις από κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Ντόρτμουντ και η Νάπολι για την μεταγραφή του, η Ντιναμό Μόσχας πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στη Μόσχα, όπου επίσης, ήταν βασικός κι αναντικατάστατος και παρέμεινε μέχρι τώρα οπότε ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του, μετρώντας 92 συμμετοχές, 12 γκολ και 11 ασίστ.

Παράλληλα, μετράει ήδη 48 συμμετοχές και 3 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Εκουαδόρ, με την οποία συμμετείχε και στο πρόσφατο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Ο Κριστιάν Νομπόα, γιος της Σόνιας και του Φερνάντο, έχει δύο αδέρφια, τον Ρομπέρτο και τον Νταβίν που επίσης ασχολείται με το ποδόσφαιρο και παίζει στην Εμελεκ. Είναι παντρεμένος με την Ολια Ρομάνοβα και έχει δύο παιδιά, τον Κρίστοφερ και τον Λούκας».

«Κατ’ αρχήν συμφωνία Μπλάνκο-Ολυμπιακού»

Ο μάνατζερ του Μπλάνκο βάζει για τα καλά στο… κόλπο της απόκτησης του Αργεντινού άσου της Γουέστ Μπρομ τον Ολυμπιακό!

«Κατ’ αρχήν συμφωνία Μπλάνκο-Ολυμπιακού»
Μιλώντας σε ιστοσελίδες της Αργεντινής ο εκπρόσωπος του αργεντινού έκανε λόγο για κατ’ αρχήν συμφωνία των ερυθρολεύκων με τον παίκτη, ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο και του ΠΑΟΚ!

«Πολλές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί για τον Σέμπα. Η πρώτη ομάδα με την οποία μιλήσαμε είναι ο ΠΑΟΚ. Τον θέλει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχει μπει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει πλέον προπονητή τον προηγούμενο της Πόρτο», τόνισε και συνέχισε:

«Υπάρχει μια συμφωνία σε πρώτη φάση με αυτούς», τόνισε και κατέληξε επισημαίνοντας ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή μένει στην Αγγλία και τη Γουέστ Μπρομ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σίβοκ: «Θα ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Τόμας Σίβοκ επιβεβαιώνει ο Τσέχος στόπερ, ο οποίος παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να παίξει στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Σίβοκ: «Θα ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ»
Ο Τόμας Σίβοκ φαίνεται αυτή τη στιγμή πως είναι ο «Νο1» στόχος του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνάς του.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ επιβεβαίωσε πως είναι ένας από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, όμως τώρα ο Τσέχος στόπερ επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τους Θεσσαλονικείς.

Μάλιστα, ο διεθνής άσος παρουσιάστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους «ασπρόμαυρους», αρκεί βέβαια να τον αφήσει η Μπεσίκτας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σίβοκ στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Σπορ του Βορρά»

Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτησή του: «Ο ατζέντης μου διαπραγματεύεται με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν γνωρίζω ποια κατάληξη θα έχει το θέμα. Αυτή τη στιγμή είμαι στην Πράγα, καθώς στην Τουρκία υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα μέχρι τέλος του μήνα. Είμαι παίκτης της Μπεσίκτας, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Προσωπικά κι εφόσον η Μπεσίκτας θέλει να με παραχωρήσει θα ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι η ομάδα διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και πως στόχος της είναι να το κατακτήσει ώστε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν έχει ενημερωθεί από τους Νέτσιντ και Ντρόμπνι με τους οποίους είναι συμπαίκτες στην Μπεσίκτας: «Ξέρω πάρα πολλά. Μίλησα τις προηγούμενες ημέρες με τον Τόμας Νέτσιντ. Βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Πράγα. Μου είπε τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν άτυχος, καθώς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος τότε, όπως μου είπε, όμως η ομάδα, η πόλη της Θεσσαλονίκης και ο κόσμος της είναι καταπληκτικός. Και δεν μου το είπε μόνον ο Τόμας, αλλά και ο Ντρόμπνι, που έπαιξε ως αντίπαλος. Ο Ντρόμπνι μου τόνισε, ότι το γήπεδο του ΠΑΟΚ όταν είναι γεμάτο μετατρέπεται σε… κόλαση για κάθε αντίπαλο. Μοιάζει πολύ με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Μπεσίκτας».

Κοντά σε Χουμπούτια η Κέρκυρα!

Αναμένεται η ανακοίνωση του Ακάκι Χουμπούτια από την Κέρκυρα. Εντός της ημέρας οι εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις του Γεωργιανού στόπερ. Εξελίξεις και με Φάμπιο.

Κοντά σε Χουμπούτια η Κέρκυρα
Με καθυστέρηση λίγων ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί από την Κέρκυρα ο Ακάκι Χουμπουτία, που βρίσκεται στην Αθήνα για να περάσει τις εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Γεωργιανού στόπερ περιμένουν οι άνθρωποι της Κέρκυρας για να προχωρήσουν στις υπογραφές. Ο 28χρονος θα αναχωρήσει το συντομότερο δυνατο για το νησί, αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, για να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο 20 φορές διεθνής με την Γεωργία έχει μείνει ελεύθερος μετά από θητείες σε Ζβέζντα, Κάουνας, Σιλουτέ, Βίλνιους, Γκας Μέταν, Σαμσουανσπόρ και Μορντόβια και θα αντικαταστήσει στο ρόστερ τον Μπεν Σαμπάτ.

Παράλληλα, οι «Φαίακες» σκοπεύουν να προχωρήσουν την περίπτωση του Φάμπιο, που ενδέχεται να αποκτηθεί δανεικός από τον Ατρόμητο. Το τελευταίο διάστημα πάντως υπήρχαν και άλλες λύσεις από το εξωτερικό, αλλά δεν εξελίχθηκαν. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, αλλά…»

Ικανό βάσει φανέλας κι εφόσον είναι προσεκτικός να εκπλήξει την Μπαρτσελόνα, παρότι δεν είναι φαβορί, θεωρεί τον Παναθηναϊκό ο Μάνος Μανουσέλης όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, αλλά…»
Φαβορί την Μπαρτσελόνα, παρά τα αγωνιστικά της προβλήματα και την κακή της φόρμα, έχρισε ο Μάνος Μανουσέλης για την αποψινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ωστόσο κατέστησε σαφές πως δεν είναι… ξεγραμμένος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλυσε την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, αλλά και τη χθεσινή εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο με το παράδοξο της συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη για μόλις 19 λεπτά.

Αναλυτικά, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στον Αντώνη Καρπετόπουλο για:

-την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού εν όψει Μπαρτσελόνα: «Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, κακά τα ψέματα, δεν είναι το φαβορί. Δεν είναι μια συνάντηση που να θυμίζει τα επικά παιχνίδια του παρελθόντος. Έχει όμως το ειδικό βάρος και τη φανέλα γι’ αυτό το επίπεδο και καλείται να κάνει την υπέρβαση. Να μην κάνει λάθη και να παίξει σωστά, όπως κάνει στο ΟΑΚΑ όπου η απόδοσή του έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα ματς εκτός έδρας».

-το προφίλ της Μπαρτσελόνα: «Τα παιχνίδια στο Top 16 μοιάζουν περισσότερο με ματς των play offs. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή επτά χρόνια. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στο πέντε εναντίον πέντε και δεν πάει στην τύχη καμία κατοχή. Παίζει το ίδιο εντός κι εκτός έδρας δείχνοντας προσήλωση σε κάθε συνθήκη. Αυτή τη στιγμή προέρχεται από τρεις σερί ήττες, της λείπουν ο Ναβάρο, ο Όλεσον και ο Αμπρίνες, ενώ έχει αλλάξει κάποια πράγματα με τη συμμετοχή των Ντόελμαν και Σατοράνσκι που φέτος ανακαλύπτουν τι σημαίνει Ευρωλίγκα».

-το μειονέκτημα του Παναθηναϊκού: «Πιστεύω πως το βασικότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην αρχή της σεζόν ήταν οι τραυματισμοί και δεν μπορούσε να κάνει την προετοιμασία που θα ήθελε. Μετά, με την επιστροφή των τραυματιών, μπήκε σε έναν νέο ρυθμό, με έναν προπονητή που ήθελε πιο γρήγορο παιχνίδι. Τώρα η ομάδα έχει πάλι κάποιους τραυματισμούς και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει το ρόστερ του. Με εξαίρεση τον Μπατίστα δεν έχει άλλον παίκτη να παίζει κοντά στο καλάθι, κάτι που ισχύει και με τον Ολυμπιακό».

-τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι: «Το Μιλάνο παρουσίασε μια ομάδα που τη μοναδική ιδέα που είχε ήταν να ποστάρει τους κοντούς του Ολυμπιακού. Όταν ο Ολυμπιακός το αντιμετώπισε αυτό, δεν είχε άλλα προβλήματα. Τα γκαρντ τους δεν είχαν πολλές ιδέες και όταν άλλαξε ρυθμό ο Ολυμπιακός, η Αρμάνι απλά δεν μπορούσε».

-το γεγονός ότι ο Σπανούλης έπαιξε μόλις 19 λεπτά: «Θα είναι μεγάλο λάθος να θεωρηθεί κανόνας ότι χθες δεν έπαιξε πολύ ο Σπανούλης. Αυτό που έκανε η Μάλαγα που εστίασε στον Σπανούλη κι αυτός έδωσε δέκα ασίστ, αλλά και χθες που ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο παιχνίδι χωρίς τον Σπανούλη, είναι δύο ακραίες καταστάσεις. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση».

«Είπε όχι για Ολυμπιακό ο Μπαλοτέλι»

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί ως δανεικός στον Ολυμπιακό παρουσιάζεται ο Μάριο Μπαλοτέλι, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

«Είπε όχι για Ολυμπιακό ο Μπαλοτέλι»
Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του Μάριο Μπαλοτέλι, η ΠΑΕ Ολυμπιακός διέψευσε ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ιταλού επιθετικού της Λίβερπουλ.

Ωστόσο, στην Αγγλία και την Ιταλία καθημερινά υπάρχουν ειδήσεις για το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον διεθνή άσο.

Τελευταία εκείνη της αγγλικής «Daily Star», η οποία υποστηρίζει ο Μπαλοτέλι δεν επιθυμεί να παίξει στους πρωταθλητές Ελλάδας με τη μορφή δανεισμού από την αγγλική ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνω από μισό δις ζητάει ο Μέσι για να αφήσει την Μπαρτσελόνα!!

Θετικός στο ενδεχόμενο να συζητήσει την οποιαδήποτε πρόταση παρουσιάζεται ο Λιονέλ Μέσι, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Πάνω από μισό δις ζητάει ο Μέσι για να αφήσει την Μπαρτσελόνα!
Νέο δημοσίευμα από την Αγγλία αναφέρει πως ο Λιονέλ Μέσι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Το ποσό που φέρεται να ζητάει ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είναι 640.000.000 ευρώ για εξαετές συμβόλαιο. Δείτε ομάδες μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του.

Καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα που αφορούν το μέλλον του Λιονέλ Μέσι και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία την Τσέλσι και το ενδιαφέρον της για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος αποτελεί τον διακαή πόθο του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σήμερα η σκανδαλοθηρική «Sun» γράφει «Είμαι δικός σας για… 640 εκατ ευρώ»! Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο διεθνής άσος παρουσιάζεται θετικός να ακούσει οποιαδήποτε πρόταση, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Το παραπάνω – αστρονομικό – ποσό μπορούν να δώσουν σύλλογοι όπως η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν. Αν συνυπολογίσουμε και τη ρήτρα αποδέσμευσης ρου του Μέσι από τη Μπαρτσελόνα, τότε το συνολικό ποσό μπορεί να ξεπεράσει τα 900 εκατ. ευρώ.

«Ο Μέσι σκέφτεται να αφήσει την Μπαρτσελόνα. Έχει απηυδήσει με πολλά πράγματα στον σύλλογο και είναι δύσκολο να αντιστραφεί η κατάσταση», καταλήγει το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δοκιμασίες» για τους πρωτοπόρους!

Με νίκες θέλουν να μπουν και στο 2015 η Μαρσέιγ και η Λιόν, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος. Το «τρίποντο» ψάχνει και η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Δοκιμασίες» για τους πρωτοπόρους
Να συνεχίσουν με νίκες στο Championnat φιλοδοξούν η πρωτοπόρος Μαρσέιγ και η δεύτερη Λιόν, που αγωνίζονται με Μονπελιέ, εκτός και Τουλούζ, εντός έδρας, αντίστοιχα. Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θέλει η τρίτη της βαθμολογίας Παρί Σεν Ζερμέν, που φιλοξενείται από τη Μπαστιά.

Πρώτη αγωνιστική για το 2015 στο γαλλικό πρωτάθλημα, με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη και τη δεύτερη θέση να επιθυμούν να συνεχίσουν με νίκες στην 20η αγωνιστική. Νίκη μετά από δύο συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα θέλει και η τρίτη της βαθμολογίας Παρί Σεν Ζερμέν.

Η πρωτοπόρος της Ligue 1 Μαρσέιγ δοκιμάζεται στην έδρα της ένατης Μονπελιέ (Παρασκευή 9/1), η οποία έχει να ηττηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου, από τη Σεντ Ετιέν με 2-0.

Με δύο βαθμούς λιγότερους από τους Μασσαλούς ακολουθεί η Λιόν, που φιλοξενεί την 14η του βαθμολογικού πίνακα Τουλούζ (Κυριακή 11/1). Την 5η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα θέλουν οι «λιονέ», αγνοούν το «τρίποντο» από τις 2/12 οι φιλοξενούμενοι (2-1 τη Ναντ εκτός έδρας).

Επιστροφή στις νίκες, μετά από δύο συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, ψάχνει η Παρί Σεν Ζερμέν, που δοκιμάζεται στην έδρα της προτελευταίας Μπαστιά. Η τελευταία νίκη της ομάδας του Λοράν Μπλαν ήταν στις 6 Δεκεμβρίου κόντρα στη Ναντ (2-1 στο Παρίσι).

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή (9/1)

Μονπελιέ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο (10/1)

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Εβιάν-Ρεν (21:00)
Γκινγκάμπ-Λανς (21:00)
Λιλ-Καέν (21:00)
Νις-Λοριάν (21:00)
Ρεμς-Σεντ Ετιέν (21:00)

Κυριακή (11/1)

Λιόν-Τουλούζ (15:00)
Ναντ-Μετς (18:00)
Μονακό-Μπορντό (22:00)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική

Παρασκευή (16/1)

Μπορντό-Νις (21:30)

Σάββατο (17/1)

Λανς-Λιόν (18:00)
Καέν-Ρεμς (21:00)
Λοριάν-Λιλ (21:00)
Μετς-Μονπελιέ (21:00)
Μονακό-Ναντ (21:00)
Τουλούζ-Μπαστιά (21:00)

Κυριακή (18/1)

Παρί Σεν Ζερμέν-Εβιάν (15:00)
Ρεν-Σεντ Ετιέν (18:00)
Μαρσέιγ-Γκινγκάμπ (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σύννεφα» για Σα Πίντο!

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Ατρομήτου για την εμφάνιση και τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να είναι με την πλάτη στον τοίχο.

«Σύννεφα» για Σα Πίντο
Επισφαλής κρίνεται πλέον η θέση του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του Ατρομήτου, ύστερα από την κακή εικόνα που είχε η ομάδα του Περιστερίου και την βαριά ήττα (3-0) από την ΑΕΚ.

«Πάνω στο παιχνίδι δεν έχω να πω τίποτα. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, πολύ σκεπτικός. Εγιναν πολλά σήμερα. Εγώ είμαι ο μόνος υπεύθυνος. Θέλαμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο. Το ξεχνάμε, συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα», ήταν το σχόλιο του Πορτογάλου προπονητή στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό των «κυανόλευκων» από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από χθες ο Σα Πίντο είναι υπό κρίση και ίσως σύντομα να υπάρξει συνάντησή του με τον Γιώργο Σπανό, ο οποίος παρουσιάζεται προβληματισμός για όλα τα παραπάνω.

Ο Ατρόμητος την επόμενη εβδομάδα έχει δύο εκτός έδρας αγώνες με Πανθρακικό και Πλατανιά και σε αυτά ενδέχεται να κριθεί τελικά το μέλλον του Πορτογάλου κόουτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιατί «χάλασε» του Νομπόα σε Σεβίλλη-Έμελεκ!!

Ο Κριστιάν Νομπόα υπογράφει στον ΠΑΟΚ, αλλά φλέρταρε με Σεβίλλη και Έμελεκ. Τι δήλωσαν ο ίδιος και ο ατζέντης του για τους μνηστήρες.

Γιατί «χάλασε» του Νομπόα σε Σεβίλλη-Έμελεκ
Αρκετές ομάδες έριζαν για την υπογραφή του Κριστιάν Νομπόα, μέχρι να την κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Ο μέσος από τον Ισημερινό, που έφτασε χθες βράδυ στην Ελλάδα, είχε βρεθεί κοντά στη Σεβίλλη, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του, Γκαμπριέλ Φλορέα.

«Υπογράψαμε στον ΠΑΟΚ. Υπήρχε η επιλογή της Σεβίλλης, ήμασταν ανοιχτοί σε αυτή, αλλά δεν έγινε. Ο Νομπόα συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, που είναι μεγάλη ομάδα», τόνισε ο ατζέντης του 29χρονου άσου.

Τον παίκτη φλέρταρε και η Έμελεκ της πατρίδας του. «Αγαπώ την Έμελεκ, θα έδινε τα πάντα για να είμαι εκεί, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα. Όταν επιστρέψω δεν θα είναι για τα λεφτά, αλλά για την αγάπη μου στην ομάδα. Τώρα όμως θα συνεχίσω να παίζω στην Ευρώπη», είπε ο ίδιος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για φορ ο Πανιώνιος, τρεις οι υποψήφιοι!!

Μετά την απόκτηση των Κόρμπου και Καθάριου, ο Πανιώνιος κινείται για φορ. Μπακασέτας, Κουλούρης και Βασιλείου στη λίστα.

Πάει για φορ ο Πανιώνιος, τρεις οι υποψήφιοι
Έχοντας ήδη προχωρήσει σε τέσσερις προσθήκες και καλύψει τα περισσότερα κενά του, ο Πανιώνιος προχωρά πλέον στην απόκτηση σέντερ φορ, που ίσως αποτελεί και τη μεγαλύτερη ανάγκη του στην προσπάθεια που κάνει για να σωθεί.

Ο εκλεκτός πρέπει να είναι κάτω των 24 ετών, πράγμα που περιορίζει τις επιλογές των «κυανέρυθρων», οι οποίοι αναζητούν δανεικό παίκτη. Ο Τάσος Μπακασέτας του Αστέρα, ο Ευθύμης Κουλούρης του ΠΑΟΚ και ο Στέλιος Βασιλείου του Παναιτωλικού είναι στη λίστα και εξαρτάται από τις διαθέσεις των ομάδων τους (όπου δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής) αν κάποιος εξ αυτών θα μετακομίσει στην πλατεία.

Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με τον Πλατανιά στα Χανιά, καθώς επανέρχεται και ο Αριέλ Ιμπαγάσα που εξέτισε την τιμωρία του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θα τα πουν σύντομα…!!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το πλάνο του Βίτορ Περέιρα και με μεταγραφές, όμως οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν επί του θέματος μετά τον αγώνα στην Ξάνθη.

Θα τα πουν σύντομα…
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στον Ολυμπιακό όσον αφορά την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του Βίτορ Περέιρα από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός επιθυμεί πρώτα να κάνει κάποιες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, να τη δει σε ένα επίσημο παιχνίδι (εκείνο με τη Skoda Ξάνθη) και στη συνέχεια θα κάνει τις παρατηρήσεις του.

Πάντως, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου ξεκαθάρισε ότι θα σταθεί δίπλα στον 46χρονο προπονητή και θα τον στηρίξει με κάθε τρόπο.

Εκείνο, όμως, που έχει προκύψει είναι ότι δύσκολα θα αλλάξει ο μεταγραφικός σχεδιασμός των πρωταθλητών Ελλάδας. Σε πρώτο πλάνο είναι δηλαδή η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενός ακραίου επιθετικού και ενός χαφ, ενώ θεωρείται ήδη κλεισμένος ο Ντιντιέ Ντιγκάρ της Νις.

Από τη στιγμή που οι μεταγραφικές εξελίξεις μετατίθενται από Δευτέρα, αυτό είναι καλό και για την υπόθεση του Τόμας Ροσίτσκι που αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση στις αρχές της εβδομάδας. Στα υπ’ όψιν είναι και ο Τζόελ Κάμπελ, αλλά και για τους δύο παίκτες της Άρσεναλ τα δεδομένα είναι δύσκολα.

Εν τω μεταξύ, χθες προέκυψε το όνομα του Μικαέλ Σιανί που αγωνίζεται στη Λάτσιο και φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι «ερυθρόλευκοι». Όπως γράφει ο «Γαύρος», το δημοσίευμα της «Equipe» πρέπει να ευσταθεί, καθώς οι Πειραιώτες ψάχνονται για τον έμπειρο στόπερ που ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τον ιταλικό σύλλογο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κατρακύλα δίχως τέλος!!

Οι Ρόκετς διέλυσαν τους Νικς που σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Μικρή συμμετοχή ξανά από Παπανικολάου. Έκπληξη Χόρνετς στο Τορόντο. Άνετα οι Μπλέιζερς το Μαϊάμι.

Κατρακύλα δίχως τέλος
Σταματημό δεν έχει ο αγωνιστικός κατήφορος για τους Νικς. Οι Ρόκετς τούς διέσυραν με 120-96 στη Νέα Υόρκη με τον Τζέιμς Χάρντεν να έχει 25 πόντους κι άλλους έξι παίκτες με διψήφιο σκορ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε για 17:20 έχοντας τρία ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κλέψιμο, δύο λάθη και δύο άστοχα τρίποντα. Αυτή ήταν η 24η ήττα στα τελευταία 25 ματς για τους Νικς και 14η διαδοχική, που αποτελεί αρνητικό τους ρεκόρ για μια σεζόν. Παράλληλα με 5-34 είναι η ομάδα με τη χειρότερη επίδοση στο ΝΒΑ. Και η απουσία των τραυματιών Καρμέλο, Στούντεμαϊρ και Μπαρνιάνι αποτελεί μεν ελαφρυντικό, αλλά όχι και επαρκή δικαιολογία.

Έκπληξη στο Τορόντο, όπου οι Χόρνετς επικράτησαν 103-95 των Ράπτορς φτάνοντας τις τέσσερις σερί νίκες. Ο Κέμπα Γουόκερ με 29 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ, αλλά και το τρίποντο που 19’’ πριν το τέλος έφερε τη διαφορά στους έξι πόντους, ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές.

Τέλος, οι Μπλέιζερς δεν συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στο ασταθέστατο Μαϊάμι νικώντας με 99-83. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ ξεχώρισε για τους γηπεδούχους, που έχουν κερδίσει τα 25 από τα 30 τελευταία τους παιχνίδια κι έφτασαν στο 28-8.

Αναλυτικά:

Τορόντο Ράπτορς-Σάρλοτ Χόρνετς 95-103 Λάουρι 24, Ουίλιαμς 15, Βάσκες 11, Βαλαντσιούνας 10, Χάνσμπρο 9-Χέντερσον 31, Γουόκερ 29, Ουίλιαμς 13, Κιντ-Τζίλκριστ 10 (12 ριμπ.).

Νιου Γιορκ Νικς-Χιούστον Ρόκετς 96-120 Γουέρ 21, Γκάλογουεϊ 19, Έρλι 16, Έισι 11, Πριγκιόνι 9-Χάρντεν 25, Αρίζα 18, Μοτιεγιούνας 17, Μπέβερλι 14, Τέρι 14, Χάουαρντ 13 (10 ριμπ.), Μπρούερ 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μαϊάμι Χιτ 99-83 Όλντριτζ 24 (12 ριμπ.), Μάθιους 18, Λίλαρντ 16, Μπατούμ 8-Ουέιντ 23, Μπος 18, Γουάιτσαϊντ 10, Τσάλμερς 8.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για Σίβοκ ο ΠΑΟΚ!!

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τόμας Σίβοκ της Μπεσίκτας, ενώ είναι πολλές οι πιθανότητες να προχωρήσει και η υπόθεση του Σεμπαστιάν Μπλάνκο.

Προχωράει για Σίβοκ ο ΠΑΟΚ
Τα απολύτως τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κριστιάν Νομπόα στον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής χαφ από το Εκουαδόρ έφτασε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και εντός της ημέρας αναμένεται να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπογράφοντας στη συνέχεια το συμβόλαιό του.

Πλέον στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ κινούνται για την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας. Πρώτο μέλημα της διοίκησης φαίνεται πως είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Από χθες προέκυψε η πληροφορία ότι αυτός είναι ο Τόμας Σίβοκ, ο οποίος ανήκει στην Μπεσίκτας και οι Θεσσαλονικείς παρακολουθούν αρκετό καιρό την περίπτωσή του.

Την υπόθεση έχει αναλάβει ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος μετά το «ναυάγιο» που σημειώθηκε – σύμφωνα με τη SportDay – με τον Οσβάλντο Αλανίς της Σάντος Λαγκούνα, αποφάσισε να προχωρήσει την υπόθεση του Τσέχου αμυντικού.

Ο 31χρονος άσος φέρεται να μην έχει καλές σχέσεις με τον προπονητή της τουρκικής ομάδας, Σλάβεν Μπίλιτς, και από τον Νοέμβριο έχει πάψει να αγωνίζεται. Η υπόθεση δεν είναι εύκολη, καθώς το κασέ του φτάνει το 1,4 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» θα επιχειρήσουν να ρίξουν τις απαιτήσεις του διεθνούς κεντρικού αμυντικού και να τις φέρουν κοντά στις 600.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι να προσφέρει συμβόλαιο 2,5 ετών στον έμπειρο παίκτη, ο οποίος είναι 48 φορές διεθνής και έχει πετύχει 5 γκολ.

Παράλληλα, υπάρχουν θετικά μηνύματα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην υπόθεση του Σεμπαστιάν Μπλάνκο. Η διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είναι σε συζητήσεις εδώ και αρκετές μέρες με την αντίστοιχη της Γουέστ Μπρομ, η οποία δίνει τον Αργεντινό άσο με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες και μία οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Αν και ο παίκτης προέβαλε αρχικά υψηλές απαιτήσεις, σταδιακά δείχνει να υποχωρεί και ίσως σύντομα να υπάρξουν και στη δική του περίπτωση εξελίξεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Περέιρα: «Πάμε να πάρουμε τον τίτλο»!

Το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσε ο Βίτορ Περέιρα, στην πρώτη του ομιλία ως προπονητής του Ολυμπιακού. «Όλοι μαζί, μια γροθιά», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στους παίκτες.

Περέιρα: «Πάμε να πάρουμε τον τίτλο»!
Την πρώτη του ομιλία από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού έκανε ο Βίτορ Περέιρα χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας στους παίκτες το πλάνο του και έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Ο Ολυμπιακός προσέλαβε έναν προπονητή που πέτυχε στην Πόρτο και θα πετύχει και σε εμάς γιατί έχει τη νοοτροπία του νικητή. Θα πρέπει να πεθάνουμε στο γήπεδο για αυτό το πρωτάθλημα! Στα πόδια σας είναι να το πάρουμε. Σας υπολογίζει όλους ο προπονητής και όλοι θα πάρετε τον χρόνο σας. Δεν γίνεται να χάσουμε αυτό το πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, μίλησε ο Πορτογάλος προπονητής. «Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι πάνω από όλα βάζω την πειθαρχία. Είμαι προπονητής της πειθαρχίας. Δεν γίνεται να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Το μόνο που υπάρχει από εδώ και πέρα είναι πάρα πολλή δουλειά, αυτό θέλω και αυτό θα κάνουμε. Ήρθα εδώ για να σας βοηθήσω και θέλω να με βοηθήσετε και εσείς. Αν βγάλετε στο γήπεδο ό,τι κάνουμε και στις προπονήσεις, θα πάνε όλα καλά. Θέλω να υπάρχει ειλικρίνεια ανάμεσά μας και οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε, να έρχεστε και να μου το λέτε. Το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω πολεμήσει και δεν έχω αδικήσει κανέναν ποδοσφαιριστή. Θεωρώ ότι πάντα ήμουν δίκαιος. Είπα στους δημοσιογράφους ότι είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Το λέω και σε εσάς και πιστεύω ότι και εσείς έχετε πάθος για αυτό το σπορ. Όλοι μαζί, μια γροθιά, πάμε να πάρουμε τον τίτλο», ανέφερε αρχικά ο 46χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Η φιλοσοφία μου είναι απλή. Θέλω να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, με ένταση, με πίεση με πολλή τεχνική, θέλω γρήγορο ποδόσφαιρο, να κυριαρχούμε των αντιπάλων μας. Σκοπός μας είναι να πιέζουμε ψηλά και τόσο έντονα, ώστε να αναγκάζουμε τις αντίπαλες άμυνες να χάνουν την μπάλα, να αναγκάζονται να βγουν στα άκρα και να μας δίνουν ευκαιρίες για επιθέσεις. Αλλά οι επιθέσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες, έξυπνες και αποτελεσματικές, για να εκμεταλλευόμαστε την ανοργάνωτη αντίπαλη άμυνα».

Ψάχνοντας την υπέρβαση!

Αναζητώντας ακόμη μια μεγάλη νίκη εκτός Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Απουσίες εκατέρωθεν. Η κακή προϊστορία και η σύγκριση με αριθμούς.

Ψάχνοντας την υπέρβαση
Ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, αν θέλει να μακροημερεύσει στη φετινή Ευρωλίγκα, είναι να νικά και μακριά από το ΟΑΚΑ. Στην πρώτη φάση τα κατάφερε μόνο κόντρα στην αδύναμη Τουρόβ κι απόψε έχει την πιο δύσκολη αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» (21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) .

Η αποστολή… αναμφίβολα πολύ δύσκολη απέναντι στην ομάδα από την οποία οι «πράσινοι» μετρούν δύο ήττες ήδη φέτος. Και γίνεται δυσκολότερη από τη στιγμή που οι Καταλανοί διψούν για νίκη, καθώς προέρχονται από τρεις σερί ήττες, αυτή στην πρεμιέρα από την Άλμπα στο Βερολίνο, αλλά και δύο ακόμη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Πάντως ο Παναθηναϊκός οφείλει να το παλέψει, έστω κι αν θα του λείψει ξανά ο Νίκος Παππάς, που έμεινε με πυρετό στην Αθήνα. Απουσία σίγουρα μια, του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, θα έχουν και οι πρωταθλητές Ισπανίας, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για το αν θα καταφέρουν να επανεμφανιστούν μετά τους δικούς τους τραυματισμούς οι Άλεξ Αμπρίνες και Μπραντ Όλεσον.

Πρόκειται για την 31η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους, με την Μπαρτσελόνα να έχει την υπεροχή με 20-12 συνολικά και 11-4 ως γηπεδούχος. Μάλιστα οι «μπλαουγκράνα» μετρούν έξι σερί νίκες. Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει να θυμάται τη νίκη στον τελικό του 1996 στο Παρίσι, όταν και κατέκτησε το πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά του τρόπαια.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία).

Η στατιστική σύγκριση (Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός)

84.6 - Επίθεση - 77.4
74.4 - Άμυνα - 74.5
51.8 % - Ευστοχία στα δίποντα - 50.6 %
39.7 % - Ευστοχία στα τρίποντα - 38.1 %
81.9 % - Ευστοχία στις βολές - 78.0 %
37.1 - Ριμπάουντ - 34.7
9.5 - Επ. Ριμπάουντ - 9.4
27.6 - Αμ. Ριμπάουντ - 25.4
18.7 - Ασίστ - 16.7
5.7 - Κλεψίματα - 5.2
2.5 - Τάπες - 2.4
11.9 - Λάθη - 12.9
99.9 - Αξιολόγηση - 86.2

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ερυθρός Αστέρας 78-67
Ρεάλ Μαδρίτης-Γαλατάσαραϊ 93-78
Ζαλγκίρις Κάουνας-Άλμπα Βερολίνου 19:45
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 21:45

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λαμποράλ Κούτσα 99-90
Ολυμπιακός-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 81-58
Νίζνι-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 18:30
Αναντολού Εφές-Ουνικάχα Μάλαγα 20:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι 21 μήνες διαδρομής από το «φαρμάκι» στο πρώτο χαμόγελο!!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για τους σχεδόν, 21 δύσκολους μήνες, που πέρασε η ΑΕΚ μακριά από την μεγάλη κατηγορία, ως τώρα, μέσα από την πορεία του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο.

Οι 21 μήνες διαδρομής από το «φαρμάκι» στο πρώτο χαμόγελο
Θέλω να ξεφύγω λίγο από τα τετριμμένα. Προσπαθώ να βάλω εδώ και τέσσερις ώρες το μυαλό μου σε μια σειρά, από την ώρα που επέστρεψα από το ΟΑΚΑ και δεν μπορώ. Όχι γιατί αυτή είναι μια μεγάλη νίκη. Η ΑΕΚ, απλώς κέρδισε τον Ατρόμητο. Μα γιατί είναι ένα παιχνίδι που θ’ αποτελεί σημείο εκκίνησης, της μεγάλης επιστροφής της ομάδας. Δεν θέλω να σταθώ, ούτε στον Άνταμ, ούτε στον Μάνταλο, ούτε στον Πεταυράκη, ούτε στον Αραβίδη (που παίζοντας σε μια θέση που του ταιριάζει πολύ περισσότερο έκανε το καλύτερο του ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ). Θέλω να σταθώ στον Τραϊανό Δέλλα.

Πρώτα απ’ όλα η μοίρα το ήθελε έτσι, ώστε ο «Τράι» να χαμογελάσει (όπως έκανε στο 3ο γκολ) σε ένα ματς με τον Ατρόμητο. Απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, σε εκείνο το ματς της 21ης Απριλίου 2013, που όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε, για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο (όχι πως αυτό μας έριξε) ήταν εκείνος που σήκωσε όλο τον «σταυρό» εκείνης της αποφράδας μέρας. Με μια διοίκηση και μεγάλους ΑΕΚάρχες εξαφανισμένους εκείνη την εφιαλτική βραδιά, ήταν εκείνος που έπρεπε να… κάνει το "μνημόσυνο". Φάνηκε να σηκώνει ένα φορτίο που δεν μπορεί να σηκώσει κανείς και στο κάτω της γραφής, δεν είχε καμία ευθύνη γι’ αυτό. Όμως τα παρατσούκλια δεν βγαίνουν τυχαία και γι’ αυτό άλλωστε έχει το προσωνύμιο «Κολοσσός». Και δεν παύει να το αποδεικνύει σαν άνθρωπος πάνω απ’ όλα, σε κάθε ευκαιρία.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ανέλαβε να διδάξει να εκπαιδεύσει μια ομάδα όντας ο ίδιος εκπαιδευόμενος από την Γ’ Εθνική. Κι όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται να δικαιώνεται γι’ αυτό το παράτολμο εγχείρημα. Στην τεράστια πρόκληση, να χτίσει κανείς μια ολοκαίνουρια ομάδα με DNA όπως αυτό της ΑΕΚ που προϋποθέτει και καλό ποδόσφαιρο, ο «Κολοσσός» μοιάζει να γέρνει υπέρ του την πλάστιγγα, παρότι τα προγνωστικά ήταν εναντίον του. Ο Τραϊανός Δέλλας, θεωρώ πως με το ματς απέναντι στον Ατρόμητο, κέρδισε για τον εαυτό του την ευκαιρία, να συνεχίσει να κάθεται στο τιμόνι της ΑΕΚ και τη νέα περίοδο και θεωρώ πως την κατέκτησε με το σπαθί του.

Γιατί σε αυτό το ματς, η «Ένωση» απέκτησε πάλι τον θαυμασμό των υπόλοιπων υγιών φιλάθλων. Γιατί η ΑΕΚ απέκτησε πάλι τον σεβασμό πολλών, γιατί έπαιξε ωραία μπάλα. Αν θέλετε να το πάω και καθαρά οπαδικά, πήρε την πρώτη της μεγάλη «ποδοσφαιρική» εκδίκηση. Όχι με την κακή έννοια, αλλά έτσι τα έφερε η μοίρα, να είναι αντίπαλος, η ομάδα που της έβαλε την ταφόπλακα το 2013. Επιπλέον γιατί είναι ο πρώτος που μετά από πολλά πολλά χρόνια, πρόσφερε σαν προπονητής, μια πραγματικά σπουδαία κι από καρδιάς σπάνια ποδοσφαιρική παράσταση.

Εκτιμώ σαν προσωπικότητα όσο και σαν ποδοσφαιριστή τον Τραϊανό Δέλλα, για έναν ακόμα λόγο. Πολλοί υπήρξαν μεγάλοι στο γήπεδο, αλλά σαν άνθρωποι και σαν συμπεριφορές απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά και απέναντι στην ιστορία της, δεν στάθηκαν όπως έπρεπε, αντιδρώντας με εγωιστικό τρόπο. Ο Δέλλας στον 1.5 χρόνο έχει δεχτεί σκληρή κριτική, αλλά ποτέ δεν προσπάθησε ν’ απαντήσει με τα λόγια ή με μνησικακία, μα μόνο μέσα στο γήπεδο. Ουδέποτε παραπονέθηκε για κριτική που του έχει γίνει, είτε σαν παίκτης, είτε σαν προπονητής. Σημασία δεν έχει τι λένε οι άλλοι για σένα, αλλά σημασία έχει ν’ απαντάς μέσα από τη δουλειά σου. Θεωρώ πως η συνέχεια, με την σκληρή δουλειά που κάνει ο Δέλλας, έχει καλές πιθανότητες να τον δικαιώσει. Τα δεδομένα, σε μια ΑΕΚ που θα έχει όλο και περισσότερες απαιτήσεις, γυρίζουν υπέρ του. Κερδίζει και τους πλέον δύσπιστους (με πρώτον εμένα).

Οι ισορροπίες στις μεγάλες ομάδες, για έναν προπονητή είναι πολύ λεπτές. Από την μια εβδομάδα στην άλλη, μπορείς να γίνεις από ναυάγιο – ήρωας και το αντίθετο. Πιθανότατα το ίδιο έργο, θα παίζεται και με τον ίδιο, για όσον καιρό θα είναι προπονητής στην ΑΕΚ.

Όμως νιώθω την ανάγκη, να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τη δύσκολη μέρα της 21ης Απριλίου του 2013, όταν δεν ήταν κανένας εκεί. Αλλά και για το γεγονός πως εκπαιδεύει μια ομάδα(όχι μόνο σαν συστήματα ή τακτικές, αλλά σε θέμα νοοτροπίας), ώστε να μπορεί αυτή, να σηκώσει το βάρος της φανέλας και των απαιτήσεων της ΑΕΚ.

Είτε θα είναι προπονητής για την επόμενη εβδομάδα, είτε για τα 10 επόμενα χρόνια, θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι πως αγωνιστικά, ο Δέλλας είχε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή να φέρει εις πέρας, σε αυτόν τον 1.5 χρόνο. Άρα μπορεί να φέρει τον τίτλο του θεμελιωτή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κλήθηκε να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, όχι μόνο σε έμψυχο δυναμικό, αλλά πάνω απ’ όλα σε νοοτροπία, στο κολοσσιαίο μέγεθος της ΑΕΚ . Μια ομάδα που να φτάσει, να θυμίζει ΑΕΚ, από τα καλύτερα όνειρα μας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο καλός και ο κακός Παναθηναϊκός!!


Ανάμεικτα συναισθήματα στον Παναθηναϊκό από το χθεσινό 2-2 στα Χανιά. Τα κέρδη και τα παράπονα του Αναστασίου. Στόπερ αν κι εφόσον, λένε οι «πράσινοι». Στροφή τώρα στον Εργοτέλη. Πρόβλημα με Μπούι.

Ο καλός και ο κακός Παναθηναϊκός
Λόγους αισιοδοξίας, αλλά και προβληματισμού έδωσε ο χθεσινός Παναθηναϊκός που εμφανίστηκε στα Χανιά. Το τελικό 2-2 και ο τρόπος που διαμορφώθηκε ασφαλώς και δεν ικανοποιεί κανέναν, με τον Γιάννη Αναστασίου να έχει παράπονα από την καθίζηση των παικτών του στο τελευταίο ημίωρο και να κάνει λόγο για κακή νοοτροπία, που έφερε την ισοφάριση και παραλίγο την ανατροπή για τους γηπεδούχους.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η επανεμφάνιση του Νίνη, που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας κι έδειξε έτοιμος να πάρει θέση βασικού ακόμη και σε… κανονική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ήταν ένα θετικό μήνυμα για τη συνέχεια της σεζόν. Επιπλέον η απόδοση της ομάδας στην πρώτη ώρα του αγώνα ικανοποίησε απόλυτα, ειδικά από τη στιγμή που η ενδεκάδα ήταν αμιγώς ελληνική (για πρώτη φορά μετά τις 10 Νοεμβρίου του 1991) και ο μέσος όρος ηλικίας της ήταν μόλις 21,7 χρόνια!

Βλέπει Εργοτέλη

Μίνι προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο (17:15) αρχίζει από σήμερα ο Παναθηναϊκός, που θέλει ένα μεγάλο σερί νικών για να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των πρωτοπόρων, οι οποίοι έχουν δύσκολα ματς το Σαββατοκύριακο (στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ, στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός). Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπούι, που έχει δεχτεί ένα χτύπημα στην περόνη και θα βγάλει ακτινογραφία, ενώ η κατάσταση του Δώνη που δέχτηκε μια γονατιά στο μηρό δεν εμπνέει ανησυχία. Επίσης θα ξεκαθαρίσει αν κάποιος εκ των Πέτριτς ή Μέντες θα επιστρέψει στην αποστολή.

Αν κι εφόσον…

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για στόπερ μόνο υπό την προϋπόθεση πως θα βρεθεί κάτι πολύ καλό στην αγορά, μετά το «ναυάγιο» στην υπόθεση του Γκιγέρμο Ροντρίγκες. Οι «πράσινοι» εξετάζουν την αγορά, Αναστασίου, Φύσσας και Βόκολος είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και επικοινωνία, αλλά δεν θα προχωρήσουν σε προσθήκη απλώς και μόνο για να έρθει κάποιος παίκτης κι όχι χωρίς να υπάρχει σαφής άποψη τόσο για την ποιότητα, όσο και για την ετοιμότητά του. Από τη στιγμή, μάλιστα, που επί της παρούσης δεν προκύπτει αποχώρηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ (δίχως να αποκλείεται κιόλας, όσο υπάρχει μεταγραφική περίοδος), δεν αποτελεί αναγκαιότητα η έλευση ενός ακόμη στόπερ, καθώς πέραν του Κροάτη, υπάρχουν και οι Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης και Τριανταφυλλόπουλος για τη θέση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κιτρινόμαυρη καταιγίδα!

Αποφασισμένη να επιστρέψει στην κορυφή και να φτιάξει γήπεδο με τους δικούς της όρους η ΑΕΚ. Ενθουσιασμός για την απόδοση της ομάδας και πίστη για το γήπεδο. Κινητοποιήσεις από τον κόσμο.

Κιτρινόμαυρη καταιγίδα
Μια μέρα που άρχισε «μουδιασμένα», αφού όσα είπε για το γήπεδο στη συνάντηση με τους παλαιμάχους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν ικανοποίησαν κανέναν στις τάξεις της ΑΕΚ, ολοκληρώθηκε ονειρεμένα για την «Ένωση». Το εμφατικό και τελικά μάλλον «φτωχό» για την απόδοσή της 3-0 επί του Ατρομήτου και η πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου πιστοποίησαν αυτό που τόσο καιρό φωνάζουν οι «κιτρινόμαυροι». Ότι η ΑΕΚ δεν… έρχεται, αλλά είναι ήδη εδώ.

Γιατί… καλές οι άνετες ή όχι πάντα νίκες στη Football League, αλλά η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα καλείτο να δείξει τα δόντια της και απέναντι σε ένα ισχυρό σύνολο της μεγάλης κατηγορίας. Και το έκανε «δαγκώνοντας» και δείχνοντας έτοιμη όχι απλώς να επιστρέψει στη Super League, αλλά και να διεκδικήσει κάτι καλό ακόμη και στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου, έστω και σαν ομάδα… μικρότερης κατηγορίας.

Συνεχίζουν τον… ανένδοτο

Τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και ο κόσμος της ΑΕΚ έστειλαν χθες το δικό τους μήνυμα για το θέμα του γηπέδου. Ο μεν διοικητικός ηγέτης της ομάδας πως η «Αγια-Σοφιά» θα γίνει, ο δε λαός της «Ένωσης» πως θα ασκήσει κάθε μορφή πίεσης που διαθέτει για να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Ήδη από χθες έγινε λίγο πριν τον αγώνα ειρηνική συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα ακολουθήσει νέα την Κυριακή πριν το ματς για τη Football League, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν.

Ανησυχία για Πλατέλλα, στροφή σε Καλλιθέα

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Καλλιθέα στο ΟΑΚΑ (18:00) για το πρωτάθλημα. Πέραν του Κορδέρο, που θα χάσει σίγουρα τον αγώνα, υπάρχει ανησυχία για τον Βαγγέλη Πλατέλλα που αποχώρησε με ενοχλήσεις και σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Λογικά θα επανέλθουν οι Μπακάκης και Ντακόλ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ταβερνιάρης που έγινε master chef!!

Οι Πίστονς συνεχίζουν την  απροσδόκητη και εκπληκτική επέλαση τους και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για το πώς οι έσχατοι έγιναν πρώτοι!
Ενέχει το στοιχείο της υπερβολής η επισήμανση του προλόγου, διότι δεν έγιναν δα και πρώτοι οι Πίστονς στην Ανατολή ή σε ολόκληρο το ΝΒΑ, αλλά τουλάχιστον αυτή τη στιγμή επιδεικνύουν με υπερηφάνεια το μεγαλύτερο τρέχον σερί νικών χώρια που έχουν να ηττηθούν έναν χρόνο!
Τα ξημερώματα οι Πίστονς κατασπάραξαν και τους Μάβερικς, σημειώνοντας την έβδομη απανωτή νίκη τους, ένα σερί που αποτελεί την καλύτερη ρέουσα επίδοση στη λίγκα και ως εκ τούτου ο αυριανός αγώνας τους με την Ατλάντα θα κρίνει ποια ομάδα θα είναι η πιο «καυτή» σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.
Οι προπορευόμενοι στην Ανατολή (με ρεκόρ 27-8) Χοκς μετρούν έξι σερί νίκες, ενώ οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς  που βρίσκονται στο Νο 1 της Δύσης (με 28-5), έχουν 5-0 και την ίδια ώρα θα υποδέχονται τους Καβαλίερς, σε ένα ματς στο οποίο επιστρέφει ο Λεμπρόν Τζέιμς και αναμένεται να ντεμπουτάρει ο άρτι αφιχθείς στο Κλίβελαντ (από τους Ντένβερ Νάγκετς) Ρώσος σέντερ Τιμοφέι Μοζγκόφ...
Βεβαίως όλα αυτά τα σερί και τα ρεκόρ είναι αναλώσιμα και επ' ουδενί προδιαγράφουν την κατάληξη της κανονικής περιόδου, πολλώ δε μάλλον την εξέλιξη των πλέι οφς, ωστόσο η αήττητη προέλαση των Πίστονς συνιστά ένα πραγματικό «case study»: μια περιπτωσιολογία που αναδεικνύεται από το γεγονός ότι από τις 26 Δεκεμβρίου και εντεύθεν, η ομάδα του Ντητρόιτ έχει σημειώσει επτά νίκες σε ισάριθμα ματς, εκ των οποίων τα πέντε διεξήχθησαν εκτός έδρας!
Αμ' το άλλο; Σε αυτούς τους επτά αγώνες τα «Πιστόνια» έχουν να επιδείξουν μια συνολική διαφορά 105 πόντων (μέσος όρος 15), ενώ μεταξύ των θυμάτων τους περιλαμβάνονται οι πρωταθλητές Σαν Αντόνιο Σπερς (με το λέι απ του Μπράντον Τζένιγκς στην εκπνοή) και μάλιστα από το -18, οι ισχυρότατοι Ντάλας Μάβερικς και οι Καβαλίερς τους οποίους νίκησαν με διαφορά 23 πόντων στο Κλίβελαντ, με αιχμή του δόρατος τα 167/32 τρίποντα (!), μολονότι στην αρχή του αγώνα είχαν βρεθεί στο -15!
Οι Πίστονς στην αρχή της σεζόν αποτελούσαν ένα από τα... ανέκδοτα του πρωταθλήματος, μάλιστα προτού πατήσουν το γκάζι και μεταμορφωθούν, είχαν γνωρίσει δέκα τρεις ήττες στη σειρά. Σαν να μην έφτανε αυτό το αρνητικό σερί τους, μετά την ήττα στον αγώνα με τους Νετς αποχαιρέτησαν κιόλας έναν από τους καλύτερους παίκτες τους, ο οποίος (προς θλίψιν, αλλά και προς... πείσμα του Κώστα Παπανικολάου) μετακόμισε στους Χιούστον Ρόκετς: τον (φορτωμένο με ένα τετραετές συμβόλαιο ύψους 54 εκατομμυρίων δολαρίων) 29χρονο φόργουορντ Τζος Σμιθ, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε μέσο όρο 13.1 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ!
Εκ πρώτης όψεως η μεταγραφή του «J-Smoove» θα ενίσχυε σημαντικά τους Ρόκετς και θα αποδυνάμωνε ακόμη περισσότερο τους Πίστονς, παρ' όλα συνέβη το... αντίθετο! Το μεν Χιούστον δεν έγινε άτρωτο, το δε Ντητρόιτ μεταλλάχθηκε σε μια αδάμαστη ομάδα, που έκανε λάβαρο της το «refuse to lose» και βαράει κιόλας αλύπητα κάθε αντίπαλο, όπου κι αν τον συναντά!
Πως εξηγείται αυτή η Οβιδιακή μεταμόρφωση; Τούτο το καίριο ερώτημα απασχολεί ολόκληρη την πιάτσα του ΝΒΑ, που βλέπει τους Πίστονς να σημειώνουν επτά αλλεπάλληλες νίκες, να ξεφεύγουν από τα Τάρταρα του 5-23, να βελτιώνουν το ρεκόρ τους σε 12-23 και να επιφυλάσσονται δια τα περαιτέρω... .
Μια λογικότατη ερμηνεία της έκρηξης των Πίστονς θα μπορούσε να είναι η απελευθέρωση των προσωπικοτήτων, των ταλέντων και των εγωισμών των παικτών, μετά την αποχώρηση του Σμιθ. «Οι δημοσιογράφοι ψάχνουν για τίτλους, αλλά εμάς αυτό δεν μας απασχολεί. Οι παίκτες δεν είχαμε καμιά εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση, εμείς απλώς βγαίνουμε στο γήπεδο και αγωνιζόμαστε. Εάν εσείς οι δημοσιογράφοι θέλετε να βγάλετε τίτλο, κάντε το. Εμείς απλώς ερχόμαστε στο γήπεδο και προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας» έσπευσε να τονίσει ο Γκρεγκ Μονρόε που πέρασε... πριονοκορδέλα τους Μάβερικς με 27 πόντους, 18 ριμπάουντ και 6 ασίστ!
Οι Πίστονς είχαν να νικήσουν εκτός έδρας τους Σπερς και τους Μάβερικς από τη σεζόν 1996-97, ενώ το 7-0 που τρέχουν είναι το καλύτερο σερί τους από την περίοδο 2008-09, όταν εμφανίστηκαν για τελευταία φορά στα πλέι οφς!

Με την αποχώρηση του Σμιθ οι Πίστονς απόλεσαν έναν πολύ ταλαντούχο και πασπαρτού παίκτη, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού!  Ο προπονητής και συνάμα πρόεδρος, Σταν Βαν Γκάντι διαρρηγνύει τα ιμάτια του, υποστηρίζοντας διαρκώς ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον χαρακτήρα και τις συνήθειες του πληθωρικού point forward, αλλά είναι προφανές ότι η φυγή του επέτρεψε στους υπόλοιπους παίκτες να φανερώσουν τις κρυμμένες ικανότητες τους, να αποκτήσουν μεγαλύτερη ελευθερία, να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες και- προϊόντος του αήττητου σερί- να αποκτούν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση.
Ο Σταν Βαν Γκάντι που είναι γιος του προπονητή Μπιλ Βαν Γκάντι και ο πρεσβύτερος αδερφός του Τζεφ Βαν Γκάντι (τον οποίο είχε κόουτς τη σεζόν 2006-07 ο Βασίλης Σπανούλης στους Ρόκετς) δεν είναι ούτε χθεσινός, ούτε άσχετος. Τουναντίον ήταν εκείνος που βρισκόταν στον πάγκο των Χιτ επί δώδεκα συναπτά έτη (ως ασίσταντ από το 1995 και ως head coach από to 2003) αλλά δεν.. πρόλαβε να τους οδηγήσει στο θρόνο , καθώς έφυγε στις 12 Δεκεμβρίου του 2005 σε μια αποχώρηση για την οποία έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες συνωμοσίας!
Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι τον σχόλασε άκομψα ή τον υποχρέωσε να παραιτηθεί ο ίδιος ο πρόεδρος Πατ Ράιλι, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και στέφθηκε πρωταθλητής (με την ανατροπή από το 0-2 στο 4-2 χάρη στα όργια του Ντουέιν Γουέιντ στους τελικούς με τους Μάβερικς), επειδή, λέει, τον ζήλευε, λόγω της μεγαλύτερης επιτυχίας που είχε σημειώσει από αυτόν!
Κατά καιρούς ο ίδιος ο Βαν Γκάντι και ο Ράιλι έχουν διαψεύσει μετ' επιτάσεως αυτό το σενάριο, ωστόσο η υπόθεση παραμένει ακόμη σκοτεινή...
Μερικούς μήνες νωρίτερα, ο παχουλούτσικος και μουστακαλής Βαν Γκάντι που μπορεί φυσιογνωμικώς να μοιάζει με.. ταβερνιάρη, αλλά είναι καπάτσος, διαθέτει καλές προπονητικές ιδέες και εμπνεύσεις και αρέσκεται στα ρίσκα (στις πάσης φύσεως επιλογές, αλλά και στο κοουτσάρισμα)  είχε οδηγήσει το Μαϊάμι στους τελικούς της Ανατολής, ωστόσο στάθηκε πάλι άτυχος! Οι Χιτ προηγήθηκαν στη σειρά κόντρα στους Πίστονς με 3-2, αλλά τραυματίστηκε ο Γουέιντ και ο Βαν Γκάντι φοβήθηκε να ρισκάρει μαζί του: τον άφησε στα πιτς στον έκτο αγώνα και τον χρησιμοποίησε συντηρητικά στον έβδομο με αποτέλεσμα το Ντητρόιτ να πετύχει δυο απανωτές νίκες και να προκριθεί στους τελικούς του ΝΒΑ, όπου ηττήθηκε με 4-3 από τους Σπερς.
Ο Σταν Βαν Γκάντι είχε άλλη μια ευκαιρία να φορέσει το χρυσό δακτυλίδι του πρωταθλητή, αλλά κι αυτή πήγε στράφι! Το κακό (σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα) τρίτωσε τη σεζόν 2008-09, όταν οδήγησε τους Ορλάντο Μάτζικ σε 59 νίκες στην κανονική περίοδο και στους τελικούς απέναντι στους Λέικερς, οι οποίοι επικράτησαν με 4-1. Σαν να μην έφτανε αυτό τον έπιασε στο στόμα του ο (άλλοτε παίκτης του στο Μαϊάμι) Σακίλ Ο' Νιλ, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στους Σανς και θιγμένος από το σχόλιο του Βαν Γκάντι ότι στον αγώνα των Μάτζικ με το Φοίνιξ «έκανε flopping όλο το βράδυ», τον αποκάλεσε «master of panic», εξηγώντας ότι πανικοβάλλεται με το παραμικρό και γι' αυτό δεν μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο! 
Το καλοκαίρι του 2012, αποχωρώντας από το Ορλάντο ο νυν προπονητής των Πίστονς τα έβαλε και με τον Ντουάιτ Χάουαρντ τον οποίο κατηγόρησε (επικαλούμενος πηγή μέσα από τη διοίκηση της ομάδας) πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τον φάει!
Δυόμισι χρόνια αργότερα, ο Βαν Γκάντι σηκώνει τα χέρια ψηλά, όταν τον ρωτούν πώς αίφνης άλλαξε και μάλιστα δραματικά η εικόνα της ομάδας.  «How this has all happened, I really don't know» δήλωσε τα ξημερώματα στο Ντάλας, αφού προηγουμένως εξήγησε το σκεπτικό του στην  υπόθεση του Τζος Σμιθ: «Στην κατάσταση που βρισκόμασταν στην αρχή της σεζόν έκρινα ότι έπρεπε να δώσω ευκαιρίες στους υπόλοιπους παίκτες και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα αφενός να περιοριστεί ο χρόνος συμμετοχής του και αφετέρου να μην κρατά τόσο πολύ την μπάλα. Αυτή η επιλογή μου, όμως, δεν θα ήταν τίμια στάση απέναντι σε έναν βετεράνο δέκα ετών και γι αυτό αποφασίσαμε να χωρίσουμε, εξοικονομώντας μάλιστα χρήματα που θα μας φανούν χρήσιμα στο μέλλον».
Όντας θιασώτης του «vivere pericolosamente», αλλά και ορθολογιστής ο Βαν Γκάντι φαίνεται ότι διόρθωσε το λάθος του (πρώην τζένεραλ μάνατζερ, εμβληματικού παίκτη και δις πρωταθλητή με τους Πίστονς) Τζόε Ντούμαρς, ο οποίος είχε κουβαλήσει τον Σμιθ από την Ατλάντα. Όπως σχολίασε το ESPN, με την αποχώρηση του, οι Πίστονς δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να προσπαθούν να κάνουν αλχημείες για να χωρέσουν στα διάφορα σχήματα ο Σμιθ, ο Μονρόε και ο Ντράμοντ, ενώ επιδεικνύουν εντυπωσιακή βελτίωση όχι μονάχα στα αποτελέσματα και στις εμφανίσεις τους, αλλά και σε συγκεκριμένες στατιστικές κατηγορίες, που δικαιώνουν πανηγυρικά την εξ ορισμού ριψοκίνδυνη επιλογή του Βαν Γκάντι.
Συν τοις άλλοις οι υπόλοιποι παίκτες ταρακουνήθηκαν και συσπειρώθηκαν, διότι «η φυγή του συμπαίκτη ήχησε σαν ξυπνητήρι στ' αυτιά μας» όπως αποκάλυψε  ο Μπράντον Τζένιγκς, που ως άλλος... Ντέγιαν Μποντιρόγκα (στη Στεφανέλ Τριέστε) βρέθηκε στα 19 του προερχόμενος κατ' ευθείαν από το high school να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα με τη Ρόμα.
Μ' αυτά και μ' αυτά οι Πίστονς ξανακάνουν μετά από χρόνια πάταγο στο ΝΒΑ και κανείς δεν ξέρει πότε, πού, πώς και γιατί θα κοπάσει. Ούτε ο Θεός, ούτε ο Βάν Γκάντι ο οποίος ούτως ή άλλως δηλώνει ότι δεν έχει ιδέα για το.... έγκλημα, το οποίο συντελείται!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Σλούκας μπορεί να τον «απογειώσει»!!

Πώς γίνεται μια ομάδα να κερδίζει με 23 πόντους διαφορά μία άλλη που βάζει κατά μέσο όρο σχεδόν 80, μένοντας πολύ μακριά από την… κατοστάρα;

Ο Σλούκας μπορεί να τον «απογειώσει»!
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Ρωτήστε τους παίκτες του Ολυμπιακού που τσάκισαν τα κόκαλα των αντιπάλων τους με τη δυναμική τους άμυνα και το τελικό 81-58 δείχνει «φτωχό», αν αναλογιστεί κανείς την απόλυτη κυριαρχία των Πειραιωτών στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Αρμάνι Μιλάνο πήγε στο ΣΕΦ με στόχο να ρεφάρει το «στραπάτσο» στην έδρα της από τη Νιζνί και… έφαγε τα μούτρα της, χωρίς καν να είναι υποψιασμένη. Αντιθετα, το «ερυθρόλευκο έγκλημα» ήταν… προσχεδιασμένο και αυτο φάνηκε από νωρίς. Κι ας ήταν λίγο… απάτη το πρώτο ημίχρονο.

Η Αρμάνι Μιλάνο πήγε στο ΣΕΦ με στόχο να ρεφάρει το «στραπάτσο» στην έδρα της από τη Νιζνί και… έφαγε τα μούτρα της, χωρίς καν να είναι υποψιασμένη. Αντιθετα, το «ερυθρόλευκο έγκλημα» ήταν… προσχεδιασμένο και αυτο φάνηκε από νωρίς. Κι ας ήταν λίγο… απάτη το πρώτο ημίχρονο.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν σαφή προσανατολισμό από το ξεκίνημα: σκληρή και πιεστική άμυνα, ομαδικό πνεύμα και υπομονή στην επίθεση. Άργησαν να βρουν ρυθμό στην εκτέλεση, παράλληλα οι Ιταλοί έβαζαν κάποια δύσκολα καλάθια από «ένστικτο» και η ψαλίδα δεν έμελλε να ανοίξει. Μέχρι που ήρθε η τρίτη περίοδος και η αλήθεια έλαμψε!
Το καλάθι του Ολυμπιακού… μίκρυνε απίστευτα και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πλέον οίστρο, χτίζοντας «οικοδομή». Στον αντίποδα, ο Κώστας Σλούκας έδινε φοβερό ρυθμό, οι Όλιβερ Λαφαγιέτ και Μπρεντ Πέτγουεϊ εκτελούσαν κατά ριπάς και οι Γιώργος Πρίντεζης, Ματ Λοτζέσκι έδιναν διαρκώς λύσεις. Ούτε καν ο τραυματισμός του εξαιρετικού Οθέλο Χάντερ κατάφερε να ανακόψει τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων», που είχαν την πολυτέλεια να ξεκουράσουν τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη.
Ο Σφαιρόπουλος συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με τη σοβαρότητα και τους σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς που υπάρχουν. Το ΤΟΠ-16 έχει τεράστιες απαιτήσεις και ήδη έχουν μπει καλές βάσεις, όμως έστω και ένας μικρός εφησυχασμός μπορεί να «γκρεμίσει» τα πάντα, γι΄ αυτό και ο Έλληνας προπονητής θέλει να έχει τους παίκτες του  διαρκώς σε εγρήγορση.
Μεγάλο στοίχημα, πλέον, αποτελεί η επανένταξη του Ιωάννη Παπαπέτρου, ώστε να καλυφθεί σε κάποιο βαθμό και το κενό του Δημήτρη Αγραβάνη, μέσω της μεγαλύτερης χρησιμοποίησης του Τρεμέλ Ντάρντεν στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει αξιοζήλευτο βάθος και ποιότητα. Μεγάλο κέρδος ήταν ο Δημήτρης Κατσίβελης που σαν καλός στρατιώτης μπήκε για 8 λεπτά και έκανε ακριβώς ό,τι του είχε ζητήσει ο προπονητής του.
Φοβερή είναι η άνοδος που δείχνει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ένας παίκτης που έχουμε κριτικάρει αρκετά και χαιρόμαστε που μας… απαντάει με την γεμάτη πάθος και ενέργεια απόδοσή του. Έχει πολλά μειονεκτήματα στο παιχνίδι του, αμφισβητήθηκε τόσο, όμως είναι ακόμα εδώ και όχι απλά στέκεται αξιοπρεπώς στο ΤΟΠ επίπεδο, αλλά καταφέρνει με την ψυχή και την μαγκιά του να κάνει τη διαφορά σε αρκετά παιχνίδια. Όταν είναι συγκεντρωμένος μπορεί να κάνει… θαύματα!
Όσο για τον Κώστα Σλούκα; Αρχίζει επιτέλους να ωριμάζει και να βγάζει στην επιφάνεια το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ταλέντο του. Όσο ανεβαίνει, τόσο θα ανεβάζει τον πήχη για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι πραγματικά παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες με την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και την υψηλή τεχνική του.
Μαζί με τον «ψυχρό εκτελεστή», Όλιβερ Λαφαγιέτ αποτελούν τα ιδανικά συμπληρώματα του Σπανούλη και έχοντας τη συμπαράσταση του αμυντικού εξολοθρευτή Βαγγέλη Μάντζαρη, του πολυδιάστατου του Ματ Λοτζέσκι και του πάντα συνεπή Δημήτρη Κατσίβελη, συνθέτουν μια πληρέστατη εξάδα στα γκαρντ, η οποία δύσκολα θα γίνεται προβλέψιμη με τα πολλά διαφορετικά στοιχεία που διαθέτει.
Στο «5» υπάρχει ακόμα θέμα, καθώς ο Μπράιαντ Ντάνστον προσπαθεί ακόμα να βρει τον εαυτό του, κάνοντας πάντως εξαιρετικά φιλότιμη προσπάθεια, ενώ στο «4» η συνεχής άνοδος του Πρίντεζη δίνει… άλλον αέρα στους Πειραιώτες, ιδιαίτερα στο post-up.

Πηγή:superbasket.gr

Οι… μόδιστροι από τον Πειραιά!!

Ο Ολυμπιακός έκανε φύλλο και φτερό την Αρμάνι Μιλάνο πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στο Top 16 της Ευρωλίγκας και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τον καταλυτικό Σλούκα και τον ανεβασμένο Λαφαγέτ.

Οι… μόδιστροι από τον Πειραιά
Όταν ο Μάλκολμ Ντιλέινι προτιμούσε το καλοκαίρι τα περισσότερα δολάρια της Λοκομοτίβ Κουμπάν, πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ο Ολυμπιακός έμεινε για μία ακόμα σεζόν χωρίς δεύτερο αξιόπιστο επιθετικό πόλο δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη. «Όταν μπλοκάρει ο αρχηγός, ποιος θα εκτελέσει και ποιος θα δημιουργήσει;» ήταν το ερώτημα που, εύλογα ίσως, άκουγες από τους περισσότερους παρατηρητές του μεταγραφικού σχεδιασμού. Η ιστορία αρχίζει σιγά-σιγά να τους διαψεύδει. Ή καλύτερα η αγωνιστική παρουσία των Κώστα Σλούκα και Όλιβερ Λαφαγέτ, κάνει τη μη απόκτηση ενός ακόμη κλασσικού σκόρερ να μην «πληγώνει» τους «ερυθρόλευκους».


Ο διεθνής γκαρντ, κάνει από την αρχή της σεζόν εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού είναι πολλά τα παιχνίδια που η είσοδός του έχει αποβεί καταλυτική στο να αλλάξει ο ρυθμός, να βάλει ο Ολυμπιακός εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, να δημιουργήσει και να κυκλοφορήσει καλύτερα τη μπάλα. Ο Αμερικανός, μετά το νωθρό ξεκίνημά του, αρχίζει να ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Οι δύο τους, ήταν οι κινητήριοι μοχλοί (ή αλλιώς… μόδιστροι) κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, σε μία βραδιά που άρχισε αγχωτικά, αλλά εξελίχθηκε (στο 2ο ημίχρονο) απολαυστικά. Όσο ο Μπάνκι είχε αντίδοτο στο μαρκάρισμα του Σπανούλη, οι παίκτες του έβαζαν «τρελά» σουτ και ο Ολυμπιακός ήταν στατικός, οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν το πάνω χέρι.

Το διατήρησαν για μόλις δώδεκα λεπτά, αφού ο Σλούκας άλλαξε όλη τη ροή. Παράλληλα με την είσοδο του 24χρονου γκαρντ, άρχισε να ανεβάζει επίπεδο αποτελεσματικότητας και η άμυνα, που έφτασε στην κορύφωσή της στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι δε μπορούσαν να πάρουν… ανάσα, επιδίδονταν σε ατομικές ενέργειες που ήταν τις περισσότερες φορές ασφυκτικά μαρκαρισμένες, ο Ολυμπιακός έβγαζε συχνά-πυκνά αιφνιδιασμούς, έβαλε τα μακρινά σουτ και το αμφίρροπο 39-35 της ανάπαυλας μετατράπηκε σε έναν υγιεινό περίπατο.

Ασφαλώς, τα περισσότερα credits πάνε στην άμυνα η οποία έδωσε αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό στην επίθεση από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά, αλλά είναι μία βραδιά που οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν «λυμένοι» σε μεγάλο βαθμό και στα εκτελεστικά τους καθήκοντα. Προσφέροντας μάλιστα, μέσα από τα καινούργια πράγματα που έχει βάλει ο κόουτς Σφαιρόπουλος στο παιχνίδι, άπλετο θέαμα στους φίλους τους. Με 24 ασίστ και εννέα λάθη, «κλειδωμένα» όλα τα ατού του αντιπάλου, έξι κοψίματα, υπεροπλία στα ριμπάουντ και πολύ καλύτερα ποσοστά σε δίποντα, τρίποντα και βολές, δε θα μπορούσε η παράσταση να μην αναγκάσει το κοινό να χειροκροτήσει θερμά.

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ αν και αμφίβολος μέχρι τη τελευταία στιγμή έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι, όντας αποτελεσματικός στην επίθεση και συνεπής σε άμυνα και ριμπάουντ. Αν συνεχίσει έτσι και δεν τον… προδώσει η ευπαθής μέση του, θα κάνει πολλούς να μετανιώσουν για τα απαξιωτικά σχόλιά τους, αφού αν μη τη άλλο ο Αμερικανός δεν κοροϊδεύει. Ίσα-ίσα δουλεύει σκληρά και έχει βελτιωθεί αισθητά. Πλάι του από το «4» προσέφερε πολλές λύσεις ο Πρίντεζης που δείχνει πλέον να μπαίνει για τα καλά στο… κλίμα, ενώ ένα ακόμα σταθερό επιθετικά βράδυ διένυσε ο Ματ Λοτζέσκι που έδειξε πόσο ικανός είναι και στο να δημιουργεί. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει κάτι ακόμα και από τους παίκτες που δεν σκόραραν πολύ (π.χ. άμυνα Κατσίβελη), και παρότι τα τρίποντα του έδωσαν τη διαφορά, σκόραρε πολύ μέσα στο ζωγραφιστό, αν και οι Ντάνστον-Χάντερ δεν ήταν σε υψηλά στάνταρ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το «δυο στα δύο», έχοντας χρησιμοποιήσει μόλις για δεκαοκτώ λεπτά τον φυσικό του ηγέτη, δείχνοντας πως όταν χρειαστεί μπορεί να βρει και από αλλού λύσεις. Το Top 16 έχει ακόμα πολύ δρόμο και συνηθίζει να μας προσφέρει… ανατροπές, όμως όσο η φιλοσοφία του Σφαιρόπουλου θα αφομοιώνετε από τους παίκτες, τόσο καλύτερα θα λειτουργούν οι «ερυθρόλευκοι». Η επόμενη εβδομάδα τους βρίσκει φιλοξενούμενους από τον… παλιόφιλο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και αν το κοντέρ «γράψει» 3-0, θα έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα. Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται δε λένε;

Υ.Γ.: Οι εμφανίσεις του Σλούκα εύλογα έχουν γεννήσει ανησυχία στον κόσμο του Ολυμπιακού για το τι θα γίνει με την ανανέωση του συμβολαίου του. Υπάρχει στασιμότητα, αλλά αυτό μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Αν οι δυο πλευρές το θέλουν πραγματικά, λογικά θα συνεχίσουν μαζί και τη νέα σεζόν.

Υ.Γ.1: Το μπάσκετ κρίνεται στο μεγαλύτερο βαθμό του από την απόδοση των περιφερειακών. Αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να έχει σε τέτοια κατάσταση τους Σπανούλη, Σλούκα, Λαφαγέτ, Λοτζέσκι και επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ ο Μάντζαρης, αποκτά τεράστιο προβάδισμα για μία άνετη πρόκριση στα προημιτελικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπερτομέου: «Τέλος τα προκριματικά στην Ευρωλίγκα»

Την κατάργηση των προκριματικών της Ευρωλίγκας προανήγγειλε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Μπερτομέου: «Τέλος τα προκριματικά στην Ευρωλίγκα»
Καταργούνται τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, από το Τελ Αβίβ.

«Ο προκριματικός γύρος καταργείται από την επόμενη σεζόν. Δεν βλέπουμε κάποιο πλεονέκτημα όσον αφορά τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων, πριν από την έναρξη της regular season. Θεωρώ πως είναι προτιμότερο να κατανείμουμε τη θέση που εξασφαλίζουν οι προκριματικοί γύροι σε μια σταθερή λίγκα. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, όσον αφορά το καλεντάρι και τη διεξαγωγή αγώνων σε διαθέσιμες ημερομηνίες. Υποχρεώναμε τις ομάδες να δίνουν αγώνες τον Σεπτέμβριο, σε μια εποχή που δεν είναι ακόμα έτοιμες! Οι ομάδες διεκδικούσαν μια θέση στη διοργάνωση, κάνοντας μόλις μια εβδομάδα προπονήσεις. Θεωρούμε πως αυτό δεν είναι καλό για τις ομάδες και αποφασίσαμε να το σταματήσουμε. Επομένως, η περσινή χρονιά ήταν η τελευταία που διεξήχθη προκριματικός γύρος», ανέφερε.

Όσο για τα γεγονότα στο Γαλατάσαραί-Ερυθρός Αστέρα και την ανησυχία για την ασφάλεια, είπε: «Έχουμε κάποιες ανησυχίες, επειδή την πρώτη φορά βιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο κι ευχόμαστε να μην επαναληφθεί. Συνέβη μία φορά σε 15 χρόνια και θα “ναι λάθος να σκεφτόμαστε πως θα επαναληφθεί. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, οι ομάδες κάνουν σπουδαία δουλειά με τον κόσμο τους. Παρότι τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη έγιναν εκτός κλειστού, δεν την (σ.σ. Γαλατάσαραϊ) απαλλάσσει των ευθυνών της. Την προσεχή εβδομάδα θα γίνει μία νέα συνάντηση των δύο ομάδων, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθεια να πείσουν όλους πως πρόκειται για ένα άθλημα και δεν υπάρχει χώρος για βία. Είμαστε σίγουροι πως η ατμόσφαιρα θα “ναι ήρεμη». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίντεζης: «Μπαίνω στο κλίμα»

Σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού νιώθει να επανέρχεται όλο και περισσότερο απ’ τον τραυματισμό του, όπως ανέφερε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Πρίντεζης: «Μπαίνω στο κλίμα»
Όλο και πιο πίσω αφήνει τον τραυματισμό που τον κράτησε τόσο καιρό μακριά απ’ τα παιχνίδια του Ολυμπιακού ο Γιώργος Πρίντεζης.

Μετά το παιχνίδι με την Αρμάνι (71-58), ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε ότι επανέρχεται σταδιακά και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο ίδιος και η ομάδα θα προοδεύουν με τον καιρό.

«Είμαι αρκετά καλύτερα. Είναι μεγάλο το διάστημα που έλειπα, αλλά με βοήθησε η ομάδα και ο προπονητής και μπήκα στο κλίμα. Ευελπιστούμε ότι θα είμαι ακόμα πιο δυνατός στη συνέχεια», είπε αρχικά για τον εαυτό του.

Ερωτώμενος, δε, για την ομάδα και τους στόχους στη φετινή Ευρωλίγκα, σημείωσε: «Δεν το λέω για να το πιστέψουμε, δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα. Έχει πολλά παιχνίδια μπροστά κι ένα πολύ δύσκολο με τη Φενέρ που είναι φορμαρισμένη.

Κοιτάμε το στόχο μας που είναι πρώτα οι «8» και μετά αν μπορούμε να πλασαριστούμε στο Final Four. Δε μου αρέσει να βλέπω μακριά. Είμαστε μια νέα ομάδα κι έχουμε βάλει κάποιες βάσεις. Πάμε αρκετά καλά και νομίζω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι»
.

Λαφαγέτ: «Έχουμε χημεία»

Στην καλή εμφάνιση της πλειοψηφίας των παικτών του Ολυμπιακού στάθηκε ο Όλιβερ Λαφαγέτ μετά την επικράτηση απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Λαφαγέτ: «Έχουμε χημεία»
Στην χημεία που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους παίκτες του Ολυμπιακού στάθηκε ο Όλιβερ Λαφαγέτ μετά τη νίκη κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων», μιλώντας στη Nova, τόνισε πως η δουλειά συνεχίζεται αφού ακολουθούν δύσκολα ματς στη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:


«Έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Θα συναντήσουμε ομάδες που έχουν πολύ καλούς σκόρερ σκόρερ και θα δυσκολευτούμε απέναντί τους.
Όλοι βάλαμε το λιθαράκι μας απόψε. Ο καθένας έχει μάθει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα έχουμε χημεία και συνεχίζουμε την δουλειά μας».

Ηρεμιστική… πεντάρα για Μπάρτσα!! (video)

Σαν… ηρεμιστικό χαπάκι κατάπιε η Μπαρτσελόνα την Έλτσε! Οι Καταλανοί ξέσπασαν στο Copa Del Rey και με το ευρύ (όσο και άνετο) 5-0 χαλάρωσαν απ’ την καταιγίδα που ακολούθησε την ήττα απ’ τη Σοσιεδάδ.

Ηρεμιστική… πεντάρα για Μπάρτσα (video)
Ο σάκος του μποξ που έψαχνε για να ξεσπάσει τα νεύρα της αποδείχθηκε η Έλτσε για την Μπαρτσελόνα.

Μετά τον ορυμαγδό που ακολούθησε την ήττα απ’ τη Σοσιεδάδ (απομάκρυνση Θουμπιθαρέτα, πρόωρες εκλογές, κόντρα Λουίς Ενρίκε-Μέσι) οι «μπλαουγκράνα» χαλάρωσαν με μια άνετη πεντάρα για το Copa Del Rey (5-0).

Έστω κι αν ζορίστηκαν ελαφρώς για 35 λεπτά. Αρκούσε όμως να βάλει ο Νεϊμάρ το πρώτο για να γίνουν όλα απλά. Και μέχρι να λήξει το ημίχρονο, οι Σουάρες (με ωραίο σόλο) και Μέσι (με πέναλτι) να ‘χουν ξεχειλώσει ήδη το σκορ.

Δε χρειάστηκε, δε, τίποτα περισσότερο από ένα 15λεπτο ξέσπασμα με την έναρξη του β’ μέρους (κατά τη διάρκεια του οποίου ο Άλμπα έβαλε κι εκείνος τ’ όνομά του στους σκόρερ κι ο Νεϊμάρ προσέθεσε ένα ακόμα γκολ στο ενεργητικό του) για να φτάσουν οι Καταλανοί στην άνετη νίκη.

Μια νίκη που τους εξασφαλίζει φυσικά την πρόκριση (την ώρα που η Ρεάλ είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να τη χάσει απ’ την Ατλέτικο) αλλά και την ηρεμία τους ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.







Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Copa Del Rey

Τρίτη, 6/1

Θέλτα-Μπιλμπάο 2-4
(11' Άλεξ Λόπεθ, 54' Τσαρλς - 5' Σαν Χοσέ, 15' και 87' πεν. Αντούριθ, 61' Σουσαέτα)

Μάλαγα-Λεβάντε 2-0
(16' Χουάνπι, 78' Όρτα)

Τετάρτη, 7/1

Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ 1-0
(72’ Τσερίσεφ)

Ατλέτικο-Ρεάλ 2-0
(58’ πεν. Γκαρθία, 76’ Χιμένες)

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-1
(11’ Γκαγιά, 86’ πεν. Νεγκρέδο - 60’ Στουάνι)

Αλμερία-Χετάφε 1-1
(59’ πεν. Βέρθα - 22’ αυτ. Βέρθα)

Πέμπτη, 8/1

Γρανάδα-Σεβίλλη 1-2
(90’+3’ Μπανγκουρά - 32’ Ντεουλοφέου, 53’ Γκαμέιρο)

Μπαρτσελόνα-Έλτσε 5-0
(35’, 60’ Νεϊμάρ, 40’ Σουάρες, 45’+1’ πεν. Μέσι, 56’ Άλμπα) 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Έτσι όπως θέλω να παίζουμε»

Ικανοποιημένος και με το παραπάνω ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τη νίκη, αλλά και την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Τράβηγμα στο δικέφαλο ο Οθέλο Χάντερ.

Σφαιρόπουλος: «Έτσι όπως θέλω να παίζουμε»
Χαρούμενος για τη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά περισσότερο για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στην άμυνα, ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Με τράβηγμα στο δικέφαλο αποχώρησε από την αναμέτρηση ο Οθέλο Χάντερ, ενώ ελαφρώς ταλαιπωρημένος, λόγω των ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ήταν ο Όλιβερ Λαφαγέτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Κάναμε άλλη μία σημαντική νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα με τη σκληράδα της να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Ήμασταν αμυντικά συγκεκριμένοι και η άμυνα μας έδωσε το παιχνίδι. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνά μας έφτασε στο επίπεδο που θέλω και σίγουρα από εκεί βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Στην αρχή η επίθεση δεν ήταν αποδοτική γιατί δεν είχαμε διαβάσει καλά το παιχνίδι, αλλά με την καλή μας άμυνα δεχθήκαμε μόνο 18 πόντους στην πρώτη περίοδο και ανεβάζοντας στροφές τη δεύτερη περίοδο, πήραμε μία διαφορά και διατηρώντας την άμυνά μας πίσω.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλό. Έτσι όπως θέλω να παίζουμε, με καλή άμυνα και τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο. Βάλαμε ανοικτά σουτ, ανεβάσαμε τη διαφορά και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια τους παίκτες, αλλά όπως τους είπα στα αποδυτήρια, απολαμβάνουμε σήμερα τη νίκη και από αύριο τα κεφάλια μέσα
».

Για τους τραυματισμούς: «Ο Χάντερ είχε ένα τράβηγμα στο δικέφαλο. Αυτό το είχε για καιρό σε ελαφρύ βαθμό και έτσι θα το δούμε αύριο. Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στον Πέτγουεϊ γιατί έδειξε αυταπάρνηση για την ομάδα. Έκανε ένεση και χθες και σήμερα για τη μέση του».

Μπάνκι: «Δύσκολη νύχτα για εμάς»

Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού υποκλίθηκε ο Λούκα Μπάνκι μετά την ήττα της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, για τη δεύτερη αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Μπάνκι: «Δύσκολη νύχτα για εμάς»
Τα λάθη, αλλά και το καλό παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν έδωσαν πολλά περιθώρια στην Αρμάνι Μιλάνο, η οποία ηττήθηκε δίκαια, σύμφωνα με τον Λούκα Μπάνκι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι:

«Σήμερα παίξαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες στην Ευρώπη. Εμείς, ξεκινήσαμε καλά αμυντικά, ελέγχοντας τα ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο, όμως τη δεύτερη δεν είχαμε την ίδια επιθετικότητα. Στο ημίχρονο πίστευα πως ήμασταν κοντά, αλλά δεν κάναμε κάποια πράγματα που είπαμε και έτσι έγινε δύσκολη νύχτα για εμάς, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να αποδώσει καλύτερα. Με τη ζώνη που παίξαμε, τάιζαν σωστά τους ψηλούς τους στα πικ εν ρόλ. Στη συνέχεια, βρήκαμε λύσεις μειώνοντας στους επτά πόντους, αλλά λόγω κάποιων δικών μας λαθών το παιχνίδι άνοιξε υπέρ του Ολυμπιακού. Η τελική διαφορά μπορεί να μην λέει την αλήθεια, αλλά εμείς μάθαμε πως θα πρέπει να έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα και επιθετικότητα και τα 40 λεπτά του παιχνιδιού».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τόμιτς: «Το 50% ήταν η συγκέντρωση»

Καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι Μιλάνο ήταν οι συγκέντρωση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όπως τόνισε ο Μίλαν Τόμιτς.

Τόμιτς: «Το 50% ήταν η συγκέντρωση»
Ευχαριστημένος τόσο από τη νίκη όσο και την εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο παρουσιάστηκε ο Μίλαν Τόμιτς. Ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μιλώντας στη Nova, τόνισε πως η συγκέντρωση ήταν το 50% έτσι ώστε να κάνει η ομάδα το 2/2 στο Top 16.

Παράλληλα στάθηκε στην παρουσία των Λαφαγέτ και Πρίντεζη, που δείχνουν να επιστρέφουν δυνατότεροι μετά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:
«Ήταν τρομερό παιχνίδι. Είχαμε 24 ασίστ και μόλις 9 λάθη. Από την αρχή ξέραμε ότι η Αρμάνι είναι καλή ομάδα, όμως ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αυτό φάνηκε από το ότι δεχτήκαμε μόνο δύο αιφνιδιασμούς. Η συγκέντρωση ήταν το 50% της νίκης μας.

Έχουμε πει και στους παίκτες ότι δεν γίνεται μόνο ένας να βοηθάει. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει και ένας διαφορετικός να βγαίνει μπροστά. Σήμερα ήταν ο Λοτζέσκι, ο Λαφαγέτ και ο Πρίντεζης που ξεχώρισαν. Ειδικά για τον Πρίντεζη και τον Λαφαγέτ είναι ακόμη μεγαλύτερο το κέρδος επειδή ήταν τραυματίες».

Πρόστιμο στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!!

Χρηματικό πρόστιμο που φτάνει τις 7.000 ευρώ είναι η ποινή που αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα για όσα έγιναν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη».

Πρόστιμο στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
Με χρηματικό πρόστιμο θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη».

Όπως αποφάσισε η Πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» θα καταβάλλουν 7.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο ντέρμπι με τον «δικέφαλο», όπου είχε σημειωθεί τραυματισμός του Γλύκου από αντικείμενο και εισβολή οπαδών στη λήξη του αγώνα.

Όσο για τον ίδιο τον «δικέφαλο του Βορρά», θα κληθεί να πληρώσει, απ’ την πλευρά του, 6.500 ευρώ για επεισόδια που σημειώθηκαν στο παιχνίδι του με τον Λεβαδειακό για τη 16η αγωνιστική.

Κατά τ’ άλλα, η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 4.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο ματς με την Κέρκυρα (15η αγωνιστική), ενώ ποινή 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Πανιώνιο εξαιτίας της μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.


Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης, 12ης, 13ης, 14ης, 15ης και 16ης Αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

16η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Π.Κωνσταντινίδη (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Π.Κωνσταντινίδη:Απορρίπτει ισχυρισμό εγκαλουμένης περί εφαρμογής του άρθρου 14 παρ. 4 εδ. γ΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και β) χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

15η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απορρίπτει ισχυρισμό εγκαλουμένης περί εφαρμογής του άρθρου 14 παρ. 4 εδ. γ΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. Επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

14η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ AOK: διότι: «Η έναρξη διεξαγωγής του αγώνα καθυστέρησε κατά 3΄λεπτά διότι κάποιοι ποδοσφαιριστές της εγκαλουμένης, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των στολών τους δεν ήταν σύμφωνα με τον κανονισμό» : ποινή επίπληξης.

Β) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων διακοσίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

13η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.,Tiago Moytinho (γυμναστής): Για τη συμπεριφορά του γυμναστή κ. Tiago Moytinho: επιβάλλει στην ΠΑΕ Ατρόμητος χρηματική ποινή χιλίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ.TIAGO MOYTINHO α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και β) χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΟΦΗ, Ν.Τσαμπουράκη (φυσιοθεραπευτή), Ι.Φασομυτάκη (φροντιστή): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Ν.Τσαμπουράκη και Ι.Φασομυτάκη: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ συνολική χρηματική ποινή χιλίων εκατό ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Ν. Τσαμπουράκη α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) μήνα και β) χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ. Τέλος, επιβάλλει στον κ. Ι. Φασομυτάκη την ποινή της επίπληξης.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

12η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

6η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή χιλίων διακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά το πρωτάθλημα Novasports Super League Κ20, 16η αγωνιστική

Α) ΠΑΣ Γιάννινα (Κ20), Ι.Τάτση (προπονητή): Για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Ι.Τάτση: επιβάλλει στην ομάδα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Κ-20 ποινή επίπληξης. Επίσης επιβάλλει στον κ.Ι. Τάτση α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και β) την χρηματική ποινή επτακοσίων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά το πρωτάθλημα Novasports Super League Κ17, 8η αγωνιστική

Α) Skoda Ξάνθη (Κ17), Κ. Τερζανίδη (προπονητή): Για τη συμπεριφορά του κ. Κ. Τερζανίδη στον αγώνα των ομάδων Πανθρακικός-Skoda Ξάνθη: ποινή επίπληξης.

ΠΑΕ Πανιώνιος: «Κατόπιν του πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που περιέχεται στο από 12-8-2014 Απόσπασμα Πρακτικού της Επιτροπής αυτής και της μη χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, καλείσθε προς απολογία ενώπιόν μας την 28-8-2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ»:

«Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε την παράβαση που της αποδίδεται με την από 12/8/14 απόφαση της Ε.Ε.Α. (Μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής - Παράρτημα Α του Π.Κ. της ΕΠΟ).Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ την χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ».

Κλήση προς απολογία

Α) ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: «Καλείσθε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League Ελλάδα την Πέμπτη 8-1-2015 και ώρα 13.00 προκειμένου να παραστείτε κατά την εκδίκαση της από 19-12-2014 αιτήσεως του Νικολάου Παναγιωταρά του Βλάσση καθ΄υμών (αριθμ. πρωτ. Super League 9053/19-12-2014)». Κηρύσσει εαυτήν αναρμόδια για την εκδίκαση της υπό κρίση από 19-12-2014 αιτήσεως Νικολάου Παναγιωταρά.


Β) Ν. Παναγιωταρά : « Καλείσθε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League Ελλάδα την Πέμπτη 8-1-2015 και ώρα 13.00 προκειμένου να παραστείτε κατά την εκδίκαση της από 19-12-2014 αιτήσεως σας (αριθμ. πρωτ. Super League 9053/19-12-2014)». Κηρύσσει εαυτήν αναρμόδια για την εκδίκαση της υπό κρίση από 19-12-2014 αιτήσεως Νικολάου Παναγιωταρά.

*Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20, 16η αγωνιστική, Β.ΒΟΥΖΑΣ- Γ.ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ».