Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Φοβερές κατηγορίες για Κούπερ!

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετοί μήνες από όταν το όνομα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ μπλέχτηκε σε σκάνδαλο στημένων αγώνων, ωστόσο ο Αργεντινός τεχνικός δεν λέει να ξεμπλέξει! To αντίθετο μάλιστα..Ενα από τα πολλά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου που αφορούν την εμπλοκή του Κούπερ με τα τη μαφία
Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο που επικαλείται «πηγές» από την εισαγγελία της Νάπολης, ο πρώην προπονητής του Αρη φέρεται να έχει εισπράξει 200 χιλιάδες ευρώ από την ιταλική μαφία (σ.σ. από την οργάνωση «Καμόρα» ), προκειμένου να δώσει τα αποτελέσματα τεσσάρων αγώνων! Πιο συγκεκριμένα, ο νυν τεχνικός της Ορντουσπόρ φέρεται να έδωσε δύο αποτελέσματα για το ισπανικό πρωτάθλημα και άλλα δύο γι αυτό της Αργεντινής, ωστόσο σε κάποιο από αυτά δεν έπεσε μέσα. Κάτι που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό διόλου δεν άρεσε στην μαφία της Νάπολι η οποία και έχασε ένα μεγάλο ποσό από το στοίχημα.

Ετσι στη συνέχεια οι άνθρωποι της μαφίας φέρεται να απείλησαν τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ (σ.σ. τον κατηγόρησαν για προδοσία) με τις ιταλικές αρχές έχουν στα χέρια τους ηχητικό υλικό από το οποίο προκύπτει ότι πράγματι ο Αργεντινός προπονητή δέχθηκε απειλές!
Μάλιστα ο Κούπερ παραδέχθηκε στις Αρχές ότι πήρε κάποια χρήματα από Ναπολιτάνους, τα οποία όμως υποστήριξε πως ανήκαν στην πεθερά του (σ.σ. η οποία ζει στην Αργεντινή) και προορίζονταν για την ανακαίνιση του σπιτιού του.
Το τι θα γίνει στην υπόθεση, αναμένεται με εξαιρετική αγωνία και ενδιαφέρον τους προσεχείς μήνες και το αν και κατά πόσο ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ εμπλέκεται πράγματι σε ένα τέτοιο σκάνδαλο...

"Χλωμό" του Νιμανί...!!

Οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με τον Φρεντερίκ Νιμανί δεν τελείωσαν, αλλά αλήθεια είναι οτι ο Γάλλος ποδοσφαιριστής δεν ενθουσίασε τους παράγοντες του Δικεφάλου με την έννοια ότι δεν ήταν αυτός ο γρήγορος ακραίος που ψάχνει η ομάδα.

"Χλωμό" του Νιμανί...
Από εκεί και πέρα όμως ο Νιμανί δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος και δεν απορρίφθηκε εντελώς, αφού έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής που στο μέλλον μπορούσε να προσφέρει πολλά.
Οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Νιμανί ξεκίνησαν, αλλά στην διάρκεια προέκυψαν διάφορα προβλήματα, ακόμη και με την επαφή των δύο πλευρών.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δύσκολα θα προχωρήσει. Δεν έχει κλείσει βέβαια 100%, αλλά και από τον ΠΑΟΚ δεν δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση για να κλείσουν το θέμα θετικά.
Πηγή: paok24.gr

Συμπληρώθηκε το παζλ!!

Ο ΟΦΗ με τη νίκη του επί του Παναιτωλικού ήταν η τελευταία χρονικά ομάδα που σφράγισε την πρόκριση της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, συμπληρώνοντας την 8άδα.

Συμπληρώθηκε το παζλ
Στα προημιτελικά, οι αγώνες είναι νοκ άουτ, στην 7η φάση (ημιτελικά) θα υπάρξουν διπλοί αγώνες (και στις δύο έδρες), ενώ ο τελικός θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
6η ΦΑΣΗ
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (25/1, 17:00)
ΟΦΗ-Πανσερραϊκός (22/2, 16:00)
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα (22/2, 19:00)
Ολυμπιακός-Πανιώνιος (25/1, 20:00)
7η ΦΑΣΗ
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος με τον νικητή Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα
Ολυμπιακός-Πανιώνιος με τον νικητή ΟΦΗ-Πανσερραϊκός

Τον δάγκωσε σαν... ΟΦΗ!!

Στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΟΦΗ αποκλείοντας τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο! Οι Κρητικοί αν και έμεινα πίσω στο σκορ στο 35' με το γκολ του Ρότσα, ισοφάρισαν στο 42' με τον Σίσιτς και παρότι έμειναν με δέκα παίκτες στις αρχές του δευτέρου μέρους, πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Μπούρμπος (1-2) και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάντζιος έγραψε το τελικό 1-3.

Τον δάγκωσε σαν... ΟΦΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με πολλές φάσεις, καλό ρυθμό και δύο γκολ. Ο Παναιτωλικός είχε τον πρώτο λόγο και άρχισε από πολύ νωρίς να σφυροκοπεί την εστία του Βεζυρίδη. Μάλιστα ο τερματοφύλακας των Κρητικών έκανε δύο φοβερές αποκρούσεις στο 11' και στο 15', διατηρώντας ανέπαφη την εστία του, ενώ συνολικά οι Αγρινιώτες πραγματοποίησαν τέσσερις ευκαιρίες μέχρι το πρώτο τέταρτο. Ο ΟΦΗ παρουσίασε πολλά προβλήματα στο κέντρο, έκανε εύκολα λάθη και δεν ήταν καθόλου απειλητικός. Μάλιστα η πρώτη του ευκαιρία ήταν στο 17' από τον Ζορμπά. Από εκείνο το σημείο άρχισε να οργανώνεται περισσότερο και να βγαίνει δειλά-δειλά στα καρέ του Τζενάμο, με κορυφαία φάση αυτή του 27' όπου ο Μποντόρ δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που του δόθηκε!
Δύο... γκολάρες
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι δίχτυα με τον Ρότσα να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ με κεφαλιά στο 35'. Βέβαια τα πανηγύρια των Αγρινιωτών δεν κράτησαν για πολύ αφού ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Και αν το γκολ του Ρότσα ήταν καλό του Σίσιτς ήταν γκολάρα, αφού ο Σλοβένος έπιασε ένα δυνατό σουτ στη γραμμή της περιοχής και η μπάλα καρφώθηκε στο αριστερό “γάμα” του Τζενάμο (1-1).
Όλοι με 10 και το δάγκωμα του Μπούρμπου
Στο δεύτερο μέρος, το ματς πήρε φωτιά καθώς υπήρξαν δύο αποβολές! Στο 54' ο ΟΦΗ έμεινε με 10 λόγω της δεύτερης κίτρινης του Βάντο! Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Μπούρμπου, ο οποίος βρήκε δίχτυα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (58'). Ένα λεπτό αργότερα οι Αγρινιώτες έμειναν και αυτοί με έναν παίκτη λιγότερο! Ο Φερνάντες πήρε απευθείας κόκκινη για το αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Σίσιτς, ο οποίος αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Παπουλή. Η φάση δημιούργησε αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών και για κάποια λεπτά δεν υπήρξε παιχνίδι.
Κέρβερος ο Βεζυρίδης, το... κόλλησε ο Μάντζιος
Στη συνέχεια όπως ήταν φυσικό, ο ΟΦΗ κλείστηκε στα μετόπισθεν και ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βρει διαδρόμους για να ισοφαρίσει. Είχε μάλιστα αρκετές καλές στιγμές (63', 73', 85'), αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με τίποτα μέχρι τη συμπλήρωση των 90'. Μάλιστα στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων που έδωσε ο 4ος διαιτητής έγινε μάχη και πολιορκία στα καρέ του Βεζυρίδη, ο οποίος ήταν... κέρβερκος, αφού έκανε δύο σωτήριες αποκρούσεις στις κεφαλιές του Πασά (93') και του Ντολεζάι (94'), κρατώντας την πρόκριση της ομάδας του.
Ο Μάντζιος στο 97' απλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 1-3 με ωραίο σουτ.
ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ
97' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Μάντζιος με σουτ γράφει το 1-3.
96' Σουτ του Μπούρμπου άουτ.
91' Οι αμυντικοί του ΟΦΗ θα διώξουν μακριά το φάουλ του Ρότσα.
90' Οχτώ λεπτά καθυστερήσεις έδωσε ο 4ος λόγω των διαπληκτισμών που συνέβησαν στην αποβολή του Φερνάντες.
88' Η κεφαλιά του Καραμαλίκη θα απομακρυνθεί ενώ υπήρξε σύγκρουση δύο παικτών.
85' Φοβερή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να ισοφαρίσει με τον Καραμαλίκη να αστοχεί. Το ριπλέι πάντως έδειξε ότι ο παίκτης της ομάδας του Αγρινίου ήταν οφσάιντ.
83' -Τρίτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό: Ο Μπελεβώνης αντί του Παλαιολόγου.
73' Διαγώνιο σουτ του Καμαρά, δεν μπόρεσε ο Πασάς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα
73' -Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Πίτσος στη θέση του Λόπες και ο Μποντόρ πάει στο κέντρο
64' - Δεύετρη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Παπουλής στη θέση του Σίσιτς
63' Σέντρα του Άντι, κεφαλιά του Καμαρά η μπάλα άουτ
59' Κόκκινη κάρτα στον Φερνάντες! Με 10 και ο Παναιτωλικό! Ο Πορτογάλος έκανε αντιαθλητικό χτύπημα στο γόνατο του Σίσιτς. Αψιμαχίες μεταξύ των παικτών.
58' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Μπούρμπος στην πρώτη του επαφη με την μπάλα γράφει το 1-2.

57' -Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ: Ο Μπούρμπος αντί του Ζορμπά.
54' Δεύτερη κίτρινη στον Βάντο, ο οποίος τράβηξε τον Καμαρά από τη φανέλα. Κόκκινη και με 10 ο ΟΦΗ.
51' Κίτρινη κάρτα στον Καμαρά για το χέρι.
50' Ο Παναιτωλικός πέτυχε γκολ με τον Παλαιολόγο, το οποίο δεν μέτρησε αφού προηγουμένως ο Καμαρά άγγιξε την μπάλα με το χέρι.
49' Ωραία μπαλιά του Μητρόπουλου στον Άντι, έκανε με τη μια το σουτ, μπλόκαρε ο Βεζυρίδης και ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία
45'+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
44' Δυνατό σουτ του Μάντζιου άουτ.
42' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Σίσιτς απαντάει το γκολ του Ρότσα με... γκολάρα! Ο Σλοβένος βρήκε δίχτυα τρομερό σουτ που κατέληξε στο αριστερό "γάμα" του Τζενάμο.

Ύστερα από σέντρα του Μητρόπουλου, η άμυνα των Κρητικών αδράνησε και ο Ρότσα με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).
35' Γκολ για τον Παναιτωλικό: Ο Ρότσα ανοίγει το σκορ

33' Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό: Ο Καραμαλίκης στη θέση του Χαριστέα, ο οποίος αποχωρεί αναγκαστικά λόγω τραυματισμού.
31' Σουτ του Ρότσα άουτ.
28' Σουτ του Φερνάντες δεν ανησύχησε ο Βεζυρίδης
27' Αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο Μάντζιος έκανε το γύρισμα αλλά ο Μποντόρ δεν έκανε καλό πλασέ και ο Άντι έδιωξε.
25' Κίτρινη στον Βάντο.
23' Δυνατό σουτ του Μητρόπουλου εκτός περιοχής αποκρούει εντυπωσιακά ο Βεζυρίδης.
17' Πρώτο σουτ του ΟΦΗ στην αναμέτρηση με τον Τζενάμο να μπλοκάρει την προσπάθεια του Ζορμπά.
15' Ύστερα από κακό γύρισμα του Βάντο ο Ρότσα βγήκε απέναντι από τον Βεζυρίδη, ο οποίος βγήκε και μάζεψε την μπάλα και στη συνέχεια τραυματίστηκε αφού συγκρούστηκε με τον παίκτη του Παναιτωλικού.
11' Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό ύστερα από σέντρα ο Παλαιολόγος βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής μόνος απέναντι από τον Βεζυρίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έκανε σωτήρια απόκρουση. Το ριπλέι εδειξε ότι ο βοηθός Σαραϊδάρης δικαίως δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Παλαιολόγο, ο οποίος καλύπτεται.
8' Εκπληκτική συνεργασία των παικτών του Παναιτωλικού από δεξιά, ύστερα από τακουνάκι του Καμαρά, ο Ρότσα έσπασε κατευθείαν την μπάλα στον πρωοθημένο Χαριστέα, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να απειλήσει τον Βεζυρίδη.
7' Σέντρα του Καμαρά, ο Ρότσα πήρε την κεφαλιά πάσα με αποδέκτη τον Χαριστέα, ο οποίος επιχείρησε γυριστό σουτ που κατέληξε άουτ.
1' Έναρξη αγώνα.
Παναιτωλικός (Τεννές): Τζενάμο, Αναστασιάδη, Μουμίν, Ρότσα, Παλαιολόγο, Φερνάντες, Χαριστέα, Ντολεζάι, Μητρόπουλο, Άντι, Καμαρά.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Βεζυρίδη, Γαλανόπουλο, Βάντο, Ταυλαρίδη, Σόουζα, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Τζόρντι Λόπες, Σίσιτς, Ζορμπά, Μάντζιο

Πρόκριση στους "16" με 3-0!!

Τη δεύτερη νίκη του με 3-0 επί της Ίσκου Τάμπερε πέτυχε στη Φινλανδία ο Ολυμπιακός, που πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Challenge Cup.


Πρόκριση στους "16" με 3-0
Οι "ερυθρόλευκοι" δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο σετ και παρά το γεγονός ότι για ένα ακόμα ματς αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντίμα Φιλίποβ, πανηγύρισαν μία εύκολη νίκη επί των Φινλανδών.
Στη φάση των "16", αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδος θα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που στους "32" απέκλεισε με δύο νίκες τη Στράσεν από το Λουξεμβούργο.
Κόντρα στη Μακάμπι, ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ρέντη (31/01 - 02/02), ενώ ο επαναληπτικός στο Ισραήλ (07-09/02).
Τα σετ: 23-25, 21-25, 18-25
Πηγή: sport24.gr

Δόξα σοι, Δόξα, δόξα σοι!!

Τελικά, ποιον αβαντάρει η διαιτησία στην Ελλάδα; Ποια ομάδα είναι ο φόβος και ο τρόμος; Ποια έχει την δύναμη για να παίρνει τα σφυρίγματα και μπροστά της όλοι οι άλλοι είναι νάνοι; Η απάντηση είναι απλή!

Δόξα σοι, Δόξα, δόξα σοι!
Η Δόξα Δράμας είναι η πιο δυνατή ομάδα! Δεν ξέρουμε τι κάνει ή δεν κάνει στο παρασκήνιο. Αυτό που είναι φως φανάρι είναι ότι έχει για μπρέκφαστ τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη και τον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη και των Αράβων.
Παίζει η Δόξα με τον Ολυμπιακό στο "Καυτανζόγλειο" και στο φινάλε ο επόπτης κόβει τους ερυθρόλευκους με δυο τζάμπα οφσάιντ. Δυο οφσάιντ που δεν ήταν, δηλαδή. Και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού άρχισαν να φωνάζουν μετά το τέλος του αγώνα. Όπως και οι κόκκινες εφημερίδες. Τους ...έσφαξαν. Δεν είναι, δηλαδή, ότι η ομάδα τους ήταν για κλάματα. Δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός σε εκείνο το παιχνίδι δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Η διαιτησία έφταιγε που σφύριξε υπέρ της Δόξας.
Στο ματς της Δόξας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είχαμε μια από τα ίδια. Ισοφάριση στα οφσάιντ με τον Ολυμπιακό. Πόσα οφσάιντ κόπηκαν για τους ερυθρόλευκους με την Δόξα; Δυο. Δυο γιαλαντζί φάσεις οφσάιντ γίνανε στο α’ μέρος και για τον Παναθηναϊκό, που εμφανιζόταν αδικημένος (αν και ο ίδιος επόπτης στο β΄ μέρος έκοψε με τον ίδιο τρόπο μια κόντρα της Δόξας). Μετά ο Παναθηναϊκός γκρίνιαξε στον Μήτσιο και για κάτι βουτιές στην περιοχή...
Επί της ουσίας; Πάλι μίλησε η δύναμη της Δόξας στην διαιτησία! Δεν φταίει ότι ο Τοτσέ για να βάλει γκολ πρέπει να κάνει ευχέλαιο. Δεν φταίει ότι ο Παναθηναϊκός στο α’ μέρος για να κάνει μια φάση έπρεπε να περάσει κανένα τέταρτο. Η διαιτησία έπαιξε Δόξα! Κι αν στο φινάλε ο Κατσουράνης δεν έσωνε τον Παναθηναϊκό, τότε ο Γόντικας θα γκρίνιαζε κι αυτός, όπως έκανε ο Σάββας για το ματς με τους Δραμινούς.
Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από Δράμα μεριά, για να κοπεί ο βήχας από τους διαιτητές στους δυο αιώνιους, που είναι ...κατάφωρα αδικημένοι.
Εντάξει, πλάκα κάνουμε… Πόσο πλάκα, όμως; Πολύ ή λίγο; Δεν θέλει, πάντως, και πολύ να μας πούνε οι αιώνιοι ότι η Δόξα κρατάει τα γκέμια στην διαιτησία, για να δικαιολογήσουν τα δικά τους αδικαιολόγητα που τους βγαίνει η ψυχή για να κερδίσουν (και αν...) τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος.

πηγή: sportdog.gr

Η «μαγεία» του Κόπα Άφρικα, ξεκίνημα με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ στο Κύπελλο!

Το Σάββατο αρχίζει το Κόπα Άφρικα και μαζί ξεκινούν οι μεταδόσεις απ' το Eurosport. Διαβάστε το αναλυτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της φάσης των ομίλων, μέχρι και στις 28 Ιανουαρίου.

Η «μαγεία» του Κόπα Άφρικα, ξεκίνημα με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ στο Κύπελλο!
21/01/2012 20:30 22:30 Ισημερινή Γουινέα - Λιβύη LIVE
21/01/2012 24:00 01:00 Σενεγάλη – Ζάμπια (live delay)
22/01/2012 18:00 20:00 Ακτή Ελεφ. – Σουδάν LIVE
23/01/2012 18:00 20:00 Γκαμπόν - Νίγηρας LIVE
23/01/2012 20:30 23:00 Μαρόκο – Τυνησία LIVE
24/01/2012 18:00 20:00 Γκάνα - Μποτσουάνα LIVE
24/01/2012 20:30 23:00 Μάλι - Γουινέα LIVE
25/01/2012 18:00 20:00 Λιβύη - Ζάμπια LIVE
25/01/2012 20:30 23:00 Ισημερινή Γουινέα - Σενεγάλη LIVE
26/01/2012 18:00 20:00 Σουδάν – Αγκόλα LIVE
26/01/2012 20:30 23:00 Ακτή Ελεφ. – Μπουρκίνα Φάσο LIVE
27/01/2012 18:00 20:00 Νίγηρας – Τυνησία LIVE
27/01/2012 20:30 23:00 Γκαμπόν - Μαρόκο LIVE
28/01/2012 18:00 20:00 Μποτσουάνα - Γουινέα LIVE
28/01/2012 20:30 23:00 Γκάνα – Μάλι LIVE EI
Ξεκίνημα με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ
Το ΟΤΕ TV Sport ανακοίνωσε το τηλεοπτικό πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας που, σε πρώτη φάση, αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, με τους αγώνες, ΠΑΟΚ-Ατρόμητου και Ολυμπιακού-Πανιώνιου, τους οποίους θα δείξει το ΟΤΕ TV Sport 1 (17.00 και στις 20.00 αντίστοιχα).
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Τα... κατέβασε ο Γκλεν Ντέιβις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Μάτζικ ηττήθηκαν στην παράταση απ' τους Σπερς (85-83) και θα μπορούσαν να το αποφύγουν, αν ο Γκλεν Ντέιβις δεν κατέβαζε τα... παντελόνια του!

Τα... κατέβασε ο Γκλεν Ντέιβις! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο 25χρονος δυσανασχέτησε με ένα σφύριγμα τον διαιτητών για φάουλ πάνω στον Ρίτσαρντ Τζέφερσον και καθώς πλησίασε για εξηγήσεις έκανε το λάθος να κατεβάσει το σορτς του. Ο φόργουορντ των Τεξανών αστόχησε στη βολή του φάουλ, αλλά όχι κι ο Τόνι Πάρκερ σ' αυτή της τεχνικής ποινής, σημειώνοντας έναν πόντο, που στοίχισε στην ομάδα του Ορλάντο.
Πηγή: gazzetta.gr

"Μου είπε όχι ο Χατζηχρήστος!"

Η "Original" ζήτησε από τον Αδαμίδη να παραιτηθεί, αλλά όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ πρότεινε στον ηγέτη της να αναλάβει αυτός την προεδρία, ο τελευταίος έκανε πίσω! Γιατί άραγε;

"Μου είπε όχι ο Χατζηχρήστος!"
Όπως ενημέρωσε με δήλωσή του στο σάιτ του συλλόγου ο Σ. Αδαμίδης, ο Χατζηχρήστος του είπε στην επαφή που είχαν πως δεν έχει κάποια πρόταση για την προεδρία της ΠΑΕ, ενώ είναι γνωστό πως η ΠΑΕ δεν μπορεί να μείνει με κενό εξουσίας στην προεδρία καθώς θα οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο!
Παράλληλα, ενημέρωσε πως θα μείνει το πολύ μέχρι τις 3 Φλεβάρη στο "τιμόνι" της ΠΑΕ...
Αναλυτικά:
Όπως είχα δεσμευθεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης στις 2 Δεκεμβρίου, με τη λήξη του 45ήμερου θα ενημέρωνα τον κόσμο της ΑΕΚ για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ και για όλες τις εξελίξεις στα διοικητικά ως οφείλουν να γνωρίζουν. Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 σκοπεύω να μιλήσω στον κόσμο της ΑΕΚ για πολλοστή φορά μαζί με τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κ. Παπαδημητρίου και τον αρχηγό της ORIGINAL κ. Χατζηχρήστο. Για άλλη μια φορά θα το κάνω με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Θα μιλήσουμε με λεπτομέρεια για τις εξελίξεις στο μέτωπο των επενδυτών, το τι παραλάβαμε και το τι παραδίδουμε, την Morgan Stanley και ότι άλλο ενδιαφέρει τον κόσμο της ΑΕΚ. Από την ημέρα που ανέλαβα την τιμητική θέση του προέδρου της ΑΕΚ, άσκησα τα καθήκοντα μου με ζήλο και με μόνο γνώμονα το καλό και το συμφέρον της αγαπημένης μας ομάδας. Το ίδιο έκαναν και όλοι οι συνεργάτες μου. Λάθη έγιναν αλλά ποτέ με δόλο ή με σκοπιμότητα.
Κατόπιν της χθεσινής ανακοίνωσης της ORIGINAL σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον κ. Χατζηχρήστο και του πρότεινα να αναλάβει άμεσα την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού αν υπάρξει το παραμικρό κενό εξουσίας στην ΠΑΕ, βάσει νόμου η ΠΑΕ ΑΕΚ θα οδηγηθεί αυτόματα στη λύση Πρωτοδικείου, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Του είχε διαφύγει αυτή η λεπτομέρεια. Του πρότεινα επίσης να επιλέξει ο ίδιος και τα στελέχη της ΠΑΕ σε όλα τα διοικητικά επίπεδα, αφού φαίνεται ότι και σε αυτό το κομμάτι ο κ. Χατζηχρήστος θέλει να έχει λόγο. Ο κ. Χατζηχρήστος αρνήθηκε την πρότασή μου και είπε ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το έχω πει και στο παρελθόν αλλά σκοπίμως ίσως αποσιωπάται και το επαναλαμβάνω και τώρα: η θέση του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε Ενωσίτη ή επενδυτή έχει μια άμεση και βιώσιμη πρόταση για την ΑΕΚ. Εγώ στη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα στις 3 Φεβρουαρίου ή και ακόμα νωρίτερα αν υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση μέχρι τότε θα παραδώσω τη σκυτάλη στο επόμενο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει είτε από νέο επενδυτή είτε από πρόταση της Ερασιτεχνικής ή άλλου μετόχου ή μη της ΠΑΕ. Η μόνη μέχρι τώρα διοικητική πρόταση από ΑΕΚτσήδες παράγοντες και κατόπιν πάμπολλων εκκλήσεων για την κρισιμότητα της κατάστασης ήταν ο κ. Ξενιάδης, ο οποίος δεν γνωρίζω που βρίσκεται αυτή τη στιγμή αν και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα δεν κρατείται πλέον από τις αστυνομικές αρχές.
Αντί για αλληλοκατηγορίες και μιζέρια ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ΑΕΚ. Μια αδύναμη και διχασμένη ΑΕΚ είναι εύκολη λεία για όλους αυτούς που μας πολεμούν. Μικρό παράδειγμα τα γεγονότα της Τούμπας εχθές. Δυστυχώς λύσεις με ευχολόγια και αερολογίες του τύπου «φύγε εσύ-έλα εσύ» χωρίς κάτι απτό στον ορίζοντα δεν λύνουν το πρόβλημα. Αντιθέτως το διαιωνίζουν προς μεγάλη χαρά των αντιπάλων μας. Πρέπει επίσης όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εναπομείναντες μέτοχοι κ. Νοτιάς και Supporters στην παρούσα φάση βοηθούν όσο μπορούν και αποτελούν τους ενεργούς θεματοφύλακες της ΑΕΚ αλλά αδυνατούν να σηκώσουν εξ ολοκλήρου το οικονομικό βάρος της ΠΑΕ. Ας αφήσουμε λοιπόν τη διχόνοια και τα ευχολόγια, ας συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι οι επιλογές μας και ας κοιτάξουμε μπροστά. Η καλύτερη λύση κατά την προσωπική μου άποψη αν δεν ευοδωθούν οι επαφές με ξένους επενδυτές είναι η περαιτέρω ενεργοποίηση του μεγάλου κόσμου της ΑΕΚ. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά εύκολα αναστρέψιμη αν ενεργοποιηθούμε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως για το καλό της ΑΕΚ.

Γκέντσογλου κι επίσημα!!

Την απόκτηση του Σάββα Γκέντσογλου ανακοίνωσε κι η Σαμπντόρια, χωρίς πάντως να δίνει επιπλέον πληροφορίες για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του ή τις οικονομικές απολαβές του 21χρονου μέσου.

Γκέντσογλου κι επίσημα
Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ γίνεται έτσι ο πρώτος Έλληνας που θα φορέσει τη φανέλα της Γένοβας.
Στην ιστοσελίδα του ιταλικού συλλόγου φιλοξενείται ένα σύντομο βιογραφικό του 21 ετών Έλληνα διεθνούς, ο οποίος θα αγωνίζεται με το νούμερο 16 στην πλάτη.

Ναι μεν, αλλά, ο ΟΠΑΠ...!!

Συμφώνησε ο ΟΠΑΠ στη χορηγία της Σούπερ Λίγκας με 28 εκ. ευρώ για την επόμενη τριετία, αλλά με "κούρεμα 55%... Αύριο ολοκληρώνεται η συμφωνία και με τη Football League, με μείωση 65%!

Ναι μεν, αλλά, ο ΟΠΑΠ...
Πηγή: dikisports.blogspot.com

«Πιο εφικτό το Κύπελλο»

Ο Μασιέλ Λίνο για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη-πρόκριση επί της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος θεωρεί πλέον πως το Κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ.

«Πιο εφικτό το Κύπελλο»
Ο Λίνο μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, για ο πέναλτι, για τους πανηγυρισμούς, αλλά και για την προώθησή του στη μεσαία γραμμή, δηλώνοντας:
Για τις εκτελέσεις πέναλτι κι αν ο ίδιος ή ο Βιεϊρίνια είναι ο καλύτερος: «Ο καλύτερος εκτελεστής είναι αυτός που τα βάζει. Εγώ έχασα με την Τότεναμ, ο Βιεϊρίνια έχασε πέρυσι απέναντι στον Ατρόμητο και οι δύο κάνουμε το καλύτερο για να κερδίζει ομάδα».
Για το πανηγυρισμό του στο γκολ: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και εγώ είχα την ευκαιρία να σημειώσω ένα γκολ. Αφού το πέτυχα πήγα να το πανηγυρίσω με τους φιλάθλους γιατί μας βοηθάνε πάντα, εντός και εκτός έδρας. Είναι πάντα δίπλα μας και μας δίνουν περισσότερη δύναμη».
Για την συνέχεια στο θεσμό του Κυπέλλου: «Αφού κερδίσαμε αυτό το ματς, τώρα θα αντιμετωπίσουμε τον Ατρόμητο που είναι πολύ δύσκολη ομάδα και κάνει καλό πρωτάθλημα. Αυτό που πρέπει τώρα να σκεφτόμαστε είναι το ματς με τον Πανιώνιο το Σάββατο. Να κερδίσουμε, γιατί θέλουμε τους τρεις βαθμούς να πάμε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Δεν θα είναι τόσο εύκολο το ματς, είναι δύσκολη ομάδα ο Πανιώνιος».
Για το πώς ιεραρχεί τις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει ο ΠΑΟΚ: «Είμαστεμέσα και στους τρεις στόχους μας. Το πιο σημαντικό είναι το Κύπελλο. Είναι πιο εφικτό για μας. Έχουμεπολλά παιχνίδια μπροστά μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε όλες τις διοργανώσεις».
Για τον Σταφυλίδη: «Διαθέτει πολλή ποιότητα, πολλά καλά στοιχεία, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έχειμέλλον στον ΠΑΟΚ, είναι μόλις 18 χρονών. Έχει μία ολόκληρη ζωή του, είτε στον ΠΑΟΚ, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, μπροστά του. Κάνει πολύ καλή δουλειά, βοηθάει την ομάδα».
Για την απόδοσή του ως αριστερός μέσος: «Πάντα έπαιζα και μπροστά. Φυσικά, όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο έπαιζα μπακ. Δεν έχω δυσκολία να βγαίνω μπροστά και φυσικά ο προπονητής ήταν αυτός που αποφάσισε ότι ήταν καλό να αγωνιστώ μπροστά».

Ένταση με Γιάχο στο αεροδρόμιο!!

Η αποστολή της ΑΕΚ συνάντησε τον διαιτητή του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στο αεροδρόμιο, με τους Αδαμίδη και Δημητριάδη να του εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία του - Τι απάντησε ο διαιτητής για το πέναλτι.

Ένταση με Γιάχο στο αεροδρόμιο
Έντονα παράπονα εξέφρασαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ προς τον διαιτητή Θανάση Γιάχο, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", για το πέναλτι που έδωσε στον ΠΑΟΚ, χθες το βράδυ.
Συγκεκριμένα κι ενώ η αποστολή της ΑΕΚ περιμένει να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" έκανε ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, αφού είχε προγραμματίσει να "πετάξει" με την ίδια πτήση. Ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Βασίλης Δημητριάδης τον πλησίασαν αμέσως για να του εκφράσουν τα παραπονά τους για την "καταδικαστική", όπως τη χαρακτήριζαν απόφασή του να δείξει το σημείο του πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση.
Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες, ο Γιάχος φέρεται να τους απάντησε ότι έκανε λάθος που συμβουλεύθηκε τον βοηθό του, ο οποίος του είπε ότι είναι πέναλτι, ενώ ο ίδιος δεν είχε δει κάτι τέτοιο, πηγαίνοντας μάλιστα αρχικά να δείξει κίτρινα κάρτα στον Λαζάρ για θέατρο. Στην κουβέντα ανέβηκαν οι τόνοι, όταν το μέρος του συναδέλφου του πήρε και ο 4ος διαιτήτης του αγώνα, Πέτρος Κωνσταντινέας, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν και να απομακρύνουν τους ανθρώπους τους ΑΕΚ από το μέρος που βρίσκονταν οι διαιτητές.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Μπράβο παιδιά!!

Η Εθνική πόλο των ανδρών σημείωσε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και με 20-2 επί της Τουρκίας εξασφάλισε θέση στην 6άδα και στο προολυμπιακό.

Μπράβο παιδιά!
Ο στόχος επετεύχθη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις έξι κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου, κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο θα διεκδικήσει τον προσεχή Απρίλη την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά στο Έντμοντον, αλλά σφράγισε τη συμμετοχή της στο επόμενο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης το 2014, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στη Βαρκελώνη.
Η αναμέτρηση με την Τουρκία για την 3η αγωνιστική του Α’ ομίλου δεν αντέχει σε κριτική. Ανώτερη σε όλα τα επίπεδα η ελληνική ομάδα, κατάφερε από την έναρξη του αγώνα να ελέγξει τον ρυθμό και να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση. Αυτό που απασχολεί πλέον τους διεθνείς μας είναι το ματς με την Ουγγαρία το Σάββατο (21/1) και αυτό με την Ιταλία την προσεχή Δευτέρα (23/1).
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 6-0, 4-2, 9-0
ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Καραμπέτσος (Τσαλκάνης), Μυλωνάκης 3, Μιράλης 4, Κοκκινάκης, Δελακάς 1, Θεοδωρόπουλος 3, Αφρουδάκης Χρ. 2, Ντόσκας, Αφρουδάκης Γ. 3, Φουντούλης Ι. 3, Μουρίκης 1, Βουλγαράκης
8/12 π/π, 3/3 πέναλτι, 1 φουνταριστός, 1 περιφέρεια, 7 κόντρα
ΤΟΥΡΚΙΑ (Σινάν Τουρούνς): Σεζέρ, Μπάλτα, Μπιγίκη, Οκμάν, Γκουνκούτ, Κοσκούν, Χαντάλ, Ακιάρ, Γκεντίκ, Τουνσέρ, Γιλμάζ, Τσαγκατάι 2, Γενιγκούν
2/5 π/π
Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Ντίτκο (Βρετανία)

Να `ναι καλά ο Βιεϊρίνια...!!

Τα πρώτα λεφτά που έφθασαν από τη συμφωνία πώλησης του Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ, μαζί με κάποια άλλα έσοδα, πήγαν απευθείας στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και γενικότερα στα μέλη της ομάδας.

Να `ναι καλά ο Βιεϊρίνια...
Το ποσό των 2 περίπου εκατ. ευρώ μπήκε χθες στους λογαριασμούς των παικτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι πάλι πίσω στις πληρωμές.

Οι οφειλές υφίστανται ακόμη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να μειωθούν τα χρήματα που τους οφείλονται για να μην αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αποκλεισμού από την Ευρώπη, μέσω του financial fair play.
Πηγή: paok24.gr

''Υπάρχει λύση για την ΑΕΚ''

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόταση για την αντικατάσταση του Αδαμίδη, το όνομα του οποίου θα αποκαλύψουν στη ΓΣ της 3ης Φλεβάρη! Τόνισε πάντως ότι το πρόσωπο που θα προτείνει η Original 21 είναι τίμιο και αναγνωρίσιμο από τον κόσμο της ομάδας.

''Υπάρχει λύση για την ΑΕΚ''
«Η χρονική περίοδος Αδαμίδη τελείωσε», ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Χατζηχρήστου, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος της ΑΕΚ για να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της Ένωσης παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ Fm όπου αποκάλυψε πως ήδη υπάρχει μία πρόταση για την αντικατάσταση του Αδαμίδη, εφόσον ο 37χρονος δικηγόρος παραιτηθεί.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δ. Χατζηχρήστου:
Για τις αιχμές Αδαμίδη: «Αυτό είναι μια παλιά ιστορία. Είναι ένα διαχρονικό επιχείρημα του Σταύρου. Έχω εξηγήσει επανειλημμένα ότι δεν θέλω να αναλάβω. Μου το έχει προτείνει άλλες φορές σοβαρά, άλλες για πλάκα, άλλες μεταξύ σοβαρού και αστείου. Η ουσία είναι ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Διότι όταν αγαπήσαμε την ΑΕΚ, είχαμε έναν πρόεδρο που δεν θα άφηνε ποτέ την ομάδα να φτάσει σε αυτό το σημείο και δεν θα το έκανα αυτό. Δεν θα ήθελα να ταυτίζεται η παρουσία του προέδρου της ΑΕΚ με εμένα».
Για την διάδοχη κατάσταση: «Δεν θα βγάζαμε ανακοίνωση αν δεν είχαμε στο μυαλό μας κάτι για την επόμενη μέρα. Δεν είμαστε από αυτούς που λέμε να φύγει κάποιος όταν δεν έχουμε κάτι άλλο από πίσω. Η 3η Φλεβάρη είναι κοντά. Το πρόσωπο αυτό θα είναι τίμιο, αγνό και αναγνωρισμένο από τον κόσμο της ΑΕΚ. Γιατί να διαχειρίζεται ο Αδαμίδης τα χρήματα που υπάρχουν και να μην τα διαχειρίζεται κάποιος άλλος κοινός αποδεκτός;
Είναι δυνατόν να έχει την οικονομική επιφάνεια; Η οικονομική επιφάνεια κάποιου που θα βγάλει την ΑΕΚ από τα σκατά, είναι μόνο η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Επισημαίνω στον κάθε αγνό Ενωσίτη, είμαστε αυτοί που στηρίξαμε τον Αδαμίδη όσο κανέναν άλλον και όχι επειδή τον ξέραμε από μικρό παιδί. Η χρονική περίοδος του Αδαμίδη τελείωσε. Αν θα υπάρξει επόμενη μέρα, ο Αδαμίδης θα μπορεί να βοηθήσει από κάποιο άλλο πόστο. Αν δεν υπάρξει επόμενη μέρα, τότε θα ξημερώσει μία νέα μέρα. Την συγκεκριμένη στιγμή κανένας τεχνοκράτης δεν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ. Πιθανότατα να αποδειχθεί και αυτή η επιλογή αποτυχημένη. Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο;»
Για το αν με βάση τα όσα είπε το πρόσωπο αυτό είναι ο Θωμάς Μαύρος: «Μπορεί να είναι και ο Θωμάς ο Μαύρος. Εμένα η δουλειά μου είναι να βρεθεί κάποιος την 3η Φλεβάρη για να μην υπάρξει κενός εξουσίας και υπάρξουν προσφυγές».

Σε "καραντίνα" οι Γιάχος και Κύρκος!!

Σε διαθεσιμότητα οδηγούνται οι διατητές Θ.Γιάχος για το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα και ο Δ.Κύρκος για το Ξάνθη-Πανσερραϊκός.

Σε "καραντίνα" οι Γιάχος και Κύρκος
Οι παρατηρητές Γ.Μπίκας-Αντ.Σίπκας έκριναν ότι το πέναλτι του ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτο και κακώς ακυρώθηκε γκολ της Ξάνθης.
Στο "ψυγείο" θα μείνουν και δύο βοηθοί διαιτητές: Ο Π.Κωστάρας που στη φάση του πέναλτι της Τούμπας παρέσυρε τον Γιάχο και ο Λ.Φραγκιαδάκης που στο ΟΑΚΑ υπέδειξε τρία λαθεμένα οφ-σάϊντ, δύο σε βάρος του ΠΑΟ και ένα σε βάρος της Δόξας (παρατηρητής Π.Μαυρόπουλος).
Αντιθέτως, καλή είναι η έκθεση του παρατηρητή Θ.Γκαϊτατζή για τον διαιτητή της Λεβαδειάς Γ.Κομίνη, ο οποίος άφησε παροπονεμένο τον Αρη.
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Μόνο ο Άρης στο μυαλό του!!

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αλλάξει ομάδα είναι ο Νίκος Λαζαρίδης που αποδεικνύει έμπρακτα πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Άρη.

Μόνο ο Άρης στο μυαλό του
Ο ρόλος του Λαζαρίδη τη φετινή περίοδο έχει αλλάξει αρκετές φορές από το ξεκίνημα της σεζόν.
Από βασικός στα πρώτα παιχνίδια ήρθε ο παραγκωνισμός του για τέσσερις αγώνες αλλά μετά τον τραυματισμό του Σανκαρέ στην Τρίπολη, δεν έλειψε από παιχνίδι και μάλιστα πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού από την Κομοτηνή (αγώνας κυπέλλου) και έπειτα.
Ο Καστοριανός αμυντικός δέχθηκε πρόσφατα κρούσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
Ο 32χρονος από την πρώτη κιόλας στιγμή απέρριψε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα, τη στιγμή μάλιστα που είναι ο αρχηγός του Άρη.
Εξάλλου το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και είναι χαρακτηριστικό πως θα μπορούσε να μπει στη διαδικασία πλειστηριασμού το διάστημα αυτό κάτι όμως που δεν αποτελεί μέλημα του ίδιου.
Όπως άλλωστε αναφέρει συνεχώς στο περιβάλλον του στόχος είναι να επιστρέψει ο Άρης στην επιτυχία.
Πηγή: allaboutaris.com

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν ΠΑΟΚΑΡΑ και στο βάθος η ...κούπα!

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για την ευκαιρία του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο και την… αναγέννηση του Σαλπιγγίδη.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν ΠΑΟΚΑΡΑ και στο βάθος η ...κούπα
Οι αγώνες νοκ άουτ, όπως του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, έχουν την εξής ιδιομορφία: δεν υπάρχει… γυρισμός ή διόρθωση στο κακό αποτέλεσμα. Ετσι συνέβη και το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε (αντίθετα με την ΑΕΚ που βγήκε πρόωρα εκτός στόχου) με 2-0 και ονειρεύεται την πολυπόθητη κούπα, την οποία η σπουδαία ομάδα Σάντος (ο Πορτογάλος έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη ομάδα του «Δικεφάλου») δεν μπόρεσε (ακόμη) να γευτεί. Φέτος, όμως, εξαιτίας και της κλήρωσης που είναι άκρως ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ (θα βρει τον Ολυμπιακό, αν προχωρήσει, μόνο στον τελικό), η ευκαιρία είναι μεγάλη και… στρώνεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Λάζλο Μπόλονι.
Στο παιχνίδι της Τούμπας με την ΑΕΚ όλα πήγαν περίφημα για τους γηπεδούχους, όμως αξίζουν ιδιαίτερης μνείας δύο (τουλάχιστον) παίκτες. Ο Κώστας Σταφυλίδης, ο πιτσιρικάς που άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπόλονι στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (20 Νοεμβρίου του 2011), κατάφερε να μπει στα... βαθιά, χωρίς να πνιγεί. Κανένας δεν κατάλαβε, στο ματς με την ΑΕΚ, ότι διαφέρει σε κάτι (ακόμη και σε εμπειρία) από κάποιον άλλον συμπαίκτη του.
Το πάθος, ο τσαμπουκάς, οι αδιαμφισβήτητες ικανότητές του και η μεγάλη όρεξη να πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, τον έχουν ήδη μετατρέψει σε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Αν συνεχίσει έτσι, ο ΠΑΟΚ βρήκε... λαβράκι για την δύσκολη θέση (παγκοσμίως) του αριστερού μπακ.
Ο άλλος ποδοσφαιριστής, που φάνηκε ιδιαίτερα στον αγώνα Κυπέλλου, ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητές του, την ποδοσφαιρική του ποιότητα, αλλά και τις εμπειρίες του στο χώρο. Όμως από τη στιγμή που του έγινε πρόταση (από τους Βρύζα - Κωνσταντινίδη) να πάρει τα... κλειδιά του αρχηγού για τα επόμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ (βοηθώντας να ωριμάσει η ιδέα της ελληνοποιημένης ομάδας του «Δικεφάλου»), ο «Σάλπι» δείχνει σαν να γεννήθηκε ξανά.
Παίζει με την... κάψα (για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) του έφηβου και την εμπειρία ενός 31χρονου. Μαρκάρει, πιέζει, κλέβει την μπάλα, παίρνει φάουλ όταν χρειάζεται να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, σκοράρει, δίνει ασίστ... Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;
Πέρα, πάντως, από τους δύο παραπάνω παίκτες, ο ΠΑΟΚ είναι ήδη 12 παιχνίδια αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη και το ματς του προσεχούς Σαββάτου με αντίπαλο τον Πανιώνιο στην Τούμπα είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα σοβαρότητα. Η χαρά της πρόκρισης στο Κύπελλο πρέπει να μπει στην άκρη του μυαλού όλων. Ο Πανιώνιος μόνο εύκολη ομάδα δεν είναι. Άλλωστε το έχει αποδείξει...
Υ.Γ.: Αυτή η νίκη είναι καλή για πολλούς λόγους. Πέρα από τα αγωνιστικά οφέλη που προσφέρει, μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη σε κάθε τομέα μέσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται, με μια αξιόμαχη ομάδα (με πολλούς καλούς Έλληνες παίκτες, κάτι που συμβαίνει μετά από χρόνια), μέσα σε όλους τους στόχους του. Μπορεί ο Λάζλο Μπόλονι και οι ποδοσφαιριστές του να θέλουν να κατακτήσουν το Κύπελλο, όμως και η διάκριση σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ δεν περνάει απαρατήρητη... Θα το παλέψουν μέχρι το τέλος, βέβαια με το απαραίτητο rotation, μια και ορισμένοι παίκτες θα... σκάσουν από την κούραση.
Πηγή: sday.gr

"Ήταν καθαρή παράβαση"

Στη θέληση του ΠΑΟΚ κρίθηκε η πρόκριση επί της ΑΕΚ όπως τόνισε ο Παναγιώτης Γλύκος, ενώ αναφέρθηκε και στην επίμαχη φάση του πέναλτι.

"Ήταν καθαρή παράβαση"
-Πού κρίθηκε το ματς με την ΑΕΚ;

"Νομίζω ότι κρίθηκε στο «θέλω» της ομάδας μου. Φάνηκε ότι εμείς θέλαμε περισσότερο από την ΑΕΚ τη νίκη. Μετά το πέναλτι που κερδίσαμε άνοιξε για μας το παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε περισσότερο άγχος και μετά το δεύτερο γκολ η πρόκριση ήταν πιο κοντά σε μας. Έτσι πήραμε αυτό το πολύτιμο αποτέλεσμα που μας φέρνει στην επόμενη φάση".
-Στην επόμενη φάση θα βρείτε τον Ατρόμητο και αν περάσετε έναν εκ των Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρας. Πιστεύεις ότι βρίσκεστε με το δεξί στον τελικό του θεσμού;

«Όχι σε καμία περίπτωση. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είναι ευχάριστο για μας ότι μέχρι τον τελικό δεν θα βρούμε μπροστά μας μεγάλο αντίπαλο, όμως και οι ομάδες που θα συναντήσουμε σημαίνει ότι αξίζουν για να βρίσκονται εδώ. Όπως για παράδειγμα ο Ατρόμητος που έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μην πέσουμε θύμα έκπληξης. Και όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων».

-Τι έχεις να πεις για τις διαμαρτυρίες της ΑΕΚ, ειδικά για τη φάση του πέναλτι του Κάλα στον Λαζάρ;

«Από το γήπεδο φάνηκε ότι ήταν καθαρή παράβαση. Ίσως και να το κέρδισε και λίγο ο Λαζάρ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση και νομίζω ότι ήταν στην κρίση του διαιτητή η απόφαση».

-Ο ΠΑΟΚ παρά τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν βρίσκεται μέσα στους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπορεί να αντέξει ως το τέλος από τη στιγμή που έχασε βασικές μονάδες (Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Αρίας);

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στο ρόστερ της ομάδας που μπορούν να καλύψουν τα κενά. Έφυγαν κάποιοι παίκτες που έκαναν τη διαφορά, αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την προσπάθειά μας. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε μια ομάδα, μια γροθιά και πρέπει να παραμείνουμε ως το τέλος ενωμένοι για το καλό όλων μας».

-Δείχνεις να κερδίζεις φανέλα βασικού. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο έχοντας να συναγωνιστείς τερματοφύλακες όπως ο Χαλκιάς και ο Κρέσιτς;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν μου το έλεγε κανείς το καλοκαίρι δεν θα τον πίστευα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή όμως που συμβαίνει είμαι πολύ χαρούμενος. Προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό, να βοηθάω την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου και να δικαιώνω τον προπονητή μου για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου».

-Πως είναι να δουλεύεις με τον Μπόλονι, έναν προπονητή που δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά;

«Ο κ. Μπόλονι βρίσκεται κοντά στους παίκτες. Του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ακολουθεί τη νοοτροπία που έχουν στο εξωτερικό να δίνουν την ευκαιρία σε νέα παιδιά. Εδώ στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο προπονητής μου έχει την νοοτροπία του εξωτερικού και το είδαμε στην περίπτωση του Σταφυλλίδη του Κατσικα, αλλά και στην δική μου. Θέλει να βλέπει νεαρούς παίκτες να ξεπετάγονται».

-Η πρόκριση αυτή θα φέρει ηρεμία στην ομάδα;

«Σίγουρα θα μας φέρει ηρεμία διότι όλοι μας είχαμε άγχος. Μας γεμίζει σιγουριά για την επόμενη  φάση το αποτέλεσμα με την ΑΕΚ. Πρέπει όπως είπα και πριν να είμαστε ακόμα πιο σοβαροί διότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος όσο φτάνουμε πιο κοντά στον στόχο θα μας πειράξει περισσότερο».

-Οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα και κατακτήσω κάποιον τίτλο. Επίσης το μεγάλο μου όνειρο είναι κάποια στιγμή να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας».
πηγή:  gazzetta.gr

Τα μόνιμα φετινά προβλήματα…!!

Το ντεμπούτο του Μανουέλ Μασάδο, ως γεγονός, δεν αφήνει πολλά περιθώρια να εμβαθύνει κανείς σε αγωνιστική κριτική. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.

Τα μόνιμα φετινά προβλήματα…
Ο Άρης είχε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, «παράσταση νίκης», αλλά το τελικό αποτέλεσμα στη Λιβαδειά ήταν ισόπαλο γιατί δεν έλειψαν τα μόνιμα φετινά του προβλήματα.

Δεν τέλειωσε το ματς στο πρώτο μέρος, όταν είχε φάσεις για να το κάνει. Είχε ξανά ένα μεγάλο κενό διάστημα, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στο οποίο δέχτηκε το γκολ, μετά μάλιστα από τρεις κλασικές ευκαιρίες του Λεβαδειακού, που έκανε ότι ήθελε δεκαπέντε λεπτά στην περιοχή του. Δεν σκόραρε το 1-2 σε άλλες δυο - τρεις καλές φάσεις ως το τέλος. Η αναλογία τελικών προσπαθειών «στην εστία» προς γκολ σαφώς δικαιολογούσε ενεργητικό δύο τερμάτων.

Είδε για πολλοστή φορά φέτος, αποφάσεις διαιτητή να αλλοιώνουν τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο, με την μη αποβολή του Τομάς και την αποβολή του Λαζαρίδη στη συνέχεια.. Οι αλλαγές Παράσχου με Τομάς και Ναπολεόνι που επίσης είχε επικίνδυνο παίξιμο στο ρεπερτόριο του υπό την ανοχή του ρέφερι, μίλησαν από μόνες τους νομίζουμε. Ακόμη κι αν δεχτεί κανείς ότι ο στόπερ του Άρη κάνει μαρκάρισμα για κάρτα στον Παπαδόπουλο, δεν πρέπει να ξεχάσει ότι η πρώτη του κίτρινη έρχεται γιατί διαμαρτύρεται στον Κομίνη για την άρνηση της αποβολής του αμυντικού του Λεβαδειακού, μετά το φάουλ στον Γιαννιώτα. Ο Κομίνης πρέπει να τιμωρηθεί. Κάθε τι άλλο, μπορεί και να εκληφθεί ως επίδειξη δύναμης του «διαιτητικού σιναφιού» απέναντι στην αντίδραση του Άρη για τη διαιτησία Κουκουλάκη την περασμένη Κυριακή.

Η έβδομη αποβολή στη σεζόν, είναι αφορμή για ένα ακόμη σχόλιο. Αιτία είναι τα κρούσματα απειθαρχίας: Η αντίδραση Καστίγιο στο ματς με τον Παναιτωλικό και η αντίδραση Κατίδη στο ματς της Τετάρτης στη Λιβαδειά, «φωνάζουν» ότι κάποιος πρέπει να μπει στα αποδυτήρια του Άρη και να υπενθυμίσει σε όλους, με κάθε τρόπο, πως στις ομάδες, από μια ερασιτεχνική τρίτης κατηγορίας μέχρι και τη μεγαλύτερη του κόσμου, υπάρχουν κανόνες.

Όπως λοιπόν ένας ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να λύσει το συμβόλαιο του, κερδίζοντας όλη την αναγραφόμενη αμοιβή του, την 32η μέρα αθέτησης των οικονομικών του όρων, έχει και την υποχρέωση να πειθαρχεί στα κελεύσματα του προπονητή του, όποια και αν είναι αυτά, υπάρχει ιεραρχία. Αντιδράσεις του στιλ «παίρνω τη μπάλα μου και φεύγω», προκύπτουν γιατί απλώς ξαναέγινε και δεν υπήρξε πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Μόνο ένα πασάλειμμα του προβλήματος με «συγνώμες» και «αυτοκριτική». Και μία τέτοια αντίδραση είναι ήδη «too much»...

Θα περιμένουμε πριν εκφραστούμε για το Μασάδο. Για το πρώτο του ματς, θα πούμε μόνο τα εξής: Έστησε καλά την ομάδα του, με την έννοια ότι οι έντεκα που επέλεξε, έφεραν το ματς εκεί που ήθελε και με καλή εμφάνιση (κατοχή, δημιουργία και παρουσία στην αντίπαλη περιοχή) στο πρώτο μέρος. Στις αλλαγές και καθώς από τηλεοράσεως δεν μπορείς ποτέ να έχεις την εικόνα που σου δίνει το γήπεδο, θα είχε ενδιαφέρον μια απάντηση του για το σκεπτικό αντικατάστασης του Ακόστα και το δισταγμό στην παρέμβαση του με μια αλλαγή στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αμέσως μετά από τις δυο πρώτες φάσεις του αντιπάλου στην επανάληψη.

Αν το να προλάβει πια τα πλέι οφ ο Άρης είναι κάτι δύσκολο αφού η ομάδα δεν πείθει ότι μπορεί και τελικά δεν θα εξαρτάται μόνο από τα δικά του αποτελέσματα, το να τελειώσει η σεζόν με διαχείριση που θα αποτελεί θεμέλιο για την επόμενη, είναι το δεύτερο ζητούμενο από το νέο προπονητή.
Πηγή: pamesports.gr

Δείτε αυτά τα σώματα και θα πάθετε πλάκα! (ΦΩΤΟ)

Είναι τόσο όμορφα αυτά τα κορίτσια που δεν ξέρετε πραγματικά ποιό να διαλέξετε.

Δείτε αυτά τα σώματα και θα πάθετε πλάκα! (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sportygossip.com