Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Happy end...!!

Happy end...
…στο δράμα που πήγε να εκτυλιχθεί για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με την Δόξα στο παγωμένο ΟΑΚΑ έδωσε ο Κώστας Κατσουράνης στο 88ο λεπτό.

Οι «πράσινοι», πήραν την νίκη με σκορ 1-0 σε ένα παιχνίδι (εξ’ αναβολής για την 4η αγωνιστική) που αγχώθηκαν πολύ μέχρι να σκοράρουν, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αμύνθηκε όπως με Ολυμπιακό και ΑΕΚ αλλά αυτή την φορά ατύχησε.

Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Φερέιρα βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό αλλά και με έναν αγώνα λιγότερο. Αυτόν, της επόμενης Τετάρης με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.



Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ορθά σκέφτηκε να αλλάξει σχήμα στην ομάδα του και να παίξει πιο επιθετικά αφού η δυναμικότητα της Δόξας Δράμας του επέτρεπε κάτι τέτοιο, αλλά βλέποντας κάποιος την εικόνα του αγώνα, διαπίστωνε πως το έκανε ανορθόδοξα. Αφού σε αυτό το 4-3-3 που παρέταξε, στην κορυφή ήταν ο Τοτσέ, ο οποίος παρά το γεγονός πως είναι σέντερ φορ, δεν δείχνει ούτε δεινός σκόρερ είναι (αφού έχει χάσει πολλά τετ-α-τετ) ούτε καλός δημιουργός για τους τριγύρω του.

Και το χειρότερο; Με το σχήμα αυτό, οι Λέτο και Κλέιτον που ήταν οι παίκτες που πάταγαν περιοχή στα προηγούμενα ματς, απομακρύνθηκαν πολύ από αυτήν στο πρώτο ημίχρονο. Και οι πράσινοι, εκεί, είχαν πρόβλημα. Αφού οι Λέτο και Κουίνσι έπαιξαν πλάγια και προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τον Τοτσέ, ενώ ο Κλέιτον που έπαιζε μαζί με τον Ζέκα στον άξονα μπροστά από τον Βιτόλο, ήταν κι αυτοί μακριά από την εστία του Σέρεμετ. Κι αυτό που έφταιγε, ήταν η ακινησία του φορ. Διότι ο Βραζιλιάνος ήταν κεφάτος μεν, αλλά ο Τοτσέ δεν κουνιόταν και πολύ, δε… Επίσης. ο Ζέκα ήταν για ακόμη ένα ματς κακός αλλά έχει την διακιολογία πως χρησιμοποιήθηκε σε θέση που δεν έπαιζε πριν.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο κεφάτος, πίεσε περισσότερο διότι ο Κλείτον ανέβηκε πιο ψηλά και οι ΚουίνσιΛέτο πλησίασαν τον Τοτσέ. Ο Βραζιλιάνος μοίραζε όμορφα δεξιά και αριστερά αλλά οι Κούινσι, Λέτο και Τοτσέ, δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στις τρεςι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν.

Όσο πέρναγε η ώρα, οι «πράσινοι» πίεζαν μεν, αλλά αγχώνονταν, δε. Ο Φερέιρα έβγαλε τον Κουίνσι που είχε "ανέβει" και τον Μαρίνο αφού δεν χρειάζονταν κι άλλος αμυντικός μια και η Δόξα δεν έδειχνε διάθεση αν απειλήσει και έριξε μέσα τους Μαυρία και Καραγκούνη. Μετά από λίγο, έβγαλε και τον Τοτσέ που αποδοκιμάστηκε και έβαλε τον Πετρόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν όλος μπροστά και η Δόξα όλη πίσω. Η αγωνία είχε κορυφωθεί και όλοι σκέφτονταν τις συνέπειες της γκέλας. Αλλά σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή της Δόξας, ο Μαυρίας σούταρε, ο Σέρεμετ απέκρουσε, η μπάλα επέστρεψε στον Κατσουράνη, ο οποίος την έστειλε με δυνατό βολέ στα δίχτυα του τερματοφύλακα των Δραμινών μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το ρολόι έδειχνε 88ο λεπτό και ο Παναθηναϊκός πήρε μία νίκη, αλλά προβλημάτισε αρκετά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος(68’Μαυρίας), Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βιτόλο, Ζέκα, Κλέιτον, Κουίνσι(Καραγκούνης), Λέτο, Τοτσέ(72’Πετρόπουλος)

Στον πάγκο: Καπίνο, Καραγκούνης, Φουρλάνος, Λαγός.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σερεμέτ, Τριποτσέρης, Βέρτζος(80’Γελαδάρης), Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης, Μπριλάκης, Σικαλιάς, Ψυχογιός(87’Αμπουμπακάρι), Ουέλινγκτον(70’Αραβίδης), Σοϊλέδης

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Καπέλ, Αμβ. Παπαδόπουλος, Στεριανός

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: