Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Άφησε βαθμούς η Μπάρτσα!!

Αν και προηγήθηκε με το καλημέρα 2-0, λίγο έλειψε η κακή Μπαρτσελόνα να ηττηθεί στο «Ανοέτα» από τη Σοσιεδάδ που ισοφάρισε (2-2) και έχασε ευκαιρίες για νίκη στο φινάλε.
Άφησε βαθμούς η Μπάρτσα
Πέρσι εκεί γνώρισε τη μοναδική εκτός έδρας ήττα της στη σεζόν. Ολοι είπαν πως ήταν επειδή είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και είχε στρέψει την προσοχή της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ. Φέτος όμως αποδείχτηκε πως η Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε πάρει με το σπαθί της εκείνο το ματς (ουσιαστικά την έσωσε από τον υποβιβασμό) και λίγο έλειψε να κάνει το ίδιο και τώρα, μένοντας τελικά στο τιμητικό, μα ίσως και άδικο 2-2.
Η Μπάρτσα προηγήθηκε στο 11' με 2-0. Ο Τσάβι έβαλε το πρώτο και έφτιαξε το δεύτερο για τον Σεσκ Φάμπρεγας που συνέχισε το σερί σκοραρίσματος του. Η λογική έλεγε πως οι Μπλαουγκράνα είχαν ήδη κλειδώσει τη νίκη, αλλά οι Βάσκοι είχαν μπόλικο πείσμα, ώστε να αντιδράσουν. Μία άπιαστη κεφαλιά του Ιμανόλ Αγκιρέτσε (πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης στην πρεμιέρα) στο 57' και ένα περίεργο – πολεμικό γκολ στο 61' (ο Αγκιρέτσε πλάσαρε τον Βαλδές, ο Μπουσκέτς έβγαλε τη μπάλα με το χέρι και στην επαναφορά το έβαλε ο Γκριεζμάν).
Η Μπάρτσα αδυνατούσε να αντιδράσει, όπως κάνει συνήθως, παρά το ότι μπήκαν στο γήπεδο οι Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι (ο Γκουαρδιόλα τους κράτησε εκτός για να τους ξεκουράσει). Αντιθέτως, στο 86' ο Κάρλος Βέλα και στο 89' ο Γκριεζμάν έχασαν την ευκαιρία να χαρίσουν στην ομάδα τους μία τεράστια επιτυχία.
ΦΙΛΜ
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-2
(57' Αγκιρέτσε, 61' Γκριεζμάν - 9' Τσάβι, 11' Φάμπρεγας)
Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη 1-1
(34' πέν. Ρόσι – 23' Νεγρέδο)
Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε (21:00)
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)
Κυριακή
Μπέτις – Μαγιόρκα (13:00)
Ράθινγκ Σανταντέρ – Λεβάντε (17:00)
Οσασούνα – Σπόρτινγκ Χιθχόν (19:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Σαραγόσα (19:00)
Εσπανιόλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)
Δευτέρα
Μάλαγα – Γρανάδα (22:00)
Πηγή: gazzetta.gr

Στο τέλος τον ...Εργοτέλειωσε!!

Ο ΠΑΟΚ, παρότι έμεινε με 10 από ανοησία του Αρίας, σκόραρε, κράτησε το "διπλό" ως το 85΄, ωστόσο έφυγε από το Ηράκλειο χωρίς βαθμό, αφού ο Εργοτέλης με δύο γκολ στο φινάλε τον νίκησε 2-1!
Στο τέλος τον ...Εργοτέλειωσε!
Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ο Εργοτέλης επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στην Κρήτη και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο 68' με τον Μπαλάφα, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες, ωστόσο οι Κρητικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσαν πολύ και έκαναν την ανατροπή με ένα υπέροχο γκολ του Λεάλ στο 85' από απευθείας φάουλ και μία κεφαλιά του Μπούντιμιρ στο 87'. Σημείο «κλειδί» όμως του ματς ήταν η ανόητη κόκκινη κάρτα του Αρίας στο 54'.

Πίρσον – ΠΑΟΚ, σημειώσατε... χ!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ μόλις στην πρώτη του ευκαιρία στο τρίτο λεπτό. Ο Λίνο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Βιεϊρίνια... έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, όμως βρήκε με το γόνατο την μπάλα δύο μετρά μπροστά από την εστία και ο Πίρσον μπόρεσε να αποκρούσει. Ο Πορτογάλος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του «Δικεφάλου» και στο 17' είχε άλλη μία καλή στιγμή, όταν απέφυγε πολύ όμορφα τον αντίπαλο του μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά ο Εργοτέλης ισορρόπησε το παιχνίδι, ωστόσο αυτοί που είχαν την... τεράστια ευκαιρία ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 29'. Μετά από τραγικό λάθος του Γιαλούση ο Σαλπιγγίδης δέχθηκε ολομόναχος την μπάλα στο πέναλτι, όμως ο Πίρσον βγήκε γρήγορα και απέκρουσε. Στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Ίβιτς κόντραρε σε αμυντικό, ενώ το δυνατό σουτ του Μπαλάφα έδιωξε εντυπωσιακά και πάλι ο Πίρσον. Ο Γερμανός πορτιέρο ήταν και ο πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου για τους Κρητικούς, οι οποίοι την μόνη φορά που απείλησαν τον ΠΑΟΚ ήταν στο 30', με τον Βίσιο να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά.

Ο... ανόητος Αρίας και ο... σκόρερ Μπαλάφας
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά δεν ήταν καλός. Το ματς... άναψε στο 54', όταν ο Αρίας δέχθηκε μία... χαζή δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο Κολομβιανός που είχε «κιτρινιστεί» στο πρώτο ημίχρονο για χέρι, τράβηξε χωρίς λόγο από την φανέλα στη μεσαία γραμμή τον Λεάλ και δικαίως αποβλήθηκε. Η εξέλιξη αυτή ανέβασε το ηθικών των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης δύο εξαιρετικές ευκαιρίες αμέσως μετά. Στο 55' το σουτ του Φραγκουλάκη κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, ενώ στο 59' ο Λεάλ αυτή την φορά σούταρε ελάχιστα άουτ.

Η απάντηση όμως του ΠΑΟΚ ήταν άμεση, καθώς στο 60' ο Βιεϊρίνια απείλησε με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ. Παρόλα αυτά, ο «Δικέφαλος» συνέχισε στα επόμενα λεπτά να πιέζει και τελικά στο 68' έφτασε στο γκολ. Ο Λίνο, που ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης, εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Μπαλάφας με κεφαλιά έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του “Μπάφι” στην τρέχουσα σεζόν, καθώς είχε σκοράρει και στο εκτός έδρας παιχνίδι του “Δικεφάλου” με την Καρπάτι για το Γιουρόπα Λιγκ.

Γκολάρα Λεάλ, ανατροπή με Μπούντιμιρ!

Το τελευταίο 20λεπτο ανήκε κυρίως στον Εργοτέλη, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα βγήκε μπροστά και πίεσε πολύ. Οι Κρητικοί απείλησαν αρχικά με κάποια μακρινά σουτ, ωστόσο το γκολ ήρθε από στημένη φάση. Στο 85' ο Λεάλ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κρέσιτς και έκανε το 1-1. Πριν όμως προλάβουν καλά – καλά να πανηγυρίσουν την ισοφάριση, οι Κρητικοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 87' ο Ρομάνο έβγαλε την σέντρα και ο Μπούντιμιρ με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 2-1 για την ολική ανατροπή! Στα λεπτά που απέμεναν ο ΠΑΟΚ κυνήγησε την ισοφάριση, έχασε με μία καλή ευκαιρία με τον Ρομπέρ στο 93', ωστόσο το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 85' Λεάλ, 87' Μπούντιμιρ - 68' Μπαλάφας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 54' Αρίας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20' Ρομάνο, 23' Μπούντιμιρ, 35' Χίμπλινγκερ, 46' Γιοβάνοβιτς, 74' Λεάλ - 31' Αρίας, 50' Μπαλάφας, 82' Λίνο
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Γιαλούσης, Βίσιο, Γιοβάνοβιτς (79' Κουτσιανικούλης), Χίμπλινγκερ, Σαρρής (62' Ολίσε), Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (79' Μπέτο), Λεάλ, Ρομάνο, Μπούντιμιρ.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Αρίας, Γεωργιάδης (60' Λαζάρ), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (88' Παπάζογλου), Σαλπιγγίδης (71' Ρομπέρ).
Το Live του sportdog:

90+4' Τέλος της αναμέτρησης

93' Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
Σουτ του Ρομπέρ, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ

88' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Παπάζογλου στην θέση του Ίβιτς
87' Γκολ για τον Εργοτέλη. Ο Ρομάνο βγάζει την σέντρα και ο Μπούντιμιρ με κοντινή κεφαλιά κάνει το 2-1. Ανατροπή για τους Κρητικούς
85' Γκολ για τον Εργοτέλη. Ο Λεάλ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς και κάνει το 1-1

83
' Ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Μακρινό σουτ του Ολίσε, ο Κρέσιτς χάνει αρχικά την μπάλα αλλά στη συνέχεια την μπλοκάρει.

82' Κίτρινη κάρτα στον Λίνο

80' Μακρινό σουτ του Μπέτο, η μπάλα άουτ.

79' Αλλαγές για τον Εργοτέλη. Κουτσιανικούλης αντί Γιοβάνοβιτς και Μπέτο αντί Φραγκουλάκη.
74' Κίτρινη κάρτα στον Λεάλ

70' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ρομπέρ στην θέση του Σαλπιγγίδη

68' Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο εκτελεί το φάουλ από τα πλάγια και ο Μπαλάφας με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1
62' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Ολίσε στην θέση του Σαρρή

60' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο κάνει την σέντρα – σουτ, ο Πίρσον αποκρούει, όμως στην συνέχεια της φάσης οι αμυντικοί του Εργοτέλη κάνουν λάθος και η μπάλα πάει στον αφύλαχτο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχειρεί το σουτ, όμως η μπάλα φεύγει πάνω από την εστία
60' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Λαζάρ πέρασε στην θέση του Γεωργιάδη

59' Νέα ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Λεάλ αποφεύγει πολύ ωραία μέσα στην περιοχή τον Λίνο, κάνει και το σουτ, όμως η μπάλα περνάει δίπλα από το δοκάρι

55' Καλό σουτ του Φραγκουλάκη, η μπάλα λίγο άουτ!

54' Κόκκινη κάρτα. Ο Αρίας παίρνει μία... χαζή αποβολή. Τραβάει τον Λεάλ από την φανέλα στο κέντρο και με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβάλλεται. Η πρώτη κίτρινη ήταν για χέρι

50' Κίτρινη κάρτα στον Μπαλάφα για χέρι

46' Κίτρινη κάρτα στον Γιοβάνοβιτς για τράβηγμα στον Βιεϊρίνια

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45+2' Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

44'
Ο Λίνο φέρνει συνεχώς την μπάλα στην περιοχή του Εργοτέλη είτε με σέντρες είτε με στημένα, ωστόσο δεν δημιουργείται φάση.

31' Κίτρινη κάρτα στον Αρίας για χέρι

30' Πρώτη καλή στιγμή για τον Εργοτέλη. Κεφαλιά του Βίσιο από κοντά, η μπάλα λίγο άουτ.

29' Φοβερή φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Γιαλούσης δεν υπολογίζει καλά και... πέφτει χωρίς να βρει την μπάλα μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Σαλπιγγίδης να βγει ολομόναχος στο σημείο του πέναλτι. Κάνει το σουτ, όμως ο Πίρσον βγαίνει γρήγορα και αποκρούει. Στην συνέχεια της φάσης ο Ίβιτς σουτάρει εντός περιοχής, όμως η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό, ενώ ακολούθησε σουτ του Μπαλάφα, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο των Κρητικών.
23' Κίτρινη κάρτα στον Μπούντιμιρ για φάουλ στον Λίνο

20' Κίτρινη κάρτα στον Ρομάνο για φάουλ πάνω στον Βιεϊρίνια

17' Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια... χαζεύει τον αντίπαλο αμυντικό, κάνει και το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

10' Απειλητικός στα τελευταία λεπτά ο Εργοτέλης. Ο Λεάλ μπαίνει ωραία στην περιοχή, κάνει και το σουτ, όμως ο Κοντρέρας κόβει με προβολή.

3' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο κάνει την σέντρα από αριστερά, ο Βιεϊρίνια πετάγεται και δύο μέτρα από την εστία βρίσκει την μπάλα με το γόνατο, όμως ο Πίρσον είναι σε ετοιμότητα και αποκρούει εντυπωσιακά

1' Έναρξη της αναμέτρησης

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Έτο, Μπαλάφας, Αρίας, Ίβιτς, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Λεάλ

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στο γήπεδο!!

Δύο συλλήψεις οπαδών του Παναιτωλικού έγιναν στο γήπεδο για ναρκωτικά.  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο στη Θύρα 7 συνελήφθη ένα άτομο 64 ετών με τσιγαριλίκι ενώ σε βάρος εκρεμμούσε δικαστική απόφαση 10 μηνών. Το δεύτερο άτομο 37 ετών κατείχε ποσότητα 2.4 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης.
Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στο γήπεδο
Πηγή: agrinionews.gr

"Ναι ήταν πέναλτι, γιατί υπήρξε επαφή"

Ξεκάθαρος όσον αφορά την φάση του πέναλτι ήταν ο επιθετικός του Παναιτωλικού Στάθης Καραμαλίκης, τονίζοντας πως υπήρξε παράβαση.
"Ναι ήταν πέναλτι, γιατί υπήρξε επαφή"

Ο Καραμαλίκης στάθηκε και στην απειρία του Παναιτωλικού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για εμάς ήταν μια γιορτή. Η ομάδα είναι ξανά στην μεγάλη κατηγορία. Υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα στο γήπεδο και αυτό προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε και να φτάσουμε στη νίκη κάνοντας σεφτέ. Πιστεύω ότι αδικούμαστε από το αποτέλεσμα, αλλά εμείς είχαμε παραστάσεις μόνο από Β' και Γ' Εθνική. Κάναμε ένα λάθος και το πληρώσαμε και στην Σούπερ Λίγκα αυτά πληρώνονται».
Για το αν ήταν έτοιμη η ομάδα: «Δεν έχει να κάνει μόνο για εμάς ο βαθμός ετοιμότητας με τα όσα γίνονται. Είναι γενικότερο φαινόμενο. Σκεφτείτε πως δυο βδομάδες πριν στο ματς με τον Αστέρα, ήμασταν στο ξενοδοχείο και μας είπαν πως δεν γίνεται το ματς. Γενικά πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας».
Για το πέναλτι: «Ναι ήταν πέναλτι γιατί υπήρξε επαφή, με βρήκε και όσοι λένε ότι βρήκε πρώτα μπάλα, ναι αλλά υπάρχει επαφή γιατί με ρίχνει αλλιώς θα μπορούσα να προχωρήσω».
Για το αν η μπάλα πέρασε την γραμμή στην φάση με τον Ελευθερόπουλο: «Από την στιγμή που και εσείς δεν το είδατε καλά με τα ριπλέι, τι να πω εγώ, θα περιμένουμε να το δούμε.»
Για το αν είναι άτυχοι: «Έτσι είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου».

"Τα πολλά προβλήματα μας γιγαντώνουν"

Πολύ σημαντική" χαρακτήρισε τη νίκη στο Αγρίνιο ο Τάκης Λεμονής, ενώ μιλώντας για την ομάδα του τον Πανιώνιο σχολίασε πως "τα πολλά προβλήματα μας γιγαντώνουν, αλλά ψάχνουμε λύσεις παρά το μικρό ρόστερ που έχουμε».
"Τα πολλά προβλήματα μας γιγαντώνουν"
«Δεχθήκαμε πίεση και κάναμε πολλά φάουλ έξω από την περιοχή μας δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να απειλήσει. Στο δεύτερο ημίχρονο για ένα δεκάλεπτο πιεστήκαμε αλλά είχαμε και εμείς ευκαιρίες για τελειώσουμε το παιχνίδι. Αδικαιολόγητα πάντως καθίσαμε πίσω.
Πάντως είναι μια πολύ σημαντική νίκη σε μια έδρα όπου πολλοί αντίπαλοι θα δεινοπαθήσουν όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και όσο αφορά την ατμόσφαιρα. Μου έκανε εντύπωση πως και μετά το 0-1 ο κόσμος δεν σταμάτησε να φωνάζει για την ομάδα του. Εμείς συνεχίζουμε. Τα πολλά προβλήματα μας γιγαντώνουν, αλλά ψάχνουμε λύσεις παρά το μικρό ρόστερ που έχουμε».

Για την φάση όπου ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι αρκέστηκε να πει: «Είμαι στους πάγκους από το 1999. Ξέρετε ποτέ να σχολιάζω διαιτησία; Πέρασα από Ολυμπιακό, Καλλιθέα και Λεβαδειακό. Δεν το έκανε ποτέ. Δεν το κάνω ούτε τώρα», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός.
 

«Με τέτοιες εμφανίσεις δεν φοβάμαι»

αρά την ήττα από τον Πανιώνιο, ο Γιώργος Θεοδωρίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια του Παναιτωλικού, τονίζοντας πως με τέτοιες εμφανίσεις δεν φοβάται.
«Με τέτοιες εμφανίσεις δεν φοβάμαι»
Ο αρχηγός των «καναρινιών» μιλώντας μετά το τέλος του ματς τόνισε: «Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες και πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά. Κάθε μέρα που περνάει θα γινόμαστε καλύτεροι και με τέτοιες εμφανίσεις δεν φοβάμαι για το μέλλον της ομάδας. Πιστεύω ότι θα πάρουμε τους πόντους που θέλουμε. Ήμασταν έτοιμοι για το παιχνίδι, αλλά θα πρέπει στην συνέχεια να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι».
Για τις χαμένες ευκαιρίες: «Δεν ανησυχώ για τις ευκαιρίες, γιατί είδατε πως δημιουργούμε και την Τετάρτη πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Πηγή: gazzetta.gr

Μια... 30άρα θα μας δώσει την πρωτιά!!

Η ΠΓΔΜ έκανε το… θαύμα της και συνεχίζει την αήττητη πορεία της στο Eurobasket και πλέον στην Εθνική μας δεν αρκεί μια απλή νίκη επί της Ρωσίας για την 1η θέση του ομίλου, αλλά χρειαζόμαστε το +28 σήμερα, που ίσως να μην είναι καν αρκετό.
Μια... 30άρα θα μας δώσει την πρωτιά!

Ξεκινάμε από τα εύκολα. Αν η παρέα του ΜακΚάλεμπ κερδίσει τη Ρωσία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, είναι σίγουρα 1η, ό,τι κι αν κάνει σήμερα η Ελλάδα με τους Ρώσους. Αν εμείς κερδίσουμε την ομάδα του Μπλατ και στην τελευταία αγωνιστική δεν αυτοκτονήσουμε με τη Γεωργία, η Εθνική θα είναι 2η, η ΠΓΔΜ 1η και η Ρωσία 3η, ενώ η 4η θέση θα κριθεί -ούτως ή άλλως- από την αναμέτρηση Φινλανδίας - Σλοβενίας.
Το σενάριο που προτιμάμε, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο στην υλοποίησή του είναι το εξής: Ήττα της ΠΓΔΜ από τη Ρωσία έστω και με έναν πόντο στην τελευταία αγωνιστική και νίκη της Ελλάδας με τη Ρωσία σήμερα με… +28.
Η Εθνική κουβαλάει το -14 από την ΠΓΔΜ από τον πρώτο γύρο και με +28 σήμερα, θα βρεθεί στο +14, έναν πόντο περισσότερο δηλαδή απ' όσο θα έχει η ΠΓΔΜ αν ηττηθεί με έναν πόντο από τη Ρωσία (+13) στην τελευταία αγωνιστική. Ενδεχομένως το +28 να μη χρειαστεί αν η Ρωσία κερδίσει με 14 πόντους την ΠΓΔΜ, όμως αυτό δεν θα το ξέρουμε νωρίτερα από το βράδυ της Δευτέρας.
Σε κάθε περίπτωση, με σημερινή νίκη της Ελλάδας και της Ρωσίας επί της ΠΓΔΜ, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση, ανάμεσα στις τρεις χώρες. Αν εμείς έχουμε το -σχεδόν αδύνατο- +28, μας αρκεί μια απλή νίκη των Ρώσων για την 1η θέση. Με οτιδήποτε ανάμεσα σε +15 και +27, θέλουμε νίκη των Ρώσων επί της ΠΓΔΜ με περισσότερους πόντους. Αν κερδίσουμε τη Ρωσία με 14 πόντους και οι Ρώσοι με τη σειρά τους "ρίξουν" +14 στην ΠΓΔΜ, θα έχουμε νέα ισοβαθμία στην… τριπλή ισοβαθμία (τρεις ομάδες με "0" goal average).
Αν χάσουμε από τη Ρωσία, είμαστε σίγουρα 3οι, ό,τι κι αν συμβεί στο Σλοβενία - Φινλανδία και το Ρωσία - ΠΓΔΜ.
Μύλος; Υπομονή λίγες ώρες όταν τα σενάρια θα μειωθούν και -κυρίως- θα γίνουν πιο συγκεκριμένα!
Πηγή: gazzetta.gr 

"Τριάρα" από την Κράσνονταρ η Ρούμπιν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, Ρούμπιν Καζάν, ηττήθηκε εκτός έδρας με 3-1 από την Κράσνονταρ για το πρωτάθλημα της Ρωσίας και πλέον βρίσκεται στο -8 από την πρώτη θέση.
"Τριάρα" από την Κράσνονταρ η Ρούμπιν! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε τα γκολ στο βίντεο:

πηγή: sportdog.gr

Τα Σκόπια και η... σκόρπια Σλοβενία!!

Τα Σκόπια επικράτησαν της Σλοβενίας (68-59) κι έδωσαν συνέχεια στην εξαιρετική πορεία τους. Πρώτα με νίκη επί της Ρωσίας, κίνδυνος αποκλεισμού για Σλοβενία!
Τα Σκόπια και η... σκόρπια Σλοβενία
Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης δύσκολα θα περίμενε κανείς τα Σκόπια να έχουν εγγυημένη θέση στους «8» κι η Σλοβενία να πρέπει να περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να καθορίσει την τύχη της.
Όλα, όμως, γίνονται, ιδίως αν έχεις στη σύνθεσή σου έναν Μπο ΜακΚάλεμπ. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν και πάλι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές για τα Σκόπια, σκοράνοντας, δημιουργώντας, μαρκάροντας κι οδηγώντας την ομάδα του ολοταχώς για την πρώτη θέση του στ' ομίλου (σ.σ. με νίκη επί της Ρωσίας).
Την ίδια ώρα η τραγική ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, που, ακόμη κι αν νικούσε θα ήλπιζε μόνο σε καλύτερο πλασάρισμα, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θέλει αποκλειστικά και μόνο νίκη στο πέσιμο της «αυλαίας» της δεύτερης φάσης απέναντι στη Φινλανδία για να προκριθεί!
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-31, 54-42, 68-59
Πηγή: gazzetta.gr

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα!!

Επεισόδια σημειώθηκαν στο σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί οι ιδιοκτήτες ταξί μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο Ι.Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία προσπάθησε με τη χρήση χημικών να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους. Από νωρίς το απόγευμα έχουν γίνει περισσότερες από 60 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα
Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν κάνει νωρίτερα κατάληψη στο χώρο μπροστά στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) πέταξαν προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Στη συνέχεια, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, που κινήθηκαν προς αυτές με ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων.
Πηγή: in.gr

"Δεν ζητάμε χατίρι, ζητάμε το δίκιο μας"

Στην κορυφή της πορείας των οπαδών του Ηρακλή, που έφτασε πριν από λίγο στη διασταύρωση του "Γεννηματάς" είναι ο Ανδρέας Παντελή, ο Μάκης Κατσαβάκης, ο Γωγάκος, ο Στοφορόπουλος, ο Παπαϊωάννου, ο Γκιζέλης μαζί με άλλους παράγοντες του Ηρακλή. Από πίσω τους ακολουθεί χιλιάδες κόσμου που φωνάζει συνθήματα υπέρ της ομάδας και κατά της ΕΠΟ, του Σοφοκλή Πιλάβιου και της Κυβέρνησης.

"Δεν ζητάμε χατίρι, ζητάμε το δίκιο μας"
Λίγο πριν ο Ανδρέας Παντελή τόνισε: "Η κατακραυγή του κόσμου πρέπει να τους ανοιξει τα μάτια. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολιτκοί της Θεσσαλονίκης που μπορουν να κανουν πολλά. Πάρα πολλά. Η Κυβέρνηση θα μπορούσε να βοήθησει εμείς δεν ζητάμε κανένα χατίρι, ζητάμε το δίκιο μας και αυτό είναι να αγωνιστούμε στην Σούπερ Λίγκα".
Ο Μάκης Κατσαβάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως στο τέλος ο Ηρακλής θα βγει νικητής από αυτή την περιπέτεια, υπογραμμίζοντας: "Από την αρχή ήμουν αισιόδοξος ό,τι θα δικαιωθούμε. Είναι τιμή μου που είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα. Οτι και να κάνουν ο Ηρακλής θα δικαιωθεί, το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια. Αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ολη η Ελλάδα είναι με τον Ηρακλή".
Ο Τάσος Κατσαμπής εξαπέλυσε βέλη σε όλους όσους θέλουν να βλάψουν τον Ηρακλή, λέγοντας: "Στον αγώνα για τον Ηρακλή. Δεν υπάρχει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ντρέπομαι που υπηρέτησα με τόσο υπερηφάνεια αυτό τον χώρο. Δεν μπορείς να τιμωρείς μια ομάδα για υποβιβασμό για πλαστογραφία και μια ομάδα που έπεσε στο γήπεδο να παίζει στην μεγάλη κατηγορία. Ο Ηρακλής έχει το δίκιο και τον αναγκάζουν να το ψάχνει ακόμα και στα Πολιτικά δικαστήρια. Ο Ηρακλής δεν εμπλέκεται στα στημένα, παίζει για να ικανοποιήσει τους φιλάθλους του και παίζει για τους βαθμούς".
Ο Ζοέλ Επαλέ έστειλε μήνυμα συσπείρωσης στον κόσμο, καθώς θεωρεί ότι μόνο αν όλοι είναι ενωμένοι θα πετύχουν το στόχο τους. Ο Καμερουνέζος είπε: "Εμείς είμαστε εδώ και πιστεύουμε στην δικαίωση της ομάδας. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Μόνο υπομονή. Είμαστε στη τελική ευθεία και πρέπει να βγει επιτέλους η απόφαση. Να τελειώσει αυτό το θέμα. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο αυτό γουστάρουμε. Καλό κουράγιο στον κόσμο που είναι εδώ και εμείς είμαστε κοντά τους. Γιατί μόνο με ομαδικότητα θα κερδίσουμε το δίκιο μας. Οι νόμοι είναι για όλους και όχι μόνο για εμάς. Ζητάμε να μας δώσουνε πίσω το δίκιο μας. Εμείς είμαστε Ηρακλής και είμαστε δυνατοί".
Πηγή: bluearena.gr
 

Νίκη... δώρο για Άρσεναλ, «φωτιά» ο Αγκουέρο!

Μετά από τις δύο.... βαρβάτες ήττες, το 2-0 εντός έδρας από την Λίβερπουλ και το 8-2 εκτός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ επέστρεψε στις επιτυχίες με το 1-0 κόντρα στην Σουόνσι. Νίκες και για Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, ήττα για Λίβερπουλ.
Νίκη... δώρο για Άρσεναλ, «φωτιά» ο Αγκουέρο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Άρσεναλ πάντως για ακόμα ένα παιχνίδι δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της και χρειάστηκε την βοήθεια της... τύχης για να πάρει τη νίκη. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 40', όταν ο αντίπαλος πορτιέρο πέτυχε με την μπάλα τον αμυντικό της ομάδας του και ο Αρσάβιν σκόραρε σε κενή εστία. Στην συνέχεια είχε κάποιες καλές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Φαν Πέρσι, ωστόσο στην άμυνα... έμπαζε νερά.

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ και η Τότεναμ, η οποία επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Γουλβς. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ άνοιξε το σκορ στο 67' με τον Αντεμπαγιόρ, ενώ στο 80' ο Ντεφόε έκανε το 2-0.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε... τραίνο και με τον Αγκουέρο να «πετάει φωτιές» και να σημειώνει τρία γκολ, νίκησε 3-0 την Γουίγκαν, με το «διπλό» έφυγε από την έδρα της Σάντερλαντ και η Τσέλσι, που επικράτησε 2-1. Αντίθετα, την ήττα γνώρισε η Λίβερπουλ, η οποία δεν ήταν καθόλου καλή και έχασε 1-0 από την Στόουκ. Το γκολ σημείωσε ο Γουόλτερς με πέναλτι στο 23'. Τέλος, ωραίο παιχνίδι έγινε ανάμεσα στην Έβερτον και Άστον Βίλα, με τελικό σκορ 2-2.
πηγή: sportdog.gr

Δεύτερη ήττα για Ντόρτμουντ!!

Εντός έδρας ήττα (1-2) από τη νεοφώτιστη, Χέρτα Βερολίνου υπέστη η πρωταθλήτρια Γερμανίας και αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Δεύτερη ήττα για Ντόρτμουντ
Δεν πραγματοποιεί και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην Bundesliga η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς υπέστη τη δεύτερη ήττα της στη σεζόν και πρώτη εντός έδρας, ενώ πέρυσι, όταν σήκωσε τη σαλατιέρα είχε μόλις μία στο «Βεστφάλεν» σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο.
Ο αγώνας διεξήχθη υπό αφόρητη ζέστη και 30 βαθμούς κελσίου, με τον τεχνικό της Ντόρτμουντ να επιλέγει σύστημα 4-2-3-1. Βαϊντενφέλερ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Πίστσεκ, στα αριστερά Σμέλτσερ και στόπερ τους Σούμποτιτς, Χούμελς. Κόφτες οι Σμέλτσερ και Μπέντερ και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λεβαντόφσκι τρία δημιουργικά χαφ, Μπλαζικόφσκι (58' Πέρισιτς), Καγκάβα, Γκροσκρόιτς.
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (73' Ζιντάν), Γκουντογκάν, Μπλαζικόφσκι (58' Πέρισιτς), Καγκάβα, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι.
Πηγή: gazzetta.gr

Πού να γυρίσει και ο Ρόμπεν...!!

Τι κι αν έλειπε ο Ρόμπεν; Η Μπάγερν έδειξε ότι μπορεί και χωρίς τον Ολλανδό και με τον Γκόμεζ να σκοράρει τέσσερις φορές διέλυσε την Φράιμπουργκ με 7-0!
Πού να γυρίσει και ο Ρόμπεν...

Απίστευτο... σόου από Μπάγερν!
Ο Ρόμπεν δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών», ο Σβάινσταϊγκερ ήταν αμφίβολος, όμως τελικά έπαιξε και η Μπάγερν διέλυσε την Φράιμπουργκ με 6-0 στην «Αλιάνζ Αρένα» για την 5η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα! Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς, καθώς ο Γκόμεζ μόλις στο 8' άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς, που δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα από τους αντιπάλους τους.
Ο Ριμπερί ήταν σε μεγάλα κέφια και έκανε το 2-0 μετά από πάσα του Γκόμεζ στο 26', ενώ στο 41΄πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα με πολύ ωραίο πλασέ για να κάνει το 3-0. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 52', με τον Ριμπερί να δίνει την ασίστ και τον Γκόμεζ να σκοράρει, ενώ ο Γερμανός επιθετικός έκανε χατ τρικ στο 55' για το 5-0. Το παιχνίδι, φυσικά, ήταν μονόλογος της Μπάγερν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και στο 71' ο Γκόμεζ έφτασε τα τέσσερα τέρματα, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με το παρθενικό γκολ ο Νιλς Πέτερσεν στο 90', ενώ είναι περιττό να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη ένα... τσουβάλι ευκαιρίες! Οι Βαυαροί έχουν αρχίσει να ρολάρουν και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο.
Εύκολα Χοφενχάιμ και Στουτγκάρδη, νέα ήττα για Φορτούνη...
Η Χοφενχάιμ συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν και πέρασε σαν... σίφουνας από το Μάιντζ, επικρατώντας με 4-0! Με τον Μπάμπελ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, πρωταγωνιστή η ομάδα του Στανισλάφσκι έδειξε τα... δόντια της, υποχρεώνοντας την Μάιντζ στην πρώτη της φετινή ήττα εντός έδρας.
Η Καϊζερσλάουτερν με τον Κώστα Φορτούνη να αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έμεινε για ακόμη μία αγωνιστική χωρίς νίκη, καθώς ηττήθηκε από την Γκλάντχμπαχ με 1-0. Τα «πουλάρια» έχουν κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και το γκολ του Αράνχο στο 58' στάθηκε αρκετό για τους δώσει τη νίκη.
Τέλος, η Στουτγκάρδη πήρε άνετα τη νίκη απέναντι στο Ανόβερο με 3-0, ενώ η Ντόρτμουντ υπέστη ήττα-σοκ από την φορμαρισμένη Χέρτα με 2-1 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ»!
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Παρασκευή (09/09)
Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν 1-4
(5' Χοσογκάι - 6', 72' Σαμ, 23' Κλίσλινγκ, 79' Ντερντιγιόκ)
Σάββατο (10/09)
Ντόρτμουντ-Χέρτα 1-2
(88' Λεβαντόφσκι - 50' Ραφαέλ, 81' Νιμάιερ)
Μπάγερν-Φράιμπουργκ 7-0
(8', 52', 55', 71' πεν. Γκόμεζ, 26', 41' Ριμπερί, 90' Πέτερσεν)
Μάιντζ-Χοφενχάιμ 0-4
(16' Φιρμίνιο, 45+1' πεν., 74' Μπάμπελ, 85' Νοβέτσκι αυτ.)
Στουτγκάρδη-Ανόβερο 3-0
(9' Οκαζάκι, 79' Κουζμάνοβιτς, 86' Τάσι)
Γκλάντμπαχ-Καϊζερσλάουτερν 1-0
(58' Αράνχο)
Βέρντερ-Αμβούργο (19:30)
Κυριακή (11/09)
Κολωνία-Νυρεμβέργη (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Σάλκε (18:30)
Πηγή: gazzetta.gr

Έτσι νίκησε η Λοκομοτίβ (ΒΙΝΤΕΟ)

H Λοκομοτίβ Μόσχας, αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την πρωταθλήτρια Ζενίτ έφτασε σε μεγάλη νίκη με 4-2!
Έτσι νίκησε η Λοκομοτίβ (ΒΙΝΤΕΟ)
Με αρκετές απουσίες η Λοκομοτίβ
Ο Ζοσέ Κουσέιρο παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και με πολλές απουσίες. Ο Γκιγέρμε δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Φιλτσόφ. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ντα Κόστα και Ντούριτσα, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Γιανμπάγεφ και στο δεξί ο Σίσκιν. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Ταρασόφ, Γκλουσάκοφ και Λοσκόφ, με τον τελευταίο να έχει δημιουργικό ρόλο, ενώ η τριπλέτα στην επίθεση αποτελούνταν από τους Ομπίνα (αριστερά), Μαϊκόν (δεξιά) και Καϊσέδο (κορυφή). Στον πάγκο έμεινε ο Σιτσόφ, ενώ εκτός αποστολής οι Ίμπριτσιτς και Τορμπίνσκι λόγω τραυματισμού.
Μόνο Ζενίτ στο πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν καλύτεροι και πίεσαν για το γκολ από το ξεκίνημα, με τους παίκτες της Λοκομοτίβ να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Μόλις στο 5' ο Ντάνι έβγαλε την μπαλιά, όμως ο Μποχάροφ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φιλτσόφ. Λίγο μετά, όμως, ο Λάζοβιτς αποδείχθηκε πιο εύστοχος και με εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φιλτσόφ και έκανε το 1-0!
Στο 14' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Λοκομοτίβ, από την οποία έδειχνε να προσπαθεί μόνο ο Καϊσέδο, ο οποίος ταλαιπώρησε απίστευτα τους αμυντικούς της Ζενίτ. Ο επιθετικός από το Εκουαδόρ έκανε πολύ δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 31', όταν ο Μπουχάροφ με πολύ ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Κουσέιρο δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, όμως έφτασαν κοντά στο γκολ στο 44', με τον Μαϊκόν να στέλνει την μπάλα άουτ πιεζόμενος μέσα από την περιοχή.
«Μεταμορφώθηκε» η Λοκομοτίβ!
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα άλλαξαν... Οι γηπεδούχοι ήταν... άλλη ομάδα, ενώ η Ζενίτ έχασε την φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου. Μόλις στο 46' οι Μοσχοβίτες κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, με τον Ομπίνα να πετυχαίνει ένα πολύ ωραίοα γκολ. Ο Λοσκόφ έβγαλε την κάθετη πάσα στον Γκλουσάκοφ, ο Μαλαφέεφ βγήκε από την εστία του, τον έκλεισε καλά, όμως ο Ρώσος γύρισε την μπάλα στον Ομπίνα, ο οποίος με ένα εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 49' ο Γκλουσάκοφ επιχείρησε το μακρινό σουτ και ανάγκασε τον Μαλαφέεφ σε πολύ δύσκολη απόκρουση, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τη μοναδική τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 59'. Ο Κρισίτο έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα, όμως ο Φιλτσόφ απέκρουσε από κοντά το πλασέ του Μπουχάροφ.
Εντυπωσιακό... φινάλε!
Αφού δεν μπήκε εκείνο το γκολ, οι παίκτες της Λοκομοτίβ ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους και μέχρι το τέλος δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους! Στο 61' ο Καϊσέδο εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην περιοχή της Ζενίτ και από κοντά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μανουέλ Ντα Κόστα. Ο Πορτογάλος με δύο κεφαλιές στο 76' και στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 4-2 και έδωσε στην ομάδα του την μεγάλη νίκη. Έτσι, η Λοκομοτίβ έφτασε τους 39 βαθμούς, ενώ η Ζενίτ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της ΤΣΣΚΑ από την Διναμό και παρέμεινε ισόβαθμη στην πρώτη θέση με την πρώτη στους 46 βαθμούς.
Πηγή: gazzetta.gr

Πόσα θες να μας τρελάνεις ρε "Φέτφα";

Βατό χαρακτήρισε τον όμιλο με Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο "Έλληνας Μέσι" μάλλον πρέπει να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη και όχι στη γη με αυτά που δηλώνει...
Πόσα θες να μας τρελάνεις "Έλληνα Μέσι";
"Σίγουρα είναι ένας δυνατός όμιλος, αλλά είναι και ένας βατός όμιλος θα έλεγα", είπε μετά το φιλικό με τον ΟΦΗ.
Δηλαδή, ρε Γιαννάκη, από πού και ως πού η Άρσεναλ, η πρωταθλήτρια Γερμανίας και η περσινή δευτεραθλήτρια Γαλλίας συνθέτουν ένα βατό όμιλο; Πέρυσι αποκλείστηκες από μια ομάδα μπάσκετ όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ και τώρα μας λες ότι Άγγλοι, Γερμανοί και Γάλλοι είναι... βατοί αντίπαλοι;
Το κρεσέντο του "Φέτφα" στις δηλώσεις δεν σταμάτησε στον "βατό" όμιλο αλλά είχε και συνέχεια. Ρωτήθηκε για το ματς της Τρίτης με τη Μαρσέιγ και είπε: "Με νίκη θα είμαστε κατά έναν μεγάλο βαθμό, πιστεύω, φαβορί, για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση". Δηλαδή αν κερδίσει ο Ολυμπιακός τον θεωρητικά ευκολότερο αντίπαλο στην έδρα του την 1η αγωνιστική γίνεται φαβορί για την πρόκριση και την πρώτη θέση;
Πόσα θες να μας τρελάνεις, Γιαννάκη;
Ας το πιάσει κάποιος το παιδί να το προσγειώσει. Το πολύ "Έλληνας Μέσι" του έχει κάνει μεγάλο κακό με αποτέλεσμα να λέει αερολογίες και ασυναρτησίες. Παίξε μπαλίτσα και άσε το πολύ μπλα μπλα Γιαννάκη. "Μίλα" στο χορτάρι και μόνο εκεί...
πηγή: sportdog.gr

Νίκησε η εμπειρία την ... ατυχία!!

Το άγχος, η απειρία και η... ατυχία του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα του στη Super League τον λύγισαν κόντρα στον πιο έμπειρο Πανιώνιο που με γκολ του Κούτσι πήρε τη νίκη με 1-0 στο Αγρίνιο. Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες, φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι.

Νίκησε η εμπειρία την ... ατυχία
Χωρίς να είναι κάτι ιδαιίτερο οι "κυανέρυθροι" εκμεταλλεύτηκαν το κακό πρώτο μέρος των γηπεδόυχων προηγήθηκαν στο 11` και με... νύχια και με δόντια, παίζοντας "ταμπούρι" στο δεύτερο μέρος. Ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι στο 43` με φάουλ του Θεοδωρίδη, όπως και ο Κουμορτζί στο 68`. Όπως και να `χει, οι γηπεδούχοι βάσει των ευκαιριών στο δεύτερο μέρος (όπως αυτή του Καραμαλίκη στο 71`) άξιζαν κάτι καλύτερο, αλλά δεν το πήραν. Τέλος, οι Αγρινιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς στον Καραμαλίκη στο 77`, αν και το ριπλέι έδειξε να δικαιώνει τον διαιτητή Κύρκο.
"Έμπαζαν" οι Αγρινιώτες
Η καυτή ατμόσφαιρα λόγω κόσμου και... ζέστης στο γήπεδο του Αγρινίου δεν βοήθησαν τον γηπεδούχο Παναιτωλικό να μπει δυνατά στο ματς. Ο Κουμορτζί μόλις στο 3` είχε μια προειδοποιητική "βολίδα", αλλά τελικά ο Πανιώνιος έφτασε στο γκολ στο 11` με το πλασέ του Κούτσι από την πολύ ωραία κάθετη του Γουνδουλάκη.
Ο Παναιτωλικός είχε μεγάλο πρόβλημα στον άξονα και με τον Μουμίν στα χαφ και με τους Εντζεγκουέλε και Αναστασιάδη στο κέντρο της άμυνας, καθώς αμφότεροι έφεραν μεγάλη ευθύνη στο γκολ. Oι παίκτες του Τεννέ είχαν την κατοχή, όμως εξαντλούνταν στο να βγάζουν σέντρες για να βρουν τον Χαριστέα.
Άγγιξε το 1-1
Από την πλευρά του ο Πανιώνιος περίμενε τους γηπεδούχους και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα πολλά λάθη τους έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τους Κουμορτζί και Γουνδουλάκη. Κόντρα πάντως στη ροή του ματς, ο κορυφαίος του Παναιτωλικού, ο Γιώργος Θεοδωρίδης με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία των "καναρινιών" στο 43`.
Στο μισό γήπεδο, αλλά...
Καραμαλίκης και Σιόντης που πέρασαν στο δεύτερο μέρος αντί των Καμαρά και Μουμίν έδωσαν πνοή στους Αγρινιώτες, με τον πρώτο στο 47`να φτάνει κοντά στο 1-1 με κεφαλιά.
Ο Πανιώνιος έπαιζε πλέον πίσω από τη σέντρα με τον Παναιτωλικό να ψάχνει διαδρόμους προς την εστία του "Ελέ", όμως το... "τούβλο" του Κουμορτζί στο 68` λίγο έλειψε να καθαρίσει το ματς.
Άγχος κι απειρία
Οι Αγρινιώτες είχαν τον πλήρη έλεγχο και στο 71` έκρυψαν την μπάλα, το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι, αλλά ο Καραμαλίκης δεν κατάφερε να σκοράρει μόνος με τον Ελευθερόπουλο! Στο 78` ο κόσμος ξεσηκώθηκε πάλι ζητώντας πέναλτι στο μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς στον Καραμαλίκη, αλλά το ριπλέι έδειξε πως ο Καραμαλίκης πιο πολύ πήγε να το κερδίσει.
Με τον Παναιτωλικό όλον μπροστά, ο Πανιώνιος με τον Κούτσι στο 84` πήγε να κάνει τη ζημιά, όμως πάλι οι Αγρινιώτες στο 89` έφτασαν κοντά στο 1-1 με τον Ελευθερόπουλο να κρατάει το 0-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Το φιλμ του αγώνα:
90+5` Λήξη του αγώνα
90+2` Ο Κολοβός αντί του Γουνδουλάκη
89` Ο Ελευθερόπουλος σώζει πάνω στη γραμμή σίγουρο γκολ από την κεφαλιά του Καραμαλίκη!
86` Ο Γκιόλιας αντί του Άντι
84` Γύρισμα του Πετκάκη από δεξιά, ο Κούτσι δεν πρόλαβε με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα
78` Oι του Παναιτωλικού ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς στον Καραμαλίκη. Πιο πολύ φαίνεται να πέφτει μόνος του ο φορ των Αγρινιωτών, αν κι υπάρχει επαφή
77` Κίτρινη στον Πετκάκη
71` Oι παίκτες του Παναιτωλικού έκρυψαν την μπάλα, ο Ρότσα έβγαλε μόνο του τον Καραμαλίκη που σούταρε πάνω στον Ελευθερόπουλο!
70` Κίτρινη κάρτα στον Κβιρκβέλια
68` Ξαφνικό δυνατό σουτ του Κουμορτζί λίγο μπροστά από το ημικύκλιο της περιοχής στο δοκάρι!
65` Aναστασόπουλος αντί Μιλοβάνοβιτς και Πετκάκης αντί Σάμαρη
51` Κίτρινη στον Σιόντη
47` Κεφαλιά του Καραμαλίκη, λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι
46` Ο Καραμαλίκης αντί του Καμαρά και ο Σιόντης αντί του Μουμίν
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+3` Λήξη του πρώτου μέρους
43` Eκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη από αριστερά έξω από την περιοχή στο κάθετο δοκάρι (!) του Ελευθερόπουλου, ενώ στην επαναφορά οι Μουμίν και Αναστασιάδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν!
38` Κίτρινη στον Ρότσα
36` Φάουλ του Ρότσα από αριστερά, δεν ανησύχησε ο Ελευθερόπουλος
26` Kαμαρά και Χαριστέας... μπερδεύονται, και η μπάλα βγήκε άουτ από την κεφαλιά του δεύτερου
11` O Kούτσι βγήκε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και από πλάγια θέση πλάσαρε εύστοχα τον Τζενάμο για το 0-1
3` "Βολίδα" του Κουμορτζί από τα 25 μέτρα, δύσκολα στη γωνιά του σε κόρνερ ο Τζενάμο
1` Έναρξη του αγώνα
Oι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Κουτρουμάνος, Αντί, Αναστασιάδης, Ετζεκουέλε, Μουμίν, Ρότσα, Μπουμάλ, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Χαριστέας.
Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβρκβέλια, Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Όμο, Μιλοβάνοβιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Κούτσι
Διαιτητής: Δ.Κύρκος (Ήπειρος).
πηγή: sportdog.gr

Ήρθε η πρόκριση, τώρα η πρωτιά!!

Χωρίς καν να αγωνιστεί η Ελλάδα πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα την πρόκρισή της στους «οκτώ» του Ευρωμπάσκετ, αφού η Φιλανδία μας έκανε την... χάρη και νίκησε την Γεωργία.
Ήρθε η πρόκριση, τώρα η πρωτιά!
Οι Φινλανδοί επικράτησαν 87-73 των Γεωργιανών και έστειλαν από τώρα την Εθνική στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού ακόμα και αν ισοβαθμήσει με Φινλανδία ή Σλοβενία ξεχωριστά ή και με τις δύο μαζί, έχει το πλεονέκτημα, αφού έχει κερδίσει και τις δύο.

Πλέον η Εθνική κυνηγάει τη νίκη επί της Ρωσίας (21.00 ΕΡΤ 1) και την πρωτιά στον όμιλο. Με νίκη απόψε το βράδυ γίνεται το πρώτο φαβορί για την πρωτιά, αλλιώς θα είναι 2η, 3ή ή 4. Θυμίζουμε ότι η Ρωσία είναι η μία από τις δύο αήττητες (μαζί με τη Γαλλία) του Ευρωμπάσκετ.
πηγή: sportdog.gr

Tο παλεύουν οι Φινλανδοί!!

Η Φινλανδία νίκησε με 87-73 τη Γεωργία και παραμένει ζωνταντή στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Κορυφαίοι για την ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν οι Κοτί (12π, 7ριμπ) και Κοϊβίστο (14π). Αποκλείστηκε η Γεωργία.
Tο παλεύουν οι Φινλανδοί

Πλέον, η Φινλανδία θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σλοβενία για να βρεθεί στους "8" της διοργάνωσης. Οι Γεωργιανοί μετά από αυτή την ήττα αποκλείστηκαν ενώ πέρασε και η Εθνική Ελλάδος στην επόμενη φάση.
Το πρώτο εφτάλεπτο του αγώνα κύλησε στους ρυθμούς των Γεωργιανών. Το παιχνίδι είχε πολύ αργό τέμπο, οι επιθέσεις των δύο ομάδων-συνήθως-δεν έβρισκαν στόχο και έτσι το πρώτο εφτάλεπτο τις βρήκες στα ίσα (9-9). Οι Φινλανδοί, όμως, βρήκαν ρυθμό και με επιμέρους σκορ 9-2 προηγήθηκαν 18-11 για να τελειώσει 22-13 το πρώτο δεκάλεπτο.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Φινλανδοί συνέχισαν να πυροβολούν πίσω από τα 6.75, αλλά η Γεωργία κατάφερε με τον Σανικίτζε να επιστρέψει στο ματς και να κάνει το 30-30. Κόπονεν και Κοϊβίτστο με τρίποντα έδωσαν προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα τους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 36-33.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, υπήρξε τρίποντη εκτέλεση για τη Γεωργία. Χαφ, Κότι, Κόπονεν και Κοϊβίστο έκαναν πάρτι πίσω από τα 6.75 με αποτέλεσμα η ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να μην ξανακοιτάξει πίσω της σε κανένα σημείο μέχρι το τέλος. Οι Γεωργιανοί έκαναν μια προσπάθεια μήπως και καταφέρουν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεαν.
Οι Φινλανδοί πέρασαν μπροστά με 73-59 και στο τελευταίο πεντάλεπτο απλά συντήρησαν τη διαφορά σε διψήδια επίπεδα και έφτασαν στη σπουδαία νίκη με 87-73. Πλέον, οι Φινλανδοί με νίκη επί των Σλοβένων παίρνουν την πρόκριση στους "8". Μετά τη νίκη αυτή, η Εθνική μας προκρίθηκε ήδη στην επόμενη φάση. Ακόμη και αν τις δύο τελευταίες αγωνστικές ηττηθεί από Ρωσία και Γεωργία.
Δεκάλεπτα:13-22, 33-36, 52-61, 73-87
Γεωργία: Γκαμπρελίντζε 7, Μπόισα 2, Σερμαντίνι 13 (3ριμπ), Μαρκοϊσβίλι 10 (5ριμπ, 4ασ), Χέινς 8,Σανικίτζε 16 (8ριμπ, 1ασ), Σενγκέλια 12 (6ριμπ, 2ασ), Τσικιτισβίλι 5 (2ριμπ)
Φινλανδία: Koϊβίστο 14, Νίκιλα 4, Μουούρινεν 11 (9ριμπ), Χάφ 10, Λι 5, Σαλίν 7, Κοτί 12 (7ριμπ, 2ασ), Κόπονεν 12, Μακαλάινεν 2, Ράνικο 10 (3ριμπ, 6ασ).
Πηγή: gazzetta.gr

Οι μπηχτές του Βαλβέρδε και η ελπίδα για… μεταμόρφωση!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Όφη, καθώς και την συνέντευξη τύπου του Βαλβέρδε μετά τον αγώνα.
"• Χωρίς να ερωτηθεί ο Βαλβέρδε, άρχισε να λέει για τον Ριέρα και πόσο μεγάλο είναι το κενό του και δεν μπορεί να αντικατασταθεί και τέτοια. Συγνώμη, τέσσερις μέρες πριν από το μεγάλο ματς με τη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι λόγια αυτά προπονητή για να ενθαρρύνει την ομάδα του και τους παίκτες του; Δηλαδή ο άλλος παίκτης που θα παίξει στη θέση του Ριέρα, θα αισθάνεται άχρηστος… Μα γι’ αυτό αμείβεσαι άνθρωπέ μου με 1,8 εκατ. ευρώ καθαρά το χρόνο, για να βρίσκεις λύσεις! Ο Μαρινάκης χρυσό σε έχει κάνει, στην Ισπανία ταξίδεψε να σε φέρει ο ίδιος, και ό,τι παίκτες θέλει ο μάνατζέρ σου, ο Ιμπάνιεθ, σου τους φέρνει, γεμίσαμε από παίκτες σας! Και δεν έχεις λύσεις;
Φάνηκαν σαν μπηχτές αυτά που είπε ο Βαλβέρδε και σαν να ψάχνει από τώρα να βρει δικαιολογίες. Και τι φταίει ο Μαρινάκης για τον Ριέρα, ο ίδιος ο Ριέρα πίεζε να φύγει αφού ήταν τρελά τα λεφτά. Και εν πάση περιπτώσει, τόσες μέρες μάς έχουν ζαλίσει με διαρροές για τα παράπονα του Βαλβέρδε στο θέμα Ριέρα, τα είπε και ο ίδιος με τις δηλώσεις του, ε αν τόσο πολύ ενοχλήθηκε, ας παραιτείτο. Οι προπονητές όταν ενοχλούνται πολύ, παραιτούνται. Και αφήνουν τα λεφτά.
• Και για να έχουμε καλό ερώτημα, δώδεκα μεταγραφές έκαναν, μπακ- απ του Ριέρα δεν πήραν; Συγνώμη, ο Ριέρα αν τραυματιζόταν, ποιος θα έπαιζε; Τραυματίστηκε στο φιλικό με τη Γαλατά! Ποιος θα έπαιζε; Και πέρσι είχε τραυματιστεί πάλι. Και σε πολλά ματς σερνόταν, σε πολλά ματς ήταν ανύπαρκτος. Τι τους πήραν όλους αυτούς τους παίκτες στις μεταγραφές, το έχω ξαναπεί, τους είδα πάλι με τον ΟΦΗ και αναρωτιόμασταν στην εξέδρα «Ολυμπιακός είναι αυτός»; Χάσαμε τον μπούσουλά μας…
Ήταν ένα ματς με τον ΟΦΗ ταλαιπωρία για όλο το φίλαθλο κόσμο. Και από τις δύο πλευρές. Ο ΟΦΗ καθόταν στο μισό γήπεδο, ακόμα και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν πέρσι τέτοια εικόνα δεν έδειξαν στο Καραϊσκάκη. Ο Κοστάντζο ήταν θεατής πραγματικός! Ο ΟΦΗ είχε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και αυτό ήταν όλο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πάσα στην πάσα και ξανά πάσα, άντε και σέντρες στην περιοχή να βρουν κοντούς παίκτες του Ολυμπιακού! Ούτε μπασίματα ούτε ντρίμπλες, άλλες δυο ώρες να έπαιζε ο Ολυμπιακός, έτσι όπως έπαιζε, γκολ δεν θα έβαζε.
Προβλήματα είδα, ανέτοιμο τον βλέπω τον Ολυμπιακό, δεν δίνει που δεν δίνει επίσημους αγώνες, δεν έδωσε και φιλικά ματς τον τελευταίο καιρό, ελπίζω την Τρίτη να μεταμορφωθεί. Να πάρουν φτερά τα πόδια τους από τον πύρινο κόσμο και από το κίνητρο της Ευρώπης. Η Μαρσέιγ δεν αστειεύεται, δεν είναι ΟΦΗ, έχει καλούς κυνηγούς, δημιουργούν φάσεις, συγκλίνουν μέσα οι μπροστινοί ακραίοι και βγαίνουν πάνω τα μπακ, μπορεί να φάει γκολ η Μαρσέιγ αλλά μπορεί και να βάλει. Ένας καλός Ολυμπιακός μπορεί να τη χτυπήσει, αλλά θα δούμε καλό Ολυμπιακό; Μακάρι. Εγώ πάντως με αυτά που βλέπω είμαι πολύ προβληματισμένος…"
πηγή: katimagiko.gr

"Κάτω η Χούντα, ζήτω ο Ηρακλής"!

ν εξελίξει είναι εδώ και λίγη ώρα το συλλαλητήριο των φιλάθλων του Ηρακλή έξω από το Κατσάνειο. Ήδη, αρκετοί φίλοι της ομάδας βρίσκονται εκεί με τα συνθήματα να έχουν αρχίσει.
"Κάτω η Χούντα, ζήτω ο Ηρακλής"!
Ο Μάκης Κατσαβάκης, αλλά και ο Τάσος Κατσαμπής δίνουν το "παρών", ενώ και ο Θόδωρος Καράογλου είναι στο Κατσάνειο. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης συνομιλεί με πολλούς φίλους της ομάδας.
Ενα από τα πανό που είναι κρεμασμένα αναφέρει χαρακτηριστικά με μπλε γράμματα... "κάτω η χούντα, ζήτω ο Ηρακλής".
Πηγή: bluearena.gr

Με σπόντα τον... βοηθό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Φινλανδία στον αγώνα με την Ολλανδία έπαιζε και με 12ο... παίκτη, όχι όμως τον κόσμο της, αλλά τον βοηθό διαιτητή! Άντε να γινόταν αυτό στην Ελλάδα και να έμπαινε γκολ μετά...
Με σπόντα τον... βοηθό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άψογο... αυτογκόλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το... πολύ ωραίο αυτογκόλ που έβαλε ο αμυντικός της Μάαστριχτ στο ματς με την Ντόρντρεχτ είναι ένα καλό παράδειγμα προς... αποφυγή για το πώς πρέπει να συνεργάζεται η άμυνα με τον τερματοφύλακα...
Άψογο... αυτογκόλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε στο 0:52 του βίντεο

Γυναίκες και string… (part3)! (ΦΩΤΟ)

Θυμάστε ένα αφιερωματάκι που κάναμε στα «καυτά» στρινγκάκια; Ε, επανερχόμαστε με το part 3 που είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε για να κλείσει η ενότητα.
Γυναίκες και string… (part3)! (ΦΩΤΟ)
Αν βάλαμε κάποια δύο φορές, συγχωρήστε μας. Ήταν τόσες οι κοπέλες και τόσα τα string που είδαμε να φοράνε… που τα χάσαμε!
Πηγή: sportygossip.com

Δεν μας κάνει πάντα... η Παναγιώταινα!!

Ο (συνήθως) σοφός λαός συνηθίζει να λέει «από το τίποτα κι ολότελα, καλή κι Παναγιώταινα». Η ερμηνεία της παραπάνω φράσης είναι γνωστή σε όλους.
Δεν μας κάνει πάντα... η Παναγιώταινα!
Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς...
Στο ποδόσφαιρο πάντως ή για την ακρίβεια στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο, μάλλον δεν ισχύει το παραπάνω. Λογικό είναι ύστερα από ένα καλοκαίρι σκανδάλων, προφυλακίσεων, διαλόγων και δικαστικών αποφάσεων που έρχονταν... τούμπα, να μας λείπει η μπαλίτσα. Τα φιλικά και τα ευρωπαϊκά ματς ήταν απλά... μεθαδόνη. Η στέρηση είναι δεδομένη.
Άλλωστε το Σαββατοκύριακο είναι αυτό που μας γεμίζει, έστω κι αν το θέαμα είναι πολύ πιο χαμηλό από αυτό που προσδοκούμε. Όμως όταν για άλλη μια αγωνιστική, αντί για τα οκτώ παιχνίδια που προγράμματος θα διεξαχθούν μόλις τα πέντε, δεν γίνεται να επικαλούμαστε την... Παναγιώταινα!Εδώ μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα, όταν φτάνει στα μέσα του και ο Σεπτέμβριος και με σιγουριά δεν μπορούμε να ονοματίσουμε και τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
Άλλωστε κάθε εβδομάδα ή και κάθε μέρα ακόμη έχουμε αλλαγές με τουλάχιστον οκτώ συλλόγους να διεκδικούν δύο (ή και τρία) ορφανά εισιτήρια! Κι όλα αυτά ενώ ήδη έχει γίνει η πρώτη αγωνιστική και αυτό το «Σου-Κου» θα διεξαχθεί και η δεύτερη!
Όποιος από τις αρχές του καλοκαιριού έχει μείνει... πιστός στη στρογγυλή θεά και παρακολουθεί επισταμένως τα όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδων, σίγουρα θα έχει... λαλήσει!
Με άλλη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα πέφτει και κοιμάται και με άλλη ξυπνάει. Βέβαια όταν ένα ολόκληρο κράτος έχει διαλυθεί, γιατί περιμέναμε άραγε να μείνει όρθιο το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Η κατρακύλα όμως δεν έχει προηγούμενο, έστω κι αν όλοι οι «ποδοσφαιροπατέρες» έχουν πιαστεί στις καρέκλες τους και δεν τις αφήνουν με τίποτα. Προφανώς για αυτούς και να ισχύει τελικά «από το τίποτα καλά είναι και τα πέντε ματσάκια»! Ποιος ξέρει; Ίσως κοντά στα Χριστούγεννα να ζήσουμε και το... θαύμα των οκτώ αγώνων!
Πηγή: gazzetta.gr

"O Τζίγγερ, το παρόν και το μέλλον"

Το... θέμα της συνέντευξης Τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, μαντεύει στο σημερινό του σκίτσο, στο "Goal", ο soloup...
"O Τζίγγερ, το παρόν και το μέλλον"

Και για τους τρεις βάζεις το χέρι στο Ευαγγέλιο!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους Τζίγγερ, Ντέμη και Πέτρο Κόκκαλη οι οποίοι δεν έχουν σχέση με παράγκες και στημένα και δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις είναι εκτός.
Και για τους τρεις βάζεις το χέρι στο Ευαγγέλιο
Τέλος της εβδομάδας σήμερα και να ξεκινήσουμε κάπως χαλαρά, κλείνοντας κάποιες εκκρεμότητες. Ουδεμία έκπληξη μού προκάλεσε η ενέργεια του Τζίγγερ να ευχαριστήσει δημόσια τον Πέτρο Κόκκαλη σχετικά με τη συνεργασία τους στη Super League. Κι ούτε είναι φίλοι ούτε κάνουνε παρέα. Ουδεμία σχέση ο ένας με τον άλλον.
Θα υπενθυμίσω λοιπόν κάτι που είχα γράψει όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα στημένα: Οτι για τρεις μόνο παράγοντες μπορείς να βάλεις το χέρι σου στο Ευαγγέλιο ότι δεν έχουνε καμιά σχέση με τέτοιες δουλειές: Τον Τζίγγερ, τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Κι είχα επισημάνει μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις είναι εκτός.
Ο Πέτρος από τον Ολυμπιακό, ο Ντέμης από την ΑΕΚ, ενώ ο Τζίγγερ έχει κάνει στην άκρη και από τον Παναθηναϊκό και από το ποδόσφαιρο. Είχα τονίσει επίσης ότι σε όλα τα χρόνια της «παράγκας» όχι μόνο δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή ο Πέτρος, αλλά δεν ήθελε καν να ξέρει και να ακούει. Κι επειδή όλα αυτά είναι γνωστά τοις πάσι, ο Τζίγγερ δεν είχε κανένα πρόβλημα να δείξει ανωτερότητα και να πει τον καλό το λόγο για τον Πέτρο.
Και σιγά σιγά ας αρχίσουμε να το βαραίνουμε. Πριν πέσουνε οι μαχαιριές στο Ηράκλειο, οι ΟΦΗτζίδες είχανε ξεκινήσει τις μαγκιές, κατεβάζοντας από το «Γεντί Κουλέ» τη φωτογραφία του Θόδωρου Βαρδινογιάννη. Στα πλαίσια της αιώνιας κόντρας τους με την οικογένεια και τον Παναθηναϊκό. Τώρα βέβαια που έχουνε γίνει κολλητοί με τον Βαγγέλη, παίρνουνε δανεικούς παίκτες από τον Ολυμπιακό και παίζουνε και φιλικό παιχνίδι (χθες) και δεν έχουνε κανένα πρόβλημα. Σχετικά πάντως με τη φωτογραφία του Θόδωρου και ο επίσημος ΟΦΗ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και ο Νίκος Μαχλάς.
Οτι «δεν είναι δυνατόν να αμαυρώνεται η ιστορία του ΟΦΗ». Και πράγματι. Η εποχή του Θόδωρου Βαρδινογιάννη στον ΟΦΗ, από το 1979 που έγινε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέχρι το 1996 που πέθανε, ήταν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ομάδα του Ηρακλείου. Με ένα Κύπελλο και αρκετές ευρωπαϊκές συμμετοχές. Και τον Θόδωρο από την Αθήνα να πληρώνει και με το παραπάνω. Οσοι είχανε μπλεχτεί όλα αυτά τα χρόνια με τον ΟΦΗ φτιαχτήκανε και καλά μάλιστα.
Το Δημόσιο στην πρώτη θέση των μεγαλοοφειλετών
ΥΠΑΡΧΕΙ όμως μια λεπτομέρεια. Ο νόμος όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μέχρι σήμερα απαγορεύει στο ίδιο πρόσωπο να έχει μετοχές σε δύο ομάδες. Οπως επίσης απαγορεύει να έχουν μετοχές διαφορετικών ομάδων συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού. Ο Θόδωρος λοιπόν και συνιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ήταν μαζί με Βαρδή και Γιώργο και ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ. Οχι για έξι μήνες ή δύο χρόνια. Για δεκαεπτά χρόνια συνολικά. Ολοι το ξέρανε, αλλά ουδείς ασχολείτο. Ή μάλλον ουδείς τολμούσε να ασχοληθεί.
Κι όταν είχε στείλει κλιμάκιο η ΓΓΑ να ψάξει το μετοχολόγιο του ΟΦΗ, καμιά σχέση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν είχε προκύψει. Μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης του ΟΦΗ ήταν ένας ανώτερος υπάλληλος της Μότορ Οϊλ ονόματι Σαρρής. Και δεν το πάω στις θυγατρικές και στα παιχνίδια Παναθηναϊκού-ΟΦΗ. Οχι. Τονίζω την παρανομία.
Που ήταν μια λεπτομέρεια σχετικά με το ποδόσφαιρο, αλλά πάνω σ' αυτές τις μικρές παρανομίες, είχε χτιστεί η Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια. Και στις μεγάλες παρανομίες που είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο. Κι έβγαλε τη λίστα ο Βενιζέλος με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Και πρώτες και καλύτερες στον κατάλογο οι εταιρείες του Δημοσίου.
Ο ΟΣΕ με 1,2 δισ., οι συγκοινωνίες της Αθήνας με 163 εκατομμύρια, η Ολυμπιακή με 152 και πάει λέγοντας. Κι όταν δεν πληρώνουν οι κρατικές εταιρείες φόρους, γιατί να πληρώνουν οι ιδιωτικές; Μέσα στη λίστα λοιπόν είναι η Ασπίς Πρόνοια με 38 εκατομμύρια. Αλλα τόσα το Νέο Κανάλι-Ραδιοτηλεοπτική του Μπατατούδη (εκλεκτός φίλος του Βενιζέλου) που επανέκαμψε από τη Λιβύη και κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και ωραίος.
Το Μινιόν με 22 και η Πειραϊκή Πατραϊκή με 21. Εταιρείες που έχουνε κλείσει ή έχουνε πτωχεύσει και κάποιες μάλιστα εδώ και δεκαετίες. Από πού περιμένει λοιπόν ότι θα πάρει ο Βενιζέλος αυτά τα λεφτά που συγκεντρωτικά έχουνε φτάσει τα 42 δισ. ευρώ; Από τους πεθαμένους; Θα στείλει δικαστικούς κλητήρες στα νεκροταφεία το υπουργείο Οικονομικών για να κάνει κατασχέσεις στους οικογενειακούς τάφους; Χαίρετε.
Επανέφερε τα χρέη που είχε σβήσει
ΤΟ τεράστιο μπάχαλο με τη λίστα των μπαταχτσίδικων εταιρειών έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Σ' αυτήν αναφέρεται π.χ. η Λάρισα με 6,7 εκατομμύρια γιούρο. Δεν πρόκειται όμως για την τωρινή Λάρισα του Πηλαδάκη, που έβγαλε και σχετική ανακοίνωση. Η οφειλή αφορά την προηγούμενη Λάρισα. Οπως τα 4,7 εκατομμύρια γιούρο αφορούν τον προηγούμενο Ολυμπιακό Βόλου, του Παπαγιάννη. Κι όχι τον τωρινό των Μπέου-Καρρά και εσχάτως Μοτσιβάλη.
Και προφανώς τα 21 εκατομμύρια έχουν να κάνουν με τον Παλιό Πανιώνιο. Ο Νέος, που άρχισε με Μπέο και συνέχισε με Τσακίρη, ξεκίνησε σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρέη από το μηδέν. Επειδή είχε βγάλει νόμο ο Βενιζέλος και οι πονηροί σε Καβάλα και Πανιώνιο είχανε κάνει σβου τα χρέη. Οπως με άλλο νόμο, επίσης ο Βενιζέλος, είχε χαρίσει τα χρέη των ομάδων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης.
Μετράει η μαγκιά και το νταηλίκι
Στη Γ' Εθνική ο Ηρακλής μετά την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Που πήγανε και στράφι, μάλιστα, αφού τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν και ο Αστέρας Τρίπολης θα παίξει κανονικά αύριο Κυριακή. Κανένα πρόβλημα όμως. Αυτό που μετράει είναι η μαγκιά και το νταηλίκι. Οπως λέμε ότι δεν φταίει ο Ηρακλής για την πλαστογραφία, αλλά ο Γιάννης Τάκης έτσι θα λέει τώρα για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: Τι φταίει ο Ηρακλής που τον τιμωρήσανε. Ο Ανδρέας Παντελή είναι ο ένοχος, που έκανε την προσφυγή.
Οπως Μπέος-Μαρινάκης, Ψωμιάδης-Πατέρας μίλαγαν στα κινητά για το καλό του ποδοσφαίρου, έτσι και ο Ελληνιάδης έστελνε SMS στους διαιτητές για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.
Πηγή: Goal