Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Γάλλοι έτοιμοι για όλα!!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι μεταξύ της Λιθουανίας και της Γαλλίας, η ομάδα του Βινσάν Κολέ πήρε μία παλικαρίσια νίκη απέναντι στους οικοδεσπότες με 73-67.
Γάλλοι έτοιμοι για όλα
Ο Νάντο Ντε Κολό αποτέλεσε τον παίκτη "κλειδί" για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας, καθώς οργάνωσε άριστα το παιχνίδι της ομάδας του και "εκτέλεσε" τους Λιθουανούς.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Γάλλοι παρέμειναν αήττητοι, πραγματοποιώντας ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση. Ο Ντε Κολό σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουν. Ο Τόνι Πάρκερ (19π.) "μίλησε" στα κρίσιμα σημεία με την Γαλλία να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη.

Οι Λιθουανοί, οι οποίοι ήθελαν τη νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στα προημιτελικά ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση και επωφελήθηκαν από το κακό τρίτο δεκάλεπτο, των Γάλλων, όμως αυτό δεν αρκούσε για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά είχε ξέφρενο ρυθμό, με τους Λιθουανούς στις κερκίδες να εμψυχώνουν την ομάδα τους και να δυσκολεύουν το έργο των Γάλλων. Οι παίκτες του Βινσάν Κολέ, όμως δεν έχασαν την συγκέντρωση τους και παρά την πίεση της παρέας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 18-16, έπειτα από καλάθι του Καουντί και άστοχο σουτ του Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Γάλλοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους και με τους Νικολά Μπατούμ, Τόνι Πάρκερ κατάφεραν να ελέγξουν το ματς και να ξεφύγουν στο σκορ. Έτσι, με τον Μπατούμ οι Γάλλοι έκαναν το 21-30, αλλά οι Λιθουανία με την βοήθεια του κόσμου τους και σε μία προσπάθεια να μαζέψουν την διαφορά έκλεισαν το ημίχρονο στο -6 (28-34).

Στην τρίτη περίοδο, η Γαλλία έπαθε μπλακ άουτ, με τους Λιθουανούς να επωφελούνται και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με τρίποντο του Γιασάιτις. Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα διατήρησε το προβάδισμα της, κλείνοντας το δεκάλεπτο με προβάδισμα τριών πόντων (46-43).

Τα τελευταία δέκα λεπτά, οι Γάλλοι κατάφεραν να επιβάλουν την κυριαρχία τους και να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Ντε Κολό συνέχισε να "εκτελεί", ενώ η είσοδος και πάλι του Τόνι Πάρκερ στο παρκέ φαίνεται ότι αποτέλεσε το χαριστικό χτύπημα για την Λιθουανία, η οποία γνώρισε τελικά την ήττα με 73-67.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 28-34, 46-43, 67-73.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: