Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα σύγχρονο χαφ στον Ολυμπιακό!!

Μπορεί το φιλικό του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ να μην είχε ρυθμό, όπως σωστά επισήμανε ο Βαλβέρδε, όμως μερικά πράγματα δεν χρειάζονται και πολλά για να φανούν. Ο Μακούν, λοιπόν, έδειξε γιατί έχει κάνει τέτοια καριέρα.
Ένα σύγχρονο χαφ στον Ολυμπιακό!
Με το που μπήκε στην ενδεκάδα στο β’ μέρος φάνηκε ότι είναι ένας σύγχρονος χαφ. Κι ας μην προσφερόταν το παιχνίδι, έτσι ώστε να ανεβάσει κι αυτός στροφές.

Και δεν είναι μόνο τα τρεξίματα που είχε, αλλά κυρίως οι τοποθετήσεις. Ήξερε και πότε να αμύνεται, αλλά και πότε να βγαίνει μπροστά. Προσπαθούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη, έμπαινε και μέσα στην περιοχή όπως στην φάση που παραλίγο να σκοράρει, ενώ ήταν κινητικός όλη την ώρα.
Ο Μακούν, βέβαια, είναι ένας πολύ γνωστός παίκτης και ο μέσος Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος τον έχει παρακολουθήσει πολλές φορές. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνει στην θητεία του στην Ελλάδα και κατά πόσο θα δέσει με τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, όμως, έδειξε ότι γνωρίζει την θέση άψογα.
Αυτό που φάνηκε με το καλημέρα είναι ότι ξέρει τον ρόλο του στην ομάδα και δεν είναι στατικό αμυντικό χαφ που μόνο κόβει. Κινείται, επιτίθεται, αμύνεται, συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι. Και δεν επιδιώκει εύκολες πασίτσες στα πέντε μέτρα, όπως έκανε ο π.χ. Λεντέσμα, αλλά προσπαθεί να κάνει και πιο δύσκολες ενέργειες.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: