Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μπερτομέου: «Τέλος τα προκριματικά στην Ευρωλίγκα»

Την κατάργηση των προκριματικών της Ευρωλίγκας προανήγγειλε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Μπερτομέου: «Τέλος τα προκριματικά στην Ευρωλίγκα»
Καταργούνται τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, από το Τελ Αβίβ.

«Ο προκριματικός γύρος καταργείται από την επόμενη σεζόν. Δεν βλέπουμε κάποιο πλεονέκτημα όσον αφορά τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων, πριν από την έναρξη της regular season. Θεωρώ πως είναι προτιμότερο να κατανείμουμε τη θέση που εξασφαλίζουν οι προκριματικοί γύροι σε μια σταθερή λίγκα. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, όσον αφορά το καλεντάρι και τη διεξαγωγή αγώνων σε διαθέσιμες ημερομηνίες. Υποχρεώναμε τις ομάδες να δίνουν αγώνες τον Σεπτέμβριο, σε μια εποχή που δεν είναι ακόμα έτοιμες! Οι ομάδες διεκδικούσαν μια θέση στη διοργάνωση, κάνοντας μόλις μια εβδομάδα προπονήσεις. Θεωρούμε πως αυτό δεν είναι καλό για τις ομάδες και αποφασίσαμε να το σταματήσουμε. Επομένως, η περσινή χρονιά ήταν η τελευταία που διεξήχθη προκριματικός γύρος», ανέφερε.

Όσο για τα γεγονότα στο Γαλατάσαραί-Ερυθρός Αστέρα και την ανησυχία για την ασφάλεια, είπε: «Έχουμε κάποιες ανησυχίες, επειδή την πρώτη φορά βιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο κι ευχόμαστε να μην επαναληφθεί. Συνέβη μία φορά σε 15 χρόνια και θα “ναι λάθος να σκεφτόμαστε πως θα επαναληφθεί. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, οι ομάδες κάνουν σπουδαία δουλειά με τον κόσμο τους. Παρότι τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη έγιναν εκτός κλειστού, δεν την (σ.σ. Γαλατάσαραϊ) απαλλάσσει των ευθυνών της. Την προσεχή εβδομάδα θα γίνει μία νέα συνάντηση των δύο ομάδων, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθεια να πείσουν όλους πως πρόκειται για ένα άθλημα και δεν υπάρχει χώρος για βία. Είμαστε σίγουροι πως η ατμόσφαιρα θα “ναι ήρεμη». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: