Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ήταν μάγκας, αλλά όχι κυριλέ...!!

Πάλεψε ο Ολυμπιακός απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, αλλά στο τέλος λύγισε. Η παρέα του Κιριλένκο νίκησε 86-78 στο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα του Top-16 της Ευρωλίγκα. Γκρίνια για τη διαιτησία...

Ήταν μάγκας, αλλά όχι κυριλέ...
Με 10 ματς στην Euroleague χωρίς ήττα κατέβηκε η ΤΣΣΚΑ του Κιριλένκο και του Τεόντοσιτς στο ΣΕΦ, με τον Σέρβο να επιστρέφει στο γήπεδο που αγαπήθηκε γνωρίζοντας την αποθέωση. Το κλειστό μπορεί να μην γέμισε ούτε και τώρα, αλλά τουλάχιστον η ατμόσφαιρα ήταν πιο ζεστή από άλλες φορές.
Στο ματς οι παίκτες του Ίβκοβιτς μπήκαν με πάθος, με τους Σπανούλη και Χάινς να κάνουν καλή και από την άλλη οι Ρώσοι να... απαντάνε με τους Σισκάουσκας και Κριάπα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν, όμως η ΤΣΣΚΑ ήταν αυτή που έκλεισε μπροστά στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου με 22-21.
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε πιο σωστές επιλογές και βρήκε τις λύσεις κάτω από το καλάθι της ΤΣΣΚΑ, με αποτέλεσμα να παίρνει το προβάδισμα και να πηγαίνει μπροστά στα αποδυτήρια με το +4 (44-40).
Η ΤΣΣΚΑ μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και με τους Κριάπα-Κρστιτς, πέρασαν μπροστά σκορ ακόμα και με εφτά πόντους, αλλά ένα σερί του Ολυμπιακού στο τέλος της περιόδου ισορρόπησε κάπως την κατάσταση μειώνοντας στο τέλος της περιόδου σε 58-62.
Οι Ρώσοι δεν έχασαν ξανά το προβάδισμα και όσο και να προσπαθούσε ο Σπανούλης, το ματς έδειχνε ότι δύσκολα θα γυρίσει καθώς η ομάδα του Καζλάουσκας έφτασε την διαφορά και σε διψήφιο αριθμό.
Τελικά η ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη με 86-78, με τον Ολυμπιακό να έχει παράπονα από την διαιτησία αν και πάλεψε το ματς σχεδόν μέχρι το τέλος του αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Γκετσεβίτσιους με 14 και ακολούθησαν Άντιτς και Χάινς με 13. Από την πλευρά των Ρώσων ο Κρστιτς σημείωσε 18 και τον Κριάπα να ακολουθεί με 16.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 44-40, 58-62, 78-86

Δεν υπάρχουν σχόλια: