Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Τζόκοβιτς… στο άψε-σβήσε!

Ούτε καν… μια ώρα δεν χρειάστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για να νικήσει τον Σταν Βαβρίνκα και να περάσει στον τελικό του τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ.

Τζόκοβιτς… στο άψε-σβήσε
Το 2014 ήταν εξαιρετικό για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και το 2015 δείχνει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Ο Σέρβος τενίστας, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε μόλις 57 λεπτά για να επικρατήσει 2-0 σετ, 61- και 6-2, του Σταν Βαβρίνκα (Νο 4).

Ο «Νόλε» θα αναμετρηθεί στον τελικό με τον Άντι Μάρεϊ (Νο 6), ο οποίος επικράτησε εξίσου εύκολα του Ράφα Ναδάλ (Νο 3) στον πρώτο-χρονικά-ημιτελικό.

Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο (17:00 ώρα Ελλάδας), ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήτησε αλλαγή ώρας ο Παναθηναϊκός!

Επιστολή στη Σούπερ Λίγκα για αλλαγή ώρας στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (λόγω καιρικών συνθηκών) έστειλε ο Παναθηναϊκός, όμως για την ώρα δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Ζήτησε αλλαγή ώρας ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός έχει ζητήσει την αλλαγή ώρα έναρξης του προσεχούς αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή (19:30).

Οι πράσινοι έχουν στείλει επιστολή προς τη Σούπερ Λίγκα με το αίτημά τους, επικαλούμενοι τις κακές καιρικές συνθήκες και υπό το φόβο της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών, δεδομένου ότι -λογικά- το γήπεδο των Ζωσιμάδων δεν θα είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πόσω μάλλον για βραδινό παιχνίδι.

Μέχρι αυτή την ώρα, πάντως, η διοργανώτρια αρχή δεν έχει απαντήσει στο τριφύλλι (ούτε θετικά, ούτε αρνητικά) και το θέμα παραμένει ανοιχτό, ωστόσο στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως δύσκολα θα βρει αντίκρισμα το αίτημά τους και το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην προγραμματισμένη ώρα του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νύκταρης: «Δεν υπογράφω τον υποβιβασμό του ΟΦΗ»

Απογοητευμένος από την κατάσταση του ΟΦΗ εμφανίστηκε ο Ηρακλής Νύκταρης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM94.6, αναφέρθηκε στο σενάριο της Γ’ Εθνικής, αλλά και στις ευθύνες των Πουλινάκη, Γκατούζο και Μαχλά.

Νύκταρης: «Δεν υπογράφω τον υποβιβασμό του ΟΦΗ»
Αγανακτισμένος από την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΟΦΗ λόγω των οικονομικών που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ο Ηρακλής Νύκταρης. Σε συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Κώστα Μιαούλη, ο εξωθεσμικός παράγοντας των Κρητικών αναφέρθηκε με απογοήτευση για τις εξελίξεις στην ομάδα.

Αφού εξέφρασε αρχικά πως είναι εντελώς αντίθετος με το σενάριο υποβιβασμού του ΟΦΗ στην Γ’ Εθνική, ο κ.Νύκταρης μίλησε με αιχμές για το πρόσωπο του Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος –όπως τόνισε- μετετράπη σε «ιδιοκτήτης, πρόεδρος, μάνατζερ και υπεύθυνος μεταγραφών». Όσον αφορά τους Ιταλούς επενδυτές, τόνισε πως του είχαν πει πως την περίπτωση που τα χρέη της ΠΑΕ δεν ξεπερνούσαν τα 12 εκατ. ευρώ θα έμπαιναν στην ομάδα. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τις διοικήσεις Πουλινάκη και Μαχλά, οι οποίοι πλήρωσαν την απειρία τους σε διοικητικά πόστα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηρακλής Νύκταρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Κώστα Μιαούλη:

Για τον Γκατούζο και την κατάσταση που επικρατεί:

«Μπήκε ο Γκατούζο και διέλυσε την ομάδα, έκανε τα πάντα: ιδιοκτήτης, πρόεδρος, μάνατζερ, υπεύθυνος μεταγραφών. Δυστυχώς δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να τον σταματήσει. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, δεν μπορεί κανένας προπονητής να αλωνίζει. Ο Πουλινάκης δεν έκανε τίποτα γιατί μου είπε πως οι Ιταλοί θα έβαζαν εκατομμύρια και δεν ήθελε να επέμβει.

Εκμεταλλεύτηκαν τον κόσμο του ΟΦΗ και απομάκρυναν ποδοσφαιριστές. Τον ρώτησα, γιατί έδιωξε από την ομάδα τους Φραγκουλάκη και Δασκαλάκη και δεν μου απαντούσε. Ο Σίσιτς είπε πως η μεγαλύτερη καταστροφή του ΟΦΗ θα είναι ο Γκατούζο και αποδεικνύεται πως είχε δίκιο.

Μου είπαν οι Ιταλοί επενδυτές πως αν τα χρέη είναι μέχρι 12 εκατομμύρια θα αναλάμβαναν την ομάδα. Επίσης μου ζητήθηκε να κάνω παρέμβαση στους ποδοσφαιριστές, στους οποίους υπήρχαν οφειλές και με τους οποίους διατηρούσα πάντα καλές καλές σχέσεις. Ο Γκατούζο μου είπε μέσω του Σμπώκου μπροστά στο Μανουσάκη πως αν δεν βάλουν λεφτά οι ιταλοί επενδυτές, θα βάλει εκείνος 200.000 με ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο κόσμος τον δέχτηκε καλά λόγω του ονόματός του και φρόντισε να βάλει τον Μανουσάκη, ώστε να τα έχει καλά με τον κόσμο του ΟΦΗ. Όμως πλέον με το που βγήκα εγώ να μιλήσω, άρχισε να αντιδράει και ο κόσμος. Γιατί δεν μιλάει ο Μανουσάκης για τους οργανωμένους και τον απλό κόσμο που βάζουν λεφτά στην ομάδα για να μπορεί να μετακινείται. Και τι έγινε που έβαλε 10.000 ο Γκατούζο; Η ζημιά που έχει κάνει είναι μεγαλύτερη. Να βγει και να πει ο Γκατούζο γιατί έφυγε νύχτα. Το μόνο που έκανε ήταν να μεταθέτει αλλού τις ευθύνες».

Για το σενάριο της Γ’ Εθνικής: «Με πλησίασαν διάφοροι και μου είπαν να πέσει ο ΟΦΗ στη Γ’ Εθνική, αλλά εμένα δεν μου πήγαινε να δώσω τη συγκατάθεσή μου σε κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να υπογράψω ποτέ σε υποβιβασμό του ΟΦΗ. Όποιος έχει φταίξει, να πληρώσει. Έχω αναλάβει πρωτοβουλία με τους οργανωμένους μήπως καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα εμείς που αγαπάμε την ομάδα. Εγώ δεν θέλω να γίνω πρόεδρος ή να αναλάβω κάποια θέση».

Για τον Μάνθο Πουλινάκη: «Κατάλαβα πως η ομάδα έχει πρόβλημα, όταν ήταν να παίξει η ομάδα με τον Πανιώνιο στην Αθήνα. Τότε με πήραν τηλέφωνο από την Κρήτη και μου είπαν πως η ομάδα χρειάζεται χρήματα για να πάει στην Αθήνα. Ο Μάνθος είναι έξυπνος αλλά δεν ήξερε με ποια άτομα να συνεργαστεί, εμπιστεύτηκε λάθος άτομα, τα οποία του έσκαψαν το λάκκο και δεν πίστεψε εμένα. Θα μπορούσε να είναι πρόεδρος για 10-20 χρόνια, αλλά έκανε πολλές λάθος κινήσεις. Ας βγουν να μιλήσουν οι παίκτες του ΟΦΗ, γιατί δεν εμπιστεύονται κανέναν.Εγώ έχω μιλήσει με όλες τους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει προσφυγή, συνολικά 16 ποδοσφαιριστές έχω φροντίσει εγώ προσωπικά, ώστε να τις αποσύρουν».

Για τον Νίκο Μαχλά: «Ο Νίκος Μαχλάς με έπαιρνε τηλέφωνο και μου είπε να τον αφήσουμε να δουλέψει. Όλοι οι παράγοντες και οι παλαιοί πρόεδροι μιλούν με μένα, γιατί ξέρουν πως δεν είμαι απατεώνας. Μίλησα με τον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη και έβαλε τα κλάματα με την κατάσταση στην ομάδα. Ο Μαχλάς δεν ήξερε δυστυχώς από διοίκηση, σκεφτόταν ως ποδοσφαιριστής και όχι ως πρόεδρος και αυτό έφερε τον όλεθρο. Δεν έφαγε λεφτά από τον ΟΦΗ. Αντίθετα είναι και ο ίδιος χρεωμένος».

«Καθάρισε» τον Ναδάλ ο Μάρεϊ!

Ο Άντι Μάρεϊ νίκησε πανεύκολα τον εμφανώς ανέτοιμο Ράφα Ναδάλ με 6-2, 6-0 και πέρασε στον τελικό του τουρνουά του Άμπου Ντάμπι.

«Καθάρισε» τον Ναδάλ ο Μάρεϊ
Η πολύμηνη απραξία ήταν πασιφανής στο παιχνίδι του Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας, νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, έγινε… παιχνιδάκι στα χέρια του Άντι Μάρεϊ.

Ο Σκωτσέζος (Νο 6) τον νίκησε με 2-0, 6-2 και 6-0, στον ημιτελικό του τουρνουά του Άμπου Ντάμπι και πέρασε στον τελικό. Εκεί θα αναμετρηθεί με το νικητή του αγώνα μεταξύ Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία, Νο 1) και Σταν Βαβρίνκα (Ελβετία, Νο 4).*Πηγή: sport-fm.gr*

Οριστικό «αντίο» από Τζέραρντ!!

Υποστολή σημαίας!Η τρέχουσα σεζόν είναι η τελευταία του Τζέραρντ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, όπως επιβεβαίωσε ο αγγλικός σύλλογος. «Η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου», σχολίασε ο αρχηγός των «ρεντς».

Οριστικό «αντίο» από Τζέραρντ
Είναι πλέον οριστικό. Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε ότι ο Στίβεν Τζέραρντ θα αποχωρήσει από την ομάδα μετά το τέλος της σεζόν και στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου φιλοξενείται και δήλωση του 34χρονου μέσου, που τονίζει ότι πρόκειται για την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του, εξηγώντας το γιατί αποχωρεί από την ομάδα. Παράλληλα, χαρακτήρισε τους οπαδούς των «ρεντς» ως τους καλύτερους του κόσμου.

Ο «κάπτεν» της Λίβερπουλ δεν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά θα συνεχίσει την καριέρα του εκτός Αγγλίας, όπως είχαν αναφέρει από την Πέμπτη τα αγγλικά Μέσα.

Ο Τζέραρντ φεύγει από τη Λίβερπουλ ύστερα από περίπου 17 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, ενώ βρισκόταν και στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Συνολικά κατέκτησε 10 τίτλους, μεταξύ των οποίων και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, ύστερα από έναν αξέχαστο τελικό, όπου η ομάδα του έχανε με 3-0 από τη Μίλαν στο ημίχρονο και απάντησε με τρία τέρμα από το 53ο έως το 60ο λεπτό. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Συγκεκριμένα έχει σηκώσει ένα Τσάμπιονς (2005), δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2001, 2005), ένα UEFA Cup (2001), δύο Κύπελλο Αγγλίας (2001, 2006), τρία Λιγκ Καπ (2001, 2003, 2012) και ένα Community Shield (2006).


View image on Twitter
A special message from Steven Gerrard to supporters…


Το «αντίο» του Στίβεν Τζέραρντ:

«Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Μαζί με την οικογένειά μου το σκεφτήκαμε πολύ και ψάχναμε την καλύτερη στιγμή. Προχώρησα στην επισημοποίηση της απόφασής μου προκειμένου να μην υπάρχουν άλλες φήμες για το μέλλον μου. Είναι δύσκολο το αντίο στη Λίβερπουλ που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και της οικογένειάς μου.

Είναι, όμως, για το κοινό καλό.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα είναι όμως κάπου που δεν θα μπορώ να ταχθώ απέναντι από τη Λίβερπουλ. Δεν είναι σε ανταγωνιστική ομάδα. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ να είμαι αντίπαλος της ομάδας αυτής.

Θέλω να γνωρίσω νέες εμπειρίες σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου και βάσει αυτού πήρα την απόφασή μου. Δεν θέλω να μετανιώνω όταν τελειώσει η καριέρα μου.

Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω τον Μπρένταν Ρότζερς, τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, την ομάδα και όλους. Αποχωρώ υπό εξαιρετικές συνθήκες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και όλο το επιτελείο για τη στήριξή του.

Ήταν πραγματικά ιδιαίτερο να έχω υπάρξει μέλος αυτού του συλλόγου. Θέλω κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψω στη Λίβερπουλ από οποιοδήποτε πόστο... Απλά για να την υπηρετήσω ξανά.

Μέχρι και το τελευταίο μου παιχνίδι, σας διαβεβαιώ ότι θα είμαι απόλυτα προσηλωμένος και συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις και το καλό της ομάδας.

Για το τέλος άφησα τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Τους καλύτερους οπαδούς του κόσμου. Θέλω να ξέρετε ότι ήταν τιμή μου που σας αντιπροσώπευα, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν αρχηγός. Απήλαυσα κάθε δευτερόλεπτο της θητείας μου στη Λίβερπουλ και θέλω το τέλος να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος εποχής για Ντρογκμπά!!


Την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος της σεζόν κλείνοντας την καριέρα του στην Τσέλσι φέρεται να πήρε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.

Τέλος εποχής για Ντρογκμπά
Η εφετινή σεζόν ενδέχεται να είναι και η τελευταία του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην αγωνιστική δράση, αφού σκέφτεται να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο, ο Ιβοριανός επιθετικός έχει καταλήξει σε αυτή την απόφαση, κρίνοντας πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αλλά και λόγω του περιορισμένου ρόλου του στην Τσέλσι.

Μολονότι έχει καταγράψει 22 συμμετοχές (σε όλες τις διοργανώσεις) στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Ντιέγκο Κόστα αποτελεί την πρώτη επιλογή στην επίθεση, έχει να συναγωνιστεί τον Λοΐκ Ρεμί, ενώ προ των πυλών των «μπλε» (πιθανότητα ενόψει της νέας σεζόν) βρίσκεται ο Αντρέι Κράμαριτς.

Όπως γράφει η Daily Express εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν, με την πρόθεση να παραμείνει στους Λονδρέζους ως μέλος του προπονητικού τιμ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπούκαρε και τα 'ψαλε στον Βενγκέρ!! (video)

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες! Οπαδός της Άρσεναλ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του «St Mary's Stadium» και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον Αρσέν Βενγκέρ.

Μπούκαρε και τα 'ψαλε στον Βενγκέρ (video)
Η πέμπτη ήττα της Άρσεναλ στη φετινή Premier League «έβγαλε» έναν οπαδό των «κανονιέρηδων» απ’ τα ρούχα του, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «St Mary's Stadium». Ο 25χρονος κατευθύνθηκε προς τον Αλσατό τεχνικό, ενώ η Σάουθαμπτον προηγείτο με 2-0 (αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος), αλλά τον… μάζεψαν άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου.

Πάντως, 65χρονος προπονητής πιστεύει ότι δεν είναι οπαδός της ομάδας του. «Νομίζω ότι ήταν οπαδός της Σαουθάμπτον. Δεν νομίζω ότι ήταν επιθετικός και ότι είπε τίποτα», ανέφερε.

Τώρα, ποιος ο λόγος ένας οπαδών των «άγιων» να είναι εκνευρισμένος με τον αντίπαλο προπονητή την ώρα που η ομάδα του ήταν κοντά σε μια μεγάλη νίκη και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Premier League, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο ο Βενγκέρ το ξέρει…




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ταύρος» στο τέλος ο Ρόουζ!!

Ο Ντέρικ Ρόουζ αφήνιασε στην 4η περίοδο και οδήγησε τους Μπουλς στη νίκη 106-101 επί των Νάγκετς. Στο άλλο ματς την Πρωτοχρονιά στο NBA, οι Κινγκς επικράτησαν 110-107 των Τίμπεργουλβς.

«Ταύρος» στο τέλος ο Ρόουζ

Εξαιρετική εμφάνιση από Τζίμι Μπάτλερ, με 26 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και Πάου Γκασόλ με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 κοψίματα. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γουίλσον Τσάντλερ, που τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους.

inner

Με νίκη μπήκαν στο νέο έτος και οι Σακραμέντο Κινγκς επικρατώντας 110-107 των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Οι Ρούντι Γκέι και Ντάρεν Κόλισον είχαν 21 πόντους έκαστος, με τον ΝτεΜάρκους Κάζινς να προσθέτει 19. Ο Τρόι Ντάνιελς αστόχησε στην τελευταία επίθεση σε τρίποντο που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπόκλιση και «αντίο» στον Τζέραρντ! (pic)

Από χθες το βράδυ η είδηση της αποχώρησης του Στίβεν Τζέραρντ στο τέλος της σεζόν αποτελεί πρώτο θέμα στα αγγλικά μέσα, με την «Liverpool Echo» να αποχαιρετά τον εμβληματικό άσο των «κόκκινων».

Υπόκλιση και «αντίο» στον Τζέραρντ (pic)
Ο Στίβεν Τζέραρντ έχει δει πολλές φορές τον εαυτό του να φιγουράρει στις εφημερίδες και στα μέσα. Αυτή η φορά όμως είναι διαφορετική από τις άλλες.

Όπως μεταδίδουν από αργά χθες το βράδυ τα αγγλικά μέσα, ο εμβληματικός αρχηγός θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν και η εφημερίδα “Liverpool Echo” αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Άγγλο μέσο.

Δείτε το οπισθόφυλλο της “Liverpool Echo”:



View image on Twitter
Tomorrow's Liverpool Echo back page


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ας έρθει πρώτα ο… στόπερ!

Εν αναμονή μεταγραφικών εξελίξεων είναι στον ΠΑΟΚ, αλλά προέχει το ματς με τον Πανιώνιο και ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει περιορισμένες επιλογές για την άμυνα και περιμένει τα ευχάριστα για τον Βίτορ.

Ας έρθει πρώτα ο… στόπερ
Καλές οι μεταγραφές, αλλά τώρα υπάρχει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Στον ΠΑΟΚ κοιτάζουν να κάνουν τις καλύτερες κινήσεις ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στη «μάχη» που δίνει για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή προτεραιότητα αποτελεί η αναμέτρηση με τους «κυανέρυθρους» για την πρώτη αγωνιστική (17η) για το 2015.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Άγγελου Αναστασιάδη είναι για άλλη μια φορά το δίδυμο που θα παρατάξει στο κέντρο της άμυνας. Ο Τζαβέλλας είναι τιμωρημένος, καθώς αποβλήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του 2014, κόντρα στον Λεβαδειακό και θα τον στερηθεί η ομάδα του για δύο ματς. Δύσκολα, θα παίξει ο Κατσικάς, που έκανε και χθες ατομικό, όπως και ο Τζίολης, που χρησιμοποιήθηκε ως στόπερ στα ματς με Ολυμπιακό και SKODA Ξάνθη. Στο πρώτο τα πήγε καλά και στο δεύτερο όχι.

Ο 61χρονος τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μίγκελ Βίτορ, ενώ σημειώθηκε βελτίωση στην κατάσταση του στο πρώτο πρόγραμμα του νέου έτους. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με τον Πανιώνιο θα ολοκληρωθεί σήμερα με προπόνηση που είναι προγραμματισμένη στις 18:30 και θα γίνει στην Τούμπα. Λογικά, ο Γιάννης Σκόνδρας θα είναι ο ένας από τους δύο στόπερ κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.

Εκτός αποστολής

Στα μεταγραφικά υπάρχει το ευχάριστο νέο ότι ο Σεμπαστιάν Μπλάνκο δεν ήταν ούτε στον πάγκο της Γούεστ Μπρόμιτς Άμπιον στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ και φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στην έξοδο. Άλλωστε, αυτό αναφέρεται και σε αρκετά δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου. Επιπλέον, αναμένεται η οριστική κατάληξη στο θέμα Φερνάντο Ουσέρο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα κενά και οι λύσεις εκ των έσω!

O Μίτσελ προετοιμάζει τον Ολυμπιακό για το παιχνίδι με τον Πλατανιά καλούμενος να βρει λύσεις εκ των έσω για το κέντρο της άμυνας και τα άκρα. Εντείνονται οι επαφές για να κλείσουν τα μεταγραφικά.

Τα κενά και οι λύσεις εκ των έσω
Ο Ολυμπιακός κάνει ποδαρικό στο 2015 με την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά (4/1, «Καραϊσκάκη»). Δεν λείπουν τα προβλήματα για τον Μίτσελ, πρωτίστως στο κέντρο της άμυνας δεδομένου ότι ο Μποτία βρίσκεται στα «πιτς» ενώ ακόμα δεν έχει αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του Αμπιντάλ.

Συνεπώς οι επιλογές του είναι περιορισμένες (Σιόβας, Αυλωνίτης) ενώ ακόμα και η μετατόπιση παικτών που έχουν την ευχέρεια να καλύψουν και τη θέση του στόπερ μοιάζει δύσκολη. Ο Εντινγκά υπολογίζεται για την κυριακάτικη αναμέτρηση (σύντομα έχει υποχρεώσεις στο Κόπα Άφρικα), όχι όμως και οι τραυματίες Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ και ο ανέτοιμος Ντουρμάζ (κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα για συμφωνία με την Εσκισεχίρσπορ).

Οι Μαζουακού, Ελαμπντελαουΐ εκτός από τα ανασταλτικά τους καθήκοντα, θα χρειαστούν σε ένα ακόμα παιχνίδι και επιθετικά προκειμένου να δημιουργούνται κίνδυνοι από τα άκρα ενώ μένει να φανεί πως θα διαχειριστεί την περίπτωση του Αφελάι.

Συνεχίζονται οι επαφές

Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών. Για το κέντρο της άμυνας ο Ρικάρντο Κόστα δεν αποτελεί πλέον πρώτη επιλογή, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι τελικά αυτός ο παίκτης που θα ενισχύσει στα μετόπισθεν τους «ερυθρόλευκους», που κοιτούν και πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως του Ρολάντο (με τον οποίο ασχολείται η Γιουβέντους).

Ο Ντιντιέ Ντιγκάρ της Νις προκρίνεται για την μεσαία γραμμή, τόσο ως μια αξιόπιστη λύση στον άξονα, όσο και ως ένας κατά συνθήκη αφού αν παραστεί ανάγκη μπορεί να οπισθοχωρήσει στο κέντρο της άμυνας. Οι Πειραιώτες θα επιμείνουν για την απόκτηση του Τόμας Ροσίτσκι από την Άρσεναλ ευελπιστώντας ο Τσέχος μεσοεπιθετικός να πιάσει Λιμάνι. Ο παίκτης είναι ζεστός, αλλά για να προχωρήσουν οι επαφές θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του και ο Αρσέν Βενγκέρ. Το ίδιο και για τον Τζόελ Κάμπελ ο οποίος θα μπορούσε να επιστρέψει με την μορφή δανεισμού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τεστάρει Γιόχανσον ο Δέλλας!

Ποδαρικό με Γιάκομπ Γιόχανσον θα κάνει στο 2015 η ΑΕΚ, καθώς ο Σουηδός μέσος αναμένεται να πάρει μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής και ο Τραϊανός Δέλλας θα τον τσεκάρει ενόψει Ατρομήτου.

Τεστάρει Γιόχανσον ο Δέλλας
Ένας επιπλέον ποδοσφαιριστής από αυτούς που προπονήθηκαν με την ΑΕΚ την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα βρεθεί στα Σπάτα την Παρασκευή. Το τελευταίο (χρονικά) μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, ο Γιακόμπ Γιόχανσον, θα επιστρέψει εντός της ημέρας στην Ελλάδα, καθώς πήγε για λίγες ημέρες στην πατρίδα του, εκμεταλλευόμενος και το ρεπό της Πέμπτης. Από σήμερα θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα, ώστε να ανεβάσει σιγά-σιγά ρυθμούς, ενώ ο Τραϊανός Δέλλας θα δει σε τι κατάσταση είναι για να κρίνει εάν πρέπει να τον έχει στα πλάνα του για το επόμενο ματς. Αυτό είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιανουαρίου, όταν και οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχθούν στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο για το Κύπελλο.

Η ΑΕΚ δεν έχει ματς αυτό το Σαββατοκύριακο στη Football League, ενώ κανονικά θα έπαιζε την Κυριακή με τον Πανηλειακό. Όμως η ομάδα του Πύργου έχει… βαρέσει διάλυση και θα χάσει το παιχνίδια στα χαρτιά με 3-0.

Ο 24χρονος χαφ έχει πάρει μια πρώτη γεύση από τα Σπάτα, καθώς βρέθηκε εκεί την Κυριακή, όταν και ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ, ενώ έχει να βάλει τη… φόρμα της προπόνησης από το Νοέμβρη, όταν και ολοκληρώθηκε το σουηδικό πρωτάθλημα και μαζί οι υποχρεώσεις του με την Γκέτεμποργκ.

Εκτός για την αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, ενώ μένει να δούμε αν θα προπονηθούν κανονικά σήμερα (18:00) οι Ντακόλ, Μπαρμπόσα, που τον τελευταίο καιρό κάνουν ατομικό, για να τεθούν στη διάθεση του 39χρονου τεχνικού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν θα περιμένει πολύ!

Ο Γκιγιέρμο Ροντρίγκες παραμένει η πρώτη επιλογή στον Παναθηναϊκό για την περαιτέρω ενίσχυση στα στόπερ, ενώ αναμένεται άμεσα η οριστική κατάληξη στο θέμα. Παίζει ο Σίλντενφελντ με ΠΑΣ.

Δεν θα περιμένει πολύ
Το βάρος στην απόκτηση του στόπερ έχουν ρίξει στον Παναθηναϊκό, αναμένοντας να έρθουν τα ευχάριστα νέα από Ιταλία. Οι «πράσινοι» περίμεναν ότι θα είχε έρθει η απάντηση της Ελλάς Βερόνα για την πρόταση που έχουν κάνει, ώστε να αποκτήσουν τον Γκιγιέρμο Ροντρίγκες. Μάλιστα, αρχικά υπολόγιζαν ότι αυτή θα ερχόταν στις πριν φύγει το 2014, αλλά η ομάδα των Μόρα, Ταχτσίδη, Χριστοδουλόπουλου βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Ράφα Μάρκες, ενώ είναι πιθανό να προσθέσει ακόμη έναν Έλληνα στο ρόστερ της, τον Μάριο Οικονόμου.

Μπορεί ο Ουρουγουανός να μην έχει πολλές συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά προς το τέλος της χρονιάς, που έφυγε, πήρε κάποια ματς στα πόδια του (με Σαμπντόρια, Ουντινέζε, Κιέβο), καθώς ο τεχνικός της Βερόνα επέλεξε σύστημα με τρία στόπερ και χώρεσε τον 30χρονο ποδοσφαιριστή στην ομάδα του. Οπότε η Βερόνα θέλει να ξέρει πρώτα ότι έχει κλεισμένο τον αντικαταστάτη του Ροντρίγκες για τον παραχωρήσει.

Πάντως, από τον Παναθηναϊκό δεν δείχνουν διάθεση να περιμένουν πολύ ακόμα και άμεσα (μπορεί και μέσα στις επόμενες ώρες) θα στραφούν σε άλλες περιπτώσεις που έχουν στη λίστα τους, εφόσον δεν απαντήσει η ιταλική ομάδα. Το «τριφύλλι» θα φουλάρει για την απόκτηση ενός στόπερ, ενώ έχει εντοπιστεί ένας παίκτης στο ίδιο προφίλ με τον Ροντρίγκες και στο κασέ του.

Μέσα ο «Σίφο»

Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου για την αναμέτρηση της Κυριακής (4/1, 19:30) με τον ΠΑΣ είναι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, καθώς προπονήθηκε την Πέμπτη. Όπως και ο Νίκος Μαρινάκης, που επέστρεψε από τη Νίκη Βόλου, ενώ από την Τετάρτη παίρνει μέρος στο πρόγραμμα και ο Στάθης Ταυλαρίδης και δεν αποκλείεται να παίξει κόντρα στους Ηπειρώτες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ολυμπιακός… με το δεξί!!

Η καλή χρονιά, από την πρώτη μέρα φαίνεται… Κι ο Ολυμπιακός θέλει να μπει με το δεξί στο Top 16 αντιμετωπίζοντας τη Μάλαγα απόψε στην Ισπανία. Η παράδοση και η σύγκριση των δύο ομάδων.

Ολυμπιακός… με το δεξί

Οι Ανδαλουσιάνοι είναι πρωτοπόροι στην ACB και με διαφορά δύο νικών από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, έχοντας νικήσει την Τρίτη τη «βασίλισσα». Παράλληλα έχουν διατηρήσει απόρθητη την έδρα τους στο πρωτάθλημα, αλλά έχουν χάσει εκεί δύο ματς, από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην πρώτη φάση.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν φοβάται. Και όλοι γνωρίζουν καλά πως ΤΩΡΑ αρχίζει η πραγματική Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Εκτός πλάνων του προστέθηκε ο Δημήτρης Αγραβάνης, που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και μαζί με τον έτερο 20χρονο Ιωάννη Παπαπέτρου είναι τα δύο αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν. Όλοι οι υπόλοιποι είναι υγιείς, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Πρίντεζης, που θα κάνει ντεμπούτο στη φετινή Ευρωλίγκα απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Στον αντίποδα, ο Ζοάν Πλάθα θα παρατάξει σε ένα κατάμεστο γήπεδο μια πλήρη ομάδα, καθώς παρότι δεν είναι 100% έτοιμοι, αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά οι Κώστας Βασιλειάδης, Στέφαν Μάρκοβιτς και Γιον Στέφανσον.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρουστού Νουράν (Τουρκία) και Σεργκέι Ζάστσουκ (Ουκρανία).

Της έχει πάρει τον αέρα

Η παράδοση είναι υπέρ του Ολυμπιακού, που μετρά 14 νίκες σε 16 ματς απέναντι στη Μάλαγα. Μάλιστα με γηπεδούχο την Ουνικάχα το «σκορ» είναι 4-4, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κερδίσει τα δύο πιο πρόσφατα ματς στη «Μαρτίν Καρπένα», αλλά και τα δύο περσινά των δύο ομάδων στο Top 16. Πάντως στο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στις 25 Σεπτεμβρίου στην Πόλη, νικητές ήταν οι Ανδαλουσιάνοι με 82-69. Αναλυτικά:

29/11/1995: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 82-59 (Προημιτελικά)
24/01/1996: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 76-77 (Προημιτελικά)
31/10/2001: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 86-79 (Πρώτη Φάση)
16/01/2002: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 81-80 (Πρώτη Φάση)
22/02/2006: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 87-84 (Top 16)
14/03/2006: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 75-87 (Top 16)
30/10/2008: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 83-72 (Πρώτη Φάση)
10/12/2008: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 60-56 (Πρώτη Φάση)
28/10/2009: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 86-68 (Πρώτη Φάση)
10/12/2009: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 89-68 (Πρώτη Φάση)
03/11/2010: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 93-66 (Πρώτη Φάση)
09/12/2010: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 76-74 (Πρώτη Φάση)
18/10/2013: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 69-61 (Πρώτη Φάση)
22/11/2013: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 74-82 (Πρώτη Φάση)
30/01/2014: Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 73-55 (Top 16)
27/03/2014: Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 63-80 (Top 16)

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων (Μάλαγα-Ολυμπιακός)

76.3 – Επίθεση – 74.8
75.7 – Άμυνα – 71.1
73.5% – Ευστοχία στις βολές – 69.5%
50.9% – Ευστοχία στα δίποντα – 51.9%
29.8% – Ευστοχία στα τρίποντα – 32.1%
39.3 – Ριμπάουντ – 35.8
15.6 – Επιθετικά ριμπάουντ – 10.5
23.7 – Αμυντικά ριμπάουντ – 25.3
16.6 – Ασίστ – 17.1
4.4 – Κλεψίματα – 7.2
2.0 – Τάπες – 4.0
13.3 – Λάθη – 11.9
85.1 – Αξιολόγηση – 82.5

Άλλα πέντε ματς και… «Ζοτς» εναντίον Ιτούδη

Το αποψινό μενού περιλαμβάνει άλλα πέντε ματς, από τα οποία ξεχωρίζει το Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη μάχη των Ομπράντοβιτς και Ιτούδη. Αναλυτικά:

Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Ζαλγκίρις 78-69 (30/12)
Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-76 (30/12)
Ερυθρός Αστέρας-Ρεάλ Μαδρίτης 20:00
Άλμπα Βερολίνου-Μπαρτσελόνα 21:00

Στ’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 20:00
Λαμποράλ Κούτσα-Αναντολού Εφές 22:00
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Νίζνι 22:00
Μάλαγα-Ολυμπιακός 22:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήσης: «Να υπερασπιστούμε την έδρα μας»

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε το ματς της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με την ΤΣΣΚΑ ο Νίκος Ζήσης που θα κάνει ντεμπούτο στο Top 16 με τους πρωταθλητές Τουρκίας.

Ζήσης: «Να υπερασπιστούμε την έδρα μας»
Σε ένα ματς-«φωτιά» θα κάνει ντεμπούτο ο Νίκος Ζήσης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η οποία για την πρεμιέρα του Top 16 υποδέχεται την αήττητη ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, που έρχεται με το ξεκίνημα του Top 16. Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα στην έδρα μας και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είμαστε έτοιμοι και να πάρουμε τη νίκη μπροστά στο κοινό μας. Το Top 16 είναι ένας μαραθώνιος με 14 δύσκολα παιχνίδια και η υπεράσπιση της έδρας είναι απαραίτητη για μια ομάδα με φιλοδοξίες», τόνισε ο διεθνής γκαρντ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ευχές του Φαν Χάαλ για το 2015!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καλωσορίζει το νέο έτος και γράφει για τα δώρα που περιμένει ο Λουίς Φαν Χάαλ από τον Άγιο Βασίλη τη φετινή χρονιά.
Το 2015 δεν ξεκίνησε καλά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία άφησε δύο βαθμούς στο Μπριτάνια και μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή με το 1-1 κόντρα στη Στόουκ. 3η διαδοχική εκτός έδρας ισοπαλία για τους «μπέμπηδες», οι οποίοι μετά τις έξι σερί νίκες από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, παρουσιάζουν εκ νέου σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους.
Αυτή τη στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε διαθέτει ούτε την πληρότητα της Τσέλσι σε όλες τις γραμμές, ούτε είναι τόσο δεμένη ομάδα όσο η συμπολίτισσα Σίτι. Σχεδόν μια ομάδα από την αρχή επιχείρησε να στήσει το περασμένο καλοκαίρι ο Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος εκτός από τους δικούς του πειραματισμούς, έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες δυσκολίες μέχρι στιγμής.
Το εφιαλτικό 2014 αποτελεί πλέον παρελθόν για τη Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό τεχνικό να κάνει τέσσερις «ευχές», ώστε να μπορέσει μέσα στο 2015 να φέρει ξανά τους «κόκκινους διάβολους» σε τροχιά επιτυχιών. Δηλαδή να κάνει πραγματικότητα τις υποσχέσεις που έδωσε στους φίλους της ομάδας, κατά την άφιξή του στο Ολντ Τράφορντ πριν από 5 μήνες.
Ρανταμέλ Φαλκάο
Αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Λουίς Φαν Χάαλ. Πριν από το σοβαρό του τραυματισμό στο γόνατο, ο Κολομβιανός ήταν ίσως ο κορυφαίος επιθετικός του πλανήτη. Το διάστημα της μεγάλης του αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους τον πήγε πολύ πίσω, όμως το δεδομένο ταλέντο που διαθέτει, του άνοιξε την πόρτα του Ολντ Τράφορντ. Μέχρι πριν τις γιορτές, ο Φαλκάο δεν κατάφερε να πείσει τον Φαν Χάαλ ότι αξίζει μια θέση βασικού, όμως στα τελευταία ματς η απόδοσή του έχει ανοδική πορεία. Ο Φαν Χάαλ (που είναι σίγουρα δίκαιος) τον εμπιστεύεται, ο Κολομβιανός αρχίζει και σκοράρει και σε περίπτωση που γίνει πάλι ο Φαλκάο που όλοι θαύμαζαν μέχρι πέρσι, η ποιότητα της Γιουνάιτεντ θα ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω.
Τραυματισμοί
Οι απουσίες στις 20 πρώτες αγωνιστικές έχουν «πληγώσει» ανεπανόρθωτα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σαν κάποια κατάρα να κυνηγά τους «μπέμπηδες», οι οποίοι βλέπουν συνεχώς κάποιον βασικό ποδοσφαιριστή να μπαίνει στα... πιτς, λόγω τραυματισμού. Τελευταίο θύμα ήταν ο Άσλεϊ Γιανγκ, ο οποίος τραυματίστηκε κόντρα στη Στόουκ και θα μείνει εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες. Άνχελ Ντι Μαρία, Ντάλεϊ Μπλιντ, Λουκ Σο, Κρις Σμόλινγκ, Μίκαελ Κάρικ, Μάρκος Ρόχο, Ρανταμέλ Φαλκάο, Φιλ Τζόουνς, Άντερ Ερέρα, Αντόνιο Βαλέντσια, Πάντι ΜακΝάιρ, Τζόνι Έβανς, Χουάν Μάτα και Μαρουάν Φελαϊνί έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Επειγόντως χρειάζεται ευχέλειο ο Φαν Χάαλ, ο οποίος ελπίζει κάποια στιγμή να δει λευκό το απουσιολόγιό του, ώστε επιτέλους να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στον αγωνιστικό χώρο.
Αμυντικό χαφ
Η έλλειψη ενός καθαρόαιμου κόφτη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τη Γιουνάιτεντ. Ήταν η «μαύρη τρύπα» στην ενδεκάδα του Φαν Χάαλ, ο οποίος κατέφυγε στις λύσεις των... παροπλισμένων Κάρικ και Φελαϊνί, προκειμένου να καλύψει το κενό. Διακαής πόθος του Ολλανδού τεχνικού για τη συγκεκριμένη θέση είναι η συμπατριώτης του και πρώην παίκτης του στους «οράνιε», Κέβιν Στρότμαν. Ο τραυματισμός του το καλοκαίρι πήγε πίσω τη μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ, όμως τη δεδομένη στιγμή η Ρόμα έχει διαμηνύσει στους «μπέμπηδες» πως ο Ολλανδός αμυντικός μέσος δεν πωλείται τον Ιανουάριο. Αν τα δεκάδες εκατομμύρια δεν καταφέρουν να... λυγίσουν τους «τζιαλορόσι» αυτή τη μεταγραφική περίοδο, θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως το καλοκαίρι του 2015 ο Στρότμαν θα μεγαλώσει την ολλανδική παροικία στο Μάντσεστερ.
Κεντρικός αμυντικός
Αν το κενό στη θέση του αμυντικού μέσου ήταν απλά εμφανές, αυτό στο κέντρο της άμυνας έβγαζε... μάτι. Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάνια Βίντιτς αποχαιρέτησαν το Όλντ Τράφορντ το περασμένο καλοκαίρι με τα κενά τους να μην έχουν καλυφθεί ακόμη. Ο Ρόχο δεν είναι κλασικός κεντρικός αμυντικός, ενώ κανείς από τους Φιλ Τζόουνς, Κρις Σμόλινγκ, Τζόνι Έβανς δεν μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη στην άμυνα. Ούτε φυσικά οι νέοι ΜακΝάιρ και Μπλάκετ. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται τουλάχιστον ένας κεντρικός αμυντικός, που να διαθέτει την ποιότητα να πάρει τη φανέλα βασικού... σπίτι του. Ο Ματς Χούμελς της Ντόρτμουντ και ο Μιράντα της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι δύο από τα ονόματα που έχουν ακουστεί, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιον Ολλανδό ποδοσφαιριστή, όπως τον Ρον Φλάαρ της Άστον Βίλα. Άλλωστε είναι γνωστή η αδυναμία του Φαν Χάαλ στους συμπατριώτες του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρόβλημα με Φλάαρ!

Ο Ρον Φλάαρ αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση της Βίλα με την Κρίσταλ Πάλας και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά.
Ο Ολλανδός αμυντικός αποχώρησε μόλις στο 15’ της αναμέτρησης της Άστον Βίλα με την Κρίσταλ Πάλας (0-0) και υπάρχουν φόβοι ότι η ζημιά είναι σοβαρή.
«Δεν είμαι 100% σίγουρος, όμως νομίζω ότι ο Φλάαρ έχει πρόβλημα στο γόνατο. Θα δούμε», σχολίασε ο τεχνικός των χωριατών, Πολ Λάμπερτ και οι φόβοι είναι ότι το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από το Μουντιάλ του καλοκαιριού… Τις επόμενες ημέρες θα εκτιμηθεί το πόσο σοβαρό είναι και το νυστέρι είναι πολύ πιθανό.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Σοκ με Ντιαμπατέ!!

Η Μπορντό θα στερηθεί τον πρώτο της σκόρερ για τους επόμενους 4 μήνες, καθώς ο Σεΐκ Ντιαμπατέ θα υποβληθεί σε εγχείρηση.
Ο επιθετικός από το Μάλι ένιωθε έντονους πόνους στο γόνατο και αρχικά είχε αποφασιστεί να ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα, ώστε να είναι έτοιμος με την επανέναρξη της Ligue 1.
Τελικά, το πρόβλημα ήταν πολύ πιο σοβαρό και όπως ανακοίνωσε η Μπορντό ο Ντιαμπατέ θα υποβληθεί σε εγχείρηση στην επιγονατίδα και θα λείψει για τους επόμενους 4 μήνες.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τσέρτσι: «Η Μίλαν αυτό που ήθελα» (pic)

Ο Αλέσιο Τσέρτσι πάτησε το πόδι του στο Μιλάνο και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, τονίζοντας πως η Μίλαν ήταν η επιθυμία του και το περασμένο καλοκαίρι.
«Πήρα μακρύ δρόμο, αλλά τώρα είμαι εδώ. Η Μίλαν είναι αυτό που ήθελα από το καλοκαίρι» δήλωσε ο Ιταλός μεσοεπιθετικός, ο οποίος θα υποβληθεί σε ιατρικά τεστ, πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «ροσονέρι».

*Πηγή: gazzetta.gr*

O NτεΜάρκους Νέλσον στο gazzetta.gr!!

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον, παίκτης-κλειδί της τελευταίας νίκης του Παναθηναϊκού στο 2014 και της πρώτης στο TΟΡ 16 της Ευρωλίγκας, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί οι «πράσινοι» μπορούν να πετύχουν σε όλους τους εφετινούς τους στόχους.    
Η περυσινή του παρουσία στην Ευρωλίγκα (μ.ό. 11,2π., 4,0ρ. & 3,2ασ. με 56,1% στα διπ.) με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα σε συνδυασμό με την πενταετή εμπειρία στην Ευρώπη, αποτέλεσαν τους λόγους για τους οποίους, το περασμένο καλοκαίρι, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτησή του. Ένας τραυματισμός στην κνήμη, όμως, τον ανάγκασε να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, να υποβληθεί σε επέμβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες και να χάσει το 1/3 της σεζόν.

Ο λόγος για τον ΝτεΜάρκους Νέλσον, που πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και στην πρεμιέρα του TΟΡ 16, κατέθεσε για πρώτη φορά τα διαπιστευτήρια του μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, αποδεικνύοντας γιατί η προσθήκη του, δίπλα στον Διαμαντίδη, θα κάνει τους πρωταθλητές πιο «σφριγηλούς» στην άμυνα και θα προσδώσει μία ακόμη ουσιαστική απειλή στην επίθεσή τους.

Στην υπερπολύτιμη νίκη (83-76) επί της Μακάμπι, ο 29χρονος γκαρντ είχε 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ (με 4/7 σουτ) σε 23 λεπτά συμμετοχής, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έκανε τα... πάντα (έπαιξε καταπληκτική άμυνα, δημιούργησε αλλά και σκόραρε), από το 34ο λεπτό μέχρι και τέλος του αγώνα, διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 20-8 και έκαμψε την αντίσταση των πρωταθλητών Ευρώπης. Μετά το τέλος του αγώνα, ο έμπειρος Αμερικανός point-guard μίλησε στο gazzetta.gr και χαρακτήρισε τον αγώνα με την “ομάδα του λαού” κομβικό για τη συνέχεια της σεζόν.

Τελικά, το TΟΡ 16 είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία σε σχέση με την 1η φάση της Ευρωλίγκα κι αυτό φάνηκε από την ένταση με την οποία έπαιξε η Μακάμπι στο πρώτο μέρος και η οποία σας παρέσυρε, να μεταμορφωθείτε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι ώστε να καταφέρετε να νικήσετε... Πως είδες το ματς;

«Ήταν ένα παιχνίδι που σήμαινε πολλά περισσότερα απ' ότι όλα τα προηγούμενα της σεζόν και λόγω του τρόπου παιχνιδιού της Μακάμπι, είχε πολλά τρεξίματα και... κατανάλωση “μεγάλης” ενέργειας, όχι μόνο μέσα στο παρκέ αλλά και στις κερκίδες από τους φιλάθλους μας. Ίσως γι' αυτό, οι αντίπαλοί μας μπήκαν τόσο δυνατά στο ματς και θα έλεγα ότι μας αιφνιδίασαν αρκετά! Παρ' όλα αυτά, αυτή η αποφασιστικότητα που έβαλαν στο παρκέ, μας έκανε να συγκεντρωθούμε και προοδευτικά να διορθώσουμε τα λάθη μας και να φτάσουμε σε μία πολύ μεγάλη νίκη...».

Πώς αισθάνεσαι αγωνιστικά με τον ρόλο σου να γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός, υπό την έννοια κόντρα στην Μακάμπι πήρες τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από τότε που επέστρεψες και τελείωσες το ματς, παίζοντας στα τελευταία 6,5 λεπτά;

«Ένιωσα πραγματικά πολύ καλά, αλλά είναι λογικό, όσο περισσότερο παίζεις στο λεγόμενο “crunch time” (σ.σ.: όταν “καίει” η μπάλα και κρίνονται οι αγώνες), τόσο καλύτερος και δυνατότερος γίνεσαι! Πάντα ήμουν τέτοιου είδους παίκτης, δηλαδή έβρισκα το ρυθμό μου σιγά-σιγά καθώς εξελίσσονταν οι χρονιές... Ειδικότερα, φέτος που λόγω τραυματισμού, ενσωματώθηκα στην ομάδα αρκετά αργά και έπαιξα μόλις το 3ο παιχνίδι, για μένα είναι πολύ σημαντικό να παίρνω συνεχώς ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής, χωρίς όμως να χαλάω τη “χημεία” της ομάδας. Γι' αυτό και ο coach πραγματικά κάνει εξαιρετική δουλειά ως προς τον τρόπο που με χρησιμοποιεί, ξέρει πότε να με βάλει, πότε να με βγάλει και πως να πάρει από μένα αυτά που μπορώ να προσφέρω...».

Τελικά, ποια είναι φυσική σου θέση;

«Αυτή του πλέι-μέικερ, αλλά μπορώ να παίξω και στο "2", αν το χρειάζεται η ομάδα! Όταν ο coach μας έχει στο παρκέ με τον Διαμαντίδη, είναι σαν να παίζουμε με δύο χειριστές και οργανωτές, που παράλληλα μπορούν να απειλήσουν και να δημιουργήσουν, οπότε δεν έχει μεγάλη διαφορά».

Πόσο σημαντικό είναι για τη συνέχεια αλλά και για τον χαρακτήρα της ομάδας, ενόψει της συνέχειας, το γεγονός ότι η νίκη επί της Μακάμπι σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα, ήρθε με την χειρότερη απόδοση του Παναθηναϊκού σε νικηφόρο εντός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα;

«Αν εξαιρέσουμε το Λευτέρη που ετοιμάζεται να επιστρέψει, ίσως ήταν ο πρώτος αγώνας της σεζόν που παίξαμε σχεδόν πλήρεις! Στην 1η φάση της Ευρωλίγκα, η ομάδα είχε βρει ρυθμό και τουλάχιστον στην έδρα μας, κερδίζαμε τους πάντες με 15-20 πόντους διαφορά, σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας... Στο TΟΡ 16, ειλικρινά σας λέω ότι δεν πιστεύω ότι θα ξαναγίνει αυτό, εκτός κι αν ένα βράδυ τα βάλουμε όλα! Ο όμιλος μας είναι τρομερά δύσκολος και ανταγωνιστικός και θα χρειαστεί να είμαστε σκληροί και να επιβιώσουμε υπό δύσκολες καταστάσεις, αλλά αν η άμυνά μας εξακολουθήσει να βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν στο 4ο δεκάλεπτο με την Μακάμπι, τότε πραγματικά μπορούμε να κοιτάξουμε όλους τους αντιπάλους μας στα... μάτια και να φτάσουμε μέχρι το τέλος!».

Τι σας εμπόδισε να παίξετε καλή άμυνα μέχρι το 30ό λεπτό του αγώνα;

«Το ιδιαίτερο αγωνιστικό στυλ που έχει η Μακάμπι σαν ομάδα! Πάνε όλοι στο επιθετικό ριμπάουντ, παίζουν επιθετική άμυνα και επιδιώκουν να φύγουν στον αιφνιδιασμό, ενώ απέναντι σε οργανωμένη επίθεση, βγάζουν πολλές φορές τη μπάλα από μέσα προς τα έξω για περιφερειακό σουτ. Η αμυντική μας προσπάθεια στο τελευταίο 1,5 λεπτό της 3ης περιόδου, οπότε και κατεβάσαμε την διαφορά από τους 10 στους 4 πόντους αλλά και σε όλο το 4ο δεκάλεπτο, ήταν για σεμινάριο, ειδικότερα απέναντι σε έναν αντίπαλο με τόσο αθλητικούς παίκτες».

Στο πρώτο μέρος, πάντως, θα 'λεγε κανείς ότι η ομάδα έχει επηρεαστεί από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...

«Την αφήσαμε πίσω μας γιατί δεν χάθηκε τίποτε σ' αυτό το παιχνίδι. Δεν παίξαμε καλά, αλλά ιδιαίτερα καλοί, δεν ήταν ούτε οι αντίπαλοί μας, που χρειάζονταν περισσότερο τη νίκη. Παρ' όλα αυτά, είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά στο τέλος δεν λειτουργήσαμε σωστά σε κάποιες λεπτομέρειες, που σ' αυτά τα ματς, μοιραία παίζουν ρόλο και γι' αυτό και δεν τα καταφέραμε. Ωστόσο, θεωρώ ότι μάθαμε πολλά αναλύοντας και συζητώντας τα αίτια της ήττας μας και βελτιωθήκαμε αισθητά γιατί μία ενδεχόμενη ήττα από την Μακάμπι, θα ήταν πολύ πιο επώδυνη.»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Φεύγει ο Τζέραρντ από τη Λίβερπουλ!

Ο Στίβεν Τζέραρντ πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ και το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τους «κόκκινους» έπειτα από 16 χρόνια μιας σπουδαίας καριέρας.
Μέσα στις επόμενες 24 ώρες ο Στίβεν Τζέραρντ θα ανακοινώσει ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν, όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος.
Ο αρχηγός της Λίβερπουλ δεν θα δεχθεί το νέο συμβόλαιο που του έχει προτείνει ο Μπρένταν Ρότζερς και ο σύλλογος και πλέον έχει τη δυνατότητα να μιλήσει με οποιονδήποτε σύλλογο επιθυμεί για να συνεχίσει την καριέρα του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει δεχθεί κρούση από τους LA Galaxy για να συνεχίσει στο MLS όμως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποιος ευρωπαϊκός σύλλογος.
Ο Τζέραρντ βρίσκεται στη Λίβερπουλ από την ηλικία των 8 ετών και έχει πραγματοποιήσει 695 εμφανίσεις με το σύλλογο έχοντας σκοράρει 180 γκολ και έχει κατακτήσει συνολικά 11 τρόπαια.
Ο λόγος για τον οποίο φέρεται να αποφάσισε να ανακοινώσει το "τέλος" είναι για να μην επηρεαστεί η ομάδα ακόμα περισσότερο από τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες αναφορικά με το αν θα μείνει ή όχι.
*Πηγή: england365.gr*

Υπόκλιση Ιτούδη σε… δάσκαλο και Ζήση!!

Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στην παρουσία του δασκάλου του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και του Νίκου Ζήση, στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εν όψει της δύσκολης αποστολής της ΤΣΣΚΑ στην πρεμιέρα του Top 16.

Υπόκλιση Ιτούδη σε… δάσκαλο και Ζήση
Ιδιαίτερη είναι η πρεμιέρα του Top 16 που βρίσκει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να δοκιμάζεται στην Πόλη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για το Δημήτρη Ιτούδη. Κι αυτό γιατί θα τεθεί αντιμέτωπος με τον δάσκαλό του και κουμπάρο του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον οποίο υποκλίθηκε, όπως και στο νέο απόκτημα των αντιπάλων, Νίκο Ζήση.

«Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο και ξεκινάμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι δυνατή σε κάθε θέση και παίζει καλό μπάσκετ. Έχουν πολλούς έμπειρους παίκτες και πρόσθεσαν έναν ακόμη, τον Νίκο Ζήση, τον οποίο σέβομαι πολύ. Η Φενέρ έχει στον πάγκο της έναν από τους κορυφαίους προπονητής στον κόσμο, τον Ζέλικο. Είναι μια ομάδα με συνέχεια στη φιλοσοφία της και σταθερότητα στη δεύτερη χρονιά του κόουτς Ομπράντοβιτς στον πάγκο της. Παίζουν πολύ καλά στην έδρα τους, άρα περιμένουμε μεγάλη μάχη», δήλωσε ο προπονητής της αήττητης ΤΣΣΚΑ, που θα έχει στις τάξεις της μετά από απουσία πέντε εβδομάδων τον Μίλος Τεόντοσιτς, ωστόσο θα λείψουν ξανά οι τραυματίες Χριάπα και Ζοζούλιν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βενγκέρ: «Πάλι βγάλαμε τα μάτια μας»

Απογοητευμένος με τον τρόπο που η Άρσεναλ ηττήθηκε από τη Σαουθάμπτον ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ.

Βενγκέρ: «Πάλι βγάλαμε τα μάτια μας»
Τα ατομικά λάθη στα μετόπισθεν ήταν και πάλι ο λόγος που η Άρσεναλ έχασε ένα παιχνίδια που φάνηκε να ελέγχει, όπως δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος ο Αρσέν Βενγκέρ μετά την ήττα με 2-0 για την 20η αγωνιστική της Premiership.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και είχαμε τον έλεγχο, αλλά βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας. Στο διάστημα που δεχτήκαμε και τα δύο γκολ εμείς είχαμε την υπεροχή, αλλά δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάναμε πολλά λάθη και δώσαμε τη δυνατότητα στους αντιπάλους να σκοράρουν. Αμυνθήκαμε άσχημα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου κι αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος. Το πληρώσαμε ακριβά και είμαι απογοητευμένος, γιατί βάσει απόδοσης θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Δεν μπορώ να έχω παράπονα για την προσπάθεια των παικτών μου, αλλά και πάλι είχαμε το ίδιο πρόβλημα», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελπίδες για Βίτορ!!

Με προπόνηση σε συνθήκες… ψύχους μπήκε το 2015 στον ΠΑΟΚ. Ελπίδες να προλάβει Πανιώνιο ο Βίτορ, δύσκολα για άλλους τέσσερις.

Ελπίδες για Βίτορ
Προπόνηση μέσα στην παγωνιά περιλάμβανε η πρώτη μέρα του 2015 για τον ΠΑΟΚ. Περιθώρια για ρεπό δεν υπήρχαν, καθώς έρχεται ο αγώνας με τον Πανιώνιο το Σάββατο.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είδε τον Μιγκέλ Βίτορ να ακολουθεί το πρόγραμμα της ομάδας, αλλά σε χαμηλότερη ένταση και παρότι δεν έχει απαλλαγεί τελείως από τις ενοχλήσεις, είναι πιθανό να βρίσκεται τουλάχιστον στην αποστολή για το ματς της Τούμπας.

Αντίθετα, οι Αλέξανδρος Τζιόλης, Ρόμπερτ Μακ, Γιώργος Κατσικάς και Παναγιώτης Δεληγιαννίδης ακολούθησαν ειδικό ατομικό πρόγραμμα και πιθανότατα δεν θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Θεραπεία στο γυμναστήριο ακολούθησε ο Παναγιώτης Γλύκος.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ιμπραΐμοβιτς: «Ποια… Ρόμα;»


Διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί επιθυμίας του να επιστρέψει στην Ιταλία για χάρη της Ρόμα για να κλείσει την καριέρα του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ιμπραΐμοβιτς: «Ποια… Ρόμα;»
Φήμες ήθελαν τις τελευταίες ημέρες τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ιταλία για να κλείσει εκεί την καριέρα του και τη Ρόμα να θέλει να τον αποκτήσει. Εκείνος όμως φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

«Κάτι άκουσα να λένε, κάποιοι το ανακοίνωσαν κιόλας, αλλά δεν είναι αλήθεια σε καμία περίπτωση. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με την Παρί, άρα για την ώρα μένω και μετά θα δούμε. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες που ανακαλύπτουν κάποιοι», δήλωσε ο Σουηδός φορ.

Όσο για το αν έχει σκεφτεί να αποσυρθεί το καλοκαίρι του 2016, ο 33χρονος άσος είπε: «Ελπίζω ο Ζλάταν του σήμερα να παραμείνει δυνατός. Προσπαθώ κάθε χρόνο να βελτιώνομαι κι όσο εξελίσσομαι θέλω να παίζω. Όταν έρθει η μέρα που αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει, θα σταματήσω».*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάτησε» Μάλαγα ο Ολυμπιακός!

Στην ισπανική Μάλαγα βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού, ενόψει της αυριανής πρεμιέρας στο Top 16 της Ευρωλίγκας κόντρα στην Ουνικάχα.

«Πάτησε» Μάλαγα ο Ολυμπιακός
Έπειτα από πτήση τριών ωρών και είκοσι λεπτών, ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στη Μάλαγα, όπου αύριο (2/1, 22:00 NovaΣπορFm) θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», αναχώρησαν με πτήση τσάρτερ στις 17:30 για την σαφώς πιο ζεστή σε σύγκριση με την «παγωμένη» Αθήνα ισπανική πόλη (σ.σ. 13ο C) και οι παίκτες πήγαν κατευθείαν στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούν.

Η πτήση ήταν αρκετά ξεκούραστη, καθώς η αποστολή απέφυγε τις ανταποκρίσεις με αλλαγές αεροπλάνων και αύριο το πρωί οι παίκτες θα κάνουν χαλάρωμα με σουτ και ασκήσεις τακτικής στην «Martin Carpena» όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση. Την τιμητική τους, είχαν οι δύο εορτάζοντες, Βασίλης Σπανούλης και Βασίλης Καββαδάς που δέχονται και τις περισσότερες ευχές.

Γενικότερα άπαντες ήταν ευδιάθετοι, παρά το πρωτόγνωρο του ταξιδιού ανήμερα πρωτοχρονιάς. «Είμαστε επαγγελματίες και αφού μας έτυχε να παίζουμε 2 Ιανουαρίου, δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Μπράιαντ Ντάνστον.

Λίγο πριν την απογείωση, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους δεν έκρυψε τα φιλοολυμπιακά του συναισθήματα, καθώς αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους, έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και φυσικά δεν παρέλειψε να δώσει το σύνθημα για μία ακόμα νίκη αύριο στην Ανδαλουσία.

*Κατά την διάρκεια της αναμονής της αποστολής για την πτήση προς Μάλαγα, τα μέλη της χαιρέτησε ο όχι και τόσο… αγαπητός διαιτητής από πλευράς «ερυθρόλευκων», Παναγιώτης Αναστόπουλος που ταξίδευε για να διευθύνει άλλο παιχνίδι Ευρωλίγκας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μουρίνιο: «Οι διαιτητές κάνουν δώρα στους αντιπάλους μας»

Πολλά παράπονα είχε από τη διαιτησία ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την ήττα της Τσέλσι με 5-3 από την Τότεναμ. «Οι διαιτητές κάνουν δώρα στους αντιπάλους μας», τόνισε.

Μουρίνιο: «Οι διαιτητές κάνουν δώρα στους αντιπάλους μας»

«Μέσα σε τρεις μέρες είχαμε δύο διαιτητικές αποφάσεις εναντίον μας που μας τιμώρησαν. Οι αντίπαλοί μας πήραν δώρα από τους διαιτητές σε αυτά τα παιχνίδια. Ο κύριος Ντάουντ ήταν πολύ αργός για να κυνηγά τις φάσεις και έπρεπε να μας δώσει ένα πέναλτι, με το οποίο θα κάναμε το 2-0 και όλα θα τελείωναν. Μισώ την ήττα, αλλά όταν χάνω προτιμώ να συμβαίνει όπως απέναντι στη Νιούκαστλ, με μια καλή διαιτησία από τον διαιτητή Άτκινσον, μια τυχερή εμφάνιση των αντιπάλων και μια ατυχή για μας», ανέφερε.

Ερωτηθείς, αν εξακολουθεί να πιστεύει-όπως είχε δηλώσει-πως υπάρχει εκστρατεία κατά της Τσέλσι, απάντησε: «Δεν θα απαντήσω σε αυτό. Δεν θέλω να τιμωρηθώ. Θέλω να είμαι εδώ και στο επόμενο ματς, οπότε απλώς θα πω ότι χάσαμε».

Στο… τέλος, μίλησε και για τα λάθη της δικής του ομάδας. «Κάναμε πολλά αμυντικά λάθη, κάποια ατομικά λάθη. Δεν ήταν εύκολο για τους αμυντικούς μου να αντιμετωπίσουν έναν καλό Τσαντλί κι έναν πολύ καλό Κέιν, όπως ήταν δύσκολο για την Τότεναμ να αντιμετωπίσει τον Αζάρ και τον Κόστα. Ο Αζάρ δέχεται πολλά μαρκαρίσματα, αλλά οι διαιτητές δεν τον προστατεύουν. Όταν δέχεσαι πέντε γκολ είναι δύσκολο να πάρεις θετικό αποτέλεσμα, αλλά κι εμείς πετύχαμε τρία και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερο. Θα μπορούσαν να μπουν ακόμη περισσότερα γκολ στο τέλος, αλλά και οι δύο ομάδες ήταν πολύ κουρασμένες».



*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέρασε και ο Άγιος Βασίλης!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr  για τον χρόνο που πιέζει και την ανεξήγητη καθυστέρηση του ΑΡΗ να επιλέξει μία λύση που δείχνει μονόδρομος
Καταρχήν να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο ότι καλύτερο για το 2015. Είναι αλήθεια ότι για πολλούς το  2014 δεν θα λείψει καθόλου. Για τον ΑΡΗ ήταν η χειρότερη χρονιά της ιστορίας του. Υποβιβασμός στην Β εθνική και επιλογή υποβιβασμού στην Γ εθνική.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι συνέβη τους τελευταίους 3 μήνες. Τα γράψαμε και τα επισημάναμε όταν κάποιοι είχαν επιλέξει είτε το λιβάνισμα είτε την υπομονή...ελπίδας που έμεινε όμως στα λόγια ή σε μη ολοκληρωμένες πράξεις (γιατί είναι αλήθεια ότι ο Γαλανός διέθεσε και χρήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι αυτά τα οποία κατά καιρούς υποστήριζε δημοσίως).
Η τελευταία του πληρωμή πραγματοποιήθηκε με χρήματα από τη NOVA και βέβαια στην συνέχεια όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ο ΑΣ έχει δυο προτάσεις στα χέρια του για την επόμενη μέρα και όμως εξακολουθεί να...καθυστερεί. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ουσία τους Ισπανούς τους ξέρει και από την αλληλογραφία μαζί τους το καλοκαίρι, αλλά και τα όσα τους ακολουθούν από Μπέτις, Χέρεθ και Λάρισα μα κυρίως από την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ τους από τον κόσμο του ΑΡΗ με ανακοινώσεις των οργανωμένων και αντίθεση όλου του κόσμου της ομάδας, προφανώς και πρέπει να αξιολογήσει την πρόταση του Κάλας.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΣ κάτι άλλο περίμενε την προηγούμενη εβδομάδα ή πολύ απλά οι περισσότεροι των συμβούλων (όχι όλοι) προτίμησαν να κάνουν Χριστούγεννα και όταν επέστρεψαν από τις διακοπές να ασχοληθούν και με τον ΑΡΗ. Η επιλογή της επιτροπής είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά έπρεπε να είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.
Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η περίπτωση Κάλας είναι μονόδρομος γιατί πολύ απλά πέρα από την δική της όποια αξιοπιστία που θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, παίζει μόνη της, πόσο μάλλον όταν πλέον δεσμεύτηκε και για την κάλυψη των οφειλομένων που άφησε στην χρήση του ο Γιώργος Γαλανός.
Αφορά σίγουρα τις μισθοδοσίες Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου και ενδεχομένως και ορισμένα άλλα ποσά. Στην ευρεία σύσκεψη οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΑΣ ενημέρωσαν τους 20 παρευρισκόμενους ότι αυτό το χρέος είναι ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ. Μάλιστα ζήτησαν και από την πλευρά Κάλας και των Ισπανών να το καλύψουν. Ακόμα και ο ίδιος ο Γαλανός όταν έφυγε είπε ότι είχα έτοιμα 68.000 ευρώ να πληρώσω αλλά δεν το έκανα για τους γνωστούς λόγους.
Πέρα από την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου ότι δεν λείπει ευρώ από τα ταμεία λες και είπε κανείς αυτό ή αυτό σημαίνει αφήνω υπόλοιπο χρήσης 100.000 ευρώ, την μία μέρα ο ΑΣ ζητάει από τους επενδυτές να το πληρώσουν και την ίδια στιγμή λέει εμείς δεν είπαμε ότι άφησε χρέος ο Γαλανός. Η πλάκα είναι ότι όταν μιλάνε με τους δημοσιογράφους λένε ότι υπάρχει το ποσό (και πως να το αρνηθούν αφού ζητάνε από τον επόμενο να τα πληρώσει), αλλά δημόσια προσέξτε, δεν λένε δεν υπάρχει, λένε δεν το είπαμε εμείς ότι υπάρχει.
Και αυτά τα 100.000 που ζητάτε να πληρώσει ο Κάλας ή ο Όλιβερ τι είναι ρε παιδιά; Πώς ακριβώς να το...βαφτίσουμε; Το σημερινό συμβούλιο του ΑΣ έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Ήδη οι παίκτες έκαναν απλήρωτοι εκτός από Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και πολλοί είναι στα όριά τους.
Ακόμα και ο Άγιος Βασίλης πέρασε χθες βράδυ από τα σπίτια και επενδυτή-λύση για τον ΑΡΗ δεν έφερε. Αν ο Κάλας φανεί αντάξιος των προσδοκιών ή αν ο Χένες επενδύσει στον ΑΡΗ θα είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσουμε και φυσικά αν κάνουν ότι πρέπει ο ΑΡΗΣ θα έχει λύσει τα ζητήματά του. Με πράξεις και λεφτά φυσικά...
Αυτή την στιγμή όμως η επιλογή τους είναι μονόδρομος γιατί πάρα πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο αξιόπιστο. Εκτός αν κάποιοι μέσα στον ΑΣ(και είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν αφορά όλους όσους απαρτίζουν το ΔΣ) με δεδομένο ότι ήρθαν και ανέλαβαν, αφού εκδιώχθηκαν 2 (Παπαγεωργίου, Οικονόμου) συν μία (Ψηφίδης, Δεσύπρης) διοικήσεις, αυτό το οποίο θέλουν είναι να οδηγήσουν τον Κάλας σε αποχώρηση λόγω αγανάκτησης, ώστε να παρουσιαστούν ως μονόδρομος οι Ισπανοί. Οι παίκτες επιστρέψουν το Σάββατο στις προπονήσεις.
Θα ήταν καλό για όλους να έχουν και μία διοίκηση να τους μιλήσει (αυτό είναι εύκολο), αλλά κυρίως να τους πληρώσει και να κάνει μεταγραφές. Σανιά, Νλουντούλου είναι σταντ μπάι και ο κόσμος δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη καθυστέρηση.
Η εκκαθάριση...ξαναπήγε πίσω άλλες 15 μέρες, αλλά αυτή την φορά αν στις 8 του μήνα δεν υπάρχει νέα διοίκηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μπορεί να προκύψει νέα διοίκηση στον ΑΣ...
ΥΓ1 Μια που μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο ορισμένοι που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΑΡΗ, ας επιστρέψουν πίσω στα κομματικά τους και στην ομάδα τους γιατί είναι ανεπίτρεπτο οπαδοί του συμπολίτη να είναι στο ΔΣ του ΑΡΗ. Ίσως βέβαια οι οπαδικές τους προτιμήσεις να εξηγούν και τις πράξεις τους, αλλά απορώ πως τους ανέχονται εκεί βαμμένοι Αρειανοί όπως ο Ταουξίδης και ο Μουντζέλης.
ΥΓ2 Στις 8 του μήνα εκδικάζεται και η κυβίστηση στο ΑΣΕΑΔ. Οι “έχω μάθει και ξέρω πως να κερδίζω στα χαρτιά” και πάλι σε δράση, αλλά δεν θα τους περάσει!
ΥΓ3 Την προηγούμενη εβδομάδα η πλευρά Κάλας πρότεινε να πληρωθούν οι παίκτες και για διασφάλιση να πάρει τηλεοπτικά αφού στην συνέχεια μπορεί ο ΑΣ να επέλεγε τους Ισπανούς. Φυσικά το θέμα πλασαρίστηκε με τον γνωστό γλοιώδη τρόπο λασπολογίας. Προχθές ο ΑΣ ζήτησε ο ίδιος να γίνει αυτό και από την πλευρά Κάλας πήρε θετική απάντηση. Οι Ισπανοί μάλλον έχουν...βαλέρ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπαρτσελόνα: Η ζωή χωρίς μεταγραφές!!

Ο Γιώργος Καραμάνος αναλύει τη βαριά τιμωρία, τις αγωνιστικές επιπτώσεις και την επόμενη μέρα της Μπάρτσα που κινδυνεύει να μείνει ξανά εκτός τίτλων.
Στις 6 Μαρτίου του 2013 η πολιτική εφημερίδα «El Pais» πρώτη είχε κινδυνολογήσει, βγάζοντας ως αποκλειστικό το θέμα στην επιφάνεια. Κανείς όμως δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά με εκείνο το κείμενο, με τη Μπαρτσελόνα μάλιστα να βγάζει ανακοίνωση κατά του «ψευδούς» ρεπορτάζ. Εκείνο το δημοσίευμα μιλούσε για εξαιρετικά πιθανή σοβαρή τιμωρία από τη FIFA εξαιτίας παρανομιών στην απόκτηση πιτσιρικάδων από άλλες χώρες. Ενα χρόνο και κάτι μέρες (2 Απριλίου, 2014) πιο μετά θα ερχόταν η επαλήθευση με τον πιο σοκαριστικό τρόπο για τους Μπλαουγκράνα. Αρχικά η ποινή ήταν για το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά και το τωρινό χειμερινό παζάρι, περιόδους που δεν θα της επιτρεπόταν να κάνει μεταγραφές.
Ωστόσο, ήταν δεδομένο πως ο σύλλογος θα προσέφευγε κατά της τιμωρίας και η ιστορία θα τραβούσε για κάμποσο καιρό ακόμα. Κάπως έτσι η υπόθεση πέρασε από κάθε αρμόδιο όργανο, για να φτάσουμε στην πρόσφατη απόρριψη της έφεσης από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, το διάσημο CAS. Αρχικά, μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία των εφέσεων υπήρξε ένα σημαντικό όφελος: το ότι η Μπάρτα πρόλαβε το περασμένο καλοκαίρι να αγοράσει παίκτες και να γεμίσει το ρόστερ της αν και εκ του αποτελέσματος, προφανώς ο αρμόδιος του σχεδιασμού, Αντονι Θουμπιθαρέτα, δεν έκλεισε όλες τις τρύπες σωστά και τώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά ζητήματα. Ας θυμηθούμε όμως πρώτα γιατί η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε…
Τι σημαίνει η ποινή για τη Μπαρτσελόνα
TMS  και «child trafficking».
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, θέλοντας να βάλει τέλος στο παιδομάζωμα από φτωχές χώρες, έστησε το 2008 ένα πρόγραμμα που ονομάζεται TMS. Πρόκειται ουσιαστικά για μία βάση δεδομένων όπου οι ομάδες οφείλουν να δηλώνουν με κάθε λεπτομέρεια τον κάθε ανήλικο που αποκτούν και αυτό γίνεται ώστε να προστατεύονται τα πιτσιρίκια που μεταναστεύουν μακριά από το σπίτι τους. Διαδικασία που έχει πλέον και άσχημο όνομα, αυτό που αποκαλείται δηλαδή: «child trafficking».
Σε γενικές γραμμές η FIFA ορίζει πως για να αποκτηθεί ένας ανήλικος μη Κοινοτικός, θα πρέπει να μετακομίσουν στην χώρα που θα πάει και οι γονείς του, αλλά έχοντας εξασφαλισμένες μη ποδοσφαιρικές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Για τους Κοινοτικούς ισχύει το ότι μπορούν να μετακινηθούν εντός Ευρωζώνης ακόμα και για λόγους σπουδών. Δηλαδή ένας ανήλικος Αγγλος μπορεί να μετακομίσει στη Βαρκελώνη για σπουδές και να παίξει ελεύθερα στη Μπαρτσελόνα, αλλά ένας Κορεάτης όχι!
Η Μπάρτσα προφανώς δεν τα έπραξε όλα αυτά με τον σωστό τρόπο και γι αυτό τώρα θα το πληρώσει. Ουσιαστικά τιμωρείται επειδή απέκτησε 10 (σ.σ.: ίσως και περισσότερους) ανήλικους μη Κοινοτικούς ποδοσφαιριστές και δεν το έκανε τηρώντας τους κανονισμούς της FIFA. Ως συν-φταίχτης κατηγορήθηκε και η Ισπανική Ομοσπονδία (σ.σ.: θα πληρώσει πρόστιμο 410.000 ευρώ), η οποία επέτρεψε στους Μπλαουγκράνα να εγγράψουν τους εν λόγω νεαρούς στο σύλλογο τους. Η Ισπανική Ομοσπονδία δεν έχει εναρμονιστεί με τον εν λόγω κανονισμό της FIFA και έχει περιθώριο 90 ημερών μέχρι να το κάνει.

Tο φαινόμενο του ποδοσφαιρικού «child trafficking» δεν είναι καινούργιο και δεν αφορά μόνο τη Μπαρτσελόνα
«Δάκτυλος» Ρεάλ(;)
Σε πολλά ΜΜΕ τότε που εμφανίστηκε το θέμα, έφεραν ως παραδείγματα τις παλαιότερες σχετικές περιπτώσεις και τις τιμωρίες των Τσέλσι (Κακουτά) και Ναντ (Μπανγκουρά). Μόνο που δεν εκείνες δεν είχαν καμία σχέση. Τότε οι ομάδες όπου ανήκαν, είχαν καταγγείλει το «κλέψιμο» των ταλέντων τους και το ζήτημα είχε διευθετηθεί, όταν Τσέλσι και Ναντ απλά έβαλαν το χέρι στην τσέπη και πλήρωσαν κάτι παραπάνω. Τώρα όμως αυτό δεν μπορούσε να συμβεί. Επίσης, οι κακές γλώσσες στην Ισπανία και ειδικά οι καταλανικές εφημερίδες διέρρεαν πως αυτή η ιστορία ξεκίνησε με ανώνυμες καταγγελίες των Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια (εννοείται πως δεν το υιοθετούμε, καθώς δεν γίνεται να επαληθευτεί).
Οι αγωνιστικές συνέπειες   
Τι μπορεί λοιπόν να σημαίνουν όλα αυτά, ποιος θα είναι ο αγωνιστικός αντίκτυπος για την ομάδα; Η Μπάρτσα λοιπόν που μπορεί να πουλήσει, αλλά εννοείται πως δεν πρόκειται να δώσει κανέναν πλέον, δεν μπορεί να κάνει αγοράσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Προφανώς δεν γίνεται να εντάξει στο ρόστερ της κανέναν μέσα στο 2015, καθώς δεν θα μπορέσει να καταθέσει συμβόλαια. Τουλάχιστον μέσα από τις εφέσεις, της επετράπη να προχωρήσει σε ανανεώσεις συμβολαίων που ολοκληρώνονται, κάτι που αρχικά δεν γινόταν. Οπότε, θα μπορέσει να το παλέψει με τον Ντάνι Αλβες και αυτό είναι πλέον το σημαντικότερα από τα τρία αγωνιστικά ζητήματα που απασχολούν την ομάδα. Ποια είναι αυτά;
1. Δεξιός μπακ
Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και δεν έχει γίνει καν κουβέντα για ανανέωση του. Εκείνος αξιώνει πολλά χρήματα, τα οποία του προσφέρουν Παρί Σεν Ζερμέν και κάποιες αγγλικές ομάδες. Μέχρι τώρα η Μπάρτσα ήταν άκαμπτη και η στάση της ήταν αρνητική. Τώρα όμως ίσως να είναι υποχρεωμένη να ενδώσει στον… εκβιασμό. Ειδάλλως, θα ξεμείνει με τον όχι και τόσο… δυνατό Μάρτιν Μοντόγια, ο οποίος δηλώσει συνεχώς ότι θέλει να φύγει και με τον Βραζιλιάνο Ντάγκλας που εξελίσσεται σε εξαιρετικά αποτυχημένο απόκτημα. Πρόκειται δηλαδή για δύο παίκτες που ξεκάθαρα δεν είναι επιπέδου Μπαρτσελόνα.
2. Κεντρικός αμυντικός
Εδώ έχει γίνει ένα τεράστιο σφάλμα από τον Θουμπιθαρέτα και ονομάζεται, Τόμας Βερμάλεν. Ο Βέλγος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να καλύψει αυτό το μόνιμο και τεράστιο κενό στο κέντρο της άμυνας, δεν έχει παίξει ποτέ και μάλλον δεν θα το κάνει. Τουλάχιστον για φέτος όχι και για του χρόνου έχει ο Θεός. Κατά συνέπεια Πικέ, Μασεράνο και Ματιέ θα συνεχίσουν να παλεύουν μόνοι τους, με ό,τι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται.

3. Αποχώρηση Τσάβι
Ο επί τόσα χρόνια εγκέφαλος τψν επιτυχιών, Τσάβι, μεταπείστηκε από τον Λουίς Ενρίκε και δεν ξενιτεύτηκε σε Κατάρ ή Η.Π.Α. Εμεινε να βοηθήσει, αλλά το πλάνο ήταν μόνο για φέτος. Εκείνος θέλει να είναι βασικός και την επόμενη σεζόν ο χρόνος συμμετοχής του θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς θα οδεύει αισίως προς τα 36. Θα πρέπει λοιπόν να τον ξαναπείσουν να μείνει, κάτι που λογικά θα συμβεί, μιας και αναμφίβολα πονάει όσο τίποτ’ άλλο τους Μπλαουγκράνα και δεν θα τους παρατήσει στη μοίρα τους. Εστω και σαν αλλαγή, θα είναι πολύτιμος.
Τουλάχιστον η γραμμή κρούσης είναι πλήρης και μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Για εκεί υπάρχουν λύσεις ανάγκης εφόσον κριθεί απαραίτητο. Σίγουρα δεν θα πωληθεί ο Πέδρο, κάτι που ήταν στα σκαριά σε συνδυασμό με την επιστροφή των εξτρέμ Ντένις Σουάρεθ και Ζεράρ Ντεουλοφέου που κάνουν εξαιρετική χρονιά ως δανεικοί στη Σεβίλλη. Λογικά ένας εκ των δύο το καλοκαίρι θα βρεθεί στο «Καμπ Νόου». Γενικότερα πάντως τέτοιου είδους λύσεις διαθέτει η Μπαρτσελόνα.
Βλέπετε, η εν λόγω απόφαση μπορεί να κάνει μεγάλο κακό στη Μπάρτσα όσον αφορά το σχεδιασμό της σεζόν 2015-'16, αλλά θα την υποχρεώσει να στραφεί εκ νέου στα... σπλάχνα τη, κάτι που ούτως ή άλλως βρίσκεται στη φιλοσοφία του συλλόγου, αλλά και του νυν προπονητή της. Η «Μασία» έγινε φέτος- και θα γίνει ακόμα πιο πολύ- ξανά το επίκεντρο της προσοχής, κάτι που την τελευταία τριετία είχε φανεί πως είχε εξασθενίσει σχετικά. Τα ονόματα των μικρών Μπλαουγκράνα θα βρεθούν στην επικαιρότητα και ορισμένοι θα πάρουν ευκαιρίες. Από πίσω έρχεται δυναμικά η γενιά των 95άρηδων και 96άρηδων: του Αντάμα Τραορέ (εξτρέμ), του Σέρζι Σαμπέρ (αμυντικός μέσος) και φυσικά των επιθετικών Μουνίρ Ελ Χανταντί, Σάντρο Ραμίρεθ που μας έχουν ήδη συστηθεί για τα καλά.

Ο Νοτιοκορεάτης, Σέουνγκ Γου Λι έχει το παρατσούκλι «νέος Μέσι»
Το «ουδέν κακόν αμιγές καλού» όμως δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει την ομάδα. Η διοίκηση μετά το μεγάλο λάθος με τη μεταγραφή Νεϊμάρ και τον αρνητικό αντίκτυπο (δικαστικό, αλλά και σε επίπεδο εντυπώσεων και φήμης), μπλέχτηκε σε ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο. Πέραν λοιπόν των αναλύσεων, των ΠΡΕΠΕΙ και των αποριών, εκείνο που απομένει και χρεώνεται τόσο στον Σάντρο Ροσέλ όσο και στον προκάτοχο του Τζουάν Λαπόρτα, είναι πως… για να πάρουν στις ακαδημίες τους τρεις Νοτιοκορεάτες (κυρίως πέτρα του σκανδάλου) και ορισμένους ακόμα Αφρικανούς, υποχρεώνουν τη Μπαρτσελόνα να πληρώσει ένα απίστευτο για το μέγεθος του συλλόγου τίμημα: αυτό που τη θέλει να ζήσει μία χρονιά αγωνίας, επιβίωσης και ακόμα χειρότερο… χωρίς κανέναν τίτλο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τζάκσον Μαρτίνες: Από τη φτώχεια στην Πόρτο!!

Ο Tom Kundert γράφει για τον Τζάκσον Μαρτίνες, που βρέθηκε στη λίστα του FourFourTwo με τους 100 καλύτερους παίκτες του 2014.
Αν και είχε αποδείξει την αξία του στο σκοράρισμα στη Νότιο Αμερική, λίγοι περίμεναν ο Τζάκσον Μαρτίνες να καλύψει επάξια το κενό που είχε αφήσει ο Ραδαμέλ Φαλκάο το 2012. Ο τελευταίος είχε πετύχει 72 γκολ σε μόλις δύο χρόνια στο Dragao. Πλέον, μπορούμε να πούμε ότι ο Μαρτίνες είναι το ίδιο παραγωγικός.
Μέχρι πρόσφατα είχε ακριβώς τον ίδιο αριθμό γκολ με τον Φαλκάο, έστω και αν χρειάστηκε 20 ματς περισσότερα, όμως όπως και να το κάνουμε τα 75 γκολ σε 110 ματς είναι εντυπωσιακή επίδοση, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι συμπαίκτες του τώρα στην Πόρτο δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους που είχε πριν από λίγα χρόνια ο συμπατριώτης του. Παίκτες όπως ο Χουλκ, ο Χάμες Ροδρίγκες και ο Μουτίνιο. τάιζαν τον Φαλκάο.
Σε αντίθεση, ο ηγέτης αυτής της Πόρτο είναι ο Μαρτίνες σε πολλές περιπτώσεις. Σουτάρει εξίσου καλά και με τα δύο πόδια, είναι μόνιμη απειλή στον αέρα και έχει το ένστικτο του κυνηγού στην περιοχή, ενώ είναι ικανός για το εξωπραγματικό, όπως το γκολ που πέτυχε επί της Σπόρτινγκ.




Ο πρώτος του προπονητής στους Δράκους, ο Βίτορ Περέιρα, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην πρώτη του σεζόν στην Πορτογαλία, δεν είχε καμία αμφιβολία για τις ικανότητές του.
«Τον παρακολουθούσαμε για 3 χρόνια. Θα μας κόστιζε πολύ λιγότερο αν τον παίρναμε νωρίτερα, όμως πήγε στο Μεξικό», είχε αποκαλύψει ο Περέιρα μετά το τέλος εκείνης της σεζόν. «Έχει φανταστική τεχνική, δυνατή προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Πιστεύω ότι με την εξέλιξή του, τον επαγγελματισμό και την ωριμότητα που έχει δείξει, θα γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο».

Πείνα και ντροπή

Η άνοδος του Τζάκσον είναι από τις κλασικές ιστορίες. Το 2004 ο Κολομβιανός επιθετικός τράβηξε την προσοχή της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, παίζοντας σε ένα τοπικό τουρνουά. Η φτωχή του οικογένεια είχε ίσα-ίσα τα χρήματα για να πληρώσει το ταξίδι των 200 χιλιομέτρων για την πρωτεύουσα από το Κίμπντο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας.
Ο πρώτος του προπονητής, Πέδρο Σαρμιέντο, είπε ότι η σωματοδομή του Μαρτίνες οφειλόταν στον υποσιτισμό. Τότε, ο επιθετικός ήταν ένα ψηλόλιγνο αγόρι. Όλα αυτά λόγω της φτώχειας. «Δεν έτρωγε καλά και πεινούσε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Παρά το γεγονός ότι ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, οι συνθήκες ήταν κάκιστες. Εγώ του αγόρασα ρούχα, ώστε να είναι σε θέση να προπονηθεί. Ήταν πάρα πολύ φτωχός. Ουσιαστικά άπορος», είχε αποκαλύψει ο Σαρμιέντο στο Maisfutebol.
Για να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα ο Μαρτίνες δεν έλεγε τίποτα από ντροπή. «Ήταν ένα τείχος σιγής και ντροπής. Πάντα αργούσε στην προπόνηση. Του φώναζα, όμως δεν απαντούσε. Τότε ήταν που οι άλλοι μου είπαν ότι δεν είχε χρήματα και ερχόταν με τα πόδια. Δύο ώρες δρόμος! Τον πίεσα να μου μιλήσει και παραδέχθηκε ότι δεν είχε ούτε πέσο στην τσέπη του. Η οικογένειά του περνούσε δύσκολες στιγμές και δεν μπορούσε να τον βοηθήσει οικονομικά. Τον πήρα μαζί μου και τον φιλοξένησα στο σπίτι μου», συνέχισε ο Σαρμιέντο.

Η φήμη του ταλέντου του και τα χρήματα που κερδίζει πλέον κάνουν εκείνες τις μέρες να μοιάζουν πολύ παλιά. «Όταν ήρθε από τον πάγκο για να κάνει το ντεμπούτο του για λίγα λεπτά, οι οπαδοί τον αποδοκίμασαν έντονα. Ήμουν από τους ελάχιστους που πίστεψαν σε εκείνο το λιγνό παιδί. Ένιωσα ότι το είχε μέσα του και δεν τον παράτησα. Κάποιοι από τους οπαδούς του έκαναν τη ζωή δύσκολη, έτσι έπρεπε να περιμένω πριν τον ξαναβάλω να παίξει. Ταξιδέψαμε στην Μπουκαραμάνγκα και τον ξεκίνησα βασικό. Τους διέλυσε. Οι οπαδοί από τότε του έδειχναν σεβασμό», αποκάλυψε ο Σαρμιέντο.
Το πρώτο του μηνιάτικο στην Ιντεπεντιέντε ήταν περίπου 400.000 πέσος (172 ευρώ). Ελάχιστα. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Φερνάντο Χιμένες, είπε στο Maisfutebol: «Μετά από συζήτηση με τον προπονητή, καταλάβαμε ότι τα πράγματα για τον Μαρτίνες ήταν πολύ δύσκολα. Είχε μία αρνητική, λυπημένη αύρα γύρω του. Κάθισα μαζί του πριν κάνει το ντεμπούτο του και του είπα: από αύριο θα παίρνεις 800.000 πέσος τον μήνα. Δεν τον έχω ξαναδεί να χαμογελάει έτσι».
Παρά την αρχική αμφισβήτηση από τους οπαδούς, ο Χιμένες θυμάται ότι από την πρώτη του εβδομάδα στην ομάδα ο Τζάκσον είχε αφήσει το προπονητικό τιμ με το στόμα ανοιχτό. «Την 5η μέρα των προπονήσεων είχαν ήδη πειστεί. Που τον ανακάλυψες, με ρωτούσαν. Θα γίνει αστέρι!».

Η άνοδος

Έτσι, έχοντας πείσει τους πάντες για την αξία του, πέρασε από την Γιαγκουάρες στο Μεξικό, πριν έρθει στην Ευρώπη και στην Πόρτο. Το ερώτημα παραμένει: μπορεί να κάνει το επόμενο και μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του; Η φυσική κατάσταση δε θα είναι πουθενά πρόβλημα. Ούτε οι τραυματισμοί, ούτε η δύναμη.

Ίσως τα λίγα του γκολ (6 σε 19 ματς) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα προηγούμενα χρόνια να εξηγεί γιατί μεγαλύτεροι σύλλογοι δεν χτύπησαν την πόρτα της Πόρτο ακόμα. Βέβαια, έχει χάσει και κάποιες τεράστιες ευκαιρίες, που μαζί με τις φτωχές του επιδόσεις στις εκτελέσεις των πέναλτι, μειώνουν τις πιθανότητες ακριβής μεταγραφής.
Συνεχώς, όμως, βελτιώνεται. Φέτος, έχει 6 γκολ σε 7 εμφανίσεις, ενώ σκόραρε και στο Μουντιάλ με την Κολομβία. Οι επίδοξοι μνηστήρες, φυσικά, έχουν να ανησυχούν και για την τεράστια ρήτρα του, που τον περασμένο Αύγουστο μειώθηκε από τα 40 στα 35 εκατ. ευρώ, με την υπογραφή του νέου του συμβολαίου. Με τον Τζάκσον να είναι πλέον 28 ετών η μεταγραφή είναι ή τώρα (δηλαδή το καλοκαίρι) ή ποτέ…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μάτιτς: Το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ του Μουρίνιο!!

Ο Michael Cox εξηγεί το πως ο Σέρβος μέσος 'συμβολίζει' τη νέα Τσέλσι του Μουρίνιο.
Από το 2003, όταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγόρασε τους Μπλε μέχρι σήμερα μπορεί να καταλάβεις το στιλ της ομάδας από τον παίκτη που παίζει πιο πίσω στο κέντρο. Αυτός ο παίκτης δεν είναι πάντα ο καλύτερος, όμως σε γενικές γραμμές μαρτυρά την προσέγγιση. Ο Κλοντ Μακελελέ είχε αυτόν τον ρόλο και κέρδισε εκπληκτικά σχόλια για τις εμφανίσεις του. Ο Γάλλος σπάνια ανέβαινε και σπάνια έκανε δύσκολες πάσες, αποτελώντας ένας έναν από τους πιο πειθαρχημένους παίκτες στην Premier League. Οι μεταβιβάσεις του ήταν απλές, είχε positioning που κάλυπτε τους άλλους μέσους που έβγαιναν στην επίθεση και τα πλάγια μπακ και με τρομερά τάκλιν ήταν ο απόλυτος ball winning midfielder.
Ο ρόλος του Μακελελέ
Μετά την αποχώρηση του Μακελελέ, η Τσέλσι χρησιμοποίησε σε αυτή τη θέση τον Τζον Ομπι Μίκελ. Θεωρητικά ήταν πιο τεχνίτης από τον Μακελελέ, όμως ποτέ δεν έγινε ο παίκτης που φαντάζονταν στην Τσέλσι όταν τον αποκτούσαν σε μικρή ηλικία. Δεν ήταν τόσο αξιόπιστος αμυντικά και έπαιξε στο διάστημα της απουσίας του Ζοσέ Μουρίνιο από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Νιγηριανός είναι πολύ χρήσιμος, όμως κατά κάποιο τρόπο δεν σε πείθει. Υπήρξαν περίοδοι που άλλοι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη θέση, όπως ο Οριόλ Ρομέου από τον Αντρέ Βίλας-Μπόας. Ο Ισπανός ήταν μικρός, πολλά υποσχόμενος, όμως όχι έτοιμος.

Σήμερα η Τσέλσι έχει ξανά σε αυτή τη θέση έναν top class αμυντικό μέσο, τον Νεμάνια Μάτιτς. Ο Σέρβος επέστρεψε στην Τσέλσι πριν έναν χρόνο και άμεσα έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά όντας εκπληκτικός στο physical αλλά και αμυντικά και δημιουργικά. Ο 26χρονος μπορεί να κόψει επιθέσεις, είναι δυνατός στον αέρα και είναι εξαιρετικός με τη μπάλα χτίζοντας το παιχνίδι από πίσω. Ποιότητα που δεν είχε ο Μακελελέ.
Το γεγονός ότι ο Μάτιτς είναι all-around παίκτης αποδεικνύεται από το ότι είναι στο top-3 σε δύο εντελώς διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες στη φετινή Premier League. Στο πόση απόσταση έχει καλύψει, μόνο ο Στίβεν Ν' Ζονζί της Στόουκ (215) και ο συμπαίκτης του, Σεσκ Φάμπρεγας (213) είναι πιο πάνω από τον ίδιο που έχει 210 χιλιόμετρα. Οσον αφορά τις πάσες, είναι επίσης εξαιρετικός. Αν και βρίσκεται ξανά πίσω από τον Φάμπρεγας (1.563) και τον Γιάγια Τουρέ (1.478) με 1.209 πάσες κρατάει τον ρυθμό στο κέντρο και ο Μουρίνιο τον λατρεύει.
«Αυτή τη στιγμή, είναι γίγαντας» είπε νωρίτερα στη σεζόν ο τεχνικός της Τσέλσι. «Οχι για το μέγεθός του, αλλά για τον τρόπο που παίζει. Ο άνθρωπος είναι γίγαντας». Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του Σέρβου αυτή τη σεζόν ήταν στο 0-0 με την Σάντερλαντ, η ποιότητα του ήταν τρομερή με και χωρίς τη μπάλα, είχε μία σειρά από επιτυχημένα τάκλιν και έκανε λάθος 5 από τις 100 πάσες που επιχείρησε.

Ο Μάτιτς κερδίζει πολύ συχνά μπάλες στο αντίπαλο μισό και αυτό είναι κάτι που βοηθάει πολύ τον τρόπο παιχνιδιού του Μουρίνιο που θέλει την Τσέλσι να παίζει παιχνίδι κυριαρχίας και όχι με αντεπιθέσεις, όπως έκανε στην πρώτη του θητεία στο κλαμπ. Η εντός έδρας νίκη με την ΚΠΡ ήταν ένα καλό παράδειγμα, τα τάκλιν του Μάτιτς ήταν στις μπροστινές ζώνες, ενώ δεν έκανε φάουλ για να κόψει τις κόντρες των αντιπάλων.

Από την άλλη, μπορεί να κάνει και πιο προσεκτικό παιχνίδι. Η Τσέλσι δεν πίεσε τόσο πολύ κόντρα στην Στόουκ, κάθισε πίσω και ήλεγξε το παιχνίδι μετά το γρήγορο γκολ του Τέρι. Σε αυτό το ματς τα τάκλιν του Σέρβου ήταν στο μισό των Μπλε.

Ομως όταν χρειάζεται, ο Μάτιτς είναι δύναμη στην επίθεση. Στο 6-3 κόντρα στην Εβερτον στην αρχή της σεζόν, έβαλε γκολ και έδωσε ασίστ, κάτι που ο Μακελελέ δεν έκανε ποτέ.

Τα πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του, είναι σημαντικά για το παιχνίδι της Τσέλσι και δεν είναι τυχαίο ότι υπέστη τη μοναδική ήττα της στη σεζόν (2-1 εκτός από Νιούκαστλ) όταν ο 26χρονος ήταν τιμωρημένος. Φάμπρεγας, Αζάρ και Ντιέγο Κόστα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όμως ο Μάτιτς ίσως είναι ο σημαντικότερος παίκτης. Ο πιο πλήρης αμυντικός μέσος στην Premier League, στην πιο πλήρη Τσέλσι των τελευταίων ετών.

*Πηγή: gazzetta.gr*