Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Στοπ στις μετακινήσεις των πολιτικών!!

Ο Κώστα Κάισαρης με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τα έκτακτα μέτρα και τον φόβο επεισοδίων προτείνει την απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτικών.
Στοπ στις μετακινήσεις των πολιτικών
Πόλεμος από το Σάββατο το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Στη μία πλευρά, συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, οπαδοί του Ηρακλή κι από την άλλη το ένδοξο σώμα της ελληνικής αστυνομίας.

Είναι κι αυτό ένα από τα καλά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που έχουν το θράσος να αμφισβητούν κάποιοι. Ο λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διαδηλώνει ελεύθερα. Η Κυβέρνηση να του κόβει μισθούς-συντάξεις και η αστυνομία πέρα από ασπίδες για άμυνα να χρησιμοποιεί κλομπς, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Εσύ έχεις το δικαίωμα να διαδηλώνεις, εγώ να σε δέρνω και η κυβέρνηση να σε πηδάει.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο έκτακτο γεγονός. Προγραμματισμένα είναι όλα. Και η ομιλία του Πρωθυπουργού και οι συγκεντρώσεις διαδηλώσεις που κατά κανόνα καταλήγουν σε μάχες σώμα με σώμα. Ανέκαθεν η Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν από τα κατ εξοχήν ντέρμπι Αστυνομία-διαδηλωτών. ΄Όπως το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα στο ποδόσφαιρο. Κι όπως σε ματς υψηλού κινδύνου λαμβάνονται έκτακτα μέτρα, το ίδιο συμβαίνει και στις διαδηλώσεις. Αστακός θα είναι η Θεσσαλονίκη με δέκα χιλιάδες πολιτσμάνους που θα μεταφερθούν απ όλη την Ελλάδα. Σε επιφυλακή η πυροσβεστική κι ο Δήμαρχος ο Μπουτάρης απέσυρε τους κάδους με τα σκουπίδια, για να μην τους βάλλουν φωτιές.
Κι όμως. Όλα αυτά θα μπορούσαν ν αποφευχθούν. Αν ίσχυε στην πολιτική αυτό που ισχύει στο ποδόσφαιρο. Με τον Μπιτσαξή να έχει το δικαίωμα της απαγόρευσης της μετακίνησης των οπαδών. Για να μην προκαλούνται επεισόδια θα μπορούσε στην πολιτική να έχει αυτό το δικαίωμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να απαγορεύσει για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας, τις μετακινήσεις των πολιτικών. Για να μην προκαλούνται οι πολίτες και βγαίνουν στους δρόμους. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή να απαγόρευε ο Παπούλιας τις μετακινήσεις Βουλευτών, Υπουργών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Τι ποιο απλό και αποτελεσματικό; Και δεν πρόκειται βέβαια για εκτροπή του πολιτεύματος ή κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Οι πολιτικοί είναι για να μιλάνε στη Βουλή. Το κοινοβούλιο είναι ο Ναός της δημοκρατίας. Μαζί με τα δελτία των 20.00. Οι εκθέσεις είναι για τους εμπόρους και τους καταναλωτές. Ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο. Αν δεν μιλήσει ο Πρωθυπουργός δεν θα έχει επιτυχία η έκθεση; Και άντε και μίλησε, θυμάται κανείς τι είχε πέρσι ο Παπανδρέου, ή τι είχε πει ο Καραμανλής, όταν ήταν αυτός Πρωθυπουργός; Η μήπως έχει πει κανένα πολιτικός τη αλήθεια.
Όταν λοιπόν οι άλλοι σε περιμένουν έχοντας βγει στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν, να φωνάξουν και να σε βρίσουν εσύ γιατί ξεκινάς να πας;Και κουβαλά μαζί σου μάλιστα ολόκληρο συρφετό.
Αφού δεν σε θέλουν κάτσε σπίτι σου. Υπάρχει κανένας λόγος να γίνει μπουρδέλο μία ολόκληρη πόλη; Το Σύνταγμα της Ελλάδος όφειλε να προβλέψει αυτή τη λεπτομέρεια.΄Να δίνει το δικαίωμα στο πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαγορεύει τις μετακινήσεις των πολιτικών. Από του τελευταίου Βουλευτή μέχρι του Πρωθυπουργού. Απλά πράγματα. Όπως η παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού προκαλεί οργή και αγανάχτηση, ακόμα χειρότερη είναι η εμφάνιση του Πρωθυπουργού του μνημονίου και των Υπουργών του. Αφού λοιπόν είναι ανεπιθύμητοι να κάτσουν σπίτια τους. Αν δηλαδή γίνει στη Θεσσαλονίκη συνέδριο κατά της βίας, θα ήταν ευπρόσδεκτος σαν κεντρικός ομιλητής ο Τάκης Τσουκαλάς και το ΔΣ της Θύρας 7; Ούτε ζωγραφιστούς δεν τους θέλουν. Έτσι ακριβώς δεν θέλει ο κόσμος να βλέπει τον Παπανδρέου και την κομπανία του. Και αν δεν καταλαβαίνουν οι ίδιοι έπρεπε να είχε γίνει πρόβλεψη να τους το απαγόρευε ο πρώτος πολίτης της χώρας. Να κάνει και καμιά δουλειά ο Παπούλιας. Όχι μόνο να χαιρετάει και να κάνει δηλώσεις και ευχές, λες και είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά.
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: