Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν ΠΑΟΚΑΡΑ και στο βάθος η ...κούπα!

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για την ευκαιρία του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο και την… αναγέννηση του Σαλπιγγίδη.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν ΠΑΟΚΑΡΑ και στο βάθος η ...κούπα
Οι αγώνες νοκ άουτ, όπως του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, έχουν την εξής ιδιομορφία: δεν υπάρχει… γυρισμός ή διόρθωση στο κακό αποτέλεσμα. Ετσι συνέβη και το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε (αντίθετα με την ΑΕΚ που βγήκε πρόωρα εκτός στόχου) με 2-0 και ονειρεύεται την πολυπόθητη κούπα, την οποία η σπουδαία ομάδα Σάντος (ο Πορτογάλος έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη ομάδα του «Δικεφάλου») δεν μπόρεσε (ακόμη) να γευτεί. Φέτος, όμως, εξαιτίας και της κλήρωσης που είναι άκρως ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ (θα βρει τον Ολυμπιακό, αν προχωρήσει, μόνο στον τελικό), η ευκαιρία είναι μεγάλη και… στρώνεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Λάζλο Μπόλονι.
Στο παιχνίδι της Τούμπας με την ΑΕΚ όλα πήγαν περίφημα για τους γηπεδούχους, όμως αξίζουν ιδιαίτερης μνείας δύο (τουλάχιστον) παίκτες. Ο Κώστας Σταφυλίδης, ο πιτσιρικάς που άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπόλονι στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (20 Νοεμβρίου του 2011), κατάφερε να μπει στα... βαθιά, χωρίς να πνιγεί. Κανένας δεν κατάλαβε, στο ματς με την ΑΕΚ, ότι διαφέρει σε κάτι (ακόμη και σε εμπειρία) από κάποιον άλλον συμπαίκτη του.
Το πάθος, ο τσαμπουκάς, οι αδιαμφισβήτητες ικανότητές του και η μεγάλη όρεξη να πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, τον έχουν ήδη μετατρέψει σε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Αν συνεχίσει έτσι, ο ΠΑΟΚ βρήκε... λαβράκι για την δύσκολη θέση (παγκοσμίως) του αριστερού μπακ.
Ο άλλος ποδοσφαιριστής, που φάνηκε ιδιαίτερα στον αγώνα Κυπέλλου, ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητές του, την ποδοσφαιρική του ποιότητα, αλλά και τις εμπειρίες του στο χώρο. Όμως από τη στιγμή που του έγινε πρόταση (από τους Βρύζα - Κωνσταντινίδη) να πάρει τα... κλειδιά του αρχηγού για τα επόμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ (βοηθώντας να ωριμάσει η ιδέα της ελληνοποιημένης ομάδας του «Δικεφάλου»), ο «Σάλπι» δείχνει σαν να γεννήθηκε ξανά.
Παίζει με την... κάψα (για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) του έφηβου και την εμπειρία ενός 31χρονου. Μαρκάρει, πιέζει, κλέβει την μπάλα, παίρνει φάουλ όταν χρειάζεται να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, σκοράρει, δίνει ασίστ... Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;
Πέρα, πάντως, από τους δύο παραπάνω παίκτες, ο ΠΑΟΚ είναι ήδη 12 παιχνίδια αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη και το ματς του προσεχούς Σαββάτου με αντίπαλο τον Πανιώνιο στην Τούμπα είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα σοβαρότητα. Η χαρά της πρόκρισης στο Κύπελλο πρέπει να μπει στην άκρη του μυαλού όλων. Ο Πανιώνιος μόνο εύκολη ομάδα δεν είναι. Άλλωστε το έχει αποδείξει...
Υ.Γ.: Αυτή η νίκη είναι καλή για πολλούς λόγους. Πέρα από τα αγωνιστικά οφέλη που προσφέρει, μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη σε κάθε τομέα μέσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται, με μια αξιόμαχη ομάδα (με πολλούς καλούς Έλληνες παίκτες, κάτι που συμβαίνει μετά από χρόνια), μέσα σε όλους τους στόχους του. Μπορεί ο Λάζλο Μπόλονι και οι ποδοσφαιριστές του να θέλουν να κατακτήσουν το Κύπελλο, όμως και η διάκριση σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ δεν περνάει απαρατήρητη... Θα το παλέψουν μέχρι το τέλος, βέβαια με το απαραίτητο rotation, μια και ορισμένοι παίκτες θα... σκάσουν από την κούραση.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: