Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το ένστικτο αυτοσυντήρησης του ΠΑΟΚ!!

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει πώς ομάδα και κόσμος κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο σχεδόν τρόπο το πιο κομβικό παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στην ΑΕΚ


Το ένστικτο αυτοσυντήρησης του ΠΑΟΚ
Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το χθεσινό παιχνίδι στην Τούμπα και σίγουρα δεν πρόκειται να το θυμούνται για πολύ, τόσο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όσο και εκείνοι της ΑΕΚ. Ένας κουρασμένος και σαφώς επηρεασμένος από την απώλεια Βιεϊρίνια και Κοντρέρας ΠΑΟΚ κόντρα σε μία απογυμνωμένη από παίκτες και ψυχικά αποθέματα ΑΕΚ.
Ένας ΠΑΟΚ, όμως, που διψούσε περισσότερο για την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας (και λόγω του περσινού άδοξου αποκλεισμού στα ημιτελικά), που είχε μία γεμάτη Τούμπα στο πλευρό του και επέδειξε, σε όλα τα επίπεδα, μία αξιοθαύμαστη ωριμότητα. Γι' αυτό και έφθασε εύκολα στη νίκη-πρόκριση, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τους φιλοξενούμενους.
Αν θελήσει κανείς να αναλύσει λίγο παραπάνω το παιχνίδι, θα σταθεί σε δύο τρία-σημεία:
-Στην πολύ καλή εμφάνιση συγκεκριμένων μονάδων του ΠΑΟΚ, με πρώτο και καλύτερο τον Σαλπιγγίδη που κάνει το ένα κορυφαίο ματς μετά το άλλο το τελευταίο διάστημα.
-Στην άκρως αποτελεσματική αντιμετώπιση του Μπέλεκ από πλευράς Σταφυλίδη, ο οποίος ανταπεξήλθε με επιτυχία σε ένα ακόμη πολύ κρίσιμο τεστ
-Στο πολύ καλό στήσιμο της ομάδας από πλευράς Λάσλο Μπόλονι, που είδε το ματς να του έρχεται όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει.
Φαντάζομαι θα υπάρξουν αρκετοί που θα υποστηρίξουν ότι... ξέχασα να μιλήσω για τη φάση του πέναλτι. Προσωπικά, θα την χαρακτήριζα από εκείνες που επαφίενται στην κρίση του διαιτητή και των βοηθών του. Σαφώς και έπαιξε το ρόλο της, ωστόσο εκτιμώ ότι ακόμη κι αν δεν δινόταν, ο ΠΑΟΚ, αυτή την ΑΕΚ, τουλάχιστον ένα γκολ θα της έβαζε.
Η παγίδα που απέφυγε
Υπάρχει, όμως, και πιο σοβαρή "ανάγνωση" του χθεσινού αγώνα, από αυτή που σχετίζεται με το αγωνιστικό κομμάτι. Μιλώ για την πολύ καλή παρουσία της "ασπρόμαυρης" κερκίδας, την οποία, πριν το ματς, βιάστηκαν ορισμένοι να χαρακτηρίσουν... πυριτιδαποθήκη που θα έσκαγε την ώρα του αγώνα και θα πήγαινε τον ΠΑΟΚ πολλά χρόνια πίσω. Πολλοί, λοιπόν, πριν το παιχνίδι, προδίκαζαν το τέλος του ΠΑΟΚ, έχοντας πάρει μηνύματα αναβρασμού από τον αγώνα με τον Εργοτέλη την περασμένη Κυριακή.
Διαψεύστηκαν οικτρά, αφού λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του κόσμου και όλων όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα. Οι οργανωμένοι οπαδοί πήγαν στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης και έστειλαν το μήνυμα στήριξης στους παίκτες ό,τι κι αν γίνει, ενώ λίγη ώρα αργότερα εξέδωσαν και κοινή ανακοίνωση για ξεκαθαρίσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη την αληθινή στήριξη και όχι από τη δημιουργία του παραμικρού επισοδίου που θα βάλει σε περιπέτειες το σύλλογο. Πέτυχαν το σκοπό τους σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, αφού η Τούμπα ήταν καυτή, αλλά πραγματικά πολύ πειθαρχημένη.
Για τον ΠΑΟΚ είναι προφανές πώς λειτούργησε το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Αυτό που λέει ότι άπαντες πρέπει να αντιμετωπίζουν με πιο ψύχραιμη ματιά τα γεγονότα και να μην παρασύρονται από εντάσεις της στιγμής. Με απλά λόγια ο κόσμος αντιλήφθηκε μέχρι ποιο σημείο φθάνει η κριτική στον Ζαγοράκη και τη διοίκησή του και πώς αυτή δεν πρέπει να περνά μέσα στην ομάδα.
Φαντάζομαι ότι η χθεσινή εικόνα της Τούμπας θα παίξει ρόλο στις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και ακόμη ότι ο ίδιος ο Ζαγοράκης θα πρέπει να δει πιο ψύχραιμα όλο το ζήτημα της παρουσίας του στην κεφαλή της διοίκησης και να μην πάει σε μία κίνηση που θα βρει αιφνιδιασμένο όλο τον κόσμο της ομάδας.
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: