Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κόσμος θέλει διαφάνεια, μα πάνω απ' όλα όραμα!!

Πολύ μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία γύρω από το πόρισμα της επιτροπής διαφάνειας του Ερασιτέχνη. Μπορεί, όμως, από μόνο του αυτό να επαναφέρει την ηρεμία στον ΠΑΟΚ;

Ο κόσμος θέλει διαφάνεια, μα πάνω απ' όλα όραμα
Γράφει ο Κώστας Πετρωτός...
"Ποιο είναι το άνοιγμα της διοίκησης Ζαγοράκη;", "που πήγαν τόσα λεφτά από διαρκείας, τηλεοπτικά και χορηγούς;". Τα παραπάνω ερωτήματα κυριαρχούν τελευταία στις συζητήσεις γύρω από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ και δημιουργούν την αίσθηση ότι αν δεν δοθούν πειστικές απαντήσεις μέσα από την απολογιστική συνέντευξη Τύπου της διοίκησης, αλλά και το πόρισμα του ελέγχου που διενεργεί ο "εκλεκτός" ορκωτός λογιστής του Ερασιτέχνη, το οικοδόμημα κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Συγχωρέστε με, αλλά δεν εντοπίζω σ' αυτό το σημείο το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Προσωπικά πιστεύω ότι, όσο πειστική κι αν είναι μία συνέντευξη Τύπου ή ξεκάθαρα τα στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα από τον έλεγχο της επιτροπής διαφάνειας, πάλι θα βρεθούν ορισμένοι που θα αμφισβητούν τον τρόπο διοίκησης του Ζαγοράκη και των συνεργατών του.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι, κακώς θα δοθεί απολογιστική συνέντευξη ή δεν έχει καμία αξία ο έλεγχος των οικονομικών της ΠΑΕ. Σαφώς και χρειάζονται για να ηρεμήσει κάπως ή κατάσταση, όμως δεν είναι αυτά που θα δημιουργήσουν ένα νέο όραμα για τον κόσμο του "Δικεφάλου".
Για μένα, το όραμα λείπει, αυτό έχει χαθεί μετά το... χαμένο, ελέω Σπάθα, πρωτάθλημα και ευτυχώς που ήταν και η περσινή ευρωπαϊκή πορεία για να μας βγάζει από τη εσωστρέφεια που υπάρχει, όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να την παραδεχθούν.
Το προπονητικό και ο Μπόλονι δεν αρκούν
Η έως τώρα επιτυχία της διοίκησης Ζαγοράκη άρχιζε από το γεγονός πώς πάντα υπήρχε ένας μεγάλος στόχος γύρω από τον οποίο συσπειρώνονταν όλοι. Στην αρχή ήταν η εξυγίανση, με απλά λόγια η επιβίωση της ομάδας. Στη συνέχεια, όταν ο Σάντος ανέλαβε τα ηνία και άρχισε το μπαράζ των ποιοτικών μεταγραφών με κορυφαίες κινήσεις την έλευση του Γκαρσία, του Κοντρέρας και, όπως αποδείχθηκε και στην πορεία, και του Βιεϊρίνια, ήρθε και ο αγωνιστικός στόχος: Ο πρωταθλητισμός. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε την κούπα, την έχασε λόγω ειδικών συνθηκών και μετά άρχισε να... μπερδεύεται. Το ότι δεν υπήρχε άλλος μεγάλος στόχος στο πρόγραμμα, φάνηκε από τις παλινωδίες στο θέμα προπονητή πέρσι.
Για να πάμε και στο φέτος, οι έως τώρα κινήσεις είναι σωστές: Το προπονητικό κέντρο ολοκληρώθηκε σε βαθμό που να μπορεί να φιλοξενεί πλέον την ανδρική ομάδα, μεγάλος προπονητής ήρθε στην Τούμπα. Η διοίκηση, όμως, δεν έχει καταφέρει να δώσει την αίσθηση ότι έχει δημιουργήσει ένα νέο όραμα. Ίσα-ίσα που πολλοί υποστηρίζουν ελαφρά τη καρδία ότι "ο Ζαγοράκης μένει μέχρι να κλείσει το άνοιγμα της διοίκησής του" και εκεί πάνω μπαίνουν τα ερωτήματα γύρω από το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης των εσόδων.
Είναι προφανές, λοιπόν, πώς ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή. Αν θέλει η διοίκηση Ζαγοράκη, έχοντας τον Ζήση Βρύζα, αλλά και τον Γιώργο Σαχπατζίδη-όπως αποδεικνύεται έμπρακτα-στο πλευρό της, να αλλάξει την ψυχολογία των οπαδών της ομάδας, οφείλει, μόλις τελειώσει το θέμα του ελέγχου διαφάνειας, να θέσει μεγάλους στόχους. Και αυτοί δεν μπορεί να είναι άλλοι από τη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο (για την οποία οι συνθήκες που επιβάλλει η τρόικα δημιουργούν μία μεγάλη ευκαιρία την οποία θα σας αναλύσω προσεχώς) και η κατασκευή νέου γηπέδου. Και στα δύο ζητήματα χρειάζεται η αρωγή του Ερασιτέχνη και όχι το... κρυφτούλι και η τάση για να φύγει από τα χέρια μας η "καυτή πατάτα". Αν δεν δει από αυτό το πρίσμα η διοίκηση Ζαγοράκη την παρουσία της, τότε όραμα ο κόσμος θα περιμένει μόνο από τις κινήσεις του Μπόλονι, τα γκολ του Κλάους και το ξεπέταγμα του Παναγιωτούδη...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: