Κάποιοι μάχονται για ένα Emmy. Άλλοι ονειρεύονται
ένα Όσκαρ. Το gazzetta.gr δημιουργεί τα δικά του βραβεία και με
χιουμοριστική διάθεση μοιράζει τα ΠΣΑG του 2011!
Μοίρασε βραβεία ο ΠΣΑΠ, μοίρασε βραβεία ο ΠΣΑΤ, ζηλέψαμε κι εμείς και
είπαμε να φτιάξουμε τα δικά μας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλωστε, σου
δίνει πολλά περιθώρια να το δεις με... άλλο μάτι!
Πρώτος σκόρερ Α’ Εθνικής: Τόσο κόπο που έκαναν πέρυσι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων θα ήταν κρίμα να μην βρεθεί κάποιος να το αναγνωρίσει. Ο Κέβιν Μιραλάς παίρνει το χρυσό παπούτσι από τον Τζιμπρίλ Σισέ, αφού ο Γάλλος έβαλε 24 γκολ στην περασμένη σεζόν, όσα και ο Βέλγος, αν προσθέσουμε τα δέκα που είχε πετύχει μέχρι την τελευταία μέρα του χρόνου. Επίσης, ο Σισέ σκόραρε με πέναλτι, με κεφαλιά ενώ μόλις είχε κουρευτεί. Και δύο φορές με λερωμένο παπούτσι και δεν θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ!
Καλύτερος ξένος παίκτης: Η αλήθεια είναι πως το συζήτησαν λιγάκι εκεί στην Παιανία. Είχαμε, βλέπετε, ισοψηφία. Από τη μια ο Χορσέ Βερδού Νίκολας και από την άλλη ο Ρούντολφ Γκέργκελι. Ο Ρούντολφ άφησε το έπαθλο για τον Τοτσέ, γιατί - όπως δήλωσε – δικό του βραβείο είναι η αγάπη που παίρνει απ’ τα παιδιά κάθε Χριστούγεννα! Ο ανταγωνισμός στην επίθεση του Παναθηναϊκού είναι και το μυστικό για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των γκολκίπερ του τριφυλλιού. Παίρνουν ψυχολογία από τις προπονήσεις ότι δεν μπορούν να φάνε γκολ και τους βγαίνει και στα παιχνίδια!!!
Καλύτερος διαιτητής: Κάποιοι ψήφισαν τον Τάσο Κάκο, επειδή θεώρησαν ότι ο Δημήτρης Καλόπουλος ήταν εκτός συναγωνισμού. Ο 42χρονος ρέφερι, όμως, κατάφερε σε έναν χρόνο να κάνει όσα άλλοι χρειάζονται μια ολόκληρη καριέρα για να πραγματοποιήσουν. Στιγμάτισε ένα ντέρμπι, μπλέχτηκε σε ένα σκάνδαλο, επέστρεψε εκτάκτως στα γήπεδα, κυνηγήθηκε (αυτό το έχουν καταφέρει κι άλλοι), αποσύρθηκε, μας συγκίνησε με την επιστολή του και δικαίως είναι ο κορυφαίος της χρονιάς! Και του 2011 και του 2012 και του 2013 και αν μπορείτε ξεπεράστε τον!
Καλύτερος παράγοντας: Είναι να μην μάθουν στον Παναθηναϊκό ότι θα πάει βραβείο σε εκείνους!!! Ουρές σχηματίζονται για το ποιος θα το πάρει. Κι επειδή έτσι κι αλλιώς, έχουν μια αδυναμία στον τίτλο του προέδρου, εκεί να δείτε τι έγινε. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, όμως, συνεχίζει να μην έχει ανταγωνισμό στην κατηγορία. Παρότι δεν έχει τίτλο, έχει τη χάρη. Και το όνομα! Αλλά, αν το ξανασκεφτεί κανείς, το όνομα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι και μεγάλη χάρη. Ο Τζίγγερ παίρνει ένα από τα σπουδαιότερα βραβεία του ΠΣΑG, επειδή και εκείνος κατάφερε τόσα πολλά μέσα σε μια χρονιά. Παραιτήθηκε, αποχώρησε, πούλησε τις μετοχές, κοντραρίστηκε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μίλησε με πρίγκιπες, αλλά κυρίως: Μας γνώρισε τον Βλάση Τσάκα!!!
Βραβείο παίκτη-τραγουδιστή-διαπραγματευτή: Ξέρει να χορεύει στον πάγο! Ξέρει να τραγουδάει «αν είσαι αστέρι»! Ξέρει να ξελογιάζει κόρες γνωστών τραγουδιστών και παράλληλα να συντροφεύεται από όμορφα μοντέλα, τη στιγμή που φυσικά προσπαθεί να σώσει το γάμο του. Γνωρίζει άριστα όλα τα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου και δημιουργεί χορογραφίες. Είναι πρώτος σκόρερ στη Super League, είναι πρώτος στις φωνές σε όποιον συμπαίκτη του τολμήσει να μην του δώσει πάσα και σκεφτεί να πάει να σκοράρει μόνος του, είναι και - εσχάτως - διαπραγματευτής!
Ο Σεμπαστιάν Λέτο αναμφίβολα περνάει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του!!! Κι αν κάτι στραβώσει στο πρωτάθλημα, μπορεί ο Παναθηναϊκός να τον χρησιμοποιήσει στις συνομιλίες με τους πρίγκιπες και η Ελλάδα να τον αξιοποιήσει στο διπλωματικό σώμα! Κι αν τίποτα απ’ όλα δεν τον γεμίζει, ας μην ανησυχεί... Κερνάμε μπουκαλάκι στον Βέρτη!!
Καλύτερος τερματοφύλακας: Μα, είναι δυνατόν να βραβεύεται ο Μιχάλης Σηφάκης?? Ο συμπαθής κατά τα άλλα σύνδεσμος ποδοσφαιριστών πρέπει να αποκτήσει λίγο περισσότερο χιούμορ. Καταρχήν, αν βράβευαν τον Φράνκο Κοστάντζο ως καλύτερο γκολκίπερ θα είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε και ξανά. Χάθηκε το παλικάρι και ήταν μαζί με τον Καλόπουλο ό,τι καλύτερο είχε δει το Facebook από τη στιγμή που πάλιωσαν τα ανέκδοτα με τον Τσακ Νόρις. Δεύτερον, πού έχει πάει η συναδελφική αλληλεγγύη?? Τόσο κόσμο βοήθησε ο Αργεντινός, μια ψήφο δεν άξιζε??
Πρώτος σκόρερ Β’ Εθνικής: Τα ΠΣΑG ρίχνουν βάρος και στις μικρότερες κατηγορίες, φωτίζουν στιγμές του αθλητισμού που δεν έχουν όση προσοχή τους αξίζει. Όπως προσπάθησε να κάνει και ο Νίκος Τσακογιάννης και τον παρεξήγησαν. Ήξερε κανείς πριν την Ηλιούπολη?? Ως ομάδα εννοούμε. Όχι! Γνώριζε κανείς τον αρχηγό Μιχάλη Νικολόπουλο. Ως ποδοσφαιριστή εννοούμε και όχι ως τίμιο βιοπαλαιστή που είχε μια κακή στιγμή όμοια με εκείνη του Τζιμπρίλ Σισέ στην Κοπεγχάγη?? Όχι! Οπότε λευτεριά στον Τσακογιάννη, που θυσιάστηκε για να βοηθήσει και στην αποκέντρωση του ποδοσφαίρου και πήγε στα Τρίκαλα. Εκεί, αλήθεια, έχουν πολλές πλατείες??
Βραβείο μάρκετινγκ: Νέα κατηγορία και η συγκεκριμένη, όμως κάπου έπρεπε να τον κατατάξουμε. Σκεφτήκαμε το βραβείο καλύτερου εκπροσώπου της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά το πήρε η Νανά Μούσχουρη που μας έκραξε στους Γερμανούς. Σκεφτήκαμε το βραβείο καλύτερου πεθερού, αλλά θα μας έκανε αγωγή το Mega που έχει τα δικαιώματα της τηλεοπτικής σειράς. Πέρασε απ’ το μυαλό μας το καλύτερος νονός (κυριολεκτικά καλέ), αλλά δυσκολευόμαστε να βρούμε την ομοιότητα του λευκού ψηλοΣισέ (σ.σ. Σοφοκλής Πιλάβιος) με τον αληθινό. Γι’ αυτό και καταλήξαμε στο βραβείο μάρκετινγκ. Ποια ανέκδοτα, ποια γκρουπ στο Facebook και ποια γκρουπ στον... ανακριτή??
Ο Μάκης Ψωμιάδης ενέπνευσε ολόκληρη σειρά διαφημίσεων και αντί να στέλνει εξώδικα για να σταματήσει, καλύτερα να ζητήσει πνευματικά δικαίωματα και μέρος από τα κέρδη. Μπας και πάρει και η ΑΕΚ τίποτα, γιατί βραβείο σίγουρα δεν παίρνει!
Καλύτερος διαχειριστής: Μην το έχετε για εύκολο... Σίγουρα θα πιστεύετε ότι παίζει μόνος του, αλλά τι σας κάνει να θεωρείτε ότι δεν θα μπορούσε να χάσει?? Ευτυχώς που ο Σταύρος Αδαμίδης δεν έχει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι κανονικοί διαχειριστές. Εκείνοι στον πέμπτο όροφο, που πρέπει να βρουν τρόπο να μην απλώνει τα ρούχα η κυρία του ογδόου στον κοινόχρηστο χώρο, να μην αφήνουν ποδήλατα στην αποθήκη, να μην καίμε πολύ πετρέλαιο, αλλά και να μην γίνουμε παγοκολώνες και τα λοιπά καθημερινά προβλήματα. Ο πρόεδρος της, κυπελλούχου 2011, ΑΕΚ, παρότι τελεί υπό παραίτηση περισσότερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι δεν τελεί, έχει κατορθώσει να κλέψει την καρδιά κάθε επιχειρηματία.
Κατορθώνει και λειτουργεί μια εταιρία χωρίς να πληρώνει κανέναν και χωρίς κανένας να διαμαρτύρεται έντονα. Κι αν κάποιος κάνει να διαμαρτυρηθεί, με κάποιο μαγικό τρόπο, ο διαχειριστής βγάζει και λεφτά!! Σα να σου διαμαρτύρεται ο κηπουρός ότι τον έχεις αφήσει απλήρωτο και όταν τον απολύεις, να σου φυτεύει και δυο φοίνικες τζάμπα!!
Καλύτερος προπονητής: Είναι η κατηγορία που κρατάει το μικρότερο χρονικό διάστημα. Μπαίνεις, παίρνεις το βραβείο σου και φεύγεις... Σχεδόν όσο κρατάνε και οι καριέρες των προπονητών στην Ελλάδα! Οι υποψήφιοι ήταν δεκάδες, περισσότεροι από κάθε άλλη κατηγορία. Πώς αλλιώς θα βρουν ένα τρόπο να τους θυμούνται, να αφήσουν κάτι πίσω τους? Νικητής αναδεικνύεται ο Γιερν Άντερσεν! Βασικά, γιατί έχει το πρόσωπο του Σκανδιναβού τουρίστα, που όλοι θέλουν να κεράσουν ένα σφηνάκι το καλοκαίρι και να τον δουν να χάνει αυτό το ψυχρό βλέμμα και να γίνεται σαν την Μέρκελ στα νιάτα της!
Δεύτερον, γιατί πρέπει να ήταν ο προπονητής που δεν προσλήφθηκε ως υπηρεσιακός κι έμεινε το μικρότερο χρονικό διάστημα σε ομάδα. Πιο πολύ του πήραν τα ταξίδια από τη Νορβηγία στη Θεσσαλία, πάλι πίσω και πάλι εδώ - καθότι μας ήρθε κοντά στις γιορτές - παρά το χρονικό διάστημα που έμεινε στον κάμπο. Ο 52χρονος τεχνικός έκανε ένα θριαμβευτικό μηδέν στα τέσσερα και γύρισε στον κρύο του χειμώνα...
Καλύτερος επόπτης: Έκτακτη κατηγορία για το σωτήριο έτος του 2011! Θα ήταν κρίμα να μη βραβευτεί με κάποιο τρόπο ο άνθρωπος που ενέπνευσε ανέκδοτα, μπλουζάκια, συνθήματα κι έδωσε και τη συνέντευξη της χρονιάς για να μας πείσει ότι δεν έβλεπε! Ο Σπύρος Τρύφωνας είναι ο βοηθός της χρονιάς και μπορεί να... χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιστάσεις. Βοηθός διαιτητή, βοηθός αμυντικού, βοηθός τερματοφύλακα. Κι ο Θεός βοηθός!
Καλύτερος σε όλα: Αν δεν υπήρχε κατηγορία, θα τη δημιουργούσαμε.Αν δεν είχαμε άλλο βραβείο, θα κλέβαμε ένα από τους προαναφερθέντες για να του το δώσουμε. Αν δεν χωρούσε από το ασανσέρ, θα μεταφέραμε την εκδήλωση στο ισόγειο. Αν δεν είχαμε ιστοσελίδα, θα τη δημιουργούσαμε. Ο Βλάσσης Τσάκας πρέπει να βρίσκεται παντού. Δικαιούται να βρίσκεται παντού.
Θα ήταν πρώτος σκόρερ αν μετρούσαν τα σουβλάκια. Θα ήταν καλύτερος διαιτητής, αν υπολογίζονταν οι διαπραγματεύσεις που έχει κάνει. Θα ήταν καλύτερος γκολκίπερ αν προσθέταμε πόσες κατηγορίες έχει αντικρούσε. Θα ήταν καλύτερος ξένος παίκτης στη Σαουδική Αραβία. Θα ήταν καλύτερος παράγοντας, αν επιτέλους του έδιναν μια θέση. Είναι όλα τα παραπάνω, αλλά παράλληλα δεν χρειάζεται να είναι και τίποτα απ’ όλα. Αρκεί να είναι και να παραμείνει ο εαυτός του!
Βραβείο Fair Play: Σε αυτό το σημείο θα μας επιτρέψετε να κάνουμε μια σφήνα για να σας ενημερώσουμε ότι τα βραβεία ΠΣΑG μεταδίδονται live από τη Nova, με περιγραφή του δημοσιογράφου που μετέδιδε το Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός και σχολιασμό εκείνου που μετέδιδε το Ολυμπιακός-Λεβαδειακός. Τέλεια! Αφού το είπαμε και το βγάλαμε από μέσα μας, δίνουμε το βραβείο fair play στον Ευάγγελο Μαρινάκη!! Δίδαξε ήθος, δίδαξε οικιακά μαστορέματα (πώς βιδώνουμε, ξεβιδώνουμε, στο επόμενο μάθημα θα έχουμε το κάρφωμα), δεν του ανήκει το βραβείο δικαιωματικά??
Βραβείο συνολικής προσφοράς: Όρθια η αίθουσα, ζωντανή η σύνδεση, καλωδιωμένος μάς μιλάει ο Αχιλλέας Μπέος! Δικαίως παίρνει το βραβείο για τη συνολική του προσφορά στο ποδόσφαιρο. Μεταξύ μας, βέβαια, το παίρνει επίσης επειδή μας έδωσε τα προγνωστικά για τα βραβεία και τα είχαμε παίξει από πριν!
πηγή: gazzetta.gr
Πρώτος σκόρερ Α’ Εθνικής: Τόσο κόπο που έκαναν πέρυσι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων θα ήταν κρίμα να μην βρεθεί κάποιος να το αναγνωρίσει. Ο Κέβιν Μιραλάς παίρνει το χρυσό παπούτσι από τον Τζιμπρίλ Σισέ, αφού ο Γάλλος έβαλε 24 γκολ στην περασμένη σεζόν, όσα και ο Βέλγος, αν προσθέσουμε τα δέκα που είχε πετύχει μέχρι την τελευταία μέρα του χρόνου. Επίσης, ο Σισέ σκόραρε με πέναλτι, με κεφαλιά ενώ μόλις είχε κουρευτεί. Και δύο φορές με λερωμένο παπούτσι και δεν θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ!
Καλύτερος ξένος παίκτης: Η αλήθεια είναι πως το συζήτησαν λιγάκι εκεί στην Παιανία. Είχαμε, βλέπετε, ισοψηφία. Από τη μια ο Χορσέ Βερδού Νίκολας και από την άλλη ο Ρούντολφ Γκέργκελι. Ο Ρούντολφ άφησε το έπαθλο για τον Τοτσέ, γιατί - όπως δήλωσε – δικό του βραβείο είναι η αγάπη που παίρνει απ’ τα παιδιά κάθε Χριστούγεννα! Ο ανταγωνισμός στην επίθεση του Παναθηναϊκού είναι και το μυστικό για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των γκολκίπερ του τριφυλλιού. Παίρνουν ψυχολογία από τις προπονήσεις ότι δεν μπορούν να φάνε γκολ και τους βγαίνει και στα παιχνίδια!!!
Καλύτερος διαιτητής: Κάποιοι ψήφισαν τον Τάσο Κάκο, επειδή θεώρησαν ότι ο Δημήτρης Καλόπουλος ήταν εκτός συναγωνισμού. Ο 42χρονος ρέφερι, όμως, κατάφερε σε έναν χρόνο να κάνει όσα άλλοι χρειάζονται μια ολόκληρη καριέρα για να πραγματοποιήσουν. Στιγμάτισε ένα ντέρμπι, μπλέχτηκε σε ένα σκάνδαλο, επέστρεψε εκτάκτως στα γήπεδα, κυνηγήθηκε (αυτό το έχουν καταφέρει κι άλλοι), αποσύρθηκε, μας συγκίνησε με την επιστολή του και δικαίως είναι ο κορυφαίος της χρονιάς! Και του 2011 και του 2012 και του 2013 και αν μπορείτε ξεπεράστε τον!
Καλύτερος παράγοντας: Είναι να μην μάθουν στον Παναθηναϊκό ότι θα πάει βραβείο σε εκείνους!!! Ουρές σχηματίζονται για το ποιος θα το πάρει. Κι επειδή έτσι κι αλλιώς, έχουν μια αδυναμία στον τίτλο του προέδρου, εκεί να δείτε τι έγινε. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, όμως, συνεχίζει να μην έχει ανταγωνισμό στην κατηγορία. Παρότι δεν έχει τίτλο, έχει τη χάρη. Και το όνομα! Αλλά, αν το ξανασκεφτεί κανείς, το όνομα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι και μεγάλη χάρη. Ο Τζίγγερ παίρνει ένα από τα σπουδαιότερα βραβεία του ΠΣΑG, επειδή και εκείνος κατάφερε τόσα πολλά μέσα σε μια χρονιά. Παραιτήθηκε, αποχώρησε, πούλησε τις μετοχές, κοντραρίστηκε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μίλησε με πρίγκιπες, αλλά κυρίως: Μας γνώρισε τον Βλάση Τσάκα!!!
Βραβείο παίκτη-τραγουδιστή-διαπραγματευτή: Ξέρει να χορεύει στον πάγο! Ξέρει να τραγουδάει «αν είσαι αστέρι»! Ξέρει να ξελογιάζει κόρες γνωστών τραγουδιστών και παράλληλα να συντροφεύεται από όμορφα μοντέλα, τη στιγμή που φυσικά προσπαθεί να σώσει το γάμο του. Γνωρίζει άριστα όλα τα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου και δημιουργεί χορογραφίες. Είναι πρώτος σκόρερ στη Super League, είναι πρώτος στις φωνές σε όποιον συμπαίκτη του τολμήσει να μην του δώσει πάσα και σκεφτεί να πάει να σκοράρει μόνος του, είναι και - εσχάτως - διαπραγματευτής!
Ο Σεμπαστιάν Λέτο αναμφίβολα περνάει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του!!! Κι αν κάτι στραβώσει στο πρωτάθλημα, μπορεί ο Παναθηναϊκός να τον χρησιμοποιήσει στις συνομιλίες με τους πρίγκιπες και η Ελλάδα να τον αξιοποιήσει στο διπλωματικό σώμα! Κι αν τίποτα απ’ όλα δεν τον γεμίζει, ας μην ανησυχεί... Κερνάμε μπουκαλάκι στον Βέρτη!!
Καλύτερος τερματοφύλακας: Μα, είναι δυνατόν να βραβεύεται ο Μιχάλης Σηφάκης?? Ο συμπαθής κατά τα άλλα σύνδεσμος ποδοσφαιριστών πρέπει να αποκτήσει λίγο περισσότερο χιούμορ. Καταρχήν, αν βράβευαν τον Φράνκο Κοστάντζο ως καλύτερο γκολκίπερ θα είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε και ξανά. Χάθηκε το παλικάρι και ήταν μαζί με τον Καλόπουλο ό,τι καλύτερο είχε δει το Facebook από τη στιγμή που πάλιωσαν τα ανέκδοτα με τον Τσακ Νόρις. Δεύτερον, πού έχει πάει η συναδελφική αλληλεγγύη?? Τόσο κόσμο βοήθησε ο Αργεντινός, μια ψήφο δεν άξιζε??
Πρώτος σκόρερ Β’ Εθνικής: Τα ΠΣΑG ρίχνουν βάρος και στις μικρότερες κατηγορίες, φωτίζουν στιγμές του αθλητισμού που δεν έχουν όση προσοχή τους αξίζει. Όπως προσπάθησε να κάνει και ο Νίκος Τσακογιάννης και τον παρεξήγησαν. Ήξερε κανείς πριν την Ηλιούπολη?? Ως ομάδα εννοούμε. Όχι! Γνώριζε κανείς τον αρχηγό Μιχάλη Νικολόπουλο. Ως ποδοσφαιριστή εννοούμε και όχι ως τίμιο βιοπαλαιστή που είχε μια κακή στιγμή όμοια με εκείνη του Τζιμπρίλ Σισέ στην Κοπεγχάγη?? Όχι! Οπότε λευτεριά στον Τσακογιάννη, που θυσιάστηκε για να βοηθήσει και στην αποκέντρωση του ποδοσφαίρου και πήγε στα Τρίκαλα. Εκεί, αλήθεια, έχουν πολλές πλατείες??
Βραβείο μάρκετινγκ: Νέα κατηγορία και η συγκεκριμένη, όμως κάπου έπρεπε να τον κατατάξουμε. Σκεφτήκαμε το βραβείο καλύτερου εκπροσώπου της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά το πήρε η Νανά Μούσχουρη που μας έκραξε στους Γερμανούς. Σκεφτήκαμε το βραβείο καλύτερου πεθερού, αλλά θα μας έκανε αγωγή το Mega που έχει τα δικαιώματα της τηλεοπτικής σειράς. Πέρασε απ’ το μυαλό μας το καλύτερος νονός (κυριολεκτικά καλέ), αλλά δυσκολευόμαστε να βρούμε την ομοιότητα του λευκού ψηλοΣισέ (σ.σ. Σοφοκλής Πιλάβιος) με τον αληθινό. Γι’ αυτό και καταλήξαμε στο βραβείο μάρκετινγκ. Ποια ανέκδοτα, ποια γκρουπ στο Facebook και ποια γκρουπ στον... ανακριτή??
Ο Μάκης Ψωμιάδης ενέπνευσε ολόκληρη σειρά διαφημίσεων και αντί να στέλνει εξώδικα για να σταματήσει, καλύτερα να ζητήσει πνευματικά δικαίωματα και μέρος από τα κέρδη. Μπας και πάρει και η ΑΕΚ τίποτα, γιατί βραβείο σίγουρα δεν παίρνει!
Καλύτερος διαχειριστής: Μην το έχετε για εύκολο... Σίγουρα θα πιστεύετε ότι παίζει μόνος του, αλλά τι σας κάνει να θεωρείτε ότι δεν θα μπορούσε να χάσει?? Ευτυχώς που ο Σταύρος Αδαμίδης δεν έχει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι κανονικοί διαχειριστές. Εκείνοι στον πέμπτο όροφο, που πρέπει να βρουν τρόπο να μην απλώνει τα ρούχα η κυρία του ογδόου στον κοινόχρηστο χώρο, να μην αφήνουν ποδήλατα στην αποθήκη, να μην καίμε πολύ πετρέλαιο, αλλά και να μην γίνουμε παγοκολώνες και τα λοιπά καθημερινά προβλήματα. Ο πρόεδρος της, κυπελλούχου 2011, ΑΕΚ, παρότι τελεί υπό παραίτηση περισσότερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι δεν τελεί, έχει κατορθώσει να κλέψει την καρδιά κάθε επιχειρηματία.
Κατορθώνει και λειτουργεί μια εταιρία χωρίς να πληρώνει κανέναν και χωρίς κανένας να διαμαρτύρεται έντονα. Κι αν κάποιος κάνει να διαμαρτυρηθεί, με κάποιο μαγικό τρόπο, ο διαχειριστής βγάζει και λεφτά!! Σα να σου διαμαρτύρεται ο κηπουρός ότι τον έχεις αφήσει απλήρωτο και όταν τον απολύεις, να σου φυτεύει και δυο φοίνικες τζάμπα!!
Καλύτερος προπονητής: Είναι η κατηγορία που κρατάει το μικρότερο χρονικό διάστημα. Μπαίνεις, παίρνεις το βραβείο σου και φεύγεις... Σχεδόν όσο κρατάνε και οι καριέρες των προπονητών στην Ελλάδα! Οι υποψήφιοι ήταν δεκάδες, περισσότεροι από κάθε άλλη κατηγορία. Πώς αλλιώς θα βρουν ένα τρόπο να τους θυμούνται, να αφήσουν κάτι πίσω τους? Νικητής αναδεικνύεται ο Γιερν Άντερσεν! Βασικά, γιατί έχει το πρόσωπο του Σκανδιναβού τουρίστα, που όλοι θέλουν να κεράσουν ένα σφηνάκι το καλοκαίρι και να τον δουν να χάνει αυτό το ψυχρό βλέμμα και να γίνεται σαν την Μέρκελ στα νιάτα της!
Δεύτερον, γιατί πρέπει να ήταν ο προπονητής που δεν προσλήφθηκε ως υπηρεσιακός κι έμεινε το μικρότερο χρονικό διάστημα σε ομάδα. Πιο πολύ του πήραν τα ταξίδια από τη Νορβηγία στη Θεσσαλία, πάλι πίσω και πάλι εδώ - καθότι μας ήρθε κοντά στις γιορτές - παρά το χρονικό διάστημα που έμεινε στον κάμπο. Ο 52χρονος τεχνικός έκανε ένα θριαμβευτικό μηδέν στα τέσσερα και γύρισε στον κρύο του χειμώνα...
Καλύτερος επόπτης: Έκτακτη κατηγορία για το σωτήριο έτος του 2011! Θα ήταν κρίμα να μη βραβευτεί με κάποιο τρόπο ο άνθρωπος που ενέπνευσε ανέκδοτα, μπλουζάκια, συνθήματα κι έδωσε και τη συνέντευξη της χρονιάς για να μας πείσει ότι δεν έβλεπε! Ο Σπύρος Τρύφωνας είναι ο βοηθός της χρονιάς και μπορεί να... χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιστάσεις. Βοηθός διαιτητή, βοηθός αμυντικού, βοηθός τερματοφύλακα. Κι ο Θεός βοηθός!
Καλύτερος σε όλα: Αν δεν υπήρχε κατηγορία, θα τη δημιουργούσαμε.Αν δεν είχαμε άλλο βραβείο, θα κλέβαμε ένα από τους προαναφερθέντες για να του το δώσουμε. Αν δεν χωρούσε από το ασανσέρ, θα μεταφέραμε την εκδήλωση στο ισόγειο. Αν δεν είχαμε ιστοσελίδα, θα τη δημιουργούσαμε. Ο Βλάσσης Τσάκας πρέπει να βρίσκεται παντού. Δικαιούται να βρίσκεται παντού.
Θα ήταν πρώτος σκόρερ αν μετρούσαν τα σουβλάκια. Θα ήταν καλύτερος διαιτητής, αν υπολογίζονταν οι διαπραγματεύσεις που έχει κάνει. Θα ήταν καλύτερος γκολκίπερ αν προσθέταμε πόσες κατηγορίες έχει αντικρούσε. Θα ήταν καλύτερος ξένος παίκτης στη Σαουδική Αραβία. Θα ήταν καλύτερος παράγοντας, αν επιτέλους του έδιναν μια θέση. Είναι όλα τα παραπάνω, αλλά παράλληλα δεν χρειάζεται να είναι και τίποτα απ’ όλα. Αρκεί να είναι και να παραμείνει ο εαυτός του!
Βραβείο Fair Play: Σε αυτό το σημείο θα μας επιτρέψετε να κάνουμε μια σφήνα για να σας ενημερώσουμε ότι τα βραβεία ΠΣΑG μεταδίδονται live από τη Nova, με περιγραφή του δημοσιογράφου που μετέδιδε το Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός και σχολιασμό εκείνου που μετέδιδε το Ολυμπιακός-Λεβαδειακός. Τέλεια! Αφού το είπαμε και το βγάλαμε από μέσα μας, δίνουμε το βραβείο fair play στον Ευάγγελο Μαρινάκη!! Δίδαξε ήθος, δίδαξε οικιακά μαστορέματα (πώς βιδώνουμε, ξεβιδώνουμε, στο επόμενο μάθημα θα έχουμε το κάρφωμα), δεν του ανήκει το βραβείο δικαιωματικά??
Βραβείο συνολικής προσφοράς: Όρθια η αίθουσα, ζωντανή η σύνδεση, καλωδιωμένος μάς μιλάει ο Αχιλλέας Μπέος! Δικαίως παίρνει το βραβείο για τη συνολική του προσφορά στο ποδόσφαιρο. Μεταξύ μας, βέβαια, το παίρνει επίσης επειδή μας έδωσε τα προγνωστικά για τα βραβεία και τα είχαμε παίξει από πριν!
πηγή: gazzetta.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου