Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μια... 30άρα θα μας δώσει την πρωτιά!!

Η ΠΓΔΜ έκανε το… θαύμα της και συνεχίζει την αήττητη πορεία της στο Eurobasket και πλέον στην Εθνική μας δεν αρκεί μια απλή νίκη επί της Ρωσίας για την 1η θέση του ομίλου, αλλά χρειαζόμαστε το +28 σήμερα, που ίσως να μην είναι καν αρκετό.
Μια... 30άρα θα μας δώσει την πρωτιά!

Ξεκινάμε από τα εύκολα. Αν η παρέα του ΜακΚάλεμπ κερδίσει τη Ρωσία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, είναι σίγουρα 1η, ό,τι κι αν κάνει σήμερα η Ελλάδα με τους Ρώσους. Αν εμείς κερδίσουμε την ομάδα του Μπλατ και στην τελευταία αγωνιστική δεν αυτοκτονήσουμε με τη Γεωργία, η Εθνική θα είναι 2η, η ΠΓΔΜ 1η και η Ρωσία 3η, ενώ η 4η θέση θα κριθεί -ούτως ή άλλως- από την αναμέτρηση Φινλανδίας - Σλοβενίας.
Το σενάριο που προτιμάμε, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο στην υλοποίησή του είναι το εξής: Ήττα της ΠΓΔΜ από τη Ρωσία έστω και με έναν πόντο στην τελευταία αγωνιστική και νίκη της Ελλάδας με τη Ρωσία σήμερα με… +28.
Η Εθνική κουβαλάει το -14 από την ΠΓΔΜ από τον πρώτο γύρο και με +28 σήμερα, θα βρεθεί στο +14, έναν πόντο περισσότερο δηλαδή απ' όσο θα έχει η ΠΓΔΜ αν ηττηθεί με έναν πόντο από τη Ρωσία (+13) στην τελευταία αγωνιστική. Ενδεχομένως το +28 να μη χρειαστεί αν η Ρωσία κερδίσει με 14 πόντους την ΠΓΔΜ, όμως αυτό δεν θα το ξέρουμε νωρίτερα από το βράδυ της Δευτέρας.
Σε κάθε περίπτωση, με σημερινή νίκη της Ελλάδας και της Ρωσίας επί της ΠΓΔΜ, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση, ανάμεσα στις τρεις χώρες. Αν εμείς έχουμε το -σχεδόν αδύνατο- +28, μας αρκεί μια απλή νίκη των Ρώσων για την 1η θέση. Με οτιδήποτε ανάμεσα σε +15 και +27, θέλουμε νίκη των Ρώσων επί της ΠΓΔΜ με περισσότερους πόντους. Αν κερδίσουμε τη Ρωσία με 14 πόντους και οι Ρώσοι με τη σειρά τους "ρίξουν" +14 στην ΠΓΔΜ, θα έχουμε νέα ισοβαθμία στην… τριπλή ισοβαθμία (τρεις ομάδες με "0" goal average).
Αν χάσουμε από τη Ρωσία, είμαστε σίγουρα 3οι, ό,τι κι αν συμβεί στο Σλοβενία - Φινλανδία και το Ρωσία - ΠΓΔΜ.
Μύλος; Υπομονή λίγες ώρες όταν τα σενάρια θα μειωθούν και -κυρίως- θα γίνουν πιο συγκεκριμένα!
Πηγή: gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: