Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ρεάλ Μαδρίτης: Το ταξίδι στο Ντουμπάι και οι επιπτώσεις του!!

Δεύτερη σερί ήττα σε επίσημο αγώνα γνώρισε η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος ανοίγει το μαύρο κουτί της εκκίνησης με... το αριστερό της «βασίλισσας» στο 2015.
Σαν μακρινή ανάμνηση μοιάζει αυτή τη στιγμή το σερί των 22 νικών για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου με το 5-1 επί της Βασιλείας για το Τσάμπιονς Λιγκ και σταμάτησε στις 4 του Γενάρη με την ήττα από τη Βαλένθια με 2-1 στο Μεστάγια. Κι αν κάποια στιγμή ήταν φυσιολογικό για οποιαδήποτε ομάδα – όχι μόνο για τη Ρεάλ – να στραβοπατήσει, η ομάδα του Αντσελότι δείχνει αυτή τη στιγμή πως δεν έχει... καύσιμα στο ρεζερβουάρ.
Όπως γράψαμε, η πρώτη νίκη στο σερί αυτών των 22 επιτυχιών ήρθε στις 16 Σεπτεμβρίου και η τελευταία (22η) επετεύχθη στις 20 Δεκεμβρίου στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κόντρα στη Σαν Λορέντζο. Μέσα σε διάστημα 95 ημερών, δηλαδή, η Ρεάλ έδωσε 22 παιχνίδια ή αλλιώς είχε να ματς ανά 4,3 ημέρες. Με τους παίκτες, μάλιστα, που σήκωσαν το βάρος αυτών των αγώνων, όχι μόνο να αγωνίζονται ενδιάμεσα με τις εθνικές τους ομάδες, αλλά να έχουν στην πλάτη τους και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. 14 ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» αγωνίστηκαν στα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ από τους 10 πρώτους σε χρόνο συμμετοχής φέτος σε όλες τις διοργανώσεις , μόνο ο Μπέιλ και ο Ίσκο δεν ταξίδεψαν το καλοκαίρι στη χώρα της σάμπα.
Την ώρα που οι ανταγωνιστές της «βασίλισσας» είχαν διακοπές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, οι παίκτες της Ρεάλ επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο. Όταν το τελευταίο ματς για όλους τους υπόλοιπους στην Ισπανία ήταν το Σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου και η αμέσως επόμενη υποχρέωση τους το Σ/κ 3-4 Ιανουαρίου, η ομάδα του Αντσελότι είχε αγώνα ενδιάμεσα. Μετά το – κοντινό – ταξίδι στο Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (επίσημη υποχρέωση άλλωστε) ακολούθησε το αχρείαστο ταξίδι στο Ντουμπάι από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Αχρείαστο και επίπονο ταξίδι για τους ποδοσφαιριστές, όχι όμως και για το ίδιο το κλαμπ. Εκατομμύρια ευρώ από χορηγούς μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου, προκειμένου η Ρεάλ Μαδρίτης να δώσει το παρόν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκδηλώσεις, βραβεύσεις και ένα φιλικό κόντρα στη Μίλαν, το οποίο μάλλον είδαν σαν αγγαρεία οι παίκτες. Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα σπαταλά μέρος προετοιμασίας ή ξεκούρασης, ώστε να βρεθεί σε μέρη, που θα επωφεληθεί οικονομικά. Πόσες και πόσες περιοδείες έχουν κάνει σε Ασία και Αμερική τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ κυρίως το καλοκαίρι.
Το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές δεν ξεκουράστηκαν όσο οι υπόλοιποι έκανε την εμφάνισή του στα δύο πρώτα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης. Μεστάγια και Βιθέντε Καλντερόν είναι σαφώς δύο από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης, που μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Το θέμα για τους «μερένγκες» είναι πως η ομάδα αυτή τη στιγμή δείχνει πως δεν έχει δυνάμεις από το 60’ και μετά. Φαίνεται πως οι παίκτες δε... γέμισαν τις μπαταρίες τους κατά τη διάρκεια των γιορτών. Κάτι που είχαν ανάγκη. Και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο.
Στο Μεστάγια κόντρα στη Βαλένθια, η Ρεάλ προηγήθηκε με το πέναλτι του Ρονάλντο, όμως στην επανάληψη επήλθε το ολικό μπλακ-άουτ. Ανατροπή για τις «νυχτερίδες» και τελικό σκορ 2-1. Μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, οι παίκτες του Άντσελότι πίεσαν και είχαν 1-2 καλές στιγμές, όμως μέχρι εκεί. Το ίδιο και στο Βιθέντε Καλντερόν απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ενέργεια της «βασίλισσας» μετουσιώθηκε μόνο σε μια εντυπωσιακή κατοχή μπάλας (27%-73%), όμως στο δεύτερο ημίχρονο το μυαλό... θόλωσε. Μετά το ανόητο πέναλτι για το 1-0, ήρθε με μια στημένη φάση το 2-0 και τέλος. Η Ρεάλ δεν αντέδρασε ποτέ.
Δύο συνεχόμενες ήττες μετρούσε η ομάδα του Αντσελότι και πριν το σερί των 22 νικών. Η μια από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και η δεύτερη – όπως και τώρα - από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκείνες μπορεί να μην σταθούν καθοριστικές (όπως και τώρα αυτή από τη Βαλένθια) αφού στο πρωτάθλημα η «βασίλισσα» εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα. Αυτή στο Copa Del Rey ίσως δεν έχει αύριο, αφού οι «ροχιμπλάνκος» βρίσκονται ένα βήμα από την πρόκριση στα προημιτελικά. Θα πει κανείς, πως το κύπελλο ουδόλως ενδιαφέρει τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς στόχος είναι το πρωτάθλημα και η δεύτερη σερί κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ίσως. Όμως μην ξεχνάμε πως η παντοκρατορία της «βασίλισσας» το 2014 ξεκίνησε με την κατάκτηση του Copa Del Rey. Στη συνέχεια ήρθαν όλα τα υπόλοιπα.
Η κούραση, λοιπόν, λόγω της έλλειψης διακοπών στις γιορτές έκανε την εμφάνισή της και ενδεχομένως να στοιχίσει έναν τίτλο στους «μερένγκες». Κι αν ο Κάρλο Αντσελότι προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του Ρονάλντο από την αρχική ενδεκάδα κόντρα στην Ατλέτικο επικαλούμενος κούραση του Πορτογάλου, όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο να λέει την αλήθεια. Εκείνος ξέρει καλύτερα απ’ όλους τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του. Το θέμα είναι ότι δεν έκανε τίποτα – και λογικά δεν μπορούσε – ώστε να τους δώσει ανάσες τα Χριστούγεννα. Όταν διακυβεύονται εκατομμύρια ευρώ, μάλλον κανείς δεν έχει λόγο. Γιατί απλά οι χορηγοί και το μάρκετινγκ κάνουν κουμάντο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: