Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το μισογεμάτο ποτήρι του ΠΑΟΚ!!

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για τον ΠΑΟΚ που μένει ζωντανός, το πέναλτι που υπέδειξε ο βοηθός του Γιάχου και τη στήριξη που απαιτείται από την εξέδρα.

Το μισογεμάτο ποτήρι του ΠΑΟΚ
Ιανουάριο μήνα κι ο ΠΑΟΚ παραμένει ζωντανός. Ο ΠΑΟΚ που ξεπουλάει τους καλύτερούς του παίκτες, που χαρίζει τους καλούς του παίκτες σε άλλες ομάδες, χωρίς να παίρνει ευρώ, ο ΠΑΟΚ που έχει μια τόσο κακή διοίκηση, που τον κλέβει και τον καταστρέφει και δεν μιλάει κανείς, που έχει έναν πρόεδρο, που φοβάται να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και το κατεστημένο τον βιάζει ασυστόλως, που είπε ότι θα κάνει εξυγίανση αλλά δεν την έκανε (όταν πήγε να την κάνει τη σεζόν 2007-08, ο κόσμος πολιορκούσε τα αποδυτήρια γιατί δεν μπορούσε άλλη σαρδέλα κι όταν ήρθαν οι αστακοί, είναι κακή η διοίκηση που κάνει… ανάπτυξη κι όχι εξυγίανση).
Αυτός ο ΠΑΟΚ, που από το καλοκαίρι θα έχει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έναν άλλο πρόεδρο, που θα έχει κι αυτός την τύχη των προηγούμενων, είναι στους 8 του Κυπέλλου, στους 32 της Ευρώπης (κι η πλάκα είναι ότι όλοι πιστεύουν ότι μπορεί να πάει και στους 16) και στα πλέι οφ θα διεκδικήσει τη 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως συμβαίνει την τελευταία τριετία.
Μάλιστα, αν ο ΠΑΟΚ δεν έχανε τέσσερις βαθμούς στην Τούμπα στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Κέρκυρα, που η κατοχή ήταν 75-25 και κοιμήθηκε ο Θεός για να λήξουν 0-0, τώρα θα ήταν 7 βαθμούς πίσω από τον πρώτο και κάποιοι θα έλεγαν ότι πάει και για πρωτάθλημα!
Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είναι στους 8 του Κυπέλλου ενδεχομένως κι από μια σύμπτωση, διότι σ΄ ένα τραγικό παιχνίδι, που δυσκολευόσουν να φανταστείς πως θα μπει γκολ, άνοιξε το σκορ κι απέκτησε προβάδισμα μ΄ ένα ανύπαρκτο πέναλτι, το οποίο δεν καταλόγισε ο Γιάχος, αλλά ο βοηθός του, που πίστεψε ότι κάτι είδε.
Είναι σκληρό για την ΑΕΚ να πρέπει να καλύψει ένα τέτοιο χάντικαπ σ' ένα παιχνίδι στόχου, καταλαβαίνω και την οργή των ανθρώπων της, που κατά βάθος, ξέρουν ότι πρέπει συνεχώς να ψάχνουν και τρόπους για να αποπροσανατολίσουν. Γιατί η κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει αυτή την ομάδα, δεν έχει προηγούμενο.
Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα μ΄ ένα σφύριγμα, όπως ακριβώς έχασε τον Μάιο τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ο Τάτσης δεν σήκωσε το σημαιάκι στο γκολ του Ζιλμπέρτο ή όπως βρέθηκε να παίζει με 9 παίκτες στον περσινό ημιτελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για φάουλ της πλάκας, που είτε έγιναν, είτε δεν έγιναν. Τότε, ο Κύρος είχε Κύρος κι όλα ήταν καλά κι ωραία.
Εν πάση περιπτώσει και σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, ισχύει ότι ισχύει γενικώς στη ζωή. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και το συμπέρασμα είναι θέμα οπτικής γωνίας του καθενός. Άλλος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, άλλος μισοάδειο.
Αφήνοντας στην άκρη τις δογματικές απόψεις, που είναι στο φόρτε τους και οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως αυτές, που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο με τον Εργοτέλη, αξίζει να επισημάνουμε κάποια πράγματα, σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ.
* Είναι μέσα σε όλους τους στόχους του κι όπως όλα δείχνουν, θα τους διεκδικήσει μέχρι τέλους. Παραμένει μία συμπαγής ομάδα, μ΄ έναν προπονητή, που παραγγελία να τον έκανε, δεν θα τον έβρισκε. Ο τύπος είναι μεγάλη μορφή και το γεγονός ότι το βράδυ της Τετάρτης, λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, ρωτούσε κι απαντούσε μόνος του στη συνέντευξη τύπου, δείχνει ότι πλέον τον ζει για τα καλά τον ρόλο του.
* Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει ποιότητα σ΄ αυτή τη μεταγραφική περίοδο (που δεν τελείωσε ακόμα), αλλά αυτή είναι μια κατάσταση, που είναι υποχρεωμένες να αντιμετωπίσουν όλες οι ομάδες μηδεμιάς εξαιρουμένης. Εδώ ο Παναθηναϊκός, που έχασε τσάμπα τον Νίνη, προσπαθεί να πουλήσει τον Λέτο για να βρει ρευστό και να πληρώσει και τους υπόλοιπους παίκτες του, που είναι 3-4 μήνες μέσα.
* Μέσα σ΄ αυτές τις συνθήκες, ο ΠΑΟΚ αναδεικνύει παίκτες. Ο 18χρονος Σταφυλίδης για παράδειγμα, είμαι βέβαιος ότι θα είναι ο μελλοντικός αριστερός μπακ της Εθνικής, ενώ ο 23χρονος Αθανασιάδης, που παίζει (και) επειδή το καλοκαίρι έφυγε ο Μουσλίμοβιτς και δεν αποκτήθηκε σέντερ φορ, είναι πλέον ένα μέγεθος κι έχει ήδη 11 γκολ φέτος. Στα τελευταία παιχνίδια, δείχνει και πως από το πουθενά, ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν καινούριο τερματοφύλακα, τον Γλύκο, που τουλάχιστο δεν έχει τα στραβά, που έχουν οι άλλοι δύο.
* Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, ο ΠΑΟΚ έχει σχεδόν προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση, είτε γιατί είχε την πίεση της ΟΥΕΦΑ, είτε γιατί είδε έγκαιρα το έργο. Να δούμε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, βέβαια, δεν τους νοιάζουν οι υπόλοιποι, αλλά καλώς ή κακώς, η ομάδα τους αυτούς ανταγωνίζεται.
* Ο ΠΑΟΚ θα τους ανταγωνίζεται ακόμα καλύτερα, αν η Τούμπα έχει την διάθεση που είχε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και στο δεύτερο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Διότι αν αυτή την ομάδα, που περνά κάποιες αναταράξεις μέχρι να βρει τη νέα της ταυτότητα (που θα τη βρει…), δεν την στηρίξει το ίδιο το κοινό της, ποιος θα τη στηρίξει;
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: